-
Αυτό ακριβώς λέω, πως για τα λεφτά που ζητάει θα έπρεπε να διαφέρει από τα υπόλοιπα SUV της κατηγορίας και να ξεχώριζε σε έναν τομέα που γνωρίζει πολύ καλά λόγω εμπειρίας, τις off-road δυνατότητες. Τώρα που ακριβώς βασίζεται και ζητάει αυτό το ποσό; Ακόμη και το πολύ φτηνότερο Duster είναι κατά πάσα πιθανότητα ικανότερο εκτός δρόμου (τουλάχιστον με αυτά που έχω διαβάσει και τα άπειρα videos που υπάρχουν στο youtube).
Ενάμιση χιλιάρικο πιο κάτω αγοράζεις φουλ εξοπλισμένο το νέο Honda HRV που δεν είναι τετρακίνητο αλλά έχει την αξιοπιστία της Honda και καλύτερους χώρους, ενώ όπως είπα και νωρίτερα με 3 χιλιάρικα πάνω αγοράζεις μια Χ1 που προσωπικά θεωρώ πως είναι πολλές κλάσεις πάνω από το Vitara (και τα υπόλοιπα της κατηγορίας).
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι θεωρίες, η πράξη θα δείξει το τι αποδοχή θα έχει τελικά το κάθε μοντέλο στην αγορά.
-
+1 από εμένα στον axel.
-
+2 από εμένα στον axel.
Γνωρίζω ότι οι τιμές καθορίζονται τόσο από τις εταιρίες όσο και από την ανταπόκριση του κοινού, το οποίο αξιολογεί - άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο σωστά - το κάθε μοντέλο. Προσωπικά πιστεύω ότι τα περισσότερα suv/crossover είναι υπερκοστολογημένα και δεν δικαιολογείται η τιμή τους, με εξαίρεση ορισμένες vfm επιλογές. Από τη στιγμή, όμως, που το κοινό αγοράζει λυσσαλέα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής, οι εταιρίες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για μεγαλύτερα κέρδη. Εγώ χοντρικά θα έλεγα ότι τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας θα έπρεπε να έχουν τιμή τουλάχιστον 3-4k κάτω και αντί ο μέσος όρος να είναι στα 24-25k να είναι γύρω στα 20k.
Αναφορικά με το vitara έχω γράψει τη γνώμη μου σε προηγούμενες σελίδες και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνομαι και να κουράζω...Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα το παλιότερο vitara, μου είναι σχεδόν αδιάφορο το νέο τόσο εξωτερικά όσο - κυρίως - εσωτερικά...Ακόμη και στα ίδια ακριβώς χρήματα θα προτιμούσα άλλα αυτοκίνητα όπως το QQ, το HRV, το ASX (ιδίως το 1800cc), το Renegade...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Γνωρίζω ότι οι τιμές καθορίζονται τόσο από τις εταιρίες όσο και από την ανταπόκριση του κοινού, το οποίο αξιολογεί - άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο σωστά - το κάθε μοντέλο. Προσωπικά πιστεύω ότι τα περισσότερα suv/crossover είναι υπερκοστολογημένα και δεν δικαιολογείται η τιμή τους, με εξαίρεση ορισμένες vfm επιλογές. Από τη στιγμή, όμως, που το κοινό αγοράζει λυσσαλέα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής, οι εταιρίες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για μεγαλύτερα κέρδη. Εγώ χοντρικά θα έλεγα ότι τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας θα έπρεπε να έχουν τιμή τουλάχιστον 3-4k κάτω και αντί ο μέσος όρος να είναι στα 24-25k να είναι γύρω στα 20k.
Αυτά έλεγα και εγώ στους πωλητές της Nissan όταν είχαμε πάει να δούμε το QQ, μιας και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το τιμολογούσαν 3 χιλιάρικα πάνω από το Pulsar (που είχε και μεγαλύτερους χώρους) και μου έλεγαν 'καμιά σχέση, ακόμη και τα καθίσματα του QQ είναι σχεδιασμένα από την NASA'
Βρίσκουν και κάνουν.
