-
Θέλω με αφορμή την σωστή παρατήρηση για τις προσδοκίες φίλε axel12p να συμπληρώσω πως το συγκεκριμένο όχημα το προμηθευτηκα πληρώνοντας cash καθώς δεν μου έλειπαν τα χρήματα. Απλά θέλω να τονίσω πως δεν υπήρξε θέμα συμβιβασμού βάσει budget.Κατά τα άλλα μακάρι να έβγαινε έκδοση με τον κινητήρα των 130 ίππων και τότε θα έπαιρνα ακριβώς αυτή.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Χαίρομαι που 'διαβάζω τον ενθουσιασμό' σου για το αυτοκίνητο που οδηγείς στο κείμενό σου! Αυτό σημαίνει ότι έκανες σωστή επιλογή. Αυτό ακριβώς θέλω να νιώθω κι εγώ μόλις επιλέξω τελικά. Το duster έχει πουλήσει πολύ καλά. Βλέπω παντού να κυκλοφορούν κι έχω ένα και στη γειτονιά μου το οποίο είναι μονίμως μέσα στη λάσπη!! Δε μπορώ να φανταστώ που το πάει ο τύπος που το έχει (μου είπαν ότι έχει χόμπι το κυνήγι...). Όλες οι κριτικές λένε ότι αποτελεί μια από τις πιο 'τίμιες' επιλογές αναφορικά και με το κόστος του...Ομολογώ ότι εμφανισιακά δεν είναι του γούστου μου (όπως και τα SX4, Captur, Mokka, X1, Q3, 500Χ), αλλά η εμφάνιση είναι εντελώς υποκειμενική! Σημασία έχει να αρέσει στον ιδιοκτήτη!Φίλε Emperor απλά προτείνω να δοκιμάσεις ένα test drive. Στην χειρότερη θα χάσεις λίγο από το χρόνο σου.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν μάλιστα ο κινητήρας του duster **φανεί σε αξιοπιστία αντίστοιχος του 4A-FE της ΤΟΥΟΤΑ **που εφοδίαζε το 70% του στόλου της για μια δεκαετία, τότε θα πω ότι το duster θα αποδειχθεί χρυσή λίρα.Τα μισά απο τα εν λόγο μοτέρ με του που άγγιζαν τις 150.000 χλμ λές και είχαν προγραμματισμό, εξαφάνιζαν το λάδι πιο εύκολα και απο τους fsi. Το δικό μου 4afe σε καρινα μετα τις 150.000 αν άρχιζα τις ταρζανιές δεν άφηνε σταγόνα μέσα.
-
Πάντα είμαι 'ανοιχτός' σε νέες προτάσεις και θα έκανα το τεστ, αλλά από τη στιγμή που φοράει ίδιους κινητήρες με το QQ κι έχω κάνει τεστ τον 1600άρη με τα 130 άλογα και δεν έμεινα ικανοποιημένος, δε βλέπω πως θα αλλάξω γνώμη κάνοντας τεστ το duster... Κι, επίσης, δυστυχώς δεν μου αρέσει το αμάξωμα όπως και στη γυναίκα μου.
Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή είτε θα περιμένω το νέο QQ με το νέο κινητήρα, είτε θα πάρω κανένα μεταχειρισμένο XC60 ή X3 αν βρω σε μεγάλη ευκαιρία...γιατί το κόστος συντήρησής τους είναι σίγουρα μεγαλύτερο από του QQ...
Το HRV που έρχεται δε με τρελαίνει, το Kadjar το ίδιο, η νέα X1 ανακοινώνει μοτέρ 3 κυλίνδρων 1,5 λίτρων diesel 116 PS...
Λίγες οι επιλογές... -
φίλε tifo45
Το δικό μου το πούλησα σε γνωστό έχοντας κάνει 350000 χλμ και μην έχοντας ιδιαίτερη επαφή με το συνεργείο πέρα από ένα θερμοστάτη αν θυμάμαι καλά. Κατά τ' άλλα άλλαζα μόνο λάστιχα, λάδια και αμορτισέρ. Με την άλφα απέκτησα γνώσεις μηχανολογίας που δεν περίμενα ούτε επιθυμούσα να αποκτήσω ποτέ. Μεγάλη ήττα έφαγα με τα ΟΠΕΛ (2 κόρσα και ένα άστρα). Αλλοι δεν ήξεραν αν υπάρχει και εγώ αλλαζα τρόμπες βενζίνης σαν να ήταν προβλεπόμενο αναλώσιμο... Για την απόκριση γκαζιού δε... τι να πω. Στο Αστρα των 95 ίππων για να προσπεράσω φορτηγό, πάταγα τέρμα το γκάζι, μέτραγα 2 δευτερόλεπτα και μετά έκοβα αριστερά. Στην μέση των 18 μέτρων που έπρεπε να προσπεράσω σαν να θυμόταν ο κινητήρας τι του είχα ζητήσει και απότομα δυνάμωνε για να μου φύγει ο ιδρώτας. Όποιος έχει ακολουθήσει την διαδρομή Ιτέα - Γαλαξίδι με όπελ, θα καταλάβει μόνο τι εννοώ.
Αγαπητέ Emperor σε καταλαβαίνω. Εφόσον ξέρεις τι θέλεις ή τι δεν θέλεις, δεν υπάρχει λόγος
-
καλημέρα Emperor,
ενδιαφέρουσα η σκλεψη σου για αγορά του QQ. Όντως έχει αυτά που περιγράφεις και καλύπτει τις ανάγκες σου βάσει αυτών που μας λες.
θα ήθελα απλά να σου προτείνω να κοιτάξεις εναλλακτικα το τωρινό Χ1 (όχι αυτό που θα βγει φέτος). Στο λέω αυτό γιατί καλύπτει τις ανάγκες σου και τις προτιμήσεις σου. το έχω οδηγήσει πριν 2 μήνες και έμεινα πολυ ικανοποιημένος.
Ο κινητήρας του στα 1600 cc, Bενζίνη ειναι αρκετα καλός, πιστεύω καλύπτει τον τρόπο που οδηγείς και σε συνδυασμό με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο το οποίο είναι όλα τα λεφτά, δίνει μια σπορ αίσθηση στο Χ1 που δεν θα τη βρεις σε άλλα αυτοκίνητα SUV ή crossover. Επίσης οι χώροι του είναι παρόμοιοι με του QQ, και η ποιότητα εσωτερικά είναι πολύ καλή (καμία σχέση με τα προ face lift) και γενικά σου δίνει μια premium αίσθηση. Σίγουρα κάνουν πολυ καλές εκπτώσεις (παντα η BMW είχε πολύ καλές προωθητικές). Με περίπου 27500 € θα το πάρεις με πλήρη εξοπλισμό (συν την οθόνη με navy). Aυτα ισχυαν πρό διμήνου αλλά πιστεύω πως εξακολουθουν να ισχύουν και ιδιατέρως όσο θα πλησιάζει το νεο Χ1.
Ψαξτο, πιστευω πως δεν έχεις να χάσεις κάτι.
το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με το QQ έιναι ότι αλλάζει μοντέλο και ότι δεν το έχει σε πετρελαιο (αν αυτό ειναι απαραίτητο για σένα).
Νομίζω ότι για αυτά τα χρήματα είναι μια πολυ καλή VFM αγορά σε σχέση ιδίως με τον ανταγωνισμό (πχ. Q3) -
spyrosK καλημέρα και σε σένα κι ευχαριστώ για την πρότασή σου,
Το X1 το σκέφτηκα πάρα πολύ, αν και με χαλάει η μακρόστενη μουτσούνα (το οποίο λένε ότι θα διορθώσουν στο νέο μοντέλο που θα μοιάζει πιο πολύ με το Χ3...). Οδηγικά όλοι λένε ότι είναι από τα καλύτερα suv και είμαι σίγουρος ότι θα με κάλυπτε σε αυτόν τον τομέα.
Έχει όμως δύο μεγάλα μείον : Κατανάλωση - Βενζίνη. Εγώ κάνω περίπου 20.000-25.000 χλμ το χρόνο και τώρα με το υγραέριο που έχω στο αμάξι έχω υπολογίσει ετήσιο κόστος καυσίμων περίπου 1.500 ευρώ (με τιμή υγραερίου 0,8 - που εδώ και μήνες έχει πέσει κάτω από 0,7 - και με 240 ευρώ βενζίνη ετησίως (που δεν πληρώνω τόσα, πιο λίγα είναι...). Έχω υπολογίσει ότι και το QQ diesel κάπου εκεί θα έρχεται ίσως λίγο παραπάνω...Για το Χ1 όλα τα τεστ δίνουν κατανάλωση γύρω στο 10λ/100 χλμ. Αυτό για 20.000 χλμ και τιμή βενζίνης 1,6+ (εκεί είναι κανονικά κι εκεί θα γυρίσει πάλι σύντομα...) δίνει ετήσιο κόστος 2000 ευρώ. Αν προσθέσεις και τα τέλη κυκλοφορίας 382 ευρώ, ενώ το QQ έχει 104 (;) αυτό σημαίνει ετήσια διαφορά 780 ευρώ και στα 5 χρόνια κοντά 4.000 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα...Και αν το κρατήσεις τα διπλάσια χρόνια (δεν έχω διάθεση να αλλάζω αμάξι ανά 5 χρόνια...) σημαίνει και διπλάσιο κόστος...
-
Σίγουρα για 20 με 25 χιλ.χλμ είναι σαφές ότι το πετρελαιο συμφέρει. Και τα τέλη έχουν μια διαφορά (αν και ποτε δεν ξέρεις τι μπορεί να αλλάξει). Με την καθαρά οικονομοτεχνική ανάλυση σε βαθος χρονου 5-10 έτη συμφέρει περισσότερο το qq. Bεβαια ποτε δεν ξέρεις τι θα βγαλει όλα αυτα τα χρόνια (και το ενα και το άλλο). και φυσικά είναι και θέμα προσωπικού γούστου (πχ εγω θα προτιμουσα προφανως τη Χ1και δεν θα έβαζα το οικονομικο σε βάθος χρόνου σε πρωτη προτεραιότητα). Και εν τέλει αυτοκίνητο αγοράζει κανείς πρεπει να το γουσταρει, να χαίρεται καθε φορά που μπαίνει μεσα να το οδηγήσει, να απολαμβάνει τη βόλτα του μόνος ή με την οικογένεια του σε μια όμορφη διαδρομή πχ. στη φύση, με ενα αμάξι που θα προσφερει οδηγική απόλαυση (στα πλαίσια του εφικτού).
Συνεπώς εσύ ξέρεις καλύτερα.
Δες παντως το Χ1, οδηγησε το, ποτε δεν ξέρεις... -
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Σίγουρα για 20 με 25 χιλ.χλμ είναι σαφές ότι το πετρελαιο συμφέρει. Και τα τέλη έχουν μια διαφορά (αν και ποτε δεν ξέρεις τι μπορεί να αλλάξει). Με την καθαρά οικονομοτεχνική ανάλυση σε βαθος χρονου 5-10 έτη συμφέρει περισσότερο το qq. Bεβαια ποτε δεν ξέρεις τι θα βγαλει όλα αυτα τα χρόνια (και το ενα και το άλλο). και φυσικά είναι και θέμα προσωπικού γούστου (πχ εγω θα προτιμουσα προφανως τη Χ1και δεν θα έβαζα το οικονομικο σε βάθος χρόνου σε πρωτη προτεραιότητα). Και εν τέλει αυτοκίνητο αγοράζει κανείς πρεπει να το γουσταρει, να χαίρεται καθε φορά που μπαίνει μεσα να το οδηγήσει, να απολαμβάνει τη βόλτα του μόνος ή με την οικογένεια του σε μια όμορφη διαδρομή πχ. στη φύση, με ενα αμάξι που θα προσφερει οδηγική απόλαυση (στα πλαίσια του εφικτού).
Συνεπώς εσύ ξέρεις καλύτερα.
Δες παντως το Χ1, οδηγησε το, ποτε δεν ξέρεις...Από κόστος συντήρησης και σέρβις τι λέει ;
Υποθέτω ότι το έχεις...ή κάνω λάθος; -
Όχι, δεν το έχω. Έχω μια 2λιτρη Χ3 του 2009 και εκανα μια έρευνα αγοράς πριν δυο μήνες για να την αλλάξω με κάποιο μικρότερο κυβισμού παρομοίου όμως ύφους αυτοκινήτου και κατέληξα ότι πιο πολύ μου ταίριαζε η Χ1 και το QQ. Tελικά όμως δεν προχώρησα στην αλλαγή γιατί έπρεπε να δώσω σχετικά χαμηλά το Χ3 (περίπου 15000€), αρα να προσθεσω άλλα 12 με 13 χιλ. και δεν το αποφάσισα (για το Χ1 εννοώ, αν και για το QQ εκεί κυμαινόταν η διαφορά).
Συνεπως δεν ξέρω τι παίζει με το κόστος συντήρησης και service για το Χ1. Αν κρίνω όμως από το δικό μου δεν έχει κάτι τραγικό (λογικα κοστη service, καθε 25000 χλμ και προβλήματα δεν έχει βγαλει 6 χρονια τώρα, πλην ενός γρυλλου και ενός πολλαπλασιαστή).
Επίσης θα μπορούσες μελλοντικα να τοποθετήσεις υγραέριο, εγω το έχω κανει στο Χ3 και έχω ρίξει σημαντικά το κόστος κίνησης εδω και 43000χιλ. να ξερεις ότι οι κινητήρες της bmw δεν έχουν θεματα με το υγραεριο και υπαρχουν καλοι εγκαταστατες. -
H X1 δεν έχει αρκετό πορτ παγκάζ πάντως. Αν βάλεις και υγραέριο δε θα έχεις αρκετό χώρο αποσκευών. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ καλύτερη λύση το X3 από το Χ1. Δίνει πολύ περισσότερα σαν αμάξι και εάν είναι και diesel καίει και λογικά με μόνο αρνητικό το φόρο πολυτελείας.
ΥΓ : Εάν η Χ3 σου ήταν 2-3 χρόνων νεώτερη την έπαιρνα εγώ -
Ναι όντως η Χ3 εχει καλυτερους χώρους (κυριώς αποσκευών). Τη φιάλη υγραεριου την έχω στο χωρο της ρεζερβας και έτσι δεν μου τρωει χωρο (απλα αγορασα κιτ επισκευής ελαστικου).
Υπαρχουν λύσεις... οσο για τη δικια μου, μαλλον τη 'παντρεύτηκα' (όχι οτι με χαλάει ...μου είναι πιστή...χαχαχα).
Παντως να ξερεις ότι η προηγουμενη Χ3 εχει μεινει πισω και σε σχεδιαση και σε gadget κλπ σε σχεση με το πιο συγχρονα αυτοκινητα που συζητάμε. -
Συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ προτιμώ σε εμφάνιση αυτήν μετά το 2011 (αν δεν κάνω λάθος...), αν και σαν αμάξι και το δικό σου θα πρέπει να πηγαίνει πολύ καλά στο δρόμο. Αν είχες πάρει πετρέλαιο δε νομίζω να σκεφτόσουν να το δώσεις. Έχουν καταναλώσεις που ξεκινούν από 6λ/100χλμ.
Πάντως, από ότι διαπιστώνω τους τελευταίους μήνες, δεν παίζουν πια οι τιμές των τελευταίων ετών σε μεταχειρισμένα...Ή τα έστειλαν έξω ή μάγγεψαν πάλι και ζητάνε τιμές πολύ κοντά στα καινούρια... -
Πάντως αν το πετρέλαιο δεν είναι προαπαιτούμενο, τρεις πολύ καλές επιλογές που ταιριάζουν στα θέλω του Αυτοκράτορα είναι οι εξής:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=6114
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=7029
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=8364Και φυσικά καλύτερη όλων οδηγικά η Χ1, η οποία όμως μάλλον υστερεί σε χώρους.
-
λοιπόν αν βρεις την f25 (νέα Χ3) μεταχειρισμένη, diesel σε καλή τιμή γιατί όχι ? αλλιώς το καινουριο αμάξι είναι αλλιώς...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως αν το πετρέλαιο δεν είναι προαπαιτούμενο, τρεις πολύ καλές επιλογές που ταιριάζουν στα θέλω του Αυτοκράτορα είναι οι εξής:http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=6114
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=7029
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=8364Και φυσικά καλύτερη όλων οδηγικά η Χ1, η οποία όμως μάλλον υστερεί σε χώρους.
Δία, σίγουρα και τα 4 που προτείνεις πάνε καλά και συμφωνώ μαζί σου ότι θα προτιμούσα την X1.
Αλλά έχουν και τα 4 λίγο πολύ το ίδιο θέμα με την κατανάλωση...
Εκτός και πάω σε μεταχειρισμένο και το κάνω αμέσως υγραέριο!
Γιατί από τα 120 ευρώ καύσιμα ανά μήνα στα οποία είμαι τώρα, δε γυρίζω στα 200.... -
Την Χ1 δίλιτρη ντίζελ είχα την ευκαιρία να την οδηγήσω πολλές φορές και σε αρκετές συνθήκες. Αναφέρομαι στην πρώτη γεννιά. Είναι το όχημα πολύ κοντινού μου προσώπου. Παρατηρήσεις... Το αυτοκίνητο έχει καλούς χώρους για να μετακινηθούν άνετα 4 - 5 επιβάτες. Το πορτ μπαγκάζ δεν είναι όντως ιδιαίτερα μεγάλο για την κατηγορία ενώ το εσωτερικό αν και ποιοτικό δεν σε συνεπαίρνει κιόλας. Τα καθίσματα πολύ άνετα και μεκαλή πλευρική στήριξη φροντίζουν σε συνδυασμό με την καλή ανάρτηση απρόσκοπτο και άνετο ταξίδι. Σαν ψηλό αυτοκίνητο που είναι φυσικά και έχει θεματάκια με πλευρικούς ανέμους. Με προσεχτική οδήγηση και χαλαρούς ρυθμούς η μέση κατανάλωση δεν έπεφτε με τίποτα κάτω από τα 7 λίτρα ανά 100 χλμ. Η εργονομία απλά κορυφαία , όχι όμως και το ζύγισμα του αυτοκινήτου για εκτός δρόμου διαδρομές. Μην διαννοηθείτε εκτός δρόμου διαδρομή, ή στα χιόνια δίχως την παρέα κάποιου άλλου ταπεινότερου οχήματος (πχ hrv προηγούμενης γεννιάς). Τι εννοώ; Το αυτοκίνητο όντας πισωκίνητο αλλά και δίχως ιδιαίτερη απόσταση από το έδαφος μπορεί για πλάκα να κολλήσει σε άμμο ή να βρουν οι μασπιέδες σε μικρά βουναλάκια που άλλα οχήματα θα περνούσαν για πλάκα. Είναι η περίπτωση offroad για πεζοδρόμια. Ειδικά κάποιος που έχει ένα υπέροχο αυτοκίνητο όπως τέτοιο είναι το Χ3, θα φάει μεγάλη ήττα εάν πάει στην Χ1. Το qq απλά είναι συνολικά καλύτερο σε συνδυασμένα εδάφη και ασφαλτοτάπητες. Η Χ1 είναι πιο μη μου άπτου. Φιλικά πάντα το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο, έχει την αξιοπιστία της bmw αλλά θα μπορούσε και να μην είναι bmw.
-
Off topic η συζήτηση περί BMW Χ1, Χ3 κλπ μοντέλων της.
Το θέμα αφορά αποκλειστικά το Qashqai 2 και το ενδιαφερόμενο μέλος ας ανοίξει αν θέλει νέο σχετικό συγκριτικό θέμα με τις επιλογές του. -
Γνωριζει κανεις αν το 1.6 diesel εχει ιμαντα ή καδενα; Χλμ αντικαταστασης;
-
Ο χρήστης alexchrist έγραψε:
Γνωριζει κανεις αν το 1.6 diesel εχει ιμαντα ή καδενα; Χλμ αντικαταστασης;Καδένα, πεθαίνει με το μοτέρ λογικά..
Νissan Qashqai J11 [2014-__]