-
Η BMW 1; Ναι είναι το μοναδικό πισωκίνητο αν και όχι για πολύ ακόμα. Η νέα γενιά θα είναι προσθιοκίνητη από ότι λέγεται. Θα συνεχίσει η Σειρά 2 ως πισωκίνητη όμως!
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Μονο ο κινητηρας της μερτσεντε κανει ενα 5χιλιαρο παραπανω
Τι να πει το qasqai τωρα...Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από την εταιρία που χρεώνει gps 4000 ευρώ. Βρες μου και την τιμή του κινητήρα τις r171 των 184 ίππων παρακαλώ, αυτών που μου ζητούσε κάθε 5000χιλιόμετρα λάδι, έτσι για να ξέρουμε τη λέμε, premium αξιοπιστία
Βασικά πλάκα κάνω επειδη η mercedesCLA 180 cdi φοράει τον ίδιο κινηηρα με το Qashqai 1,5 dci.
-
Τι να πει το qasqai τωρα...Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από την εταιρία που χρεώνει gps 4000 ευρώ. Βρες μου και την τιμή του κινητήρα τις r171 των 184 ίππων παρακαλώ, αυτών που μου ζητούσε κάθε 5000χιλιόμετρα λάδι, έτσι για να ξέρουμε τη λέμε, premium αξιοπιστία
Παντως είναι εντυπωσιακό πως εχουν καταφερει οι εταιρειες που βγάζουν τα crossover (με πρωτη και καλυτερη τη Nissan) να πείσουν τον κοσμο να τα προτιμησει απο ενα καλο χατσμπακ.
Π.χ. στο παραδειγμα πιο πανω ενα QQ ή ενα s-cross (στη 2-κινητη εκδοση τους, γιατι η 4κινητη ΟΚ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο) δεν υπερεχει σε ΤΙΠΟΤΑ μιας 116d ή ενος Civic ή ενος Golf πλην των λιγο καλυτερων χωρων (σιγα τα ωα δηλαδη, μια βαλιτσα παραπανω στο πορτ-παγκαζ), παρολαυτα ο κόσμος τα προτιμάει.
Και οσοι λετε για αξιοπιστια, κρατατε μικρο καλαθι γιατι και πολυ νωρις ειναι και το QQ τουλαχιστον ειναι Ιαπωνικο τοσο όσο το sushi που τρως στα διάφορα fast food . Ενα βρετανογαλλικο υβριδιο ειναι.Χαζοί είναι. Εκεί έξω κυκλοφορούν 2.000.000 χαζοί ιδιοκτήτες QQ. Οι υπόλοιποι έχουν Bmw και πληρώνουν ένα μισθό στο σέρβις κάθε φορά
Απλά για κάποιους το qq ειναι το ενα και μοναδικό αυτοκίνητο και για κάποιους αυτά τα crossover ειναι το δεύτερο αυτοκίνητο για να πηγαίνουν super market και τα μικρά στο σχολείο. Σαφώς και ενα αυτοκίνητο δρόμου ειναι πολυ καλύτερο απο αντίστοιχων χρημάτων crossover σε περιαστικες διαδρομές και ταξίδια. Ενα και μοναδικό αυτοκίνητο στον στόλο και ειδικά crossover ΙΜΟ δεν ειναι η σωστή επιλογή.
Οι κάτοχοι techna πχ αυτή την στιγμή δεν τους λέει κανένας στα ίσια τι παλτό θα φάνε με τις 19αρες και τα λάστιχα τους.
Έχει χρειαστεί ποτε να βρείτε ανταλλακτικό σε ιαπωνικά vs Γερμανών. Στα ιαπωνικά ειναι δραμα η κατάσταση. Φίλος με xtrail περίμενε 1 μήνα αμορτισέρ της πίσω πόρτας και του ζήτησαν 240 euro οι αξιόπιστοι Ιάπωνες.
Έχω βαρεθεί να διαβάζω στα άρθρα του marketing περί χωματόδρομου που δεν παει σχεδόν κανένας έλληνας, περί τετρακίνησης για χιόνι που οι μισοί με λάθος λάστιχα καταλήγουν στα χαντάκι και όσοι δε τετρακίνητοι δοκιμάσουν καμμια άμμο ή κολλανε ή παίρνουν τους δίσκους στο χέρι.
