-
Τόσο καλά δηλαδή? Καλά που το είπες γιατί σκεφτόμουν να βάλω καποια στιγμή...
-
Είναι ρίσκο. Αν σκέφτεσαι να βάλεις, πριν το κάνεις, ρώτα άλλους ιδιοκτήτες αν έχουν θέματα.
-
Σε όλα μου τα αυτοκίνητα είχα και έχω ανεμοθραύστες.Με το μοναδικό που αντιμετώπισα πρόβλημα ήταν με το sx4,αλλά μάλλον δεν έφταιγαν οι ανεμοθραύστες αλλά τα κακής ποιότητας παράθυρα.Θόρυβο έχει λίγο παραπάνω,αλλά τα πλεονεκτήματά τους είναι περισσότερα.
-
Περισσότερα από το κατεβατο αρνητικών δύο τρία ποστς πιο πάνω;;;;;;
-
Μερικά από τα παραπάνω ακούγονται σαν αποτελέσματα πολύ κακής εγκατάστασης.
Δηλαδή πως είναι δυνατόν να κατέβει το παράθυρο και να παρασύρει και τον ανεμοθραύστη; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Περισσότερα από το κατεβατο αρνητικών δύο τρία ποστς πιο πάνω;;;;;;Από αυτό το 'κατεβατό', εγώ προσωπικά δεν έχω δει ούτε τα μισά, και τα υπόλοιπα μου φαίνονται σαν -πολύ- κακή εγκατάσταση. Και έχω επίσης βάλει διάφορες μάρκες σε διάφορα αυτοκίνητα, άρα δεν είναι μια κακή μάρκα ή ένα 'περίεργο' αυτοκίνητο....
-
Ούτε εγώ που έβαλα μόνος μου στο αουρις δεν είχα τέτοια θέματα.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δηλαδή πως είναι δυνατόν να κατέβει το παράθυρο και να παρασύρει και τον ανεμοθραύστη;Και όμως.
Heko στο 207. Και στις 5 πόρτες ανεμοθραύστες.Κατέβαζε τους ανεμοθραύστες. Η τοποθέτηση έγινε σε μαγαζί. Έβαλαν τις εξτρά σφήνες για να στερεωθούν εντελώς και πολλές φορές λόγω της αντίστασης που έβρισκε το τζάμι στο ανέβασμα φρέναρε απότομα και κατέβαινε κάτω αυτόματα.
Μου είπαν ότι με το καιρό θα χαλαρώσουν οι οδηγοί στα τζάμια και δεν θα έχω πρόβλημα. Κολοκύθια.Στην LLUMAR τους έβγαλαν εντελώς τους ανεμοθραύστες διαφορετικά δεν έβαζαν μεμβράνες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οι ανεμοθραύστες ενώ προσφέρουν κάποια θετικά, έχουν και κάποια πολύ αρνητικά σημεία.
Σε διάφορα αυτοκίνητα που έχω βάλει, όλες τις γνωστές μάρκες, έχω διαπιστώσει:- Δυνατούς τριγμούς (τραντάγματα) στα τζάμια όταν είναι μισάνοιχτα. Σαν να είναι ξεχαρβαλωμένα.
- Δυσκολία στο ανέβασμα των παραθύρων.
- Φθορά στις εσωτερικές τσιμούχες
- Σε κάποιες περιπτώσεις το τζάμι στο κατέβασμα κατέβαζε και τον ανεμοθραύστη
- Γρατσουνιές στο τζάμι
- Αν τα τζάμια έχουν μεμβράνες είναι πολύ εύκολο να τις ξεκολλήσει.
- Θέλουν τακτικό καθαρισμό από τη μέσα πλευρά.
- Σε κάποια αυτοκίνητα στο ανέβασμα του παραθύρου επειδή έβρισκε αντίσταση (δυσκολία) σταμάταγε το ανέβασμα και κατέβαζε αυτόματα κάτω το παράθυρο.
- Μετά από αφαίρεση ανεμοθραυστών τα παράθυρα 'χόρευαν' αφού πλέον δεν κούμπωναν καλά όταν ανέβαιναν στο τέρμα.
- Και τέλος ανάλογα το αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες βγάζουν και θόρυβο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους πέταξα τους heko κι έβαλα την NISSAN που είναι εξωτερικοί. Πραγματικά καμία σχέση!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δηλαδή πως είναι δυνατόν να κατέβει το παράθυρο και να παρασύρει και τον ανεμοθραύστη;Και όμως.
Heko στο 207. Και στις 5 πόρτες ανεμοθραύστες.Κατέβαζε τους ανεμοθραύστες. Η τοποθέτηση έγινε σε μαγαζί. Έβαλαν τις εξτρά σφήνες για να στερεωθούν εντελώς και πολλές φορές λόγω της αντίστασης που έβρισκε το τζάμι στο ανέβασμα φρέναρε απότομα και κατέβαινε κάτω αυτόματα.
Μου είπαν ότι με το καιρό θα χαλαρώσουν οι οδηγοί στα τζάμια και δεν θα έχω πρόβλημα. Κολοκύθια.Στην LLUMAR τους έβγαλαν εντελώς τους ανεμοθραύστες διαφορετικά δεν έβαζαν μεμβράνες.
5 πόρτες;
-
Σόρυ! Λάθος διατύπωση!
Στο 5θυρο ήθελα να πω. Φυσικά οι ανεμοθραύστες ήταν μπρος-πίσω (4 τεμάχια). -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σόρυ! Λάθος διατύπωση!
Στο 5θυρο ήθελα να πω. Φυσικά οι ανεμοθραύστες ήταν μπρος-πίσω (4 τεμάχια).Είπα και εγώ!!!
-
Εστειλα μειλ και οι heko ερχονται με μεταλλικα κλιπς και σκουροι(βαση μεταφρασης της λεξης).Με τους climair δεν ειχα κανενα θέμα,ακομα και τώρα που υποτίθεται 'ανοιξαν' οι οδηγοι,ολα είναι ΟΚ.(Χειροκίνητα παραθυρα )
Οι Heko για τα πίσω παραθυρα χωνευτα μπαίνουν και στις πλευρικες επιφάνειες σωστα?(εννοω στηρίζονται σε σχημα 'Π' και όχι μονο οριζόντια)
Έχω φιμέ αλλα δν είχα θέματα(πιθανον γτ το φιμε ακουμπάει σε βελουδο υφασμα και δν βρισκει αντισταση).Storm ουτε εσενα σε ενοχλουσαν τα μεταλλικα κλιπς? -
Τι εννοείς αν με ενοχλούσαν;
Τα μεταλλικά κλιπς άλλοι τα βάζουν και άλλοι όχι. Εξαρτάται από την εφαρμογή του ανεμοθραύστη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι εννοείς αν με ενοχλούσαν;Τα μεταλλικά κλιπς άλλοι τα βάζουν και άλλοι όχι. Εξαρτάται από την εφαρμογή του ανεμοθραύστη.
Εννοω αν σε εκεινο το σημειο το τζαμι εβρισκε πιο εντονα,γδερνονταν κτλ. Είδα έναν τυπο τέτοιων κλιπς ,δν μου φανηκαν να δημιουργουν θεμα.
Τελικα θα παρω τους Heko +5ευρω και για πισω είναι.Είδα και σχολια τωρα για το δικο μου αμαξι....ενας βεβαια είπε ότι δεν έμπαιναν σωστα κτλ.....
Η διπλης οψεως που εχουν +κλιπακι αρκουν ή να βαλω και εγω διπλης οψεως?(σιλικονες,παμπριζοκολλες δεν θελω) -
Φίλε μου ξεκίνα με τα κλιπάκια και μετά με τις ταινίες. Ένας εγκαταστάτης μου είπε ότι προτιμούν να μην βάζουν τα κλιπάκια καθόλου για να βγαίνουν ποιο εύκολα οι ανεμοθραύστες σε περίπτωση προβλήματος. Δεν ξέρω αν είναι γεγονός αυτό ή αν με δούλευε. Σε μένα δεν είχε βάλει κλιπάκια και είχα πρόβλημα.
Όταν κατέβαζα το τζάμι του συνοδηγού κατέβαινε και ο ανεμοθραύστης.Αυτό συνέβη στο Fiat Panda.
