-
Αν δεν κάνω λάθος..μέχρι στιγμής τα πρατήρια τις fisikon..και όσα είναι να ανοίξει στο μέλλον..τα έχει πληρώσει η Δεπα..δε ξέρω αν έχει βάλει κάποιο μικρό ποσοστό ο βενζινοπωλης..αν και νομίζω ότι δεν έχει βάλει τίποτα.
Επίσης νομίζω ότι η Δεπα είναι υποχρεωμενη από την ευρωπαϊκή ένωση να ανοίξει κάποιον αριθμό πρατηρίων..τον αριθμό δεν γνωρίζω.
Αν κάνω κάπου λάθος...διορθώστε με.
-
https://www.4drivers.gr/single-post/-vw-kinitires-telos
Μόνο πρίζα, να στρώσετε χαρακτήρα.
-
Οπότε αντιλαμβανόμαστε υποθέτω και το λαμπρό μέλλον της κίνησης με ΦΑ στην πατρίδα μας όταν ο βασικός κατασκευαστής μοντέλων ΦΑ τα σταματάει σε 7 χρόνια.
-
Υποτίθεται ότι ΟΛΑ τα ορυκτά καύσιμα θα φάνε σουτάρισμα. Οπότε ΚΑΙ το φυσικό αέριο. Λες να έκαναν εξαίρεση επειδή το συμπαθώ εγώ;
Και για να κάνει τέτοια δήλωση ο κολοσσός, άσχετα αν τον συμπαθούμε ή όχι, δείχνει πολλά για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ομολογώ ότι το περίμενα αλλά όχι τόσο σύντομα. Επίσης, θα πυροδοτήσει εξελίξεις και στους υπόλοιπους μεγάλους.Από την άλλη, βλέποντας την ταχύτητα των εξελίξεων τα τελευταία δύο χρόνια, δε βλέπω το λόγο να ΜΗΝ αγοράσει ηλεκτρικό κάποιος που αγοράζει τώρα καινούριο αυτοκίνητο στον πολιτισμένο κόσμο. Ή μάλλον, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος: τα ελάχιστα διαθέσιμα μοντέλα.
-
Αν δεν κάνω λάθος..μέχρι στιγμής τα πρατήρια τις fisikon..και όσα είναι να ανοίξει στο μέλλον..τα έχει πληρώσει η Δεπα..δε ξέρω αν έχει βάλει κάποιο μικρό ποσοστό ο βενζινοπωλης..αν και νομίζω ότι δεν έχει βάλει τίποτα.
Μάλλον εγώ δεν κάνω λάθος τότε που λέω ότι ο λογαριασμός είναι πολύ βαρύς για το μέσο πρατήριο. Και προφανώς, για να κάνει τέτοια επένδυση η ΔΕΠΑ και η ΦΥΣΙΚΟΝ, είτε έχουν κάνει και συμφωνητικό με το πρατήριο για το διαμοιρασμό των κερδών των πωλήσεων φ.α., είτε έχουν μπει συνέταιροι στην επιχείρισή του. 300 χιλιάρικα μπορεί να είναι αυτά, πιθανότατα πιο πολύ απ' όσο κάνει ο εξοπλισμός όλου του υπόλοιπου πρατήριου μαζί.
Επίσης νομίζω ότι η Δεπα είναι υποχρεωμενη από την ευρωπαϊκή ένωση να ανοίξει κάποιον αριθμό πρατηρίων..τον αριθμό δεν γνωρίζω.
Το σίγουρο ήταν το εξής: ότι έπρεπε να ανοίξει κάποια πρατήρια, και το έκανε στο παρελθόν με την πρωτοφανή ενέργεια να επιτρέψει τον ανεφοδιασμό των οχημάτων φ.α. από τους κρατικούς σταθμούς της ΕΘΕΛ στην Ανθούσα και στα Λιόσια, απ' όπου γεμίζουν τα λεωφορεία. Αν ο αριθμός 2 δεν ήταν αρκετός και έπρεπε να ανοίξει κι άλλα πέραν αυτών, δεν το ξέρω. Θάχει πλάκα να συμβαίνει αυτό, και να έχουν βγει παγανιά για πελάτες.
Γενικά το στόρυ έχει πολλές κρυφές πλευρές ακόμη. Π.χ., και το έχω αναφέρει πολλάκις, τα δύο καύσιμα, τα υγρά από τη μία και το φ.α. από την άλλη έχουν εντελώς διαφορετική δασμολόγηση, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο αυτό από τον γκράντε μαέστρο, το υπουργείο Οικονομικών δηλαδής, το πιάσατε το υπονοούμενο?
Απλά ελπίζω να μην πληρώσουν όλοι το λογαριασμό, αλά τέλος ΕΤΜΕΑΡ στο ρεύμα, αν και το πιθανότερο είναι να συμβεί ακριβώς αυτό, τον έχω εξηγήσει τον μηχανισμό στο νήμα του CNG.
Το σίγουρο είναι επίσης ότι η επέκταση του δικτύου και η όλο και περισσότερη υιοθέτησή του από τους γιωταχήδες παίρνει τη μπουκιά από το στόμα από τα τάνκερ, τα ιδιωτικά διυλιστήρια, τις εταιρείες καυσίμων και τους βυτιοφορείς, οι οποίοι παράγουν, πουλάνε και μεταφέρουν βενζίνες και πετρέλαια . Έχω ειλικρινά μια (ρητορική) απορία, οι Λατσοβαρδινογιανναίοι και τα κολαούζα τους πως βλέπουν το θέμα 'τώρα φ.α. και στα γιωταχί', λέτε με καλό μάτι?
Σίγουρα ξέρουμε πως έβλεπαν, και βλέπουν, το θέμα φ.α. για θέρμανση, βιομηχανία, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, κ.α. = σαν εχθρό τους . Το αυτό και για την ηλεκτροκίνηση, τα πέλλετς, τη φθηνή ιδιοπαραγωγή ρεύματος, κ.ο.κ.Ειλικρινά τώρα, σας έχουν μείνει πολλές απορίες ακόμη γιατί δεν ξεφυτρώνουν τα πρατήρια φ.α. σαν τα μανιτάρια?
ο βασικός κατασκευαστής μοντέλων ΦΑ τα σταματάει σε 7 χρόνια.
Χο, χο, χο, καλοοοοοοό! Δεν θα πάρω όμως τοις μετρητοίς αυτή τη δήλωση, ακόμη τουλάχιστον. Κατατάσσω την εν λόγω εταιρεία και τους εξέκιουτιβς που έχει στη σορτ λιστ των πλέον παπαρολογούντων στο χώρο του αυτοκινήτου, έχω ένα σκασμό παραδείγματα να αναφέρω.
Κάτι άλλο:
Ξέρετε πόσο κάνει να ανοίξει κανείς ένα πρατήριο υδρογόνου? Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίντερνετ (πάλι ), το μαλλί πάει στο 1 εκατομμύριο. Ευρώ, όχι λίρες Κουρδιστάν.
Σου δίνει όμως τη δυνατότητα να μπαίνει ένα ηλεκτρικό ιχ μέσα, να γεμίζει σε 2-3 λεπτά, και να έχει μετά καύσιμο για π.χ. 500 χλμ., όταν αλλιώς θα πρέπει να ψάχνει για μπρίζα και να περιμένει στην ουρά με τις ώρες.
Βλέπω και εδώ να διαγκωνίζονται οι βενζινάδες μας για το ποιός θα πρωτοανοίξει από ένα τέτοιο. -
Τις καλημέρες μου...
Εγώ έγραψα περισσότερο για το δίκτυο. Δεν νομίζω τέτοιες δηλώσεις (όσο εξωφρενικές και αισιόδοξες και αν ακούγονται σε σχέση με την πραγματικότητα) βοηθούν σε νέες επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου. Μάλλον το αντίθετο. -
Αγχώνονται και προσέχουν για να έχουν. Τι θα γίνει αν αύριο το 0,01% πάει π.χ. στο 3%? Από που θα φύγουν αυτοί οι πελάτες?
Και στο Βέλγιο των 91 πρατηρίων, μόνο ένα έχουν οι Βρυξέλλες, προφανώς υπάρχουν χωροταξικοί περιορισμοί και εκεί. -
dstou δεν εχει μπει πουθενα συνεταιρος η ΔΕΠΑ σε κανενα πρατηριο ..
Παρακαλουσαν οι βενζιναδες πριν 3 χρονια περιπου εδω στη Λαρισα σε ποιον θα βαλουν την εγκατασταση του φ.α.
