-
Καλησπέρα σε όλους/ες
Βρισκομαι στο εξης διλημμα και θα ηθελα γνωμες και αποψεις πανω σε αυτο:
Ειμαι προ των πυλων για μια αγορα αυτοκινητου μικρομεσαιας κατηγοριας diesel*
Οφειλω να ομολογησω οτι με εχει δελεασει αρκετα το kia rio οπως και το ceed λογω καλης φημης (μηχανολογικα), μεγαλης εγγυησης και φυσικα καλης τιμης μιας και ειναι απο τα πιο οικονομικα της κατηγοριας τους.
Με ενοχλει που ειναι μικρα σε ιπποδυναμη (90ps το rio ) αλλα οπως διαβαζω γενικα λογω πετρελαιου υπαρχει καλη ροπη που το 'σωζει', οπως και η ελλειψη cruise control στο συγκεκριμενο μοντελο (αλλα δεν θα σκασω κιολας).
Η προσφορα που πηρα για το rio ειναι στα 14500 τελικη τιμη.Απο την αλλη εχω βρει ενα Gold 1,6 TDI Bluemotion του 2011 με 55000χλμ στα 14000 που εχει οτι εχει και το rio + το cruise control και το οτι ειναι ενα πολυ πετυχημενο μοντελο μεσα στα χρονια και εχει βαρος το ονομα του στην αγορα.
Ειναι εισαγωγης και ο μαντρας λεει οτι το αμαξι μπορω να το τσεκαρω με τον αριθμο πλαισιου χωρις ομως να γνωριζει αν στην γερμανια ηταν απο leasing η απο ιδιωτη (πως γινεται να μην το ξερει?!)Κολλαω λοιπον στο οτι μου αρεσει το golf παραπανω σχεδιαστικά αλλα με φοβιζει το ενδεχομενο του να πληρωσω ακριβα την αγορα με μελλοντικα προβληματα που μπορει να προκυψουν. Επισης με μπλοκαρει στην Κια το θεμα της μεταπωλησης μιας και τρωει γκολ απο τα αποδυτηρια συγκριτικα με το golf που κραταει τιμη χρόνια μετά.
Σε γενικες γραμμες σας εδωσα να καταλαβετε ελπιζω.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις αποψεις / γνωμες σας*(Μινι ερωτηση που θα παρακαλουσα να μου απαντησετε χωρις ομως να φυγουμε off topic - Κανω χοντρικα 10000χλμ τον χρόνο (τα περισσοτερα εντος πολης). Αξιζει το εξτρα $$ του πετρελαιου ή να παω σε βενζινη???)
-
Καλησπέρα σε όλους/ες
Οφειλω να ομολογησω οτι με εχει δελεασει αρκετα το kia rio οπως και το ceed λογω καλης φημης (μηχανολογικα), μεγαλης εγγυησης και φυσικα καλης τιμης μιας και ειναι απο τα πιο οικονομικα της κατηγοριας τους.
Με ενοχλει που ειναι μικρα σε ιπποδυναμη (90ps το rio ) αλλα οπως διαβαζω γενικα λογω πετρελαιου υπαρχει καλη ροπη που το 'σωζει', οπως και η ελλειψη cruise control στο συγκεκριμενο μοντελο (αλλα δεν θα σκασω κιολας).
Η προσφορα που πηρα για το rio ειναι στα 14500 τελικη τιμη.Απο την αλλη εχω βρει ενα Gold 1,6 TDI Bluemotion του 2011 με 55000χλμ στα 14000 που εχει οτι εχει και το rio + το cruise control και το οτι ειναι ενα πολυ πετυχημενο μοντελο μεσα στα χρονια και εχει βαρος το ονομα του στην αγορα.
