-
Είναι μ@λακία όμως να πρέπει να σκάσεις 2Κ ρε συ όταν έχεις δώσει ήδη τα 37Κ.
-
Σεβαστές όλες οι απόψεις.
Εγώ για το 2λτ δεν κλαίω τα μαμησιάτικα του Τσακαλώτου και του κάθε Τσακαλώτου, ούτε τις βενζίνες (ζωή να χω στα 14λτ/100 είμαι τώρα). Κλαίω βέβαια για την αστεία αξιοπιστία του αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ίσως αυτού μετά τη βόλτα με το station.
Κατά τα άλλα δε θα πέσω με τίποτα κάτω από τα 200hp στον 1.5 τόνο όπως αντίστοιχα θα δυσκολευτώ πολύ να ξαναπάω σε suv. Το οδηγικό δε με καλύπτει με εξαίρεση ίσως μία Stelvio που και πάλι βέβαια είναι ελαφρώς υποδεέστερη από Giulia. Αντίστοιχα δύσκολα θα ξαναπροτιμήσω premium γιατί στις mainstream κατηγορίες που φτάνουμε είναι πολύ το φύκι και από μεταξωτή κορδέλα τίποτα. Έχω βρεθεί σε πολλά εσχάτως και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ούτε να ένα που να με κάνει να πω 'ναι ρε πστ μου, γι' αυτό το αμάξι έκανα το σκ@τό μου παξιμάδι για να το αποκτήσω'.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σεβαστές όλες οι απόψεις.Εγώ για το 2λτ δεν κλαίω τα μαμησιάτικα του Τσακαλώτου και του κάθε Τσακαλώτου, ούτε τις βενζίνες (ζωή να χω στα 14λτ/100 είμαι τώρα). Κλαίω βέβαια για την αστεία αξιοπιστία του αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ίσως αυτού μετά τη βόλτα με το station.
Κατά τα άλλα δε θα πέσω με τίποτα κάτω από τα 200hp στον 1.5 τόνο όπως αντίστοιχα θα δυσκολευτώ πολύ να ξαναπάω σε suv. Το οδηγικό δε με καλύπτει με εξαίρεση ίσως μία Stelvio που και πάλι βέβαια είναι ελαφρώς υποδεέστερη από Giulia. Αντίστοιχα δύσκολα θα ξαναπροτιμήσω premium γιατί στις mainstream κατηγορίες που φτάνουμε είναι πολύ το φύκι και από μεταξωτή κορδέλα τίποτα. Έχω βρεθεί σε πολλά εσχάτως και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ούτε να ένα που να με κάνει να πω 'ναι ρε πστ μου, γι' αυτό το αμάξι έκανα το σκ@τό μου παξιμάδι για να το αποκτήσω'.
To νέο Χ4 στατικα με επεισε για την πριμιουμιλα αλλα βεβαια δεν θα εδινα τα χρηματα για καινουριο, μεταχειρο σε καλη κατασταση βεβαια είναι ευκολο να το παρεις αν υποθεσουμε ότι αντεχεις την συντηρηση.
Σουβ δεν θα το οδηγας όπως οδηγας κουπε. Θα πηγαίνεις ποιο χαλαρα και θα εκτιμάς τους χωρους και ότι περνας ευκολα τις λακουβες.
-
Χ4 άπειρη ασχήμια και εσωτερικό κλασικό BMW, δηλαδή απαράλλαχτο 10 χρόνια τώρα. Επίσης τα suv υποτιθεται τα κάνουν όλα και συμφέρουν επομένως το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με το οδηγικό. Δεν ισχύει όμως γιατί η φυσική είναι αμείλικτη.
Αυτό με τις λακούβες είναι μέγας μύθος. Το μέσο χατσμπακ ακόμα και με 17αρες και βάλε, έχει καλύτερη απόσβεση από το αντίστοιχο suv. Πάρε ένα Γκολφ με 16αρια και το αντίστοιχο T-Roc και έλα πες μου. Μακράν ανώτερο το Γκολφ.
-
Χ4 άπειρη ασχήμια και εσωτερικό κλασικό BMW, δηλαδή απαράλλαχτο 10 χρόνια τώρα. Επίσης τα suv υποτιθεται τα κάνουν όλα και συμφέρουν επομένως το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με το οδηγικό. Δεν ισχύει όμως γιατί η φυσική είναι αμείλικτη.Αυτό με τις λακούβες είναι μέγας μύθος. Το μέσο χατσμπακ ακόμα και με 17αρες και βάλε, έχει καλύτερη απόσβεση από το αντίστοιχο suv. Πάρε ένα Γκολφ με 16αρια και το αντίστοιχο T-Roc και έλα πες μου. Μακράν ανώτερο το Γκολφ.
