-
Το Aisin κιβώτιο των οκτώ σχέσεων είναι ένα εξαιρετικό κιβώτιο με πολύ ομαλές αλλαγές , το οποίο έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές .
Κι αν ακόμη αντικατασταθεί από κάποιο άλλο , μικρή σημασία έχει . -
Πάντως τώρα που καλοκαιριάζει έχω και σαν κανόνα να αναζητώ σκιές για το αμάξι και, αν δεν βρίσκω, βάζω ΠΑΝΤΑ κάλυμμα - ηλιοπροστασία στο παμπρίζ για να κρατώ τον ήλιο έξω. Μαζί με τα φιμέ τζάμια στα υπόλοιπα παράθυρα το αμάξι μέσα έχει λογικές θερμοκρασίες ακόμη και όταν επικρατούν θερμοκρασίες καύσωνα έξω
Έχει βάλει κανείς μεμβράνη στο παρ-μπριζ?
Στο γνωστό μαγαζί που ρώτησα είδα ότι κοστίζει όσο περίπου όλες οι άλλες μεμβράνες για όλα τα παράθυρα μαζί.
Αξίζει? -
Σίγουρα θα αξίζει αλλά ακούγεται ότι κόβουν κωλους διότι είναι καργα παράνομο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το ότι είναι παράνομο όμως δεν δικαιολογεί την υψηλή τιμή που αναφέρει ο φίλος παραπάνω. Παράνομη είναι η κυκλοφορία του οχήματος με αυτή, όχι η τοποθέτησή της.
Το υψηλό κόστος μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από την τιμή της ζελατίνας (αν είναι κάποια ειδική και κατ'επέκτασην ακριβότερη από τις άλλες) ή από την δυσκολία τοποθέτησης της. -
Σίγουρα θα αξίζει αλλά ακούγεται ότι κόβουν κωλους διότι είναι καργα παράνομο.
Δεν είναι παράνομη αυτή η ζελατίνα που λέω. Είναι σχεδόν όπως το τζάμι αλλά δεν αφήνει να περάσει η IR ακτινοβολία και κρατά τον μπροστινό χώρο δροσερό. Δεν μιλάμε για φιμέ τζάμι αλλά μόνο για προστασία από τις υπέρυθρες. Μου το έδειξε στο μαγαζί και όντως κόβει αρκετά την ζέστη.
-
Είχα διαβάσει πρόσφατα μάλιστα ότι απαγορεύονται και οι διαφανείς μεμβράνες αλλά ψάχνοντας τώρα τη νομοθεσία αναφέρει ότι επιτρέπονται αυτές περιορισμού της υπεριώδους ακτινοβολίας. Δυστυχώς το κινητό δε συνεργάζεται μαζί μου ώστε να επικολλησω το σχετικό. Επομένως φαίνεται πως έχεις δίκιο και επιτρέπεται. Άρα μόνο το κόστος μένει να σχολιάσουμε που όντως φαίνεται τσιμπημένο. Σίγουρα θα είναι μεγάλη βοήθεια για υλικά καμπίνας και επιβάτες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τα έχουμε πει στο σχετικό thread για τις μεμβράνες, το λεκτικό της ΚΥΑ είναι
Στο Άρθρο 2 αναφέρει
*1. Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες *Και στο άρθρο 3 επεξηγεί
2. Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας. Επιτρέπεται, όμως:
α) Η επικόλληση «λωρίδας» μεμβράνης πλάτους έως 10 εκατοστών (μετρούμενη από την πάνω πλευρά του
υαλοπίνακα) για την αντιθαμβωτική προστασία του οδηγού και
β) Η επικόλληση μεμβράνης περιορισμού υπεριώδους ακτινοβολίας.
3. Στους υπόλοιπους υαλοπίνακες του οχήματος γίνεται αποδεκτή η επικόλληση μεμβράνης σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 4 της παρούσαςΆρα αν η μεμβράνη δεν κατεβάζει το συνολικό συντελεστή φωτοδιαπερατότητας κάτω από 75% (parebrise) και 70% (παράθυρα οδηγού-συνοδηγού), τότε βάσει της γενικότερα αποδεκτής ερμηνείας της ΚΥΑ* είναι νόμιμες. Οι μεμβράνες περιορισμού UV και η λωρίδα 10εκ (οποιουδήποτε χρώματος και διαπερατότητας) είναι defacto νόμιμες.
*υπάρχει και η ερμηνεία ότι το λεκτικό αναφέρει τα ποσοστά ως εργοστασιακά (και μόνο) ποσοστά, και ότι το 'Δεν επιτρέπεται' δεν συνδέεται με την αναφορά των εδαφίων αμέσως μετά. Όπως όμως είναι η πρόταση, είναι ολίγον θολή και άρα επιδέχεται ερμηνείας.
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Έχει βάλει κανείς μεμβράνη στο παρ-μπριζ?
Αξίζει?Είχα βάλει στο Mini, στην Z4 και στην 116.
-
Σαφώς και είναι νόμιμη, εφόσον βάλεις μεμβράνη με ποσοστό διαπερατότητα φωτός > 75% (εγώ είχα βάλει 90%).
-
Είναι ακριβή, γιατί α) είναι αρκετά μεγάλη (σε τετρ. εκατ. είναι περίπου όσο τα 4 παράθυρα μαζί!) και β) είναι πολύ δύσκολη στην τοποθέτηση.
-
Κάνει δουλειά (ειδικά όταν ο ήλιος χτυπάει μπροστά).
