-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
- αυτόματο κιβώτιο (7G-DCT),
Το αυτόματο είνα όλα τα λεφτά πάντως και καλά έκανες που το πηρες.
- Συνθετικό δέρμα ARTICO 'sahara' μπεζ,
Τώρα για το συνθετικό δέρμα.. εχω ενστάσεις ...
- Ρεζερβουάρ καυσίμου με αυξημένη χωρητικότητα 66 λίτρα
[/quote]
άσχετο... αλλά το 'Ρεζερβουάρ καυσίμου με αυξημένη χωρητικότητα 66 λίτρα' είναι εξτρά ?? Δηλαδή το standard ποιό
είναι ???(α ρε Merc με το marketing Είσαι κορυφαία σε αυτό )
-
Σαν στάνταρ βάζει μικρό ρεζερβουάρ γιατί έτσι μπορεί να ξεγελάει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που λένε ότι το αυτοκίνητο μετριέται με 90% γεμάτο ρεζερβουάρ και έτσι δηλώνει μικρότερο βάρος. Επίσης οι μετρήσεις κατανάλωσης γίνονται με μικρότερο βάρος. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι μειώθηκε γενικά και η κατανάλωση όποτε μπόρεσαν να μικρύνουν και το ρεζερβουάρ. Αλλά 41 λίτρα σε μεσαίο αυτοκίνητο; Έλεος!
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... rmini-size
-
Για την ακρίβεια το περιγράφουν ως τεχνητό δέρμα. Δεν ξέρω πόσο ανθεκτικό θα είναι... πάντως ο άνθρωπος που το παρήγγειλα μου είπε ότι είναι πολύ ανθεκτικό.. Ο χρόνος θα δείξει..
Για το ρεζερβουαρ συμφωνώ. 45 λίτρα έχει το polo.. -
Αυτό με τα ανοιχτόχρωμα σαλόνια και ειδικά τις έντονες αντιθέσεις δεν το εχω καταλάβει. Δεν θες μαύρο σαλόνι βάλε κάτι άλλο σε σκούρο να μην λερώνει. Ειναι αηδιαστικά τα ανοιχτόχρωμα σαλόνια μετα απο χρήση.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αυτό με τα ανοιχτόχρωμα σαλόνια και ειδικά τις έντονες αντιθέσεις δεν το εχω καταλάβει. Δεν θες μαύρο σαλόνι βάλε κάτι άλλο σε σκούρο να μην λερώνει. Ειναι αηδιαστικά τα ανοιχτόχρωμα σαλόνια μετα απο χρήση.Εξαρτάται από το πόσο το φροντίζεις. Μπεζ έχω και στην xf και μετά από 6 χρόνια είναι σαν καινούργιο. Αν το σαλόνι είναι μαύρο δεν φαίνονται οι λεπτομέρειες του εσωτερικού γιατί απλά όλα είναι μαύρα. Επίσης είναι πιο κλειστοφοβικο το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Αυτό με τα ανοιχτόχρωμα σαλόνια και ειδικά τις έντονες αντιθέσεις δεν το εχω καταλάβει. Δεν θες μαύρο σαλόνι βάλε κάτι άλλο σε σκούρο να μην λερώνει. Ειναι αηδιαστικά τα ανοιχτόχρωμα σαλόνια μετα απο χρήση.
