-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δέσμιος δεν είσαι ευτυχώς Στέφανε, επειδή υπάρχουν αρκετά καλά συνεργεία στα οποία μπορείς να πας. Και προφανώς με τέτοιες συμπεριφορές από τις αντιπροσωπείες, δεν είναι τυχαίο ότι ανθούν τα συνεργεία. Το θέμα δεν είναι αν η αντιπροσωπεία είναι πιο ακριβή από τον μάστορα της γειτονιάς, απλά περιμένεις ταυτόχρονα να είναι και πιο επαγγελματίες.Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα την εμπειρία μου στο forum, ώστε να είναι πιο υποψιασμένοι και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του QQ που πιθανότατα εξακολουθούν να πηγαίνουν το αυτοκίνητο τους στην αντιπροσωπεία.
Να σημειώσω επίσης, πως συχνά αναφέρουμε ως θετικά τις πολυετείς εγγυήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι και δίκοπο μαχαίρι αν ο αντιπρόσωπος δεν είναι σωστός επαγγελματίας και ταυτόχρονα σε δεσμεύει για τόσα πολλά χρόνια.
Αν ήμουν ακόμη στην εγγύηση, θα κάλυπταν συμπλέκτη και κρεμαγιέρα; Σίγουρα όχι, γιατί ο τεχνικός σύμβουλος τα θεώρησε φυσιολογική φθορά...Αν πρέπει να τηρήσεις εγγύηση ή για μια ματιά σαν αυτή που θέλησες εσύ σιγουρα βοηθά ο αναταγωνισμός ειδικά στα εξουσιοδοτημένα μια εταιρείας που όπως φαινεται δεν ελέγχει τόσα το δίκτυο της.
Στη θεσσαλονίκη είναι 3 ή 4 τα εξουσιοδοτημένα;
Στην Αθήνα είναι πάνω απο 10 και μερικα δινουν πραγματικό νόημα στην ύπαρξή τους πέραν των τυπικών εντός εγγύησης συντηρήσεων. -
Ο συμπλέκτης σίγουρα είναι αναλώσιμο, χωρίς αυτό όμως να δικαιολογεί την φθορά του με την χρήση που του κάνω.Καλό μήνα σε όλους!
Mαλλον πανε να σε βαλουν να αλλαξεις πραγματα χωρις να ειναι απολυτα αναγκαιο σε αυτη την φαση. Γενικα ετσι δουλευουν στα επισημα σερβις, τουλαχιστον στο εξωτερικο ειναι στανταρ αυτος ο τροπος μολις δουν κατι αμεσως αλλαγη γιατι ειναι καλη δουλεια για αυτους (αφου βγαζουν τουλαχιστον το μισο κερδος απο τα ανταλλακτικα περα απο εργασια).
Πρεπει να το παρακολουθεις και να τα αλλαξεις οταν χρειαστει αργοτερα σε μαστορα της επιλογης σου για ποιο φθηνα.
-
Δυστυχώς αυτές οι βλάβες που περιγράφεις δεν μου ακούγονται περίεργες. Και ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Είχα το ίδιο σκορτσάρισμα στην εκκίνηση με 1η, αλλά ευτυχώς για μένα μέσα στην εγγύηση και σε λίγα χιλιόμετρα (κάτω από 30000χλμ). Αλλάχτηκε αλλά χρειάστηκε να μαγειρέψει λίγο τη δικαιολογία για να περάσει από τον εισαγωγέα.
Σχετικά με την Κρεμαγιέρα είχε κι εμένα ελάχιστο τζόγο. Ήταν εμφανές σε μένα όταν έτριβα απότομα το τιμόνι. Εκεί ακουγόταν ένας ψιλός μεταλλικός θόρυβος. Επίσης είχα κραδασμούς στο τιμόνι στις ανωμαλίες του δρόμου (πολλά διαδοχικά μικρά σαμαράκια). Όταν το είχα αναφέρει στο service λίγο πριν τη λήξη της εγγύησης δεν είχαν βρει κάτι παρά έκαναν για πολλοστή φορά σφιξίματα. Το βρήκαν σε επόμενο service μετά τη λήξη της εγγύησης . Είχα αλλάξει βέβαια μέσα στην εγγύηση το μισό αυτοκίνητο.Αλλά ο τζόγος ήταν ελάχιστος και σίγουρα δεν έχριζε άμεσης αλλαγής.
Σε άλλο αυτοκίνητο (Suzuki swift 2008 της γυναίκας) συμβιώνουμε με τζόγο στην κρεμαγιέρα τα τελευταία 8 χρόνια χωρίς πρόβλημα στην ασφάλεια παρά μόνο το ξενέρωμα στις λακκούβες και τις ανωμαλίες του δρόμου (παντού δλδ εντός αστικού δικτύου Αττικής) -
Απογοητευση απο την προσφορα για το 1,5 diesel αυτοματο.
Η Ν-connecta στα 28.200, η techna στα 31.500.
