-
Εκτος απ το οτι το 0-100 το θεωρω αχρηστη μετρηση ιδιως σε τετοιες κατηγοριες, το hrv σε σχεση με το vitara οσο τα εχω επεξεργαστει απο κοντα μου φανηκε ποιο προσεγμενα σε καθε τομεα μεσα, ενω αισθητικα μεσα-εξω για το γουστο μου η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη υπερ του honda. Υποθετω βεβαια αλλαζεις αποψη οταν ακουσεις τις τιμες.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εκτος απ το οτι το 0-100 το θεωρω αχρηστη μετρηση ιδιως σε τετοιες κατηγοριες, το hrv σε σχεση με το vitara οσο τα εχω επεξεργαστει απο κοντα μου φανηκε ποιο προσεγμενα σε καθε τομεα μεσα, ενω αισθητικα μεσα-εξω για το γουστο μου η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη υπερ του honda. Υποθετω βεβαια αλλαζεις αποψη οταν ακουσεις τις τιμες.Οσο σε διαβαζα αυτο σκεφτομουν. Καλα οσα λεει ρε παιδι μου αλλα το χοντα ειναι σε αλλο επιπεδο τιμων.
Καλο ειναι και το Vitara για τα χρηματα του. Ενω αρχικα δεν με ενθουσιαζε αισθητικα, αρχισα να το συμπαθω. Βασικα η διχρωμια δεν μου αρεσε. Σε λευκο και μαυρο ειναι καλο. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εκτος απ το οτι το 0-100 το θεωρω αχρηστη μετρηση ιδιως σε τετοιες κατηγοριες, το hrv σε σχεση με το vitara οσο τα εχω επεξεργαστει απο κοντα μου φανηκε ποιο προσεγμενα σε καθε τομεα μεσα, ενω αισθητικα μεσα-εξω για το γουστο μου η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη υπερ του honda. Υποθετω βεβαια αλλαζεις αποψη οταν ακουσεις τις τιμες.Το 0-100 είναι απλά μία άποψη για το ποιό είναι το πλέον 'ζωηρό' αλλά και επισήμανση ότι η suzuki ανακοινώνει συντηρητικές μετρήσεις. Η μεγάλη διαφορά στα μάτια μου, είναι η τετρακίνηση, είμαι του δόγματος αν ψηλό, τότε τετρακίνητο. Ειδικά με το honda επίσης, το προσωπικό μου πρόβλημα είναι η αξιοπιστία: υπέροχα τα σαλόνια, τα μαλακά πλαστικά κτλ. αλλά η εμπειρία μου με το civ 1.8 5d και το insight μιλάει για τρελές ώρες στο συνεργείο! Δεν είναι πλέον τα honda-σκυλιά made in japan αλλά έξυπνες, εξαιρετικά ελκυστικές λύσεις made in england με έντονα προβλήματα συναρμογής - τριγμούς από παντού-πάντα και ατυχώς στη δική μου περίπτωση και μηχανικά...
Δεν γενικεύω φυσικά, όμως 4 κομπρέσσορες a/c σε 20000km, τριγμοί από κάθε μεριά, όμορφες ταπετσαρίες που κατάντησαν ρημάδι σε 6 μήνες, κολλημένα for ever σκίαστρα οροφής, μπαταρίες που τελειώνουν σε 2 ημέρες, 'αυτονόμηση' στις εκκινήσεις (...του insight τα 2 τελευταία) μου χάλασαν πολύ χρόνο και διάθεση.
(ακόμη θυμάμαι τη γυναίκα μου να απαιτεί να κατέβει και να πάρει τα παιδία και λεωφορείο όταν το ολοκαίνουργιο civic είχε 45c μέσα με 40 έξω, στον κάμπο του Αγρινίου, όπως δεν ξεχνώ και τον κομπρέσσορα 'κάβα' στον σάρα και τα 'φτου πάλι' του τεχνικά υπεύθυνου) -
Εισαι, δυστυχως, η αποδειξη οτι συμβαινουν παντου...
-
Μεγάλη και η δική μου αρνητική έκπληξη για μια εταιρία (Honda) για την οποία έχω σχηματίσει την καλύτερη άποψη μέχρι στιγμής...Για το Vitara έχω εκφραστεί και στο παρελθόν...Μου φαίνεται - αρκετά; - κατώτερο αμάξι από το προηγούμενο...
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Δεν είναι πλέον τα honda-σκυλιά made in japan αλλά έξυπνες, εξαιρετικά ελκυστικές λύσεις made in england με έντονα προβλήματα συναρμογής - τριγμούς από παντού-πάντα και ατυχώς στη δική μου περίπτωση και μηχανικά...Και να ήταν και made in England... Το HRV φτιάχνεται πλέον στο Μεξικό.
-
Από ανθρώπους εκ των οποίων το 90% αδυνατεί να έχει δικό του τέτοιο αυτοκίνητο. Εστω και μεταχειρισμένο. Όταν δεν απολαμβάνεις τους κόπους σου με τι όραμα θα πρέπει να φτιάξεις κάτι τόσο καλό ώστε να το απολαμβάνει απρόσκοπτα κάποιος άλλος;
-
Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο.Αν σε πιασουν να κανεις ματσολια,την πρωτη φορα θα στην χαρισουν,την δευτερη κοιτας το εργοστασιο απ εξω.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Από ανθρώπους εκ των οποίων το 90% αδυνατεί να έχει δικό του τέτοιο αυτοκίνητο. Εστω και μεταχειρισμένο. Όταν δεν απολαμβάνεις τους κόπους σου με τι όραμα θα πρέπει να φτιάξεις κάτι τόσο καλό ώστε να το απολαμβάνει απρόσκοπτα κάποιος άλλος;Τωρα ανοιξες μεγαλη κουβεντα αλλα αν ηταν ετσι ολες οι ferrari επρεπε να ειναι τρελα ρημαδια....
-
Οχι ρε φίλε νονέ. Μη το βλέπεις απλοϊκά. Ο εργαζώμενος στο ναό που φτιάχνει τα ιερά τέρατα έχει άλλη κουλτούρα. Πιθανότατα δεν μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο που παράγει αλλά η εργασία του στον ναό του αποφέρει ένα σιγουρα καλό έσοδο. Ο Μεχικάνος, ο Τούρκος , ο Βραζιλιάνος δεν έχει ανάλογες απολαβές της εργασίας που καλείται να προσφέρει. Αλλωστε για αυτό ακριβώς τον λόγο βρίσκονται σε εκείνα τα μέρη πολυεθνικές. Για φτηνά χέρια και καμμένα όνειρα.
-
Λαθος Σπυρο.Ο Τουρκος,Βραζιλιανος,Μεξικανος και οτι αλλο,με τον μισθο που παιρνει περναει ανθρωπινα και λογω κοστους ζωης που ειναι αναλογο.Απο αλλου μπορει να γινει η μ@λακια.Παραδειγμα,στην Αγγλια οπου οι εργαζομενοι ειναι καλα αμοιβομενοι,αλλα τα μικροπροβληματα των qq απ οτι διαβαζουμε,πολλα.
-
Νομίζω ότι η προσέγγιση του θέματος δεν είναι καθόλου απλή. Θα πρέπει να δει κάποιος πολλές παραμέτρους, για να κρίνει την ποιότητα της δουλειάς ενός εργαζόμενου. Το βιοτικό επίπεδο της χώρας στην οποία εργάζεται, ο μισθός που παίρνει σε σχέση με το κόστος ζωής, οι συνθήκες εργασίας, η κατάρτισή του, οι σχέσεις του τόσο με τους ανωτέρους του όσο και με τους συναδέλφους του, ακόμη και η στάση ζωής και η ψυχολογία του μπορούν να επηρεάσουν την αποδοτικότητα και την ποιότητα της δουλειάς του. Και φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες...
-
Οι άγγλοι εργαζώμενοι δεν συγκαταλέγονται ούτε στους καλύτερα αμοιβώμενους ούτε στους πιο ισορροπημένους σε θέματα σχετικά με το βιοτικό επίπεδο, εκπαίδευση κλπ. Μεγάλο ποσοστό μετά την δουλειά το ρίχνει στο αλκοολ μέχρι τελικής πτώσης.
-
Οι άγγλοι εργαζώμενοι δεν συγκαταλέγονται ούτε στους καλύτερα αμοιβώμενους ούτε στους πιο ισορροπημένους σε θέματα σχετικά με το βιοτικό επίπεδο, εκπαίδευση κλπ. Μεγάλο ποσοστό μετά την δουλειά το ρίχνει στο αλκοολ μέχρι τελικής πτώσης.Στο πρώτο σκέλος θα συμφωνήσω με τον Σπύρο.
Στο δεύτερο - παρά το γεγονός ότι όταν έμεινα για λίγο καιρό Αγγλία είχα πάθει σοκ που τους έβλεπα 8 το πρωί να πίνουν μπύρες στις μπυραρίες!! - νομίζω ότι είναι παρακινδυνευμένο να καταλήξει κάποιος σε ένα γενικό συμπέρασμα για όλους ή έστω τους περισσότερους χωρίς στατιστικά στοιχεία από επίσημη έρευνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ θα ήμουν πιο διστακτικός να καταλήξω σε βέβαιο - και μάλιστα επαγωγικό (καλείται ο Λεωνίδας να επέμβει με φιλολογική ...'αστυνομία') - συμπέρασμα... -
Ο εργαζώμενος στο ναό που φτιάχνει τα ιερά τέρατα έχει άλλη κουλτούρα. Πιθανότατα δεν μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο που παράγει αλλά η εργασία του στον ναό του αποφέρει ένα σιγουρα καλό έσοδο.Σωστό αυτό. Άλλωστε ο εργαζόμενος στην Ferrari, Lamborghini κλπ είχε ως όνειρο ζωής να δουλέψει εκεί. Επίσης αυτές οι εταιρείες φροντίζουν πολύ καλά τους εργαζομένους τους γιατί ξέρουν ότι αυτοί είναι που θα φτιάξουν ένα σωστό προϊόν.
Ο Τουρκος,Βραζιλιανος,Μεξικανος και οτι αλλο,με τον μισθο που παιρνει περναει ανθρωπινα και λογω κοστους ζωης που ειναι αναλογο.
Και αυτό είναι σωστό. Απλά αυτά τα εργοστάσια δεν έχουν την κουλτούρα και το πάθος που έχουν τα εργοστάσια των supercars.
Και φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες...
Άπειροι. Έκανα μεταπτυχιακό (ΜΑ) στο HRM στην Αγγλία (επίσης μεγάλωσα εκεί, έκανα BA, δούλεψα κλπ) και δεν θες να ξέρεις πόσοι είναι οι παράγοντες...
Οι άγγλοι εργαζώμενοι δεν συγκαταλέγονται ούτε στους καλύτερα αμοιβώμενους ούτε στους πιο ισορροπημένους σε θέματα σχετικά με το βιοτικό επίπεδο, εκπαίδευση κλπ. Μεγάλο ποσοστό μετά την δουλειά το ρίχνει στο αλκοολ μέχρι τελικής πτώσης.
Τους αδικείς. Οι Άγγλοι είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους Ευρωπαίους. Όχι τόσο καλά όσο οι Γερμανοί, αλλά πολύ καλά και πάλι. Όλοι οι blue collar workers τις ίδιες συνήθειες έχουν εκτός εργασίας. Στον δε αλκοολισμό είναι πίσω από πολλούς άλλους. Να δεις Ανατολικό να πίνει, να χάσεις την γη κάτω από τα πόδια σου. Και στο λέω εγώ που πίνω πολύ. Επίσης υπάρχει επιστημονική έρευνα που συνδέει την χρήση αλκοόλ με το υψηλότερο επίπεδο ευφυίας και μόρφωσης, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.
Στο δεύτερο - παρά το γεγονός ότι όταν έμεινα για λίγο καιρό Αγγλία είχα πάθει σοκ που τους έβλεπα 8 το πρωί να πίνουν μπύρες στις μπυραρίες!! -
Ρε Βασίλη μου, ρε μάνα μου... Αφού στις 11 άνοιγαν οι pubs! (μέχρι το 2005. Τώρα άλλαξε).
-
Αλέξανδρε θα πρέπει να είμαι ευφυέστατος με βάση τις πληροφορίες σου. Κόκκινο κρασί τώρα το χειμώνα και λευκο το καλοκαίρι! Αλλιώς το φαγητό δεν πάει κάτω
-
Πρέπει να βρεθούμε μια μέρα ή βραδιά σε μια ταβέρνα με εσένα, τον The Emperor, τον dreni, τον nonos και μερικά άλλα καλόπαιδα και να το αδειάσουμε το βαρέλι!!!
-
Φανταστικα! Αναμεσα σε ψηλους και πειραχτηρια. Το στοιχειο μου δηλαδη!
-
**Ή υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, που δεν υπάρχει, ή ΣΗΜΕΡΑ οι τίτλοι διάφορων θεμάτων με τις περιεχόμενες συζητήσεις των δεν έχουν καμία σχέση. Οφφ τοπικ kai edo ... **
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πρέπει να βρεθούμε μια μέρα ή βραδιά σε μια ταβέρνα με εσένα, τον The Emperor, τον dreni, τον nonos και μερικά άλλα καλόπαιδα και να το αδειάσουμε το βαρέλι!!!Για το τι ώρα άνοιγαν οι pubs ομολογώ ότι δεν ξέρω! Αλλά ξεκινούσαμε με τη γυναίκα μου (αυτή έκανε το master της τότε στο Sheffield...) από εκεί που έμενε και θυμάμαι να βλέπω στον δρόμο προς το πανεπιστήμιο, ενώ περπατούσαμε τύπους μέσα σε μαγαζιά (τώρα pubs ήταν; καφετέριες ήταν;) να πίνουν σε αυτά τα τεράστια ποτήρια μπύρας πρωί πρωί!
Όσο για το να βρεθούμε (χωρίς Leonidas δεν υπάρχει meeting!!) θα ήθελα να σας συναντήσω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αν και στο άδειασμα του βαρελιού ομολογώ ότι δεν μπορώ να βοηθήσω μιας και με το αλκοόλ δυστυχώς δεν το έχω καθόλου! Μπορώ όμως να βάλω άπειρη καλή διάθεση!
Επί τη ευκαιρία να γράψω ότι όποιος από εσάς βρεθεί προς τα δικά μου μέρη (Γιάννενα) και έχει έστω και λίγο χρόνο, ας μου στείλει ένα μήνυμα να βρεθούμε να κεράσω...ό,τι πίνει! χαχα!
Suzuki Vitara 2015