-
Προφανώς όποιος επιλέγει να αγοράσει vitara ή SX4 δεν το κάνει για να πηγαίνει με 200km/h στην εθνική. Η πτώση της τελικής από 200 σε 190 με το νέο κινητήρα δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει σε κάτι άλλο παρά μόνο τα χαρτιά.
-
Τελικά τα vitara, puma, κλπ. mild hybrid δεν βγαίνουν αυτόματα, ή δεν τα εισάγουν στην Ελλάδα γιατί θα έφταναν τα 30 χιλιάρικα;
-
Πολύ ενδιαφέρον πως σχεδόν 1 χρόνο πριν, αγόραζε κανείς το ίδιο αυτοκίνητο, χιλιάρι 4κινητο χωρίς τα φουλ λεντ, αν θυμάμαι καλά με 120 άλογα και 19,000€ (είχε σημαντική διαφορά στη ροπή, αλλά τα νούμερα δείχνουν πως μια χαρά θα έκανε τη δουλειά τoυ)
19.500 είχε,με 112 άλογα και 170Νm ροπή, αντί για 220Νm το προηγ. 140άρι και 235Νm το τωρινό υβριδικό 129άρι.
Eπίσης εκτός από Full LED, δεν είχε και αυτομ. φώτα και υαλοκαθαριστήρες.
-
Τελικά τα vitara, puma, κλπ. mild hybrid δεν βγαίνουν αυτόματα, ή δεν τα εισάγουν στην Ελλάδα γιατί θα έφταναν τα 30 χιλιάρικα;
Το αυτόματο Puma, με διπλού συμπλέκτη, θα κυκλοφορίσει σε λίγους μήνες (αυτό ήταν το πλάνο πριν το μπαμ του ιού). Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.
-
Τώρα που το λες κατι θυμάμαι αλλά νομίζω το στηριξα σε μια πηγή η οποία είχε εν τελη λάθος.
Γενικά όταν το ειχα ψάξει βρηκα πως ειναι εφικτο να υπαρξει ηλεκτρικο μοτερ με αυτα τα χαρακτηριστικά ροπής σε χαμηλές στροφές ακόμα και με 48v μπαταρία.
Τώρα, και πάλι μη νομίζεις ότι είμαι σίγουρος για τα 5 κιλά ροπής, έτσι λένε κάποια sites . Γενικά στα Suzuki για να μάθεις κάτι πρέπει να ψάχνεις.
-
Ε τώρα, σκας γαϊδαρο.
Βάλε χριστιανέ μου και την πηγή, να διαβάσουμε και αλλα.
Μπράβο πάντως που το βρήκες.
-
Από την Suzuki, στα χαρακτηριστικά του Swift Sport.
-
θενξ...
-
Εκτός από την υποβοήθηση από τι φαίνεται σε αυτή την υλοποίηση με τα 48V στην ουσία δεν υπάρχει start-stop και ο κινητήρας παραμένει στο ρελαντί με την βοήθεια της μπαταρίας.
Ο κινητήρας όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο με νεκρά, ή όταν τσουλάει με πολύ μικρή ταχύτητα (επιβραδύνοντας για το φανάρι π.χ), πάλι με νεκρά, σβήνει. Δεν έχει νόημα να καταναλώνεται ηλ. ενέργεια για να περιστρέφει έναν κινητήρα που δεν χρησιμοποιείται.
Επίσης, στα mhd συστήματα γενικώς, ο κανόνας είναι να ανακτούν ενέργεια μόνο κατά την κύληση με ταχύτητα στο κιβώτιο αλλά χωρίς γκάζι. Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τα κανονικά υβριδικά, ο ηλεκτροκινητήρας είναι επικουρικός και όχι πρωτεύον μέρος του συστήματος κίνησης του αυτοκινήτου. Παραδείγματος χάριν, αν σε μία ανηφόρα εθνικής οδού μείνει από ηλ. ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας ενώ βοηθάει τον βενζινοκινητήρα, δεν θα φορτίσει στη συνέχεια σε βάρος του την μπαταρία επιβαρύνοντας τον επιπλέον. Απλά θα αφήσει τον βενζινοκινητήρα χωρίς βοήθεια για όσο παραμένει αφόρτιστο το μικροϋβριδικό σύστημα κίνησης. Στην πρώτη ευκαιρία που το αμάξι θα τσουλήσει με ταχύτητα στο κιβώτιο χωρίς καθόλου γκάζι (άφημα ή και φρενάρισμα), τότε θα φορτίσει βοηθώντας στη μείωση της κατανάλωσης κατά την επόμενη επιτάχυνση.
-
Ακριβώς.
Όταν φρενάρεις φορτίζει πιο γρήγορα.
-
Εδώ πάντως αναφέρει ότι το σύστημα εμποδίζει το κινητήρα από το να σταματήσει
In operation, the 48V system keeps the motor running at about 1,000 rpm and can activate at speeds below 16 km / h, preventing the engine from stopping and suppressing the specific consumption peaks of each start of the start & stop systems.
-
Ναι, δεν αφήνει τον κινητήρα να σβήσει όταν πατάς το γκάζι για να επιταχύνεις από πολύ χαμηλή ταχύτητα. Όταν το αυτοκίνητο είναι με νεκρά και ακίνητο ή κινείται με ταχύτητα βαδίσματος, το μοτέρ σβήνει.
-
Εννοεί ότι δεν αφηνει τον κινητήρα να σου σβήσει. Δηλαδή να ρεταρει και να σβήσει.
Τα αλλα οπως τα έγραψαν.
Το κόλπο για να έχεις πάντα γεμάτη μπαταρία είναι να φρενάρεις με σχέση μέσα στο κιβώτιο μέχρι σχεδόν να σταματήσεις στις 1000 rpm.
Δηλαδή να μην βγάζεις ταχύτητα και μένεις με νεκρά και απλά να φρενάρεις διότι τότε δεν γεμίζει η μπαταρία.
-
Είδα χθες στο autogeful πως το λένε, που μάλλον κάνει τις καλύτερες δοκιμές- παρουσιάσεις ο ψηλός (και στους χώρους) πως δούλευε το mild hybrid Puma της Ford. Μου φάνηκε πανομοιότυπο με την περιγραφή για το vitara και μάλλον όλα αυτής της γενιάς έτσι θα δουλεύουν, σαν εξελιγμένα start-stop συστήματα. Δείτε το εκει όποιος θέλει. Προς το τέλος που οδηγεί
-
Οχι μονο start stop ιδιαίτερα σε ατμοσφαιρικό μοτέρ το καταλαβαίνεις όταν πατήσεις το γκάζι στην μέση της διαδρομής, νιώθεις την ώθηση,
Στα Suzuki Έχει και μια μικρή καθυστέρηση από όταν την νιώθεις και όταν το δείχνει στην οθόνη με το σχεδιάγραμμα.
https://car-images.bauersecure.com/pagefiles/77142/suzuki_swift_long-term_93.jpg
Για παράδειγμα πατάς το γκάζι, δείχνει το σχεδιάγραμμα ότι δίνει ροπή, δεν νιώθεις τίποτα και ξαφνικά σε περιπου 0,5 με 0,7' το νιώθεις σαν απαλό σπρώξιμο.
Πώς είναι όταν κάνεις ποδήλατο και από πίσω σου φυσήξει πολυ δυνατά και σου δώσει ώθηση, σαν αυτό.
Υ.γ Τα βελάκια στο σχεδιάγραμμα κουνιούνται και δείχνουν την κατεύθυνση του ρεύματος. Όταν γεμίζει η μπαταρία με σχέση στο κιβώτιο γυρίζουν ανάποδα και είναι μπεζ χρώματος. Αλλά ο ρυθμός που κινουνται είναι αργός. Μόλις πατήσεις φρένο τρέχουν σαν τρελά, έτσι καταλαβαίνεις ότι γεμίζεις πιο γρήγορα την μπαταρία και βλέπεις και την μπάρες αυτής να γεμίζουν γρήγορα.
Όταν φρενάρεις και είσαι σε απόλυτα ήσυχο μέρος το ακούς ότι γεμιζει κα όντας έναν ήχο παρομοιο σαν όταν σβήνει ο κινητηρας μιας ηλεκτρική σκουπας . Πριν σταματήσεις τελείως σταματά το γέμισμα της μπαταρίας και το νιώθεις στο πιδαλι του φρένου καθώς ξαφνικά μαλακώνει λίγο παραπάνω.
-
Γατονιιιιίιιι, σε εφτιαξα σκυλε.
Η αναρτηση παιζει για το δικινητο s-cross αλλα σιγουρα σιγουρα βαραει και για το δικινητο vitara,μιας και τα μηχανικα ειναι τα ιδια.
Coilover για τρελους.
https://www.bc-racing.co.uk/catalog/category/view/s/suzuki-sx4-2wd-ya22s-13/id/1867/
Τεζα και μπαινουμε αγκαλιασμενοι στις στροφες.
-
Υπάρχουν και άλλες αναρτήσεις (XYZ, BC RACING) για το vitara και κατά συνέπεια και το! Sx4 αφού μοιράζονται τα ίδια αμορτισέρ και ελατήρια. Αυτό το έχω επιβεβαιώσει και εγώ ρωτώντας στα ανταλλακτικά εάν οι κωδικοί είναι ίδιοι για τα δύο αυτοκίνητα και μου έχουν απαντήσει θετικά. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει για το 4Χ4. Βέβαια δεν ξέρω τι διαφορά θα είχαν ΜεΜΕ το 2Χ4
-
-
0-100 σε 9.38 το hybrid. Αν δε κάνω λάθος το NV 140hp το κάνει σε περίπου 8.5
9,38 με 102χλμ στο κοντέρ
Αυτά τα απότομα ανεβάσματα των στροφών κατά την επιτάχυνση είναι η βοήθεια του ηλεκτρικού συστήματος?
-
TaKoAv wrote:
0-100 σε 9.38 το hybrid. Αν δε κάνω λάθος το NV 140hp το κάνει σε περίπου 8.5
9,38 με 102χλμ στο κοντέρ
Αυτά τα απότομα ανεβάσματα των στροφών κατά την επιτάχυνση είναι η βοήθεια του ηλεκτρικού συστήματος?
Στις ψηλές στροφές λες; Μάλλον πατάει συμπλέκτη για να αλλάξει ταχύτητα και δεν αφήνει το γκάζι.
Και είναι και λίγο κουλός, με μέγιστη ισχύ στις 5500 στροφές να κάνει αλλαγές πριν τις 5000...
Suzuki Vitara 2015