-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:lol:
Για δουλεια.Πανέμορφη πόλη λένε... εγώ είχα πάει Μαδριτη...Βαρκελωνη την επόμενη...
-
Δε προλαβα να δω τιποτα,δυστυχως. Μαδριτη ειχα παει περισυ το καλοκαιρι 5 μερες διακοπες και αξιζει
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε προλαβα να δω τιποτα,δυστυχως. Μαδριτη ειχα παει περισυ το καλοκαιρι 5 μερες διακοπες και αξιζειΣυμφωνώ! Τόσες είχα παει και εγώ με την κυρά μου και μας άρεσε πολύ! Μόνο αρνητικό ότι οι Ισπανοί δεν ξερουν την τυφλα τους από αγγλικά και για να βγαλουμε άκρη μας εβγαινε η πιστη...
-
Ισχυει
-
Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία-Πορτογαλία και Βαλκάνια είσαι στο έλεος του θεού όσον αφορά στη συνεννόηση στα αγγλικά. Στο Παρίσι ούτε ένα ποτήρι νερό στο εστιατόριο δεν μπορούσες να πιεις αν δεν το ζητούσες στα γαλλικά. Κόντεψα να πεθάνω από αφυδάτωση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία-Πορτογαλία και Βαλκάνια είσαι στο έλεος του θεού όσον αφορά στη συνεννόηση στα αγγλικά. Στο Παρίσι ούτε ένα ποτήρι νερό στο εστιατόριο δεν μπορούσες να πιεις αν δεν το ζητούσες στα Γαλλικά. Κόντεψα να πεθάνω από αφυδάτωση.Χαχα! Γαλλία το είδα κ εγώ! Βαλκάνια δεν έχω πάει, αλλά μου κάνει εντύπωση, ιδίως για Βουλγαρία!
-
Σε όλες αυτές τις χώρες η κατάσταση είναι απλά τραγική! Ειδικά οι Παριζιάνοι,αν δεν το πεις στα γαλλικά και με σωστή προφορά,το μόνο που σου λένε είναι 'δεν καταλαβαίνω'. Εξαίρεση το Στρασβούργο,όπου αρκετοί μου μίλησαν αγγλικά.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία-Πορτογαλία και Βαλκάνια είσαι στο έλεος του θεού όσον αφορά στη συνεννόηση στα αγγλικά. Στο Παρίσι ούτε ένα ποτήρι νερό στο εστιατόριο δεν μπορούσες να πιεις αν δεν το ζητούσες στα Γαλλικά. Κόντεψα να πεθάνω από αφυδάτωση.
Χαχα! Γαλλία το είδα κ εγώ! Βαλκάνια δεν έχω πάει, αλλά μου κάνει εντύπωση, ιδίως για Βουλγαρία!
Βουλγαρία αρκετοί νέοι μιλάνε αγγλικά, αλλά όχι όλοι όπως εδώ και όχι και σε πολύ καλό επίπεδο. Οι παλιότεροι φυσικά μιλάνε όλοι άπταιστα ρώσικα, που ήταν η lingua franca του ανατολικού μπλοκ και υποχρεωτικό μάθημα σε όλες αυτές τις χώρες. Κοντά στα σύνορα όμως πολλοί Βούλγαροι-Αλβανοί-Σκοπιανοί μιλάνε και ελληνικά (σε επίπεδο συνεννόησης για μια αγοραπωλησία), όπως πολλοί έμποροι εδώ μιλάνε σερβικά λόγω πελατείας.
Σταματάω όμως γιατί το ξεσκίσαμε το τοπικούλι.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πηρα ενα νεο megane sw ταξι στη Βαρκελωνη προχθες. Ηταν και ξημερωματα και το εσωτερικο πραγματικα ειναι εξαιρετικο τη νυχτα ιδιως το συγκεκριμενο που ειχε τους μπλε κρυφους φωτισμουςΣτους εσωτερικούς φωτισμούς επιλέγεις μέσα από την οθόνη 5 διαφορετικά χρώματα.
