-
Ο γραπτός λόγος πολλές φορές παρεξηγείται.
-
και στο Λονδινο το ιδιο ειχαν σκεφτει για τα ντηζελ του κατω του ΕΥΡΩ6.
ειχε κολλησει η Γκρινπις στο CO2...την τυφλα τους και οι πολιτικοι και 'βολικα' κανενας δεν σκεφτηκε τα μικροσωματιδια..
http://www.theguardian.com/uk/2013/jan/ ... rse-petrol
'Diesel fumes more damaging to health than petrol engines
Ministry report says 'green' cars contribute significantly to air pollution and lung diseases'Τα καυσαερια ντηζελ ειναι πιο επιζημια για την υγεια σε σχεση με αυτα των βενζινοκινητηρων. Το υπουργειο λεει οτι τα 'πρασινα αυτοκινητα συνεισφερουν σημαντικα στην ατμοσφαιρικη ρυπανση'
-
Δε μου καίγεται καρφί .
Εγώ είμαι Ελληνάρας και πήρα το 'πιτρέλαιου' και κάνω χιλιόμετρα 'τζάμπα'
Άσε που δε πληρώνω και τέλη κυκλοφορίας , αυτό που το βάζεις ;
Και άμα βουλώσει αυτό το ντεπεφέ , πως το λένε το ρημάδι, του δίνω μια και το πετάω και πάω και πιο σβέλτα άμα λάχει ναούμ...Τι με νοιάζει ;
Μήπως θα με ελέγξει κανείς ;Άλλο θέμα που θα πάθουν καρκίνο τα παιδιά μου (για τα άλλα δε με κόφτει άλλωστε)
Sorry για το αλλά τρελλαίνομαι όταν βλέπω τέτοια σκεπτικά καθώς και διαφημίσεις συνεργείων που προτρέπουν στην αφαίρεση του dpf
-
όλα μάλλον ξεκινάνε από τα 'ιδιωτικά', κιόλας ΚΤΕΟ !!
αν μπορώ πχ να ,,,,
έχω βάλει χεννον που στραβώνουν τους παντες
να έχω βάλει άλλη διάσταση ελαστικών
να έχω κάνει όποιες μετατροπές θέλω
να έχω βγάλει το φίλτρο μικροσωματιδίων
να έχω αλλάξει ίσως και μοτέρ& να περνάω κανονικά ΚΤΕΟ .... ΤΟΤΕ ............
-
Εγω δινω το Civic to 1.8 και με 4 χιλιαρικα ακομα θα παρω πετρελαιο.Κανω λιγα χιλιομετρα .Πιστευω αντι 1000ευρω που δινω για βενζινη να παει 600ε σε πετρελαιο, καποια στιγμη θα ερθει η αποσβεση.
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Εγω δινω το Civic to 1.8 και με 4 χιλιαρικα ακομα θα παρω πετρελαιο.Κανω λιγα χιλιομετρα .Πιστευω αντι 1000ευρω που δινω για βενζινη να παει 600ε σε πετρελαιο, καποια στιγμη θα ερθει η αποσβεση.Δική σου η τσέπη, δικά σου τα λεφτά, ότι νομίζεις καλύτερο κάνε. Προσωπικά όπως περιγράφεις την κατάσταση θεωρώ ότι είναι από τις χείριστες επενδύσεις που έχω ακούσει.
- Θα σκοτώσεις ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για ένα κομμάτι ψωμί
- Θα πάρεις ένα σαφώς υποδυέστερο αυτοκίνητο
- Θα προτιμήσεις να πάρεις πετρέλαιο αντί για βενζίνη - δηλαδή επιπλέον επένδυση 2-3 Κ
Ετήσιο όφελος από καύσιμο: 400 ευρώ!!!
Αν υπολογίσεις τι έχεις, τι θα δώσεις και πότε θα κάνεις απόσβεση είναι πραγματικά να κοπανάς το κεφάλι σου
Εκτός των άλλων: κάνε μια γύρα πρώτα στο φορουμ και μετά πήγαινε να ρωτήσεις και σε ειδικούς (όχι πωλητές), όπως το περιγράφεις το πετρέλαιο δεν είναι για σένα - άσχετα με τα οικομικά. Μπορεί να σου βγει και ακριβότερο από τη βενζίνη! -
με τα χλμ που κάνεις το χρόνο.... = κρατάς το civic
ποιο civic έχεις ?
