-
Καλοτάξιδο.... Με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα...
Με την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω κατι που συχνά γράφω και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και στις εντυπώσεις που γράφουμε και σε οσα οι υπόλοιποι διαβάζουμε.
Οι εντυπώσεις που αποκομίζει κάποιος οδηγώντας κατι εξαρτώνται σημαντικά απο το τι οδηγούσε πριν.
Σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι πάντα σκεπτικός και κριτικός απέναντι σε διθυραμβικες κριτικές και ενθουσιώδεις αντιδράσεις.
Πάντα πρέπει να βλέπουμε ποιο ειναι το μέτρο σύγκρισης.
Εδω η σύγκριση γίνεται με το ταπεινό κορολα που τυχαίνει και το ξέρω κιόλας γιατι το είχαμε και εμείς 11 χρονια, όποτε πρακτικά δεν υπάρχει καμια σύγκριση, ουτε οι εντυπώσεις μπορεί να ειναι χαρακτηριστικές του νέου οχήματος και δη στην κατηγορία αυτή.
Στις περιπτώσεις αυτές οι πληροφορίες που δίνει ο νέος κάτοχος δεν ειναι καταρχην ουτε καν χρήσιμες καθως ειναι 100% υποκειμενικές. -
Δεν τον ξερω τον κινητηρα του αλλα αν μιλαμε για 160 πραγματικους ιππους σε οποιοδηποτε θα εκανε εντυπωση. Αν ειχε 110 και εγραφε τα ιδια εκει να ισως να ηθελε αμφισβητηση.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν τον ξερω τον κινητηρα του αλλα αν μιλαμε για 160 πραγματικους ιππους σε οποιοδηποτε θα εκανε εντυπωση. Αν ειχε 110 και εγραφε τα ιδια εκει να ισως να ηθελε αμφισβητηση.Το κορολλα το 1.4 είχε 97 ίππους ατμοσφαιρικούς βενζίνη. Αρα δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης! Άλλο πράγμα η εντύπωση.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν τον ξερω τον κινητηρα του αλλα αν μιλαμε για 160 πραγματικους ιππους σε οποιοδηποτε θα εκανε εντυπωση. Αν ειχε 110 και εγραφε τα ιδια εκει να ισως να ηθελε αμφισβητηση.
Το κορολλα το 1.4 είχε 97 ίππους ατμοσφαιρικούς βενζίνη. Αρα δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης! Άλλο πράγμα η εντύπωση.
Δεν τα ξερεις καλα. Τι βαρος εχει το κορολα? τα παλια αμαξια ειναι αρκετα ποιο ελαφρα. Επισης παιζει ρολο και η ροπη και που αποδιδει αυτη. Οποιοσδηποτε που ερχεται απο μεσαιο βενζινοκινητο θα εντυπωσιαζοταν απο τετοια αποδοση.
-
Δεν τον ξερω τον κινητηρα του αλλα αν μιλαμε για 160 πραγματικους ιππους σε οποιοδηποτε θα εκανε εντυπωση. Αν ειχε 110 και εγραφε τα ιδια εκει να ισως να ηθελε αμφισβητηση.Ε όχι και σε οποιονδήποτε. Όπως είπε κι ο άνθρωπος του πάγου εξαρτάται απο το τι οδηγουσες πριν.
-
Με την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω κατι που συχνά γράφω και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και στις εντυπώσεις που γράφουμε και σε οσα οι υπόλοιποι διαβάζουμε.
Οι εντυπώσεις που αποκομίζει κάποιος οδηγώντας κατι εξαρτώνται σημαντικά απο το τι οδηγούσε πριν.
Σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι πάντα σκεπτικός και κριτικός απέναντι σε διθυραμβικες κριτικές και ενθουσιώδεις αντιδράσεις.
Εδω η σύγκριση γίνεται με το ταπεινό κορολα που τυχαίνει και το ξέρω κιόλας γιατι το είχαμε και εμείς 11 χρονια, όποτε πρακτικά δεν υπάρχει καμια σύγκριση, ουτε οι εντυπώσεις μπορεί να ειναι χαρακτηριστικές του νέου οχήματος και δη στην κατηγορία αυτή.
Στις περιπτώσεις αυτές οι πληροφορίες που δίνει ο νέος κάτοχος δεν ειναι καταρχην ουτε καν χρήσιμες καθως ειναι 100% υποκειμενικές.Κι εγω corolla έχω αλλά μεχρι στιγμής δεν με εντυπωσίασε ούτε το qq με τα 130 άλογα ούτε χθες το bmw x1 18d με τα 144 αν θυμάμαι καλά...άρα δεν ισχύει αυτό που γράφεις...Από την άλλη αδυνατώ να ξεχάσω το impreza του αδερφού μου με τα 370 άλογα
-
Παντως με εχετε τρελανει !!! οχι εσεις συγκεκριμενα αλλα απο αυτα που διαβαζω. Αλλες φορες βλεπω οτι κανουμε διαγωνισμο για την οικονομια του καυσιμου , αλλες μονο αποδοσεις κτλ...
Οκ δεν ειναι ολοι ανθρωποι τρελοι γνωστες αλλα απο οτι καταλαβαινω οι περισσοτεροι περιγραφουν πανω κατω τι ψαχνουν , αναλογα με τις αναγκες τους και το πορτοφολι τους και οταν τελικα κανουν την επιλογη του και το εχουν στα χερια τους , πολλοι εχουν την διαθεση να μας αναλυσουν πως τους φανηκε το οχημα . Απο αυτες τις περιγραφες λοιπον μπορουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα συνηθως ασφαλη.
-
Το κορολλα το 1.4 είχε 97 ίππους ατμοσφαιρικούς βενζίνη. Αρα δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης! Άλλο πράγμα η εντύπωση.
Δεν τα ξερεις καλα. Τι βαρος εχει το κορολα? τα παλια αμαξια ειναι αρκετα ποιο ελαφρα. Επισης παιζει ρολο και η ροπη και που αποδιδει αυτη. Οποιοσδηποτε που ερχεται απο μεσαιο βενζινοκινητο θα εντυπωσιαζοταν απο τετοια αποδοση.
το ίδιο λέμε. Άλλο η προσωπική υποκειμενική εντύπωση που καθορίζεται από τα βιώματα μας ως τώρα και άλλο η αντικειμενική άποψη που λειτουργεί συγκριτικά με τα υπόλοιπα της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Στις περιπτώσεις αυτές οι πληροφορίες που δίνει ο νέος κάτοχος δεν ειναι καταρχην ουτε καν χρήσιμες καθως ειναι 100% υποκειμενικές.Κι εγω corolla έχω αλλά μεχρι στιγμής δεν με εντυπωσίασε ούτε το qq με τα 130 άλογα ούτε χθες το bmw x1 18d με τα 144 αν θυμάμαι καλά...άρα δεν ισχύει αυτό που γράφεις...Από την άλλη αδυνατώ να ξεχάσω το impreza του αδερφού μου με τα 370 άλογα
Το πιθανότερο είναι να είσαι εξαίρεση. Οι περισσότεροι μπαίνοντας σε αμάξι ακόμα κ της αμέσως επόμενης κατηγορίας και δη νεώτερο, το οποίο αρα έχει νεώτερα και πιο fancy συστήματα, ενθουσιάζονται μόνο και μόνο απο αυτο.
-
Παντως οσο υποκειμενικός κ να είναι ο χρήστης το αμάξι είναι από τα πολύ καλά της κατηγορίας με τον κορυφαίο κινητήρα diesel στα 1600cc και με πολύ εξοπλισμό αν κ με...αλμυρή τιμή. Νομίζω ότι όσα έγραψε ο νέος κάτοχος βοηθούν πολύ υποψήφιους αγοραστές και γι αυτό εγω τον ευχαρίστησα για όσα έγραψε...
-
Μήπως να κοιτούσες κάτι σε βενζίνη; Από ότι φαίνεται το ντίζελ δεν σου ταιριάζει.
-
Στις περιπτώσεις αυτές οι πληροφορίες που δίνει ο νέος κάτοχος δεν ειναι καταρχην ουτε καν χρήσιμες καθως ειναι 100% υποκειμενικές.Βασικα ειναι εντελως λαθος απο την αρχη να συγκρινεις με το παλιοτερο σου αυτοκινητο.. Με τον ανταγωνισμο πρεπει να συγκρινεις..ή οσο πιο αντικειμενικα γινεται.. εμενα σε ολοκαινουργια αυτοκινητα ,ακομα και ακριβα, μ ενοχλουν αρκετα πραγματα καθε φορα..
-
Κάποιοι μπερδεύουν τις εντυπώσεις ενός ιδιοκτήτη από του καινούργιο του αυτοκίνητο (και μπράβο του που αφιέρωσε χρόνο για να μας τις μεταφέρει), με τα συγκριτικά που κάνουν τα περιοδικά και οι εκπομπές αυτοκινήτου.
Εδώ ακόμη και αυτά τα συγκριτικά δεν είναι αξιόπιστα πολλές φορές και περιμένετε την απολύτως αξιόπιστη πληροφόρηση από έναν απλό ιδιοκτήτη; Το φόρουμ είναι για να γίνεται ανταλλαγή απόψεων, χωρίς προφανώς κανείς να είναι 'ειδικός', ή να πλασάρεται για τέτοιος.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Στις περιπτώσεις αυτές οι πληροφορίες που δίνει ο νέος κάτοχος δεν ειναι καταρχην ουτε καν χρήσιμες καθως ειναι 100% υποκειμενικές.Βασικα ειναι εντελως λαθος απο την αρχη να συγκρινεις με το παλιοτερο σου αυτοκινητο.. Με τον ανταγωνισμο πρεπει να συγκρινεις..ή οσο πιο αντικειμενικα γινεται.. εμενα σε ολοκαινουργια αυτοκινητα ,ακομα και ακριβα, μ ενοχλουν αρκετα πραγματα καθε φορα..
Τι σε ενοχλει στα καινουρια και ακριβα? δινεις μερικα παραδειγματα;
Στην δικη μου περιπτωση περασαν πολλα χρονια χωρις να κανω test drives και η προηγουμενη αγορα που ειχα κανει ηταν το 2005. Τωρα που κοιταγα για αμαξι σε μερικα καινουρια τιποτα δεν με ενοχλησε περα απο τον συνδυασμο του εξοπλισμου και βασικα το κοστος. Τα αυτοκινητα εχουν εξελιχθει τοσο πολυ απο τα περασμενα χρονια που βασικα επαθα την πλακα μου ακομα και με το μεσαιο μοντελο που πηρα (και με το A3 TDi που εκανα test drive).
Ουτε που σκεφτομαι τι θα πω αν τελικα οδηγησω κανενα καλο αμαξι οπως ενα Carrera S που θα ηθελα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μήπως να κοιτούσες κάτι σε βενζίνη; Από ότι φαίνεται το ντίζελ δεν σου ταιριάζει.
Δία σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει μάλλον κι εγώ διαπιστώνοντας με κάθε test drive τις διαφορές ενός πετρελαιοκινητήρα με έναν βενζινοκινητήρα. Εάν δεν υπήρχε η απαράδεκτη πολιτική για τα καύσιμα δεν θα κοιτούσα ποτέ τα diesel. Αλλά τι προτείνεις να κάνω, όταν συμπληρώνω κάθε χρόνο 20-25.000 χλμ; Εάν τα υβριδικά είχαν προχωρήσει και ήταν σε λογικές τιμές, θα τα προτιμούσα...Αλλά με το μέτρο της απόσυρσης να λήγει σε 3 μήνες δεν βλέπω να έχω πολλές επιλογές...
Το άλλο που σκέφτηκα είναι μήπως έβρισκα ένα δυνατό μεταχειρισμένο σε βενζίνη - τρομερή ευκαιρία που το κόστος της βενζίνης να καλύπτεται από την χαμηλότερη τιμή του. Κατάλαβες τι εννοώ; -
Τελικα αγορασες? τα χμ που τα κανεις? αθηνα ή επαρχια;
Εγω παντως οδηγησα το Α3 TDi και μου αρεσε πολυ και πιθανον να το αγοραζα παροτι με νευριαζει που εχει πισω αξονα.
Ειχα οδηγησει και το gulietta diesel αλλα δεν μου αρεσε.
Δεν εχω οδηγησει την 116.
-
Είμαι σε αναμονή της νέας Χ1 - μέσα Οκτώβρη μου είπαν - κι έβαλα ήδη πωλητήριο στην corolla μου!
Πριν βγει η χρονιά πρέπει να καταλήξω, γιατί μετά απόσυρση τέλος...
Προτιμώ suv κάτω από 4,5 μέτρα (μένω Γιάννενα, όπου το παρκάρισμα είναι Γολγοθάς...), αλλά με καλούς χώρους, το 80% των χιλιομέτρων γίνεται σε επαρχιακό δρόμο, όπου συναντώ συνέχεια αγροτικά, λεωφορεία και φορτηγά και πρέπει να προσπερνάω σε ευθείες μικρές σε ελάχιστο χρόνο, γι' αυτό θέλω αμάξι με επιδόσεις...
Το νέο X1 20d με καλύπτει πλήρως σαν αμάξι (εμφάνιση, χώροι, ποιότητα, οικονομία καυσίμου και επιδόσεις...) με εξαίρεση τα κερατιάτικα στην εφορία και την τιμή του που η bmw την αύξησε 8 χιλιάρικα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο... -
Είμαι σε αναμονή της νέας Χ1 - μέσα Οκτώβρη μου είπαν - κι έβαλα ήδη πωλητήριο στην corolla μου!
Πριν βγει η χρονιά πρέπει να καταλήξω, γιατί μετά απόσυρση τέλος...
Προτιμώ suv κάτω από 4,5 μέτρα (μένω Γιάννενα, όπου το παρκάρισμα είναι Γολγοθάς...), αλλά με καλούς χώρους, το 80% των χιλιομέτρων γίνεται σε επαρχιακό δρόμο, όπου συναντώ συνέχεια αγροτικά, λεωφορεία και φορτηγά και πρέπει να προσπερνάω σε ευθείες μικρές σε ελάχιστο χρόνο, γι' αυτό θέλω αμάξι με επιδόσεις...
Το νέο X1 20d με καλύπτει πλήρως σαν αμάξι (εμφάνιση, χώροι, ποιότητα, οικονομία καυσίμου και επιδόσεις...) με εξαίρεση τα κερατιάτικα στην εφορία και την τιμή του που η bmw την αύξησε 8 χιλιάρικα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο...Αμαξι με επιδοσεις και SUV δεν πανε στην ιδια προταση γιατι αυτά είναι 300-400 κιλα βαρυτερα από τα αντιστοιχα οικογενειακα που βασιζονται. Είναι δυσκολο αυτό που ζητας δεδομενων και των οικονομικων περιορισμων που ισως να εχεις. Μπορεις να πληρωσεις τα λεφτα που ζηταει η BMW για το νέο Χ1 σε διλιτρο; Προσωπικα αν δεν κανουν 25% εκπτωση θεωρω είναι τρελλα τα λεφτα που ζητανε. Ποιο φθηνο θα σου εβγαινε ένα ετοιμοπαραδοτο Χ3 ντηζελ αν το επερνες τωρα με την προσφορα. Αλλα δεν είναι μεγαλο βημα από Κορολα σε τετοιο αμαξι? Δεν ξερω....
-
Το ρώτησα wantone! O πωλητής μου είπε ότι η προσφορά δεν αφορά καμία σειρά Χ!
Τα χρήματα υπάρχουν, αλλά έχω βάλει κι εγώ ένα όριο που λέω ως εδώ...
Η προηγούμενη Χ1 20d είχε αρχική 35k και μετά αφαιρούσες και την απόσυρση και την όποια έκπτωση. Εάν η νέα έπαιζε σε αυτά τα δεδομένα θα την είχα κλείσει ήδη! Αλλά η νέα 20d ξεκινά από 43... -
[Τι σε ενοχλει στα καινουρια και ακριβα? δινεις μερικα παραδειγματα;π.χ. το κακο ταξιδι απο θεμα ανεσης πισω σχεδον καινουργιας X6, το ελεεινο εσωτερικο για τα γουστα μου του νεου clio..
Η ταση για γυαλιστερες πλαστικες επιφανειες στο εσωτερικο σε νεα αυτοκινητα.. τα αναισθητα ηλεκτρικα τιμονια.. το εντονο κοπανημα στις εγκαρσιες ανωμαλιες του μεσου ημιακαμπτου σε αυτοκινητα της 'σειρας'Κάποιοι μπερδεύουν τις εντυπώσεις ενός ιδιοκτήτη από του καινούργιο του αυτοκίνητο (και μπράβο του που αφιέρωσε χρόνο για να μας τις μεταφέρει), με τα συγκριτικά που κάνουν τα περιοδικά και οι εκπομπές αυτοκινήτου.
Εδώ ακόμη και αυτά τα συγκριτικά δεν είναι αξιόπιστα πολλές φορές και περιμένετε την απολύτως αξιόπιστη πληροφόρηση από έναν απλό ιδιοκτήτη; Το φόρουμ είναι για να γίνεται ανταλλαγή απόψεων, χωρίς προφανώς κανείς να είναι 'ειδικός', ή να πλασάρεται για τέτοιος.
Φαινεται απο το πως γραφει καποιος ποσο αντικειμενικος ειναι..
Διαβασε ας πουμε τις εντυπωσεις του Nikos! για το νεο octavia που παρελαβε.. καταλαβαινεις οτι ειναι πληρως αντικειμενικος απο το υφος του μεχρι και την ουσια των γραφομενων..
Honda CR-V 2015