-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η γκάμα των offroad τείνει προς εξαφάνιση .Αυτό είναι μεγάλη ντροπή. Στα μικρά έμεινε μόνο το Jimny, το νέο Renegade που όμως είναι ακριβό και φυσικά το θρυλικό Niva που να μακάρι να μην σταματήσει ποτέ! Στα μεγάλα έχει ικανότατα 4χ4 αλλά μιλάμε για περιουσίες ολόκληρες...
-
Να δούμε για πόσο καιρό ακόμη θα κυκλοφορεί το Jimny. Υποψιάζομαι ότι πολύ σύντομα θα το αποχαιρετήσουμε και αυτό. Το NIVA σε ποιες εμπορίες μπορεί κάποιος να το βρει;
Από εκεί και πέρα και όσο αφορά το VITARA εγώ ξεχωρίζω:
- Ότι πλέον είναι 5θυρο με πολύ καλό μήκος αμαξώματος (μόλις στα 4,175m).
- Ότι δεν χρειάζεται να πας σε δίλιτρο, όπως μας είχε συνηθίσει το 5θυρο GV.
- Φαίνεται να έχει πολύ καλές επιδόσεις και δεν 'σέρνεται'.
- Ότι πλέον δεν υπάρχει 3θυρο!...
Βλέποντας το εσωτερικό θα έλεγα ότι μου 'ταιριάζει' απόλυτα, αλλά...αλλά... έχει ελλείψεις που το 'κόβουν'...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το NIVA σε ποιες εμπορίες μπορεί κάποιος να το βρει;Φαντάζομαι αυτοί ξέρουν να σου απαντήσουν: http://www.lada.gr/
-
Βρήκα και αυτό: http://i41183.wix.com/ladahellas#!
-
Τα χρώματα είναι όλα τα λεφτά ειδικά όταν συνδυάζονται με λευκή οροφή και καθρέπτες Καλό στη μούρη αλλά μέχρι εκεί εξωτερικά. Εσωτερικά όμορφο.
-
Το μεγάλο πρόβλημα (για μένα) και που αφορά την Suzuki γενικότερα είναι το εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ουγγαρία.
Ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος ένα κατ' ευφημισμό 'Ιαπωνικό SUV' με την αυξημένη πιθανότητα να έχει συγκεκριμένες ατέλειες και κακή ποιότητα συναρμολόγησης και υλικών;
Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου (μα καθόλου) το ουγγρικό εργοστάσιο.
-
Μα τα περισσότερα γιαπωνέζικα πλέον δεν κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Προσωπικά πιστεύω ότι ο γιαπωνέζος σίγουρα κουβαλάει άλλη κουλτούρα και δουλεύει εντελώς διαφορετικά από τον ούγγρο, τούρκο, άγγλο κλπ. Και αυτή η διαφορά θα φανεί σε βάθος χρόνου (ίσως).
-
Οι εργασίες στα εργοστάσια αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής είναι τόσο αυτοματοποιημένες που δεν έχει σημασία η εθνικότητα του εργάτη, καθώς αυτός κάνει μια πολύ συγκεκριμένη επαναλαμβανόμενη εργασία (π.χ. βιδώνει μπουλόνια με το αυτόματο μηχάνημα πατώντας απλά ένα κουμπί). Άλλωστε και στο εξωτερικό πολλές φορές δουλεύουν μετανάστες, δεν αλλάζει τίποτα αν το παρμπριζ το τοποθέτησε Γερμανός ή Τούρκος. Τα συστήματα και η οργάνωση του εργοστασίου παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο, μαζί φυσικά με τον μηχανολογικό σχεδιασμό του ίδιου του αυτοκινήτου. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι οι προμηθευτές και η ποιότητα των παρτίδων των ανταλλακτικών που παραδίδουν.
-
Εγώ δεν εμπιστεύομαι καθόλου μέρη αυτοκινήτου που είναι Made In Magyar.
Υλικά κατώτερης ποιότητας που έχουν ατέλειες (**ηθελημένες **ή μη) θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στο αυτοκίνητο. Όπως και έχει γίνει πολλάκις βεβαίως-βεβαίως (και είμαι και παθών).Και αυτά με την σύμφωνη γνώμη της Suzuki Japan που έχει δώσει το Ok! και το ελεύθερο να παίρνουν υλικά από προμηθευτές 'αγνώστου ταυτότητας' (κάτι άγνωστες ουγγρικές εταιρίες).
Άλλωστε είναι γνωστό ότι μέσα στο ίντερνετ γίνεται μεγάλη κουβέντα (γκρίνια και αναζήτηση) από υποψήφιους αγοραστές για να διαπιστώσουν ποια suzuki ήταν/είναι από Ουγγαρία ή Ιαπωνία ή από αλλού ώστε να μην την πατήσουν.
-
μετα απο επίσκεψη σε έκθεση έχω να πω ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο.
Εξωτερικά έχει πολύ ωραίο σχεδιασμό, πράγμα βέβαια που είναι καθαρά αντικειμενικό...
Στο εσωτερικό τώρα, ενω γενικά υπάρχουν αρκετες νεες τεχνολογίες, όπως η οθόνη αφής κλπ... το στήσιμο είναι γενικά πολύ Σπαρτιατικό... αυτό εμένα προσωπικά με ξενερωσε λίγο, γιατι σου δίνει την εντυπωση κάποιου μοντέλου απο άλλη κατηγορία...
Αλλο ενα πραγμα που με ξενερωσε ειναι ότι η πανοραμική μπαίνει μονο στο 4χ4 GLX το οποίο ξεφευγει απο το budget μου....
Με τα 20000-22000 μαξιμουμ που ηθελα να δωσω, προσανατολίζομαι στο 4x2 diesel GL+ το οποίο σε σχέση με τον ανταγωνισμό (που κατα την αποψη μου ειναι το Qashqai) βγαίνει σε αρκετά χαμηλότερη τιμή....Υπάρχει κανεις συμφορουμίτης που να έχει παραγγείλει?
-
Καλωσόρισες στο forum!
Μάλλον θα έχεις την τιμή να είσαι ο πρώτος που θα το έχει!
Το οδήγησες και αν ναι,πώς σου φάνηκε;Υπάρχει ετοιμοπαράδοτο; -
Καλως σας βρήκα.
Δεν το έχω παραγγειλει ακομα ακριβώς για τον λόγο ότι δεν εχω βρει χρόνο να το κανω test drive.
Χρόνος παραδοσης απο όσα μου είπε η αντιπροσωπεία είναι 1-2 μήνες. -
Πριν λίγο έκανα Test Drive το diesel 1.6 4x4. έχω 2 βασικές παρατηρήσεις
- ο κινητήρας έχει πραγματικά τρελή ροπή . και την έχει σε όλο το φασμα και σε όλες τις ταχύτητες. Με 4η και 3000 στροφές πατάς γκαζι και φεύγει όπως φεύγει με την 2α στις 3000 το astra 1.4 turbo 120Hp που οδηγω αυτην την περίοδο. Εκανα μαζι με ενα συναδελφο το test drive και πραγματικά μειναμε και οι 2 με ανοιχτό το στόμα....
- Επίσης όμως παρατηρήσαμε και ότι πέρναμε κάποιο είδος χτυπήματος στην καμπίνα. Δεν ηταν πολύ ενοχλητικό, αλλά το διέκρινες. Δεν ξέρω όμως αν οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν 4x4 και εκείνη την στιγμή ήταν γυριμένο στο sport....
παντως σε γενικές γραμμές ενθουσιαστηκαμε και οι 2
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Με 4η και 3000 στροφές πατάς γκαζι και φεύγει όπως φεύγει με την 2α στις 3000 το astra 1.4 turbo 120Hp που οδηγω αυτην την περίοδο.Για τον απλούστατο λόγο ότι με το ντίζελ στις 3000 είσαι κοντά στην μέγιστη ισχύ, ενώ στο βενζινοκίνητο όχι. Άσε που το Άστρα είναι βουβάλι, αλλά ας το ξεχάσουμε αυτό προς το παρόν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με 4η και 3000 στροφές πατάς γκαζι και φεύγει όπως φεύγει με την 2α στις 3000 το astra 1.4 turbo 120Hp που οδηγω αυτην την περίοδο.
Για τον απλούστατο λόγο ότι με το ντίζελ στις 3000 είσαι κοντά στην μέγιστη ισχύ, ενώ στο βενζινοκίνητο όχι. Άσε που το Άστρα είναι βουβάλι, αλλά ας το ξεχάσουμε αυτό προς το παρόν.
...και η οποια ροπη στο vitara ειναι γυρω στα 10χλγρ υψηλοτερη...
-
Η ροπή στον στρόφαλο δεν λέει πολλά. Το ξέρεις καλά Γρηγόρη, δεν είσαι χθεσινός. Ένα Type R είχε 21 κιλά όλο κι όλο αλλά πάτα τέρμα γκάζι στις 6000 και δες τι γίνεται.
-
Ας μεταφέρω και εδώ τις εντυπώσεις μου από το test drive του Suzuki Vitara.
Εξωτερικά πρέπει να ομολογήσω πως είναι αρκετά όμορφο, όχι όμως όσο ένα Countryman ή ένα 500Χ, ενώ το Qashqai συνεχίζει να φαίνεται στα μάτια μου πιο κυριλέ. Το Vitara παρόλα αυτά έχει ωραία χρώματα, μπορείς να το επιλέξεις με διχρωμία (+230€ επιπλέον), ενώ αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι οι διαστάσεις του. Με μήκος κάτω από 4.2 μέτρα το θεωρώ ιδανικό για κάποιον που θέλει μια σχετική άνεση χώρων αλλά κινείται και στην πόλη. Επίσης, αυτό το οποίο με έκανε εντύπωση είναι το γεγονός πως το ύψος από το έδαφος -αρκετά ψηλό, γύρω στα 20 εκατοστά, κάτι που το νιώθεις όταν πάς να κατέβεις από το αυτοκίνητο-, είναι το ίδιο είτε στην δικίνητη είτε στην τετρακίνητη έκδοση. Οι περισσότεροι (π.χ. Skoda Yeti) κάνουν τις δικίνητες εκδόσεις τους αρκετά χαμηλότερες ή πιο 'άγριες'. Στο Vitara οι δικίνητες με τις τετρακίνητες εκδόσεις είναι εξωτερικά πανομοιότυπες.
Στο εσωτερικό τώρα... Από θέμα χώρου επιβατών, είναι πολύ καλό για το μέγεθος του. Κάθισα άνετα στην θέση του οδηγού, την οποία έφερα πολύ γρήγορα στα μέτρα μου. Όταν στην συνέχεια κάθισα στο πίσω κάθισμα είδα πως τα πόδια μου είχαν αρκετή απόσταση από το μπροστά κάθισμα. Επίσης, αρκετά μεγάλος είναι και ο χώρος πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Η μόνη μου παρατήρηση αφορά το πλάτος, το οποίο μου φάνηκε μικρότερο σε σχέση με άλλα που οδήγησα τελευταία. Η ορατότητα πολύ καλή, με μεγάλους χορταστικούς εξωτερικούς καθρέφτες, περιορισμένη μόνο προς τα πίσω, αλλά έτσι και αλλιώς έρχεται με στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας.
Το χρήσιμο για κίνηση στην πόλη μήκος του αυτοκινήτου, δυστυχώς επηρρέασε τον χώρο αποσκευών ο οποίος είναι στα 375 λίτρα, χωρίς ρεζέρβα και βέβαια δεν θεωρείται μεγάλος στις μέρες μας.