-
Είναι ψηλότερο και πιο όμορφο το qq axel..... [emoji38]
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Είναι ψηλότερο και πιο όμορφο το qq axel..... [emoji38]Ισχύει, αλλά σαν πολύ να τον πληρώσαμε τον σχεδιαστή και τις ψηλομένες αναρτήσεις
-
Συγνωμη, mod υπάρχει εδώ στο φόρουμ?
μπαίνει ο emperor με το Χ1 (κίνηση σε 2 τροχούς μόνο), και γράφει σε φόρουμ της suzuki και αναφέρει ότι δεν του αρέσει το vitara?
Τι σχέση έχει ο emperor με το vitara?
Του ζήτησε κανείς τη γνώμη?emperor, να σου πω εγώ τι νομίζω για το X1 που έχεις. Σε δύσκολες καταστάσεις το καινούργιο vitara και το SX4, οι τετρακούνες, θα κάνουν κύκλους γύρω σου και εσύ θα μένεις κολλημένος σε ένα σημείο.
Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, στο φόρουμ της suzuki γράφω.
Εκτός αν την έχεις ακούσει γρήγορος και γράφεις σε thread με αυτοκίνητα με λιγότερα άλογα, διότι ως emperor έχεις αυτό το δικαίωμα.
Αν θέλεις έρχομαι γιάννενα, με το scooby μου, για να δούμε ποιος στο τέλος είναι και ποιος νομίζει οτι είναι γρήγορος.
Με το συμπάθειο.
Ηρακλής.
-
Παρακαλώ όλους, εδώ είναι το φόρουμ του vitara.
Λοιπά αυτοκίνητα και γνώμες π.χ το duster μου είναι καλύτερο, δείχνουν αν μη τι άλλο, μιας μορφής κομππλεξικότητα.
Ευχαριστώ όλους και όλες,Ηρακλής.
-
Βέβαια του emperor είναι 4Χ4 ...
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Japanese1,δε βρίσκω το λόγο για την επιθετικότητά σου!Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να εκφράζεται με τον τρόπο που επιθυμεί,όποιο αμάξι και αν οδηγεί...άλλωστε κρίνεται από τα υπόλοιπα μέλη,αρκεί φυσικά να μην προσβάλλει ή να μην προσβάλλεται.Αν σε κάποιον δεν αρέσει (αισθητικά,οδηγικά,τιμολογιακά κ.ο.κ.) ένα αυτοκίνητο,δε θα του στερήσουμε το δικαίωμα να το εκφράσει όπως και το αντίστροφο φυσικά.Κατά τα άλλα,καλό είναι να μένουμε οn topic αν και κάποιες φορές είναι δεδομένο ότι θα ξεφύγει λίγο μία κουβέντα και θα αναφερθούμε σε ανταγωνιστικά μοντέλα ή σε κάτι άλλο σχετικό το οποίο ενδεχομένως να βγαίνει ελαφρώς off topic.
-
Δεν θα συμφωνήσω με το ύφος του Japanese ειδικά απέναντι σε χρήστες διαμάντια όπως ο emperor.
Ωστόσο επί της ουσίας ο Japanese έχει δίκιο.
Τα θεματικά threads θα έπρεπε να έχουν αντικείμενο αποκλειστικά το κάθε αυτοκίνητο, αν το γυρνάνε συνέχεια σε συγκρίσεις χάνεται το νόημα, οπότε ας μας αφήνουν τουλάχιστον να κάνουμε παραπομπές σε εξειδικευμενα fora να διαβάζουμε και λίγο ουσία. -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Συγνωμη, mod υπάρχει εδώ στο φόρουμ?μπαίνει ο emperor με το Χ1 (κίνηση σε 2 τροχούς μόνο), και γράφει σε φόρουμ της suzuki και αναφέρει ότι δεν του αρέσει το vitara?
Τι σχέση έχει ο emperor με το vitara?
Του ζήτησε κανείς τη γνώμη?emperor, να σου πω εγώ τι νομίζω για το X1 που έχεις. Σε δύσκολες καταστάσεις το καινούργιο vitara και το SX4, οι τετρακούνες, θα κάνουν κύκλους γύρω σου και εσύ θα μένεις κολλημένος σε ένα σημείο.
Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, στο φόρουμ της suzuki γράφω.
Εκτός αν την έχεις ακούσει γρήγορος και γράφεις σε thread με αυτοκίνητα με λιγότερα άλογα, διότι ως emperor έχεις αυτό το δικαίωμα.
Αν θέλεις έρχομαι γιάννενα, με το scooby μου, για να δούμε ποιος στο τέλος είναι και ποιος νομίζει οτι είναι γρήγορος.
Με το συμπάθειο.
Ηρακλής.
Ηρακλή καλημέρα!
Καταρχήν, επίτρεψέ μου να πω ότι ούτε κομπλεξικός είμαι γενικά ούτε έχω κάποιο κόμπλεξ με το Vitara. Προφανώς δεν μπήκα στο φόρουμ για να την πω σε όσους έχουν vitara. Κοντεύω 40 χρονών, δεν είμαι 10.
Δεύτερον, νομίζω ότι σε ένα φόρουμ προφανώς ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράφει τη γνώμη του, αρκεί να μην προσβάλει τους άλλους. Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι τέτοιο και εδώ μέσα. Θεωρώ ότι - και λόγω επαγγέλματος - πάντα είμαι προσεκτικός στις διατυπώσεις μου. Όπως όλοι, γράφω τη γνώμη μου, η οποία ομολογώ ότι δηλώνει την απογοήτευσή μου για ένα μοντέλο που στο παρελθόν θαύμαζα, το οποίο κατά τη γνώμη μου έγινε χειρότερο. Από πότε σε ένα φόρουμ για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή εταιρία μπορούν να γράφουν μόνο όσοι τη συμπαθούν ή όσοι έχουν το μοντέλο;
Τρίτον, το emperor - το έχω γράψει - ότι δεν δηλώνει κανενός είδους αυταρέσκεια, απλά είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα (https://www.facebook.com/emperorofficial/), γι' αυτό και το έχω ως nick
Τέταρτον, είναι τουλάχιστον γελοίο να μπω σε αντιπαράθεση για το ποιο αυτοκίνητο είναι καλύτερο! Αυτά τα κάναμε στο δημοτικό και, όπως έγραψα παραπάνω, εγώ κοντεύω 40. Θα ήμουν τουλάχιστον γελοίος να προσπαθώ να γράψω 'το δικό μου αυτοκίνητο είναι καλύτερο από το δικό σου'.
Πέμπτον, η κριτική που κάνω πάντα - ακόμη και στο δικό μου αυτοκίνητο - προσπαθώ να είναι αντικειμενική και τεκμηριωμένη. Έγραψα ότι η καμπίνα έχει πρόχειρα υλικά και σχεδιαστικά είναι τουλάχιστον μέτρια. Και εξωτερικά το αυτοκίνητο δεν εντυπωσιάζει - τουλάχιστον εμένα - αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Οι επιδόσεις του είναι κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας όπως φαίνεται και από τις μετρήσεις σε διάφορα sites, π.χ. :
http://www.gocar.gr/cars/SUZUKI/VITARA/
Το αμάξι δηλαδή εν έτει 2015 με τέτοιες επιδόσεις είναι πραγματικά αργό. Δεν λέω ότι όποιος το πάρει έχει σκοπό να κάνει ρεκόρ σε καμιά πίστα, αλλά ότι δεν πρέπει να έχει αξιώσεις στον τομέα των επιδόσεων. Εάν πάλι προσανατολίζεται μόνο σε εκτός δρόμου διαδρομές τότε τα κριτήρια είναι διαφορετικά, αν και διαβάζω ότι και η τετρακίνησή του δεν είναι ανάλογη των παλιότερων μοντέλων.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα και καταλήγω είναι ότι στα 24-25k θεωρώ ότι υπάρχουν άλλα μοντέλα που αποτελούν καλύτερες επιλογές. Είναι προσβλητικό να γράψω ότι αυτή είναι η γνώμη μου; Προφανώς, όποιος κρίνει διαφορετικά μπορεί να επιλέξει αλλιώς και να αγοράσει το Vitara. Θα του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να είναι καλοτάξιδο και να τον ικανοποιήσει απόλυτα.ΥΓ1 : Αυτό έλειπε, να παρεξηγούμαι για τα αυτοκίνητα! Υπάρχουν σοβαρά πράγματα στη ζωή για να παρεξηγηθείς!
