-
Δεν θέλω να περηφανευτώ, αλλά νομίζω ότι κέρδισα στη μαντεψιά του νέου αυτοκινήτου του καταιγίδα!
-
Οντως, κερνάς.....
-
Storm,είχα στο μυαλό μου μετά από τις προϋποθέσεις που έθεσες για αμάξι, εκτός το νέο Sandero stepway που πρότεινα να σου έλεγα και για το Τipo (βέβαια έρχεται fl μοντέλο και μάλιστα υπερυψωμένο cross με προστατευτικές ποδιές,έχω ποστάρει βιντεάκι)
Αυτό που με απέτρεψε, ήταν ότι αν θυμάμαι έχεις θέμα με το perking εκεί που μένεις και το Tipo είναι 4,36μ. μήκος, ενώ το νέο sandero stepway είναι 4,09μ. και το C3aircross που έχεις 4,15μ. Δηλ. το Fiat είναι 20+ πόντους μακρύτερο.
Αν δεν έχεις πλέον τέτοιο θέμα, το Tipo είναι πολύ καλό για τα θέλω σου.
Υ.Γ. Τώρα είδα σε άλλο τόπικ ότι σου κάνει και 4,40μ. μήκος. Οπότε Tipo o.k.
-
Αν και μπορώ να μιλάω μόνο για το 1,4, πρόκειται να αγοράσεις ένα αυτοκινητο διαμάντι, ένα αυτοκίνητο που η φράση value for money' και 'τίμιο' είναι προσβλητικές. Παίρνεις ένα αυτοκίνητο που είναι επίσης αξιόπιστο!!!! Παίρνεις ένα αυτοκίνητο που έχει όλο το πακέτο για να έχεις μια όμορφη συμβίωση!!!
Καλορίζικο!!!
-
Φϊλε Megane με εκκπλήσουν τα θετικά σου λόγια. Εγώ περίμενα ότι θα φάει θάψιμο το Tipo στο φόρουμ επειδή είναι 'φτωχό' και φτηνό. Καταλαβαίνω ότι με 1.4 ατμοσφαιρικό δύσκολα προτείνεται στην εποχή μας, αλλά και σαν αυτοκίνητο δεν έχει τα στοιχεία (εξοπλισμού) των άλλων σύγχρονων αυτοκινήτων. Φυσικά αυτά όλα είναι υποκειμενικά θέματα αφού ο καθένας αναζητά με βάση τις δικές του απαιτήσεις.
Μήπως έχεις οδηγήσει το 1.4 ή κάποιο άλλο Tipo;;;
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει το ίδιο στήσιμο, πάτημα ανάρτηση όπως του Citroen Aircross.
Δεν θέλω να περηφανευτώ, αλλά νομίζω ότι κέρδισα στη μαντεψιά του νέου αυτοκινήτου του καταιγίδα!
100% έπεσες μέσα και με συνοπτικές διαδικασίες.
-
Storm,είχα στο μυαλό μου μετά από τις προϋποθέσεις που έθεσες για αμάξι, εκτός το νέο Sandero stepway που πρότεινα να σου έλεγα και για το Τipo (βέβαια έρχεται fl μοντέλο και μάλιστα υπερυψωμένο cross με προστατευτικές ποδιές,έχω ποστάρει βιντεάκι)
Αυτό που με απέτρεψε, ήταν ότι αν θυμάμαι έχεις θέμα με το perking εκεί που μένεις και το Tipo είναι 4,36μ. μήκος, ενώ το νέο sandero stepway είναι 4,09μ. και το C3aircross που έχεις 4,15μ. Δηλ. το Fiat είναι 20+ πόντους μακρύτερο.
Αν δεν έχεις πλέον τέτοιο θέμα, το Tipo είναι πολύ καλό για τα θέλω σου.
Υ.Γ. Τώρα είδα σε άλλο τόπικ ότι σου κάνει και 4,40μ. μήκος. Οπότε Tipo o.k.
Ότι είναι πάνω από 4.10 μέτρα με καλύπτει. Φυσικά με την προϋπόθεση ότι μπορεί να κινηθεί και μέσα στο αστικό περιβάλλον χωρίς να προκαλεί άγχος, νεύρα και δυσφορία.
Σαν αίσθηση το Aircross μου φαίνεται μεγαλύτερο σε σχέση με το Tipo. Το Aircross έχει όγκο, ύψος και δείχνει πολύ μεγάλο. Τα 20 εκατοστά διαφορά στο μήκος εγώ δεν τα κατάλαβα. Ούτε όταν κοίταξα από έξω το Tipo, ούτε όταν μπήκα μέσα και έκατσα. Κατάλαβα όμως μεγαλύτερο διαθέσιμο εσωτερικό πλάτος, μεγαλύτερη άπλα μπροστά και φυσικά διαφορετική θέση οδήγησης.
Ακόμη και στο Tipo Sedan street που μπήκα και έκατσα μου φάνηκε καλό σε όγκο.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι Ιταλοί έχουν παρατήσει τα παραδοσιακά αμαξώματα και κάθονται και ασχολούνται με την σειρά 500. Περίεργα πράγματα.
-
storm εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε στην εταιρία 150 tipo 1400 sedan βέβαια, οπότε αυτά που λέω δεν είναι υποκειμενικά!!!
-
Γράψε κάτι ρε φίλε για το αυτοκίνητο. Με ενδιαφέρει η ανάρτηση και το πάτημα στο δρόμο.
Περιμένω τηλέφωνο από την FIAT για να πάω να κάνω test drive το Street αλλά δεν βλέπω να υπάρχει αυτοκίνητο.
-
Γράψε κάτι ρε φίλε για το αυτοκίνητο. Με ενδιαφέρει η ανάρτηση και το πάτημα στο δρόμο.
Περιμένω τηλέφωνο από την FIAT για να πάω να κάνω test drive το Street αλλά δεν βλέπω να υπάρχει αυτοκίνητο.
Το πάτημα στο δρόμο είνια κάπως υποκειμενικό. Θεωρώ ότι είναι ταξιδιάρικο αυτοκίνητο. Οι αναρτήσεις είναι μαλακές τόσο όσο που λέμε. Αν σκεφτείς τη χρήση που έχουν, προβλήματα δεν βγάζουν, το αντίθετο μάλιστα θα το έλεγα πολύ αξιόπιστο. Ένα θεματάκι που φαίνεται να παρουσιάζεται σε κάποια είναι το A/C. Μηχανικός δεν είμαι αλλά είναι ένα πρόβλημα που είχε και το Grande Punto. Ο συνοδηγός όταν τεντώνει τα πόδια του χτυπάει τα καλώδια του A/C που είναι κάτω από το ντουλαπάκι με αποτέλεσμα να 'τα παίζει' η λειτουργία 1,2,3 και να δουλεύει μόνο η λειτουργία 4. Αλλά είναι κάτι εύκολα διορθώσιμο. Στο δρόμο αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα για το sedan είναι ότι στο όριο πετάει εύκολα κώλο στις στροφές και είναι κομματάκι επικίνδυνο αλλά εσύ λογικά δεν θα έχεις αυτό το πρόβλημα με το 5θυρο.
Τα υπόλοιπα είναι όπως τα είπες το εσωτερικό δεν φωνάζει premium αλλά έχει όλες τις βασικές ανέσεις.
Να πω και την αμαρτία μου, πήγαινα Ρέθυμνο μια φορά και 'άνοιξα' με ένα Polo. Στις ευθείες τον είχα οριακά αλλά τον είχα, Σε μια μεγάλη ευθεία θα τον είχα περάσει. Στις στροφές όμως μου πετούσε κώλο κι εκεί έχανα το παιχνίδι.
-
Σε ευχαριστώ!
Πρέπει να το κάνω test drive για να δω λίγο το πάτημά του. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει ανάρτηση και πάτημα CITROEN.
-
Να πας βέβαια αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν μπορείς να βρεις test drive.
