-
Το Χ3 diesel με τα 190hp πάντως δε φτουράει. Λίγα πράγματα το μοτόρι. Ίσως για το πιο ελαφρύ Χ1 να είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα.
-
Ο λόγος που ρώτησα είναι γιατί μου είπαν από BMW πως τρέχει προσφορά 2λιτρο diesel Χ2, advantage έκδοση με λεντάκια και ιστορίες, 39-40Κ. Έλα όμως που εννοούσε τη 2λιτρη diesel 150 άλογα....
-
Αυτόν τον έχω οδηγήσει σε 118d F20. Δεν πάει άσχημα. Λογικά ο 190αρης detuned είναι, επομένως εύκολα θα πηγαίνει στα 190hp με αρκετή ασφάλεια.
-
Ο χρήστης harpoon έγραψε:
Ο λόγος που ρώτησα είναι γιατί μου είπαν από BMW πως τρέχει προσφορά 2λιτρο diesel Χ2, advantage έκδοση με λεντάκια και ιστορίες, 39-40Κ. Έλα όμως που εννοούσε τη 2λιτρη diesel 150 άλογα....Η αλλη σου επιλογη ειναι η 1500 βενζινη;;
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Οκ, αλλά και τα 40 κιλά ροπής του δίλιτρου diesel της BMW δεν τα λες αμελητέα σε επίπεδο οδηγικής απόλαυσης !Η ροπή από μόνη της δεν λέει και πολλά πράγματα (έως και τίποτα)...η ιπποδύναμη και η ευστροφία και έυρως λειτουργίας είναι σημαντικά όταν μιλάμε για οδηγική απόλαυση.
Το Χ3 diesel με τα 190hp πάντως δε φτουράει. Λίγα πράγματα το μοτόρι. Ίσως για το πιο ελαφρύ Χ1 να είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα.
Συμφωνώ, στο Χ3 και εμένα μου φάνηκε 'λίγο' το μοτέρ, για εμενα το Χ3 θέλει τουλάχιστον 240 άλογα ή ακόμα καλύτερα κάποιο 6κύλινδρο σύνολο (κακά τα ψέματα, σε αυτό το βάρος τα 6κύλινδρα είναι η σωστή λύση...φευ στην Ελλάδα όμως).
-
Η αλλη σου επιλογη ειναι η 1500 βενζινη;;
Ναι. Αλλά έχω σπαστεί λίγο. Σκέφτομαι να περιμένω κανα μήνα μήπως βγάλουν και καμία προσφορά στο 2λιτρο. Βέβαια, δε θα το λεγα προσφορά. Είναι ήδη ταξινομημένα που για κάποιο λόγο είναι... ορφανά. Δηλαδή παίρνεις τηλ και σου λένε έχω ένα μπλέ, 2 γκρι. Έτοιμα. Του είπα πριν από λίγο να ξαναδεί αν βλέπει καμία βενζίνη σε αυτά... Μπαααα...
-
Γνωμη μου καλυτερη επιλογη το διλιτρο diesel τοτε...εκτος και αν κανεις πολυ λιγα χλμ ειτε τα περισσοτερα μεσα στη πολη..
Υγ αυτη ακριβως η συμπεριφορα της bmw που το να βρεις αμαξι ειναι λαχειο (με διαφορετικες τιμες στους διαφορους αντιπροσωπους,δεν εβγαζα ακρη για μια στανταρ τιμη) ηταν ενας απο τους λογους που με απωθησε απο το να παρω την χ1.
-
Κοίτα σε σχέση με τον 1.500 βενζίνης, σαφώς είναι προτιμότερος ο 2λιτρος ντιζελ, ακόμα και με τα 150 άλογα (έχει και καλύτερο αυτόματο κιβώτιο), ειδικά εαν είναι σε καλή τιμή με σωστό εξοπλισμό.
Όσο για την τιμολόγηση της BMW είναι πάρα πολύ απλή: Εαν το αυτοκίνητο έχει εκτελωνιστεί και δεν υπάρχει αγοραστής, τότε προσφέρεται σε πολύ δελεαστική τιμή. Το θέμα είναι να βρείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο και να σου κάνει. Να σας πως μερικά παραδείγματα που είχα δει όσα χρόνια είχα BMW:
- Ζ4 2.0 Individual, αρχική τιμή 65.000, καθότανε σχεδον 10 μήνες στην έκθεση, στην έδιναν (και την έδωσαν τελικά) 40.000
- 730i Individual, αρχική τιμή 199.800, την έδωσαν 160.000.
- 523i με αρκετά καλό εξοπλισμό, 68.000, την αγόρασε φίλος μου στις 54.000
- Ζ3 3.0i Coupe, την αγόρασε ο κουμπάρος μου (τελευταίο αυτοκίνητο, είχε σταματήσει η παραγωγή και καθότανε στην έκθεση) από 63.000 στις 48.000.
Και πολλά ακόμα που ξεχνάω ή δεν έχει νόημα να αναφέρω
-
Και εμένα αρχίζει να με ενοχλεί. Τα συγκεκριμένα όμως είναι της BMW Ελλάς. Δηλ όλοι οι εξουσιοδοτημένοι βλέπουν την ίδια database νομίζω. Μου αρέσει αυτό το αμάξι, αλλά πραγματικά είναι αρκετά τα λεφτά και δε θα κάνω σκόντο (να κάνουν αυτοί ).
Έχω κάποια χρήματα για αυτοκίνητο. Τα οποία τα τέντωσα από τα 20Κ στα 40Κ επειδή τα είδα από κοντά και γλυκάθηκα αλλά δε θα τρελαθώ κιόλας. Αν μου τη βιδώσει θα περιμένω το Q3 (αν και θα ναι πανάκριβο).
Σε σχέση με αυτό που λέει ο Fanis75 (φαντάζομαι Φάνης λέγεται), ίσως θα πρέπει να περιμένω για κάτι τέτοιο. Τι να πω. Και ξέρετε πως είναι να έχεις μαζέψει λεφτά και να είσαι τόσο ψημένος.
-
Το χω ξαναπει ομως δε θα θελα να μουν στη θεση του οντως μαλ.. τελικα που εδωσε την αρχικη τιμη και να μαθω οτι καποιος πηρε το ιδιο με 5 η 10 χιλ εκπτωση....
-
Σωστά, Φάνης είμαι.
Κοίτα εαν έχεις τα χρήματα, πάς στις 2 αντιπροσωπείες της Αττικής και τους ρωτάς τι μπορούν να κάνουν σε θέμα τιμής, εξοπλισμού κλπ. Εαν δεν σε ικανοποιήσει αυτό που θα σου πούν, θέτεις εσύ τα δικά σου ζητούμενα και τους λές να σε πάρουν τηλέφωνο μόλις βρούν ένα αυτοκίνητο όπως το θές (φυσικά σε εύλογο διάστημα, όχι σε 3 ημέρες ούτε όμως σε 3 μήνες). Επίσης, συνήθως η BMW βγάζει αρκετές προσφορές σε πινακιδωμένα τον Δεκέμβριο, ώστε να κλείσει με υψηλές πωλήσεις το έτος και να ξεστοκάρει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επίσης, συνήθως η BMW βγάζει αρκετές προσφορές σε πινακιδωμένα τον Δεκέμβριο, ώστε να κλείσει με υψηλές πωλήσεις το έτος και να ξεστοκάρει.To κανουν κι άλλοι αυτο?
Αν ειναι να πηγαινουμε Δεκεμβριο για αγορα αμαξιου -
Και εμένα αρχίζει να με ενοχλεί. Τα συγκεκριμένα όμως είναι της BMW Ελλάς. Δηλ όλοι οι εξουσιοδοτημένοι βλέπουν την ίδια database νομίζω. Μου αρέσει αυτό το αμάξι, αλλά πραγματικά είναι αρκετά τα λεφτά και δε θα κάνω σκόντο (να κάνουν αυτοί ).Έχω κάποια χρήματα για αυτοκίνητο. Τα οποία τα τέντωσα από τα 20Κ στα 40Κ επειδή τα είδα από κοντά και γλυκάθηκα αλλά δε θα τρελαθώ κιόλας. Αν μου τη βιδώσει θα περιμένω το Q3 (αν και θα ναι πανάκριβο).
Σε σχέση με αυτό που λέει ο Fanis75 (φαντάζομαι Φάνης λέγεται), ίσως θα πρέπει να περιμένω για κάτι τέτοιο. Τι να πω. Και ξέρετε πως είναι να έχεις μαζέψει λεφτά και να είσαι τόσο ψημένος.
Βρε συ αφού στα ειπα πως λειτουργεί. Πήγαινε βρες αυτόν που σου ειπα να δεις τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Έχει φτιάξει αρκετό κόσμο από το κλαμπ.
Προσωπικά αν έκανα χιλιόμετρα ή δεν με πείραζε να δίνω ανόητα χρήματα για τέλη πολυτελούς διαβίωσης κλπ, μια δίλιτρη ακόμα και στα 150 θα ήταν η ιδανική.
Τώρα με τα 5000 χλμ (και αν) ετησίως με το μεγάλο αμάξι και επειδή γουστάρω να πληρωνω τη χρήση και όχι την κατοχή λες και το αμάξι είναι asset, επέλεξα τη φθηνότερη δυνατή λύση και έβαλα κερί στα αυτιά στις δελεαστικές προτάσεις που μου γίνονται κατά καιρους για ανταλλαγή. -
Ε να τον βρω πρώτα....
-
Ο δίλιτρος με τα 190 (ντήζελ) είναι η ιδανική επιλογή εάν τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
- κάνεις πολλά χλμ
- Θες τετρακίνηση
- Αντέχεις το οικονομικό βάρος στην αγορά και στην εφορία (τα 440 το χρόνο αντισταθμίζονται απο τα τέλη 152€, τα τεκμήρια είναι ενα θέμα)
- Τα 190 βολεύουν πολυ περισσότερο για το βάρος του αυτοκινήτου
Τουλάχιστον εγώ έτσι το επέλεξα (και τα 54€ για το τασάκι και τα 150€ για το cd - είμαι παραδοσιακός σαν το Φάνη...). Και τους τα είπα και στο πρόσωπο ότι είναι κοροϊδία 50 χιλιάρικα αμάξι (πριν την έκπτωση) να τα χρεώνετε αυτά.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Και τους τα είπα και στο πρόσωπο ότι είναι κοροϊδία 50 χιλιάρικα αμάξι (πριν την έκπτωση) να τα χρεώνετε αυτά.Ναι... και αυτοι κοκκίνισαν απο ντροπη
-
Κάθε άλλο, αλλά αν τους λέμε και τα στραβά ίσως διορθωθούν λιγάκι. (Πάντως η έκπτωση της τελευταίας στιγμής τα συμπεριέλαβε κι αυτά)
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εμένα αρχίζει να με ενοχλεί. Τα συγκεκριμένα όμως είναι της BMW Ελλάς. Δηλ όλοι οι εξουσιοδοτημένοι βλέπουν την ίδια database νομίζω. Μου αρέσει αυτό το αμάξι, αλλά πραγματικά είναι αρκετά τα λεφτά και δε θα κάνω σκόντο (να κάνουν αυτοί ).Έχω κάποια χρήματα για αυτοκίνητο. Τα οποία τα τέντωσα από τα 20Κ στα 40Κ επειδή τα είδα από κοντά και γλυκάθηκα αλλά δε θα τρελαθώ κιόλας. Αν μου τη βιδώσει θα περιμένω το Q3 (αν και θα ναι πανάκριβο).
Αν μπορεις για διλιτρο σε καποια στιγμη το XC40 θα κανει καλες προσφορες, οποτε περιμενε. Ειναι ποιο φτηνο απο BMW και ολοι λενε οτι ειναι πολυ καλο και με πολυ καλυτερο εξοπλισμο.
Χ1 2.0d xDrive εχω οδηγησει και ειναι παρα πολυ καλο και καθολου αργο και με μεγαλο ευρος στροφων για ντηζελ, αν βρεις καποιο που να σου κανει προχωρα το.
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Κάθε άλλο, αλλά αν τους λέμε και τα στραβά ίσως διορθωθούν λιγάκι. (Πάντως η έκπτωση της τελευταίας στιγμής τα συμπεριέλαβε κι αυτά)Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ειναι πολιτικη της εταιρειας αυτα τα εξτρα προφανως γιατι ο περισσοτερος κοσμος δεν τα θελει.
-
Αν μπορεις για διλιτρο σε καποια στιγμη το XC40 θα κανει καλες προσφορες, οποτε περιμενε. Ειναι ποιο φτηνο απο BMW και ολοι λενε οτι ειναι πολυ καλο και με πολυ καλυτερο εξοπλισμο.
Χ1 2.0d xDrive εχω οδηγησει και ειναι παρα πολυ καλο και καθολου αργο και με μεγαλο ευρος στροφων για ντηζελ, αν βρεις καποιο που να σου κανει προχωρα το.
Από το XC40 ξεκίνησα. Το έχω κάνει και test drive. Πράγματι αρκετά καλύτερος εξοπλισμός (αν και δεν είμαι fan που έχει κυριολεκτικά όλα τα controls στο info τους) αλλά δε μου άρεσε τόσο στην οδήγηση. Μιλάμε για το Τ3. Το 3κύλινδρο 1500αρι, turbo 153 άλογα. Α, έχει και χειροκίνητο. Δε με χαλάει (πάντα χειροκίνητο είχα) αλλά αν πάρω τέτοιου τύπου αμάξι νομίζω προτιμώ πια αυτόματο.
Εσύ βέβαια λες το δίλιτρο. Το 4χ4 αυτόματο φτάνει τα 46Κ (momentum, τα έχω μπροστά μου), ενώ χωρίς τετρακίνηση 42Κ.
Ναι, οδήγησες φαντάζομαι το diesel των 190hp. Όχι το ετοιμοπαράδοτο των 150hp
BMW X1 2016