-
Child growth standards
Να φανταστώ δεν είναι ανάπτυξη των παιδιών αλλά μεγέθυνση παιδιών.
Ή πως παίρνει μπόι η οικονομία, και βγάζει τρίχες ή βυζιά, ανάλογα αν είναι αγόρι ή κορίτσι... Ο καθένας πλάθει την οικονομία όπως θέλει στη φαντασία του.
-
@ SPIROS
Πώς θα μπει για πες πχ σε ένα 2021 μοντέλο που το αγοράζεις σήμερα θα σε φωνάξουν πχ στα πλαίσια μιας ανάκλησης μιας αναβάθμισης και αν δεν πας;
-
αν ηθελαν να το κανουν υπαρχουν τροποι. Πχ, δεν θα σε ασφαλιζει καμια εταιρια αν δεν εχεις το συστημα αυτο, μπορουν να σου στειλουν ενα ωραιο προστιμο στην εφορια.
-
Πάντως το μόνο που έχει 'οικολογικό' νόημα , είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο φτηνό να μειώσεις την ρύπανση ενός εργοστασίου παραγωγής ρεύματος , αντί να μειώνεις την ρύπανση που προκαλούν εκατομμύρια ΜΕΚ .
Απλά η τεχνολογία θέλει να ωριμάσει .
Ως προς τις ταχύτητες , για τις πόλεις τα 30 στα στενά είναι αναγκαία . Για τους Α/Δ τα μποτιλιαρίσματα στην Ευρώπη είναι πιο συχνά και από την συννεφιά...
-
Αυτο που επισης θα ειχε οικολογικο νοημα θα ηταν να μην αλλαζουμε αυτοκινητα συχνα. Αλλα μετα τι θα πουλανε οι εταιριες;
-
Κάτι άλλο που θα είχε οικολογικο νόημα θα ήταν να δωθουν οικονομικά κίνητρα σε όσους έχουν Euro5 και κάτω και να αλλάξουν τα αυτοκίνητα τους. Ταινία επιστημονικής φαντασίας
-
οικονομικα κινητρα = επιπλεον φοροι για ολους
-
Ένα υπέρ των diesel
παρκάρω για μια δουλειά αλλά φόραγα καλά ρούχα γιατί θα πήγαινα σε γάμο , το αφήνω να δουλεύει με τον κλιματισμό γιατί είχε 35 στην σκιά μην ιδρωσουμε μετά που θα μπω μέσα , τα 10 λεπτά που νόμιζα ότι θα κάνω έγιναν 40 ! Δεν κατάλαβε τίποτα η μέση κατανάλωση από 4,6 πήγε 4,7 και μέσα 22 βαθμούς
-
Εξαρτάται το δείγμα/πληθος του μέσου όρου. Αν αυτό είναι καμια 5000 με 7000 χλμ τότε πολλα έκαψε
-
Ε όχι δα. Αυτό ακριβώς είναι ΚΑΡΑΜΟΠΙΝΑΤΟ πλεονέκτημα των ηλεκτρικών και δεν μπορεί να το κάνει ΚΑΝΕΝΑ θερμικό. Αφήνεις το σκυλί μέσα για δύο ώρες κι έχεις τον κλιματισμό να δουλεύει.
-
Ένα υπέρ των diesel
παρκάρω για μια δουλειά αλλά φόραγα καλά ρούχα γιατί θα πήγαινα σε γάμο , το αφήνω να δουλεύει με τον κλιματισμό γιατί είχε 35 στην σκιά μην ιδρωσουμε μετά που θα μπω μέσα , τα 10 λεπτά που νόμιζα ότι θα κάνω έγιναν 40 ! Δεν κατάλαβε τίποτα η μέση κατανάλωση από 4,6 πήγε 4,7 και μέσα 22 βαθμούς
Κάτι που αν έκανες σε σοβαρή ευρωπαική πόλη παίζει και να μην έβρισκες το αυτοκίνητο όταν επέστρεφες. Απαγορεύεται το ζέσταμα κτλ
-
Ε όχι δα. Αυτό ακριβώς είναι ΚΑΡΑΜΟΠΙΝΑΤΟ πλεονέκτημα των ηλεκτρικών και δεν μπορεί να το κάνει ΚΑΝΕΝΑ θερμικό. Αφήνεις το σκυλί μέσα για δύο ώρες κι έχεις τον κλιματισμό να δουλεύει.
Και του βάζεις και βιντεάκια για σκύλους στο Youtube, να το βρεις ευδιάθετο όταν επιστρέψεις.
Όντως υπάρχουν τομείς που τα μπαταριοκίνητα δεν τα φτάνει κανένα, αρκεί να χεις κοντά μπαλατέζα!
-
Τι λέτε τώρα ένα αμαξάκι που το αγοράζεις με 8-9 χιλιάδες € (τα καλά ελληνικά) το συγκρίνετε με τα ηλεκτρικά εξαπλασιας τιμής .