Τέλος φτάσαμε στο σημείο η nissan να δίνει εγγύηση 3 χρονια και η audi 5. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχει βρει κάποιος στο δίκτυο τις επιταχύνσεις του qq 1.6 dci 60-100, κτλ;
Απο το Drive για το 4x4:
0-100: 10,3
0-160: 30
Ο-400μ: 17,3/129,8
0-1000μ: 31,8/163,4
60-160: 25,6
80-110 με 3η/4η: 5,2/5,3
110-140 με 4η/5η: 8,1/8,8
110-0: 48,3μ
Μεση καταναλωση: 7,2Sent from my Neo V using Tapatalk.
Ευχαριστώ τα μάλα!
-
Χαζοί είναι. Εκεί έξω κυκλοφορούν 2.000.000 χαζοί ιδιοκτήτες QQ. Οι υπόλοιποι έχουν Bmw και πληρώνουν ένα μισθό στο σέρβις κάθε φορά
Μάλιστα.
Για πες μου λοιπον τι καλύτερο εχει ενα δικίνητο crossover από ενα Civic ή μια 116d;
Κράτημα; Αεροδυναμική; Τιμόνι; Αμεσότητα στο δρόμο; Επιδόσεις; Κατανάλωση; Ποιότητα κύλισης;
Ή μήπως τιμή που το QQ 1.5d με ημιάκαμπτο άξονα πίσω στα 22Κ+ έχει τις χειρότερες επιδόσεις απο όλα τα ντιζελ της κατηγορίας του.
Α ναι, ξέχασα είναι ένα αξιόπιστο (ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαπτίσαμε) Ιαπωνικό με γαλλικό κινητήρα που κατασκευάζεται και είναι engineered στην Αγγλία, ενώ βέβαια είναι και ψηλό για να καβαλάς εύκολα πεζοδρόμια..
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Παντως είναι εντυπωσιακό πως εχουν καταφερει οι εταιρειες που βγάζουν τα crossover (με πρωτη και καλυτερη τη Nissan) να πείσουν τον κοσμο να τα προτιμησει απο ενα καλο χατσμπακ.Π.χ. στο παραδειγμα πιο πανω ενα QQ ή ενα s-cross (στη 2-κινητη εκδοση τους, γιατι η 4κινητη ΟΚ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο) δεν υπερεχει σε ΤΙΠΟΤΑ μιας 116d ή ενος Civic ή ενος Golf πλην των λιγο καλυτερων χωρων (σιγα τα ωα δηλαδη, μια βαλιτσα παραπανω στο πορτ-παγκαζ), παρολαυτα ο κόσμος τα προτιμάει.
Και οσοι λετε για αξιοπιστια, κρατατε μικρο καλαθι γιατι και πολυ νωρις ειναι και το QQ τουλαχιστον ειναι Ιαπωνικο τοσο όσο το sushi που τρως στα διάφορα fast food . Ενα βρετανογαλλικο υβριδιο ειναι.Γιατί αποκλείεις το ενδεχόμενο απλά να αρέσουν περισσότερο ; Ή έστω να είναι μια μόδα! Τα σεντάν αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Μικρό είχα 10 χρόνια και χατς τα τελευταία 5...Αφού χρειάζομαι μεγαλύτερο αυτοκίνητο και βαριέμαι εντελώς τα σεντάν και το χατς το βαρέθηκα αποκλείεται να μου αρέσουν τα suv; Πρέπει οπωσδήποτε να έχω επηρεαστεί από τη διαφήμιση; Και φυσικά διαφορετικές ανάγκες εξυπηρετεί ως ένα βαθμό η κάθε κατηγορία. Ένα μικρό αυτοκίνητο εναι συνήθως οικονομικότερο, πιο κατάλληλο για την πόλη, συχνά και ταχύτερο. Πολλοί το συνδυάζουν και με πιο νεανικές ηλικίες. Το χατς μπορεί να είναι και νεανικό (μερικά έχουν κορυφαίες επιδόσεις...) αλλά και έχει μερικές φορές αρκετούς χώρους...Το σεντάν προσωπικά τα βλέπω ως πιο συντηρητική επιλογή, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σεντάν με τρομερές επιδόσεις, αλλά το στυλ εμένα με παραπέμπει σε οικογενειάρχη μέσης ηλικίας! Τα τζιποειδή με το αυξημένο ύψος στερούνται συνήθως των εξίσου καλών επιδόσεων που έχουν τα χατς, αλλά το αυξημένο ύψος δίνει συχνά άλλες επιλογές (π.χ. να πας βουνό ή απομακρυσμένη παραλία με χωμάτινο κακοτράχαλο δρόμο...), είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε δει τις προηγούμενες δεκαετίες και απλά αρέσει σε αρκετό κόσμο. Καλό είναι να υπάρχουν όλες αυτές οι κατηγορίες και οι διαφορετικές επιλογές, ώστε να βρίσκει ο καθένας ό,τι του ταιριάζει...και φυσικά...ό,τι μπορεί να πληρώσει...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Βασικά πλάκα κάνω επειδη η mercedesCLA 180 cdi φοράει τον ίδιο κινηηρα με το Qashqai 1,5 dci.
πλάκα πρέπει να κάνεις τώρα όχι πριν
Μάλιστα.
Για πες μου λοιπον τι καλύτερο εχει ενα δικίνητο crossover από ενα Civic ή μια 116d;
Κράτημα; Αεροδυναμική; Τιμόνι; Αμεσότητα στο δρόμο; Επιδόσεις; Κατανάλωση; Ποιότητα κύλισης;
Ή μήπως τιμή που το QQ 1.5d με ημιάκαμπτο άξονα πίσω στα 22Κ+ έχει τις χειρότερες επιδόσεις απο όλα τα ντιζελ της κατηγορίας του.
Α ναι, ξέχασα είναι ένα αξιόπιστο (ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαπτίσαμε) Ιαπωνικό με γαλλικό κινητήρα που κατασκευάζεται και είναι engineered στην Αγγλία, ενώ βέβαια είναι και ψηλό για να καβαλάς εύκολα πεζοδρόμια..
Με τιμή εκκίνησης, χωρίς καθόλου έξτρα τα 24κ για την 114 και 25500 για την 116 πρέπει να μας κάνεις πλάκα τώρα! Με 25.500 παίρνω QQ τετρακίνητο 1.6 130 άλογα, βγάλε το κόστος συντήρησης τις bmw, βγάλε το ότι είναι ότι ποιο άσχημο κυκλοφορή αυτήν την στιγμή. Δεν ξέρω για το Civic άλλα η bmw δεν τα κάνει τα φράγκα τις, ως συνήθως δηλαδή!
Σου ξανά λέω, δεν είναι χαζοί όσοι το πήραν και μόνο καλά σχόλια βλέπεις για το προηγούμενο μοντέλο. Τα περί Βρετανίας-Γαλλίας να τα πεις στην toyota που συναρμολογούσε ένα απ'τα καλύτερα αυτοκίνητα τις στην τουρκία. Εργοστάσιο που βραβεύτηκε για μηδενικά λάθη αργότερα. Τη σχέση έχει που κατασκευάζεται το αυτοκίνητο? Κάθε εταιρία έχει τα στάνταρ τις.! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Γιατί αποκλείεις το ενδεχόμενο απλά να αρέσουν περισσότερο ; Ή έστω να είναι μια μόδα! Τα σεντάν αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Μικρό είχα 10 χρόνια και χατς τα τελευταία 5...Αφού χρειάζομαι μεγαλύτερο αυτοκίνητο και βαριέμαι εντελώς τα σεντάν και το χατς το βαρέθηκα αποκλείεται να μου αρέσουν τα suv; Πρέπει οπωσδήποτε να έχω επηρεαστεί από τη διαφήμιση; Και φυσικά διαφορετικές ανάγκες εξυπηρετεί ως ένα βαθμό η κάθε κατηγορία. Ένα μικρό αυτοκίνητο εναι συνήθως οικονομικότερο, πιο κατάλληλο για την πόλη, συχνά και ταχύτερο. Πολλοί το συνδυάζουν και με πιο νεανικές ηλικίες. Το χατς μπορεί να είναι και νεανικό (μερικά έχουν κορυφαίες επιδόσεις...) αλλά και έχει μερικές φορές αρκετούς χώρους...Το σεντάν προσωπικά τα βλέπω ως πιο συντηρητική επιλογή, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σεντάν με τρομερές επιδόσεις, αλλά το στυλ εμένα με παραπέμπει σε οικογενειάρχη μέσης ηλικίας! Τα τζιποειδή με το αυξημένο ύψος στερούνται συνήθως των εξίσου καλών επιδόσεων που έχουν τα χατς, αλλά το αυξημένο ύψος δίνει συχνά άλλες επιλογές (π.χ. να πας βουνό ή απομακρυσμένη παραλία με χωμάτινο κακοτράχαλο δρόμο...), είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε δει τις προηγούμενες δεκαετίες και απλά αρέσει σε αρκετό κόσμο. Καλό είναι να υπάρχουν όλες αυτές οι κατηγορίες και οι διαφορετικές επιλογές, ώστε να βρίσκει ο καθένας ό,τι του ταιριάζει...και φυσικά...ό,τι μπορεί να πληρώσει...
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου (ειδικα στο θέμα της μόδας).
Το τι αρέσει στον καθένα είναι τελείως υποκειμενικό. Αν κάποιος τα γουστάρει καλά κάνει και τα παίρνει.
Εγώ απλώς είπα πως περαν των υποκειμενικών στοιχείων και βέβαια της μόδας που έχουν καταφέρει να λανσάρουν, δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα σε σχέση με ένα καλό χατς. Το άντιθετο, μόνο μειονεκτήματα έχουν.
Τι να το κάνεις το αυξημένο ύψος για εκτός δρόμου χωρίς τετρακίνηση; Και μάλιστα με ρεζέρβα ανάγκης που έχουν. Στην πρώτη στραβή έχεις μείνει εκεί και καλείς να σε πάρουν. -
Με τιμή εκκίνησης, χωρίς καθόλου έξτρα τα 24κ για την 114 και 25500 για την 116 πρέπει να μας κάνεις πλάκα τώρα! Με 25.500 παίρνω QQ τετρακίνητο 1.6 130 άλογα, βγάλε το κόστος συντήρησης τις bmw, βγάλε το ότι είναι ότι ποιο άσχημο κυκλοφορή αυτήν την στιγμή. Δεν ξέρω για το Civic άλλα η bmw δεν τα κάνει τα φράγκα τις, ως συνήθως δηλαδή!
Σου ξανά λέω, δεν είναι χαζοί όσοι το πήραν και μόνο καλά σχόλια βλέπεις για το προηγούμενο μοντέλο. Τα περί Βρετανίας-Γαλλίας να τα πεις στην toyota που συναρμολογούσε ένα απ'τα καλύτερα αυτοκίνητα τις στην τουρκία. Εργοστάσιο που βραβεύτηκε για μηδενικά λάθη αργότερα. Τη σχέση έχει που κατασκευάζεται το αυτοκίνητο? Κάθε εταιρία έχει τα στάνταρ τις.!Μάλλον πρέπει να επισκεφτείς καμιά έκθεση της BMW γιατι οι τιμές που λες ειναι εκτός πραγματικότητας.
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που την πήραν από 21.5-23Κ και με ικανοποιητικό εως πλήρη εξοπλισμό.Δεν είδα βέβαια να μου πεις που αλλού υπερτερεί το Nissan περα από την -έστω- καλύτερη αξιοπιστία του.
ΟΚ λοιπόν πήγαινε πάρε το QQ που στο εξάμηνο που κυκλοφορεί έχει αποδείξει την αξιοπιστία του ,και άσε τους άλλους τους βλάκες να αγοράζουν την BMW, το Honda και τα λοιπά χάτς που είναι χειρότερα και αναξιόπιστα αυτοκίνητα.
-
Στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των suvs υπάρχουν κι εδώ :
http://www.kokkinakis-service.gr/index. ... comparison
Και μπορεί κανείς να κάνει συγκρίσεις
Απλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι...Π.χ. οι περισσότερες καταναλώσεις δεν πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά τα στοιχεία για τις μηχανές, τις διαστάσεις και τις επιδόσεις μάλλον ναι... -
Το σύνδρομο του υπερυψωμένου το έχουν αρκετοί και δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι σχεδόν πάντα οι αγοραστές των suv-crossover προσπαθούν να πείσουν όλους τους υπόλοιπους για το πόσο ουάου είναι το όχημα που αγόρασαν-θα αγοράσουν.
Διαφορετικοί άνθρωποι-διαφορετικές ανάγκες-διαφορετικές προτιμήσεις-διαφορετική οδηγική ικανότητα-διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά το θέμα αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα. Κακά αυτοκίνητα με την στενή έννοια του όρου δεν υπάρχουν σήμερα. Ο καθένας δίνει τα ωραία του λεφτάκια εκεί που πιστεύει ότι θα αγοράσει περισσότερο-καλύτερο-πιο ολοκληρωμένο όχημα για τα δικά του θέλω και ανάγκες. Και αυτό το φιλτράρισμα που κάνει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής προφανώς είναι μεγαλύτερο στην Ελλάδα της κρίσης σε σχέση με ότι γινόταν πριν 10 χρόνια.
-
Δεν ειναι τυχαίο ότι τα περισσότερα qq που θα πουληθούν ειναι τα 1.2 πρόσθιο κινητά γιατι τα παίρνουν οι πιο πολλοί ως δεύτερο αυτοκίνητο αντί για micra, polo, note κλπ.
Κάνουν πιο πολυ τις βρώμικες δουλειές της πόλης.
Αυτος πχ που έχει ενα qq και μια 520 ειναι σαφές τι θα προτιμήσει για να παει ενα ταξίδι. -
Μπαααα
Η αγορά του συνήθως γίνεται από απλούς οικογενειάρχες που ψάχνουν κάτι ψηλό πλέον αντί για avensis π.χ. και χωρίς βεβαίως την δυνατότητα για συντήρηση 2 οχημάτων. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το σύνδρομο του υπερυψωμένου το έχουν αρκετοί και δεν είναι κακό.η υπεροψία και το αφή ψηλού είναι κακό.
-
Μάλιστα.
Σου ξανά λέω, δεν είναι χαζοί όσοι το πήραν και μόνο καλά σχόλια βλέπεις για το προηγούμενο μοντέλο. Τα περί Βρετανίας-Γαλλίας να τα πεις στην toyota που συναρμολογούσε ένα απ'τα καλύτερα αυτοκίνητα τις στην τουρκία. Εργοστάσιο που βραβεύτηκε για μηδενικά λάθη αργότερα. Τη σχέση έχει που κατασκευάζεται το αυτοκίνητο? Κάθε εταιρία έχει τα στάνταρ τις.!Ποσο ειναι το κόστος συντήρησης της BMW?
-
Τι εννοεις?Αφου οντως φορανε το ιδιο μοτερ της renault.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Σου ξανά λέω, δεν είναι χαζοί όσοι το πήραν και μόνο καλά σχόλια βλέπεις για το προηγούμενο μοντέλο. Τα περί Βρετανίας-Γαλλίας να τα πεις στην toyota που συναρμολογούσε ένα απ'τα καλύτερα αυτοκίνητα τις στην τουρκία. Εργοστάσιο που βραβεύτηκε για μηδενικά λάθη αργότερα. Τη σχέση έχει που κατασκευάζεται το αυτοκίνητο? Κάθε εταιρία έχει τα στάνταρ τις.!Μάλλον πρέπει να επισκεφτείς καμιά έκθεση της BMW γιατι οι τιμές που λες ειναι εκτός πραγματικότητας.
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που την πήραν από 21.5-23Κ και με ικανοποιητικό εως πλήρη εξοπλισμό.Δεν είδα βέβαια να μου πεις που αλλού υπερτερεί το Nissan περα από την -έστω- καλύτερη αξιοπιστία του.
ΟΚ λοιπόν πήγαινε πάρε το QQ που στο εξάμηνο που κυκλοφορεί έχει αποδείξει την αξιοπιστία του ,και άσε τους άλλους τους βλάκες να αγοράζουν την BMW, το Honda και τα λοιπά χάτς που είναι χειρότερα και αναξιόπιστα αυτοκίνητα.
Να περάσω κι από'κει, να δω αν λένε ψέματα στο site τους! Βεβαία αν εννοείς πλήρη εξοπλισμό το πλήκτρο ECO-COMFORT-SPORT τότε πάω πάσο
Μίλησα περί μικρότερης αξιοπιστίας συνολικά στα οχήματα Bmw από την nissan, διόρθωσε με αν κάνω λάθος άλλα δεν θυμάμαι αν είπα ότι είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο όχημα το qasqhai. Δεν ξέρω αν θα βγει καλύτερο το QQ άλλα η Bmw σαν εταιρία βρίσκεται συνολικά χαμηλότερα στα charts από την nissan. Ναι τα Bmw είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα nissan, και στο λέω και σαν πρώην ιδιοκτήτης E46 compact και E46 Ci.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα που τόνισες, αν έχεις επίγνωση τις ποιότητας κύλισης των 2 οχημάτων από προσωπική εμπειρία να μας την παραθέσεις να μάθουμε κι εμείς τη παίζει. Προσωπικά έχω οδηγήσει την προηγούμενη 116 και το προηγούμενο QQ και δεν βρήκα διαφορές. Κράτημα και αμεσότητα? Κρατήματα πλέον έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, αρκετά καλά για να μπορείς να κάνεις τις δουλείες σου και την βόλτα σου. Άμα είχα όρεξη για αμεσότητες σε τιμόνι και ιδιαίτερα κρατήματα κι επιδόσεις θα έπαιρνα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο. Τώρα βέβαια εσύ παίζει να είσαι πιτσιρικάς και κ@υλωμένος και να θες να πηγαίνεις στο όριο, άλλα εμένα λίγο με απασχολεί το αν μπορεί η Bmw να στρίψει στο όριο καλύτερα, αυτό που με απασχολεί όπως ξανά είπα πριν είναι τα έξτρα και το φθηνότερο σερβις, και στα 2 υπερτερεί το QQ και είναι ένας απ'τους λόγους που το προτιμάει ο κόσμος. Μετά λοιπόν 4 γερμανικά αυτοκίνητα σου το λέω μετά πλήρους επιγνώσεως, οι γερμανοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί, τα αυτοκίνητα τους είναι υπερτιμολογημένα.Όσων αφορά το σύνδρομο του υπερυψωμένου, μάλλον το σύνδρομο του κλαρινογαμπρού με την μπέμπα και το μερτσεντέ είναι μεγαλύτερο στην ελλάδα
@kostis20 Εννοώ ότι είναι απίστευτο ακόμη κι έχοντας τον ίδιο κινητήρα η μερσεντες να των τιμολογεί το ίδιο με την nissan. Μάλλον άλλη τιμολόγηση θα δίνουν αν χρειαστεί αλλαγή κάποια στιγμή
-
Και η μαχη με το sx4 topic φουντωνει
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ποσο ειναι το κόστος συντήρησης της BMW?
Σίγουρα μεγαλύτερο του nissan. Αν κάποιος έχει στοιχεία ας τα δώσει, αυτά με ενδιαφέρουν άλλωστε για να αποφασίσω τη θα κάνω στο τέλος.! Και είναι γεγονός ότι οι λεγόμενες premium εταιρίες κρατούν το κόστος συντήρησης ψιλά για να μπορούν να λέγονται premium. Μιλάμε για ανώμαλες καταστάσεις!
-
Ποσο ειναι το κόστος συντήρησης της BMW?
Σίγουρα μεγαλύτερο του nissan. Αν κάποιος έχει στοιχεία ας τα δώσει, αυτά με ενδιαφέρουν άλλωστε για να αποφασίσω τη θα κάνω στο τέλος.! Και είναι γεγονός ότι οι λεγόμενες premium εταιρίες κρατούν το κόστος συντήρησης ψιλά για να μπορούν να λέγονται premium. Μιλάμε για ανώμαλες καταστάσεις!
Σε ρωταω για να δω τι εχεις στο μυαλο σου.
Προς ενημερωση σου...για 5 λιτρα λαδι ειχα πληρωσει περσι 95 ευρω με το φιλτρο (0-40 castrol edge fst, 12/lt), 120 ευρω για τακακια εμπρος, 110 πισω και 37 ευρω το φιλτρο αερα.
Επιπλεον, η bmw εχει condition based service και αναλογα τον τροπο οδηγησης προσαρμοζει και τα διαστηματα. Απο το on board computer μπορεις να παρακολουθεις ποσο θελεις ακομα για αλλαγη τακακιων, λαδιων, κτεο, μπουζι κλπ...
Μπες σε μια εκθεση bmw και παρε προσφορα και στα 27 θα εχεις μια πολυ καλα εξοπλισμενη 116d, σαφως ανωτερη οδηγικα σε καθε επιπεδο απο το νισσαν και ποιοτικα.
Αλλα οπως λεει και ο zeus, υπαρχουν ανθρωποι που διαλεγουν με αλλα κριτηρια...
Sent from a mobile device
Νissan Qashqai J11 [2014-__]