-
Ακριβώς...
ψόφιο δεν λές το αυτοκίνητο που κάνει σε 10,1 τα 0-100, ειδικά με αυτόν το όγκο... νομίζω ότι θα είναι μια χαρά στο δρόμο.. η κατανάλωση γενικά είναι ένα θέμα, αλλά συνήθως δεν πιάνει κανένα αυτοκίνητο τις εργοστασιακές μετρήσεις..όλα 'τσιμπάνε' παραπάνω σε κάυσιμο...
Έφερε η TEOREN 1,2 βενζίνης για test drive?
-
Απλα χοντρικα οσο πιο λιγα κυβικα/ιππους εχει, (το δευτερο θα ελεγα κυριως) τοσο πιο δυσκολο ειναι να κανεις οικονομια οταν ξες να κινηθεις αξιοπρεπως
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης patriot75 έγραψε:
Έφερε η TEOREN 1,2 βενζίνης για test drive?Σε περιοδικά έπαιξε ένα td. Λογικά η TEOREN το κρατάει.
-
Δημοσίευσηαπό Nikos Golf » 25 Αύγ 2016 18:06
Καταρχην καλοριζικο και καλη υπομονη. Πολυ καλη επιλογη και προκειται για ενα βελτιωμενο κασκαι
Δε ξερω πως να στο πω αλλα τα δωρα που πηρες τα δινουν ετσι κι αλλιως σε ολους!
Εμενα εκτος απο αυτα μου εδιναν και 330 ευρω εκπτωσηΤο παράγγειλες ή πήγες απλά να το δείς...??? αισθητήρες δεν ξέρω αν προσφέρουν είναι στα προαιρετικά...έκπτωση στην τελική μου έκαναν και μένα 230 ευρώ...
ακόμα περιμένω....έτσι μου έρχεται να ξαναπάω για TD...
-
Ο χρήστης patriot75 έγραψε:
Δημοσίευσηαπό Nikos Golf » 25 Αύγ 2016 18:06
Καταρχην καλοριζικο και καλη υπομονη. Πολυ καλη επιλογη και προκειται για ενα βελτιωμενο κασκαι
Δε ξερω πως να στο πω αλλα τα δωρα που πηρες τα δινουν ετσι κι αλλιως σε ολους!
Εμενα εκτος απο αυτα μου εδιναν και 330 ευρω εκπτωσηΤο παράγγειλες ή πήγες απλά να το δείς...??? αισθητήρες δεν ξέρω αν προσφέρουν είναι στα προαιρετικά...έκπτωση στην τελική μου έκαναν και μένα 230 ευρώ...
ακόμα περιμένω....έτσι μου έρχεται να ξαναπάω για TD...
Επειδη νομιζω πηγαινε 27300 περιπου λεω δε πεταγομαι να δω το τιγκουαν? Εκλεισα με ενα χιλιαρικο παραπανω το vw το οποιο ηταν λιγο πιο εξοπλισμενο ενω ειχε και καποια στοιχεια που εμενα με ενδιεφεραν.
Θεωρω πως στο kajdar συμφερει το βασικο μοντελο diesel απο πλευρας εξοπλισμου. Δε του λειπει κατι ουσιωδες. Αντε να του βαλεις καμια οθονη και με κανα 100αρικο κανα δερματινο τιμονι-λεβιε. Το μεσαιο δεν δικαιολογει τα 3.500 παραπανω ενω το dynamic παραειναι ακριβο -
Και τα δύο είναι πολύ καλά αυτοκίνητα και με πολύ καλές παροχές λόγω μεγέθους και χαρακτήρα. Να ζητά το renault παρόμοια χρήματα με το tiguan δεν το θεωρώ αμαρτία καθώς και τα δύο αποτελούν ολοκληρωμένες προτάσεις. Προσωπικά και λόγο εγνωσμένης αξίας του κινητήρα του στα χρήματα θα προτιμούσα το Γαλλικό. Βέβαια μόλις χθες οδήγησα ένα tiguan προηγούμενης γενιάς με κινητήρα tsi 1.4 και 160 ίππους όπως μου εξήγησε ο ιδιοκτήτης και ομολογώ πως ήταν πολύ ευχάριστο σαν εμπειρία. Οι τριγμοί έλαμπαν δια της απουσίας τους και η σπιρτάδα του υπεράνω κριτικής ενώ τα καθίσματα αρκετά αναπαυτικά ώστε να διαβάσω και την εφημερίδα μου. Το ξαναλέω λοιπόν. Και τα δύο οχήματα είναι πολύ καλά και ο καθένας παίρνει αυτό που γουστάρει.
-
Αν βαλουμε στην ακρη την ομορφια στο εσωτερικο που ειναι υποκειμενικο τοτε το τιγκουαν ειναι πολυ μπροστα σαν λειτουργικοτητα-ανεση-εργονομια-λεπτομερεια στον εξοπλισμο ανεσης(βαθειες ποτηροθηκες-σποτ στα σκιαδια που αναβουν μολις το κατεβασεις...) και γενικα σου δινει την αισθηση οτι το εχουν μελετησει το εσωτερικο για να συμβιωνεις ευχαριστα. Εγω kajdar θα επαιρνα το βασικο απο πλευρας εξοπλισμου πετρελαιοκινητηρα
-
Για κάποιον που ρώτησε για 1.2 TCe το έχει δοκιμή το τελευταίο Autobild και λογικά αυτό πρέπει να έχει για test drive η TEOREN.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αν βαλουμε στην ακρη την ομορφια στο εσωτερικο που ειναι υποκειμενικο τοτε το τιγκουαν ειναι πολυ μπροστα σαν λειτουργικοτητα-ανεση-εργονομια-λεπτομερεια στον εξοπλισμο ανεσης(βαθειες ποτηροθηκες-σποτ στα σκιαδια που αναβουν μολις το κατεβασεις...) και γενικα σου δινει την αισθηση οτι το εχουν μελετησει το εσωτερικο για να συμβιωνεις ευχαριστα. Εγω kajdar θα επαιρνα το βασικο απο πλευρας εξοπλισμου πετρελαιοκινητηραΑπό την άλλη αν βάλουμε στην άκρη τις λεπτομέρειες (που έχουν σημασία φυσικά, αλλά όχι μόνο αυτές) κι ασχοληθούμε με τον κινητήρα μάλλον προς Kadjar θα έγερνα. Βέβαια και τα δύο είναι καινούρια μοντέλα οπότε δε γνωρίζουμε τα κουσούρια τους. Όμως, χωρίς να λέω ότι η Renault είναι βράχος αξιοπιστίας, οι diesel που φοράει το Kadjar είναι δοκιμασμένοι και χωρίς ιδιαίτερα θέματα (για τον TCe δε γνωρίζω). Σίγουρα θα τους εμπιστευόμουν περισσότερο απ' της VW.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Αν βαλουμε στην ακρη την ομορφια στο εσωτερικο που ειναι υποκειμενικο τοτε το τιγκουαν ειναι πολυ μπροστα σαν λειτουργικοτητα-ανεση-εργονομια-λεπτομερεια στον εξοπλισμο ανεσης(βαθειες ποτηροθηκες-σποτ στα σκιαδια που αναβουν μολις το κατεβασεις...) και γενικα σου δινει την αισθηση οτι το εχουν μελετησει το εσωτερικο για να συμβιωνεις ευχαριστα. Εγω kajdar θα επαιρνα το βασικο απο πλευρας εξοπλισμου πετρελαιοκινητηρα
Από την άλλη αν βάλουμε στην άκρη τις λεπτομέρειες (που έχουν σημασία φυσικά, αλλά όχι μόνο αυτές) κι ασχοληθούμε με τον κινητήρα μάλλον προς Kadjar θα έγερνα. Βέβαια και τα δύο είναι καινούρια μοντέλα οπότε δε γνωρίζουμε τα κουσούρια τους. Όμως, χωρίς να λέω ότι η Renault είναι βράχος αξιοπιστίας, οι diesel που φοράει το Kadjar είναι δοκιμασμένοι και χωρίς ιδιαίτερα θέματα (για τον TCe δε γνωρίζω). Σίγουρα θα τους εμπιστευόμουν περισσότερο απ' της VW.
Δεν αντιλεγει κανεις για τους κινητηρες του kajdar πως ειναι πολυ καλοι (οπως επισης ειναι καλοι και οι κινητηρες πετρελαιου του τιγκουαν) αλλα δε κοιταμε μονο αυτο. Γι αυτο μιλησα και για ανεση-λειτουργια εσωτερικου. Στο vw επειδη το εχω ζησει και το προσεχα πριν λιγο καιρο που εψαχνα ιχ βλεπεις οτι εχουν ασχοληθει με προσοχη στη λεπτομερεια και σε πραγματα που κανουν ανετη την οδηγηση-συμβιωση μαζι του(π.χ. συρομενο πισω ανεξαρτητο καθισμα,βαθιες ποτηροθηκες και οχι ρηχες οπως στο kadjar,φουλ αναπτηρες παντου(3)....)
-
Πάντως στο kadjar θεωρείται από πολλούς πως στα δυνατά του σημεία είναι η κορυφαία καμπίνα των επιβατών με τους αποθηκευτικούς χώρους για τα μικροαντικείμενα να φτάνουν τα 30 λίτρα.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Από την άλλη αν βάλουμε στην άκρη τις λεπτομέρειες (που έχουν σημασία φυσικά, αλλά όχι μόνο αυτές) κι ασχοληθούμε με τον κινητήρα μάλλον προς Kadjar θα έγερνα. Βέβαια και τα δύο είναι καινούρια μοντέλα οπότε δε γνωρίζουμε τα κουσούρια τους. Όμως, χωρίς να λέω ότι η Renault είναι βράχος αξιοπιστίας, οι diesel που φοράει το Kadjar είναι δοκιμασμένοι και χωρίς ιδιαίτερα θέματα (για τον TCe δε γνωρίζω). Σίγουρα θα τους εμπιστευόμουν περισσότερο απ' της VW.
Δεν αντιλεγει κανεις για τους κινητηρες του kajdar πως ειναι πολυ καλοι (οπως επισης ειναι καλοι και οι κινητηρες πετρελαιου του τιγκουαν) αλλα δε κοιταμε μονο αυτο. Γι αυτο μιλησα και για ανεση-λειτουργια εσωτερικου. Στο vw επειδη το εχω ζησει και το προσεχα πριν λιγο καιρο που εψαχνα ιχ βλεπεις οτι εχουν ασχοληθει με προσοχη στη λεπτομερεια και σε πραγματα που κανουν ανετη την οδηγηση-συμβιωση μαζι του(π.χ. συρομενο πισω ανεξαρτητο καθισμα,βαθιες ποτηροθηκες και οχι ρηχες οπως στο kadjar,φουλ αναπτηρες παντου(3)....)
Επίσης δεν αντιλέγω, απλά λέω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά υπέρ και για το Kadjar. Γι' άλλον μετράνε περισσότερο τα μεν γι' άλλον τα δε. Το σημαντικό είναι να τα γνωρίζουμε πριν την αγορά ώστε ο καθένας να μπορεί να τα αξιολογήσει τα + και τα - ανάλογα με τα γούστα του, τις ανάγκες του κτλ. και να κάνει συνειδητοποιημένη αγορά.
Σχετικά με τους κινητήρες π.χ. το Tiguan μπορεί να προσφέρει επιλογή με δυνατούς δίλιτρους αλλά, ειδικά στην Ελλάδα που με τα γνωστά θέματα δεν είναι δημοφιλείς, είναι σημαντικό να υπάρχουν αξιοπρεπείς μικρότεροι κινητήρες. Εκεί το Kadjar έχει πολύ καλές προτάσεις.
-
+1
-
Εγω τα θεωρω λιγο δικαιολογιες στην επιλογη αυτοκινητου θεματα οπως ποτηροθηκες-σκιαδια-συρομενα κτλπ Και το λεω αυτο γιατι οσες φορες ετυχε σε ανθρωπους γυρω μου να ξερω πανω κατω απο πριν τι γουσταραν να παρουν κατα βαθος - ή τι δεν επαιρναν για ακατανοητους-κλισε λογους ,απερριψαν την επιλογη που καταφανεστατα εβρισκαν καλυτερη για τετοιους λογους. Προσωπικα δε θεωρω λογο επιλογης αυτοκινητου θηκες,παραθηκες κτλπ. Αυτα σ ενα βαθμο λυνονται με aftermarket επιλογες φτηνα και ευκολα.
Δεν υποννοω οτι ο Νικος εβρισκε overall καλυτερο το kadjar απο το tiguan. Πιστευω 100% ομως οτι απο την αρχη σχεδον ηθελε το tiguan. Δε θα ξεχασω και την ατακα του 'μα 26 χιλιαρικα για renault'.Δε τα γραφω με καυστικο τροπο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Προσωπικα δε θεωρω λογο επιλογης αυτοκινητου θηκες,παραθηκες κτλπ. Αυτα σ ενα βαθμο λυνονται με aftermarket επιλογες φτηνα και ευκολα.Η προσοχή στην λεπτομέρεια δεν διορθώνεται με aftermarket επιλογές σε καμία περίπτωση. Είναι στο DNA του αυτοκινήτου και δεν αλλάζει με μια extra πλαστική ποτηροθήκη ή ένα σκιάδιο.
-
none πράγματι όχι μόνο η τοποθέτηση σου δεν είναι αιχμηρή αλλά σε μεγάλο βαθμό εύστοχη και δίχως να έχει να κάνει με τον Νίκο. Πολλοί ακολουθούν υποτιθέμενα μονοπάτια αναζήτησης του κατάλληλου για αυτούς οχήματος ενώ στην πραγματικότητα γυρεύουν την επιβεβαίωση για εκείνο που έχουν εξαρχής διαλέξει. Από εκεί και μετά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο δεικτικό σχόλιο για επιλογές που βασίζονται στα σκιάδια, τις ποτηροθήκες ή τα δυχτάκια. Το καθε αυτοκίνητο είναι εκ φύσης μια μηχανολογική οντότητα και ως τέτοια επί της ουσίας πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αλλωστε πότε στους περισσότερους, μπαίνει κάποιος στην διαδικασία να πει πως πρέπει να το αλλάξει; Σίγουρα όχι όταν και αν χαλάσει ένα σκιάδιο.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Προσωπικα δε θεωρω λογο επιλογης αυτοκινητου θηκες,παραθηκες κτλπ. Αυτα σ ενα βαθμο λυνονται με aftermarket επιλογες φτηνα και ευκολα.
Η προσοχή στην λεπτομέρεια δεν διορθώνεται με aftermarket επιλογές σε καμία περίπτωση. Είναι στο DNA του αυτοκινήτου και δεν αλλάζει με μια extra πλαστική ποτηροθήκη ή ένα σκιάδιο.
Αν εσυ αυτο που ονομαζεις 'προσοχη στη λεπτομερεια' κοστιζει κανα-δυο χιλιαρικα παραπανω ή αντιστοιχει σ ενα μηχανημα χειροτερο overall απο το αλλο που δεν εχει 'προσοχη στη λεπτομερεια' και παλι το δευτερο ειναι ανωτερη επιλογη στα ματια μου...
Σπυρο +οο
-
Σπυρο εσενα προσωπικα το εχω πει κατ επαναληψη και θα το πω για τελευταια φορα. ΠΟΤΕ δε ζητησα επιβεβαιωση για το τιγκουαν και ουτε ειχα αποφασισει εξαρχης οτι ειναι η πρωτη μου επιλογη.
Εφτασα πολυ κοντα (2 φορες) στο να κλεισω το κασκαι κον και δε το εχω τελικα λογω συγκυριων. Μου αρεσε πολυ το εσωτερικο (και οι ποτηροθηκες νονε!) αλλα ενω το γουσταρα σαν ομορφια-εξοπλισμο κολλουσα στο πορπαγκαζ που με τον διπλο πατο δεν εφτανε στα 430 λιτρα. Μετα πηγα στο κατζαρ που ειχε ολα τα καλα του κασκαι συν το μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ. Ομως το ψωριασμενο αλουμινιο στα παραθυρα συν καποιες ελλειψεις (οθονη αφης) στα 26.000 και το γεγονος οτι στα ματια μου ηταν ασχημοτερο απο το νισσαν δε με αφησαν να προχωρησω. Η επιλογη της x1 που για μενα ειναι το ομορφοτερο suv ακυρωθηκε οταν εμαθα πως πηγαινει στα 35.000 η ντιζελ 1500αρα οπως επισης ακυρωθηκε και το crv το 120αρι.
ΜΕΤΑ απο ολα αυτα εμαθα πως ηρθε το νεο τιγκουαν. Οταν το ειδα και το περιεργαστηκα διαπιστωσα γνωριμα πραγματα που μου ειχαν κανει τη ζωη ευκολη τα προηγουμενα χρονια. Σιγουρα δεν αγοραζεις αμαξι απο τις λεπτομερειες αφου πρωτα ερχονται αλλα σαν προτεραιοτητα (μηχανη,εξοπλισμος,ομορφια) ομως αν συνδυαζονται και με αυτες τοτε το πακετο ειναι δυνατο τουλαχιστον στα δικα μου ματια.
Ναι θελω οταν πηγαινω ταξιδια 5,6,7 ωρων ή και μιας ωρας να εχω να βαλω τη καφεδια μου και το νερο μου(και οχι οπως στο πεζω 2008 που δεν εχει χωρο ουτε για κινητο),θελω να εχω φως πανω απο το σκιαδιο και οχι μονο κεντρικο,θελω αεραγωγους στα ποδια των πισω,θελω ολοι οι διακοπτες για τα παραθυρα να ειναι φωτιζωμενοι και διπλης λειτουργιας,θελω υποβραχιονιο για να ακουμπω τον αγκωνα μου οπως επισης να εχει βαθος η ταπετσαρια στη πορτα του οδηγου για να ακουμπαω και εκει το χερι μου.
Μπορω να ζησω και χωρις αυτα αλλα αν υπαρχουν μαζι με το πακετο του αυτοκινητου θα το παρω.
Τελος θα ηθελα να πω τη προσωπικη μου αποψη για τις τιμες των αυτοκινητων:
Δε μπορω να διαθεσω για νισσαν πανω απο 23 αντε βαρια 24.000 γιατι εκει ποστευω ειναι το ταβανι για αυτο το ιχ.
Οπως επισης για ρενω μεχρι 25.000 ειναι καλα. Για μετα τουλαχιστον για μενα δεν. Εχω πει πολλες φορες value θεωρω το κατζαρ 1,5 πετρελαιο στη βασικη.
Πανω απο 35.000 για vw ουτε με σφαιρες και ας ειναι επιχρυσο ενω μεχρι 45.000 μονο για bmw και audi.
Εξαιρουνται ειδικες εκδοσεις των 2 τελευταιων και παλι υπο σκεψη -
Ολα καλα και ισως και να σε αδικησα, χωρις αυτο ν αναιρει τη γνωμη μου για τη πλειονοτητα των αγοραστων οταν ακουω καποια συγκεκριμενα πραγματα. Αλλα... Ποτε δε καταλαβα γιατι καποιος μπορει να δωσει μεχρι Χ ποσο για κατι και μεχρι Υ ποσο για κατι αλλο λογω σηματος. Υπηρχε π.χ. το παραδειγμα του nissan GTR και της m3 e92 που το πρωτο ηταν παντου καλυτερο ουσιαστικα και κοστιζαν το ιδιο. Θα παρεις την 'προπελα'?
-
Νονε μου εκει ειναι ειδικες περιπτωσεις
Renault Kadjar