ποιο μοντέλο diesel, θες να πάρεις ? -
Εγω δινω το Civic to 1.8 και με 4 χιλιαρικα ακομα θα παρω πετρελαιο.Κανω λιγα χιλιομετρα .Πιστευω αντι 1000ευρω που δινω για βενζινη να παει 600ε σε πετρελαιο, καποια στιγμη θα ερθει η αποσβεση.Τραγικό λάθος.
-
Μα αφου τα βαζω κατω και με συμφερει .Οποτε εχουμε και λεμε στην 5 ετια .
Ηοnda Civic 2008 me 56.000 klm = 9000 ευρω
τελη 5 χ 300 = 1500 ευρω
βενζινη 80 ευρω το μηνα = 1000 ευρω το χρονο λογικα αντιστιχα 600ευρω το χρονο για πετρελαιο
επιβαρυνση βενζινη 400ευρω χ 5 = 2000 ευρω
Αξια Civic σε 5 ετη = 4.000 ευρω
Αξια πεζο 208 diesel 2014 se 5 ετη = 8.000 ευρωΑρα αποσβεση των 3.500ευρω σε 5 ετη και παραληλα εχοντας στην κατοχη μου πιο ακριβο αυτοκινητο ωφελος 4.000 ευρω
-
Μα αφου τα βαζω κατω και με συμφερει .Οποτε εχουμε και λεμε στην 5 ετια .
Ηοnda Civic 2008 me 56.000 klm = 9000 ευρω
τελη 5 χ 300 = 1500 ευρω
βενζινη 80 ευρω το μηνα = 1000 ευρω το χρονο λογικα αντιστιχα 600ευρω το χρονο για πετρελαιο
επιβαρυνση βενζινη 400ευρω χ 5 = 2000 ευρω
Αξια Civic σε 5 ετη = 4.000 ευρω
Αξια πεζο 208 diesel 2014 se 5 ετη = 8.000 ευρωΑρα αποσβεση των 3.500ευρω σε 5 ετη και παραληλα εχοντας στην κατοχη μου πιο ακριβο αυτοκινητο ωφελος 4.000 ευρω
Έχεις καταλάβει ότι το 208 είναι τάφος σε σχέση με αυτό που έχεις. Επίσης, ελπίζω σε 5 έτη να μη χρειαστείς καμία αντλία ή φίλτρο DPF.
-
Το εχω καταλαβει! Οπως επισης καταλαβα οτι εδω και 3 χρονια παω με 2.5οοο στροφες το αμαξι γιο οικονομια. Παντως εχουν ενα νευρακι χαμηλα τα ψοφια diesel που σε ξεγελαει. Απλα τι μελλον να εχει το Civic 1.8 σε 5 ετη απο τωρα ????
-
Όχι ρε φιλαράκι το αυτοκίνητο σου ειναι διαστημικό τι πας να το δώσεις; Αν τρελενεσαι τόσο με την καταναλωση βάλε υγραερίο.
-
Η Renault προσανατολίζεται σε παύση της τοποθέτησης πετρελαιοκινητήρων στα μικρά τουλάχιστον μοντέλα της μέχρι το 2020 εξαιτίας του υψηλού κόστους εξέλιξης και φυσικά των εκπομπών ρύπων.
Λεπτομέρειες εδώ
-
Λένε ότι δεν θα μπαίνει ούτε σε Μεγκάν, ήτοι κάτω από τα 1.600 πετρελαιοκινητήρας γιοκ, αλλά νομίζω ότι υπερβάλλουν. Μέσα σε 3,5 χρονάκια δεν γίνεται να κάνεις τέτοια στροφή στη γκάμα σου και η αγορά να σε ακολουθήσει αδιαμαρτύρητα, είναι αυτοκτονικό.
