-
https://r.tapatalk.com/shareLink?url=ht ... are_type=t
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μη γενικεύεις την προσωπική σου εμπειρία...που να πω και αυτά που άκουσα ,μου είπαν ή είδαν τα μάτια μου πχ πολλούς να τα πουλάνε /ξεφορτώνονται μετα την πρώτη μέτρηση και ρύθμιση βαλβίδων , ναι συμφωνώ αυτοί βγήκαν κερδισμένοι δεν πλήρωσαν επισκευές κερδισμένα φυσικά και τα μηχανουργεία εκεί που είχαν τελειώσει και τα Rover ξανάνοιξαν οι δουλειές ανάπτυξη βρε φίλε μέσα στην κρίση
-
Έκανα σχεδόν 2000 χλμ μαζεμένα τις τελευταίες μέρες , τα μόνα αυτοκίνητα που πήγαιναν γρήγορα στην Εθνική ήταν diesel , τα υβριδικά που συνάντησα, βασικά ch-r, όλα δεξια με 120 το πολύ αλλα ο αυτοκινητόδρομος δεν είναι το στοιχείο τους , οι σκέτες βενζίνες με έκοβαν συνέχεια αυτό να βγαίνεις αριστερά και να πηγαίνεις πιο αργα απο την δεξια λωρίδα δεν το καταλαβαίνω, μονο δυο αυτοκίνητα με προσπέρασαν με χαρακτηριστικά μεγαλύτερη ταχύτητα μια καινούργια 730d και ενα X6 4.0d .
diesel και πάλι diesel και παράνομα να γίνουν και εγω παράνομος !
Υ.Γ. Είδα και μια ολοκαίνουργια corolla hybrid station ταξί πολύ μερακλίδικη είχε μέχρι και το αυθεντικό προστατευτικό στο καπό για την κίνηση στην πόλη ιδανική.
-
Και εγω χτυπαγα κατι 12 αρια μ.ο καταναλωσης......Παντα σε μπεντζινα
-
-
Lap θυμάσαι που με ρώτησες πόσο έκαψα στο θέμα με την ταχύτητα ταξιδιού , επειδή φούλαρα χθες 5,05 ακριβώς με το πετρέλαιο να φαίνεται μέχρι επάνω , πετρέλαιο μέχρι να μας κυνηγάνε σε στυλ mad max !
Σύντομα θα έχω και εντυπώσεις από ένα Χ6 4.0 d που μέσα στον 15 Αύγουστο αγόρασε φίλος θέλω να δω αν ο συνδυασμός 2,5 τόνων και 300 αλόγων πάει και πόσο καίει.
-
Με 90 αλογα δεν εισαι;;;
Στο swift mild hybrid φιλου, με ιδια αλογα, αλλα σαφως ενα κατεβασμα σε σχεση μεταδοσης για να εχει ιδιες επιταγχυσνεις με ενα αντιστοιχο ντιζελ σε ανηφορες κτλ , 6,02λ με excel μετρημενο...
και αυτος ο-100 αρκετα συχνα και 140 σταθερη ταξιδιου και καποια ανοιγματα μεχρι 170 οπου μπορουσε σε ολο το ταξιδι του.
1 λιτρο διαφορα δηλαδη βγαινει.
σε απλα δυναμικες βολτες 5,5λ με excel και σε βολτες οικονομιας 4,9 με 5,0 με excel πάλι. (παντα για πολη μιλαω, ειδαλως με 90 χλμ/ώρα σε επαρχιακο και βολτα γραφει κατι 3,2λ και ζαλιζονται ολοι οσοι το βλεπουν)
Αρα, εισαι πιο οικονομικος κατα 1 λιτρο σε ταξιδια με πολυ υψηλες ταχυτητες και αποτομες επιταγχυνσεις και αντε πες 0,5 λ σε απλες συνθηκες... και αντε εσυ πας ταξιδια και το πατας και το διατηρεις πεντακαθαρο, σκεψου εναν πιο απλο οδηγο...
Αν τα συγκρινεις γενικως ως χρηση....
Το swift δεν εχει ουτε dpf, ουτε προθερμαντηρες, ουτε αντλιες πολυ υψηλης πιεσης, ουτε επικαθησεις στα μπεκ, ουτε μυκητες τον χειμωνα, ουτε turbo ουτε επικαθισεις σε αυτο, ουτε λαδια μεσα στο πετρελαιο απο τις ενεργητικές αναγεννήσεις του dpf, και παράλληλα ειναι τοσο αθορυβος ο κινητηρας του στην πολη που τα ντιζελ διπλα του ειναι αδικαιολογητα φασαριοζικα και ενοχλητικά με το δυνατο κροταλισμα τους. Ξυπνά ολη η γειτονια όταν ειναι κρυα το πρωι.
Το swift εχει όμως egr αλλα και εμμεσου ψεκασμου καυση. Συνεπως απο λιγο παλαιοτερα diesel euro 5 εως euro 6 (αυτα χωρις ουρία) παραγει ακομα και 100 φορες λιγοτερα NOx μεσα στην πόλη....
Και ολα αυτα για ενα κατεβασμα ταχυτητας σε μεγαλες ανηφορες με εναν συμπλεκτη πουπουλο σε βαρος και μικρη διαδρομη και εναν ιαπωνικο-αφρο λεβιε ταχυτητων και πές μέσο όρο 0,7 0,8 λιτρα παραπανω καταναλωση.
Συμπερασμα οπως βλεπω την κατασταση πλεον με τα νεα βενζινοκινητα:
Πεθαναν τα μικρα diesel, ιδιαιτερα αυτα προ ουρίας. Όσο αυξανεται ο λόγος συμπιεσης καυσης των βενζινοκινητων που με την συνδρομη του ηλεκτρισμού μπορουν πλεον να καλυψουν τις προσπαθεις μη αυτανφλεξης της φθηνης βενζινης (αλλαγη στους κυκλους καυσης με μεταβλητο βυθισμα στις βαλβιδες εισαγωγης, διπλα μπεκ εμμεσου ψεκασμου, egr κτλ ), παραγουν πλεον αυξημενο εργο απο την καυση και το diesel χανει πλεον το μοναδικο του ατου. Σβηνει.
Κρατω μικρο καλαθι για τους κινητηρες των γαλλων διοτι ειναι εξαιρετικοι στις αντιρυπαντικες τεχνολογιες. Εχουν παραδοση.
-
Tο swift 1,2 βενζίνη και το yaris 1,4 πετρέλαιο είναι συγκρίσιμα σε επιδόσεις μόνο στο 0-100 και την τελική ταχύτητα στις ρεπρίζ τα χωρίζει μια αιωνιότητα που θα την κατανοήσεις όταν θυμηθείς οτι το yaris έχει εξάρι σασμάν , οχι μια ταχύτητα δυο πρέπει να κατεβάσεις και πάλι δεν...
Αυτά τα 0,8 και ενα λίτρο διαφορά με μένα οδηγό θα γίνουν 2+ γιατί είμαι ανυπόμονος και εχω βαρύ πόδι ...
Όσο για τις ζημιές των diesel μου θυμίζεις κάτι συνέργειατζίδες που προσπαθούν να πείσουν κάποιους να κάνουν μετατροπή σε υγραέριο το παλιό βενζινοκίνητο απο το να πάρουν ενα ντίζελ καινούργιο , εμ ισχύει για παλιά ταξιά και εισαγώμενα απο Βουλγαρία.
-
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-yaris-14-d-4d
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-swift-12-shvs
Στις τιμες καταναλωσης που σου εβαλα υπολογισε πως ηταν 2 ατομα στο αμαξι με μια τεραστια βαλιτσα... αυτες σαν μπαουλα γεματη και κατι σακουλες βαριες στο πισω καθισμα και φουλ το clima σε ολο το ταξιδι.
Ταξιδευε εγνατια οδο με 140 χλμ/ωρα σταθερα και με ανοιγματα και με καποια 0-100 πριν το ταξιδι. Ετσι ειπε, ετσι λεω.
Το εξαταχυτο το εχει το yaris διοτι εχει πολυ μικρο ευρος λειτουργιας για πραγματικα δυνατο τραβηγμα. Το υπολοιπο θορυβος ειναι χωρις παραγωγη αξιόλογου εργου, οποτε εβαλαν αλλη μια σχεση για να πυκνωσει η μετάδοση στις πραγματικα αποδοτικες περιοχες.
Για παραδειγμα σκεψου το swift με 21 κιλα ροπη σε φασμα ομως βενζινης και οχι το μικρο του πετρελαιου, με 1100 κιλά και οχι 890 οπως ειναι τωρα.
Θα πεταγε το αυτοκινητο.
Για παραδειγμα στο 80-110 με 5η εσυ εισαι 1 δευτερο και κατι πιο γρηογρος απο την 4 αρτη του swift και με 6 στα 110 -140 εισαι πιο αργος απο την 4 αρτη του swift (μια κατω απο την overdrive) κατα 2 δλ.
Μη κολλας στον αριθμο των σχεσεων του κιβωτιου. Εχεις τελειως διαφορετικο φασμα λειτουργιας. Ιδιαιτερα μικρο συγκριτικα με ενα ατμοσφαιρικο μοτερ. Για παραδειγμα το swift με μια 4 αρτη πιανει απο χαμηλα-πες 80 χλμ/ωρα (αργα μεν) και ανεβαζει ως την τελικη του (πιο γρηγορα ισως με τις ενδιαμεσες αναγκαστικες αλλαγες απο το δικο σου). Αν ειχε 6 σχεσεις και το swift μη πιστευεις οτι θα ηταν πιο αργο, το αντιθετο μαλιστα. Θα ειχε κοντες 3η και 4ρτη μεσαια μια 5η και μια τεραστια 6η που θα εριχνε και αλλο την καταναλωη.
Ο κινητηρας του μπορει να σηκωσει ακομα χαμηλοτερες στροφες σε ταξιδι με ακομα χαμηλοτερη καταναλωση, αλλωστε με το cvt το εχει αποδειξει.
Για τις βλαβες αφου υπαρχουν και μαλιστα πολλες σε αυτα μεσα στην πολή. Το ξερεις δεν μπορει. Το δικο σου το ξεκαρβουνιαζεις και ειναι μια χαρα. Για ρωτα της ταδε κοπελιτσας να δεις πως ειναι;;;
-
Ανταλλάσσουμε απόψεις και άποψη μου είναι πως αυτό το τούρπισμα του ντίζελ στον επαρχιακό δρόμο όταν προσπερνάς είναι ανεκτίμητο , όπως και το άρπαγμα που έχουν τα ατμοσφαιρικά ιαπωνικά σύνολα απο χαμηλές στροφές πράγματι απλοποιούν και διευκολύνουν την οδήγηση στην πόλη πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με το μικρό βάρος του swift .
Όμως θα αποκαλύψω ενα μυστικό όταν πούλησα το Volvo S60 είχα στερητικό σύνδρομο έτσι εδω και καιρό είμαι 115 άλογα και 25 κιλά ροπή και φάσμα άλλες 500 στροφές τουλάχιστον , κάτι γίνεται τώρα παλεύεται η κατάσταση και μου έφυγαν και κάτι ιδέες για κάποια γιαπωνέζικα βάνκελ εσυ γιατί νομίζεις οτι πηγαίνω απο τα βουνά για τα διόδια μόνο;
Για μένα που εχω βαρύ πόδι και δεν μπορώ να περιμένω στις προσπεράσεις την ευθείαααα του 1 χλμ τα τούρμπο ντίζελ έχουν δυο μεγάλα πλεονεκτήματα με 300 € γίνονται πολύ σβέλτα εως γρήγορα και πάντα πληρώνεις 20 ,30 λεπτά το λίτρο καυσίμου φθηνότερα (ας όψεται το καρτέλ των αυτοκινητιστών) με κατανάλωση μικρού ατμοσφαιρικού πανάλαφρου γιαπωνέζου νίτζα!
-
Πες το ετσι....
εκτος εγγυησης εισαι;;;;;;
ποσα bar η τουρμπινα;;;;
y.g σκεφτοσουν για ρχ8;;;;
περιμενε να πεσει ο δασμος και σε βλεπω με swift sport στα 180 αλογα και 970 κιλα.
-
Ναι η εγγύηση έληξε ,πιο πολύ η δουλειά γίνεται με τους χρόνους των ψεκασμών γιατί η τουρμπίνα πήγε απο το 1,45 πίεση στο 1,55 , έτσι μου είπε ο προγραμματιστής , α έβγαλε και τον κόφτη που είχε το yaris στα 180...
ΥΓ ένας συνδυασμός αυτοκινήτων που θα ήθελα και δεν χρειάζεται τζόκερ ειναι ενα RAV 4 diesel (4ης γενιάς ) τετρακινήση τεράστιοι χώροι και οικονομικότατο οικογενειακό ταξίδι και ενα swift sport για μονοκάβ(α)λα ταξίδια απο τα βουνά!
-
Ωραιος συνδιασμος , εχω και εγω εναν παρομοιο στο μυαλο μου αλλα πιο ακριβο σε κοστος και πιο μοντερνο,
Τουλαχιστον για εμας εδω στην ελλαδα.
Τα ονειρα ειναι τζαμπα
-
Ρε συ γύρε, τα βλέπεις και τα στρίβεις όπως σε συμφέρει...
Μας λες ότι η διαφορά Yaris 1.4D και Swift 1.2MHD είναι μόνο 1lt/100Km. Εσύ με λίτρα πληρώνεις στο πρατήριο; Γιατί εμείς οι υπόλοιποι που δίνουμε Ευρώ έχουμε θέμα. Έστω η τιμή του λίτρου πετρελαίου και βενζίνης 1,3 και 1,5 Ευρώ και οι καταναλώσεις των προαναφερθέντων αυτοκινήτων 5 και 6 lt/100Km αντίστοιχα. Τα βάζω στρογγυλά για λόγους ευκολίας, αλλά δεν απέχουμε πολύ από την πραγματικότητα. Το Yaris λοιπόν καίει 6,5 Ευρώ για κάθε 100Km και το Swift 9! Μιλάμε για 40% παραπάνω. Το βρίσκεις ασήμαντο;
Περιμένω να διαβάσω τις σοφιστείες σου...
Υ.Γ.: Σε πειράζω στην τελευταία μου πρόταση. Μην παρεξηγηθούμε τζάμπα και βερεσέ...
-
Η διαφορα του 1 λιτρου ειναι σε δυναμικη οδηγηση, σε πιο χαλαρη παμε σε δεκαδικα, αλλα και παλι υπαρχει διαφορα κοστους με τις σημερινες τιμες.
Οντως εχεις δικιο, απλα το θεμα της συζητησης ηταν πιο πολυ απο μερους μου τα diesel χωρις την προσθηκη υγρου για την ουρια, με αποτελεσμα τον υπερβολικα περισσοτερο βαθμο μολυνσης αλλα και πολυπλοκοτητας ως τεχνολογια κινητηρων σε συνδιασμο πάντα με τα οποια οικονομικα οφελη επιφερουν εναντι των συγχρονων βενζινοκινητων.
Οπως ειπε ο MONMAN, ας οψεται το κερτελ των αυτοκινητηστων και διατηρηται η διαφορα στη τιμη των καυσιμων. Διοτι σε αλλες χωρες της Ε.Ε το diesel και η βενζινη RON95 εχουν σχεδον ιδια τιμη σε επιπεδο λιγων cents.
Παντως, εχει γεμισει ο τοπος octavia και καποιες mercedes cng σε εκδοσεις ταξι, οποτε καποτε στο μελλον αυτο το καρτελ θα σταματησει και ετσι ενα swift mhd για τη πολη θα εχει πλεον το πανω χερι υπολογιζοντας, πραγματικους ρυπους, κοστος αγορας, συντηρησης κτλ.
Διαβαζα για την νεα υποσχομενη τεχνολογικη εφαρμογη απο τη vw για τη μειωση των Nox στους κινητηρες diesel του αμεσου μελλοντος, οποτε στα μεγαλα μοτερ δεν πιστευω να εξαφανιστει αμεσα το diesel. Στα μικρα ομως και ελαφρυα βενζινοκινητα με πιο εξελιγμεμους βενζινοκινητηρες και με τη συνδρομη του ηλεκτρισμου σε σημεια κλειδια, μαλλον το μελλον θα ειναι ανθηρο.
Υ.γ: Εεεεε;;;; Ηταν τακτοποιημενο ποστακι, με αποδοχη των αντιθετων αποψεων αλλα με εκμηδενισμο αυτων στο τελος. Παραλληα γινεται μνεια στην Ε.Ε ως την λελογισμενη τροπη του μελλοντος επι του θεματος, στηριζομενοι δηλαδη σε μια πραγματικη και υπαρκτη κατασταση χωρων αμεσα συνδεδεμενων με το μελλον της δικης μας. Τελος πεταει μια αποδοχη στο μελλον των diesel με τις νεες τεχνολογιες για να εχει καλυμμένη τη θεση του γράφοντος σε μελλοντικες καζουρες.
-
Δειτε εδω...πολυ ενδιαφερον
https://www.adac.de/verkehr/abgas-diesel-fahrverbote/abgasnorm/test-euro-6d-temp/
-
Μια και οι καιροί είναι περίεργοι να θυμίσω ένα τεράστιο πλεονέκτημα του diesel την δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων με ασφάλεια.
Γυρνάμε μεσάνυχτα από ταξίδι στο χωριό και το corsa πάει με τις αναθυμιάσεις , θέλουμε να ξαναφύγουμε πρωί -πρωί πριν ανοίξουν τα βενζινάδικα , κανένα πρόβλημα πλευρίζουμε μια από τις δεξαμενές των 1000 λίτρων που είναι ψηλά σε μια σιδηροκατασκευή και σε dt με ελεύθερη ροή το ντεπόζιτο γέμισε , μέσα στην ησυχία του χωριού ακούγεται καθαρά η αλλαγή του ήχου όταν φτάνει στο φούλ και δεν σου χύνεται να λερώσεις το αυτοκίνητο ή τα χέρια . Εντωμεταξύ ο κουνιάδος έχει βρει πρατήριο shell που του το φέρνει σπίτι (για τόνο και πάνω) φυσικά κάνει παραγγελιά τις ημέρες προσφοράς και παίρνει το καλό V-power σε τιμή απλού . Η καλλίτερη βέβαια φάση είναι να βλέπεις σε zetor τρακτερ του ΄60 να μπαίνει v-power diesel ,ούτε στα καλλίτερα όνειρά τους!
Εγώ είμαι πιο λιτοδίαιτος έχω στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας δυο 20λίτρα μπιτόνια φτάνουν για πάνω από 800 χλμ υπεραρκετά για κάποια έκτακτη κατάσταση .
-
Το πετρελαιο θερμανσης και κινησης ειναι ιδιο;;;;
-
Τι εννοείς ? Τρεις δεξαμενές έχουμε με 3 τόνους shell v- power diesel το σπίτι θερμαίνεται με πέλλετ, εδώ στην Αγια Λάρισας χρόνια τώρα κανείς δε βάζει κόκκινο στα μηχανήματα έκαναν ελέγχους ακόμα και μέσα στα χωράφια και είχαν πέσει γερά πρόστιμα.
-
Τελικά είναι αρκετά σβέλτο το Αρόνα με Φ.Α, αρκετά πιο γρήγορο από τα εργοστασιακά νούμερα. Αλλά αντίστοιχα καίει και πιο πολύ (30% περίπου) από τα νούμερα που ανακοινώνει η Σέατ.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-seat-arona-10-tgi
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά