-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Κάτι ψιλοάσχετο με το θέμα ύψους, αλλά σχετικό με την Χ1: έχει κάποιος άποψη με τα διάφορα remaps ή/και chipboxes για τον 2λιτρο με τα 184 ? Μιλάω για την Ε84, s ή x το ίδιο κάνει. π.χ. η BRP δίνει 260 άτια και 42 κιλά ροπής, στέκουν τα νούμερα ?Μιλάς για βενζίνη ή πετρέλαιο?
Τα νούμερα αυτά πάντως παίζουν (όχι φυσικά από όλους τους βελτιωτές), το ερώτημα είναι για πόσο παίζουν!?!?
Καθαρά προσωπική άποψη: εάν ποτέ βελτίωνα την BMW μου θα πήγαινα σε όσο πιο επώνυμη και αξιόπιστη λύση μπορώ. Ιδανικά σε Schitzer (ή Hartge) αλλιώς σε Evolve (http://www.evolveautomotive.com/) ή DMS (http://www.dmsautomotive.com/).
-
Βενζίνη πάντα Από όσο έχω δει στο ελληνικό forum, πολλά μέλη εκεί μέσα θεωρούν τη BRP ως μια από τις 'επώνυμες' και πολύ καλές εταιρείες, και προφανώς το κόστος της είναι πολύ πιο λογικό από τις 'επίσημες'...
-
σε κάποια forums διάβασα για μεγάλο κόστος σε ορισμένες αντιπροσωπίες...
Πού κυμαίνονται πραγματικά τα νούμερα; -
Βενζίνη πάντα Από όσο έχω δει στο ελληνικό forum, πολλά μέλη εκεί μέσα θεωρούν τη BRP ως μια από τις 'επώνυμες' και πολύ καλές εταιρείες, και προφανώς το κόστος της είναι πολύ πιο λογικό από τις 'επίσημες'...δεν σου φτάνουν τα 184 άτια...σύντεκνε;
ακόμη και με 30-40 άλογα παραπάνω οι επιδόσεις σου θα βελτιωθούν περίπου 1'' - αν δεν κάνω λάθος από τα 0-100 στα 7,6-7,8'' ή λίγο παραπάνω θα πας στα 6,6'-6,8''...
Πιστεύεις ότι είναι ουσιαστική διαφορά αυτή σε τέτοιο επίπεδο, αξίζει το κόστος αλλά και τον κίνδυνο της μετατροπής; -
Θα τα έλεγα 'ανεκτά', όχι αρκετά και σίγουρα όχι πολλά (από δίλιτρο turbo μοτέρ, έτσι ?). Και ειδικά το remap στους 260, που το χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι ως τη 'stock 28άρα'), δεν απαιτεί τίποτα, θεωρητικά είναι σε εργοστασιακά επίπεδα, και σίγουρα οι χρόνοι βελτιώνονται δραματικά, όπως προκύπτει από σύγκριση επιδόσεων μεταξύ 20i και 28i.
-
Βενζίνη πάντα Από όσο έχω δει στο ελληνικό forum, πολλά μέλη εκεί μέσα θεωρούν τη BRP ως μια από τις 'επώνυμες' και πολύ καλές εταιρείες, και προφανώς το κόστος της είναι πολύ πιο λογικό από τις 'επίσημες'...Ποιο εννοείς ελληνικό φόρουμ (εάν λες το bmwforum.gr είμαι super moderator εκεί)? Γιατί στο bmwforum όντως λένε καλά λόγια για την BRP, αλλά προσωπικά δεν την εμπιστεύομαι, δεν θα έβαζα πρόγραμμα από αυτούς.
σε κάποια forums διάβασα για μεγάλο κόστος σε ορισμένες αντιπροσωπίες...
Πού κυμαίνονται πραγματικά τα νούμερα;- Οι αντιπροσωπείες ζητάνε ό,τι θέλει η καθεμία.
- Ο Schnitzer είναι ο πιο ακριβός (με κόστος περί τις €2.000), αλλά επειδή αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την BMW Σπανός, ορισμένοι μπερδεύουν τον αντιπρόσωπο της BMW με τον αντιπρόσωπο του βελτιωτή εν γένει. 'Επίσημη' βελτίωση δεν υπάρχει από καμία αντιπροσωπεία της BMW, εκτός φυσικά της BMW Performance (για όποια μοντέλα έχει βελτίωση).
- Οι τιμές για Schnitzer είναι περί το 2χιλιαρο όπως είπα, για τον Hartge περι τα €1.500 (και οι 2 αυτοί δουλεύουν με παράλληλο) και για Evolve/DMS περί τα €600-800 (με ECU reflash).