Ειναι εισαγωγης και ο μαντρας λεει οτι το αμαξι μπορω να το τσεκαρω με τον αριθμο πλαισιου χωρις ομως να γνωριζει αν στην γερμανια ηταν απο leasing η απο ιδιωτη (πως γινεται να μην το ξερει?!)Κολλαω λοιπον στο οτι μου αρεσει το golf παραπανω σχεδιαστικά αλλα με φοβιζει το ενδεχομενο του να πληρωσω ακριβα την αγορα με μελλοντικα προβληματα που μπορει να προκυψουν. Επισης με μπλοκαρει στην Κια το θεμα της μεταπωλησης μιας και τρωει γκολ απο τα αποδυτηρια συγκριτικα με το golf που κραταει τιμη χρόνια μετά.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις αποψεις / γνωμες σας*(Μινι ερωτηση που θα παρακαλουσα να μου απαντησετε χωρις ομως να φυγουμε off topic - Κανω χοντρικα 10000χλμ τον χρόνο (τα περισσοτερα εντος πολης). Αξιζει το εξτρα $$ του πετρελαιου ή να παω σε βενζινη???)
-
Καλησπέρα σε όλους/ες
-
Κατά πρώτον, καλύτερα να πάρεις καινούργιο αμάξι, παρά μεταχειρισμένο, επίσης τα diesel εισαγωγής έχουν τουλάχιστον 30000 χλμ το χρόνο ΜΙΝΙΜΟΥΜ, άρα είναι γυρισμένο κοντέρ, άρα δεν ξέρεις πόσα χλμ έχει κάνει.
Από κεί και πέρα, για το αν συμφέρει το diesel, για μένα προσωπικά είναι το μισό κόστος σε σχέση με βενζίνη, έβαζα 90ευρώ το μήνα και βάζω 45. Στα 10.000 χλμ το χρόνο είναι 800 ευρώ το κέρδος (κατ' εμέ). Αλλοι λένε '7λτ/100χλμ με τη βενζίνα, 5λτ/100χλμ το πετρέλαιο' και βγάζουν πολύ λιγότερη διαφορά. Αρα έχει σημασία πώς οδηγάς και σε ποιους δρόμους πας.
-
Ειμαι στην ιδια φαση περιπου και στα χιλιομετρα και στις επιλογες καινουριου η μεταχειρισμενου, πετρελαιου η βενζινας κλπ. Κατεληξα σε καινουριο για να εχω ησυχο το κεφαλακι μου και να μην μπλεκω με μαντραδες χιλιομετρα και αλλες ιστοριες. Για τα μτχ πετρελαια εισαγωγης αυτο που αποκομισα ειναι πως μπορει να γραφουν και το 1/3 απο αυτα που εχουν πραγματικα. Αυτα που διαβασα και στο σαιτ ειναι πως ειναι σχεδον αδυνατο να πηρε καποιος πετρελαιο εξω και να εκανε σε 4-5 χρονια μονο 55κ χλμ. Το οφελος του πετρελαιου στην ελλαδα ειναι οτι πρωτον καιει λιγοτερο και δευτερον κοστιζει και λιγοτερο. Στο εξωτερικο σε πολλες χωρες ομως κοστιζει το ιδιο οποτε οποιος παρει πετρελαιο το παιρνει για τον πρωτο λογο πραγμα που σημαινει οτι κανει πολλα χλμ για να κανει την αποσβεση του. Τωρα οσον αφορα το πετρελαιο αν πουμε οτι καιει 5 λιτρα στα 100 χλμ ο υπολογισμος ειναι 51,3410000/100 αρα 670 ευρω τον χρονο. Αντιστοιχως αν κανεις 71,6410000/100 σου βγαζει 1148. Εχεις δλδ 478 ευρω οφελος τον χρονο. Αν μιλαμε για καινουρια που εχουν 2,5κ παραπανω το πετρελαιο θελεις μια 5ετια για να κανεις αποσβεση.αν υπολογισεις σε αυτα τα τεκμηρια τα τελη την ασφαλιση κλπ βγαζεις το αποτελεσμα σου. Και ολα αυτα αν η τιμη του πετρελαιου παραμεινει χαμηλη μεσα στην πενταετια. Προσωπικα με τοσα λιγα χλμ επελεξα καινουριο και βενζινη. Σου μεταφερω εμπειριες που αποκομισα τοσο καιρο στο φορουμ απο διαφορους που οντως γνωριζουν το αντικειμενο σε αντιθεση με εμενα, οποτε μην λαμβανεις την αποψη μου σαν καποιου απολυτου γνωστη. Οσον αφορα το παραδειγμα σου και την μεταπωληση, σε 5 χρονια το κια σιντ θα το δωσεις σιγουρα ακριβοτερα και ευκολοτερα απο οτι το 10ετιας γκολφ. Καλη αγορα οτι και αν κανεις.