-
Έχει θέμα με το e-pass και λοιπές συσκευές (π.χ. τηλεχειρηστήριο γκαραζόπορτας, εγώ άνοιγα το παράθυρο και για τα 2), μέχρι που πήγα και μου έκοψαν ένα κομμάτι από την μεμβράνη για να πιάνει το e-pass και από εκεί σημάδευεα και το το τηλεκοντρόλ του γκαράζ. Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό για την Wincos, πάντως ASWF που είχα και V-Kool είχαν το ίδιο πρόβλημα.
-
Εάν δεν γίνει ΤΕΛΕΙΑ εφαρμογή και τοποθέτηση, μπορεί να ενοχλεί το βράδυ ή όταν πέφτει ο ήλιος από διαθλάσεις του φωτός.
-
Δεν είμαι σίγουρος εάν αξίζει τελικά, προσωπικά προς το παρόν τουλάχιστον δεν έβαλα στο Kuga.
-
-
Καλημερα
Αναφορικα με το νεο idrive και το νεο (;) κινητηρα εχουμε κατι νεοτερο;Sent from my iPad using Tapatalk
-
Είχα βάλει στο Mini, στην Z4 και στην 116.
-
Σαφώς και είναι νόμιμη, εφόσον βάλεις μεμβράνη με ποσοστό διαπερατότητα φωτός > 75% (εγώ είχα βάλει 90%).
-
Είναι ακριβή, γιατί α) είναι αρκετά μεγάλη (σε τετρ. εκατ. είναι περίπου όσο τα 4 παράθυρα μαζί!) και β) είναι πολύ δύσκολη στην τοποθέτηση.
-
Κάνει δουλειά (ειδικά όταν ο ήλιος χτυπάει μπροστά).
-
Έχει θέμα με το e-pass και λοιπές συσκευές (π.χ. τηλεχειρηστήριο γκαραζόπορτας, εγώ άνοιγα το παράθυρο και για τα 2), μέχρι που πήγα και μου έκοψαν ένα κομμάτι από την μεμβράνη για να πιάνει το e-pass και από εκεί σημάδευεα και το το τηλεκοντρόλ του γκαράζ. Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό για την Wincos, πάντως ASWF που είχα και V-Kool είχαν το ίδιο πρόβλημα.
-
Εάν δεν γίνει ΤΕΛΕΙΑ εφαρμογή και τοποθέτηση, μπορεί να ενοχλεί το βράδυ ή όταν πέφτει ο ήλιος από διαθλάσεις του φωτός.
-
Δεν είμαι σίγουρος εάν αξίζει τελικά, προσωπικά προς το παρόν τουλάχιστον δεν έβαλα στο Kuga.
Πολύ κατατοπιστικός Φάνη.
Ευχαριστώ. -
-
Ο χρήστης akis1804 έγραψε:
Καλημερα
Αναφορικα με το νεο idrive και το νεο (;) κινητηρα εχουμε κατι νεοτερο;Όχι ακόμα.
-
Για κουκούλα γνωρίζει κανείς κάτι; Υπάρχει κάποια έτοιμη ή έχει μείνει κανείς αξιόλογος ράφτης; Στα αξεσουάρ της BMW δε βρήκα κάτι.
-
Προσοχή με τις κουκούλες, γιατί μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά στο χρώμα.
-
Ετοιμο το αμαξι. Ημερομηνια παραγωγης 17/05/2017. Ξερει κανεις ποσο καιρο κανει απο το σημειο αυτο μεχρι να το παραλαβεις;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης akis1804 έγραψε:
Ετοιμο το αμαξι. Ημερομηνια παραγωγης 17/05/2017. Ξερει κανεις ποσο καιρο κανει απο το σημειο αυτο μεχρι να το παραλαβεις;Sent from my iPad using Tapatalk
1 μηνα
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
1 μηνα.....πφφφ... εγώ καναπέ από τη Δανία θα τον περιμένω 2....
-
Ετοιμο το αμαξι. Ημερομηνια παραγωγης 17/05/2017. Ξερει κανεις ποσο καιρο κανει απο το σημειο αυτο μεχρι να το παραλαβεις;
1 μηνάκι είναι Ακη. Θα περάσει μπαμ μπαμ! Κι εμένα έβγαλε ημερομηνία 16/05/17!
Έρχονται!
-
Με το καλό να παραλάβετε!
Από τη στιγμή που κάνατε την παραγγελία στον αντιπρόσωπο, πόσος καιρός μεσολάβησε μέχρι να βγει η ημερομηνία παραγωγής; -
Εδώ είχαμε μπλέξει λίγο με εκείνη την ιστορία που δημιουργήθηκε με το M τιμόνι (ίσως έχεις διαβάσει παραπίσω). Η παραγγελία έπεσε 30/03 και αρχικά μου είχαν πει για τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. Εν τέλει θα έρθει αρχές Ιουνίου.
-
Ναι φίλε, τώρα θυμάμαι.
Ρωτάω για να δω πόσο είναι ουσιαστικά το διάστημα από την παραγγελία στον αντιπρόσωπο μέχρι τη μαγική εκείνη στιγμή που θα πιάσει κανείς το κλειδί στο χέρι του*. Και θα οδηγήσει προς το ηλιοβασίλεμα, με τον αέρα στα μαλλιά του. (εγώ δεν πρόκειται να το νιώσω αυτό, διότι τα περισσότερα μου έχουν πέσει)- Χωρίς να προκύψουν, εννοείται, θέματα όπως στην ατυχή δική σου περίπτωση.
BMW X1 2016