Εξαρτάται από το πόσο το φροντίζεις. Μπεζ έχω και στην xf και μετά από 6 χρόνια είναι σαν καινούργιο. Αν το σαλόνι είναι μαύρο δεν φαίνονται οι λεπτομέρειες του εσωτερικού γιατί απλά όλα είναι μαύρα. Επίσης είναι πιο κλειστοφοβικο το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Προφανώς αν το προσεχείς θα δείχνει το ίδιο καθαρό για καιρό. Το θέμα ειναι πως θέλει κόπο και χρόνο να τα έχεις καθαρά και σε μαύρο εσωτερικό ποσο μαλλον σε ανοιχτόχρωμο. Γούστα βέβαια ειναι αυτά.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εξαρτάται από το πόσο το φροντίζεις. Μπεζ έχω και στην xf και μετά από 6 χρόνια είναι σαν καινούργιο. Αν το σαλόνι είναι μαύρο δεν φαίνονται οι λεπτομέρειες του εσωτερικού γιατί απλά όλα είναι μαύρα. Επίσης είναι πιο κλειστοφοβικο το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Προφανώς αν το προσεχείς θα δείχνει το ίδιο καθαρό για καιρό. Το θέμα ειναι πως θέλει κόπο και χρόνο να τα έχεις καθαρά και σε μαύρο εσωτερικό ποσο μαλλον σε ανοιχτόχρωμο. Γούστα βέβαια ειναι αυτά.
Το καθάρισμα δεν κάνει κακό.
Αν παίρνεις μαύρο για να μη φαίνεται η βρωμιά......
Το γκρι ανοιχτό στην 166 μου λάμπει. -
Καλοτάξιδη η C klasse W205. Με το καλό να την παραλάβεις. Το αμάξι πραγματικά είναι σε αλλη διάσταση.
-
Panosk8,
Διαβασα οτι δοκιμασες την gla 180 diesel. Μπορεις να γραψεις την γνωμη σου πως σου φανηκε? αξιζει σαν αγορα?
-
Ο χρήστης alexchrist έγραψε:
Panosk8,Διαβασα οτι δοκιμασες την gla 180 diesel. Μπορεις να γραψεις την γνωμη σου πως σου φανηκε? αξιζει σαν αγορα?
Καλησπέρα!
Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό στο δρόμο. Η ανάρτηση έχει ρύθμιση η οποία προσανατολίζεται στην άνεση γι' αυτό και περνάει εντυπωσιακά άνετα επάνω από σαμαράκια, λακούβες κ.τ.λ. Παρόλα αυτά δε γέρνει πολύ στις στροφές. Δηλαδή η mercedes έχει πετύχει μια πολύ καλή αναλογία άνεσης και κρατήματος. Στην εθνική μπορείς να κινήσαι εύκολα με 130-140 χ.λ.μ.
Ο κινητήρας είναι εξαιρετικά αθόρυβος και επαρκής αλλά όχι γρήγορος. Μπορεί να προσπεράσει εύκολα αν κινήσαι με ταχύτητες 100-140 χλμ. Από εκεί και πάνω κρεμάει λίγο λόγο diesel και λίγων ίππων.
Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα βενζίνη γιατί στα ίδια χρήματα παίρνεις πιο δυνατό κινητήρα με σχεδόν παραπλήσια κατανάλωση. Η διαφορά τους στην κατανάλωση είναι 1 με 2 λίτρα στα 100 χλμ σε κίνηση μέσα στην πόλη. Στην εθνική έχουν σχεδόν την ίδια κατανάλωση. Η βενζίνη είναι από 1.0000 έως 3.500 ευρώ φθινότερη ανάλογα με το ποιο θα επιλέξεις ( GLA1 80 ή GLA 200).
Η ποιότητα κατασκευής του αυτοικινήτου είναι πολύ καλή και γενικότερα είναι ένα όμορφο σύνολο.
Ότι θέλεις με ρωτάς -
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου,Πάνο!
Να ρωτήσω κάτι επειδή είδα πως αναφέρθηκες στην τιμή:Η πετρελαιοκίνητη GLA 180 των 1.600cc με αξιοπρεπή εσωτερικό εξοπλισμό(κλιματισμός,οθόνη αφής,parktronic,mp3,θύρα usb,τιμόνι πολλαπλών) βγαίνει κοντά στα 30 χιλιάρικα και αν ναι,η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη όπως στην A Class; -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι επειδή είδα πως αναφέρθηκες στην τιμή:Η πετρελαιοκίνητη GLA 180 των 1.600cc με αξιοπρεπή εσωτερικό εξοπλισμό(κλιματισμός,οθόνη αφής,parktronic,mp3,θύρα usb,τιμόνι πολλαπλών) βγαίνει κοντά στα 30 χιλιάρικα και αν ναι,η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη όπως στην A Class;Δε νομίζω να έβαλαν τον 1.6 ντίζελ αλλά τον αισχρό 1,5...