-
Ο χρήστης alexisswimming έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους/εςΒρισκομαι στο εξης διλημμα και θα ηθελα γνωμες και αποψεις πανω σε αυτο:
Αν δεν κάνω λάθος το Rio είναι μικρότερο από το Golf (μπορεί και να κάνω λαθος όμως...)
Το Golf που θα είναι εισαγωγής και θα το ξαναπουλήσεις θεωρείς ότι απαραίτητα θα έχει καλύτερη τιμή από το Rio που θα το αγοράσεις ως καινούριο??? Δεν είμαι σίγουρος. Βέβαια στην Ελλάδα ο κόσμος κολάει πολύ σε τεμπέλες και σε μούρη. Τα συμπεράσματα δικά σου. Στην ίδια οικόγενεια με το Rio βρίσκεται και το i-30 το οποίο φοράει τον ίδιο κινητήρα και έχει καλύτερους χώρους, 5 χρόνια εγγύηση.
Για τo Golf τι εγγυήσεις σου δίνει ο μαντράς? Προσωπική μου άποψη: το μεταχειρισμένο 5ετιας το κοιτάς αν έχει το 1/2 της τιμής του καινούριου, εκτός και αν αγοράζεις από άτομο που εμπιστεύεσαι με κλειστά τα μάτια.
-
Καλημερα και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.
Μου κανει εντυπωση αυτο που λετε για τα γυρισμενα χλμ μιας και ο μαντρας δηλωνει οτι το αμαξι εχει βιβλιο service και οτι μπορω να παρω τον αριθμο πλαισιου να παω να το τσεκαρω. Εγγυηςη δεν δινει αν θυμαμαι καλα! Απο κει και περα συμφωνω οτι ειναι καπως αμφιβολο ποιο θα εχει κρατησει υψηλοτερη τιμη. Σημερα θα παω να δω το ceed μιας και στην προηγουμενη εκθεση δεν το ειχε και να παρω και προσφορα. Επειδη με τρωει η περιεργεια θα παω να δω και το golf να δω τι θα μου πει ο αλλος αν και πολυ φοβαμαι οτι θα ακουσω ασαφιες. Το i30 το ειδα απο κοντα αλλα με χαλασαν καπως οι γραμμες του.
Και οπως εμαθα η kia δεν εισαγει τον 1.4 βενζινοκινητηρα στην Ελλαδα. (Υποπτο;;)
Και φυσικα εχει και βολτα απο τραπεζες να δω που αξιζει να βαλω το δανειο! (Δεν καθεται το γ@μω τζόκερ)
Κατερινα εσυ τελικα ποιο πηρες; -
Δεν πηρα. Ημουν αναμεσα σε μεγκαν 1200αρι, λεον 1200αρι και φοκους 1000αρι με τεταρτη αλλα και φθηνοτερη επιλογη το σκοντα ραπιντ σπεισμπακ το 1200αρι. Επειδη ομως θελω ετοιμοπαραδοτο για να προλαβω το οφελος αποσυρσης μην τυχον και δεν ανανεωθει και μετα τρεχουμε, μαλλον σημερα θα καταληξω στο φοκους που το οδηγησα χτες και τρελαθηκα. Βεβαια εν τελει ανεβαινεις στα χρηματα απο τα 14000 που ειχα αρχικο στοχο και μιλαμε και για βενζινη. Αν ημουν για πετρελαιο σε καλες τιμες και για μικρομεσαια εντοπισα μονο το i30 το ceed και το c4. 15000 με 16000 περιπου. Μαλλον για εναν απο τους κορεατες θα πηγαινα γιατι το c4 δεν μου εκανε κλικ.
