-
Κομψότερη και ομορφότερη!
To ντεμπούτο της θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν προς τα τέλη του 2015.
Η δεύτερη γενιά της X1 διαθέτει πιο σπορ σχεδιασμό, με πιο “X-like αναλογίες”, μη απομακρύνοντας τους σημερινούς ιδιοκτήτες της X1, με το νέο μοντέλο να είναι “πιο ώριμο και λιγότερο στρογγυλεμένο”. Η X1 κατασκευάζεται πάνω στην μπροστοκίνητη UKL πλατφόρμα και διαθέτει μεταξύ άλλων επιθετικής σχεδίασης μπροστά προφυλακτήρα, μεγάλη γρίλια, LED φώτα ομίχλης, ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής και αεροτομή.
Στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, μεταλλικά, αλουμινένια, μαύρα γυαλιστέρα και ξύλινα διακοσμητικά, δερμάτινες επενδύσεις, μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως και ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα.Κίνηση αρχικά θα παίρνει από τετρακύλινδρα μοτέρ, συμπεριλαμβανομένων ενός 2.0-λίτρου πετρελαίου απόδοσης 150 ίππων με 330 Nm αλλά και 190 ίππων με 400 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και μια δυνατότερη έκδοση του απόδοσης 231 ίππων με 450 Nm ροπής. Επίσης θα συναντάμε και έναν 2,0-λιτρο βενζίνης απόδοσης 192 ίππων με 280 Nm ροπής και 231 ίππων με 350 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 235 χλμ/ώρα.
Αργότερα θα είναι διαθέσιμοι και οι τρικύλινδροι 1.500 κ.εκ κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ίσως θα υπάρξει και M έκδοση. Γι’ αυτούς που δεν αναζητούν την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ, θα προσφέρεται αργότερα και μία plug-in υβριδική eDrive έκδοση, η οποία θα συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.500 turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα αποδίδει κοντά στα 190 άλογα, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 30 χλμ -
To ντεμπούτο της θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν προς τα τέλη του 2015.
Η δεύτερη γενιά της X1 διαθέτει πιο σπορ σχεδιασμό, με πιο “X-like αναλογίες”, μη απομακρύνοντας τους σημερινούς ιδιοκτήτες της X1, με το νέο μοντέλο να είναι “πιο ώριμο και λιγότερο στρογγυλεμένο”. Η X1 κατασκευάζεται πάνω στην μπροστοκίνητη UKL πλατφόρμα και διαθέτει μεταξύ άλλων επιθετικής σχεδίασης μπροστά προφυλακτήρα, μεγάλη γρίλια, LED φώτα ομίχλης, ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής και αεροτομή.
Στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, μεταλλικά, αλουμινένια, μαύρα γυαλιστέρα και ξύλινα διακοσμητικά, δερμάτινες επενδύσεις, μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως και ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα.Κίνηση αρχικά θα παίρνει από τετρακύλινδρα μοτέρ, συμπεριλαμβανομένων ενός 2.0-λίτρου πετρελαίου απόδοσης 150 ίππων με 330 Nm αλλά και 190 ίππων με 400 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και μια δυνατότερη έκδοση του απόδοσης 231 ίππων με 450 Nm ροπής. Επίσης θα συναντάμε και έναν 2,0-λιτρο βενζίνης απόδοσης 192 ίππων με 280 Nm ροπής και 231 ίππων με 350 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 235 χλμ/ώρα.
Αργότερα θα είναι διαθέσιμοι και οι τρικύλινδροι 1.500 κ.εκ κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ίσως θα υπάρξει και M έκδοση. Γι’ αυτούς που δεν αναζητούν την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ, θα προσφέρεται αργότερα και μία plug-in υβριδική eDrive έκδοση, η οποία θα συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.500 turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα αποδίδει κοντά στα 190 άλογα, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 30 χλμ -
Κατηγορία οχήματος: 'Καβάλημα πεζοδρομίων'. Το κάνει όμως με αέρα χλιδής!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Κατηγορία οχήματος: 'Καβάλημα πεζοδρομίων'. Το κάνει όμως με αέρα χλιδής!SPI_duster μην είσαι αφοριστικός. Δεν είναι όλα τα αμάξια ίδια, ούτε σου υποσχέθηκε κανείς ότι με το Χ1 θα σκαρφαλώσεις στο everest. Ούτε εγώ πηγαίνω για κυνήγι ή στα βουνά, αλλά μου αρέσουν τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας έστω και από εμφάνιση. Νομίζω ότι ελάχιστοι από αυτούς που έχουν σήμερα suv τα χρησιμοποιούν σαν off road. Απλά είναι μια μόδα, κάτι διαφορετικό από τα σεντάν που κυριαρχούσαν επί δεκαετίες και αρέσουν στον κόσμο. Συνεπώς, ο αγοραστής θα διαλέξει το Χ1 εάν δεν τον ενδιαφέρουν οι εκτός δρόμου εξορμήσεις και το duster εάν έχει σκοπό να πηγαίνει εκεί που δεν πάει κάποιο άλλο suv...
-
Συγνώμη αν φαίνομαι αφοριστικός. Το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να έχει υποστεί κάποιο ρετουσάρισμα ως προς την προηγούμενη έκδοση αλλά νομίζω πως επί της ουσίας δεν πρέπει να περιμένω μεγάλες διαφορές στην οδική του συμπεριφορά και στην ποιότητα του. Καθώς λοιπόν το έχω οδηγήσει αρκετά ως προηγούμενη γεννιά έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:
- Τα υλικά στο εσωτερικό τα έχω συναντήσει και σε πιο ταπεινές φίρμες.
- Η συμπεριφορά σε πλευρικούς ανέμους στην ΕΟ με προβλημάτισε αν όχι με τρόμαξε.
- Παρόλο το μέγεθος του οχήματος οι χώροι των επιβατών και κυρίως ο χώρος των αποσκευών είναι απλά καλοί.
- Το πλεονέκτημα του στην άσφαλτο (πίσω κίνηση) και με τον κινητήρα φυσικά μπροστά απλά αναιρεί την όποια διάθεση να κινηθεί κάποιος και σε μέτριες εκτός δρόμου διαδρομές. (Μπορεί να κολλήσει για πλάκα!).
- Σε στενούς δρόμους ή γκαράζ είναι από εκείνα τα αυτοκίνητα που οπωσδήποτε θα χρειστεί κάποιος τα καλούδια της εποχής (αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ) για να μη βρει κάπου. Η ορατότητα μπροστά και πίσω λόγω του μεγάλου καπό και του μικρού πίσω παραθύρου είναι μικρή.
- Σε μια εποχή που η κατανάλωση είναι πολύ σημαντικό ζήτημα στην αγορά αυτοκινήτου, κρίνω πως είναι αυξημένη ακόμη και σε ήρεμη οδήγηση.Ας μας πει κάποιος κάτοχος αν κατάφερε να πέσει κάτω από τα 8,5 λίτρα σε μεικτή διαδρομή.
- Στην τιμή που προσφέρεται βρίσκεις πολύ καλύτερα σκαριά.
-
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Συγνώμη αν φαίνομαι αφοριστικός. Το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να έχει υποστεί κάποιο ρετουσάρισμα ως προς την προηγούμενη έκδοση αλλά νομίζω πως επί της ουσίας δεν πρέπει να περιμένω μεγάλες διαφορές στην οδική του συμπεριφορά και στην ποιότητα του. Καθώς λοιπόν το έχω οδηγήσει αρκετά ως προηγούμενη γεννιά έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:- Τα υλικά στο εσωτερικό τα έχω συναντήσει και σε πιο ταπεινές φίρμες.
- Η συμπεριφορά σε πλευρικούς ανέμους στην ΕΟ με προβλημάτισε αν όχι με τρόμαξε.
- Παρόλο το μέγεθος του οχήματος οι χώροι των επιβατών και κυρίως ο χώρος των αποσκευών είναι απλά καλοί.
- Το πλεονέκτημα του στην άσφαλτο (πίσω κίνηση) και με τον κινητήρα φυσικά μπροστά απλά αναιρεί την όποια διάθεση να κινηθεί κάποιος και σε μέτριες εκτός δρόμου διαδρομές. (Μπορεί να κολλήσει για πλάκα!).
- Σε στενούς δρόμους ή γκαράζ είναι από εκείνα τα αυτοκίνητα που οπωσδήποτε θα χρειστεί κάποιος τα καλούδια της εποχής (αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ) για να μη βρει κάπου. Η ορατότητα μπροστά και πίσω λόγω του μεγάλου καπό και του μικρού πίσω παραθύρου είναι μικρή.
- Σε μια εποχή που η κατανάλωση είναι πολύ σημαντικό ζήτημα στην αγορά αυτοκινήτου, κρίνω πως είναι αυξημένη ακόμη και σε ήρεμη οδήγηση.Ας μας πει κάποιος κάτοχος αν κατάφερε να πέσει κάτω από τα 8,5 λίτρα σε μεικτή διαδρομή.
- Στην τιμή που προσφέρεται βρίσκεις πολύ καλύτερα σκαριά.
- Σκοπεύω να κάνω τεστ σύντομα, συνεπώς θα έχω προσωπική γνώμη στις επόμενες μέρες
- Περίεργο αυτό που γράφεις για πλευρικούς ανέμους, από τη στιγμή που το υπάρχον x1 είναι από τα χαμηλότερα στην κατηγορία αν δεν κάνω λάθος
- Στο νέο θα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ εφόσον μεγάλωσε και μάλιστα έχει χώρο αποσκευών 505 λίτρα!
- Οι περισσότεροι θα το χρησιμοποιούν για να πάνε όπου πάνε και με ένα απλό συμβατικό αμάξι. Οι άλλοι ας μείνουν μακριά!
5.Νομίζω ότι το νέο θα είναι καλύτερο και σε αυτόν τον τομέα - Η BMW υπόσχεται αισθητά καλύτερες καταναλώσεις με τη νέα σειρά. Τα diesel όμως στο νετ βλέπω ότι έχουν πολύ καλές καταναλώσεις. Σε diesel ή σε βενζίνη είδες υψηλές καταναλώσεις; Και σε ποιο ακριβώς X1 αναφέρεσαι ;
- Με ενδιαφέρον θα διαβάσω τις προτάσεις σου!
-
Να ξεκαθαρίσω πως η bmw είναι η μόνη Γερμανική φίρμα που θα αγόραζα με κλειστά τα μάτια. Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχω ξεκαθαρίσει πόσο πολύ μου αρέσει το ντιζάιν και έχω σταθεί ειδικά σε 2 αυτοκίνητα (Χ3 και 5άρα) ως κορυφαία στις κατηγορίες τους. Ακόμη να ξεκαθαρίσω πως εκτός της X1 έχω οδηγήσει σε πολύ ωραίες διαδρομές (πχ Μακρακώμη - Καρπενήσι) την 316 με ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις. Με λίγα λόγια δεν είναι η BMW η φίρμα που θα χτυπούσα αλύπητα και με κακεντρέχεια καθώς την σέβομαι και θεωρώ πως είναι πολύ μπροστά από άλλες παρόμοιου μεγέθους. Το Χ1 όμως μοιάζει να φτιαχτηκε για κάποιους που πραγματικά το μόνο που τους νοιάζει είναι το αυτοκίνητο στη μάσκα να έχει το εμβλημα της εταιρείας.
Τώρα στο θέμα μας.- Για την ποιότητα δεν γνωρίζω στο καινουργιο αλλά στην προηγούμενη δεν τραλάθηκα.
- Περίεργο που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ναι μπορεί σε υπερυψωμένο αυτοκίνητο όπως η Χ1 να υπάρχουν θέματα με πλευρικούς ανέμους.
- Για να το λες... όσο για τον χώρο φυσικά και θα είναι ωφέλιμα καθώς δεν διαθέτει ρεζέρβα.
- Οι περισσότεροι θα το πάρουν ως το πλεόν προσιτο ΒΜW με εμφάνιση πληθωρική.
- Δεν το πιστεύω...
- Όλα τα Γερμανικά στο διαφημιστικό τομέα καίνε τα ελάχιστα. Μετά βλέπουμε πως και αυτά αυτοκίνητα είναι που καίνε.
- Με ενδιαφέρον θα διαβάσω τις παρατηρήσεις κάποιου παλαιού κατόχου της Χ1.
Αναφέρομαι στην έκδοση ντίζελ με 170 ίππους.
-
για το 2 προφανώς και το αντιλαμβάνομαι ότι θα έχει θέμα με πλευρικούς ένα ψηλό αμάξι, αλλά το σχόλιό μου αφορά στο ότι σε σχέση με άλλα ακόμη πιο ψηλά suv το Χ1 θα πρέπει να έχει λιγότερο πρόβλημα
Πώς σου φάνηκε από τράβηγμα η έκδοση με τα 170 άλογα; -
Εντελώς διαφορετική η νέα Χ1 σε σχέση με την παλιά όμως. Άλλη πλατφόρμα (προσθιοκίνητη). Μπορεί να είναι καλύτερη εκτός δρόμου θυσιάζοντας την συμπεριφορά εντός δρόμου. Όπως και να έχει δεν είναι αυτοκίνητο για off-roading. Άντε για καμιά παραλία που δυσκολεύονται τα χαμηλά αυτοκίνητα ή μέχρι το χιονοδρομικό... κι αυτό αν είναι η τετρακίνητη έκδοση!
-
Τώρα που ανέφερες το χιονοδρομικό μου θύμισες περιπέτεια φίλου στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων με την πρώτης γεννιάς. Κόλλησε στα μαλακά στο χιόνι και χρειάστηκε ένα ταπεινό HRV να τους ξεκολλήσει. Κάποια απόπειρα να κάτσουν κάποιοι στο πίσω μέρος για να πάρει βάρος και να φύγει (είχε πετύχει σε άλλη φάση στον ίδιο οδηγό) απέτυχε. Το φορτωμένο μια 10ετία στην πλάτη του HRV φορτώθηκε και την X1 μαζί με τον αναψοκοκκινισμένο ιδιοκτήτη και η εκδρομή συνέχιστηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα.
-
-
5.1-5.3 Lt/100km Δηλαδή η αρχή διατήρησης της ενέργειας πάει περίπατο... Πραγματικά απορώ με τους Γερμανούς. Φτιάχνουν καλά αυτοκίνητα αλλά όσον αφορά τις καταναλώσεις μια φορά αλήθεια δεν θα πούνε.
-
η σύγκριση δείχνει πόσο ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ είναι το νέο σε σχέση με το παλιό - το οποίο (παλιό) ομολογώ ότι σχεδόν δεν μου αρέσει!
στην Ελλάδα ΟΤΑΝ έρθει τι τιμή θα έχει άραγε;; και σε...τι νόμισμα;;άρα το 20d θα φτάσει στα 34k...και δε θα υπάρχει και απόσυρση!
-
Σε τι νόμισμα δεν ξέρω να σου απαντησω, αλλα τα τρικύλινδρα μοντέλα βενζίνης και πετρελαιου θα παρουσιαστούν εντός του 2015. Αν προλάβουν να τα εισάγουν, ίσως υπάρχει απόσυρση. Αν και πλέον δεν δίνεται δωρεάν.
-
ναι μερικοι το έκαναν σαν δωρο, τουλαχιστον αυτο γνωρίζω
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σε τι νόμισμα δεν ξέρω να σου απαντησω, αλλα τα τρικύλινδρα μοντέλα βενζίνης και πετρελαιου θα παρουσιαστούν εντός του 2015. Αν προλάβουν να τα εισάγουν, ίσως υπάρχει απόσυρση. Αν και πλέον δεν δίνεται δωρεάν.
τι ακριβώς εννοείς με την τελευταία φράση ; ότι έδιναν την έκπτωση της απόσυρσης ακόμη και χωρίς να αποσύρεις αυτοκίνητο;
Πολλοι αντιπρόσωποι τουλαχιστον μεχρι πέρυσι που έψαχνα αμάξι σου έβαζαν αυτοι την εκπτωςη της απόσυρσης χωρις να αποσύρεις αμάξι. Ειναι μια συνηθισμένη πρακτική.
Διαβαζω για καταναλωσεις κοντα στο 5.1-5.3 με την λογικη απο οτι θυμάμαι οτι η BMW κλέβει 35% στα νούμερα που δηλώνει μιλάμε για καταναλωσεις 7-7.5 χωρις να ζορίζεις το αμάξι.
-
Tkin73 συμφωνούμε. Στην κυριολεξία για να δείξει μέση κατανάλωση αυτοκίνητο τόσου όγκου και βάρους θα πρέπει να πηγαίνει με ρυθμούς παρέλασης...
-
Πρεμιέρα για τη νέα BMW X1
Η βασική αλλαγή σε σχέση με το τρέχον μοντέλο δεν έγκειται τόσο στη σχεδίαση, που ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη της προγενέστερης με την προσθήκη πιο σπορτίφ χαρακτηριστικών, όσο σε αυτό που κρύβεται κάτω ακριβώς από τις «αναθεωρημένες» μεταλλικές επιφάνειές του. Και εξηγούμαστε. Η βασική… στροφή της νέας Χ1 σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι, πλέον, γυρίζει οριστικά την πλάτη της στην πλατφόρμα της προηγούμενης «3άρας» υιοθετώντας, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, το νέο UKL προσθιοκίνητο δάπεδο που γνωρίσαμε στο Mini, αλλά και στη νέα Σειρά 2 Active και Grand Tourer, επιλογή μάλιστα που της επιβάλλει συγχρόνως και την τοποθέτηση των κινητήρων της εγκάρσια και όχι κατά το διαμήκη άξονά της. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως οι διαθέσιμες εκδόσεις της θα διαθέτουν κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, μιας και η νέα αυτή «βάση» δίνει εκ προοιμίου τη δυνατότητα στους μηχανικούς να εγκαταστήσουν και το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης xDrive που χρόνια τώρα διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους.Κάτω από το καπό, οι Βαυαροί προσέφεραν στη νέα Χ1 ό,τι καλύτερο διαθέτουν από το ομολογουμένως πλούσιο μηχανολογικό τους… ράφι. Από τη μεγάλη ποικιλία μηχανικών συνόλων ξεχώρισαν δύο 2λιτρους πετρελαιοκινητήρες, που έχουν απόδοση 150, 190 και 231 ίππους, καθώς και τον 4κύλινδρο και επίσης 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος θα προσφέρεται σε δύο παραλλαγές των 192 και 231 ίππων, με την τελευταία να προσφέρεται προς το παρόν μόνο στην τετρακίνητη έκδοση xDrive. Σε ότι αφορά στη μετάδοση οι επιλογές είναι οι γνωστές: ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και ένα αυτόματο με 8. Αν μη τι άλλο, λίγο καιρό μετά το επίσημο λανσάρισμα της νέας Χ1, οι Βαυαροί θα κάνουν τη μεγάλη… κίνηση προσθέτοντας στη γκάμα και τους δικούς τους, ήδη γνωστούς, 3κύλινδρους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
Από πλευράς διαστάσεων, η νέα X1 είναι πιο συμπαγής, με το μήκος της να είναι μικρότερο κατά 36 χλστ. Ωστόσο, τόσο το ύψος όσο και το πλάτος της έχουν διευρυνθεί κατά 53 και 21 χλστ. αντίστοιχα. Ο χώρος αποσκευών της φτάνει πλέον τη χωρητικότητα των 505 λίτρων (+85 λίτρα), ενώ σημαντική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν αποτελεί η δυνατότητα μετακίνησης του πίσω καθίσματος κατά τον διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου για μια απόσταση μήκους 130 χλστ. Τέλος, τα επίπεδα εξοπλισμού στα οποία θα είναι διαθέσιμο το νέο SAV, ήτοι Sports Activity Vehicle(!), των Βαυαρών θα είναι τα Advantage, Sport Line, xLine και M Sport_Χ.Α.
BMW X1 2016