ΥΓ2 : Το Χ1 που έχω είναι όντως 4χ4 όπως έγραψε ο drenie και για τη χρήση που του κάνω αποκλείεται να κολλήσει πουθενά. Στη χειρότερη των περιπτώσεων να πάει σε μέτριο χωματόδρομο προς κάποια παραλία. Βουνό ποτέ δεν πηγαίνω. Συνεπώς επέλεξα αμάξι σύμφωνα με τις ανάγκες μου (99% σε άσφαλτο - εκεί με ενδιέφεραν οι επιδόσεις) -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν θα συμφωνήσω με το ύφος του Japanese ειδικά απέναντι σε χρήστες διαμάντια όπως ο emperor.
Ωστόσο επί της ουσίας ο Japanese έχει δίκιο.
Τα θεματικά threads θα έπρεπε να έχουν αντικείμενο αποκλειστικά το κάθε αυτοκίνητο, αν το γυρνάνε συνέχεια σε συγκρίσεις χάνεται το νόημα, οπότε ας μας αφήνουν τουλάχιστον να κάνουμε παραπομπές σε εξειδικευμενα fora να διαβάζουμε και λίγο ουσία.Εάν έχω βγει 'εκτός θέματος' με τις παρατηρήσεις μου στο παρόν φόρουμ ζητώ ταπεινά συγνώμη
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αν θέλεις έρχομαι γιάννενα, με το scooby μου, για να δούμε ποιος στο τέλος είναι και ποιος νομίζει οτι είναι γρήγορος.Με το συμπάθειο.
Ηρακλής.
χαχαχαχα....ρε φίλε πόσο χρονών είσαι ? μήπως να τις βγάλετε έξω να τις μετρήσετε ? ή να παίξετε ξύλο να δούμε ποιος θα κερδίσει ?
-
Υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα, μεταξύ των οποίων κι εγώ που συζητούμε πάντα με καλές προθέσεις έχοντας κάνει κάτι περισσότερο από εμφανές τι οχήματα επιλέξαμε και το σημαντικότερο γιατί τα επιλέξαμε (όπως πιο πάνω ο Βασίλης ή ο Δημήτρης ή ο axel ). Αυτό δεν γίνεται με σκοπό να προκαλέσουμε τη συμπάθεια κάποιων ή την αντιπάθεια κάποιων άλλων. Άλλωστε εξ όσων γνωρίζω στην Ελλάδα δεν κατασκευάζεται κανένα αυτοκίνητο και χορηγοί δεν υπάρχουν ή ότι άλλο για να χρηματοδοτεί τα επιχειρήματα μας. Με λίγα λόγια γράφουμε καθαρά βάσει των εμπειριών από ότι έχουμε οδηγήσει ή έχουμε γνωρίσει έστω κι επιδερμικά. Προσωπικά δεν νιώθω πως πρέπει να περνώ από έλεγχο διαβατηρίων όταν μπαίνω στο ένα ή στο άλλο νήμα. Αν ήταν έτσι δεν θα έμπαινα στην παρέα που φιλοξενείται σε αυτό το forum. Ice να σου θυμίσω πως εσύ ο ίδιος γράφοντας για το qq έχεις αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε άλλες φίρμες και μοντέλα συγκρινοντας το με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κάθε αυτοκίνητο κάθε μάρκας σε ένα τέτοιο forum θα μπει στην αρένα των συγκρίσεων ανεξάρτητα αν το θέλουν ή όχι οι κατοχοι του. Για το λόγο αυτό ο φίλος Ηρακλής πιστεύω πως δεν έχει δίκιο αλλά ούτε κι εσύ. Φυσικά δεν θα έχει δίκιο κι ο emperor αν ποτέ παρασυρθεί να βάλει το γατάκι του να αντιμετωπίζει άλλα γατάκια . Αλλά αυτό δεν είδα να το κάνει όσο καιρο διαβάζω τα γραφόμενα του... Με λιγα λογια emperor η συγνώμη σου από μενα δεν γίνεται δεκτή. Αν σου κοτάει έλα στο νήμα του duster να το συνεχίσουμε. . Α και κάτι ακόμα... Καλή η δικαιολογία με το nick αλλά δεν σε πιστεύω!
-
Σπύρο ίσως ήταν καλύτερα οι συγκρίσεις κλπ να γράφονται σε συγκριτικά θέματα ή vs.
Στα καθαρά θεματικά δημιουργούν αχρειαστο όγκο.
Εννοείται ότι ίσα γράφω δεν αφορούν στο περιεχόμενο των θέσεων μας αλλά στην τάξη των σχετικών νηματων -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν σου κοτάει έλα στο νήμα του duster να το συνεχίσουμε. . Α και κάτι ακόμα... Καλή η δικαιολογία με το nick αλλά δεν σε πιστεύω!δεν μου κοτάει! δεν μου κοτάει!
Τουμπεκί και respect στους μεγαλύτερους!
Όσο για τους Emperor είχα το logo τους ακόμη και σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του προηγούμενου αμαξιού μου!
Τέτοιο κόλλημα! -
Δωσε πονο emperor αλλα θα ερθω εγω με την jeepαρα μου και με αυτοκολλητα Metallica παντου και θα σου πω μετα ποιος ειναι βαρυτερος . Θα σε λιωσω!
ice δεν γινεται να μπαινουμε σε ενα thread , τυπου VS γιατι κανουμε κουβεντα και ερχεται απο μονη της η συγκριση . Και μιλαμε για σεβαστα ποσα και αυτος ειναι και ο λογος που πολλες φορες διαφωνω με το οτι μπορει καποιος να παει σε πιο premium μαρκες με μικρη διαφορα απο πιο 'φτηνες'. Δεν θα πηγαινα σε premium και να το παρω αδειο. Θα προτιμησω να παω σε μια φτηνοτερη αλλα οσο γινεται αξιοπιστη και να βαλω τα extra που θελω.
Και ναι ακριβο σπορ τα αυτοκινητα αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις γι'αυτο και υπαρχει τετοια διαφορα αναμεσα στις BMW, Mercedes κτλ σε σχεση με Nissan , Suzuki Κτλ . (εξαιρω το Group VAG γιατι δεν αξιζει την προσοχη μας μια εταιρεια που κοροιδευει τον καταναλωτη καταφατσα)
-
Φιλε japanese 1, ο αυτοκρατωρ ειναι απο τους πιο διακριτικους συνφορουμιτες εδω μεσα και οτι λεει παντα το λεει με ομορφο τροπο χωρις προθεσει να κοντραριστει με κανεναν. Αυτο εχω καταλαβει εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα οπως καταλαβες. Οποτε μαλλον παρεξηγησες τα γραφομενα του. Κοντρες μεταξυ αυτοκινητων θα γινονται εδω μεσα αναγκαστικα ( με διακριτικο τροπο) διοτι καθε αυτοκινητο εχει τα υπερ και τα κατα του, και καθε ιδιοκτητης εχει τις αποψεις του. Και μεσα απο την κουβεντα θα βγαινουν και καποια συμπερασματα για τα αυτοκινητα και οχι μονο. Ειμαι μεγαλος φαν της SUZUKI και το vitara το θεωρω απο τις καλες επιλογες στον χωρο των suv. Αν και εχει χασει πολυ απο τον εκτος δρομου χαρακτηρα του, παρολα αυτα ειναι για μενα μαζι με το duster, η καλυτερη λυση ( και λογω VFM) αν κινησε και εκτος δρομου.
