-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αμα δεν έχει εκθεσιακό ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ* να το δεις , τότε ποιός να ενδιαφερθεί ?Στο διόρθωσα...
- κεντρικός αντιπρόσωπος της SUZUKI...
-
Να πούμε ότι στην πιο φτωχή έκδοση τούρμπο έχει στάνταρ τις 16αρες και νομίζω τα χenon. Επίσης θα είναι ακόμα πιο γρήγορο λόγω βάρους. Η φτωχή από την πιο πλούσια έκδοση έχουν αν θυμάμαι καλά 70 κιλά διαφορά.
-
Όπως και οι υπόλοιποι εισαγωγείς έτσι και ο Σφακιανάκης είναι πονηρούλης.
Έχει κόψει βασικό εξοπλισμό από τις φτωχές εκδόσεις ώστε να προκαλέσει τον πελάτη να πάει στην GLX έκδοση.
π.χ. πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, φώτα ομίχλης, κεντρικό τούνελ με ενσωματωμένο υποβραχιόνιο. Εντάξει για κάποιους αυτά δεν είναι κάτι το βασικό, αλλά για μένα είναι.Βλέπω τώρα στο Παντάκι μου που δεν έχω πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και τώρα καταλαβαίνω την αξία τους. Θέλω να ανοίξω για λίγο τα πίσω παράθυρα την ώρα που οδηγώ και απλά δεν γίνεται.
Από την άλλη το υποβραχιόνιο για μένα είναι το πρώτο πράγμα που κοιτώ σε ένα αυτοκίνητο.
Και τέλος τα φώτα ομίχλης θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν για την περίπτωση ταξιδιών, αφού πολλές φορές τα είχα χρησιμοποιήσει σε άσχημες καιρικές συνθήκες (χειμερινές διακοπές). -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
π.χ. πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, φώτα ομίχλης, κεντρικό τούνελ με ενσωματωμένο υποβραχιόνιο. Εντάξει για κάποιους αυτά δεν είναι κάτι το βασικό, αλλά για μένα είναι.
Συμφωνώ.Ειδικά 1) για το υποβραχιόνιο που και ξεκουράζει σε ταξίδια κι είναι κλειστός αποθηκευτικός χώρος μακριά από αδιάκριτα βλέμματα που κοιτάνε πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο π.χ. όταν είναι παρκαρισμένο και 2)για τους προβολείς ομίχλης (τους χρειάστηκα μερικές φορές και τελευταία προ 10 ημερών,πηγαίνοντας πρωί προς Κάλαμο,Αγ.Αποστόλους και πέτυχα σε κάποια σημεία ομίχλη πυκνή).
Τώρα,για τα ηλεκτρικά πίσω παράθυρα θα έκανα παραχώρηση προκειμένου να έχω 50/50 η 60/40 αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος (και μιλώντας για Panda,θεωρώ φάουλ που στο νέο ακόμη και στην ακριβή έκδοση,χρεώνεται ως εξτρά με ~400 ευρώ) και αναδιπλούμενους καθρέφτες (πολλές φορές περνώ η χρειάζεται να παρκάρω σε στενά μέρη και πρέπει να βγάλω ζώνη,να ανοίξω παράθυρο συνοδηγού και να τεντωθώ μέχρι απέναντι για να κλείσω τον δεξιό καθρέφτη και να τον ξανανοίξω ).
Ο καθένας φυσικά με τις ανάγκες του,αλλά αυτά τα 4-5 αξεσουάρ τα θεωρώ κι εγώ απαραίτητα.Υ.Γ. Στην ομίχλη -ιδίως όταν τύχει στην εθνική-αφήνω ανοιχτό λίγο και το παράθυρο για να έχω καλύτερη ηχητική επίγνωση της κίνησης του δρόμου,αφού η ορατότητα είναι μειωμένη.
-
Παιδιά, όσοι έχετε το Baleno με αρκετά χιλιόμετρα (πάνω από 10.000χλμ) πείτε μου απόψεις για τα παρακάτω θέματα:
- Άνεση ανάρτησης. Είναι τελικά μαλακή, ξεκούραση ή σας βγαίνει η μέση από τα κοπανήματα;
- Θόρυβος σε ανοιχτούς δρόμους με ταχύτητες 140km/h-150km/h. Σας σπάει το κεφάλι ή το ταξίδι είναι ξεκούραστο;
- Συναρμολόγηση, κατασκευή. Αντέχει ή έχουν ξεκινήσει τα κουδουνίσματα και τα τριξίματα και η εταζέρα χοροπηδά;
- Θόρυβοι από σασί και πίσω άξονα. Τρίζει; Τρίζει; π.χ. σε ανέβασμα σε ένα σαμαράκι με χαμηλή ταχύτητα.
- Θόρυβος κλιματιστικού. Σας σπάει τα αυτιά;
- Με τα λάστιχα τι γίνεται; 185-55/16. Δύσκολη και ακριβή διάσταση.
- Στο καπό έχουν βάλει θερμομονωτικό κάλυμμα;
Ξέρω, ξέρω ότι έχω περίεργες ερωτήσεις, αλλά βασικά αυτά εμένα με ενδιαφέρουν...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παιδιά, όσοι έχετε το Baleno με αρκετά χιλιόμετρα (πάνω από 10.000χλμ) πείτε μου απόψεις για τα παρακάτω θέματα:- Άνεση ανάρτησης. Είναι τελικά μαλακή, ξεκούραση ή σας βγαίνει η μέση από τα κοπανήματα;
- Θόρυβος σε ανοιχτούς δρόμους με ταχύτητες 140km/h-150km/h. Σας σπάει το κεφάλι ή το ταξίδι είναι ξεκούραστο;
- Συναρμολόγηση, κατασκευή. Αντέχει ή έχουν ξεκινήσει τα κουδουνίσματα και τα τριξίματα και η εταζέρα χοροπηδά;
- Θόρυβοι από σασί και πίσω άξονα. Τρίζει; Τρίζει; π.χ. σε ανέβασμα σε ένα σαμαράκι με χαμηλή ταχύτητα.
Ξέρω, ξέρω ότι έχω περίεργες ερωτήσεις, αλλά βασικά αυτά εμένα με ενδιαφέρουν...
κάνε και ένα test drive!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παιδιά, όσοι έχετε το Baleno με αρκετά χιλιόμετρα (πάνω από 10.000χλμ) πείτε μου απόψεις για τα παρακάτω θέματα:- Άνεση ανάρτησης. Είναι τελικά μαλακή, ξεκούραση ή σας βγαίνει η μέση από τα κοπανήματα;
Αν και είναι σχετικά υποκειμενικά αυτά που ρωτάς και εξαρτώνται από την αντίληψη και τις εμπειρίες του καθενός, εγώ μετά από 7.000-8.000 χλμ έχω να πω αυτά:
- Άνετη είναι, κανένα πρόβλημα
- Ψιλοέχει βουητό (ανάλογα και την ποιότητα της ασφάλτου) αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ακους μουσικούλα μια χαρά.
- Δεν τρίζει τίποτα, όλα οκ
- Αν κατάλαβα τι εννοείς, όχι δεν κάνει κανένα ασυνήθιστο θόρυβο
- καθόλου θόρυβος, εκτός αν βάλεις τον ανεμιστήρα στο τέρμα
- Τι να γίνει... εδώ καλά μωρέ. Δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω ακόμα
- Θα σε γελάσω και δε το θέλω.
Για τα προηγούμενα που είπατε:
Οι προβολείς ομίχλης μια φορά μου χρειάστηκαν στο προηγούμενο αμάξι μου στο Δομοκό και αν δεν τους είχα τότε θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Τώρα πήρα το GL και δεν τους έχω θα το σκεφτώ να τους βάλω στο μέλλον.
Αυτό που θέλω όμως και δεν έχω είναι το υποβραχιόνιο. Θέλω να βρω ένα after market σε καλή τιμή και καλή ποιότητα και όχι το μαμά που έχω ακούσει ότι είναι πολύ πίσω και δεν εξυπηρετεί. -
Σε ευχαριστώ. Με κάλυψες.
Περιμένω απόψεις και από τους υπόλοιπους κατόχους.
-
Ο χρήστης dhzou έγραψε:
Αυτό που θέλω όμως και δεν έχω είναι το υποβραχιόνιο. Θέλω να βρω ένα after market σε καλή τιμή και καλή ποιότητα και όχι το μαμά που έχω ακούσει ότι είναι πολύ πίσω και δεν εξυπηρετεί.
http://rati.hu/products-for-am/armsters-armrest/
http://rati.hu/products-for-am/armster2-armrest/Και τα δύο βγαίνουν για το Baleno και τα φέρνουν σε πολλά μαγαζιά στην Ελλάδα (π.χ. Pancar).
Είναι ιδιαίτερα ποιοτικά και υπολογίζεις κάπου στα 100euro μαζί με τη βάση που να ταιριάζει στο τούνελ του Baleno. -
Ο χρήστης dhzou έγραψε:
Οι προβολείς ομίχλης μια φορά μου χρειάστηκαν στο προηγούμενο αμάξι μου στο Δομοκό και αν δεν τους είχα τότε θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Τώρα πήρα το GL και δεν τους έχω θα το σκεφτώ να τους βάλω στο μέλλον.Μπορείς να βάλεις εκ των υστέρων προβολείς ομίχλης; (όχι μόνο στο Baleno,αλλά γενικά στα νέα αυτοκίνητα)
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Οι προβολείς ομίχλης μια φορά μου χρειάστηκαν στο προηγούμενο αμάξι μου στο Δομοκό και αν δεν τους είχα τότε θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Τώρα πήρα το GL και δεν τους έχω θα το σκεφτώ να τους βάλω στο μέλλον.Μπορείς να βάλεις εκ των υστέρων προβολείς ομίχλης; (όχι μόνο στο Baleno,αλλά γενικά στα νέα αυτοκίνητα)
Γιατί όχι; τα slots υπάρχουν...
-
Το υποβραχιόνιο το έβαλα σαν εξτρά στο Σουιφτ. Ψιλολάθος, μιας και τελικά δε το πολυχρησιμοποιώ και (κλασσικά) οταν αράζεις το χέρι, κανει ενα τριξιματάκι, όπως και οταν περνάς πάνω από καμια καλή λακούβα. Οπως αναφέρθηκε παραπάνω, αξίζει μόνο σαν αποθηκευτικός χώρος που μέσα βαζω κέρματα και κανα καλώδιο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
1.Δεν το λες ούτε πλαδαρό ούτε σκληρό. Κάτι προς το σφιχτό. Αρνητικό προς την άνεση είναι πάντως το απαράδεκτο για τα δεδομένα μου 37+ psi που προτείνει στο βιβλιαράκι ο κατασκευαστής. Έχω την εντύπωση ότι δεν ισχύουν οι ίδιες πιέσεις για τα μπαλένο στην Ινδία π.χ. που παρακολουθώ κάτι φόρουμ. Το αμάξι φοράει οικολογικό λάστιχο, αν βάλουμε κάποιο πιο σπορ με σκληρό σκελετό θεωρώ ότι θα χειροτερέψει η άνεση. Θα το προτιμούσα με 32-33 αλλά βαράει το μαραφέτι. Υπάρχει άραγε η δυνατότητα για επαναπρογραμματισμό;
2. Δεν είναι εντελώς αθόρυβο αλλά δεν με προβληματίζει πουθενά. Γενικά είναι πολύ ήσυχο αμάξι. Σχετικά με τη ρύθμιση της ανάρτησης πας με 160+ και δεν το καταλαβαίνεις, παρότι είναι φτερό στο άνεμο. Δεν σου δίνει την αίσθηση τόσο ελαφριού αυτοκινήτου. Το αντίθετο. Σε αυτό βοηθάει και το βαρύ (τεχνητά) τιμόνι ειδικά γύρω από την ευθεία (δεν έχει ασάφεια) και ενικά είναι πολύ ευθύβολο.
3.Τριξίματα δεν έχει, η εταζέρα δεν χτυπάει καθόλου. Ένα μικρό τριξιματάκι έχω από την οθόνη του infotainment όταν ζεσταθεί από τον ήλιο. Επίσης σε στροφιλίκι που έχει πάρει μεγάλη κλίση, αν πέσεις σε γούβα μπορεί να ακουστεί λίγο το λάστιχο της πόρτας (τώρα σου λέω πολύ ανεπαίσθητα πράγματα, μιας και γενικά είμαι πολύ ψείρας σε αυτά).
Κάλυμμα θερμομονωτικό το δικό μου έχει (1.0Τ GLX)Το αμάξι στα φρένα πάσχει κυρίως. Θέλει καλύτερο τακάκι. Δεν έχω βρει πουθενά κάποια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου (διαμέτρους σε ανταλλακτικά, πάχος αντιστρεπτικών κτλ) για να βρούμε συμβατότητα με άλλα πιο μεγάλα σουζούκι (ιδίως το sport)
-
Σε ευχαριστώ ρε φίλε. Πολύτιμη η βοήθειά σου.
Πάντως στις δοκιμές του ειδικού τύπου γράφουν πολλά για την παρεχόμενη άνεση.
Μέχρι στιγμής είναι το πλέον VFM σε αντίθεση με τα άλλα δύο-τρία αυτοκίνητα που κοιτώ τα οποία πάσχουν σε κάποια σημεία ή έχουν σημαντικές (για μένα) ελλείψεις. Και δυστυχώς αυτές οι ελλείψεις φαίνονται όταν μελετήσει κάποιος τα τεχνικά στοιχεία και τον εξοπλισμό.
-
Οι άλλες επιλογές ποιες είναι;
-
Επειδή έχω βάλει ένα όριο τις 15000euro τελική τιμή οι επιλογές είναι ελάχιστες.
Και επειδή ζητάω και κάποια συγκεκριμένα πράγματα στον εξοπλισμό οι επιλογές μειώνονται ακόμη περισσότερο.Το Baleno αυτή τη στιγμή είναι 1ο στην επιλογή. Με 14730euro παίρνω το 1.2GLX φουλ εξτρά με πολλά δώρα.
Το C3 παρόλο που με έχει ενθουσιάσει μέσα/έξω βγαίνει 'ακριβό' και με ελλείψεις σε διάφορους τομείς.
Δηλ. πρέπει να σκάσω 16110euro για να έχω αυτά που έχει και το Baleno.Επίσης κοιτώ και το Fabia 1.0TSI Style (95 ή 110ps) αλλά μάλλον με κρύα καρδιά. Δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα ούτε σχεδιαστικά, ούτε το εσωτερικό του (σχεδίαση, χώροι). Θα πάω να το δω, αλλά εντάξει, δεν τρελαίνομαι κιόλας.
Επίσης θα ήθελα να προλάβω το KIA Ceed 1.4 Uptown, αλλά δεν θα το προλάβω με τίποτα. Τελική τιμή βγαίνει κάτω από 15000euro. Αλλάζει όμως το μοντέλο την άνοιξη.
Όλες οι επιλογές ξεκινούν από ένα κοινό σημείο εξοπλισμού. Υποβραχιόνιο.
Χωρίς αυτό δεν με ενδιαφέρει κανένα αυτοκίνητο. Οπότε οι επιλογές είναι σχεδόν μηδαμινές. -
To Seat Ibiza το εχεις σκεφτει? Με 15.700 περιπου νμζ παιρνεις το 1.5 150PS FR που σκοτωνει.. οποτε με max τα 15Κ πρεπει να παιρνεις το 1.0 115PS φουλ εξτρα φανταζομαι.. και απο χωρους φυσαει..
ΥΓ. Εχω την εντυπωση οτι εχει και υποβραχιονιο..
-
Δες τι c4 υπάρχει για πώληση γιατί τελειώνει το μοντέλο και έχουν προσφορές
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
To Seat Ibiza το εχεις σκεφτει? Με 15.700 περιπου νμζ παιρνεις το 1.5 150PS FR που σκοτωνει.. οποτε με max τα 15Κ πρεπει να παιρνεις το 1.0 115PS φουλ εξτρα φανταζομαι.. και απο χωρους φυσαει..ΥΓ. Εχω την εντυπωση οτι εχει και υποβραχιονιο..
+1
Noμίζω με 14550 έχει το Ibiza xcellence 1.0 95hp (που έχει υποβραχιόνιο και προβολείς ομίχλης). -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
To Seat Ibiza το εχεις σκεφτει? Με 15.700 περιπου νμζ παιρνεις το 1.5 150PS FR που σκοτωνει.. οποτε με max τα 15Κ πρεπει να παιρνεις το 1.0 115PS φουλ εξτρα φανταζομαι.. και απο χωρους φυσαει..ΥΓ. Εχω την εντυπωση οτι εχει και υποβραχιονιο..
Seat Ibiza; Ωχ η μέση μου!...
Αν κρίνω από το 'οικογενειακό' Cordoba του 2009 που έχει ο πατέρας μου... μία φράση ταιριάζει: Ωχ η μέση μου!....
Γκάπα, γκούπα... Οδηγικά είναι ας πούμε ενδιαφέρον, αλλά όποτε οδηγώ, βγαίνω από μέσα φραπές εντελώς.
Και το άσχημο είναι ότι από το πολύ γκάπα-γκούπα το αυτοκίνητο έχει γίνει σαν χαλασμένη τσιμινιέρα.
Τριγμοί, η εταζέρα χορεύει, θόρυβοι στο σασί, τριγμοί στα τζάμια, σπάσανε και κάτι γρύλοι, ξεσκίστηκαν και τα ηλεκτρικά, τα έπαιξε και ο συναγερμός, υπάρχει και διαρροή ρεύματος, κάθε χρόνο θέλει μπαταρία, έχει ακινητοποιηθεί και κάποιες φορές και τρέχαμε με γερανούς. Αυτοκίνητο με 50000χλμ.
Και όλα αυτά με δύο χρόνια εγγύηση. Άστο καλύτερα.Για να μην αναφερθώ και στα υπόλοιπα π.χ. απαράδεκτο δίκτυο εξυπηρέτησης. Πλέον το πάμε σε εξειδικευμένο συνεργείο, αλλά τι να το κάνεις; Πανάκριβο και αυτό. Αυτά σκέφτομαι με το VW Group και δεν θέλω να μπλέξω. Αρκετά με τρέχει ο πατέρας μου για το Cordoba.
Suzuki Baleno II