-
Στην εμπορία που πήγα δεν είχαν. Μου είπαν ότι πρέπει να ψάξουν σε άλλες εμπορίες. Έχω στείλει ένα email στην FIAT και περιμένω να μου πουν αν υπάρχει σε κάποια εμπορία στην Αττική. Αύριο θα κατέβω και ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ στο Περιστέρι και θα πάρω και ένα τηλ. στην ΒΕΛΜΑΡ στην Κηφισιά.
Θα το ψάξω αν και πολύ πιθανό τελικά να μην κάνω τίποτα άμεσα, αφού προέχει να πουληθεί το Aircross.
Θεωρητικά όμως όλο και κάποια προσφορά θα συνεχίσει να έχει η FIAT και στην τελική μπορεί να μπει και παραγγελία, οπότε θα το πάρω στο γκρι/ασημί χρώμα.
-
Storm ίσως αξίζει να περιμένεις να δεις και τα καινούρια Tipo που θα έρθουν. Και εκδόσεις και νέος κινητήρας.
-
Ποια νέα Tipo;;;;
Ωχ! Λες να γίνει και αυτό σύγχρονο με ηλεκτρονικές μπούρδες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Έρχεται facelift και καινούρια cross έκδοση ελαφρώς ψηλωμένη.
Όσο για τις 'μπούρδες' εξαρτάται ποια έκδοση θα αγοράσεις. Πάντα θα υπάρχουν φτωχότερες/φθηνότερες.
https://www.motor1.com/news/451007/2021-fiat-tipo-facelift-reveal/
-
ok! Ευχαριστώ. Αυτό δεν το ήξερα! Δεν βλέπω και μεγάλες αλλαγές σε σχεδίαση, εσωτερικό κλπ... Θεωρητικά στις 'φτηνές' εκδόσεις θα έχει βασικό εξοπλισμό.
Αλλά βλέπω ότι θα έρθει με 1.0 turbo που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μάλλον για αυτό προσπαθούν να ξεστοκάρουν στην Ελλάδα. Πολύ σημαντική πληροφορία.
In regards to the oily bits, there’s a newly developed turbocharged three-cylinder engine part of the FireFly family. The 1.0-liter unit is good for 100 horsepower or an extra five ponies over the old 1.4-liter naturally aspirated mill. In addition, the peak torque of 190 Nm (140 lb-ft) is not only higher than before (127 Nm / 94 lb-ft), but it also kicks in sooner, at only 1,500 rpm rather than at 4,500 rpm, thanks to forced induction.
-
Ναι το σημαντικό είναι ο κινητήρας. Ο 1000ρης τούρμπο νομίζω θα είναι αρκετά πιο αποδοτικός και ευχάριστος από τον παλιό. Και περισσότερη ροπή και νωρίτερα! Γενικά πάντως σαν αμάξι είναι μια πολύ ισορροπημένη οικονομική πρόταση.
Επίσης σημαντικό πως στο facelift λέει πως θα υπάρχουν full led φώτα. Αυτό είναι σίγουρα μια εξαιρετικά σημαντική 'μπούρδα'. Μόλις οδηγήσεις νύχτα με LED φανάρια, δεν θα θέλεις ξανά αυτοκίνητο με αλογόνου.
-
Εντάξει εγώ τώρα λιγουρεύομαι το Tipo, αλλά προέχει να φύγει το Aircross. Και μέχρι να το πάρω απόφαση και να το διώξω θα έχει έρθει το facelift.
Ευτυχώς που μου έδωσες αυτή την πληροφόρηση για να επικεντρωθώ στο Aircross.
-
Το 206 δεν σου κάνει πια;
-
Το 206 είναι μια χαρά αυτοκινητάκι. Με αυτό κυκλοφορώ καθημερινά σπίτι/δουλειά/ψώνια κλπ...
Δυστυχώς δεν μπορώ να μείνω μόνο με αυτό γιατί έχω άλλο πρόβλημα που δεν αφορά τις ανάγκες μετακινήσεων.
Μακάρι να μπορούσα να μείνω μόνο με το 206.
Fiat Egea - Tipo