-
Καλημέρα & Καλοτάξιδο!!! Εχθές πάρκαρα δίπλα σε ένα ίδιο με το δικό σου στους Θρακομακεδόνες (δεν ξέρω αν ήσουν εσύ) και το αυτοκίνητο είναι πολύ ωραίο και το χρώμα του ταιριάζει πολύ. Εγώ προτίμησα το QQ λόγω χώρων αλλιώς το 500χ θα ήταν η επιλογή μου. Πολύ προσεγμένο αυτοκίνητο. Ο δρόμος για Πάρνηθα, Μον Παρνές, πολύ ωραίος, αλλά θέλει και την προσοχή του. Καλή ώρα πρωινό Κυριακής που ειναι ελεύθερος και ανεβαίνεις με τους ρυθμούς σου...
Νίκος
-
To qq δεν ειναι το στυλ μου παροτι πολυ τιμιο και ομορφο αυτοκινητο.Αλλη κατηγορια.Το 500χ τυχαια μου προεκυψε,ενω πηγαινα για renegade.Θεωρησα οτι σε σχεση με την limited που ηθελα,το cross plus με ηλιοροφη εδινε και περισσοτερα και σε καλυτερη τιμη.Το μονο που μετανοιωσα που δεν δοκιμασα-ειδα ηταν το vitara.Που στα 24-25χιλιαρικα budget θα επαιρνα μια πολυ δυνατη εκδοση.
Αλλα με τους wankel μου τρεχω και δεν φτανω... -
Ο χρήστης alxpro έγραψε:
To qq δεν ειναι το στυλ μου παροτι πολυ τιμιο και ομορφο αυτοκινητο.Αλλη κατηγορια.Το 500χ τυχαια μου προεκυψε,ενω πηγαινα για renegade.Θεωρησα οτι σε σχεση με την limited που ηθελα,το cross plus με ηλιοροφη εδινε και περισσοτερα και σε καλυτερη τιμη.Το μονο που μετανοιωσα που δεν δοκιμασα-ειδα ηταν το vitara.Που στα 24-25χιλιαρικα budget θα επαιρνα μια πολυ δυνατη εκδοση.
Αλλα με τους wankel μου τρεχω και δεν φτανω...Και γω από renegade ξεκινησα. Μετά είδα κα το 500x και καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες σε σύγκριση με το renegade. Κάπου εκεί βλγηκε το vitara. Πήγα το είδα. Το ερωτευτηκα εξωτερικά. Με τα ίδια λεφτά 24.5Κ το αγοραζες όσο full extra πήγαινε ( χωρίς ηλιοροφη), ψήθηκα πάρα πολύ, έκανα και test drive και ο κινητήρας φοβερός, το αυτοκίνητο πολύ ωραίο στο δρόμο. Με χάλαγε όμως το εσωτερικό του και για αυτό δεν το εκλεισα.
Μετά πήγα και είδα το qq.μου άρεσε εξωτερικά αλλά όχι όσο το vitara. Ο κινητήρας του πολύ καλός, αλλά λίγο πιο αδυναμος από του vitara, επαρκεστατος όμως και πιο οικονομικός. Το πάτημα του, καλύτερο. Οι χωροι μεγαλύτεροι και το εσωτερικό του πολύ καλό, πανω από το αναμενομενο. Η χρυσή τομή δηλαδή. ..Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
1,5 και λιγοτερο ντεποζιτο,σε μεικτο κυκλο περιπου.Αυτα που ειχα συνηθισει ουτε στο ρελαντι δε εβλεπα τετοια καταναλωση.
-
Κατ' αρχήν, μιας κι έχω να μπω καιρό, καλορίζικο και καλοτάξιδο στον φίλο alxpro! Σούπερ και το χρωματάκι και αρκετά καλό το πακέτο του εξοπλισμού που έβαλες! Να το χαρείς σου εύχομαι.
Μερικές σκόρπιες εντυπώσεις μετά από 12.000 και μερικά ταξίδια:
- Αρχικά, κανένα πρόβλημα, ούτε το παραμικρό. Εννοείται όχι μηχανικό, ούτε διεύθυνσης, ούτε ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό, ούτε συναρμογής, ούτε τριξίματα, ούτε τίποτα. Αυτό έλειπε θα πει κανείς, αλλά πολλές φορές δεν είναι αυτονόητα αυτά. Ετοιμάζομαι και για το πρώτο σέρβις, θα δούμε κι εκεί.
- Το start/stop δουλεύει πολύ καλά με θερμοκρασία 8-10 βαθμών και πάνω. Παρακάτω, τις περισσότερες φορές και σε μικρές διαδρομές δεν ενεργοποιείται καν. Λογικό? Δεν ξέρω, αλλά δεν χαλιέμαι και πολύ.
- Η κατανάλωση σε ταξίδι πάει περίπου στο 5,4-5,8 ενώ μέσα στην πόλη 6,3-6,7. Μεγάλη η διαφορά εντός κι εκτός. Αναμένω να πέσει λίγο με τα 'καλοκαιρινά' λάστιχα που θα του ξαναβάλω τώρα, αν και είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, έτσι μου είπαν, πως θα πέσει λιγάκι (όχι δραματικά πάντως).
- Στην ηχομόνωση νομίζω θα έπρεπε να είχαν κάνει λίγο καλύτερη δουλίτσα, διότι λόγω των αεροδυναμικών θορύβων λόγω μεγέθους, κινητήρα (όσο να πεις δεν είναι και ο πιο ευγενικός...) και ελαστικών, διότι τα χειμερινά που περνάμε το μισό χρόνο εδώ στην Αυστρία, είναι λίγο πιο θορυβώδη. Σε μεγάλο ταξίδι που έκανα (πήγα Βερολίνο, 6,5 ώρες περίπου από εδώ) ομολογώ πως με ψιλοενόχλησε ο θόρυβος.
- Αντίθετα, η οδήγηση, η θέση κτλ δε με κούρασαν καθολου. Πήγα αρκετά άνετα και χωρίς 'πιασίματα' και ταλαιπωρία. Άνετη και η συνοδηγός
- Τρένο στο δρόμο. Του αρέσουν οι μεγάλοι δρόμοι, πάει 'καρφί', πάει γρήγορα, ανεβοκατεβάζει ταχύτητα με ευκολία, περνάει με άνεση.
- Το πορτμπαγκάζ παίρνει με άνεση 4 βαλίτσες. Αρκετό για μένα.
- Τα xenon φώτα στο δρόμο εξαιρετικά, βλέπεις τα πάντα, τρομερός ο καθρέφτης που σκιάζει για να μην τυφλώνεσαι!
- Κανένα θέμα με την ανάρτηση - υποσημείωση πως οδηγώ σχεδόν αποκλειστικά σε δρόμους - χαλιά.
- Τη μία φορά που το πήγα χιόνια, δεν είχα κανένα θέμα με τον ψιλομέτριο επαρχιακό ανηφορικό δρόμο. Χιόνι, βέβαια, ιδιαίτερο δεν είχε στην άσφαλτο, είχαν καθαρίσει, επομένως δεν βγάζω άνετα συμπέρασμα. Πάτησα χιόνια - με τα χειμερινά μου πάντα - εντός πόλης αρκετό χωρίς κανένα απολύτως θέμα.
- Τα πλαστικά του εντός εκτός του ότι δείχνουν όμορφα, δεν κρατάνε ιδιαίτερη σκόνη! Καθαρίζονται και πανεύκολα.
Τις προάλλες είχε λιακάδα και μου πόζαρε για μερικές φωτό. Ιδού:
-
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.Κουκλα και υπερπληρες το δικο σου οπως βλεπω.Να σε ρωτησω 18αρια φορας?Και αν ναι εχεις διατηρησει το μαμα προφιλ?