-
Γειά σας παιδιά. Θα ήθελα να θέσω τον προβληματισμό μου. Σκέφτομαι το megane αλλά φοβάμαι πολύ τη ρενώ σαν εταιρία. Είτε στο θέμα των ακριβών ανταλακτικών, είτε στο θέμα της αξιοπιστίας της εταιρίας δηλαδή τριξήματα στο αυτοκίνητο μετά από δύο χρόνια, πλαστικά, ηλεκτρικά. Όσοι είναι κάτοχοι ρενώ, πόσο ικανοποιημένοι είστε? Βέβαια πρόκειται για νέο μοντέλο και μπορεί να μην έχει σχέση με τα προηγούμενα.
-
Καλησπέρα,
εδώ και λίγες μέρες έχω παραλάβει το μεγκάν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές!Μια γρήγορη ερώτηση: Είναι φυσιολογικό ο λεβιές ταχυτήτων -αφού έχει κουμπώσει η ταχύτητα- να κάνει μια μικρή κλωτσιά στο πάτημα του γκαζιού; Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στα αυτοκίνητα που είχα μεχρι τώρα και μου φαίνεται περίεργο.
-
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
Καλησπέρα,
εδώ και λίγες μέρες έχω παραλάβει το μεγκάν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές!Μια γρήγορη ερώτηση: Είναι φυσιολογικό ο λεβιές ταχυτήτων -αφού έχει κουμπώσει η ταχύτητα- να κάνει μια μικρή κλωτσιά στο πάτημα του γκαζιού; Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στα αυτοκίνητα που είχα μεχρι τώρα και μου φαίνεται περίεργο.
Και αντίστοιχα όταν αφηνεις το γκάζι;
Το κάνουν πολλά γαλλικά σύνολα αυτό.
Φυσιολογικό θα σου πουν. -
Απόλυτα φυσιολογικό.....μην αγχώνεσαι....
-
Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απάντησεις!
Και αντίστοιχα όταν αφηνεις το γκάζι;
Ναι, και στο άφημα του γκαζιού το ίδιο, σα να επιστρέφει στην αρχική του θέση. Δεν με ενοχλεί αλλά είναι λίγο περίεργο.
Επ' ευκαιρία κάποιες σκορπιες εντυπώσεις μετά από τα πρώτα 150 χλμ: το αυτοκίνητο εχει καταπληκτική ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση σε σύγκριση με την 116i και στο εσωτερικό δεν ακούγεται κιχ. Ενδεικτικά, νιώθω οτι κινούμαι με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα απο την πραγματική τόσο ωστε να αναρωτιέμαι αν λειτουργεί σωστά το ψηφιακό ταχύμετρο. Η απτή ποιότητα πολύ καλή αλλά όχι κορυφαία και γι΄αυτό ευθύνεται η χρήση σκληρών πλαστικών στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Ωραία και άνετα τα καθίσματα αλλά υπερβολικά μεγάλα τα προσκέφαλα και δυσκολεύουν την ορατότητα προς τα πίσω. Υπέρτατες τσιπιές τύπου μαλακό πλαστικό στο πάνω μέρος των θυρών εμπρός και σκληρό πίσω δυστυχώς τις συναντάμε και εδώ. Πολύ καλό και άμεσο το σταρτ-στοπ, ωραία και τα εφέ με τις αλλαγες θεμάτων στον πίνακα οργάνων και την οθόνη, ωστόσο το r-link 2 χρειαζεται εξοικείωση και με έχει δυσκολέψει λίγο. Κατα τα άλλα, πολύ καλή και η θέση οδήγησης και μετά από λίγα χλμ νιώθεις οτι το αυτοκίνητο αυτό το οδηγείς χρόνια. Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω όταν το οδηγήσω σε ανοιχτό δρόμο.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Απόλυτα φυσιολογικό.....μην αγχώνεσαι....Για γαλλικά σασμάν ναι, τουλάχιστον ετσι μου είπαν πολλοι γνωστες.
Ωστόσο επειδή το πέταγμα αυξάνεται συν των χρονω καποια στιγμή γινεται και ενοχλητικό.
Εμένα στο Qashqai με ειχε ξενερώσει χοντρά..... -
Καλησπέρα σε όλους. Εντυπώσεις φρέσκες κανείς?
-
Ο χρήστης drentzi έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Εντυπώσεις φρέσκες κανείς?Καλημέρα,
όπως ίσως δίαβασες παραπάνω, το έχω εδώ και μερικούς μήνες και έιμαι αν οχι κατενθουσιασμένος, απόλυτα ευχαριστημένος.
Συνοπτικά, πρόκειται για ένα συνολικά πολύ καλό και ισορροπημένο αυτοκίνητο του οποίου το στοιχείο είναι οι ανοιχτοί δρόμοι και τα ταξίδια. Έχει κορυφαία ποιότητα κύλισης, είναι πολύ άνετο και οι χώροι του είναι μια χαρά για μια 4μελή οικογένεια. Το εσωτερικό του είναι όμορφο και πολύ ποιοτικό -ίσως όχι τοσο στιβαρό όσο ένα γκολφ ή μια BMW σειράς 1- και έχει ένα χάιτεκ αέρα. Να αναφέρω επίσης οτι μου έχουν κάνει εντύπωση τα φρένα με την αίσθηση και την αποτελεσματικότητά τους. Τέλος, είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν περνάει απαρατηρητο και για τη δική μου υποκειμενική ματιά είναι μαζί με τη τζουλιέττα το ομορφότερο χατς της αγοράς. Στα όποια αρνητικά τώρα, η μέτρια ορατότητα προς τα πίσω λόγω των μεγάλων προσκέφαλων και η κάπως αυξημένη κατανάλωση μέσα στην πόλη (μιλάω για την εβνζινοτκίνητη έκδοση).
'Ο,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε.
-
Ευχαριστω για την απαντηση. Ποια εκδοση βενζινης εχεις? Και περιπου τι καταλωσεις εχεις δει σε πολη και σε ταξιδια αντιστοιχα? Εγω σκεφτομαι το 1.5 dci κι αναρωτιεμαι αν αρκουν τα 110 αλογα... Αν το εχει και καποιος αλλος ας μας πει..
-
Ο καλυτερος diesel κατω απο τα 130 αλογα!
-
Kαλημέρα,εχω το megane dci 110 εδω και 4 μηνες. Εχω γράψει 18000 χλμ περιπου. Το αμάξι το θεωρώ από τα καλύτερα hatch ανάλογα βέβαια και το σκοπό και τις ανάγκες μου. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης και κράτημα. Τα φρένα κορυφαία. Ο dci110 επαρκής κατά τη γνώμη μου και πολύ ήσυχος. Από 0-60 εν μέρει λίγο αργός στην επιτάχυνση, μετά 80 και άνω πολλή καλή ροπή. Μέχρι 180 έφτασα τελική, χωρίς να το ζορίσω παραπάνω. Γενικότερα, για τακτικές μετακινήσεις εκτός πόλης με τους κακοτράχαλους ελληνικούς δρόμους το θεωρώ πολύ καλό αυτοκίνητο. Χώρος αποσκευών τεράστιος. Το εσωτερικό φροντισμένο, αν και η ποιότητα υλικών του astra μάλλον ήταν λίγο καλύτερη (μεταξύ των 2 ήμουνα).
Αρνητικά: Οι χώροι για τους πίσω λίγο περιορισμένοι, 5 άτομο χωράει με αρκετή δυσκολία. Ορατότητα περιορισμένη λόγω προσκέφαλων. Κατανάλωση μέχρι στιγμής μικτός κύκλος: 5,4 (Κάνω ανά εβδομάδα περίπου 700 χλμ, εκ των οποίων τα 500 χλμ εκτός πόλης). Ενδεχόμενα το astra να μου έβγαζε περίπου 50 - 100 χλμ παραπάνω ανα εβδομάδα).
Renault Megane IV