-
Άι καλά...ναι αυτόν εννοούσα,τον 1500άρη(της Renault,αν δεν κάνω λάθος) με τα 109 άλογα
-
Να ρωτήσω κάτι επειδή είδα πως αναφέρθηκες στην τιμή:Η πετρελαιοκίνητη GLA 180 των 1.600cc με αξιοπρεπή εσωτερικό εξοπλισμό(κλιματισμός,οθόνη αφής,parktronic,mp3,θύρα usb,τιμόνι πολλαπλών) βγαίνει κοντά στα 30 χιλιάρικα και αν ναι,η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη όπως στην A Class;Η πετρελαιοκίνητη Gla 180 κοστίζει 31.500. Ο κλιματισμός είναι μηχανικός (όχι αυτόματος - ο αυτόματος κοστίζει 735 ευρώ), η οθόνη δεν είναι αφής, το parktronic δεν είναι στάνταρ (κοστίζει σχεδόν 1.000 ευρώ - active parktronic γιατί δεν υπάρχει απλό), το τιμόνι πολλαπλών δεν είναι στάνταρ. Όπως καταλαβαίνεις αν βάλεις όλα αυτά που αναφέρεις η τιμή φτάνει εύκολα τις 35.000. Επίσης, το μεταλικό χρώμα κοστίζει 800+ ευρώ. Απλώς μέχρι τέλος Μαρτίου η mercedes τρέχει για τη GLA κάποιες προωθητικές ενέργειες και σου κάνουν μια έκπτωση της τάξης των 2.500 ευρώ (σε συνδιασμό με έξτρα εξοπλισμό) + ότι σου δίνουν δώρο το πακέτο style (1.100 ευρώ) ή το Urban (1.580 ευρώ) (ειδικά το urban βελτιώνει πολύ την εμφάνηση: ημιδερμάτινα, 18άρες ζάντες, τιμόνι πολλαπλών, διπλές απολύξεις εξατμ., αλουμινένιες ποδιές, πακέτο εσωτερικού φωτισμού, σπορτ καθίσματα).
Πέρα από τις εκπτώσεις (που είναι καλές για mercedes) η τιμή δεν είναι διαπραγματεύσιμη γιατί τρέχουν τα προωθητικά προγράμματα και γιατί επειδή έχει σχετική ζήτηση το αυτοκίνητο δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα (πας για παραγγελία με παράδοση τους 2 μήνες). -
Ευχαριστώ και πάλι για τις χρήσιμες πληροφορίες!
Επομένως αν τα υπολογίζω σωστά,με 31.500+800(μεταλ.χρώμα)-2500(έκπτωση)=29.800 ευρώ περίπου αγοράζει κανείς μια GLA με μηχανικό κλιματισμό,χωρίς parktronic,χωρίς οθόνη αφής και με δώρο ένα εκ των πακέτων style ή urban.
Είναι πολύ όμορφο αμάξι αλλά θεωρώ πως είναι πολλά χρήματα για έναν τόσο αδύναμο κινητήρα,δεν ξέρω...
Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν υπάρχουν δοκιμές της πετρελαιοκίνητης στο διαδίκτυο. -
Ευχαριστώ και πάλι για τις χρήσιμες πληροφορίες!
Επομένως αν τα υπολογίζω σωστά,με 31.500+800(μεταλ.χρώμα)-2500(έκπτωση)=29.800 ευρώ περίπου αγοράζει κανείς μια GLA με μηχανικό κλιματισμό,χωρίς parktronic,χωρίς οθόνη αφής και με δώρο ένα εκ των πακέτων style ή urban.
Είναι πολύ όμορφο αμάξι αλλά θεωρώ πως είναι πολλά χρήματα για έναν τόσο αδύναμο κινητήρα,δεν ξέρω...
Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν υπάρχουν δοκιμές της πετρελαιοκίνητης στο διαδίκτυο.Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι σχετικά καινούργιος στην GLA γι' αυτό δεν υπάρχει άρθρο δοκιμής. Και οι δυο GLA 180 (βενζίνη - πετρέλαιο) είναι καινούργιες. Μέχρι πριν κάποιους μήνες η βασική έκοση ήταν η GLA 200. Επίσης, στο εξωτερικό νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) η GLA δεν βγαίνει στην έκδοση 180 πετρέλαιο.
Επίσης, με την τιμή δεν είναι ακριβώς όπως τα λες. Τις εκπτώσεις τις παίρνεις αν βάλεις κάποια έξτρα σε συνδιασμό (π.χ. Xenon και πακέτο άνεσης καθισμάτων μαζί με έκπτωση 900 ευρώ). Αλλά χοντρικά με 31.000-32.000 την παίρνεις (με αρκετά καλό εξοπλισμό).
Εγώ θα πήγαινα στη GLA 200. -
Την αυτόματη GLA200 την είχα οδηγήσει πριν από 1 χρόνο περίπου τυχαία σε ένα event στο McArthur.Μου άρεσε αλλά πάλι να πάω σε βενζίνη άρα και σε 8-9 λίτρα τουλάχιστον με 1,5 ευρώ;;Άσε που για τα 156 άλογα ανεβαίνουμε στα 35 χιλιάρικα...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι επειδή είδα πως αναφέρθηκες στην τιμή:Η πετρελαιοκίνητη GLA 180 των 1.600cc με αξιοπρεπή εσωτερικό εξοπλισμό(κλιματισμός,οθόνη αφής,parktronic,mp3,θύρα usb,τιμόνι πολλαπλών) βγαίνει κοντά στα 30 χιλιάρικα και αν ναι,η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη όπως στην A Class;Δε νομίζω να έβαλαν τον 1.6 ντίζελ αλλά τον αισχρό 1,5...
Τα δεδομένα απο τον 1,5 είναι η οικονομία του και η αξιοπιστία του και όχι οι επιδόσεις. Κάθε άλλο απο αισχρός είναι Θωμάκο.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα δεδομένα απο τον 1,5 είναι η οικονομία του και η αξιοπιστία του και όχι οι επιδόσεις. Κάθε άλλο απο αισχρός είναι Θωμάκο.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Πάντως επειδή τον οδήγησα, είναι καλύτερος από αυτό που περιμένεις όταν ακούς 109 άλογα.
-
Panosk8,
Σ ευχαριστω για την απαντηση σου. Προσανατολιζομαι στο 1.5d με εχτρα το πακετο urban που ειδα το δινει σε καλη τιμη, το 7g-dct και το navi. Ειδα οτι το navi παιζει στο e-bay 300-400€ αλλα αν δεν το βαλεις εξ αρχης χρειαζεται η προεγκατασταση περιπου 300€ Οποτε μια η αλλη (νομιζω η mb το δινει γυρω στα 850€). Το αυτοκινητο θα το εχει η συζυγος καθημερινα και μετακινησεις 4-5 φορες το χρονο εθνικη οδο (μεγαλα ταξιδια 1000km+).
Περιμενω να το κανω και ενα τεστ drive με την πρωτη ευκαιρια. Θελω να δω πως λειτουργει το μοτερ και τα θεματα ηχομονωσης
GLA 200 7G-DCT ή κάτι άλλο για οικογένεια με 2 παιδιά