-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα τογιοτα στο θεμα 'προσλαμβανουσα' ποιοτητα υλικων καμπινας εχουν κανει αλμα τη τελευταια 7-8ετια. Καταλαβαινω τι θες να πεις για τα nissan και συμφωνω.. και παλι βεβαια θα μπορουσες να εισαι χειροτερα με sx4 και vitara...Χαίρομαι που το αντιλαμβανεσαι και εσύ γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι μπορεί και να την έχω ψωνίσει λίγο. Και δεν μιλάμε για απλή διαφορά αλλα για σημαντική διαφορά αισθησης η οποία είναι αντιληπτη σε κάποια σημεια ακόμα και μεταξύ yaris (ειδικά facelift) και qq.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Φεύγουμε παλι λίγο off topic αλλά η νισσαν ενώ μάζεψε κόσμο με το qq πολλούς δεν θα τους κρατήσει γιατί όλα μετράνε.
Εμένα τόσα χρόνια με κρατάει η τογιοτα γιατί με αφήνει ευχαριστημένο συνολικά. Όχι μόνο αξιοπιστία μηχανική αλλά και ευχάριστη οδήγηση χωρίς ενοχλήσεις.
Η μόνη μου απιστία ήταν για μια κατηγορία που η ίδια δεν έβγαζε μέχρι τώρα.Αυτό που σου λέει ο Emperor είναι ότι η Toyota σε κρατούσε ευχαριστημένο συνολικά με βάση τα κριτήρια τα οποία εσύ έχεις θέσει. Με βάση τα κριτήρια κάποιου άλλου, μπορεί κάποιος να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το QQ και την επόμενη φορά να επιλέξει πάλι Nissan. Δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια.
Για την Toyota που αναφέρεις για παράδειγμα, εγώ ας πούμε δεν θα αγόραζα ποτέ το Auris γιατί το βρήκα άθλιο εσωτερικά (με διαφορά το χειρότερο ταμπλό από όσα αυτοκίνητα μπήκαμε). Κατευθείαν επομένως το Auris δεν μπορεί να με καλύψει συνολικά παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι αξιόπιστο και ευχάριστο στην οδήγηση (αν και αμφιβάλλω αν είναι πιο ευχάριστο στην οδήγηση από το Focus που οδήγησα ).
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο και καλύτερα που τα λες εσύ από άλλους (και μένα μέσα) που μπορούν να είναι ή να χαρακτηριστούν εγκάθετοι ή Nissanάκηδες.
Εξαρχής θεωρώ πως οι γκρίνιες και τα παράπονα πελατών πρέπει να είναι δεκτά από τις εταιρίες. Τους δίνουν πάτημα ή και πληροφόρηση για να βελτιωθούν. Είναι απαραίτητοι και αυτοί με την αυστηρή κριτική άποψη από την τωρινή εμπειρία τους, τα 'ευαίσθητα αυτιά ή μάτια' τους και τις προηγούμενες εμπειρίες και γνώμες που έχουν. Ο μόνος που πειράζεται ίσως είναι ο πωλητής που μπλέκει με τον 'παραξενο' αλλά καθόλου σημασία δεν έχει...
Όσο για το μέλλον κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι και αν αύριο θα είναι καλύτερα ή χειρότερα. Ιδίως στην περιορισμένη μας αγορά.Τα μικροπροβληματάκια που αναφέρεις είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στην αξιοπιστία του κινητήρα και την αποδοτικότητά του. Επίσης, οι τριγμοί κτλ που αναφέρεις κατά κόρον είναι αδιάφορα για τον μέσο χρήστη που περιορίζεται στο να μπαίνει στο αμάξι, να βάζει μπρος, να ανοίγει το ραδιόφωνο και να πηγαίνει στη δουλειά του με ένα τόσο όμορφο αμάξι το οποίο δεν θα τον αφήσει ποτέ στον δρόμο και δεν θα τον τρέχει στα συνεργεία για μηχανικά προβλήματα.
+1
Για μένα είναι θέμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Να μπαίνω σε ένα αμάξι που δεν θα με τρομάξει, αφήσει, ταλαιπωρήσει κλπ οποιαδήποτε ώρα ή στιγμή. Εξαιρώντας άλλα, την οδηγική απογοήτευση, το aftersales-πορτοφόλι ή ποιότητας μπακάλικου που είχα από κάποιες εταιρίες, πολλές φορές 'στενοχωριέμαι' που αυτό δεν μου το έβγαλαν άλλοι καταξιωμένοι όπως η VW, η Toyota, η Suzuki και το κατάφερε η Nissan, η Audi, η Renault και η Peugeot (και όμως ναι!!!) κλπ. Και ιδίως τώρα που εδώ και ενάμιση χρόνο κυκλοφορώ με ένα alien-μτχ καρυδότσουφλο που το εμπιστεύομαι και δεν με απογοήτευσε ως τώρα. Και εκπροσωπώ τον εαυτό μου μόνο με τα δικά μου κριτήρια και απαιτήσεις και όχι το σύνολο των πελατών τους και αυτό γιατί οταν πριν χρόνια αγόρασα το Passat ταυτόχρονα με ένα δεύτερο ίδιο από τον θείο μου, εμένα με φρίκαρε το αμάξι από τα θέματα του, αλλά περισσότερο με φρίκαρε ο ίδιος ο θείος μου που το έχει ακόμα γιατί του έβγαλε λιγότερα θέματα και δεν τον ταλαιπώρησε καθόλου.Το μόνο που με ενοχλεί και είναι χαρακτηριστικό σε αυτό το τοπικό είναι ότι τα σχόλια των 'ευχαριστημένων' κλπ' ακυρώνονται από αυτούς που έχουν παράπονα. Εμφανές βέβαια και μάλλον λογικό που και οι 'ευχαριστημένοι' δεν συμμετέχουν πλέον. Ας θεωρούμε όμως σίγουρο ότι και ο ευχαριστημένος δεν είναι στραβός ή κουφός ή ηλίθιος... Οπότε ας δεχτούμε και αυτές τις περιπτώσεις, ότι πχ υπήρξε QQ χωρίς DIY απαιτήσεις και προβλήματα.
-
Κάποιος που έχει υπάρξει κάτοχος τογιοτα ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια θα βρει λίγοτερο ποιοτική την αίσθηση ενός qq ή ενός αντιστοιχου νισσαν.
Άλλες συγκρίσεις δεν κάνω. Ο καθένας κρίνει με βάση και τα υπόλοιπα βιωματα του.
Ακόμα και εσύ λες ότι η εικόνα του αουρις δεν σου άρεσε όχι η αίσθηση που αποκομιζεις οδηγώντας το. Αμ το οδηγούσες θα αντιλαμβανοσουν άμεσα τη διαφορά με το qq. Το έχω πάρει μια ολόκληρη μέρα το νέο αουρις και η αίσθηση συγκριτικά με το ίδιας κατηγορίας qq είναι μακράν υπέρ του τογιοτα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το αισθητικό και κατανοώ αλλά εδώ δεν μιλάμε για αισθητική αλλά για αίσθηση κατά την οδήγηση. -
Εγώ πάντως βρίσκω τα toyota τα οποία έχω οδηγήσει (corolla, yaris, avensis μέχρι 10ετίας...) χειρότερα σε οδηγική συμπεριφορά από το QQ. Όλοι πλέον αποδέχονται ότι με άλλες εταιρίες όπως ford, mazda η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη ...Και φυσικά ούτε λόγος για τις πιο 'οδηγοκεντρικές' εταιρίες όπως άλφα και τις 'λεγόμενες' premium γερμανικές...
Επίσης, δεν μου φάνηκε να υστερεί καθόλου η καμπίνα του QQ από αυτήν ενός toyota τουλάχιστον σε εμφάνιση. Να δεχθώ ότι ενδεχομένως τα προβλήματα συναρμογής που έχουν επανειλημμένως σχολιαστεί μπορεί π.χ. να μην εμφανίζονται σε ένα toyota (αν και δεν μπορώ να το πω από προσωπική πείρα...π.χ. και το δικό μου corolla είχε κακή ηχομόνωση και φθαρμένα λάστιχα στις πόρτες) αλλά πέρα από αυτό σε καμιά περίπτωση το QQ δεν μου έδωσε την εντύπωση για αμάξι κατώτερη κατηγορίας από ένα toyota.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί ο Στέφανος με το 'αίσθηση', αλλά στο στήσιμο, την οδηγική συμπεριφορά, το τιμόνι και τις επιδόσεις η toyota δεν ξεχωρίζει καθόλου εδώ και χρόνια. Αυτό αποδεικνύουν και οι κριτικές για τα μοντέλα της τόσο από χρήστες όσο και επαγγελματίες που την κατατάσσουν σταθερά στον 'μέσο όρο' σε αυτόν τον τομέα.
Ασφαλώς μπορεί σε άλλους τομείς να είναι πρώτη - π.χ. στην περιβόητη αξιοπιστία της, αν και εδώ έχουν υπάρξει προβλήματα, όπως με όλες τις εταιρίες άλλωστε... - και γι' αυτό να είναι και πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις, αλλά για τον οδηγό που ψάχνει το 'κάτι παραπάνω' στο τιμόνι...θα πρέπει να βελτιώσει πολλά ακόμη... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...
Το μόνο που με ενοχλεί και είναι χαρακτηριστικό σε αυτό το τοπικό είναι ότι τα σχόλια των 'ευχαριστημένων' κλπ' ακυρώνονται από αυτούς που έχουν παράπονα. Εμφανές βέβαια και μάλλον λογικό που και οι 'ευχαριστημένοι' δεν συμμετέχουν πλέον. Ας θεωρούμε όμως σίγουρο ότι και ο ευχαριστημένος δεν είναι στραβός ή κουφός ή ηλίθιος... Οπότε ας δεχτούμε και αυτές τις περιπτώσεις, ότι πχ υπήρξε QQ χωρίς DIY απαιτήσεις και προβλήματα.
Τα ειπες όλα φιλε cosneo σε αυτην την παραγραφο..........
-
Το λαχούρι δεν θα έπρεπε να συγκρινεται σε οδική συμπεριφορά με το qq αλλά όπως πολύ σωστά γράφει ο Αxel λιγο πιο πάνω με τα focus, προσθέτω c4, megane golf κλπ. Εκεί χάνει κατά κρατος σε οδική συμπεριφορά ποιότητα χώρους και άνεση. Από εκεί και μετά επειδή ΤΟΥΟΤΑ είχα όχι ένα αλλά δύο αυτοκίνητα η ποιότητα της καλή και τα κακώς κείμενα καλύπτονταν σε μεγαλο βαθμό από την άριστη συναρμογή. Ποτέ δεν έβγαζε όμως σε οποιαδήποτε κατηγορία κάτι που να κυριαρχει σε χώρους, ανεση, οδικη συμπεριφορά ή ποιότητα. Αν θέλει κάποιος να μειώσει το qq μπορεί αναφερόμενος στο vfm να πείσει κάποιους. Όταν για παράδειγμα με full extra κονταροχτυπιέται και μόνο στην τιμή με άλλα ανώτερα της κατηγορίας που ανήκει κάπου το έχουν παραξιλώσει. Όσο για τα άλματα ποιότητας καλα κι αν έγιναν αλλά οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν έκατσαν κάτω από τον ίσκιο να περιμένουν πότε θα τους φτάσει σε ποιότητα η συμπαθέστατη ΤΟΥΟΤΑ.
Τέλος να συμφωνήσω απόλυτα με τον αυτοκράτορα και τον Κώστα. -
Αμ το οδηγούσες θα αντιλαμβανοσουν άμεσα τη διαφορά με το qq. Το έχω πάρει μια ολόκληρη μέρα το νέο αουρις και η αίσθηση συγκριτικά με το ίδιας κατηγορίας qq είναι μακράν υπέρ του τογιοτα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το αισθητικό και κατανοώ αλλά εδώ δεν μιλάμε για αισθητική αλλά για αίσθηση κατά την οδήγηση.Πρέπει να έχεις πολύ ιδιαίτερα κριτήρια, γιατί όλα τα reviews έχουν να λένε για την οδηγική συμπεριφορά του QQ και την αδιάφορη και χωρίς feedback από τα χειριστήρια οδήγηση του Auris.
Πιστεύω πως τα κριτήρια σου για την αίσθηση στην οδήγηση είναι πιο υποκειμενικά και από την αισθητική μου
Για αυτούς που θέλουν κάτι πιο αντικειμενικό ας ρίξουν μια ματιά στα άπειρα reviews που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο.
-
Axel την ΤΟΥΟΤΑ δεν θα τη μαθουμε τώρα ξανα από την αρχή. Είναι μια αξιοπρεπεστατη εταιρεία που φτιαχνει ασφαλή και αξιοπιστα οχήματα παντως καιρού. Ως εκεί όμως.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αμ το οδηγούσες θα αντιλαμβανοσουν άμεσα τη διαφορά με το qq. Το έχω πάρει μια ολόκληρη μέρα το νέο αουρις και η αίσθηση συγκριτικά με το ίδιας κατηγορίας qq είναι μακράν υπέρ του τογιοτα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το αισθητικό και κατανοώ αλλά εδώ δεν μιλάμε για αισθητική αλλά για αίσθηση κατά την οδήγηση.
Πρέπει να έχεις πολύ ιδιαίτερα κριτήρια, γιατί όλα τα reviews έχουν να λένε για την οδηγική συμπεριφορά του QQ και την αδιάφορη και χωρίς feedback από τα χειριστήρια οδήγηση του Auris.
Πιστεύω πως τα κριτήρια σου για την αίσθηση στην οδήγηση είναι πιο υποκειμενικά και από την αισθητική μου
Για αυτούς που θέλουν κάτι πιο αντικειμενικό ας ρίξουν μια ματιά στα άπειρα reviews που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο.
Δεν μιλάω για την οδική συμπεριφορά (το πως πάει δηλαδή στο δρόμο το αμαξι) αλλά για την αίσθηση να είσαι μέσα σε αυτό και την ποιοτική αίσθηση της καμπινας.
-
Ας πηγαινει και σαν κουτσουρο δηλαδή. Αρκει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Λοιπόν θα κοιταξω να οδηγήσω εκ νέου ένα auris φίλου. Θα κοιτάξω όμως να φορώ τις παντόφλες μου.
-
Ρε παιδιά ενα σχολιο, με όλη μου την συμπάθειά προς όλους, αλλά γιατί τραβάτε από τα μαλλιά κα ξεχειλώνεται ένα θέμα το οποίο είναι καθαρά υποκειμενικο;
Όλο αυτό που συζητάτε μου θυμίζει το 'η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κοτα?'Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αμ το οδηγούσες θα αντιλαμβανοσουν άμεσα τη διαφορά με το qq. Το έχω πάρει μια ολόκληρη μέρα το νέο αουρις και η αίσθηση συγκριτικά με το ίδιας κατηγορίας qq είναι μακράν υπέρ του τογιοτα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το αισθητικό και κατανοώ αλλά εδώ δεν μιλάμε για αισθητική αλλά για αίσθηση κατά την οδήγηση.
Πρέπει να έχεις πολύ ιδιαίτερα κριτήρια, γιατί όλα τα reviews έχουν να λένε για την οδηγική συμπεριφορά του QQ και την αδιάφορη και χωρίς feedback από τα χειριστήρια οδήγηση του Auris.
Δεν μιλάω για την οδική συμπεριφορά (το πως πάει δηλαδή στο δρόμο το αμαξι) αλλά για την αίσθηση να είσαι μέσα σε αυτό και την ποιοτική αίσθηση της καμπινας.
Τρολάρεις χαλαρά...
Γράφεις αρχικά:
Αμ το **οδηγούσες **θα αντιλαμβανοσουν άμεσα τη διαφορά με το qq
και μετά μου λες:
...αλλά για την αίσθηση να είσαι μέσα σε αυτό και την ποιοτική αίσθηση της καμπινας
Την ποιοτική αίσθηση της καμπίνας δεν χρειάζεται να οδηγήσεις για να την αντιληφθείς. Και πραγματικά στο Auris που είχα μπει δεν ένιωσα κάτι ιδιαίτερο σε θέμα ποιότητας. Τι να πει και ο κάτοχος Golf, για να μην πάμε σε πιο premium μάρκες... Ήμαρτον...
-
Αγαπητέ plutare από τις 150 σελίδες του νήματος οι 100 εχουν καταληφθεί από ανεξήγητους ήχους και συντονισμούς αλλά και συγκρίσεις του qq με οχήματα άλλοτε πολλαπλάσιας τιμης και άλλοτε υποπολλαπλάσιας. Μόνο το celerio δεν συνάντησα ως πιθανό αντιπαλο και για αυτό το ρίχνω και αυτό στο τραπεζι… Για να σοβαρευτώ πάντως δεν έχεις άδικο!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τρολάρεις χαλαρά...
Γράφεις αρχικά:
Αμ το **οδηγούσες **θα αντιλαμβανοσουν άμεσα τη διαφορά με το qq
και μετά μου λες:
...αλλά για την αίσθηση να είσαι μέσα σε αυτό και την ποιοτική αίσθηση της καμπινας
Την ποιοτική αίσθηση της καμπίνας δεν χρειάζεται να οδηγήσεις για να την αντιληφθείς. Και πραγματικά στο Auris που είχα μπει δεν ένιωσα κάτι ιδιαίτερο σε θέμα ποιότητας. Τι να πει και ο κάτοχος Golf, για να μην πάμε σε πιο premium μάρκες... Ήμαρτον...
Εγώ οδηγώντας το πάντως το κατάλαβα...
Ωστόσο αν δεν συμφωνείς δεν χρειάζεται να κάνεις χαρακτηρισμους..
Σε τελική άναλυση και για να έρθουμε και σε όσα λες, όσο καλά και να πάει το ρημάδι αν κοπαναει, γρατσουναει + σου δίνει αίσθηση φθηνιας, η κύλιση χάνει! -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Ρε παιδιά ενα σχολιο, με όλη μου την συμπάθειά προς όλους, αλλά γιατί τραβάτε από τα μαλλιά κα ξεχειλώνεται ένα θέμα το οποίο είναι καθαρά υποκειμενικο;
Όλο αυτό που συζητάτε μου θυμίζει το 'η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κοτα?'Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πες τα βρε Γιάννη.
Εγώ καταθέτω προσωπική άποψη και γνώμη και αμέσως διαβάζω χαρακτηρισμους επειδή η αποψη μου δεν συμφωνει με τη δική του. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το μόνο που με ενοχλεί και είναι χαρακτηριστικό σε αυτό το τοπικό είναι ότι τα σχόλια των 'ευχαριστημένων' κλπ' ακυρώνονται από αυτούς που έχουν παράπονα. Εμφανές βέβαια και μάλλον λογικό που και οι 'ευχαριστημένοι' δεν συμμετέχουν πλέον. Ας θεωρούμε όμως σίγουρο ότι και ο ευχαριστημένος δεν είναι στραβός ή κουφός ή ηλίθιος... Οπότε ας δεχτούμε και αυτές τις περιπτώσεις, ότι πχ υπήρξε QQ χωρίς DIY απαιτήσεις και προβλήματα.Κώστα η άποψη σου με εκφράζει απόλυτα.
Αγαπητέ plutare από τις 150 σελίδες του νήματος οι 100 εχουν καταληφθεί από ανεξήγητους ήχους και συντονισμούς αλλά και συγκρίσεις του qq με οχήματα άλλοτε πολλαπλάσιας τιμης και άλλοτε υποπολλαπλάσιας. Μόνο το celerio δεν συνάντησα ως πιθανό αντιπαλο και για αυτό το ρίχνω και αυτό στο τραπεζι… Για να σοβαρευτώ πάντως δεν έχεις άδικο!
Αυτό γίνεται επειδή δύο άτομα ότι και να γράψει κάποιος θα πάνε την συζήτηση εκεί που αναφέρεις.
Στα όρια του troll πλεον..... -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Το μόνο που με ενοχλεί και είναι χαρακτηριστικό σε αυτό το τοπικό είναι ότι τα σχόλια των 'ευχαριστημένων' κλπ' ακυρώνονται από αυτούς που έχουν παράπονα. Εμφανές βέβαια και μάλλον λογικό που και οι 'ευχαριστημένοι' δεν συμμετέχουν πλέον. Ας θεωρούμε όμως σίγουρο ότι και ο ευχαριστημένος δεν είναι στραβός ή κουφός ή ηλίθιος... Οπότε ας δεχτούμε και αυτές τις περιπτώσεις, ότι πχ υπήρξε QQ χωρίς DIY απαιτήσεις και προβλήματα.
Κώστα η άποψη σου με εκφράζει απόλυτα.
Αυτό γίνεται επειδή δύο άτομα ότι και να γράψει κάποιος θα πάνε την συζήτηση εκεί που αναφέρεις.
Στα όρια του troll πλεον.....Συμφωνώ απολύτως και η σωστή προσέγγιση είναι 'don't feed the trolls'...
-
Όταν οι 'ευχαριστημένοι' (του προηγούμενου βέβαια μοντέλου, του Duster, της Χ1 ή όποιου αλλού τρίτου οχήματος) αφήσετε και εμάς που έχουμε πληρώσει 26000+ ευρώ να εκφρασουμε την άποψή μας άνετα, με σεβασμό και κυρίως ελεύθερα για τα ενοχλητικά θέματα της ιδιοκτησίας μας ή το value for money της, όπως αυτή πηγάζει συγκριτικά και με άλλα οχήματα που έχουμε οδηγήσει, τότε ναι, ίσως πάψει η άποψή μας να σας φαίνεται τρολ.
Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα σε ότι δεν μας αρέσει βάζουμε μια ετικέτα (τρολ στην προκειμένη) και απαξιωνουμε συλληβδην την οποία αντίθετη άποψη.
edit[mod]
Έχει καταντήσει κουραστικό επειδή κάτι πουλάει ή επειδή το δικό μας αυτί δεν ενοχλείται να απορριπτουμε συνολικά ότι αντίθετο γράφεται, πολλώ δε μάλλον όταν η εμπειρία μας από το όχημα περιορίζεται στην καλύτερη περίπτωση από ένα τεστ drive.
Σιγά το όχημα υπερατου δηλαδή για το οποίο θα χαλάμε τις καρδιές και τις συμπεριφορές μας..... ένα οικονομικό σε κατανάλωση και όμορφο σχεδιαστικά, κατά την άποψη της πλειοψηφίας, όχημα είναι, που επειδή πουλάει πολύ γιατί έχει ονομα στην κατηγορία, είναι και πανάκριβο και με λίγη εγγύηση και με προβληματα συναρμογής και ποιότητας, που τα αναγνωρίζουν όλοι παγκοσμίως και για τα οποία η ΝΙΣΣΑΝ 3 χρόνια δεν έχει διορθώσει! -
Και με την παραπάνω απάντηση του @iceman7 κλείνει και αυτός ο κουραστικός και μονότονος off topic κύκλος συζήτησης. Οτιδήποτε άλλο άσχετο με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα σβήνεται και θα συνοδεύεται με warn
Νissan Qashqai J11 [2014-__]