-
Ο χρήστης alxpro έγραψε:
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.Κουκλα και υπερπληρες το δικο σου οπως βλεπω.Να σε ρωτησω 18αρια φορας?Και αν ναι εχεις διατηρησει το μαμα προφιλ?Να' σαι καλά. Εντελώς μαμά είναι τα 'κανονικά' που θα ξαναφορέσω τώρα (έχω ραντεβού τη Δευτέρα) με τη 18αρα ζάντα. Αυτά δηλαδή. Βγαίνουν 225/45R18.
Τα χειμερινά μου, που φοράω από Οκτώβρη έως τώρα με τη ζάντα που βλέπεις στις φωτό, είναι λίγο ψηλότερα ενώ κι η ζάντα είναι 17άρα. 215/55R17.
Θέλεις να τα αλλάξεις?
-
θα ηθελα στην 18αρα λιγο μεγαλυτερο προφιλ,για περισσοτερη ανεση και για λιγο καλυτερο offroad.
-
Πολυ ωραιες φωτογραφιες απο το αμαξι σου φιλε..
Το ανθρωπακι στον αεραγωγο ειναι διακοσμιτικο ή εχει καποια χρηση; -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Πολυ ωραιες φωτογραφιες απο το αμαξι σου φιλε..
Το ανθρωπακι στον αεραγωγο ειναι διακοσμιτικο ή εχει καποια χρηση;Thanks!
Αρωματικό είναι το ανθρωπάκι οπότε μια χρήση την έχει
-
Ωραίο αμάξι και ενδιαφέρον review!
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ωραίο αμάξι και ενδιαφέρον review!
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίεςΤο ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ...
-
Aντε και καλο καλοκαιρι παιδια
-
alxpro ωραια φωτογραφια !!!
Sakattack δεν φαινονται οι φωτογραφιες σου εκτος απο την τελευταια !!
Το 500Χ οπως και ολη η σειρα μου αρεσει παρα πολυ !! τα εχουν παει θαυμασια οι Ιταλοι! (αντε να βγαλει διπλωμα η κοπελα μου να παρει και εκεινη ενα 500αρακι ! yeah ! )
Εχουν ανανεωσει - δυναμωσει την Fiat Με την σειρα 500 και εδωσαν και νεα πνοη στη Jeep Με το Renegade !! Μπραβο τους! Σειρα εχει η Alfa romeo ... -
-
Πρωτο μεγαλο ταξιδι για το 500αρη,και τα λογια ειναι λιγα για την ανεση,το τραβηγμα και την αποκριση του κινητηρα σε δυσκολους δρομους,τις προσπερασεις κλπ.
Το ταξιδι ηταν Αθηνα-Καστορια-Πρεσπες,μεσω Δομοκου-Καλαμπακας-Εγναντια,οπου μπορουσα με cruise στα 130χλμ,και καυσιμο vpower diesel.Eπισης ολη η διαδρομη εγινε με το Sport mode του αυτοκινητου για μεγιστη αποδοση.Με ενα γεμισμα λοιπον μεχρι το λαμπακι ειχα το παρακατω.Και μια φωτο απο Καστορια
Στα πολλα χλμ,εχει πολυ καλη ηχομονωση,αλλα επιβεβαιωνω οτι το μοτερ παροτι δεν ειναι τοσο τραχυ,παρολαυτα ακουγεται.Απο πλευρικους ανεμους δεν καταλαβαινει και πολλα,και σε στροφες ενω εχει καλο κρατημα προφανως λογω ροπης τεινει προς την υποστροφη.Αψογο
-
Το μοτέρ σου κροταλίζει λόγω v-power..δοκίμασε Eko avio η Avin best action και θα δεις μεγάλη διαφορά!
-
Ωραίες φωτό από ενα ωράιο αυτοκίνητο και απο το τους 2 συμφρουμίτες. Πολύ μου αρέσει το 500χ και όταν έιχε πρωτο βγεί ούτε που το πολυκοίταζα αλλά τελευταία το αγαπώ πολύ. Ιδιως απ'όταν οδήγησα ενα νοικιαρικο ντιζελ ντομπλο (τελευταιο μοντέλο) με τον 1.6 120 έπαθα πλάκα με το πως τραβαει αυτός το κινητήρας. Λιγο πιο παλιά είχα οδηγησει και ένα 500αρακι και με είχε εκπλήξει ευχάριστα το πολύ καλό πάτημά του οπότε καλοβλέπω πια ενα Φιατ.
Να ρωτήσω αν ξέρετε επειδήσ το σαιτ δε το βλέπω, το 500χ δε βγαινει με κανενα ντιζελ κινητηρα σε συνδυασμο με αυτόματο κιβώτιο; Μόνο με βενζίνη παει το αυτόματο;
Επισης, οχι οτι ειμαι του εκτος-δρόμου και πολύ αλλά το εχει δοκιμάσει κανεις σε ελαφριες εκτος δρόμου διαδρομές το 4χ2; Το σύστημα προσαρμογής σε διαφορετικές συνθήκες πως λειτουργέι; Δίνει κάποια έξτρα δυνατότητα; Φαντάζομαι ρόλο παίζουν και τα λάστιχα. -
Καλημερα φιλε μου.
Diesel και 9αρι αυτοματο μονο στο 2λιτρο 4χ4.
Οσον αφορα το traction,το εχω χρησιμοποιησει μια φορα στην Παρνηθα τελος Μαρτιου,που επεσα σε αρκετο χιονι,οπου βγηκα πολυ λιγο εκτος δρομου για αναστροφη αλλα με μικρη ανηφορα
Η αποδοση του ηταν πολυ καλη,το αυτοκινητο γινεται κουτσουρο,δλδ τροχοι,διευθυνση κλειδωνουν ολα.Δε γλιστρησε πουθενα,ουτε σπινιαρισε στην ανηφορα.Γενικα μου εδινε μεγαλη σιγουρια.
Εκτος δρομου επισης εχει βγει στην Αρκαδια,στον Λαδωνα,οπου ηταν light κατασταση,με καποιες ανηφορες,αλλα οχι μονο δεν χρησιμοποιησα καθολου το traction αλλα ειχα το sport mode. -
Γείά σου alxpro και ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Μάλιστα, πωω.. ντιζελ 2.0 4χ4 θα πηγαίνει κανα 25+ οπότε πάμε πολύ μακρια και γενικά παει λίγο υπερβολικό το όλο θέμα. Οπότε μάλλον το traction μάλλον θα με κάλυπτε και ειναι αρκετό.
Μια άλλη ερώτηση, αν και βασικά προσανατολιζόμουν σε πιο μικρό αυτοκίνητο, (πολο ντιζελ αυτοματο, τογιοτα γιαρις υβριδικο ) αλλα και επειδή κοιτάζουμε να μεγαλώσουμε την οικογένεια και δε νομίζω να έχουμε 2 αυτοκίνητα για ένα 'α' διάστημα, έλεγα μηπως έκανα την υπερβαση και πήγαινα στην επόμενη κατηγορία όπου το 500χ θα είναι μονόδρομος.
Τωρα, κοιτάζω διαδικτυακά (ειμαι εκτός Ελλάδας σε χώρα που η Φιατ ειναι ανύπαρκτη, βλεπε Ασια) και βλέπω οτι έκδοση 500X CITY LOOK 1.4 Multiair 140hp Pop Star TCT πάει στα 19.730 (με τη προσφορά) ενώ η 500X OFF ROAD LOOK 1.4 Multiair 140hp Cross TC παει στα 20,730 (με τη προσφορά). Μεταξύ των 2 βλέπω οτι το CITY LOOK ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (DRIVING MOOD SELECTOR) ενώ το OFF ROAD LOOK έχει TRACTION +. Αυτή είναι και η βασική διαφορά τους (πέρα απο το αισθητικό) φαντάζομαι. Το DRIVING MOOD SELECTOR δεν βοηθάει σε κάτι φαναζομαι σε πρόσφηση αλλά έχει να κανει με οικονομία και βάρος τιμονιού ε;
Οπότε για έστω ελαφρυ εκτός δρόμου θα πρέπει να πάω στο 500X OFF ROAD LOOK
Fiat 500X