-
1.Σωστα για aftermatket λυσεις. Η λυση για navigation μονο της αντιπροσωπειας εδω με τα 690 ευρω ειναι πολυ basic.
2. Οι X1 σε αυτα τα επιπεδα τιμων εχουν τα απλα φωτα προφανωςΕπισης, η Χ1 ισως υπερτερει και σε καταναλωση vs. βενζινης Kuga
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Το πρόβλημα είναι ότι το Kuga, ειδικά σε ST-Line, προσφέρει πάρα πολλά για τα χρήματα που ζητάει, οπότε είναι λίγο άδικη η σύγκριση με -οποιοδήποτε- premium της κατηγορίας. Εγώ νομίζω το είχα γράψει εδώ μέσα, ότι αν η Χ1 μου ζήταγε για το ίδιο περίπου πακέτο εξοπλισμού, ένα επιπλέον ποσό της τάξης του 10-20% (περίπου +5-6Κ€) θα το έδινα ευχαρίστως, ακόμα και αν χρειαζόταν να το κάνω μέσω κάρτας ή δανείου. Δυστυχώς όμως, προσπαθώντας να φτιάξω αντίστοιχο (ή μάλλον παραπλήσιο) πακέτο στη Χ1, έφτανε κοντά στα 40Κ€ , ποσό που φυσικά δεν ήθελα να δώσω, τη στιγμή που με 25Κ€ (και κάτι λιγότερο) το Kuga συνέχιζε να μου δίνει περισσότερα....
-
Μην ασχολείστε με τις τιμές στον configurator της BMW.
Με 33,5Κ μετρητοις παίρνεις την Xline advance αυτόματη 1500 βενζίνης με όλα τα καλούδια ασφάλειας και πολυτέλειας (και μαμά led) με μόνη έλλειψη το navi που βάζεις πια android 10,25 ιντσων διατηρώντας την πλήρη λειτουργικότητα του μαμά συστήματος και με κάμερα οπισθοπορειας με 550 ευρώ.
Η τιμή ισχύει και για ετοιμοπαράδοτα και για παραγγελίες σε συγκεκριμένο έμπορο, ο οποίος έχει και πολλά καλά μτχ.
Με τις ίδιες (και περισσότερες) εκπτωσεις μπορείς να προσθέσεις και εξτρα (όπως έκανε μέλος του Χ1 forum) που έφτιαξε σπεκ με επιπλέον φουλ mocha δερμα, advanced parking, harman cardon, σπορ καθίσματα στα 40Κ (από 46!!)
Ψαχτείτε λίγο!
Αλλωστε έχουν πια προστεθεί και νέες επιλογές στις νέες παραγγελίες χωρίς αυξήσεις τιμών (όπως black panel display, καλύτερα στανταρ καθίσματα, αλλοι συνδυασμοί εσωτερικού, αυτόματο dct στο 1500 πετρελαίου κλπ) -
Με τα 550 ευρω βαζεις το navi σε αντιπροσωπεια???
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μην ασχολείστε με τις τιμές στον configurator της BMW. Με 33,5Κ μετρητοις...Τα είχαμε πει Στέφανε, πήγα κιόλας στον δικό σου στη BMW στο ring, όντως από τα κοντά 40Κ για το τύπου-leasing πρόγραμμα έπεφτε στα 33Κ€ μετρητοίς. Και επειδή θα ήταν παραγγελία, δεν μπορούσε να πέσει άλλο. Αλλά είναι 8Κ€ διαφορά απολύτως μετρητοίς για 'κατώτερο' πακέτο εξοπλισμού, πράγμα που, όπως είπα, ξεπερνούσε το δικό μου threashold για να προτιμήσω τη Χ1.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Μην ασχολείστε με τις τιμές στον configurator της BMW. Με 33,5Κ μετρητοις...
Τα είχαμε πει Στέφανε, πήγα κιόλας στον δικό σου στη BMW στο ring, όντως από τα κοντά 40Κ για το τύπου-leasing πρόγραμμα έπεφτε στα 33Κ€ μετρητοίς. Και επειδή θα ήταν παραγγελία, δεν μπορούσε να πέσει άλλο. Αλλά είναι 8Κ€ διαφορά απολύτως μετρητοίς για 'κατώτερο' πακέτο εξοπλισμού, πράγμα που, όπως είπα, ξεπερνούσε το δικό μου threashold για να προτιμήσω τη Χ1.
Στις τιμές αυτές το kuga είναι manual το X1 αυτόματο
-
Στις τιμές αυτές το kuga είναι manual το X1 αυτόματοΚαι το Kuga έχει αλκαντάρα/δέρμα συν navi, δηλαδή τσακ-μπαμ 1,5Κ€ και 1,5Κ€ για το BMW. Και δεν αναφέρομαι καν στα υπόλοιπα 'ψιλά' που έχει το ST-Line, που άμα τα βάλω όλα στη X1 μπορεί να φτάσουμε και τα 50Κ€
Καλό και ωραίο και άγιο το BMW, αλλά VFM δεν είναι (πως θα μπορούσε, αφού είναι από τα λεγόμενα premium, άρα εξ'ορισμού δεν είναι VFM), οπότε στο θέμα cost-benefit χάνει από τα αποδυτήρια
-
Δέρματα και ναβι μπαίνει και μετά. Μετάδοση όχι [emoji41]
Αλλά δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Ο καθένας με βάση τα διαθέσιμα λεφτά του κάνει τις επιλογές του. -
Δέρματα και ναβι μπαίνει και μετά. Μετάδοση όχι [emoji41]Έχεις ένα δίκιο....
Αλλά δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Ο καθένας με βάση τα διαθέσιμα λεφτά του κάνει τις επιλογές του.Σωστός
-
Δέρματα και ναβι μπαίνει και μετά.Σωστά!
Αλλά είναι τσιπιά να έχεις Χ1 και κινεζιά νάβι...ή το κάνεις σωστά ή καθόλου.
-
Μπες δες φωτό από τοποθετημένα και κάθε άλλο παρα τσιπια είναι.
Άσε που είναι μακραν πιο ανοιχτό ως android από το μαμα και με μεγαλύτερη διάμετρο οθόνη.
Στην τελική για Χ1 μιλάμε. Αμάξι στο κάτω άκρο της γκάμας όχι για σειρά 5 .... -
Μπες δες φωτό από τοποθετημένα και κάθε άλλο παρα τσιπια είναι.
Άσε που είναι μακραν πιο ανοιχτό ως android από το μαμα και με μεγαλύτερη διάμετρο οθόνη.
Στην τελική για Χ1 μιλάμε. Αμάξι στο κάτω άκρο της γκάμας όχι για σειρά 5 ....Τσιπιά είναι γιατί είναι Κινέζικα, δεν συνάδουν με το όλο concept του αυτοκινήτου και την ποιότητα των υπόλοιπων περιφερειακών της BMW. Εάν θές BMW, θα την πληρώσεις...το να την αγοράζεις basic και μετά να προσθέτεις aftermarket αξεσουάρ, για εμένα είναι τσιπιά...καθαρά προσωπική άποψη. Για αυτό έχω γράψει πολλές φορές ότι μια 'σωστή' BMW κοστίζει, γιατί πρέπει να 'φορτωθεί' με πάνω από την μισή λίστα του έξτρα εξοπλισμού, αλλιώς είναι λειψή και ο ιδιοκτήτης της αργά ή γρήγορα το καταλαβαίνει και αρχίζει τις μεσοβέζικες λύσεις.
Είναι σαν να έχεις την υπερ-γκόμενα και να της αγοράζεις Luis Vuitton από τους μαύρους στην Πανεπιστημίου. Ωραίες είναι, μια χαρά φαίνονται, την δουλειά τους την κάνουν, 99% του κόσμου δεν θα καταλάβει ότι είναι μαϊμού, αλλά η ουσία είναι ότι είναι κινεζιές και τσιπιές!
-
Προσωπικές απόψεις φίλε Φανη, σεβαστές μεν αλλά προσωπικά δεν τις αγοράζω, ειδικά όταν μιλάμε για το entry level μοντέλο που έχει πουλήσει σε μεγάλα volumes και έχει χάσει την αξία της μοναδικότητας του.
Καλό είναι να εχεις μαμα κάποια πράγματα για να μην βαζει κανεις χέρι στο αμάξι αλλά από την άλλη δεν θα αφήσω το εξωφρενικό φορολογικό σύστημα της ΠΦΑ να μου στερήσει την αγορά ενός στη βάση του πολύ καλού αμαξιού επειδή δεν μπορω να το εχω μαμα τούμπανο.
Ζω με τις ελλείψεις και τις καλύπτω με ότι μπορώ.
Αλλιώς παίρνω ένα υποδεέστερο οδηγικά αμάξι επειδή είναι πλήρες εξοπλιστικά και χάνω εν τελεί την ουσία χάριν της εικόνας.Ο καθένας, όπως είπαμε, με βάση τα λεφτά του κάνει τους υπολογισμούς του.
Διαφορετικοί καιροί, διαφορετικές λύσεις.
-
Τσιπιά είναι η ίδια η αντιμετώπιση της BMW, 54 € το τασάκι και 150 € το cd-player της σειράς, ούτε bang & olufsen να ήταν. Δηλαδή σιγά την ακριβή οθόνη που έχουν να βάλουν και θέλουν και 3-4.000 € μαζί με το νάβι. Παράλογη τιμολόγηση, δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, απλό θέμα hardware.
Να πληρώσω για κιβώτιο, ανάρτηση, κινητήρα, στήσιμο και κράτημα το καταλαβαίνω, αλλά για άλλα πράγματα αδιανόητο. 1800€ μου είχαν πει για δεύτερη τετράδα ζάντες για τα χιονολάστιχα, λες και ήταν από χρυσό.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έχουμε διαφορετικές απόψεις...σεβαστό.
Η γιαγιά μου έλεγε: 'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους'.
-
Μα δεν μιλάμε για το... βρακί, μιλάμε για την... κορδέλα και το φρου-φρου γύρω γύρω.
Φίλος αγόρασε το χ1 φουλ από περιφεριακά και κόντεψε το 1.5d να του βγεί όσο το δικό μου 20d.
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Τσιπιά είναι η ίδια η αντιμετώπιση της BMW, 54 € το τασάκι και 150 € το cd-player της σειράς, ούτε bang & olufsen να ήταν. Δηλαδή σιγά την ακριβή οθόνη που έχουν να βάλουν και θέλουν και 3-4.000 € μαζί με το νάβι. Παράλογη τιμολόγηση, δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, απλό θέμα hardware.Να πληρώσω για κιβώτιο, ανάρτηση, κινητήρα, στήσιμο και κράτημα το καταλαβαίνω, αλλά για άλλα πράγματα αδιανόητο. 1800€ μου είχαν πει για δεύτερη τετράδα ζάντες για τα χιονολάστιχα, λες και ήταν από χρυσό.
Ειναι διαφορετικα τα κοστολογια στα αμαξια γιατι πρεπει να πληρουν κανονισμους και υπαρχουν και υποχρεωσεις σε αυτα που βαζουν. Δεν ειναι σαν να αγοραζεις κινεζικα ηλεκτρονικα και να τα μονταρεις χωρις ελεγχους.
Για οσους γκρινιαζουν για κοστολογιο ειναι απλο, υπαρχουν δεκαδες αλλα αμαξια που δινουν τα ιδια (μπροστοκινητα/4κινητα γιατι πισωκινητα ειναι λιγοτερα) φθηνοτερα. Δεν υποχρεωθηκε κανενας να παρει BMW...
-
Προφανώς και υπάρχουν αμάξια για όλα τα γούστα. Να πληρώσω 1 χιλιάρικο το harman kardon το καταλαβαίνω (και παραλίγο να το κάνω), αλλά 150 για το απλό cd-player? Βάλτο στάνταρ και μην το ζητάς από τον πελάτη. Εσάς δηλαδή σας αρέσει η κονσόλα αισθητικά με το πλαστικό καπάκι στη θέση του cd? Πλήρωσα το parking assistant με τους αισθητήρες μπρος πίσω και την κάμερα οπισθοπορείας (ακριβό επίσης), αλλά δουλεύει απροβλημάτιστα και βγάζει τα λεφτά του κάθε μέρα, βρέξει χιονίσει. Δεν θα έλυνα το μισό αμάξι για να τα βάλω after-market με τίποτα.
-
Το δικο μου εχει CD στανταρ που ειναι επιλογη 2011, το δικο σου δεν εχει γιατι απλα κανενας δεν το θελει πια (2014). Για αισθητηρες και καμερες, σωστα δουλευουν καλα και βασικα ενα μερος που πληρωνεις ειναι οτι εχουν πραγματικα πριμιουμ λογισμικο εστω και αν ειναι λιγο παλιο (γιατι εχουν κανονισμους κλπ παντα θα ειναι 2 χρονια πισω).
Επισης πληρωνεις οτι μπορεις να κανεις customisation στην παραγγελια και να φτιαξεις το δικο σου αμαξι, κατι που πολλα αλλες εταιρειες δεν το παρεχουν.
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Πλήρωσα το parking assistant με τους αισθητήρες μπρος πίσω και την κάμερα οπισθοπορείας (ακριβό επίσης), αλλά δουλεύει απροβλημάτιστα και βγάζει τα λεφτά του κάθε μέρα, βρέξει χιονίσει. Δεν θα έλυνα το μισό αμάξι για να τα βάλω after-market με τίποτα.- 1.000
Αυτό ακριβώς λέω!
BMW X1 2016