Επειδή με τσιγκλισατε (lap) έκανα 350 χλμ, 3 ώρες στάση , σε μέρος που δεν θα μπει φορτιστής ούτε το 2050 αλλά 350 πίσω με μέση κατανάλωση 4,69 ( περιλαμβάνονται και τα 40 λεπτά ρελαντί) σε δρόμους που δεν έβαλα 6η παρά για καμμιά δεκαριά χλμ και που θα αφήνατε τις 21αρες ζάντες του tesla παρακαταθήκη για τους αρχαιολόγους του μέλλοντος και θα γυρνάγατε με την οδική .
Δεν λέω περισσότερα αλλά τα μικρά diesel οποιοδήποτε κατασκευαστή είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και γι'αυτό τα έκοψαν δεν δίνεις τέτοια πράγματα στον λαό μαθαίνει στο τζάμπα , όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν , εγώ το δικό μου θα το δώσω μόνο όταν έρθουν να το κατασχέσουν με το ζόρι με ένοπλη συνοδεία!
ΥΓ 1 είχε ακόμη καύσιμο για άλλα 150 χλμ άνετα
ΥΓ 2 μπορεί κάποια στιγμή να έχω και εγώ ηλεκτρικό αλλά θα είναι από την Τoyota- όταν το αποφασίσει -και πάντα θα υπάρχει το μικρό diesel για τέτοιες περιπτώσεις.
-
5 λάικ μόνο; Ελάτε ρε παιδιά, βάλτε τα δυνατά σας, αμαρτία είναι!
-
Δεν λέω περισσότερα αλλά τα μικρά diesel οποιοδήποτε κατασκευαστή είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και γι'αυτό τα έκοψαν δεν δίνεις τέτοια πράγματα στον λαό μαθαίνει στο τζάμπα , όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν , εγώ το δικό μου θα το δώσω μόνο όταν έρθουν να το κατασχέσουν με το ζόρι με ένοπλη συνοδεία!
Ανατρίχιασα... Τώρα μόλις κατάλαβα ότι οδηγώ καθημερινά ένα από τα ιερά δισκοπότηρα της σύγχρονης αυτοκίνησης! Τρέχω στο Lloyds να ασφαλίσω το ντιζελάκι μου. Προβληματίζομαι μόνο τι αξία να βάλω. Νομίζω καναδυό εκατομμύρια καλά είναι. Λίγο υποτιμημένο, αλλά δεν θελω να ξετιναχτώ στα ασφάλιστρα.
-
Ειρωνείες.... Να χα 1 ευρώ για κάθε μία.
Edit:
Ωπ, να μπήκε 1 ευρώ από τη δικιά μου ειρωνεία...... Βρε λες;
-
Το diesel είναι diesel. Δύο αυτοκίνητα, ίδιος οδηγός, ίδιες διαδρομές. Diesel 2200cc, βάρος καθαρό περίπου 1750κιλά, 210 άλογα, Euro6d με ουρία, κόστος σε ευρώ από 9,5-10,5/100km. Βενζίνη 1000cc, βάρος 900κιλά, 110 άλογα, κόστος σε ευρώ 8,5-10/100km. Και τα δύο με V-power. Στην Κρήτη η βενζίνη είναι ακριβότερη, όταν βολεύει, τις μέρες της προσφοράς.
-
Θηρίο το diesel. Ποιο είναι;
-
'Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας'...
Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σε καρτέλ για τις εκπομπές αζώτου.
Οι Daimler, BMW, Volkswagen, Audi και Porsche συμφώνησαν να μην μειώσουν τις εκπομπές κάτω από τα επίσημα όρια. Καλούνται τώρα να πληρώσουν πρόστιμα 1 δισ. ευρώ.
8 Ιουλίου 2021, 13:59
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε την Πέμπτη πρόστιμα συνολικού ύψους 850 εκατ. ευρώ σε πέντε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν μείωσαν τις εκπομπές ρύπων όσο θα μπορούσαν.
Οι Daimler, BMW, Volkswagen, Audi και Porsche συνεργάστηκαν σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου (τα οποία ενοχοποιούνται για αναπνευστικά προβλήματα) συμφώνησαν όμως να μην αξιοποιήσουν πλήρως τις νέες τεχνολογίες για περιορισμό των εκπομπών.
Η Daimler γλίτωσε το πρόστιμο επειδή αποκάλυψε στην Κομισιόν την ύπαρξη του καρτέλ.
«Οι πέντε κατασκευαστές διέθεταν την τεχνολογία για μείωση των επιβλαβών εκπομπών πέρα από το όριο που απαιτεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις εκπομπές. Απέφυγαν όμως να ανταγωνιστούν μεταξύ τους στην πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας» δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτ Βεστάγκερ
-
Η Γαλλο-ιταλική συμμαχία στα αυτοκίνητα , άλλαξε και τις ισορροπίες στην πολιτική της ΕΕ , ιδίως μετά την αποχώρηση του ΗΒ
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά