-
Καλησπέρα σε όλους και καλή Ανάσταση να έχουμε με υγεία και δύναμη!
Σήμερα μου παρουσιάστηκε 1η φορά το εξής πρόβλημα: με το που έβαλα βενζίνη (από το βενζινάδικο από το οποίο βάζω πάντα) νιώθω το αμάξι πως δεν επιταχύνει εύκολα. Νιώθω ότι χρειάζεται να πατήσω πιο βαθιά το γκάζι ώστε να αποδώσει στο δρόμο, να επιταχυνθεί. Λες και 'πατάω αέρα' νιώθω... ΑΚΡΙΒΩΣ μετά που έβαλα βενζίνη.
Υπάρχει περίπτωση να ήταν νοθευμένη η βενζίνη; Μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο που περιγράφω; Ή να είναι μηχανικό θέμα (πχ κάποιο μπουζοκαλώδιο) απλά εντελώς συμπτωματικά μου το παρουσίασε αμέσως μετά που έβαλα βενζίνη;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Σήμερα μου παρουσιάστηκε 1η φορά το εξής πρόβλημα: με το που έβαλα βενζίνη (από το βενζινάδικο από το οποίο βάζω πάντα) νιώθω το αμάξι πως δεν επιταχύνει εύκολα. Νιώθω ότι χρειάζεται να πατήσω πιο βαθιά το γκάζι ώστε να αποδώσει στο δρόμο, να επιταχυνθεί. Λες και 'πατάω αέρα' νιώθω... ΑΚΡΙΒΩΣ μετά που έβαλα βενζίνη.
Υπάρχει περίπτωση να ήταν νοθευμένη η βενζίνη; Μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο που περιγράφω; Ή να είναι μηχανικό θέμα (πχ κάποιο μπουζοκαλώδιο) απλά εντελώς συμπτωματικά μου το παρουσίασε αμέσως μετά που έβαλα βενζίνη;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Βγαλε τον πολο τον αρνητικο της μπαταριας για κανα 15 λεπτο και δες αν στο ξανακανει.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Βγαλε τον πολο τον αρνητικο της μπαταριας για κανα 15 λεπτο και δες αν στο ξανακανει.Αυτό για ποιο λόγο; Παίζει να είναι θέμα μπαταρίας δηλαδή;;
Περιέργως σήμερα το πρωί μια χαρά ήταν το γκάζι και η επιτάχυνση.
Θα ήθελα όμως όποιος γνωρίζει να μου πει αν το χθεσινό συμβάν είναι ένδειξη νοθευμένης βενζίνης, ώστε να αλλάξω πρατήριο στην περίπτωση αυτή... -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Βγαλε τον πολο τον αρνητικο της μπαταριας για κανα 15 λεπτο και δες αν στο ξανακανει.
Αυτό για ποιο λόγο; Παίζει να είναι θέμα μπαταρίας δηλαδή;;
Περιέργως σήμερα το πρωί μια χαρά ήταν το γκάζι και η επιτάχυνση.
Θα ήθελα όμως όποιος γνωρίζει να μου πει αν το χθεσινό συμβάν είναι ένδειξη νοθευμένης βενζίνης, ώστε να αλλάξω πρατήριο στην περίπτωση αυτή...Σίγουρα, έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά ενδεχόμενης 'απώλειας ισχύος' με καύσιμα που ο κόσμος υποπτεύεται ότι είναι νοθευμένα. Αλλά σίγουρος 100% δε μπορεί να είναι κανείς αν δεν κάνει χημική ανάλυση στο καύσιμο.
-
Με το να βγαλεις τον πολο της μπαταριας κανει reset ο εγκεφαλος.Αν μετα το reset στο ξανακανει η βενζινη ενδεχεται να ειναι νοθευμενη.Συνηθως ομως νοθευουν την βενζινη με τολουολη οπου σε αυτην την περιπτωση η αποδοση ειναι μεγαλυτερη και οχι μικροτερη.Μου εχει τυχη βεβαια μετα απο φουλαρισμα να χτυπαει ατελειωτα πυρακια επι δευτερολεπτα και μετα να το ξανακανει και ξανα και ξανα.Εριξα ενα ενισχυτικο οκτανιων και εστρωσε μερικως.....
Εγω παντως προτεινω να ξεβιδωζεις τον πολο της μπαταριας και προσοχη να το καλωδιο μην χαζοακουμπαει στον πολο και παρει καμια φωτια. -
Βγάζεις το αρνητικό πόλο και δεν φοβάσαι.αμφιβάλλω πάντως ότι είναι από βενζίνη,κοίτα μπουζοκαλωδια μπουζι .
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δεδομένου ότι το αμάξι είναι σχετικά παλιό (1999 - 1η τεχνολογία Punto) πιστεύω πως αν δεν ήταν νοθευμένη η βενζίνη, το πρόβλημα έγκειται στα μπουζοκαλώδια, μπουζι κλπ. Αλλά περιέργως και σήμερα είναι οκ. Δηλαδή μου το παρουσίασε το πρόβλημα μόνο για μερικές ώρες αφ' ότου έβαλα βενζίνη...
Εγώ πιστεύω κάτι με τη βενζίνη παίζει, αλλά σίγουρος δεν μπορώ να είμαι. Όπως και να χει σκέφτομαι να αλλάξω πρατήριο. -
γιατι προτεινετε ολοι να βγαλει τον αρνητικο πολο και οχι τον θετικο?
-
Γιατί υπάρχει κίνδυνος αν βγάλεις πρώτα τον θετικό να ακουμπήσεις με το κλειδί κάποιο γειωμένο μέρος του αυτοκινήτου και να προκαλέσεις βραχυκύκλωμα καθώς τον ξεβιδώνεις. Για αυτό πάντα ξεσυνδέεται πρώτα αρνητικός (και αντίστοιχα συνδέεται τελευταίος όταν αλλάζεις μπαταρία).
-
αχα, ναι αυτο εχει λογικη.
-
Βγαίνει και ευκολότερα ο αρνητικός άλλωστε...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δεδομένου ότι το αμάξι είναι σχετικά παλιό (1999 - 1η τεχνολογία Punto) πιστεύω πως αν δεν ήταν νοθευμένη η βενζίνη, το πρόβλημα έγκειται στα μπουζοκαλώδια, μπουζι κλπ. Αλλά περιέργως και σήμερα είναι οκ. Δηλαδή μου το παρουσίασε το πρόβλημα μόνο για μερικές ώρες αφ' ότου έβαλα βενζίνη...
Εγώ πιστεύω κάτι με τη βενζίνη παίζει, αλλά σίγουρος δεν μπορώ να είμαι. Όπως και να χει σκέφτομαι να αλλάξω πρατήριο.Μπορεί να μπήκε κανένα σκουπιδάκι και μετά να έστρωσε. Πάρε ένα καθαριστικό που βάζεις με τη βενζίνη στο τεπόζιτο. Αν πάει καλά το αμάξι μην το πασπατεύεις. Ίδιας τεχνολογίας fiat έχουμε (brava 98 εγώ).
-
αφού το έκανε αμέσως με το που έβαλε βενζίνη.......πότε πρόλαβε να πάει η ''νοθευμένη'' στους κυλίνδρους;;;;
κατ'εμέ κάποιο μπουζοκαλώδιο/πολλαπλασιαστής ....... -
Λοιπόν σήμερα μου έκανε άλλα...
Έβαλα νέα βενζίνη από άλλο πρατήριο και όλα οκ. Όμως μετά από 30km κίνησης σαν να άρχισε πάλι να μην πολυτραβάει, ώσπου μετά από λίγο άρχισε να κάνει θορύβους και να μην μπορεί να κινηθεί με ευκολία.Ο μηχανικός μου είπε πως η παλιά βενζίνη θα ήταν νοθευμένη και να πάω να ζητήσω να μου βάλουν ενισχυτικό βενζίνης. Μου έβαλε ο υπάλληλος wurth ενισχυτικό + εξτρά βενζίνη (100 οκτανίων αυτή τη φορά) και μου είπε να το τρέξω ώστε να δουλέψει και θα στρώσει λογικά. Μετά από κάποια χιλιόμετρα και μη παρατηρώντας βελτίωση, το πήγα αμέσως στον μηχανικό να το δει από κοντά. Μου είπε πως μπουζι-μπουζοκαλώδια δεν είναι σίγουρα.
Καθώς το οδηγούσε ήταν πεπεισμένος πως ήταν βενζίνη και ότι σιγά σιγά μετά από κάποια χιλιόμετρα θα στρώσει... Όμως στο τέλος που άνοιξε το καπό, ο θόρυβος διαπιστώσαμε πως ενώ αρχικά κατά την οδήγηση ακουγόταν από μπροστά από τη μηχανή, τελικά ακουγόταν μετά από τέρμα πίσω από την εξάτμιση. Και μου είπε αφού την έριξε μια ματιά, ότι μάλλον είναι μπουκωμένη η εξάτμιση και ίσως θέλει αλλαγή ή κάποιο καζάνι... Και θα το ξαναπάω ώστε να το δει πιο εξονυχιστικά, ώστε να καταλάβει τι ακριβώς φταίει...
Ποια η γνώμη σας; Λέτε θα στρώσει ή θα τρέχω για εξατμίσεις;; Και επίσης, τα καζάνια-εξάτμιση κλπ, αναγκαστικά αλλάζουν; Δεν καθαρίζουν;; Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;
-
Πάρε ποδήλατο ,πάρε ένα και για τον άσχετο μηχανικό σου.
-
διαλεξε αλλον μηχανικο αδερφε.
-
Xμμ! Ο καταλύτης σου σε τι κατάσταση είναι ; Μετρήσατε αντίθλιψη;
Ο λ ; Υπάρχει πιθανότητα με την νοθευμένη βενζίνη να «κάπνισε » το κεραμικό του λ ή ακόμη χειρότερα να έπαθε μια υψηλή θερμική καταπόνηση ο καταλύτης( 750ο c και πάνω) και να ψιλοβούλωσε.
Θέλει λίγο ψάξιμο και να μην βαριέται ο μηχανικός σου… -
Από καζανάκι ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Από καταλύτη όμως που μέσα έσπασε έχω ακούσει για πτώση της απόδοσης. Σχετικά με τα καζανάκι, στο δικό μου το brava η καλή fiat δε μου έδινε χώρια το τελικό. Ήθελε να αγοράσω από την πολλαπλή όλο το σύστημα (εκτός του καταλύτη) με 470 ευρώ Πήρα ένα του εμπορίου και ξεμπέρδεψα. Πριν πας στο μηχανικό δεν περνάς από έναν εξατμισά να το ακούσει; Τα καζανάκια δεν καθαρίζουν. Αν σπάσουν μέσα τα διαφράγματα τότε αντίο.
Νοθευμένη Βενζίνη;