-
Μεταχειρισμένο diesel εισαγωγής σημαίνει 99,99% γυρισμένο κοντέρ ,και πολύ γυρισμένο μαλιστα...
Αν ήταν με λογικά χλμ θα το είχαν τσιμπίσει στην τοπικη αγορά ,δε θα το έπαιρνε το 'τζιμάνι' ο Ελληνας μαντράς...... -
Τοτε πως λεει 'βιβλιο σέρβις' & δινει κ αριθμο πλαισιου;;
-
Ο χρήστης alexisswimming έγραψε:
Τοτε πως λεει 'βιβλιο σέρβις' & δινει κ αριθμο πλαισιου;;πετάει το παλιό και σου δίνει ενα νέο .......με τα ''σωστά'' χλμ
-
Ένα βιβλίο σέρβις συμληρώνεται πανεύκολα αν ο έμπορος είναι λαμόγιο. Για τον αριθμό πλαισίου δε κατάλαβα το συλλογισμό σου; Τι ακριβώς θα βρεις με αυτόν; Και γιατί σου κάνει χάρη που στον δίνει; Δεν είναι μυστικό. Αριθμός του αυτοκινήτου είναι που αναγράφεται τόσο στην άδεια κυκλοφορίας όσο και σε διάφορα εμφανή σημεία του αυτοκινήτου όπως πχ στο τζάμι μπροστά.
-
εγω ξερω οτι με τον αριθμο πλαισιου του οχηματος πας σε μια αντιπροσωπεια και ρωτας τι service εχει κανει το αμαξι και ποσα αληθινα χλμ εχει. Δεν ισχυει αυτο?
-
ισχυει αλλα νομιζω οτι απο το διαγνωστικο μπορουν να γραψουν οτι χιλιομετρα θελουν.
καλο ειναι να κοιταξεις τα χλμ απο την bsa. -
αν το γκολφ εχει εργοστασιακο ραδιο,τοτε είναι δύσκολα τα πράγματα για να έχει γυρίσει χλμ ο έμπορος καθώς επικοινωνει με το καν μπας (ενα κομματι απ την κεντρικη μοναδα του αυτοκινητου ) και βγαζει σφαλμα,οπου με διαγνωστικο φαίνονται και τα σωστα χλτρα,απαιτεί γνώση των διαγνωστικών προγραμμάτων της vw που μονο στην αντιπροσωπεια δεν ξέρουν.
σε ολα τα αμαξια πλην της μερσεντεζ ειναι εύκολο να γυρισουν χλμτρα,ωστοσο αν καποιος δεν ειναι άριστος μπορείς 'να τον πιάσεις απ την μύτη το έξυπνο-πουλί'.ακόμα και στα καινούργια μπορούν με μια ρύθμιση μεσώ διαγνωστικού να μειώσουν χωρίς κόπο 30χλμ.
οι εμποροι τι νομιζεις οτι δεν φτιαχνουν δικα τους 'πλαστα' βιβλια σερβις!? το πιο ευκολο ειναι και πίστεψε με μπορουν να βαλουν και το αυτοκόλλητο ,ακομα ακομα να αλλαξουν και τον αριθμο πλαισιου αυτο που φενεται στο παρμπριζ με ενα πιο σωστο....γιαυτο καλο ειναι να κοιταζεις πρωτα απ ολα αν ολοι οι αριθμοι πλαισιου στο γκολφ (πορτα οδηγου-κατω απ το καλυμμα του χωρου αποσκευων-στον δεξιο μπροστα θόλο που ειναι σκαλισμένος,καθος και στο βιβλιο σερβις στην πρωτη σελιδα) αν αντιστοιχούν.
επισης τσεκαρε σε πια χωρα ηταν και δωσε τον αριθμο πλαισιου με εμαιλ να δεις σε ποσα χλτρα περασε κτεο εκει πχ στην γερμανια στον tuv. -
Δεν ηξερα οτι παιζουν τετοια κολπα με τα χλμ. Προχωραμε. Για το kia ειτε το rio ειτε το ceed γνωριζετε κατι;;
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
σε ολα τα αμαξια πλην της μερσεντεζ ειναι εύκολο να γυρισουν χλμτραΜια χαρά γυρίζουν και στις Mercedes. Απλά αυτά τα αυτοκίνητα, όπως και οι BMW για παράδειγμα καταγράφουν σε διάφορα σημεία τα χιλιόμετρα, π.χ. στο κλειδί. Οπότε αν δεν γύρισε όλους τους μετρητές, θα πιαστεί ο επίδοξος απατεώνας.
-
http://www.youtube.com/watch?v=lDb_tT5Qxt8
ενδεικτικα για τους φιλους,ενα απλο προγραμμα ειναι που μαζι με το καλοδιο απο εβαυ κανει στα 50-100ε
υπαρχουν καλοι ηλεκτρολογοι στην πιατσα που γυρνανε και μερσεντεζ,δεν ειπα κατι τετοιο οτι δεν γίνετε,απλα ειναι πιο δυσκολο,τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά εναν.(ο οποίος γυρνάει σε πορσε και μερκ ανετοτατα)
γενικος
εισαγωγης+πετρελαιο + νεο σχετικα=πολλα χιλιομετρα πραγματικα -
Ένα πετρέλαιο στο εξωτερικό μπορεί να κάνει και 50.000χλμ τον χρόνο! Χωρίς αστεία.. Μακρυά από μεταχειρισμενο πετρέλαιο λοιπόν.
Από την άλλη, το Rio νομίζω ότι ανήκει στην σούπερ-μίνι κατηγορία. Είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει αν σκεφτείς τώρα ότι παίρνεις c3 diesel με εξαιρετικό εξοπλισμό με μόλις 13.500, ενώ Cruise control έχει και η έκδοση με τα 12700. Επίσης η c4 diesel έχει την trend plus με 14700,ενω με 15600 παίρνεις την Attraction με 92ps.
Τo ντιζελ γενικά συμφέρει. Πρώτον δεν είναι απαραίτητο ότι πληρώνεις παραπάνω. Γιατί πρακτικά μπορείς να βρεις κάποιο ντιζελ που είναι πιο φθηνό από το βενζινοκινητο που μπορεί να κοίτας. Επίσης, η οικονομία που προσφέρει δεν την κοιτάμε σε βάθος χρόνου, αλλά στην καθημερινότητα. Και εκεί το ντιζελ δεν έχει ανταγωνισμό. Πρώτον, γιατί με τα ίδια ΧΡΗΜΑΤΑ κάνεις μπορεί και παραπάνω από τα 2πλασια χιλιόμετρα (εγώ με 20€ diesel, 1.38€/litre, κάνω από 370-400χλμ, τη στιγμή που ένα βενζινοκινητο μετά βίας θα κάνει τα μισά). Δεύτερον είναι πολύ βασικό το ότι μπορείς να πας μια εκδρομή χωρίς να σκέφτεσαι 'το 50αρικο που θέλω για βενζίνη'. Τρίτον αλλάζεις λάδια και κανείς γενικό σέρβις ανά 15.000χλμ και 30.000χλμ αντίστοιχα, με κόστος 70 και 150€.. Ούτε μπουζί, ούτε ιστορίες.
-
Ceed Vs Golf