-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οδήγησα βράδυ το QQ και μου φάνηκε ότι η μεσαία σκάλα δεν φώτιζε αρκετά μακρυά. Είχα ρυθμίσει την σκάλα να είναι τέρμα πάνω, αλλά και πάλι θα ήθελα να φώτιζαν 10-15 μέτρα παραπέρα. Αυτό κυρίως, γιατί μου δημιουργούσε μια σχετικά ανασφάλεια όταν είχα κάποια χιλιόμετρα, πως αν πεταγόταν κάτι μπροστά μου, δε θα είχα αρκετό χρόνο μέχρι να το αντιληφθώ και να φρενάρω. Με την μεγάλη σκάλα, όλα ΟΚ, αλλά δε λέει να είσαι συνέχεια στην εναλλαγή μεσαία-μεγάλα ώστε και να βλέπεις αλλά και να μη στραβώνεις τους άλλους.Υπάρχει περίπτωση να είναι απλά θέμα ρύθμισης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και να μπορεί να ρυθμιστεί στο σέρβις;
Γι' αυτό και έχεις το premium και πάνω που έχει αυτόματη μεγάλη σκάλα!!!
Δοκίμασε πάντως και άλλες (after market) λάμπες .... -
Δε μου φαίνονται αδύναμες οι λάμπες (αν και κάτι Philips που είχα δοκιμάσει σε άλλο αυτοκίνητο ήταν καλύτερες), έχω την εντύπωση απλά ότι δεν φωτίζουν μακρυά, ότι είναι θέμα ρύθμισης δηλαδή.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Οδήγησα βράδυ το QQ και μου φάνηκε ότι η μεσαία σκάλα δεν φώτιζε αρκετά μακρυά. Είχα ρυθμίσει την σκάλα να είναι τέρμα πάνω, αλλά και πάλι θα ήθελα να φώτιζαν 10-15 μέτρα παραπέρα. Αυτό κυρίως, γιατί μου δημιουργούσε μια σχετικά ανασφάλεια όταν είχα κάποια χιλιόμετρα, πως αν πεταγόταν κάτι μπροστά μου, δε θα είχα αρκετό χρόνο μέχρι να το αντιληφθώ και να φρενάρω. Με την μεγάλη σκάλα, όλα ΟΚ, αλλά δε λέει να είσαι συνέχεια στην εναλλαγή μεσαία-μεγάλα ώστε και να βλέπεις αλλά και να μη στραβώνεις τους άλλους.
Υπάρχει περίπτωση να είναι απλά θέμα ρύθμισης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και να μπορεί να ρυθμιστεί στο σέρβις;
νομιζω πως ειναι θεμα ρυθμισης.
-
Δεν νομίζω - προσωπική άποψη - ότι το Honda θα καταφέρει να ανταγωνιστεί την Nissan για το μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Θα πάρει ένα κομμάτι κάποιων αγοραστών που θέλουν λίγο πιο premium αίσθηση αλλά το QQ στην τιμή είναι πολύ πιο προσιτό σε ευρύτερο κοινό, και ούτως η άλλως η εικόνα του σε παραπέμπει σε αυτοκίνητα υψηλότερης τιμής.
-
Ο χρήστης Jack-io έγραψε:
Δεν νομίζω - προσωπική άποψη - ότι το Honda θα καταφέρει να ανταγωνιστεί την Nissan για το μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Θα πάρει ένα κομμάτι κάποιων αγοραστών που θέλουν λίγο πιο premium αίσθηση αλλά το QQ στην τιμή είναι πολύ πιο προσιτό σε ευρύτερο κοινό, και ούτως η άλλως η εικόνα του σε παραπέμπει σε αυτοκίνητα υψηλότερης τιμής.Σε επίπεδο συνολικής ποιότητας όντως δεν μπορει να το ανταγωνιστεί . Το Honda ειναι πολυ πιο πάνω.
Σε επίπεδο τιμης θα το δουμε ποσο πάνω ή κατω θα ειναι σε σχεση με το ακριβό πια qq σε συνδυασμο παντα με τον εξοπλισμο. Καθως το βασικο Honda θα ειναι τουλαχιστον σε επίπεδο ασεντα .