Αυτοκρατωρ θα ανεβενα και γω Γιαννενα για τσαμπουκα, αλλα καπου διαβασα οτι δεν φτανεις για λιγο τα 2 μετρα οποτε θα κατσω Αθηνα λογω δουλειων. Και το metal μου δεν ειναι και τοσο βαρυ, βλεπεις ακουω πολυ nightwish οποτε και δω δεν με περνει... Θα τσαμπουκαλευτω απο μακρια -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Φιλε japanese 1, ο αυτοκρατωρ ειναι απο τους πιο διακριτικους συνφορουμιτες εδω μεσα και οτι λεει παντα το λεει με ομορφο τροπο χωρις προθεσει να κοντραριστει με κανεναν. Αυτο εχω καταλαβει εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα οπως καταλαβες. Οποτε μαλλον παρεξηγησες τα γραφομενα του. Κοντρες μεταξυ αυτοκινητων θα γινονται εδω μεσα αναγκαστικα ( με διακριτικο τροπο) διοτι καθε αυτοκινητο εχει τα υπερ και τα κατα του, και καθε ιδιοκτητης εχει τις αποψεις του. Και μεσα απο την κουβεντα θα βγαινουν και καποια συμπερασματα για τα αυτοκινητα και οχι μονο. Ειμαι μεγαλος φαν της SUZUKI και το vitara το θεωρω απο τις καλες επιλογες στον χωρο των suv. Αν και εχει χασει πολυ απο τον εκτος δρομου χαρακτηρα του, παρολα αυτα ειναι για μενα μαζι με το duster, η καλυτερη λυση ( και λογω VFM) αν κινησε και εκτος δρομου.
Αυτοκρατωρ θα ανεβενα και γω Γιαννενα για τσαμπουκα, αλλα καπου διαβασα οτι δεν φτανεις για λιγο τα 2 μετρα οποτε θα κατσω Αθηνα λογω δουλειων. Και το metal μου δεν ειναι και τοσο βαρυ, βλεπεις ακουω πολυ nightwish οποτε και δω δεν με περνει... Θα τσαμπουκαλευτω απο μακριαΠαίδες ευχαριστώ πολύ για τις φιλοφρονήσεις, αλλά ας το σταματήσουμε εδώ, γιατί αν νιώθω μια φορά τύψεις για το off topic τώρα που τα off topic μηνύματα αυξάνονται...η κατάσταση χειροτερεύει! Με βλέπω με τρελό ban από τους moderators!!
Με τον συμφορουμίτη japanese δεν έχω τίποτα να χωρίσω, ούτε με κανέναν άλλο άλλωστε! Και προφανώς δεν έχω καμιά διάθεση να προσβάλλω κανέναν ή το αυτοκίνητό του. Τι έχω να κερδίσω από κάτι τέτοιο;makwolf πασά μου να ανέβεις Γιάννενα, για να κεράσω όσα τσίπ'ρα [τα άλλα (βλ. τσίπουρα..) ...όχι ο πρωθυπουργός...!!) βαστά η ψυχή σου! Μακάρι να μπορέσω να κατέβω και εγώ Αθήνα κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί και να έχω την χαρά και την τιμή να σας γνωρίσω από κοντά!
Suzuki Vitara 2015