-
Αγαπητοί φίλοι επειδή με ενδιαφέρει πολύ το VITARA και για μένα πρώτο λόγο έχει νόημα η Αξιοπιστία και κατά δεύτερο η Κατανάλωση θα ήθελα να μου γράψετε μέχρι τώρα ( με ειλικρίνεια!!!!!) αν έχει βγάλει κάποια προβλήματα. Επίσης αν έχει πάρει κάποιος αυτό μέ την βενζίνη ή και αυτόματο ( βενζίνη ή πετρελαίου) ποιες οι εντυπώσεις του.
Πιστεύω ότι η SUZUKI ΜΕ ΤΟ VITARA KAI SCROSS έχει κάνει την διαφορά ενάντια στην μόδα των crossover όπου πωλούνται αυτοκίνητα ελευθέρου χρόνου χωρίς τετρακίνηση. Το θεωρώ απαράδεκτο , χωρίς ουσία και κοροιδία απέναντι στους οδηγούς που αγοράζουν απλώς υπερυψωμένα αυτοκίνητα με πολύ περισσότερα λεφτά από ένα συμβατικό, δηλαδή πληρώνουν αέρα!!! -
Εμένα πάλι γιατί το καινούριο vitara μου φαίνεται χειρότερο και πιο light από το προηγούμενο;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εμένα πάλι γιατί το καινούριο vitara μου φαίνεται χειρότερο και πιο light από το προηγούμενο;Είναι διαφορετικο αμαξι, ποιο μικρο. Φαινεται λιγο φτηνη κατασκευη.
Ο κινητήρας 1.6 ντηζελ είναι της Φιατ και εχει ιμαντα.
-
Συμφωνώ μαζί σου wantone...Το Grand Vitara μου άρεσε πολύ περισσότερο σαν αμάξι
-
+1
Αλλά εγώ βασικά είμαι κολλημένος με το GV...Νομίζω ότι το νέο Vitara δεν έχει καμιά σχέση με το όνομα που κουβαλά και απλά αποτελεί άλλο ένα νέο (ευαίσθητο) κροσόβερ αστικής χρήσης. Θεωρώ ότι ελάχιστοι ιδιοκτήτες θα το βγάλουν σε χώμα, λάσπη ή και σε χιόνι.
Τα Vitara είχαν και ένα αυτοκόλλητο πίσω που έγραφε Off-Road Animal... Το βάζουν ακόμη;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα Vitara είχαν και ένα αυτοκόλλητο πίσω που έγραφε Off-Road Animal... Το βάζουν ακόμη;Ένα τέτοιο 'Animal' με GV είχαμε στην γειτονιά, που του ταίριαζε απόλυτα το αυτοκόλλητο μιας και το πάρκαρε σταθερά πάνω στο πεζοδρόμιο!
-
Ο χρήστης zer0c0de έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι επειδή με ενδιαφέρει πολύ το VITARA και για μένα πρώτο λόγο έχει νόημα η Αξιοπιστία και κατά δεύτερο η Κατανάλωση θα ήθελα να μου γράψετε μέχρι τώρα ( με ειλικρίνεια!!!!!) αν έχει βγάλει κάποια προβλήματα. Επίσης αν έχει πάρει κάποιος αυτό μέ την βενζίνη ή και αυτόματο ( βενζίνη ή πετρελαίου) ποιες οι εντυπώσεις του.
Πιστεύω ότι η SUZUKI ΜΕ ΤΟ VITARA KAI SCROSS έχει κάνει την διαφορά ενάντια στην μόδα των crossover όπου πωλούνται αυτοκίνητα ελευθέρου χρόνου χωρίς τετρακίνηση. Το θεωρώ απαράδεκτο , χωρίς ουσία και κοροιδία απέναντι στους οδηγούς που αγοράζουν απλώς υπερυψωμένα αυτοκίνητα με πολύ περισσότερα λεφτά από ένα συμβατικό, δηλαδή πληρώνουν αέρα!!!Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Εχω τη βενζίνη 1.4 s, όπως φαίνεται και σε προηγούμενο post. Επειδή είναι νέο δεν μπορώ να σου μιλήσω για αξιοπιστία.