Το ότι είναι ιδιο το εσωτερικο είναι γιατι οι πελατες της εταιριας ετσι το θελουν ώστε να είναι ευκολες οι αλλαγες νεου αμαξιου (όπως ξερεις το 80% των πωλήσεων είναι ληζινγκ και αλλαζουν κάθε 3 χρονια). Όμως στην τελευταια γενια είναι πολύ αναβαθμισμενο.
-
Ο χρήστης harpoon έγραψε:
Είναι μ@λακία όμως να πρέπει να σκάσεις 2Κ ρε συ όταν έχεις δώσει ήδη τα 37Κ.Εγώ προσωπικά έδωσα 33500 και με 700 ακόμα καλυψα σε ένα βαθμό 2 ελλέιψεις (Navi και Led) που είχε το μοντέλο τότε με after market!
Τόσα θεώρησα ότι αξίζει και δεν έδινα παραπάνω [άλλωστε είχα συγκεκριμένο μπατζετ 35Κ το οποιο όπως το έιχα θέσει στον πωλητή δεν το ξεπεράσαμε ούτε με την επέκταση εγγύησης που πήρα ούτε με τα aftermarket (για το οποίο navi με παρέπεμψαν και από την αντιπροσωπεία στα διπλάσια λεφτά αλλά το βρήκαμε από το club απέξω)].Τα 2 χιλιάρικα παραπάνω δεν έχω όρεξη να τα δώσω γιατί δεν μου λείπουν τα άλογα (θα ήταν nice να τα έχω αλλά όχι αναγκαία).
Χαιρομαι όμως ότι έχω καλή επιλογή αξιόπιστη και με τήρηση εγγύησης, αν ποτέ τα θελήσω. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το ότι είναι ιδιο το εσωτερικο είναι γιατι οι πελατες της εταιριας ετσι το θελουν ώστε να είναι ευκολες οι αλλαγες νεου αμαξιου (όπως ξερεις το 80% των πωλήσεων είναι ληζινγκ και αλλαζουν κάθε 3 χρονια). Όμως στην τελευταια γενια είναι πολύ αναβαθμισμενο.
Ναι εγώ δεν είμαι πελάτης όμως και ούτε θα γίνω όσο παίζει αυτό το εσωτερικό. Ας το πάρουν αυτοί που ζορίζονται στις αλλαγές.
Btw στη δουλειά 3 περιπτώσεις με BMW το γύρισαν σε Volvo μόλις έληξε το lease και έπεται συνέχεια. Γενικά είναι σε πολύ κακό φεγγάρι η BMW. Έχει πέσει σε επίπεδο Audi.
-
Σεβαστές όλες οι απόψεις.Εγώ για το 2λτ δεν κλαίω τα μαμησιάτικα του Τσακαλώτου και του κάθε Τσακαλώτου, ούτε τις βενζίνες (ζωή να χω στα 14λτ/100 είμαι τώρα). Κλαίω βέβαια για την αστεία αξιοπιστία του αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ίσως αυτού μετά τη βόλτα με το station.
Τα γαμησιάτικα επειδή ακριβώς είναι γαμησιάτικα μπορεί και να τα έχεις να μην θες να τα δώσεις! Ειδικά κιόλας αν σε έχουν ήδη κοροιδέψει κατά την αγορά όπως είχε πριν 10-12 χρόνια με τα δίλιτρα.
Εγώ είμαι ο κλασικός κολλημένος σε τέτοια θέματα αρχής γι αυτό και στο φινάλε έδωσα το δίλιτρο.
Οι βενζίνες είναι ένα ακομα θέμα γιατί ΟΚ με τα πετρέλαια τα CNG και τα LPG αισθάνεσαι ΤΟ κοροϊδο αλλά ΟΚ εγώ δεν κάνω με το μεγάλο αμάκι πάνω από 5-6 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως (εξού και μου ήταν αχρηστο, πλήν όλων των άλλων και το diesel).Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει όχι μόνο διαφορετικές ανάγκες αλλά και εμπειρίες. Αν εχεις οδηγήσει αμαξια με καλή αναλογία βάρους/ίππων, τότε το βαρύ suv με τα 130-160 αλογα θα σου φανεί λογικά αργό. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να γενικεύεις το χαρακτηρισμό για ένα κινητήρα.
Αλλωστε - και εσυ το ξέρεις καλύτερα - ένα αμάξι δεν είναι μόνο οι ίπποι αλλά και το στήσιμο και η συμπεριφορά.
Και το RAV4 ηταν δίλιτρο και με 152 ίππους αλλά με τη Χ1 κινούμαι μακράν πιο σβέλτα, με μεγαλύτερες μέσες και στρίβω σαφώς καλύτερα και γρηγορότερα... αρα για εμένα είναι πολύ πιο γρήγορο!Οσον αφορά τα premium που λες μπορείς και να έχεις δίκιο (άλλωστε δεν εχώ μεγάλες προσλαμβάνουσες από ακριβότερα αμάξια) αλλά και πάλι απο τα αντίστοιχα απλά της κατηγορίας είναι σαφώς καλύτερα και ποιοτικότερα (αλλο πρόσφατο παράδειγμα έχω προσωπικά με το best seller QQ, που πέρασε για 2 χρόνια από τα χέρια μου).
Δεν είμαι σίγουρος αν η διαφορά ποιότητας αντικατοπτρίζει στο σύνολο της τη διαφορά τιμής αλλά συνήθως στη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις! -
Το γράφω σε άλλο ποστ το θέμα αρχής. Κι εγώ όταν πήρα το Q5 μετά από 6 μήνες έφαγε ΤΤ στο μισό και τραβαγαμε τα μαλλιά μας. Απλώς δε θα κάτσω να ασχοληθώ με ζητήματα που δε μπορώ να επηρεάσω. Θα δεχτώ μοιρολατρικά ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη και θα συνεχίσω, στο μέτρο του δυνατού, κάνοντας αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο. Κάποιος μπορεί να το πει και YOLO.
Κατά τα άλλα μη μου συγκρίνεις τα παλιά ατμοσφαιρικά τύπου Rav ούτε το υπερσαπάκι QQ. Γράφω επίσης σε άλλο ποστ ποια η άποψή μου για τα συνήθη best sellers.
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος αν η διαφορά ποιότητας αντικατοπτρίζει στο σύνολο της τη διαφορά τιμής αλλά συνήθως στη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις!
Aπολύτως σωστό. Το Q5 μου όμως είναι τρανό παράδειγμα ότι το bold δεν ισχύει όταν μιλάμε για αυτοκίνητα.
-
Ναι εγώ δεν είμαι πελάτης όμως και ούτε θα γίνω όσο παίζει αυτό το εσωτερικό. Ας το πάρουν αυτοί που ζορίζονται στις αλλαγές.
Btw στη δουλειά 3 περιπτώσεις με BMW το γύρισαν σε Volvo μόλις έληξε το lease και έπεται συνέχεια. Γενικά είναι σε πολύ κακό φεγγάρι η BMW. Έχει πέσει σε επίπεδο Audi.
Για μενα που εγινα πελατης της εταιρειας ειναι πολυ σημαντικο να μπαινω σε καθε μοντελλο και να μπορω αμεσως να ξερω που ειναι και τι κανει ο καθε διακοπτης. Η εταιρεια το εχει ψαξει πολυ εχει φανατικο κοινο και τους δινει αυτο που θελουν σιγα σιγα βεβαια. Δες το νεο Μ2 πχ. ΒΟΛΒΟ αγοραζεις αν θελεις κατι πριμιουμ με περισσοτερο εξοπλισμο και ποιο φτηνο απο BMW. Δεν ειναι ανταγωνιστικη εταιρεια παρα μονο στα χαμηλα της γκαμας γιατι δεν ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 4ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ. Ελλαδα βεβαια δεν πολυαπασχολει αλλα σε αλλες χωρες ειναι μεγαλο ΝΟ ΝΟ. Στο ιδιο μοτιβο η Μερσεντες ανταγωνιζεται αγρια την BMW στο οτι εχει καλυτερους 8κυλινδρους κινητηρες. Στους 6κυλινδρους η BMW ειναι κορυφη ομως σε νορμαλ χρηματα. Αουντι εμεινε πισω απο τοτε που η Πορσε ενσωματωθηκε στο γκρουπ γιατι αλλοιως θα κανιβαλιζε τις πωλησεις της τελευταιας.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Για μενα που εγινα πελατης της εταιρειας ειναι πολυ σημαντικο να μπαινω σε καθε μοντελλο και να μπορω αμεσως να ξερω που ειναι και τι κανει ο καθε διακοπτης. Η εταιρεια το εχει ψαξει πολυ εχει φανατικο κοινο και τους δινει αυτο που θελουν σιγα σιγα βεβαια. Δες το νεο Μ2 πχ. ΒΟΛΒΟ αγοραζεις αν θελεις κατι πριμιουμ με περισσοτερο εξοπλισμο και ποιο φτηνο απο BMW. Δεν ειναι ανταγωνιστικη εταιρεια παρα μονο στα χαμηλα της γκαμας γιατι δεν ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 4ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ. Ελλαδα βεβαια δεν πολυαπασχολει αλλα σε αλλες χωρες ειναι μεγαλο ΝΟ ΝΟ. Στο ιδιο μοτιβο η Μερσεντες ανταγωνιζεται αγρια την BMW στο οτι εχει καλυτερους 8κυλινδρους κινητηρες. Στους 6κυλινδρους η BMW ειναι κορυφη ομως.
Ρίγη συγκίνησης. Μικροί ονειρευόμασταν οτι στα σαράντα μας θα οδηγάμε εξακύλινδρα BMW (2.0 τεχνολογία vanos) .... τα έφερε η μοίρα και στα σαράντα μας βολευόμαστε με τους μισους κυλίνδρους.
-
Και τι εγινε? Στα 30 μου οδηγουσα 6κυλινδρο VR6 και περα απο τον ηχο και την πολυ ροπη απο ρελαντι ειχε αρκετα μειον. Μεγαλο βαρος πολυ υψηλη καταναλωση (περα απο το οτι ετρωγε πολλαπλασιαστες για πρωινο). Στα 40 μου εχω 3 κυλινδρο ναι μεν αλλα οχι μπροστοβαρο αμαξι. Ειναι μειον σε σχεση με 4/6κυλινδρο τουρμπο? Ειναι σιγουρα αλλα δεν ειναι το τελος του κοσμου ειδικα στο 80% της χρησης που κανω. Αντιθετα το 6κυλινδρο ηταν υπερβολικο στο 80% της χρησης και ενοιωθα οτι το κουβαλαγα χωρις λογο. Στην επομενη αλλαγη παντως θα επιστρεψω σε 6κυλινδρο σιγουρα γιατι μου εχει λειψει. Εκανα ωραιο παραθυρο οικονομιας για μερικα χρονια.
-
Υπάρχει 6κύλινδρος του VR6 που ήταν πατάτα ήδη από τότε σε σχέση με το αντίστοιχο straight-6 της BMW και υπάρχει και ο V6 της QV. Επομένως τι να συγκρίνουμε? Το τέλος του κόσμου δεν έρχεται και ποδήλατο να καταλήξεις να έχεις γιατί είναι άλλα τα σημαντικά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν τη βγάζουμε με υποκατάστατα και μεσοβέζικες λύσεις.
-
Απο τους τρικυλινδρους πως πηγε η συζητηση στους 6κυλινδρους που πραγματικα σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα αντιπροσωπευουν μικρο ποσοστο των πωλησεων δε μπορω να καταλαβω...και πως επισης αυτο καλυπτει την ανεπαρκεια απο αυτο το ιδιο αδιαφορο εσωτερικο που εχει η 1 μεχρι το χ5...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπάρχει 6κύλινδρος του VR6 που ήταν πατάτα ήδη από τότε σε σχέση με το αντίστοιχο straight-6 της BMW και υπάρχει και ο V6 της QV. Επομένως τι να συγκρίνουμε? Το τέλος του κόσμου δεν έρχεται και ποδήλατο να καταλήξεις να έχεις γιατί είναι άλλα τα σημαντικά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν τη βγάζουμε με υποκατάστατα και μεσοβέζικες λύσεις.Τωρα που το ανεφερες αν βρεθει σε καλη τιμη κανενα Giulia QV θα είναι καλη αγορα γιατι ακουσα ένα να κατεβαινει μια λεωφορο και κανει ωραιο θορυβο. Αλλοιως ότι βρεθει σε BMW.
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Απο τους τρικυλινδρους πως πηγε η συζητηση στους 6κυλινδρους που πραγματικα σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα αντιπροσωπευουν μικρο ποσοστο των πωλησεων δε μπορω να καταλαβω...και πως επισης αυτο καλυπτει την ανεπαρκεια απο αυτο το ιδιο αδιαφορο εσωτερικο που εχει η 1 μεχρι το χ5...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γουστα είναι αυτά, εμενα μου αρεσει το εσωτερικο και εχει και τελεια θεση οδηγησης και γενικα υψηλη εργονομια. Αυτό που θα χρειαζοντα μερικα ηλεκτρονικα στανταρ αντι για εξτρα, οκ δεκτο.
-
Δεν είναι για σένα η QV. Είναι πολύ ειδικό αμάξι.
Ένα 6κιλ 3αρι θα πάρεις εάν και εφόσον αποφασίσεις να ξοδέψεις τέτοια ποσά για αμάξι και θα είσαι ΟΚ.
-
Εντυπώσεις από το αυτόματο μικρό πετρέλαιο της Χ1
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 0#p3261633 -
Ετοιμάζεται η ανανέωση της Χ1 που θα λανσαριστεί το 2020.
-
Το ότι το LCI γίνεται στα 5 χρόνια και όχι στα συνηθισμένα (για την BMW) 3.5 χρόνια, δείχνει πόσο επιτυχημένο μοντέλο (και σχέδιο) είναι η Χ1!
BMW X1 2016