-
Οι διαφορές στους χρόνους είναι στο 1,5'' από ό,τι βλέπω...
Υποκειμενικό, βέβαια, κάποιοι το θεωρούν σημαντική διαφορά...
Εγώ όταν έκανα τεστ την 3λιτρη diesel Χ6 με νούμερα 1'' καλύτερα από την Χ1 μου, ένιωσα μια διαφορά, αλλά σίγουρα όχι τόσο σημαντική ώστε να με εντυπωσιάσει σε σχέση με το δικό μου αμάξι...Φυσικά με εντυπωσίασε σε όλα τα άλλα -
Στις ρεπριζ θα εχει μεγαλυτερες διαφορες και εκει ειναι το σημαντικο
-
Μάλλον είναι αυτό που λένε :
όταν πας σε πολλά άλογα...πάντα θέλεις περισσότερα...! -
Αν θεωρήσουμε το συγκεκριμένο remap (στους 258/260 ίππους και 42 κιλά ροπής) ως το 'stock 28άρι μοτέρ', τότε οι διαφορές είναι -χοντρικά- 1' στο 0-100' και σχεδόν 30χαω τελικής. Θεωρώντας ότι όλες οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις θα ωφεληθούν αναλόγως, θεωρώ αυτό το remap αρκετά σημαντική βελτίωση, και σίγουρα αξίζει -για μένα- τα λεφτά που ζητούν οι καλοί tuners (περίπου στα 600€). Όπως είπα και πιο πριν, στο bmwforum (αυτό εννοώ), θεωρούν την BRP αρκετά σοβαρή και με σωστά remaps, γι'αυτό και την ανέφερα. Τα ποσά για τους 'επίσημους' (όπως λέει και ο Fanis, κανένας δεν είναι επίσημος, απλά είναι άμεσα συνεργαζόμενοι με εξουσιοδοτημένους) είναι επιεικώς 'μεγάλα', και ειδικά της AC που φαίνεται ότι το 2χιλιαρο το έχει ταρίφα, είτε για την 316 είτε για την Χ3. Χώρια που εγώ θεωρώ καλύτερη λύση το remap από τον παράλληλο, ο οποίος όμως αφαιρείται πανεύκολα αν θες π.χ. να πας για θέμα εγγύησης σε εξουσιοδοτημένο.
Με την Χ1 pre-f/l το μόνο σοβαρό που με χαλάει είναι το portbaggage, ούτε η αισθητική της ούτε οι -κάπως στριμωγμένοι- χώροι των επιβατών. Η καινούρια Χ1 του 2016 είπαμε ότι είναι πολύ καλύτερη πρόταση, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ πιο ακριβή....
-
Ενημέρωσέ μας για οτιδήποτε άλλο μάθεις καθώς και για το σε ποια απόφαση κατέληξες.
Εάν μάλιστα κάνεις τη μετατροπή αναμένουμε εντυπώσεις - αποτελέσματα!
Η προηγούμενη X1 είναι εξαιρετικό αμάξι οδηγικά - έχω διαβάσει αρκετές κριτικές που την θεωρούν πιο απολαυστική από την νέα Χ1. Υστερεί σε χώρους και αυτός ήταν ο πιο βασικός λόγος που εγώ - αν και οδήγησα 1-2 αμάξια - δεν προχώρησα στην επιλογή της, ενώ το πιο χαμηλό σουλούπι της και το μεγάλο καπό την κάνουν 'ιδιαίτερη' σχεδιαστικά και σε πολλούς ξινίζει...Ο κώλος της εμένα μου αρέσει, περισσότερο το να την κοιτάζω στο πλάι με χαλάει.
Έχω πετύχει τριγύρω και κάποιες μεγάλες (με πάνω από 200 άλογα) και φτιαγμένες ή mpack και είναι πολύ πιο όμορφες και προφανώς πάνε πάρα πολύ καλά στον δρόμο... -
Τα ποσά για τους 'επίσημους' (όπως λέει και ο Fanis, κανένας δεν είναι επίσημος, απλά είναι άμεσα συνεργαζόμενοι με εξουσιοδοτημένους) είναι επιεικώς 'μεγάλα', και ειδικά της AC που φαίνεται ότι το 2χιλιαρο το έχει ταρίφα, είτε για την 316 είτε για την Χ3. Χώρια που εγώ θεωρώ καλύτερη λύση το remap από τον παράλληλο, ο οποίος όμως αφαιρείται πανεύκολα αν θες π.χ. να πας για θέμα εγγύησης σε εξουσιοδοτημένο.Ο Schnitzer μπορεί να θεωρηθεί επίσημος βελτιωτής της BMW (για πολλούς λόγους) και κάποτε σε αρκετές χώρες (όπως η Αγγλία) η αντιπροσώπευσή του γινόταν από την επίσημη εισαγωγική εταιρεία (BMW UK) και όχι από αντιπρόσωπο. Συνεργαζόμενος βελτιωτής με αντιπρόσωπο στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Απλά ο Σπανός (μέσω άλλης εταιρείας) έχει και την αντιπροσώπευση του Schnitzer.
Το άλλο καλό του παράλληλου είναι ότι δεν επηρεάζεται από τις κατά καιρούς αναβαθμίσεις του firmware. Ενώ το remap, μετά από κάθε αναβάθμιση του firmware, θα πρέπει να το ξαναπερνάς (ορισμένοι βελτιωτές το κάνουν δωρεάν και ορισμένοι χρεώνουν).
ΥΓ: O Schnitzer είναι πανάκριβος σε όλα του (tuning, αναρτήσεις, ζάντες κλπ), αλλά έχε στα υπόψιν ότι οι τιμές τιμοκαταλόγου συνήθως τυγχάνουν μιας αρκετά καλής έκπτωσης. Εγώ πχ την ανάρτηση στην Ζ4 την είχα βάλει με 35% έκπτωση (ήταν και παλιό μοντέλο), οπότε η τιμή ερχόταν σε ανταγωνιστικά χρήματα.
-
Θα τα έλεγα 'ανεκτά', όχι αρκετά και σίγουρα όχι πολλά (από δίλιτρο turbo μοτέρ, έτσι ?). Και ειδικά το remap στους 260, που το χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι ως τη 'stock 28άρα'), δεν απαιτεί τίποτα, θεωρητικά είναι σε εργοστασιακά επίπεδα, και σίγουρα οι χρόνοι βελτιώνονται δραματικά, όπως προκύπτει από σύγκριση επιδόσεων μεταξύ 20i και 28i.Εχε υποψιν παντως οτι η 28αρα εχει διαφορες σε hardware σε σχεση με την 20αρα.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Προφανώς, ή μάλλον, το πιθανότερο είναι αυτό. Απλά το συγκεκριμένο remap το χαρακτηρίζουν ως 'stock 28άρι', γιατί παραπέμπει σε νούμερα απόδοσης της 28i (και μάλιστα ίππους της 'παλιάς' και ροπή της 'καινούριας'). Αν και η μαμά 20i δεν έχει άσχημα νούμερα, πάντα με τρώει το χέρι (και ο κ@λ@ς ) μου να πειράζω τα αυτοκίνητά μου...
Θα δούμε, τελικά μετά τις συζητήσεις μας, φαίνεται ότι η Χ1 E84 f/l είναι πιο καλή πρόταση από ότι νόμιζα αρχικά...
-
Εάν σε τρώει το χέρι σου, κράτα στα υπόψιν ότι η Χ1 1.6 ήταν ειδική έκδοση (για Ελλάδα, Τουρκία και δεν θυμάμαι ποια άλλη χώρα), οπότε δεν έχουν ασχοληθεί οι γνωστοί (ή οι καλοί) βελτιωτές με αυτό το μοτέρ.
-
Ναι είναι αυτό που έγραψες στο άλλο thread, ότι δεν είναι ο ίδιος με 1/3. Εκεί ξέρω ότι υπάρχει πρόγραμμα από AC (και αυτό στα 2Κ ) για 204 άλογα....
-
Μολις μου ηρθε το σχετικο δελτιο τυπου:
H BMW X1 sDrive18i θα διατίθεται με το παρακάτω πακέτο εξοπλισμού:
Πακέτο xLine Advanced για την έκδοση sDrive 18i
Έκδοση Χ Line, Μεταλλικό χρώμα, Αυτόματο κιβώτιο. Προσφερόμενη Λιανική Τιμή: 36.820 €Αρκετα καλη εκπτωση, αλλα μονο με αυτο τον εξοπλισμο, οχι στην βασιλη εκδοση.
Edit: €29.790 η τιμη στην βασικη εκδοση. Μειωθηκε 2.000 περιπου.
-
Βασικη θεωρείς αυτή που είχε 31500;
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Βασικη θεωρείς αυτή που είχε 31500;Ναι αυτη!
-
Άρα έγινε αυτό που μου είπε ο αντιπρόσωπος και μάλιστα έριξαν τη τιμή και κάτω από τα 30000. Πολύ καλό.
BMW X1 2016