Επίσης επειδή διάβασα τυχόν ακύρωση του crv λογω του hrv δεν υπαρχει τέτοιο θέμα. Μιλάμε για αλλη κατηγορία. Το hrv ειναι 30 ποντους κοντύτερο σε μήκος, 10 σε ύψος , 15 σε πλάτος και με καμια 150 λτ μικρότερο χωρο αποσκευών . Δεν συγκρίνονται τα δυο αμάξια.
Ο σαρακακης ειναι γνωστό οτι πουλά 10-15% πάνω απο την υπόλοιπη Ευρώπη , δεν είπατε κατι νέο...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σε επίπεδο συνολικής ποιότητας όντως δεν μπορει να το ανταγωνιστεί . Το Honda ειναι πολυ πιο πάνω.Ο μεξικανος -ως γνωστό- κάνει χαρακίρι στην αστοχία?!
Στάλθηκε από το SMO72HD μου
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δεν νομίζω - προσωπική άποψη - ότι το Honda θα καταφέρει να ανταγωνιστεί την Nissan για το μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Θα πάρει ένα κομμάτι κάποιων αγοραστών που θέλουν λίγο πιο premium αίσθηση αλλά το QQ στην τιμή είναι πολύ πιο προσιτό σε ευρύτερο κοινό, και ούτως η άλλως η εικόνα του σε παραπέμπει σε αυτοκίνητα υψηλότερης τιμής.
Σε επίπεδο συνολικής ποιότητας όντως δεν μπορει να το ανταγωνιστεί . Το Honda ειναι πολυ πιο πάνω.
Σε επίπεδο τιμης θα το δουμε ποσο πάνω ή κατω θα ειναι σε σχεση με το ακριβό πια qq σε συνδυασμο παντα με τον εξοπλισμο. Καθως το βασικο Honda θα ειναι τουλαχιστον σε επίπεδο ασεντα .
Επίσης επειδή διάβασα τυχόν ακύρωση του crv λογω του hrv δεν υπαρχει τέτοιο θέμα. Μιλάμε για αλλη κατηγορία. Το hrv ειναι 30 ποντους κοντύτερο σε μήκος, 10 σε ύψος , 15 σε πλάτος και με καμια 150 λτ μικρότερο χωρο αποσκευών . Δεν συγκρίνονται τα δυο αμάξια.
Ο σαρακακης ειναι γνωστό οτι πουλά 10-15% πάνω απο την υπόλοιπη Ευρώπη , δεν είπατε κατι νέο...
Η Honda είναι καλή και αξιόπιστη εταιρία. Ωστόσο, το 'πολύ πιο πάνω' σε ποιότητα είναι προς συζήτηση...Προσωπικά διαφωνώ με το 'πολύ'.
Για την τιμή, όντως ο χρόνος θα δείξει, αν και η 'πολιτική' που εφαρμόζουν οι εταιρίες γίνεται εύκολα αντιληπτή από τη μέχρι τώρα εμπειρία. Δες για παράδειγμα τη διαφορά στην τιμή ανάμεσα σε Juke και Qashqai. Νομίζω ότι λίγο πάνω, λίγο κάτω ανάλογη θα είναι και η διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα της Honda.
Από την άλλη δεν έχεις άδικο ότι τα crv, hrv ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, αλλά η τιμή επηρεάζει αναμφίβολα τη γνώμη του αγοραστή. Π.χ. το μότο get more with less παίζει καθοριστικό ρόλο και αν η διαφορά ανάμεσα σε ένα μοντέλο μικρότερης κατηγορίας και σε ένα μεγαλύτερης είναι αμελητέα μπορεί να σκεφτεί 'γιατί να μην πάρω το μεγαλύτερο;'. Από την άλλη αν η τιμή του μικρότερου είναι πολύ χαμηλότερη μπορεί να σκεφτεί 'για τόσους πόντους αξίζει να δώσω π.χ. 5 χιλιάρικα παραπάνω;'
Απλά σκέψεις αυτά βέβαια, διότι παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο για την επιλογή. Π.χ. τα δύο μοντέλα θα φορούν τον ίδιο κινητήρα (μιλάω για το crv με τα 120 άλογα...) και προφανώς οι επιδόσεις τους θα είναι εντελώς διαφορετικές με τη διαφορά στο αμάξωμα. Από την άλλη, εάν το ζητούμενο είναι οι χώροι, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Πάντως, το hrv θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρό και ως προς την εμφάνιση και ως προς τον κινητήρα. Προσωπικά μου αφήνει σαφώς μια αίσθηση ανικανοποίητου, χωρίς σε καμία περίπτωση να το λες άσχημο. Απλά, χαρακτηριστικά συντηρητικό... -
Η Honda είναι καλή και αξιόπιστη εταιρία. Ωστόσο, το 'πολύ πιο πάνω' σε ποιότητα είναι προς συζήτηση...Προσωπικά διαφωνώ με το 'πολύ'.
Θα διαφωνήσω και εγώ με το 'πολύ'. Γιατί η διατύπωση κάνει το QQ να ακούγεται για χρέπι, που σε καμία περίπτωση δεν είναι.
Είναι σε διαφορετική κατηγορία τιμής αλλά στην κατηγορία του το QQ κυριαρχεί εμπορικά - και θα συνεχίσει υποθέτω -, και μάλλον όχι άδικα.
-
Γιατί η διατύπωση κάνει το QQ να ακούγεται για χρέπι, που σε καμία περίπτωση δεν είναι.Μην παίρνεις και όρκο ... ρώτα και κανα κάτοχο (σαν εμένα!!)
-
Η Honda είναι πράγματι πολύ αξιόπιστη εταιρεία, οι εποχές όμως έχουν αλλάξει, οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει εργοστάσια παντού στον κόσμο, ο χρόνος εξέλιξης και δοκιμής νέων μοντέλων έχει μειωθεί, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας προμηθευτές (π.χ. πρόσφατα με την ανάκληση για τους αερόσακους).
Έτσι βλέπουμε αυτοκίνητα όπως το Jazz να είναι κορυφαία σε αξιοπιστία, και αυτοκίνητα όπως το Civic να είναι αρχικά χαμηλότερα, στα ίδια επίπεδα με ένα Ford Fiesta για παράδειγμα.
Οπότε σίγουρα το ότι το HRV είναι Honda προδιαθέτει θετικά, από την άλλη το ότι κατασκευάζεται στο Μεξικό, όπου οι εργάτες ακόμη μαθαίνουν και όπου η παραγωγή κατευθύνεται κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ με βάζει σε σκέψεις ως προς την τελική ποιότητα.
-
Εμένα ποιο πολύ με ανησυχεί η χώρα κατασκευής των υλικών που μπαίνουν πάνω στο αυτοκίνητο παρά οι εργάτες.
Δηλ. αμφιβάλλω ότι τα υλικά πηγαίνουν από Ιαπωνία, αλλά πιθανότατα να έχουν κάνει συμβάσεις με διάφορες εταιρείες στο Μεξικό ή στις γύρω χώρες για παραγωγή υλικών του αυτοκινήτου.
Όλοι αυτοί οι προμηθευτές είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν από τη Honda, οπότε πιθανά να υπάρξουν αστοχίες υλικών.Φαντάσου να πάρεις Honda και να γράφει π.χ. το μοτέρ των καθαριστήρων μία άγνωστη μεξικάνικη εταιρεία και Made In Mexico. Πόσο ποιοτικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο υλικό;
Η σκέψη μου αυτή ενισχύεται και από μία άλλη μεγάλη εταιρία που πήγε την παραγωγή της στο Μεξικό. Την CISCO SYSTEMS.
Όσο ήταν Made In USA, τα προβλήματα των προιϊόντων της μηδαμινά.
Η μετάβαση στο Μεξικό έφερε αμέσως πτώση ποιότητας και πολλά προβλήματα σε αστοχίες υλικών και προβληματικά προϊόντα.
Η επόμενη μετάβαση στην ΚΙΝΑ απλά αύξησε τα παραπάνω προβλήματα.Φυσικά λίγο διαταράχθηκε το όνομα της εταιρίας για δύο λόγους:
- Έχει επικρατήσει σε όλο το πλανήτη, οπότε κάνεις δεν μπορεί να την ανταγωνισθεί. Μονοπωλεί τις πωλήσεις.
- Όταν όλος ο πλανήτης στηρίζεται πάνω στα προϊόντα της, είναι πολύ δύσκολο να μεταβεί σε άλλο κατασκευαστή.
Στην αυτοκινητοβιομηχανία όμως δεν ισχύει το ίδιο. Εύκολα μπορεί να βγει το κακό όνομα...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Γιατί η διατύπωση κάνει το QQ να ακούγεται για χρέπι, που σε καμία περίπτωση δεν είναι.
Μην παίρνεις και όρκο ... ρώτα και κανα κάτοχο (σαν εμένα!!)
Αγαπητέ iceman7, τα έχεις γράψει τόσες πολλές φορές και με τέτοια διάθεση που πλέον τα λεγόμενα σου πλέον δεν είναι αξιόπιστα για μένα. Έχω εμπειρία από QQ φίλου και δεν μου δίνει σε καμία περίπτωση την εντύπωση ότι είναι χρέπι. Αλλά αφού το λες εσύ... γιατί δεν παίρνεις ένα toyota iq, στιβαρό με καλές επιδόσεις να ησυχάσεις;;
-
Το hrv όπως το έχω γνωρίσει είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Ναι έχουμε και ένα τέτοιο στην οικογένεια (μοντέλο του 2000) από καινουργιο. Πολύ πρακτικό σε σχέση με άλλα suv εντός της πόλης. Η μόνιμη 4κίνηση δίνει μεγαλύτερη αίσθηση για την δυναμη του από την πραγματική του. Καλές αντοχές επέδειξε σε σκληρή χρήση και μεταφορά βάρκας. Στο ταξίδι η ηχομόνωση δεν επαρκεί και μεταφέρει αρκετούς κυρίως αεροδυναμικούς θορύβους ενώ και ο ήχος του κινητήρα δεν περνά απαρατήρητος. Τώρα κάτι περίεργα για premium αισθηση είναι για να παραμυθιάζονται όσοι δεν το είχαν ποτέ από άλλους που πιθανόν επίσης δεν το είχαν ποτέ... Ενα απλο παράδειγμα είναι πως η λαμαρίνα του είναι στην κυριολεξία τσιγαρόχαρτο. Η ΑΛΦΑ μου της ίδιας χρονιάς είχε πραγματικά πολύ καλή ποιότητα και στη λαμαρίνα αλλά και στο εσωτερικό. Αν λοιπόν κάποιος περιμένει πως το νέο hrv θα είναι αξιος διαδοχος του παλιού τότε περιμένει ένα κατα πολύ υποδεέστερο όχημα από το qq. Τόσο το πινιν όσο και το ραβ εκείνης της εποχής ήταν κατά πολύ ανώτερα αλλά η επιτυχία του μοντέλου ήταν το σχεδόν διαστημικό ντιζάιν για την εποχή σε σχέση με τα υπόλοιπα. Συνεχίζοντας για την ποιότητα μόλις το περασμένο ΣΚ του γυάλισα τα φανάρια που είχαν θολώσει πολύ ενώ το αυτοκίνητο παραμένει συστηματικά σε κλειστό γκαράζ. Οποιος λοιπόν θέλει να απομυθοποιήσει το qq μη το κάνει αναφερώμενος στο νέο hrv ως να μιλάμε για την νέα Χ1. Απλή συμβουλή γιατί ως κάτοχος του παλιού hrv απλά γελάω και μάλλον δεν είμαι ο μόνος.
-
Γιατί η διατύπωση κάνει το QQ να ακούγεται για χρέπι, που σε καμία περίπτωση δεν είναι.
Μην παίρνεις και όρκο ... ρώτα και κανα κάτοχο (σαν εμένα!!)
Αγαπητέ iceman7, τα έχεις γράψει τόσες πολλές φορές και με τέτοια διάθεση που πλέον τα λεγόμενα σου πλέον δεν είναι αξιόπιστα για μένα. Έχω εμπειρία από QQ φίλου και δεν μου δίνει σε καμία περίπτωση την εντύπωση ότι είναι χρέπι. Αλλά αφού το λες εσύ... γιατί δεν παίρνεις ένα toyota iq, στιβαρό με καλές επιδόσεις να ησυχάσεις;;
Βρε ειδικά στο παραπάνω post είναι νομιζω εμφανές ότι (και από τα emoticons) κάνω πλάκα!
Σίγουρα δεν εχω καλή άποψη από το QQ αλλά όχι και χρέπι...btw αποκαταστάθηκε και η λειτουργία του greek qashqai club!
-
iceman7
μπορεις μήπως να ειδοποιήσεις τους admin στο greek qashqai club να ενεργοποιήσουν τον λογαρισμό μου?
user = username ευχαριστώγενικά χρειάζομαι εντυπώσεις από τον κινητήρα βενζίνης 1,2 για τον οποίο ενδιαφέρομαι αλλα εδω τουλαχιστον δεν έχω βρει κάποιον κάτοχο να με διαφωτίσει
-
Θα το κάνω αλλα συνήθως χρειάζεται και ένα reminder με email.
Ένας νομιζω μονο εχει τον 1,2 πάντως απο οσους μπαίνουν.
Ψαξε καλύτερα το αγγλικό φόρουμ. -
ευχαριστώ iceman7
κοιταξα και στο αγγλικό και γενικά είδα καλά σχόλια για τον 1,2
βασικά κάνω λίγα χιλιομετρα τον χρόνο και ανυσηχω μήπως με τον 1.5 έχω θεματα (φίλτρο DPF, αναγεννηση κλπ), μιας και το γραφειο ειναι κοντα και μπορεί να κανω μονο 12 χιλιομετρα/μερα πηγαινε-ελα για αρκετες μέρεςΤα εχω οδηγησει και τα 2 και ο 1.2 θεωρώ θα καλύπτει αυτα που χρειάζομαι.
Αυτό που με κάνει να το σκέφτομαι είναι ότι προγραμματίζω αραιά και που πιο μακρυνα ταξίδια (εξωτερικό) και εκει δεν γνωρίζω πως θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Ισως να είναι και ψυγολογικό
-
Το εξωτερικό είναι σχετικό. Αν είναι να κινείσαι σε αυτοκινητόδρομο τότε και το 1.2 θα σε καλύψει άνετα. Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι στο εξωτερικό είναι γεμάτοι με radar, οπότε βάζεις το cruise control στα 130 και απλά πηγαίνεις.
Τώρα, αν είναι να κινηθείς σε ορεινές διαδρομές με το αμάξι φουλ φορτωμένο, προφανώς και θα ζοριστεί. Αλλά δεν έγινε και κάτι, πας πιο χαλαρά και απολαμβάνεις το ταξιδάκι σου στο εξωτερικόΤο καλοκαίρι πήγα και ήρθα οδικώς Αυστρία με ένα ταπεινό Fiesta 1.4 και δεν ζορίστηκε πουθενά.
-
Βρίσκω το Λευκό 1.2 Energy euro ncap 6 στα 18.300€ με το κλειδί στο χερι + συναγερμο, μεμβράνες πισω,+αισθητήρες παρκαρίσματος
Πως σας φαίνεται η τιμή και ποιό δώρο θεωρείτε ότι είναι καλό να ζητήσω?Επίσης το 1.2 euro ncap 5 αλλά σε Μαύρο (το προτιμώ Λευκό) 17.510€
Ετοιμοπαράδοτα και τα 2
Αξίζει να πάρει κανείς το euro ncap 6 και για ποιο λόγο? -
1300€ διαφορά με τον ίδιο εξοπλισμό; ;
Γιατί τόσο πολύ;Μήπως το λευκό είναι η πέρλα που χρεώνεται ως μεταλλικό;
Νissan Qashqai J11 [2014-__]