Αν ειναι να φτασω σε αυτα τα λεφτα, καλυτερα να δωσω αλλα 2.500 και να παω στη BMW Χ2 -
Μόνος σου το λες και πολύ σωστά. Γιατί πολύ απλά στα χρήματα οι προτάσεις είναι αρκετές και πιθανό καλύτερες δίχως ίσως το αυτόματο. Για εμένα η ουσία κρύβεται στον κινητήρα και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, τα οποία ενώ έχουν αποσβέσει πολλές φορές το κόστος της εξέλιξης τους συνεχίζουν να προσφέρονται σε τιμές που γεννούν ερωτήματα...
Είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρώ πολλά τα χρήματα για το qq στις εκδόσεις αυτές. Είναι ο λόγος που θεωρώ πολύ δίκαια την προσφορά του τιγκ στα χρήματα αυτά και ας μην είμαι φαν της φίρμας. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μόνος σου το λες και πολύ σωστά. Γιατί πολύ απλά στα χρήματα οι προτάσεις είναι αρκετές και πιθανό καλύτερες δίχως ίσως το αυτόματο. Για εμένα η ουσία κρύβεται στον κινητήρα και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, τα οποία ενώ έχουν αποσβέσει πολλές φορές το κόστος της εξέλιξης τους συνεχίζουν να προσφέρονται σε τιμές που γεννούν ερωτήματα...
Είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρώ πολλά τα χρήματα για το qq στις εκδόσεις αυτές. Είναι ο λόγος που θεωρώ πολύ δίκαια την προσφορά του τιγκ στα χρήματα αυτά και ας μην είμαι φαν της φίρμας.Δεν εχω παει ακομα στο τιγκ γιατι δεν ηταν στις επιλογες μου.
Ποια ειναι η προσφορα του τιγκ> -
Στα 27500 χιλιάρικα δίχως να λάβουμε πιθανές προσφορές δώρα και εκπτώσεις προσφέρεται στην έκδοση advance που μόνο φτωχή δεν τι λες.
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Αν ειναι να φτασω σε αυτα τα λεφτα, καλυτερα να δωσω αλλα 2.500 και να παω στη BMW Χ2Οταν εγω πριν 2 χρονια ημουν στη θεση σου και μου εδιναν το κασκαι στα 26000d εβαλα αλλα δυο και πηρα το τιγκ.
Τα 2000 παραπανω με την ποιοτητα εργονομια δεσιμο αξιοπιστια του 1.6d εξοπλισμο χωρους παθητικη ασφαλεια(με ενεργο καπο, αεροσακο μεχ4ι και το γονατο, ενεργη διορθωση πορειας και οχι ειδοποιηση οπως τα αλλα, ασφαλεστερο suv σε ολο το κοσμο εκεινη τη περιοδο) τα αξιζ3 και ηταν μονοδρομος.
Ακομα και σημερα το θεωρω vfm -
Συμφωνώ με τον Νικο και τον ευχαριστώ για την επέμβαση του.
-
Δυστυχως το 1,6d δεν βγαινει σε αυτοματο.
Εφω ψαχνω diesel,SUC ( ή crossover), αυτοματο και κατω απο 2,0.
Σε 2,0 θα πήγαινα μόνο σε premium σε πολυ καλα λεφτα και κατω απο τα 38Κ. -
To QQ παρόλο που εγώ δύσκολα θα το ξαναέπαιρνα, είναι value for money στην έκδοση acenta, άντε και connect. Σε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις αντίστοιχο αυτοκίνητο στην κατηγορία (με τον ίδιο εξοπλισμό). Γι αυτό πουλάει σαν τρελό.
-
Σε 2,0 θα πήγαινα μόνο σε premium σε πολυ καλα λεφτα και κατω απο τα 38Κ.Αν ανέβεις τόσο ψηλά αναγκαστικά θα δεις premium μοντέλα. Αν σε καλύπτουν οι χώροι της Χ2 η τρέχουσα προσφορά στο πετρέλαιο αυτόματο είναι πολύ καλή.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
To QQ παρόλο που εγώ δύσκολα θα το ξαναέπαιρνα, είναι value for money στην έκδοση acenta, άντε και connect. Σε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις αντίστοιχο αυτοκίνητο στην κατηγορία (με τον ίδιο εξοπλισμό). Γι αυτό πουλάει σαν τρελό.Νομίζω πια μέχρι ασεντα είναι πραγματική ευκαιρία. Μετά ναι μεν είναι ανταγωνιστικο αλλά ανεβαίνεις τόσο όσο χρειάζεται να πεις 'δεν δίνω λίγα ακόμα να πάω σε πιο ποιοτικό;'
Απλά η ασεντα δεν έχει κανένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας. -
Τα premium θα είναι γυμνά όμως σε εξοπλισμό οπότε δεν τα κάνει VFM. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται πάντα με την κατηγορία. Υπάρχουν πολύ πιο ποιοτικά αυτοκίνητα στην ίδια κατηγορία απλά ίσως πιο ακριβά.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Τα premium θα είναι γυμνά όμως σε εξοπλισμό οπότε δεν τα κάνει VFM. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται πάντα με την κατηγορία. Υπάρχουν πολύ πιο ποιοτικά αυτοκίνητα στην ίδια κατηγορία απλά ίσως πιο ακριβά.Σωστός αλλά γιατί να μην τα δεις; Παίζουν κάποια πολύ αξιοπρεπή setup πια. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις πάντα.
-
Σε 2,0 θα πήγαινα μόνο σε premium σε πολυ καλα λεφτα και κατω απο τα 38Κ.Τις κορεάτικες προτάσεις τις έχεις δει;;;;
Το λέω γιατί συνήθως είναι ένα κλικ φθηνότερα και με αξιόλογο εξοπλισμό. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σε 2,0 θα πήγαινα μόνο σε premium σε πολυ καλα λεφτα και κατω απο τα 38Κ.Αν ανέβεις τόσο ψηλά αναγκαστικά θα δεις premium μοντέλα. Αν σε καλύπτουν οι χώροι της Χ2 η τρέχουσα προσφορά στο πετρέλαιο αυτόματο είναι πολύ καλή.
Με αυτο ακριβως το συγκρινα.
Οταν στο QQ ζητάνε 32.000 για το Τechna, γιατι να μη δωσω 35Κ για το Χ2 16d που ειχε παρα πολυ καλο εξοπλισμο. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αν ειναι να φτασω σε αυτα τα λεφτα, καλυτερα να δωσω αλλα 2.500 και να παω στη BMW Χ2Οταν εγω πριν 2 χρονια ημουν στη θεση σου και μου εδιναν το κασκαι στα 26000d εβαλα αλλα δυο και πηρα το τιγκ.
Τα 2000 παραπανω με την ποιοτητα εργονομια δεσιμο αξιοπιστια του 1.6d εξοπλισμο χωρους παθητικη ασφαλεια(με ενεργο καπο, αεροσακο μεχ4ι και το γονατο, ενεργη διορθωση πορειας και οχι ειδοποιηση οπως τα αλλα, ασφαλεστερο suv σε ολο το κοσμο εκεινη τη περιοδο) τα αξιζ3 και ηταν μονοδρομος.
Ακομα και σημερα το θεωρω vfmΤότε ίσως και να ήταν αλλά σήμερα υπάρχουν τα xc40 και xv που είναι ασφαλέστερα.
-
...
Το QQ είναι η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση και η αγορά του κόστισε λίγο πάνω από 20 χιλιάρικα. Και 3.5 χρόνια μετά η αντιπροσωπεία ζητά από 1500 έως 2200€ για φθορές που θεωρεί ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ!
... -
Το είχα αναφέρει και παλιότερα, ότι είναι πολύ κοντόφθαλμο να τσεκάρουμε απλά τα κουτάκια με τους εξοπλισμούς όταν συγκρίνουμε αυτοκίνητα. Ας πάρουμε για παράδειγμα το infotainment το οποίο στην πράξη είναι ένα tablet. Υπάρχουν tablet των 50€ που σέρνονται και που έχουν άθλιες οθόνες και tablet των 400€ που πετάνε και έχουν απίστευτης ευκρίνειας οθόνες. Και τα δύο είναι μεν tablet, αλλά δεν συγκρίνεται η εμπειρία χρήσης ανάμεσα στα δύο.
Το ίδιο ισχύει και με τα navigation. Υπάρχουν navigation που είναι εύχρηστα και ενημερώνονται διαρκώς και άλλα που είναι εντελώς δύσχρηστα με χάρτες που ενημερώνονται κάθε δύο χρόνια και τους οποίους πρέπει να πληρώσεις. Δε συζητάμε φυσικά για navigation τύπου AClass που σου προβάλουν μέσω κάμερας την εικόνα στον πίνακα οργάνων και προβάλουν πάνω εκεί τις οδηγίες του navigation.
Άλλο κλασικό παράδειγμα είναι ο κλιματισμός. Το QQ μπορεί να έχει κλιματισμό σε ορισμένες εκδόσεις του, αλλά τι να το κάνω όταν δεν υπάρχει ούτε ένας αεραγωγός για τους πίσω επιβάτες. Δε λέμε για αεραγωγούς στις πλαινές κολώνες ή στην κεντρική κονσόλα, άλλα έστω αεραγωγούς στα πόδια που έχουν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα. Πόσο αθόρυβος είναι ο κλιματισμός του; Σε εμάς λίγο να ανεβάσεις την ένταση του ανεμιστήρα, αρχίζει και βουήζει, ενώ αραιά και που ακούγονται και κάποια κλαπέτα μέσα από το ταμπλό όταν σβήνεις το AC.
Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν λεπτομέρειες, στην πράξη όμως και συνδυαστικά συμβάλουν στην συνολική εμπειρία που έχεις κατά την χρήση του αυτοκινήτου.
Μπορεί ένα QQ Techna να έχει καλύτερο εξοπλισμό από μια βασική έκδοση της X1, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η Nissan ψωνίζει από τα κάτω ράφια σε ότι βάζει στα αυτοκίνητα της, ενώ η BMW μπορεί να βάζει λιγότερα, αλλά αυτά είναι από την μέση τουλάχιστον (θέλω να πιστεύω!) και πάνω.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]