Η έκδοση που υπήρχε στην έκθεση ήταν η GL+ και ομολογουμένως είχε σχεδόν τα πάντα. Φώτα ομίχλης, ζάντες 17' αλουμινίου, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, έγχωμη οθόνη αφής, κλπ. Παρόλα αυτά, το εσωτερικό δε μου έδινε την αίσθηση ποιοτικής κατασκευής. Τα πλαστικά μου φάνηκαν σχετικά φτηνά, υπήρχε ένα αναλογικό ρολογάκι στο κέντρο του ταμπλό, που μου φάνηκε και αυτό φτήνό, ενώ και η πλουσιότερη έκδοση του test drive με τα δέρματα μέσα, εξακολουθούσε να απέχει πολύ από το πολυτελές. Γενικά μου έδωσε την αίσθηση ενός αυτοκινήτου το οποίο μπορεί να είναι καλά κατασκευασμένο (δεν το γνωρίζω), αλλά δεν έχει την προσοχή στην λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά (π.χ. οι μεντεσέδες στις πόρτες και πως ανοίγουν αυτές, χωρίς ενδιάμεσες θέσεις).
Συστήματα ασφαλείας όπως το adaptive cruise control υπάρχουν, για έναν ακατανόητο λόγο, μόνο στις τετρακίνητες εκδόσεις. Η δικίνητη GL+ δεν το έχει και δεν μπορεί να μπει, ενώ η τετρακίνητη το έχει στάνταρτ
Αυτό το οποίο οδήγησα ήταν το τετρακίνητο ντιζελ των 1.6 λίτρων στην πιο πλούσια εξοπλιστικά έκδοση. Το αυτοκίνητο φοράει κινητήρα Fiat, ο οποίος λογικά είναι ο ίδιος με αυτόν του 500Χ. Στο ρελαντί ο κινητήρας ακούγεται αλλά όχι ενοχλητικά, ενώ στα φανάρια η μηχανή έτσι και αλλιώς σβήνει με την βοήθεια του υποδειγματικού στην λειτουργία του Start/Stop. Η άναρτηση μου φάνηκε σχετικά σφιχτή (σε σχέση με αυτά που είχα διαβάσει), ενώ στον αυτοκινητόδρομο ένιωθες τοπ αυτοκίνητο να έχει αρκετά καλό πάτημα. Φυσικά, λόγω ύψος και σχεδίασης δεν υπάρχει σύγκριση σε σχέση με την αίσθηση που σου δίνει στον δρόμο συγκριτικά με ένα μικρομεσαίο όπως το Focus, ένω δεν μου δημιούργησε ουτε κατά διάνοια την επιθυμία να το πατήσω για να δω πως στρίβει και αν κρατάει. Νομίζω πάντως πως ένα Qashqai είναι πιο άνετο στον δρόμο, ενώ ένα 500Χ πιο σπορ στημένο.
Κάποια πράγματα που με ενόχλησαν στην οδήγηση του είναι τα εξής.
Αρχικά η αίσθηση του κινητήρα του. Ναι μεν το αυτοκίνητο έχει ροπή και επιταχύνει καλά ακόμη και με 6η, παρόλα αυτά, ένιωθα πως κάτι 'κρατάει' το αυτοκίνητο. Το πήγα μέχρι 140-150, αλλά ένιωθα πως το ζόριζα όταν το πήγαινα έτσι. Δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο είχε λίγα χιλιόμετρα ακόμη πάνω του, στο 500Χ πάντως δεν ένιωσα κάτι τέτοιο.
Κάτι επίσης αρκετά ενοχλητικό, ήταν ο θόρυβος (κυρίως από τα λάστιχα), στις ανωμαλίες του δρόμου. Δε μιλάμε για λακούβες, αλλά για σημεία απλά που ο δρόμος δεν είναι λείος. Στα σημεία αυτα, τα οποία δεν είναι και λίγα, ο θόρυβος ήταν πολύ έντονος και ενοχλητικός. Τα λάστιχα ήταν απλά θερινά και όχι τίποτα τρακτερωτά για off-road καταστάσεις. Γενικά μου φάνηκε πως η ηχομόνωση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι το δυνατό του σημείο.
Τέλος, κάτι ακόμη που με ενόχλησε ήταν ο επιλογέας ταχυτήτων, ο οποίος ήταν με διαφορά ο χειρότερος από όσα έχω οδηγήσει. Μου φάνηκε πολύ ασαφής, ενώ ήταν το μόνο αυτοκίνητο στο οποίο έβαλα λάθος σχέση (ήταν επίσης φτηνός σε εμφάνιση ). Αντιθέτως, το κιβώτιο και οι σχέσεις μου φάνηκαν πολύ καλά.
Στο δια ταύτα. Το αυτοκίνητο με κίνηση σε δύο τροχούς, κινητήρα ντίζελ, έκδοση εξοπλισμού GL+ και μεταλλικό χρώμα βγαίνει στα 21.500€ με το κλειδί στο χέρι. Όπως καταλαβαίνετε, θεωρώ πως σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν αρκετά καλύτερες λύσεις, όπως για παράδειγμα το QQ (παρά το θέμα της αξιοπιστίας και χειρότερου εξοπλισμού), ή το Fiat 500X που είναι πολύ πιο όμορφο μέσα έξω.
Στο θέμα αξιοπιστίας, να αναφέρω επίσης, πως παρά το γεγονός πως το AC μου φάνηκε αρκετά δυνατό, ακουγόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα σφύριγμα από το ταμπλό. ΟΚ, ο θόρυβος είναι γνωστός (μάλλον απόψυξη του AC) και κατάλαβα αμέσως πως είναι το AC, αλλά δεν περιμένεις σε καινούργιο αυτοκίνητο να ακούγονται τέτοιοι θόρυβοι.
-
Ωραία σχόλια. Εγώ πάντως πείστηκα ότι με αφήνει αδιάφορο...
-
Πολύ καλά και χρήσιμα σχόλια.
Επειδή είμαι μεταξύ αυτού και του qashqai όμως σε αυτά τα λεφτά (21500€ 4x2 gl+ diesel)
Στο qq πρέπει να πας στη έκδοση energy που είναι τελείως γυμνή για να πάρεις το 1.5 diesel. Γιατί η accenta con που είναι αντίστοιχη με την gl+ βγαίνει στα 23300. Στην αντίστοιχη έκδοση με την gl+ για να μείνεις γύρω στα 21000 κοιτάς το 1.2 accenta con.
Για το 1.2 όμως δεν έχω άποψη, νομίζω ομως ότι υστερεί σε σχέση με το 1.6 diesel του vitara. ..
Πάντως εσωτερικά το QQ είναι πιο ωραίο και δίνει την εντύπωση πιο ποιοτικής κατασκευής. ...
Δίλημμα μεγάλο. ...Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ας μεταφέρω και εδώ τις εντυπώσεις μου από το test drive του Suzuki Vitara.Εξωτερικά πρέπει να ομολογήσω πως είναι αρκετά όμορφο, όχι όμως όσο ένα Countryman ή ένα 500Χ, ενώ το Qashqai συνεχίζει να φαίνεται στα μάτια μου πιο κυριλέ. Το Vitara παρόλα αυτά έχει ωραία χρώματα, μπορείς να το επιλέξεις με διχρωμία (+230€ επιπλέον), ενώ αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι οι διαστάσεις του. Με μήκος κάτω από 4.2 μέτρα το θεωρώ ιδανικό για κάποιον που θέλει μια σχετική άνεση χώρων αλλά κινείται και στην πόλη. Επίσης, αυτό το οποίο με έκανε εντύπωση είναι το γεγονός πως το ύψος από το έδαφος -αρκετά ψηλό, γύρω στα 20 εκατοστά, κάτι που το νιώθεις όταν πάς να κατέβεις από το αυτοκίνητο-, είναι το ίδιο είτε στην δικίνητη είτε στην τετρακίνητη έκδοση. Οι περισσότεροι (π.χ. Skoda Yeti) κάνουν τις δικίνητες εκδόσεις τους αρκετά χαμηλότερες ή πιο 'άγριες'. Στο Vitara οι δικίνητες με τις τετρακίνητες εκδόσεις είναι εξωτερικά πανομοιότυπες.
Στο εσωτερικό τώρα... Από θέμα χώρου επιβατών, είναι πολύ καλό για το μέγεθος του. Κάθισα άνετα στην θέση του οδηγού, την οποία έφερα πολύ γρήγορα στα μέτρα μου. Όταν στην συνέχεια κάθισα στο πίσω κάθισμα είδα πως τα πόδια μου είχαν αρκετή απόσταση από το μπροστά κάθισμα. Επίσης, αρκετά μεγάλος είναι και ο χώρος πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Η μόνη μου παρατήρηση αφορά το πλάτος, το οποίο μου φάνηκε μικρότερο σε σχέση με άλλα που οδήγησα τελευταία. Η ορατότητα πολύ καλή, με μεγάλους χορταστικούς εξωτερικούς καθρέφτες, περιορισμένη μόνο προς τα πίσω, αλλά έτσι και αλλιώς έρχεται με στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας.
Το χρήσιμο για κίνηση στην πόλη μήκος του αυτοκινήτου, δυστυχώς επηρρέασε τον χώρο αποσκευών ο οποίος είναι στα 375 λίτρα, χωρίς ρεζέρβα και βέβαια δεν θεωρείται μεγάλος στις μέρες μας.
Η έκδοση που υπήρχε στην έκθεση ήταν η GL+ και ομολογουμένως είχε σχεδόν τα πάντα. Φώτα ομίχλης, ζάντες 17' αλουμινίου, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, έγχωμη οθόνη αφής, κλπ. Παρόλα αυτά, το εσωτερικό δε μου έδινε την αίσθηση ποιοτικής κατασκευής. Τα πλαστικά μου φάνηκαν σχετικά φτηνά, υπήρχε ένα αναλογικό ρολογάκι στο κέντρο του ταμπλό, που μου φάνηκε και αυτό φτήνό, ενώ και η πλουσιότερη έκδοση του test drive με τα δέρματα μέσα, εξακολουθούσε να απέχει πολύ από το πολυτελές. Γενικά μου έδωσε την αίσθηση ενός αυτοκινήτου το οποίο μπορεί να είναι καλά κατασκευασμένο (δεν το γνωρίζω), αλλά δεν έχει την προσοχή στην λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά (π.χ. οι μεντεσέδες στις πόρτες και πως ανοίγουν αυτές, χωρίς ενδιάμεσες θέσεις).
Συστήματα ασφαλείας όπως το adaptive cruise control υπάρχουν, για έναν ακατανόητο λόγο, μόνο στις τετρακίνητες εκδόσεις. Η δικίνητη GL+ δεν το έχει και δεν μπορεί να μπει, ενώ η τετρακίνητη το έχει στάνταρτ
Αυτό το οποίο οδήγησα ήταν το τετρακίνητο ντιζελ των 1.6 λίτρων στην πιο πλούσια εξοπλιστικά έκδοση. Το αυτοκίνητο φοράει κινητήρα Fiat, ο οποίος λογικά είναι ο ίδιος με αυτόν του 500Χ. Στο ρελαντί ο κινητήρας ακούγεται αλλά όχι ενοχλητικά, ενώ στα φανάρια η μηχανή έτσι και αλλιώς σβήνει με την βοήθεια του υποδειγματικού στην λειτουργία του Start/Stop. Η άναρτηση μου φάνηκε σχετικά σφιχτή (σε σχέση με αυτά που είχα διαβάσει), ενώ στον αυτοκινητόδρομο ένιωθες τοπ αυτοκίνητο να έχει αρκετά καλό πάτημα. Φυσικά, λόγω ύψος και σχεδίασης δεν υπάρχει σύγκριση σε σχέση με την αίσθηση που σου δίνει στον δρόμο συγκριτικά με ένα μικρομεσαίο όπως το Focus, ένω δεν μου δημιούργησε ουτε κατά διάνοια την επιθυμία να το πατήσω για να δω πως στρίβει και αν κρατάει. Νομίζω πάντως πως ένα Qashqai είναι πιο άνετο στον δρόμο, ενώ ένα 500Χ πιο σπορ στημένο.
Κάποια πράγματα που με ενόχλησαν στην οδήγηση του είναι τα εξής.
Αρχικά η αίσθηση του κινητήρα του. Ναι μεν το αυτοκίνητο έχει ροπή και επιταχύνει καλά ακόμη και με 6η, παρόλα αυτά, ένιωθα πως κάτι 'κρατάει' το αυτοκίνητο. Το πήγα μέχρι 140-150, αλλά ένιωθα πως το ζόριζα όταν το πήγαινα έτσι. Δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο είχε λίγα χιλιόμετρα ακόμη πάνω του, στο 500Χ πάντως δεν ένιωσα κάτι τέτοιο.
Κάτι επίσης αρκετά ενοχλητικό, ήταν ο θόρυβος (κυρίως από τα λάστιχα), στις ανωμαλίες του δρόμου. Δε μιλάμε για λακούβες, αλλά για σημεία απλά που ο δρόμος δεν είναι λείος. Στα σημεία αυτα, τα οποία δεν είναι και λίγα, ο θόρυβος ήταν πολύ έντονος και ενοχλητικός. Τα λάστιχα ήταν απλά θερινά και όχι τίποτα τρακτερωτά για off-road καταστάσεις. Γενικά μου φάνηκε πως η ηχομόνωση στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι το δυνατό του σημείο.
Τέλος, κάτι ακόμη που με ενόχλησε ήταν ο επιλογέας ταχυτήτων, ο οποίος ήταν με διαφορά ο χειρότερος από όσα έχω οδηγήσει. Μου φάνηκε πολύ ασαφής, ενώ ήταν το μόνο αυτοκίνητο στο οποίο έβαλα λάθος σχέση (ήταν επίσης φτηνός σε εμφάνιση ). Αντιθέτως, το κιβώτιο και οι σχέσεις μου φάνηκαν πολύ καλά.
Στο δια ταύτα. Το αυτοκίνητο με κίνηση σε δύο τροχούς, κινητήρα ντίζελ, έκδοση εξοπλισμού GL+ και μεταλλικό χρώμα βγαίνει στα 21.500€ με το κλειδί στο χέρι. Όπως καταλαβαίνετε, θεωρώ πως σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν αρκετά καλύτερες λύσεις, όπως για παράδειγμα το QQ (παρά το θέμα της αξιοπιστίας και χειρότερου εξοπλισμού), ή το Fiat 500X που είναι πολύ πιο όμορφο μέσα έξω.
Στο θέμα αξιοπιστίας, να αναφέρω επίσης, πως παρά το γεγονός πως το AC μου φάνηκε αρκετά δυνατό, ακουγόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα σφύριγμα από το ταμπλό. ΟΚ, ο θόρυβος είναι γνωστός (μάλλον απόψυξη του AC) και κατάλαβα αμέσως πως είναι το AC, αλλά δεν περιμένεις σε καινούργιο αυτοκίνητο να ακούγονται τέτοιοι θόρυβοι.
-
Μου άρεσε τόσο πολύ στην οδήγηση το QQ 1.5 που πραγματικά δεν με ενόχλησαν οι ελλείψεις στον εξοπλισμό (πρακτικά βέβαια, θα ήθελα κυρίως μόνο τα φώτα ομίχλης). Αν δεν υπήρχαν τόσες αναφορές στο διαδίκτυο για προβλήματα στο QQ θα το είχαμε ήδη πάρει. Είναι το μόνο που μας κρατάει και δεν το αγοράσαμε ακόμη.
Προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχει καμιά σύγκριση στον δρόμο ανάμεσα σε QQ και Vitara.
Suzuki Vitara 2015