-
Ναι αλλά αλίμονο σε όποιον δεν παραμερισει στο τανκερ [emoji1] [emoji1] [emoji1]
-
Μου έχει απαγορευθεί να πατάω άλλα οχήματα από τότε που ήμουν Δκτης Ίλης Leopard.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Λοιπόν, μόλις έκανα τεστ την καινούρια 1500άρα Χ1 βενζίνης ενός καλού φίλου, που του εύχομαι να είναι καλοτάξιδη και να την χαρεί άπειρα!
Σε σχέση με το δικό μου αμάξι το δικό του έχει και διζωνικό κλιματισμό που μου άρεσε πολύ και αισθητήρες για παρκάρισμα που μου φάνηκαν πολύ βοηθητικοί και θα τους ήθελα και στο δικό μου!
Επίσης σε σχέση με το δικό μου αυτόματο κιβώτιο, το δικό του έχει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο μου φάνηκε πολύ καλό, ενώ δεν έχει 4κίνηση.
Στον δρόμο το αμάξι έχει το γνωστό εξαιρετικό στήσιμο της Χ1 και τα εξαιρετικά φρένα της.
Σε δύναμη - να γράψω ότι μέσα στο αμάξι είμαστε 3 μαντράχαλοι με συνολικό βάρος σίγουρα πάνω από 270 κιλά - το αμάξι στη ρύθμιση confort είναι ok και στο sport τραβάει ικανοποιητικά, χωρίς να βάζει φωτιά στον δρόμο. Με τη ρύθμιση eco πάντως όλα γίνονται αρκετά πιο νωχελικά και σε προσπεράσματα που δοκίμασα το αμάξι ζορίζεται αρκετά και εμένα δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Με το sport τα πράγματα είναι αισθητά καλύτερα και μπορείς να κάνεις άνετες προσπεράσεις χωρίς όμως να γίνεσαι και...παράτολμος! Φυσικά όλα αυτά θα βελτιωθούν σημαντικά, καθώς μιλάμε για ένα αμάξι εντελώς άστρωτο και αν κρίνω από το δικό μου στο οποίο βλέπω σημαντική διαφορά από την αρχή που το πήρα μέχρι τώρα (πλησιάζω τις 15.000 χλμ πια...) πιστεύω ότι μόλις η μηχανή ανοίξει θα γίνει ακόμη πιο άνετο από ότι είναι τώρα. Ο φίλος μου είναι ήδη ενθουσιασμένος και φυσικά χαίρομαι και εγώ με τη χαρά του! Πιο συγκρατημένος ήταν και ο άλλος φίλος που ήταν μέσα και έχει οδηγήσει και αυτός μερικά αμάξια παραπάνω από τον νέο κάτοχο της Χ1.
Τελικά νομίζω ότι το αμάξι αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή - χρηματικά πλέον όλα ακριβά είναι - καθώς προσφέρει ένα εξαιρετικά στημένο αμάξι, με καλό κιβώτιο ταχυτήτων, εξαιρετικά φρένα και έναν αξιοπρεπή κινητήρα που δεν εντυπωσιάζει αλλά δεν θα αφήσει και παραπονεμένο τον μέσο οδηγό!ΥΓ : Εγώ θα έβαζα αυτήν την Χ1 ως κατώτερο όριο κινητήρα για αυτό το αμάξι. Χωρίς να έχω οδηγήσει την 1500άρα diesel θεωρώ απίθανο να την βρίσκω ικανοποιητική...
Τελικα ποσο το πληρωσε?
-
Φαίνεται ότι το βράδυ όσο εγώ έκανα νάνι εξουθενωμένος από τις κόρες μου εσείς γράφατε ασταμάτητα στο φόρουμ!
Πολλά με έχετε ρωτήσει και έχετε γράψει και θα προσπαθήσω να απαντήσω 'ει δυνατόν' σε όλα!
Το αμάξι το πήρε σε λευκό και του κόστισε περίπου μία χήνα περισσότερο από την αρχική τιμή...την υπόλοιπη διαφορά την κάλυψε η BMW...
