-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Ναι, μάλλον είναι στάνταρ αλλά θέλω να ξέρω αν είναι απλά διαγνωστικός έλεγχος ή ξηλώνουν τίποτε στο ταμπλό.
Προφανώς το τελευταίο θέλω να το αποφύγω …Νομίζω ότι παίζει ξήλωμα του ταμπλό
θα ξέρω εντός της μέρας... -
Καλώς τον !
Χάθηκες τελείως!Γεια σου Στέφανε,
Προσπάθησα στις διακοπές να είμαι μακριά από τα «μηχανήματα του διαβόλου»!
Ελπίζω να πέρασες καλά!Νομίζω ότι παίζει ξήλωμα του ταμπλό
θα ξέρω εντός της μέρας...Ωχ! Αυτό που φοβόμουν …
-
Στον φίλο μου έκαναν τεστ διαγνωστικό και δεν βρήκαν πρόβλημα.
Εάν έβρισκαν, όμως, θα έπρεπε να ξηλωθεί το ταμπλό. -
Αν το πρόβλημα είναι πίσω απο τον πίνακα οργάνων, μήπως απλά βγάζουν τον πίνακα και όχι ολόκληρο το ταμπλό;
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Αν το πρόβλημα είναι πίσω απο τον πίνακα οργάνων, μήπως απλά βγάζουν τον πίνακα και όχι ολόκληρο το ταμπλό;επειδή η ανάκληση δεν αφορά το δικό μου μοντέλο να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω...
και ο φίλος μου ένιωσε μεγάλη ικανοποίηση που γλίτωσε οποιοδήποτε ξήλωμα και έφυγε χαρούμενος χωρίς να ρωτήσει περισσότερα! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Στον φίλο μου έκαναν τεστ διαγνωστικό και δεν βρήκαν πρόβλημα.
Εάν έβρισκαν, όμως, θα έπρεπε να ξηλωθεί το ταμπλό.Πακετάκι....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μετά από επικοινωνία με το συνεργείο, μου είπαν ότι δεν κάνουν ξηλώματα.
Βάζουν μια μικροκάμερα μέσω αεραγωγών και βλέπουν την συνδεσμολογία των αεροσάκων. Απ’ ότι μου είπαν συνήθως είναι ΟΚ και δεν κάνουν κάτι άλλο.
-
Μόλις επέστρεψα απο το check της Χ1 για τον αερόσακο του συνοδηγού απο την αντιπροσωπεία της περιοχής μου, μετά απο προγραμματισμένο ραντεβού.
Προς ενημέρωσή σας λοιπόν, αν έχετε παραλάβει το μήνυμα της BMW για τον συγκεκριμένο έλεγχο να γνωρίζεται ότι:
Αφαιρείται το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Με μια μικροκάμερα εισχωρούν απο τον αεραγωγό και βλέπουν-φωτογραφίζουν αν είναι σωστά οι συνδέσεις της εφαρμογής του αερόσακου.
Την 'διάγνωση' την στέλνουν απευθείας στην μαμά BMW.
Αν είναι όλα εντάξει και σύμφωνα με τις προδιαγραφές, βάζουν το ντουλαπάκι τσεκάρουν τα συστήματα ηλεκτρονικά και είσαι έτοιμος.
Θα χρειαστεί περίπου 45 λεπτά για την όλη διαδικασία. Χωρίς χρέωση φυσικά.
Αν διαπιστωθεί το πρόβλημα όπως μου είπαν...αλλάζεις ταμπλώ. Ολόκληρο το ταμπλώ!
Πάντως μέχρι στιγμής, στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία δεν βρέθηκαν προβλήματα στα Χ1 που ελέγχθηκαν.Μετά απο χρόνια η πρώτη επίσκεψη σε αντιπροσωπεία και με καινούργιο αμάξι μου έκανε εντύπωση:
Η ζελατίνα στο τιμόνι για να μην λερώσει, όπως και το χαρτονέ πατάκι για τα πόδια (η σακούλα στο κάθισμα ΟΚ το έχω ξαναδεί)
Οι προσεκτικές και χειρουργικές κινήσεις με την μικροκάμερα του υπαλλήλου του συνεργείου (χειρουργείο!) -
[quote='d_am'
Μετά απο χρόνια η πρώτη επίσκεψη σε αντιπροσωπεία και με καινούργιο αμάξι μου έκανε εντύπωση:
Η ζελατίνα στο τιμόνι για να μην λερώσει, όπως και το χαρτονέ πατάκι για τα πόδια (η σακούλα στο κάθισμα ΟΚ το έχω ξαναδεί)
Οι προσεκτικές και χειρουργικές κινήσεις με την μικροκάμερα του υπαλλήλου του συνεργείου (χειρουργείο!)[/quote]Αυτά τη μαράνανε τη BMW, ζελατίνες, σακούλες και προσποιητή ευγένεια και δήθενιλα. Δε κοιτάνε που τ αμάξια τους είναι από τα πλέον αναξιόπιστα και τα πληρώνεις αδρά...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
[quote='d_am'Μετά απο χρόνια η πρώτη επίσκεψη σε αντιπροσωπεία και με καινούργιο αμάξι μου έκανε εντύπωση:
Οι προσεκτικές και χειρουργικές κινήσεις με την μικροκάμερα του υπαλλήλου του συνεργείου (χειρουργείο!)Αυτά τη μαράνανε τη BMW, ζελατίνες, σακούλες και προσποιητή ευγένεια και δήθενιλα. Δε κοιτάνε που τ αμάξια τους είναι από τα πλέον αναξιόπιστα και τα πληρώνεις αδρά...
Sent from my iPhone using Tapatalk[/quote]Είσαι ο μόνος που λέει τη μαύρη αλήθεια
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Αυτά τη μαράνανε τη BMW, ζελατίνες, σακούλες και προσποιητή ευγένεια και δήθενιλα. Δε κοιτάνε που τ αμάξια τους είναι από τα πλέον αναξιόπιστα και τα πληρώνεις αδρά...
spyrosK , γιατί τόση εμπάθεια; Την έχεις 'πατήσει' προσωπικά; Για πες να μαθαίνω, μιας και είμαι κάτοχος Χ1 εδω πεντέμησι μήνες περίπου (με μηδέν παράπονο ως τώρα απο το αμάξι και με 8000 χλμ)..
-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
spyrosK , γιατί τόση εμπάθεια; Την έχεις 'πατήσει' προσωπικά; Για πες να μαθαίνω, μιας και είμαι κάτοχος Χ1 εδω πεντέμησι μήνες περίπου (με μηδέν παράπονο ως τώρα απο το αμάξι και με 8000 χλμ)..Όρεξη να έχεις να διαβάζεις: viewtopic.php?f=15&t=21470&start=28950#p3195613
Αρμόδιος είναι ο Σπύρος να απαντήσει, αλλά έβαλα το link με τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει με την Χ3 του, για ανάγνωση.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι BMW 'υποφέρουν' σε συγκεκριμένα σημεία στο θέμα αξιοπιστίας (το λέω όντας στο παρελθόν κάτοχος 4 BMW και 2 ΜΙΝΙ και ακόμα υπάρχει μια 330xi e46 στην οικογένεια).
-
φίλε d_am καλημέρα.
έχω αναφέρει κατά καιρούς διάφορα προβλήματα που μου προέκυψαν στο Ε83 Χ3 που έχω από το 2009. Όπως και συ έτσι κι εγώ είχα με πολύ χαρά και προχωρήσει σε αγορά της Χ3 λαμβάνοντας υπόψη τις τότε ανάγκες μου (τριτεκνη οικογένεια) και τη επιθυμία μου να πάρω ένα ακριβό αμάξι της κατηγορίας SAV, το οποίο να μου προσφέρει αξιοπιστία, ασφάλεια, χώρους, ποιότητα και μια σχετική οδηγική απόλαυση (λαμβάνοντας υπόψη τη κατηγορία που ανήκει). κατέληξα στη bmw και θεωρούσα τον εαυτό μου ως fun της εταιρίας.
Έδωσα λοιπόν ένα σεβαστό ποσό (40 Κ€ μετα τη τότε προωθητική) ελπίζοντας να έχω ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς και το δυνατό απροβλημάτιστο.
Αντιμετώπισα όμως διάφορα προβλήματα με βλάβες, φθορές και κοστοβόρες επισκευές τα οποία με έχουν ξενερωσει και με κάνουν να πω ότι δεν θα ξαναπάρω bmw (αλλά και γερμανικό αμάξι και δη vw group).
αποκορύφωμα των θεμάτων ήταν η μέσα σε διάστημα 1,5 μηνός βλάβη σε μοτερ valvetronic, αλλαγή στα τσιμουχάκια βαλβίδων και στοο αισθητήρα γωνίας διευθυνσης (με συνολικό κόστος επισκευών 1100€).
Φυσικα αυτές είναι οι δικές μου εμπειρίες και δεν γενικεύονται αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω το πόσα bmw/mini έβλεπα να έρχονται στο συνεργείο με διάφορες βλάβες και όχι μόνο service.
μακάρι το χ1 το οποίο είναι πολύ ωραίο και πλήρες αμάξι στη κατηγορία του να βγει απροβλημάτιστο. Αλλά ο χρονος θα δείξει και μη ξεχνάμε ότι τα πιο σοβαρα προβλήματα εμφανίζονται μετά τα 70-80χιλ χλμ.
προς το παρόν απόλαυσε το (διότι ως αμάξι είναι εξαιρετικά στημένο και στιβαρο) και μακαρι να μην παρουσιάσει το παραμικρό. -
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο...
-
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες για βλάβες και η καταγραφή τους εδώ μέσα! Έτσι μπορεί ο καθένας και να είναι υποψιασμένος ώστε να επιλέξει και να χειριστεί τα όποια προβλήματα εμφανίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Εγώ πλέον έρχομαι σε επαφή με αρκετούς κατόχους bmw γενικά και ρωτώ τη γνώμη τους για τα αυτοκίνητά τους. Όλοι δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τα αμάξια σαν οδηγική συμπεριφορά, κάποιοι είναι ευχαριστημένοι από την αξιοπιστία τους περιοριζόμενοι σε ελάχιστες φθορές ή πολύ μικρές βλάβες, αλλά μάλλον οι περισσότεροι έχουν αντιμετωπίσει μετά από αρκετά χρόνια (μερικές φορές και πάνω δεκαετία) βλάβες πιο κοστοβόρες οι οποίες ανάλογα με το ύψος της ζημιάς τους αφήνουν λιγότερο ή περισσότερο ευχαριστημένους.
Πάντως μια τάση που παρατηρώ είναι το να ξεφορτωθούν το αμάξι μετά τη δεκαετία θεωρώντας ότι τα προβλήματα που αρχίζουν τότε θα τους επιβαρύνουν και άλλο στο μέλλον. Εντούτοις, η μεταπωλητική αξία μετά από αυτά τα χρόνια τους αποθαρρύνει... -
Και εγώ με τη 525i e60 πολύ δυσαρεστημένος.Παρα πολλές βλάβες και μάλιστα από λίγα χιλιόμετρα.
Το mini τα ίδια.
Πολύ δύσκολα να ξαναπαρω BMW.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάντως μια τάση που παρατηρώ είναι το να ξεφορτωθούν το αμάξι μετά τη δεκαετία θεωρώντας ότι τα προβλήματα που αρχίζουν τότε θα τους επιβαρύνουν και άλλο στο μέλλον. Εντούτοις, η μεταπωλητική αξία μετά από αυτά τα χρόνια τους αποθαρρύνει...
Σωστά Βασίλη!
Ουσιαστικά μετά την 5ετία και τα 80-100.000χλμ αρχίζουν οι πιο σοβαρές (σε θέμα κόστους) βλάβες και καλό είναι (δύσκολο στην Ελλάδα βέβαια) τα αυτοκίνητα να αλλάζουν. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε πολλές μάρκες, αλλά στις BMW και Mini αυτό έχω παρατηρήσει.
ΥΓ- Κωστή: εννοείς 325i e90 ή 525i e60?
-
Ωχ λάθος.525i E60.Το διόρθωσα.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Όπως κάνω κάθε 10.000 χλμ έτσι και τώρα που συμπλήρωσα τα 40.000 χλμ μηδένισα τις καταναλώσεις.
Τις τελευταίες μέρες έγραψα αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον γύρω στα 200 χλμ και σήμερα κοίταξα τυχαία και είδα ότι η κατανάλωση βρίσκεται στο 7,5.
Το αναφέρω γιατί στο παρελθόν έχω γράψει επανειλημμένως ότι στην πόλη η κατανάλωση είναι ακατέβατη κάτω από 8...
Προφανώς έχει και πιο κάτω και χωρίς να το προσπαθώ... -
Αν και στα ιταλικά πολύ διαφωτιστικό για την οδηγική συμπεριφορά της Χ1 και πώς είναι από κάτω:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... OzMtRJYwTM
BMW X1 2016