Και δεν νομιζω η εγκατασταση του φ.α. να ειναι πιο ακριβη απο το οικοπεδο μεσα στη πολη, το κτηριο,το πλυντηριο.Πρατηρια πρεπει να φτιαξει λογο ευρωπαικης ενωσης εννοω,,οχι μονο για τα λεωφορεια.
Να ερχεται ο ευρωπαιος και να βρισκει στους οδικους αξονες πρατηριο να γεμισει.http://www.autogreeknews.gr/nea/polla-d ... gia-to-vag
(((Η δήλωση αυτή χονδρικά μεταφράζεται στην κατάργηση των βενζινοκινητήρων TSI και των πετρελαιοκινητήρων TDI, σε έναν χρονικό ορίζοντα 3 δεκαετιών. Η επόμενη γενιά των μοσχοπουλημένων κινητήριων συνόλων αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026 και θα είναι η τελευταία.))))
Η τελευταια γενια θα κυκλοφορησει το 2026...υπαρχει ψωμι ακομη δηλαδη..
Δεν εχουμε το τελος αυτων των κινητηρω το 26 -
κουρτίνα Νο1 τότε :
είτε έχουν κάνει και συμφωνητικό με το πρατήριο για το διαμοιρασμό των κερδών των πωλήσεων φ.α.,
Προφανώς και τα οικόπεδα είναι πιο ακριβά από τα κτίρια και τα συγκροτήματα δεξαμενών/αντλιών στη γενική περίπτωση, γι' αυτό και δεν τα ανέφερα καν. Δεν έχει σημασία πάντως. Μπαίνεις σε μια επιχείρηση, ότι και να πουλάει αυτή, όσο κόστος και να έχει το νέο προιόν, ή θα πάρεις μερίδιο της επιχείρησης ή θα πουλάς με συγκεκριμένες χρεώσεις, συμφωνίες μοιρασιάς αρμοδιοτήτων και κερδών, καθώς και τον τρόπο που θα υλοποιηθεί και θα πληρωθεί η επένδυση.
Πρατηρια πρεπει να φτιαξει λογο ευρωπαικης ενωσης εννοω,,οχι μονο για τα λεωφορεια.
Και εγώ αυτό εννοώ, έχω διαβάσει την ανακοίνωση πριν χρόνια για την έγκριση να ανεφοδιάζονται τα γιωταχί από τους σταθμούς πλήρωσης της ΕΘΕΛ, και η οποία έγινε λόγω κοινοτικών δεσμεύσεων, πιθανότατα δεν θα γινόταν αλλιώς.
Ζω για την μέρα που θα ανακοινωθεί πως ο σταθμός των τρόλλευ στο Γκάζι ή στην Νέα Φιλαδέλφεια θα εγκαταστήσει και φορτιστές (ρεύμα έχει ένα σκασμό άλλωστε, και χώρο) για την εξυπηρέτηση και των ηλεκτρικών γιωταχήδων.
Στην ανάγκη να μπορούν να πάρουν κι αυτοί μια τζούρα ρεύμα, με το αζημίωτο φυσικά. -
Θα τους πάρουμε τα σωβρακα λέμε.....!!!
https://www.zougla.gr/money/agores/arti ... tis-a8inas
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Θα τους πάρουμε τα σωβρακα λέμε.....!!!https://www.zougla.gr/money/agores/arti ... tis-a8inas
Να υποθέσω ότι διαθέτεις κάποιο στόλο;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Χα χα χα..καλό!!!
Ούτε φωτογραφία δεν υπάρχει!! -
εγω εχω μια απορια: Εχω στο σπιτι κλιματιστικα 4ετιας mitsubishi που ηταν τα πιο ενεργειακα αποδοτικα inverter στην αγορα. Επισης εχω και νυχτερινο ρευμα. Η θερμανση με αυτα και το ρευμα που χρησιμοποιουσαν ηταν ασυμφορη, εβαλα φυσικο αεριο που εχει βεβαια φθηνοτερη τιμη απο το φυσικο αεριο κινησης και τα χρηματα που ξοδευω για θερμανση πεσαν στα μισα! Τοτε πως λοιπον ειναι πιο οικονομικα τα ηλεκτρικα αυτοκινητα απο τα αυτοκινητα φυσικου αεριου?? Τοσο μεγαλη διαφορα εχει η φορολογια του ΦΑ κινησης; Εδω καλα καλα μας συνεφερε περισσοτερο να ζεσταινουμε το σπιτι με πετρελαιο αντι για ρευμα!!! Ποσο πιο ακριβο να ειναι το φυσικο αεριο κινησης απο το θερμανσης για να συμφαιρει το ρευμα? εδω συμφερει καλυτερα να ξοδευεις πετρελαιο για το σπιτι αντι ρευμα!
ασε που με ηλεκτρικο αυτοκινητο θα καιω περισσοτερο ρευμα και θα ανεβω κλιμακα καταναλωσης και τις επιπλεον κιλοβατωρες τις πληρωνω πανακριβα!!!
τα αναφερουν τα ηλεκτρικα σαν τσαμπα το ρευμα και για αυτο εχω την απορια
μαλιστα δε θα βαζεις ολο νυχτερινο ρευμα, θα τα φορτιζεις και μερα οπωσδηποτε που το ρευμα ειναι πανακριβο -
Ο βαθμός απόδοσης ενός λέβητα ΦΑ είναι περίπου 90-95%. Ενός όμως θερμικού κινητήρα με το ζόρι 35-40%.
Σίγουρα όμως τα ηλεκτρικά δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν.
Στο καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης οι τιμές των ενεργειακών αγαθών εξαρτώνται κυρίως από τις τοποθετήσεις κεφαλαίων των μονοπωλιακών ομίλων και την «διάθεση» της εκάστοτε κυβέρνησης να στήριξει ένα καύσιμο ή όχι.
Η βενζίνη ας πούμε χωρίς φόρους γίνεται πολύ φθηνή, τόσο που με την σημερινή αγοραστική αξία των πολιτών δεν θα είχε νόημα καμία άλλη κουβέντα.
Επίσης, πρόσφατα σε ένα δημοσίευμα διάβασα ότι 100 εταιρείες προκαλούν το 70% της παγκόσμιας παραγωγής CO2.
Το να ακούω να μιλάνε για στροφή στην ηλεκτροκίνηση λόγω περιβάλλοντος μου προκαλεί γέλιο, αν μη τι άλλο.
Μπίζνες είναι όλα και να ξέρετε ότι δεν αργεί η μέρα που το ρεύμα θα είμαι εξίσου ακριβό όσο είναι σήμερα η βενζίνη, θα είναι τότε που θα σας λένε: «ναι, είναι ακριβό αλλά το ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω.»Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το θέμα είναι ότι για να πάει στο 3 % του ι.χ. στόλου, πρέπει να πουληθούν 150000 αυτοκίνητα μόνο με αέριο.
Ακόμα και σε βάθος 10ετίας φαίνεται δύσκολο.Δεν αναφέρομαι στο 3% του στόλου των ιχ, αλλά στο 3% της κατανάλωσης στο παράδειγμά μου, και αυτό είναι που πονάει τη φάρα των πετρελαιάδων και των συν αυτώ, η οποία μεταφέρει, παράγει και πουλάει χοντρικώς υγρά καύσιμα και υγραέριο και αυτό μετράνε, το πόσους τόνους ή κυβικά χώσανε κάθε μέρα.
Εκτός από ακόμη περισσότερα ιχ με φ.α., αν προχωρήσουν γενικώς τα φορτηγά και τα λεωφορεία με φ.α., τα ασθενοφόρα, όπως επίσης και αν στραφούν μαζικά μερικές δημόσιες υπηρεσίες σε αυτό οι οποίες κάνουν πολλά χλμ. όπως : ΕΛ.ΤΑ., αστυνομία, δήμοι, θα πάει. Αυτοί είναι και οι μεγάλοι μεμονωμένοι καταναλωτές που χειραγωγούνται κεντρικά και εύκολα άλλωστε.
Είναι θέμα επιλογών των γκράντε μαέστρων και μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα. Δεν υπάρχει σοβαρός αντίπαλος, π.χ. αυτή τη στιγμή η ηλεκτροκίνηση αφορά ως επί το πλείστον τα φάσιον βίκτιμς, τους έρλι αντόπτερς, τους μπέτα τέστερς, και κάποιους φιγουρατζήδες ή λεφτάδες. -
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Σου παράγει ο λέβητας ηλεκτρικό ρεύμα;Πρέπει να είσαι άσχετος με όλα αυτά, ε;
Που γράφω ότι ο λέβητας παράγει ρεύμα;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Σου παράγει ο λέβητας ηλεκτρικό ρεύμα;
Πρέπει να είσαι άσχετος με όλα αυτά, ε;
Που γράφω ότι ο λέβητας παράγει ρεύμα;Πιθανόν.
Τι σχέση έχει η απόδοση ενός λέβητα με ενός κινητήρα;Ότι και να σου πω δεν θα καταλάβεις, αν δεν κατανοείς τι σημαίνει βαθμός απόδοσης μιας συσκευής δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέρτα εδώ μέσα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Tesla Model 3 Long Range από €53.500 στην Ευρώπη
http://www.drive.gr/news/tesla-model-3- ... tin-eyropi
Αν ένα premium κινητό κοστίζει 1.500,00€ πόσο να κόστιζε άραγε ένα premium ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Η απάντηση ήρθε και μάλιστα τσουχτερή!
Φυσικά οποιαδήποτε κουβέντα περί απόσβεσης καταντά γελοία.
Αυτά τα αυτοκίνητα δεν προορίζονται για τους πολλούς. Όσοι έδιναν τέτοια ποσά θα συνεχίσουν να τα δίνουν.
Το άσχημο είναι ότι αυτή η ανοδική τάση των τιμών θα επηρεάσει και τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα κάποιες οικογένειες να μην μπορούν να ακολουθήσουν την τάση του εξηλεκτρισμού.
Στην τελική το να δώσω 32.000,00€ για ένα leaf και να για Αθήνα να θέλω 45’ στάση, τόσο μλκ δεν θα με πιάσουν. Συγνώμη για την έκφραση αλλά να δίνω ένα καρό λεφτά για να ταλαιπωρούμαι κιόλας σε ένα ταξίδι, πάει πολύ. Το άσχημο είναι ότι έχουν αρχίσει κάποιοι (αρκετοί) να το σκέφτονται. Μια δημόσια υπηρεσία ΟΚ, ένα εταιρικό ειδικού σκοπού επίσης. Μέχρι εκεί.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ηλεκτροκίνηση σε χώρες με ήδη υφιστάμενη υποδομή που πήρε δεκαετίες να δημιουργηθεί ( βενζινάδικα, δεξαμενές, κτλ) είναι δύσκολο να αποτελέσει την κυρίαρχη μορφή συγκοινωνιών μέσα στα επόμενα χρόνια. Χώρες όπως Κίνα και Ινδία θεωρώ ότι έχουν περισσότερες δυνατότητες να καταφέρουν κάτι τέτοιο.
Ηλεκτρικά μοντέλα όπως τα Τεσλα, BMW, Nissan κτλ είναι καλά εάν υπάρχει και δεύτερο η ακόμα καλύτερα και τρίτο αυτοκίνητο.
Διαβάζω απόψεις στο νήμα αυτό αλλά και στο «Προοπτική της ηλεκτροκίνησης» , και είναι αντιληπτό ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική συμβίωση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Συντήρηση και ανταλλακτικά είναι αρκετά ακριβά για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όχι μόνο για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά ακόμα και για της Αμερικανικής αγοράς που η διάδοσή τους είναι ακόμα μεγαλύτερη. Παράδειγμα, για το Tesla Raodster, τεχνικοί ερχόντουσαν από την Καλιφορνια να το ελνξουν κάθε χρόνο. Το Model S, όταν χρειάστηκε να αντικατασταθεί το μπροστινό φτερό, συνολικό κόστος 8.500 $. Επίσης η Τεσλα δεν πουλάει ανταλλακτικά σε τριτους, η συντήρηση και οποία φανοποιεία γίνετε αποκληστικα σε δικά της κέντρα, όπου υπάρχουν, η σε ορισμένα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Δυστυχώς πολλοί δεν έχουν ενδιαφερθεί για τα παραπάνω όταν παρήγγειλαν η αγόρασαν τα παραπάνω οχήματα, και είμαι σίγουρος όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν εργασίες η οποιαδήποτε συντήρηση θα βρεθούν προ εκπλήξεως.
Κλείνοντας, αν και θα μπορούσα να γράφω για ώρες, για τα Τεσλα που μπορώ να εκφέρω γνώμη, η ποιότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίστοιχη παρόμοιας κατηγορίας αυτοκινήτων ( σχετικα με τις διαστάσεις), ποσό μάλιστα τιμής. Εάν θες να κανείς οικονομία δεν αγοράζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
-
People want economy, and they will pay any price to get it
Lee Iacocca
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά