-
Ισχύει, ναι, για τα μοντέλα του 2018. Δυστυχώς δεν γίνεται επέκταση στα ήδη αγορασμένα. Η εργοστασιακή είναι 3 χρόνια τα υπόλοιπα είναι μέσω ασφαλιστικής.
-
Ψαχνοντας τα νεα περι σουζουκι επεσα πανω σε κειμενα που ανεφεραν πως περιπου απο Μάιο-Ιουνιο φετος θα παρουσιαστει φειςλιφτ του μπαλενο.
Με το φεισλιφτ ισως λυθουν καποια θεματακια που καποιοι δοκιμαστες εντοπιζουν σε αναρτηση και στην χαρτογραφηση του τιμονιου.
Πιθανολογω επισης πως θα αλλαξει και η κεντρικη οθονη και θα παει στις 8 ιντσες απο τις 7, μιας και η σημερινη χρησιμοποιειται απο την σουζουκι απο το 2014. Σε καποιες αγορες μαλιστα καποια μοντελα της σουζουκι προσφερονται με 10 ιντσων οθονες, αλλα πιθανον ειναι επιλογη και θεμα της τοπικης αντιπροσωπιας και οχι επισημη εκδοση απο το εργοστασιο
Ειδωμεν. -
Εγώ πιστεύω σαν facelift μπορεί να έρθει το bodykit που φοράει το RS στην Ινδία
Μέσα είναι εντελώς ίδιο.
Ίδωμεν.Το μοτεράκι του πάντως σκίζει. Κατανάλωση 2 μήνες, από μηδένισμα στο τριπ, είναι στο 5.1 μεικτή οδήγηση και αρκετά ξεκαπνίσματα
https://ibb.co/hnGfnx -
Η σουζουκι μπορει να γινει καλλιστα το παραδειγμα προς μιμηση για την καταργηση των ντιζελ. Πετυχαινει με βενζινη στο μπαλενο, στο σουιφτ και στο ιγκνς σχεδον ιδιες ή σε καποιες περιπτωσεις καλυτερες καταναλωσεις απο τα ντιζελ. Διχνει δε, στον ανταγωνισμο πως υπαρχουν τελικα λυσεις για οικονομια στην χρηση στα βενζινοκινητα και μαλιστα ειναι εφαρμοσιμες, σπορτιφ και αρκετα οικονομικες στην κτηση.
Μια μικρη βολτα στον μικρο χιλιαρι.
-
Και αυτά σε συνδυασμό με το σούπερ χαμηλό βάρος. Αυτή είναι η μεγάλη του προίκα, όπως και στα υπόλοιπα σουζούκι.
Βέβαια μένει μετεξεταστέο στο θέμα μαλακά πλαστικά -
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 67.asp?a=1
Το baleno γιατί δεν το παίζουν; Δεν νομίζω να μην δίνουν δημοσιογραφικό. Κάθε έκθεση έχει από ένα.
-
Έλα ντε; Εμένα πάντως όσο το συνηθίζω στο δρόμο, τόσο περισσότερο μου αρέσει εξωτερικά. Αγόραζα ένα αν τα είχα.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Μονο τo σουιφτ εχω δει σε παρομοιο τεστ, που τα πηγε πολυ καλα και αν δεν κανω λαθος ειναι το δευτερο μετα το φιεστα στην κατηγορια του.
Σημαντικο ομως το γεγονος πως το σουιφτ δοκιμαστηκε με 16 αρι τροχο ενω το φιεστα με 17 αρι.Στα ιδια χιλιομετρα το ιμπιζα χανει το πισω μερος, αν και εχω την αισθηση οτι το δραστηριο πισω μερος ειναι αρνητικο στο συγκεκριμενο τεστ αλλα θετικο γενικα σε στροφες μιας και ο οδηγος μπορει να τοποθετησει το αυτοκινητο πιο ευκολα στην στροφη εξουδετερονοντας τις τασεις υποστροφης.
-
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Mega-Test-Apofyghs-Kindynoy-sthn-Ellada-elk-test_169467.asp?a=1Το baleno γιατί δεν το παίζουν; Δεν νομίζω να μην δίνουν δημοσιογραφικό. Κάθε έκθεση έχει από ένα.
Μεγαλύτερο από την κατηγορία που δοκίμασαν. Ίσως για αυτό.
-
Εξωτερικα οι διαστασεις του ειναι και κατα καποια χιλιοστα μικροτερη καποιων αυτοκινητων του τεστ.
Εσωτερικα οι διαστασεις ειναι μαζι με το τζαζ οι μεγαλυτερες τις κατηγοριας και μαλιστα σε χωρους για τα γονατα των πισω επιβατων ειναι στα ανω ακρα ακομα και της επομενης κατηγοριας.Στην θεση οδηγησης αυτο που μ αρεσει ειναι οτι με αυτον τον καπως ιδιαιτερο σχεδιασμο του ταμπλο ο οδηγος κερδιζει ουσιαστικα απειρο χωρο για τα γονατα του, λεπτομερεια μεν, αλλα ουσιαστικη διαφορα απο τον ανταγωνιαμο που το γονατο χτυπα μονιμως στο ταμπλο. Η αισθηση ετσι στον οδηγο ειναι οτι οδηγει αυτοκινητο της επομενης κατηγοριας.
Μονο αρνητικο το φουσκωμα κατω απο το τιμονι που στην πολυ καθετη θεση του τιμονιου καπως ενοχλει.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Μονο τo σουιφτ εχω δει σε παρομοιο τεστ, που τα πηγε πολυ καλα και αν δεν κανω λαθος ειναι το δευτερο μετα το φιεστα στην κατηγορια του.
Σημαντικο ομως το γεγονος πως το σουιφτ δοκιμαστηκε με 16 αρι τροχο ενω το φιεστα με 17 αρι.Εγω θεωρω οτι το Fiesta τα πηγε πολυ καλυτερα γιατι:
- Στο τεστ του Autotriti δοκιμαζεται με 16αρια λαστιχα και περναει πολυ πιο ομαλα αποτι το Swift στα 77χλμ/ωρα.
- Στο ιδιο τεστ επισης δοκιμαζεται με 4 ατομα μεσα με 16αρια λαστιχα ενω στο τεστ του km77 ειναι μονο ο οδηγος με 16αρια λαστιχα επισης.
- Στο τεστ του km77 οταν τεσταρει το Swift στα 80 χλμ/ωρα ριχνει αρκετες κορινες ενω το Fiesta με τα 17αρια στα 81 χλμ/ωρα χτυπαει την εσωτερικη κορινα στην πρωτη δεξια στροφη. (Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστη συγκριση αυτη..)
Επισης παρατηρησα οπως σωστα επισημανθηκε οτι εχει τασεις πλευσεις (γλιστριμα) το Swift σε σχεση με το Fiesta.
-
Δεν υπάρχει το μπαλένο στους χώρους. Σχετικά με το αν είναι στην κατηγορία, 4μέτρα είναι άρα μια χαρά παίζει σε αυτή την κατηγορία. Απλά οι ανταγωνιστές είναι μικροί σε σχέση με το μπαλένο. Vag αντιγράφουν αυτή την τάση που δημιούργησε (μέγιστοι χώροι και αποσκευές στα 4μ, και μείωση βάρους) αλλά ακόμα δεν το φτάνουν ούτε τα φρέσκα ιμπιζα, πόλο.
Η σχεδίαση του είναι πολύ έξυπνη. Αν το δεις έχει χώρους πολυμορφικού τύπου τζαζ αλλά χωρίς να είναι πουλμανάκι. Κρύβει πολύ έξυπνα αυτή την ιδιότητα.Σχετικά με το φιέστα, εντάξει είναι ο βασιλιάς το ξέρουμε. Δεν νομίζω να περίμενε κάποιος το αντίθετο.
-
Τα μεχρι στιγμης τεστ δειχνουν υπεροχη του φιεστα εναντι ολων, καμια αμφιβολια. Απλα πιθανον με 17 αριδες το σουιφτ θα τα πηγαινε ακομα καλυτερα.
Μετα το φιεστα αν δεν κανω λαθος στο τεστ του κμ77 ειναι το δευτερο καλυτερο.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τα μεχρι στιγμης τεστ δειχνουν υπεροχη του φιεστα εναντι ολων, καμια αμφιβολια. Απλα πιθανον με 17 αριδες το σουιφτ θα τα πηγαινε ακομα καλυτερα.Μετα το φιεστα αν δεν κανω λαθος στο τεστ του κμ77 ειναι το δευτερο καλυτερο.
Εννοειται πως θα τα πηγαινε καλυτερα με τα 17αρια..
Παντως στο km77 επρεπε τα αυτοκινητα της ιδιας κατηγοριας να τα τεσταρουν με τα ιδια δεδομενα στα ελαστικα για να υπαρχει και ενα μετρο συγκρισης.. ετσι χανεται η μπαλα..
-
Επίσης ειδικά για το Fiesta -και όποιο άλλο αυτοκίνητο έχει εργοστασιακό μαλακό, normal και sport setup- καλό θα ήταν να συνοδεύουμε τα σχόλια περί συμπεριφοράς με το για ποιο μοντέλο μιλάμε, γιατί άλλη συμπεριφορά έχει η normal και άλλη η sport ανάρτηση/στήσιμο...
-
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου Αντωνη. Εγω βεβαια δεν συγκρινω το δικο μου (ST-Line) σε σχεση με τα Titanium.
Για των δοκιμων μιλαω οπου και στα 2 τεστ (km77 & autotriti) χρησιμοποιησαν αυτοκινητα στις Titanium εκδοσεις απλα στο ενα ειχαν τα 17αρια ελαστικα και στο αλλο τα 16αρια οπως βγαινει by default στην Titanium. -
Στα περι χωρων:
Ολο το μυστικο των χωρων του αποκαλυπτεται οταν το κοιτα κανεις απο το προφιλ.
Ολοι η καμπινα εχει προχωρησει πιο μπροστα αναλογκα με τον ανταγωνισμο. Εκει παιρνει τα πολλα παραπανω εκατοστα στους χωρους. Και για να μην μοιαζει παραξενο υιοθετησε αυτην την κυμματιστη σχεδιαση που μπερδευει το ματι. Απλα πανεξυπνο.Εγω οταν εκανα βολτα να δω καποια καινουργια αυτοκινητα πηγα απο το μπαλενο στο πολο στις εκθεσεις τους. Η διαφορα ηταν εμφανης μεταξυ των δυο κυριως στον ηχο της πορτας και στην πανω επιφανεια του ταμπλο,οχι καπου αλλου καθως πιο κατω στο ταμπλο πανω κατω ηταν ιδια. Το πολο ειχε πολυ ομορφη σχεδιαση του ταμπλο
Στους χωρους ιδιαιτερα για τους πισω στο πολο ενιωσα τοσο κλειστοφοβικα συγκριτικα παντα με το μπαλενο που καθομουν ποση ωρα και αλλαζα το καθισμα του οδηγου μηπως και παρω αερα αλλα τιποτα.
Στο μπαλενο πισω ενιωσα σαν σε μεγαλο σενταν κατι σαν το πασατ η την οκταβια.
Επισης στον οδηγο μπροστα στο μπαλενο ενιωθα πολυ ανετα και τα ποδια μου ειχαν πολυ χωρο συγκριτικα με το πολο που χτυπαγα δεξια και αριστερα, γενικα το μπαλενο δεν σε αγχωνει χωροταξικα και ολα αυτα σε 4 μετρα!Ναι ο διαχωρισμος ειναι απαραιτητος μεταξυ εκδοσεων, και ελαστικων. Αλλα γενικα ενας οδηγος παιρνει μια γενικη εικονα συμπεριφορας.
-
Επίσης πίσω δεν μπαίνεις σκυφτός. Το κάθισμα είναι ψηλά και μπαίνεις-βγαίνεις πανεύκολα. Επίσης είναι πολύ φαρδύ για την κατηγορία του. Οδηγός και συνοδηγός έχουν απόσταση σχεδόν σεντάν αυτοκινήτου.
Για όποιον θέλει 4μ αμάξι για οικογενειακό είναι μονόδρομος. Δημιουργεί κατηγορία το μπαλένο, μπράβο.
Αν δείτε όταν βγήκε το μπαλένο, με εξαίρεση το τζαζ και το note που ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτή την κατηγορία αλλά με εμφάνιση αμφιλεγόμενη, το μπαλένο ήταν το πιο ελαφρύ, στα 4μ με τους πιο μεγάλους χώρους, το πιο γρήγορο, το πιο μικρό και από τα πιο οικονομικά.
Και είναι κρίμα που το σνομπάρουν έτσι. -
Σνομπαρεται αρκετα το αυτοκινητο απο ολους, και απο τους αγοραστες...
https://www.autotriti.gr/data/newcars/b ... a/2018.aspΓια το 2018 στην ελλαδα:
Ντατσια σαντερο 96 πωλησεις
Σουζουκι μπαλενο 56 πωλησεις.
Ακομα και με 7 χρονια εγγυηση οι καταναλωτες θα αγοραζουν το σαντερο, ε ναι ειναι ρενο με αλλα σηματα να μην το παρουν;
Βαριεμαι να γραψω μια μεγαλη λιστα των σημειων ανωτεροτητας σε ολους τους τομεις του μπαλενο στα ιδια χρηματα αγορας, ειναι πραφανες
- Στα περι οικονομιας ειναι το μοναδικο αυτοκινητο στην αγορα που τηρει στον πραγματικο κοσμο κατα ......99% τις υπερβολικα χαμηλες εργοστασιακες τιμες καταναλωσης του τουρμπο κινητηρα .
https://www.trackssuzuki.co.uk/dealersh ... performer/
-
Διαβαζοντας καποια τεστ και τα παραπονα των δοκιμαστων εντοπιζω καποιες τιμες στα δυναμικα του χαρακτηριστικα.
Θελω να βρω γιατι εχει σβηστει απο τον χαρτη των συγκριτικων δοκιμων της κατηγοριας εστω και οπως καποιοι αναφερουν συμφωνα με τα κριτηρια τους ως το χειροτερο αυτοκινητο των συγκριτικων.
Καποιοι δοκιμαστες αναφερουν τα αδυναμα φρενα του που δεν αντιστοιχουν σε ευρωπαικο μοντελο.
Σε τεστ βρισκω τιμες για τα 100-0 απο 41μ εως 42,5μ. Με τους 16αριδες τροχους.Τιμες οντως οχι σπορ αλλα εστω αποδεκτες (Μιλω για το 1.2 ημιυβριδικο με τα εργοαστασιακα λαστιχα)Τωρα πολλοι αναφερουν την πολυ κακη ηχομονωση του. Σε τεστ του περιοδικου απεξ που βρηκα δεδομενα δινει τιμη 69 ντεσιμπελ (με 16αριδες τροχους) στα 130 χιλ/ωρα, τιμη παλι αρκετα καλη αν δει κανεις και αλλα πολυ ακριβοτερα αυτοκινητα. (Μιλω για το ατμοσφαιρικο 1.2 και οχι το τουρμπο με τις πολυ μακριες σχεσεις μεταδοσεις που πιθανον θα ριχνει και αλλο τα ντεσιμπελ)
http://elevatingsound.com/the-top-30-qu ... auto-bild/Μενει το τιμονι στα παραπονα των δοκιμαστων που βλεπω σε καποια τεστ οπου αναφερουν πως δεν εχει επαρκη επαναφορα και θυμιζει αυτο του σελεριο που και αυτο δεν προσφερει επαρκη επαναφορα!!!
Στο τεστ του αουτογκεφιουλ ο δοκιμαστης 'τρομαζει' απο την αμεση επαναφορα που εχει το τιμονι.
Απο το 24.00 εως 26 και κατι γινεται αναφορα στο τιμονιΕιναι εμφανης και ο χωρος για το δεξι γονατο του οδηγου που ανεφερα πιο πανω. Σημαντικοτατο για εμενα στην σχεδιαση εσωτερικων και του ταμπλο.
Ωραιο βιντεακι με πιεση και ενεργοποιηση του εςπ
Επισης κανεις στα τεστ δεν αναφερει την αισθηση του κιβωτιου οπου η σουζουκι εχει κανει ειδικη προσπαθεια με τα γραναζια και τα συγχρονιζε ειδικα και μονο για το μπαλενο ωστε να δινουν αυτην την ιαπωνικη αισθηση που ειναι γνωστα αυτα τα κιβωτια. (Μονο σε ενα βιντεακι στην ευρωπαικη παρουσιαση του ειδα μια μικρη αναφορα σε αυτο ετσι στα γρηγορα)
Τωρα δεν ξερω τι αισθητηρια εχουν καποιοι δοκιμαστες και γιατι εχει δοθει αυτη η εντυπωση ιδιαιτερα με το θεμα του τιμονιου και των φρενων, με την μονη λογικη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι αυτη του οτι τα πρωτα μπαλενο που δοθηκαν σε δοκιμαστες ηταν ημι-ευρωπαικες εκδοσεις (προπαραγωγης) με πιο κοντα σε αυτην της ινδιας και αργοτερα ( εξου και αλλα αποτελεσματα) στα μεταγενεστερα τεστ δοθηκαν οι πληρως ευρωπαικες εκδοσεις.
Suzuki Baleno II