Οι ανεμοθραύστες ήταν οι ελληνικοί AIR G-PLAST. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εστειλα μειλ και οι heko ερχονται με μεταλλικα κλιπς και σκουροι(βαση μεταφρασης της λεξης).Με τους climair δεν ειχα κανενα θέμα,ακομα και τώρα που υποτίθεται 'ανοιξαν' οι οδηγοι,ολα είναι ΟΚ.(Χειροκίνητα παραθυρα )
Οι Heko για τα πίσω παραθυρα χωνευτα μπαίνουν και στις πλευρικες επιφάνειες σωστα?(εννοω στηρίζονται σε σχημα 'Π' και όχι μονο οριζόντια)
Έχω φιμέ αλλα δν είχα θέματα(πιθανον γτ το φιμε ακουμπάει σε βελουδο υφασμα και δν βρισκει αντισταση).Storm ουτε εσενα σε ενοχλουσαν τα μεταλλικα κλιπς?Αν ανοίξουν οι οδηγοί, όταν βγάλεις τους ανεμοθραύστες, δεν θα 'παίζει' το παράθυρο μέσα - έξω (μιλάω για ελάχιστο παίξιμο), όταν το κατεβάζεις π.χ. μέχρι τη μέση;
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Έχω φιμέ αλλα δν είχα θέματα(πιθανον γτ το φιμε ακουμπάει σε βελουδο υφασμα και δν βρισκει αντισταση).Storm ουτε εσενα σε ενοχλουσαν τα μεταλλικα κλιπς?Αν ανοίξουν οι οδηγοί, όταν βγάλεις τους ανεμοθραύστες, δεν θα 'παίζει' το παράθυρο μέσα - έξω (μιλάω για ελάχιστο παίξιμο), όταν το κατεβάζεις π.χ. μέχρι τη μέση;
Όταν τους ειχε τοποθετησει ο ανθρωπος με το μαγαζι που τους αγορασα ειχε ριξει πολύ σπρει σιλικόνης στους οδηγούς και με σπατουλα ή κατι παρομοιο προσπαθουσε να τους ανοιξει.Απο ότι ψιλοκαταλαβα δεν ανοιγαν και απλα εριχνε πολύ σπρει.Απο τη στιγμη που μου εσπασαν τον έναν και εβγαλα τον αλλον,το τζαμι το ιδιο σφιχτο το νιώθω(στον γρυλο,δεν είναι ηλεκτρικο)και από τζόγους όχι κατι επιπλέον,στα 140χαω παντα όταν το κατεβαζα 1/4 και το προσεχα ,αναλογα με τις ριπες κουνιοταν ελαχιστα.
Πιθανον δεν ξεχαρβαλωσαν τα παντα γιατι από την εξωτερικη πλευρα εχει λαμαρινα-χειλος λαμαρινας,το ιδιο και εσωτερικα+πλαστικο κουμπωτο να πιεζει.Αναμεσα μπαινει σαν σάντουιτς από αυτά το λαστιχο.Το λαστιχο λογικα δεν είναι σαπιο και παροτι με τους ανεμοθραυστες πατηθηκε,μολις αυτοι βγηκαν ξαναεπανηλθε.
Επισης ρολο πρεπει να παιζει και το οριζοντιο λαστιχο στη βαση του παραθυρου.Στο Χοντα (παλιο) τζογαρουν τα παντα από μονα τους γτ δν υπαρχουν λαμαρινες-πλαστικα να κοντραρουν σωστα.Πιστευω ότι η πλειονοτητα των νεων αυτοκινητων δεν θα εχει τετοια θεματα. -
Καλησπερα στην παρεα. Το καινουργιο (μεταχειρισμενο) αυτοκινητο μου εχει φιμε ανεμοθραυστες της Heko οι οποιοι ομως στο πανω μερος εχουν ξεκολλησει και δεν ειναι σταθεροι. Επειδη εχει και φιμε μεμβρανες δεν εχουν βαλει τα πιαστρακια.
Με τι μπορω να τους στερεωσω? Να βαλω λεπτη ταινια διπλης η καποια κολλα π.χ. logo,uhu? -
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα. Το καινουργιο (μεταχειρισμενο) αυτοκινητο μου εχει φιμε ανεμοθραυστες της Heko οι οποιοι ομως στο πανω μερος εχουν ξεκολλησει και δεν ειναι σταθεροι. Επειδη εχει και φιμε μεμβρανες δεν εχουν βαλει τα πιαστρακια.
Με τι μπορω να τους στερεωσω? Να βαλω λεπτη ταινια διπλης η καποια κολλα π.χ. logo,uhu?Λεπτή ταινία διπλής πάνω και θα πιάσουν ....
Ανεμοθραύστες