-
η αγορά 'θα ακολουθήσει αδιαμαρτύρητα' , αν οι νόμοι/φόροι κτλ, ΑΛΛΑΞΟΥΝ, και είναι με το μέρος των ηλεκτρικών.
έστω ότι αγοράζω ένα volvo XC90 T8, ακόμα και με το σημερινό τρόπο υπολογισμού ρύπων ... το σύστημα το προμοτάρει ΚΑΡΓΑ !!!!! Το περίπτερο, φαίνεται, είναι πιο πράσινο από το μικρό χιλιαράκι, κι ας μην μιλήσουμε για το συνολικό του ενεργειακό αποτύπωμα κτλ κτλ . αφού ακόμα και το CO2, υπολογίζεται για ΜΟΝΟ τα πρώτα 100χλμ που έχει τις μπαταρίες φορτισμένες.
εκπομπές 20-50 γρ CO2 στα Πρώτα 100χλμ
*άσε που το CO2, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΠΟΣ
θα περάσουμε στην εποχή των plug-in, που θα έχουν 30-50χλμ αυτονομία μόνο με μπαταρίες (δεν θα πάμε κατευθείαν σε ηλεκτρικά για το καλό των βιομηχάνων, αφού θα πρέπει να κάνουν απόσβεση των επενδύσεων τους, καθώς και να τους δοθεί χρόνος για την αλλαγή των εργοστασίων κτλ/κτλ)
ταυτόχρονα, θα γαμήσουν όλους τους υπολοίπους, με φόρους, για αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να έρθουν & τρελά χαράτσια στα diesel.
η στρέβλωση της αγοράς, μέσω των πολιτικών αποφάσεων, με στόχο την αφαίμαξη του πόπολου, είναι απύθμενη
ενώ, τα ΜΜΕ του κώλου, με εκπομπές τύπου ECONEWS, θα πανηγυρίζουν ότι σώζουμε τον πλανήτη !!!!!
και εκεί, κάπου εκεί στο 2019+, τα βράδια, μπορεί να δούμε και το μπλακ αουτ της ΔΕΗ ή η τιμή του ρεύματος να έχει διπλασιαστεί, αφού οι τρόικα και οι λοιποί φίλοι μας, θα έχουν απαξιώσει το στρατηγικό μας ενεργειακό πλεονέκτημα, τον λιγνίτη και θα έχουν κάνει ασύμφορη (με πράσινους νόμους) την λειτουργία των μονάδων της Πτολεμαΐδας. Οι ιθαγενείς θα πληρώνουν φόρο υποτέλειας, το λεγόμενο ΕΤΜΕΑΡ, νομίζοντας ότι με τα καθρεφτάκια γίνεται δουλειά, ενώ θα καταναλώνουν & εισαγόμενο ρεύμα από βουλγαρία/τουρκία/σκόπια.
Αλήθεια, γιατί η TESLA (ενδιαφέρον έχει να δείτε, το μέγεθος του δανεισμού της ) δεν κάνει έφοδο στην Αγορά της ευρώπης, να τους σκίσει ; μήπως υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ κυρίων, των κυβερνήσεων/βιομηχάνων .....
**αξίζει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι η χρήση του diesel στη Γαλλία για την αυτοκίνηση, έγινε όταν η χώρα πέρασε στην πυρηνική εποχή και στην παραγωγή του ρεύματος από Ουράνιο. ΝΑ, Τι να τα κάνει τα μέχρι τότε διυλιστήρια που παρήγαγαν πετρέλαιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας; *
-
Ναι μεν σε αρκετά σημεία, αλλά : 3,5 χρονάκια είναι πολύ λίγα για να βελτιωθούν οι υποδομές φόρτισης και στάθμευσης (ιδιωτικές και δημόσιες) για τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα μείζονα θέματα για την εξάπλωσή τους. Επίσης επειδή η Ρενώ βρίσκεται σχεδόν στο μηδέν στα υβρίδια, πάλι αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό για να αναπτύξει γκάμα μικρών υβριδίων και, εξόχως, να τα επιβάλλει στην αγορά και αυτά να σηκώσουν όγκο από τα πετρέλαιά της, δοθέντος η φίρμα πουλάει κοντά 70% πετρέλαια.