Για κατανάλωση υπολόγιζε γύρω στα 8 lt με 90% πόλη και βαρύ πόδι. Δεν είναι τόσο σκληροτράχηλο όσο τα παλιά vitara αλλά φαίνεται γενικά ανθεκτικό στο χρόνο. Ο κινητήρας και το στήσιμο της συγκεκριμένης έκδοσης είναι εντυπωσιακά καλά. Οι χώροι απλά καλοί, τίποτε το ιδιαίτερο. Σίγουρα σου φτιάχνει την ημέρα η οδήγηση του. Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα 4x4, αν ΄ψηλό', τότε 4x4 αλλιώς άστο...
Ερχόμενος από 'κούρσα' (508 1.6T) υποδειγματικής άνεσης και ποιότητας δεν μπορώ να πω ότι βρήκα ανάλογη 'απτή' ποιότητα στο εσωτερικό, ούτε και ανάλογη άνεση. Θα έλεγα ότι είναι 1 κλικ παρακάτω, όμως δείχνει να έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και πιο ενθουσιώδη-συμμετοχική ποιότητα οδήγησης. Επειδή αλλάζω συχνά αυτοκίνητα, είχα να ενθουσιαστώ έτσι από το civic '08. Για περισσότερη ανάλυση και λεπτομέρειες από κατόχους, γράψου στο vitaraclub...
Σχετικά με τις off road δυνατότητες, πιστεύω ότι είναι σαφέρστατα λιγότερο καλό από τον προκάτοχο αλλά ήδη έχουν βγει πολλά καλούδια που το κάνουν εξαιρετικά ικανό σε λογική τιμή (π.χ. προστασίες με 500 ευρώ, ψηλώματα με 300 κτλ.). Σε μέτρια κακό χωματόδρομο με πολλή λάσπη που το πήγα δεν κόλλησε πουθενά, μπήκε σε βαθειές λακούβες κτλ. Χρειάζεται όμως χειμερινά ελαστικά και να ...παλιώσει καθώς το λυπόμουν... -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τα Vitara είχαν και ένα αυτοκόλλητο πίσω που έγραφε Off-Road Animal... Το βάζουν ακόμη;
Ένα τέτοιο 'Animal' με GV είχαμε στην γειτονιά, που του ταίριαζε απόλυτα το αυτοκόλλητο μιας και το πάρκαρε σταθερά πάνω στο πεζοδρόμιο!
Εδώ έχουν κάνει μόνιμα πάρκινγκ στα πεζοδρόμια κάτι MX5 και RX8, δεν θα ανεβάσουν τα Vitara;
Προχτές πέτυχα 'σαύρα' OPC (γυναίκα οδηγός) που πήγε με τη μούρη να ανέβει πεζοδρόμιο (στο Mall) και ακούστηκε ένα εκκωφαντικό κρακ και ένα κρουκ. Τον έσκισε τον προφυλακτήρα, αλλά στο πεζοδρόμιο πάρκαρε άνετα...
Είναι γνωστό ότι πολλοί αγοράζουν SUVs, μόνο και μόνο για να ανεβαίνουν πεζοδρόμια.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εμένα πάλι γιατί το καινούριο vitara μου φαίνεται χειρότερο και πιο light από το προηγούμενο;Eαν εννοείς το grand vitara είναι σίγουρα διαφορετικά αυτοκίνητα. Αυτό είναι η τέταρτη γενιά του vitara και οχι εξέλιξη των grand.Ανταγωνιστές του ειναι το opel mokka/chevrolet trax ,nissan juke. fiat 500x/jeep renegade, mini countryman.
Προσφέρει και το πλεονέκτημα της τετρακίνησης (για μένα οχήματα του είδους χωρίς τετρακίνηση δεν έχουν νόημα) μαζί με ικανή απόσταση απο το έδαφος για να κινηθείς και εκτός δρόμου.Θα μπορούσε να είναι πιο καθαρόαιμο αλλά η suzuki ακολούθησε την τάση των crossovers. -
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
Eαν εννοείς το grand vitara είναι σίγουρα διαφορετικά αυτοκίνητα. Αυτό είναι η τέταρτη γενιά του vitara και οχι εξέλιξη των grand.
Ακριβώς. Γι' αυτό και δεν είναι 'Grand' πλέον και σαν όνομα και σαν κατασκευή.
Το GV παραηταν '4κινητο' και πιο απόλυτο SUV έχοντας όμως τιμή και στοχευοντας σε target group που δεν είχε και τόσες απαιτήσεις. Ξέφευγε από την πλειοψηφία των ανταγωνιστών χωρίς να εκτιμούνται οι δυνατότητες του.
ΙΜΟ το τωρινό Vitara πάντως είναι η καλύτερη πρόταση ανάμεσα στα υπερτιμημένα, ακόμα και το πλέον βασικό 2κινητο. Αξιοπρεπείς επιδόσεις, αξιοπιστία και οικονομία και σε συσκευασία που δείχνει διαφορετικό από τα 'στρουμπουλα' και γυαλιστερά 5θυρα υπερυψωμένα.
-
Σε αυτή τη κατηγορία το ποιο φτηνό είναι το Vitara;
-
Μάλλον το duster.
-
Το Duster 4χ2, έχει απίστευτα χαμηλή τιμή.
Λίγο ποιο χαμηλή τιμή (από το Vitara) έχει το Tivoli, αν θεωρηθεί ότι είναι στην ίδια κατηγορία.Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το SX4 S-Cross είναι ποιο φτηνό από το Vitara.
-
Απο την κατηγορία ψηφίζω renegade δαγκωτό...Από ενα κλικ πιο πάνω QQ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το Duster 4χ2, έχει απίστευτα χαμηλή τιμή.2.000 κάτω από το Vitara που υπερτερεί σε κύρος, κάπως σε ποιότητα υλικών/κατασκευής κι έχει πιο σύγχρονο κινητήρα με start/stop και CO2 123 αντί 145, δηλ 15% λιγότερη βενζίνη
Τα θεωρώ και τα δύο καλές περιπτώσεις στη βασική έκδοση!Θα αγόραζα vitara γιατί στη πόλη μου θα έπρεπε να συνεννοηθώ με ένα 'απερίγραπτο' πωλητή της Dacia/Renault.
Και δεν έχω εμπειρία αλλά σε 4x2 δεν θα ήθελα τη μέγιστη απόσταση από το έδαφος! -
Στο AutoTriti το Duster το ξεκινά από 13000e και το Vitara από τα 17000e.
Αν πράγματι υπάρχει Duster με 13000e, την θεωρώ πολύ χαμηλή τιμή.
Φυσικά χάνει σε κύρος, αλλά έτσι όπως γίναμε στη χώρα το κύρος για πολλούς είναι αδιάφορο.Καλό και το Renegade αν και νομίζω ότι πάει πολύ ακριβά και είναι και αυτός ο Συγγελίδης που μας τα χαλάει...
-
Το Lada Niva απο ποσο παει; Ενταξει δεν ειναι SUV αλλα μιας και λεμε για φτηνα, υπαρχει και αυτο.
-
Lada; Υπάρχει ακόμη;
Και εγώ παλιότερα είχα ψάξει καμιά εμπορία της αλλά χωρίς επιτυχία.Τι γίνεται με την Lada στην Ελλάδα;
Ήταν Δεκέμβριος του 2011, όταν και επισήμως ταξινομήθηκε, σύμφωνα με στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) το τελευταίο αυτοκίνητο Lada στην Ελλάδα.Η Lada Hellas ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1992...
Συνολικά 16 είχε διαθέσει εκείνη της χρονιά η εισαγωγική εταιρεία Lada Hellas, που άρχισε να παίρνει την... κατιούσα από το 2008 και έπειτα.Οι εποχές που η εταιρεία πούλαγε 1.000+ αυτοκίνητα είχε περάσει στο παρελθόν και η θρυλική μάρκα με έδρα τη λεωφόρο Συγγρού έδειχνε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στη σύγχρονη εποχή. Τελικά, η Lada που είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα κυρίως από το Niva ξαφνικά... κατέρρευσε και τα τελευταία χρόνια δεν δείχνει κανένα σημάδι ζωής, παρά το γεγονός ότι, ο κόσμος ζητά τα προϊόντα της, η ίδια δημοσιεύει ισολογισμούς αλλά στο.. διά ταύτα τα καταστήματα της παραμένουν κλειστά και η ίδια δεν εισάγει πλέον αυτοκίνητα.
Στα χαρτιά...
Αναζητήσαμε να βρούμε κάποιο στοιχείο, αλλά κανένα από τα τηλέφωνα της εταιρείας στην λεωφόρο Συγγρού δεν ισχύει. Η εταιρεία υπάρχει μόνο φορολογικά μας απάντησε η κυρία που σήκωσε το τηλέφωνο. Δεν πουλάει ούτε αυτοκίνητα ούτε ανταλλακτικά...
Η εταιρεία υπάρχει μόνο φορολογικά μας απάντησε η κυρία που σήκωσε το τηλέφωνο. Δεν πουλάει ούτε αυτοκίνητα ούτε ανταλλακτικά...
Το δε κατάστημα της λεωφόρου Αθηνών δείχνει παρατημένο εδώ και χρόνια αλλά το τηλέφωνο ισχύει. Επικοινωνήσαμε με τον Σ.Ε.Α.Α., αλλά μάθαμε πως η εταιρεία έχει διαγραφεί από τα μητρώα της εδώ και χρόνια... Τι συνέβη άραγε;Η Lada Hellas ανήκει στον Κύπριο Φοίβο Χριστοδουλίδη (φωτογραφία κάτω δεξιά). Έναν επιχειρηματία με ιδιαίτερη αγάπη στα εκκλησιαστικά δρώμενα που όπως φαίνεται ήταν και η αιτία να χαθεί από τον κλάδο του αυτοκινήτου... Ο εν λόγω διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Ηγούμενο Εφραίμ, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με το περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Άλλωστε στο κατάστημα της «Αθηνών» ο Ηγούμενος κάθε 3-4 μήνες πραγματοποιούσε ομιλίες, μοιράζοντας κομποσκίνια, σταυρούς κ.ά. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως στις εορτές των Χριστουγέννων ο κ. Χριστοδουλίδης έστελνε για δώρο εικόνες, σε φίλους και συνεργάτες...
Παθητικό εκατομμυρίων...
Τελικά η Lada Hellas ενώ είναι... εξαφανισμένη για τον κόσμο και τους πελάτες της μάρκας, συνεχίζει να υπάρχει. Στα χαρτιά και με παθητικό κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ όπως φαίνεται και στον τελευταίο της ισολογισμό. Ωστόσο, παραμένει απορίας άξιο, πως δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία που να την διαχειριστεί και να την βάλει και πάλι στην αγορά.http://www.zougla.gr/automoto/news/repo ... stin-elada
-
Πιο ακριβή στοιχεία για τις τιμές Duster-Vitara στις βασικές εκδόσεις
To βασικό Duster πρέπει να έχει 13.170 €
Στον κατάλογο http://www.dacia.com.gr/files/NEW_DUSTE ... IPMENT.pdf
εμφανίζεται με 13.540 με απόσυρση, αλλά σε ένα λινκ 'Προσφορές' γράφει 'από 13.170' με 'επιπλέον όφελος Dacia'.Το βασικό Vitara έχει 15.560 €με απόσυρση και έκπτωση (easy bonus) 1.500 €
http://www.suzuki.gr/vitara/suzuki-pricelist.pdfΟπότε η διαφορά τιμής είναι 2.390. Δεν είναι αμελητέα και το Duster φαίνεται να έχει όλα τα βασικά (π.χ. ρύθμιση ύψους τιμόνι, κάθισμα) εκτός από ηλεκτρικούς καθρέφτες. Είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή ως προς Sandero Stepway (11.350 €) που στη βασική έκδοση δεν έχει ούτε ρύθμιση ύψους καθίσματος και τιμονιού, ούτε ραδιοCD! (αν ήταν αξιοπρεπέστερη έκδοση θα το αγόραζα αντί swift).
http://www.dacia.com.gr/files/NEW_SANDE ... ipment.pdf -
Ωραία ανάλυση!...
Τα 2390euro είναι αρκετά χρήματα, αλλά εδώ μπαίνει και ο γρίφος: Dacia ή Suzuki;
Εγώ προσωπικά μάλλον θα κατέληγα στο Vitara γιατί θεωρώ λίγο ρίσκο το Dacia. Αφενός δεν έχει και ιδιαίτερη παρουσία στη χώρα και αφετέρου με φοβίζει κάπως η ποιότητα συναρμολόγησης. Έχω μία υποψία ότι μπορεί να έχει αρκετές ατέλειες στη συναρμολόγηση με αποτέλεσμα να εμφανίσει τριγμούς και άλλα πιθανά προβλήματα.
Suzuki Vitara 2015