Για την κατανάλωση συμφωνώ, αλλά ο φίλος μου δεν κάνει πάνω από 10.000 χλμ τον χρόνο. Χθες στην περιφερειακή Ιωαννίνων και λίγο πόλη - χωρίς πάντως πολλή κίνηση - ο υπολογιστής έγραφε 9άρια για πλάκα, όπως υπολόγιζα και εγώ αρχικά. Πάντως, επειδή το αμάξι το 'πατούσα' αρκετά πιστεύω ότι με λίγες στροφές και στο eco σε ανοιχτό δρόμο μπορεί να κατέβει άνετα στο 7. Αλλά μέσα στην πόλη απίθανο κάτω από 9...ή - για να μην γίνω υπερβολικός - αρκετά πιο κάτω...Πάντως και το δικό μου diesel - αλλά και με 54 άλογα περισσότερα - μέσα στην πόλη χτυπάει 8άρια για πλάκα...
Αλλά έξω π.χ. χθες γύρισα με 160-180-190 από Πάργα και έγραφε 6,6. Αν πάω με 120-130, κατεβαίνει στο 6 και πιο κάτω ακόμη.Στέφανε δεν άρχισα να γουστάρω γκάζια τώρα, απλά πιο πριν δεν είχα αμάξια που να μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κάτι παραπάνω. Θα ήμουν ανόητος να τρέχω π.χ. με την corolla που όταν δεχόταν πίεση στις στροφές μου δημιουργούσε πάντα ανασφάλεια. Προφανώς, αναγκαζόμουν να πάω πολύ πιο συντηρητικά για να μην έχω εκπλήξεις.
Αναφορικά με το πώς πρέπει να οδηγεί κάποιος συμφωνώ περισσότερο με τον Αλέξανδρο. Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως το ποιος οδηγεί, πού οδηγεί, το πώς οδηγεί και το τι οδηγεί. Εάν έχεις π.χ. αυτό το αμάξι και πιστεύεις ότι οδηγείς formula 1 έχεις κάνει λάθος και κινδυνεύεις και εσύ και οι άλλοι. Πρέπει να γνωρίζεις τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, τις δικές σου δυνατότητες, τον δρόμο στον οποίο κινείσαι, την κίνηση και άλλα...Οτιδήποτε από αυτά υπερεκτιμήσεις κινδυνεύεις...
Χθες π.χ. έτρεχα, το ομολογώ - άλλες φορές γυρίζω με 120-130 - αλλά ήμουν ξεκούραστος, οδηγούσα στην Εγνατία, ο δρόμος ήταν άδειος, το αμάξι κρατάει πολύ καλά και ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου αισθάνθηκε ανασφάλεια πουθενά.
Στις προσπεράσεις νιώθω ακριβώς αυτό που περιέγραψε ο Αλέξανδρος. Άνεση και ασφάλεια, χωρίς καμία πίεση, άρα ηρεμία! Και ομολογώ - το έχω ξαναγράψει - ότι η version με τα 235 άλογα θα μου καθόταν ακόμη καλύτερα!
Ήδη κυκλοφορεί μια τέτοια στα Γιάννενα μου είπαν!Αλέξανδρε Χ1λόγος ε;; Η αλήθεια είναι ότι έχω πλέον οδηγήσει 5-6 διαφορετικές Χ1 μέχρι στιγμής, άρα μπορώ να έχω μια καλή άποψη πάνω στο αυτοκίνητο. Θα ήθελα να έχω την εμπειρία και από μερικά ακόμη καινούρια αμάξια και από την bmw (π.χ. Μ2, Ζ4) αλλά και από μερικές ακόμη μάρκες όπως Alfa Romeo (π.χ. Giulia) κάποια Audi, κάποια Ford και ορισμένα mercedes...Έχουμε καιρό μπροστά μας
Ευχαριστώ για τις ευχές για το αμάξι του φίλου μου - εγώ τον προέτρεψα να δει την Χ1 και τελικά την πήρε - αλλά και για το κείμενό μου, αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο πιστεύω, εφόσον στερείται τεχνικών και πιο εξειδικευμένων παρατηρήσεων, απόρροια της ελλιπέστατης γνώσης μου πάνω στον χώρο του αυτοκινήτου γενικότερα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μου έχει απαγορευθεί να πατάω άλλα οχήματα από τότε που ήμουν Δκτης Ίλης Leopard.Γ@μησε!!!!
Προσωπικά δε με νοιάζει αν θα κάψω περισσότερο στην προσπάθεια να κινηθώ με ασφάλεια. Αν χρειαστεί το 5η-3η για το 80-120 το έχω ψωμοτύρι και ας είναι έτοιμος ο Αγγλος-Ιαπωνας να βγει να με βαράει με την μπιέλα. Νομίζω ότι ένα diesel σε αυτά τα κυβικά και επίπεδο ισχύος (1400 κ.εκ. 97 αλογάκια) με 4η θα κάνει περισσότερο.
Ναι, Emperor ο 1.5 βενζίνης πρέπει να είναι η βάση για την X1
-
Βασίλη προφανώς δεν θα έτρεχες με την κορολα αλλά θα μπορούσες τότε να κάνεις κάποια πιο σπορ επιλογή δεδομένου ότι ακόμα δεν είχες και οικογένεια.
Επίσης καταλαβαίνω ότι το αμάξι πατάει καλά αλλά 160 στον Πάργα - Ηγουμενίτσα; [emoji15] [emoji15]
Ψυχραιμία!!!Η 2,5 μάλλον με όσα διαβάζω θα σου πήγαινε καλύτερα. Αν δεν ήταν leasing του φίλου που συχτιριζει θα σας έκανα το κονε.
Αυτος τη συγκρίνει με Saab 9/3 και είναι απογοητευμένος από πολλά. (στριψιμο, εξοπλισμό κλπ). Ειδικά για τον εξοπλισμό φωνάζει για το λεπτομέρες customization της BMW όπου είναι προαιρετικά πολλά βασικά πράγματα (αυτός δεν έχει σε αμάξι 50.000 πλαφονιερα, ανακλινομενους καθρέπτες)
Μόνο οι επιβάτες είναι σε καλύτερη θέση γιατί όντως το Saab ήταν απαράδεκτα στενό για όλους και δη για τους πίσω. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βασίλη προφανώς δεν θα έτρεχες με την κορολα αλλά θα μπορούσες τότε να κάνεις κάποια πιο σπορ επιλογή δεδομένου ότι ακόμα δεν είχες και οικογένεια.
Επίσης καταλαβαίνω ότι το αμάξι πατάει καλά αλλά 160 στον Πάργα - Ηγουμενίτσα; [emoji15] [emoji15]
Ψυχραιμία!!!Η 2,5 μάλλον με όσα διαβάζω θα σου πήγαινε καλύτερα. Αν δεν ήταν leasing του φίλου που συχτιριζει θα σας έκανα το κονε.
Αυτος τη συγκρίνει με Saab 9/3 και είναι απογοητευμένος από πολλά. (στριψιμο, εξοπλισμό κλπ). Ειδικά για τον εξοπλισμό φωνάζει για το λεπτομέρες customization της BMW όπου είναι προαιρετικά πολλά βασικά πράγματα (αυτός δεν έχει σε αμάξι 50.000 πλαφονιερα, ανακλινομενους καθρέπτες)
Μόνο οι επιβάτες είναι σε καλύτερη θέση γιατί όντως το Saab ήταν απαράδεκτα στενό για όλους και δη για τους πίσω.160 στην Εγνατία Στέφανε!! Πιο πριν πιο ήσυχα, αν και έχουν φτιάξει τον δρόμο - έχεις καιρό να έρθεις; - και πας άνετα πια με 120.
2,5 Χ1 δεν βγαίνει. Εννοείς 25d; 2λιτρες είναι πια οι περισσότερες με 150-190-235 άλογα
Γιατί σιχτιρίζει ο φίλος σου; Τι ακριβώς έχει και τι πρόβλημα του έβγαλε; -
Και στην Εγνατία βέβαια με τέτοιο χάλια όδοστρωμα προσοχή θέλει. Έκανα ένα κομμάτι το Πάσχα και έπαθα πλάκα με το πόσο χάλια είναι η άσφαλτος. Μετά εμαθα ότι δεν γίνεται συντήρηση και τα προβλήματα είναι πολλα και αλλού. Κρίμα γιατί μιλάμε για τεχνικό έργο κόσμημα.
2,5 όχι σε λίτρα. Αν δεις η διλιτρη με τα 231 2,5 γράφει στο πλαι.Ο φίλος παραπονουνται ότι στο δρόμο πατούσε και εστριβε πολύ καλύτερα η Saab. Επίσης εκνευριστηκε που κάποια πράγματα στάνταρ σε άλλα αυτοκίνητα ειδικά τέτοιας τιμής είναι έξτρα και αν δεν το ξέρεις και δεν τα παραγγείλεις μένεις ξεκρεμαστος....
-
Πολυ μεγαλο θεμα αυτο με τις προσπεράσεις... Το πατας και περνας σε δευτερολεπτα οπως πρεπει.
Προσωπικα δεν εχω θεμα με τις καταναλώσεις, το πηρα για να το χαρω οποτε 1 πανω 1 κατω δε μ ενδιαφερει.
Οσο για τη χ1 συγκεκριμενα κι ο φιλος μου με την κορυφαια εκδοση μου λεει τα ιδια... Και να σκεφτει κανεις οτι πηγαινε για την α45
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και στην Εγνατία βέβαια με τέτοιο χάλια όδοστρωμα προσοχή θέλει. Έκανα ένα κομμάτι το Πάσχα και έπαθα πλάκα με το πόσο χάλια είναι η άσφαλτος. Μετά εμαθα ότι δεν γίνεται συντήρηση και τα προβλήματα είναι πολλα και αλλού. Κρίμα γιατί μιλάμε για τεχνικό έργο κόσμημα.
2,5 όχι σε λίτρα. Αν δεις η διλιτρη με τα 231 2,5 γράφει στο πλαι.Ο φίλος παραπονουνται ότι στο δρόμο πατούσε και εστριβε πολύ καλύτερα η Saab. Επίσης εκνευριστηκε που κάποια πράγματα στάνταρ σε άλλα αυτοκίνητα ειδικά τέτοιας τιμής είναι έξτρα και αν δεν το ξέρεις και δεν τα παραγγείλεις μένεις ξεκρεμαστος....
Είσαι σίγουρος για το 2,5; Μάλλον όχι...Γιατί εμένα γράφει 20d χωρίς κόμμα, όπως εδώ (φωτογραφία 61/66) :
http://www.caradvice.com.au/414622/2016 ... ew/photos/
χάλια οδόστρωμα στην Εγνατία δεν μπορώ να πω ότι βλέπω...Τέλος, το Saab δεν το έχω οδηγήσει, αλλά προφανώς ακόμη και ένα καλοστημένο suv προφανώς υστερεί απέναντι σε ένα πολύ καλό sedan σε στήσιμο. Έλα που δεν μου αρέσουν όμως τα περισσότερα sedan....
-
25 αλλά μάλλον χώρος κόμμα γραφει.
Για την Εγνατία έχω επιβεβαίωση σε όσα λέω και από στελέχη της εταιρείας, πέραν όσων είδαν τα μάτια μου. -
Ένα τυχαίο παράδειγμα από το Drive Μαΐου που τα μέτρησε μαζί:
Focus 2.0 ST Βενζίνης 80-110: 2.7s
Focus 2.0 ST Πετρελαίου 80-110: 3.7s
Μόνο 37% η διαφορά...Θα είχε φάση αν στο 'τυχαίο' παράδειγμα βάζαμε τις νέες Mercedes E-200 (184hp/300Nm) και Ε-220d (194hp/400Nm).
-
25 αλλά μάλλον χώρος κόμμα γραφει.
Για την Εγνατία έχω επιβεβαίωση σε όσα λέω και από στελέχη της εταιρείας, πέραν όσων είδαν τα μάτια μου.Εγώ από μέσα Απριλίου - τότε που ξεκινάω μπάνια - μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου - που τα σταματάω - κάνω τη διαδρομή Γιάννενα - (σχεδόν) Ηγουμενίτσα μια φορά την εβδομάδα, ενώ πάω και Θεσ/νίκη 1-2 φορές. Τέτοιο πρόβλημα που αναφέρεις δεν εντοπίζω ομολογώ ούτε προς Ηγουμενίτσα ούτε προς Θεσ/νίκη
-
Τι να σου φίλε Βασιλη, εγώ στο κομμάτι από Καλαμπάκα μέχρι μετσοβο που έκανα τρόμαξα με μερικά σημεία και δη πάνω σε κοιλαδογεφυρες. Να είμαι κακομαθημενος από Αττική οδό ίσως;
Πάντως επειδή έχω κάποια επαγγελματική επαφή με την εν λόγω εταιρεια ρώτησα και έμαθα όσα γράφω. Ας ελπίσουμε να προχωρήσει γρήγορα η ιδιωτικοποιηση της να αναλάβει το έργο ένας σοβαρός εργολάβος να γίνει δουλειά γιατί είναι κρίμα τέτοια εργαρα να απαξιωθει. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μόνο 37% η διαφορά...Θα είχε φάση αν στο 'τυχαίο' παράδειγμα βάζαμε τις νέες Mercedes E-200 (184hp/300Nm) και Ε-220d (194hp/400Nm).
Συγκρίνεις την μικρή δίλιτρη βενζινοκίνητη με την μεγάλη δίλιτρη ντίζελ. Υπάρχει και έκδοση του ίδιου κινητήρα με 245 άλογα στην βενζίνη. Οι μικρές εκδόσεις είναι προφανώς περιορισμένες για λόγους μάρκετινγκ, ρύπων, φορολογίας κλπ.
-
Τι να σου φίλε Βασιλη, εγώ στο κομμάτι από Καλαμπάκα μέχρι μετσοβο που έκανα τρόμαξα με μερικά σημεία και δη πάνω σε κοιλαδογεφυρες. Να είμαι κακομαθημενος από Αττική οδό ίσως;
Πάντως επειδή έχω κάποια επαγγελματική επαφή με την εν λόγω εταιρεια ρώτησα και έμαθα όσα γράφω. Ας ελπίσουμε να προχωρήσει γρήγορα η ιδιωτικοποιηση της να αναλάβει το έργο ένας σοβαρός εργολάβος να γίνει δουλειά γιατί είναι κρίμα τέτοια εργαρα να απαξιωθει.κάτι περίπου σχετικό που μπορεί να σου δίνει δίκιο :
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=676272 -
Η ιδιωτικοποιηση θα αφορά μόνο το δρόμο όχι την εταιρεία που θα παραμείνει στο δημόσιο και θα προσφέρει πλέον υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για οδικα έργα.
-
Συγκρίνεις την μικρή δίλιτρη βενζινοκίνητη με την μεγάλη δίλιτρη ντίζελ. Υπάρχει και έκδοση του ίδιου κινητήρα με 245 άλογα στην βενζίνη. Οι μικρές εκδόσεις είναι προφανώς περιορισμένες για λόγους μάρκετινγκ, ρύπων, φορολογίας κλπ.
Το γνωρίζω, αλλά αυτές είναι οι εκδόσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, ενώ και το Focus που επέλεξες ως παράδειγμα έρχεται με τον diesel των 180 ίππων και όχι τον νέο bi-turbo των 210 ίππων (σύντομα θα κυκλοφορήσει και ο EcoBlue με 240hp). Εκεί οι διαφορές θα είναι σίγουρα πολύ μικρότερες.
Θα είχε ενδιαφέρον πάντως και η σύγκριση της Mercedes 220d με την δυνατότερη έκδοση βενζίνης, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στοιχεία.
-
Και πάλι μιλάμε για μεγάλους diesel κινητήρες που η λειτουργία τους έτσι κι αλλιώς είναι διαφορετική από τους μικρούς .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά, αξίζει τα λεφτά του αυτό?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8293440/
Θα κλαιω τα λεφτά μου? Πόσο χάλια να είναι η ανάρτηση του? Με ψήνει το αυτόματο κιβώτιο. Θυμίζω πως περιμένω και απάντηση για το
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8051819/ αλλά είναι αμφίβολο αν πωληθει.
Μεταπωλητικα θα κρατήσει αξία με λίγα χιλιόμετρα? Θυμίζω επίσης έχω 4μελη οικογένεια με 2 μωρά για τα θέματα πρακτικοτητας , ευχαριστώSent from my iPad using Tapatalk
BMW X1 2016