Επειδή δε ο Γκοσν έχει πέσει πολλάκις έξω στις προβλέψεις του για την επόμενη μέρα, απλά κρατάω πολύ μικρό καλάθι.Εν ολίγοις, η αγορά αλλάζει, το ίδιο και οι κανονισμοί, αλλά με πολύ αργότερο ρυθμό απ' ότι μας αφήνει να πιστέψουμε ο εξέκ της Ρένας.
-
Στην ουσία η Ρενω λεει το μυστικό που ξέρουν όλοι οι κατασκευαστές.
Ο περιορισμός των εκπομπών οξειδίου του αζώτου είναι αδύνατος πρακτικά χωρίς να μειωθεί πολύ η απόδοση και να γίνει αρκετά πολύπλοκος ο κινητήρας.
Για μεσαία και μεγάλα κυβικά αξίζει η άσκηση , στα πολυ μικρά όμως δεν έχει νόημα. Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να είναι το καύσιμο των μεγάλων οχημάτων , με τις απαραίτητες επεμβάσεις.
Η πραγματική διάσταση του dieselgate έχει κρατηθεί χαμηλά ώστε να δοθεί χρόνος στους κατασκευαστές να ετοιμάσουν την επόμενη ημέρα.
Κάτι που πολλοί ξεχνάμε είναι οτι τα οξείδια του αζώτου είναι πολύ τοξικά.
-
Είναι δε πολύ σημαντικά για το ελληνικό μικροκλίμα, καθότι αποτελούν τον πρόδρομο ρύπο του φωτοχημικού νέφους που ταλανίζει τις ελ πόλεις εδώ και δεκαετίες. Ο άλλος κίνδυνος είναι τα αιωρούμενα μικροσωματίδια.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για μεσαία και μεγάλα κυβικά αξίζει η άσκηση , στα πολυ μικρά όμως δεν έχει νόημα. Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να είναι το καύσιμο των μεγάλων οχημάτων , με τις απαραίτητες επεμβάσεις.Πιάνομαι απ' το παραπάνω για να ρωτήσω κάτι: για τα (πολύ) μεγάλα κυβικά λογικό ν' αξίζει το diesel. Πού να βάλεις βενζινοκινητήρα σε νταλίκα π.χ. ή σε πούλμαν; Για τα μικρά επίσης λογικό, δεδομένων των ρύπων. Για τα μεσαία όμως γιατί θεωρείται ότι αξίζει το diesel;
Καταρχήν τι εννοούμε μεσαία; Φαντάζομαι 2λιτρα/3λιτρα οχήματα. Γιατί λοιπόν να μην αξίζει ν' αναπτύξεις ένα diesel κινητήρα σε μικρό αυτοκίνητο (ρητορική η ερώτηση ως εδώ) και ν' αξίζει σε 2λιτρο; Δηλαδή ένα SUV που θα κινούνταν ικανοποιητικά με 2λιτρο diesel δε θα είναι πιο 'καθαρό' με αντίστοιχο βενζινοκινητήρα; Και εννοείται εξίσου αποδοτικό; Επίσης αν οι αυτοκινητοβιομηχανίας αδυνατούν ν' ανταπεξέλθουν σε μελλοντικές απαιτήσεις ρύπων για μικρά diesel αυτοκίνητα πώς ακριβώς θα το καταφέρουν για τα μεσαία (μεσαία = τα 2λιτρα/3λιτρα που λέγαμε); Γίνονται πιο ελαστικές οι απαιτήσεις όσο ανεβαίνουμε σε κυβικά;
-
Δεν ειναι μικρότερες οι απαιτήσεις αλλα αν το έξτρα κοστος για ενα νεο μη ρυπογόνο ντιζελοκινητηρα ειναι 6.000€ αυτο ειναι 50% αύξηση στην τιμη ενος μικρού αυτοκινητου άρα καθίσταται ασυμφορο (ειδικά αν το έξτρα κοστος για να επιτυχείς τα ίδια αποτελέσματα με υβριδικό σύστημα ειναι 3000€). Τα 6.000 σε ενα διλιτρο των 30.000 μπορούν και να δικαιολογηθούν.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά