-
Χειρότερη συναρμογή από το qq αποκλείεται να έχει πάντως!
-
Μια πισινή για το aftersales της μόνο.
Θεωρώ βέβαια ότι τα Volvo δεν τρίζουν. -
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Δεν το πιστεύω οτι υπάρχει κόσμος που μπορεί να σκέφτεται να αγοράσει το v40 αλλά να διχάζεται απο το qq. Τι να πω έχουν κανένα μάγο εκεί στη nissan?Για να απαντήσω μιας και έθεσα το ερώτημα, όπως είπα μιλάμε για 2 πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα.
Το qq στην φάση ζωής που είμαι τώρα (παιδί, ταξίδια κλπ) μου κάνει περισσότερο. (χώροι,απόσταση από το έδαφος κλπ) To qq επίσης είναι diesel ενω το V40 όχι, πράγμα που επίσης κάνει μεγάλη διαφορά.
Φυσικά και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός γιατί όντως μιλάμε για Volvo και αν και δεν μπορεί να καλύψει αυτά που χρειάζομαι αυτόν τον καιρό με βάζει σε δίλλημα.Επίσης μην ξεχνάς ότι δεν επιλέγω ακριβώς ότι θέλω. Μιλάμε για 2 ελαφρώς μεταχειρισμένα και συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Δεν βρίσκω στην ίδια τιμή το V40 cross country diesel και το σκέφτομαι.. -
Όλα ωραία και καλά, αλλά οι χώροι του V40 είναι πραγματικά άθλιοι. Μεγάλη απογοήτευση όταν μπήκα μέσα. Άσε που είναι και αρκετά κλειστοφοβικό. Ειδικά αν έχεις οικογένεια και παιδιά δεν πιστεύω πως υπάρχει σύγκριση σε θέματα χώρων και πρακτικότητας σε σχέση με το QQ.
-
Γνωριζει κανεις τα διαστηματα των service των κινητηρων diesel? γινονται βασει ενδειξης υπολογιστη, χρονικα η βασει km?
-
Τα πρώτα λάδια μου είπαν να πάω να τα αλλάξουμε στα 1500χλμ. Καλό θα είναι να το κάνουμε όλοι μας, γρέζια έχει το μοτέρ πάντα όσο και να έχει προχωρήσει η τεχνολογία στην επεξεργασία του μετάλου. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με αλουμίνιο. Όταν θα πας για τα πρώτα λάδια θα ρωτήσεις και το πότε θα ξαναπας .
-
Θα ήθελα να κάνω και εγώ επίσης μερικά σχόλια σχετικά με την ποιότητα του qq. Παρατήρησα σήμερα που το έπλυνα για πρώτη φορά μια μικρή διαφορά ανάμεσα στο αριστερό εμπρός φτερό και το καπό του αυτοκινήτου σαν είναι κακοεπισκευασμένο μετά από τράκα. Να φανταστώ ότι ρυθμίζεται έτσι? Επίσης ο βραχίονας του αριστερού υαλοκαθαριστήρα στο λύγισμα που του έκανα βρίσκει το καπό? Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος?
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όλα ωραία και καλά, αλλά οι χώροι του V40 είναι πραγματικά άθλιοι. Μεγάλη απογοήτευση όταν μπήκα μέσα. Άσε που είναι και αρκετά κλειστοφοβικό. Ειδικά αν έχεις οικογένεια και παιδιά δεν πιστεύω πως υπάρχει σύγκριση σε θέματα χώρων και πρακτικότητας σε σχέση με το QQ.Μικρό ειναι και το qq. Μπες σε Octavia που ειναι και πολύ φθηνότερη να πάθεις πλάκα. Έκατσα πισω σε φίλου προχθές και έπαιζα μπάλα!
-
Ο χρήστης alexchrist έγραψε:
Γνωριζει κανεις τα διαστηματα των service των κινητηρων diesel? γινονται βασει ενδειξης υπολογιστη, χρονικα η βασει km?Πάνω στο χρόνο κανεις υποχρεωτικά για την εγγύηση. Ειδάλλως στα 15.000 λάδια και στα 30,000 service. Το αυτοκίνητο έχει αντίστροφη μέτρηση για τα 30,000 που λογικά θα στη μηδενίζουν όταν σου κάνουν το service νωρίτερα για να μην χτυπήσει όταν τα πιάσεις.
-
Ο χρήστης kostasmv30 έγραψε:
Τα πρώτα λάδια μου είπαν να πάω να τα αλλάξουμε στα 1500χλμ. Καλό θα είναι να το κάνουμε όλοι μας, γρέζια έχει το μοτέρ πάντα όσο και να έχει προχωρήσει η τεχνολογία στην επεξεργασία του μετάλου. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με αλουμίνιο. Όταν θα πας για τα πρώτα λάδια θα ρωτήσεις και το πότε θα ξαναπας .Δεν ισχύει αυτό για τα 1500 σε κανένα αυτοκίνητο. Για να σου πάρουν καμια 80αρια ευρώ μόνο το κάνουν. Λάδια στο έτος λόγω εγγύησης η στα 15000 ή σε εξαιρετικές συνθήκες στα 10.000. Δες και το manual.
-
Θα ήθελα να κάνω και εγώ επίσης μερικά σχόλια σχετικά με την ποιότητα του qq. Παρατήρησα σήμερα που το έπλυνα για πρώτη φορά μια μικρή διαφορά ανάμεσα στο αριστερό εμπρός φτερό και το καπό του αυτοκινήτου σαν είναι κακοεπισκευασμένο μετά από τράκα. Να φανταστώ ότι ρυθμίζεται έτσι? Επίσης ο βραχίονας του αριστερού υαλοκαθαριστήρα στο λύγισμα που του έκανα βρίσκει το καπό? Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος?Το θέμα του καπω ειναι γνωστό και αποτελεί ένα ακόμα απο τα κατασκευαστικά ελαττώματα του μοντέλου. Να πας με την πρώτη ευκαιρία να στο ρεγουλαρουν (βασικά τα φτερό ρεγουλαρουν) μιας και χτυπάει κιόλας.
Οι υαλοκαθαριστήρες δεν σηκώνονται ετσι μαλλον για λόγους ασφαλείας. Για να τους σηκώσεις η αλλάξεις θα πρέπει με σβηστό όχημα και κλειδί στη μίζα να παίξεις κοφτά το διακόπτη 2 φορές προς τα πάνω. Οι υαλοκαθαριστήρες θα έρθουν τότε σε ανέβουν μέχρι τη μέση της διαδρομής και θα μειώνουν εκει μέχρι να ξαναπιεσεις το διακόπτη προς τα πάνω. -
Καλημέρα
έχει αγοράσει κανείς από Θεσσαλονίκη?
Μπορεί να μας πει κάποιος την εμπειρία του από αντιπροσωπείες( εάν έχει διαφορά σε τιμές
, extra κτλ.)
Εάν δεν μπορεί να τα κοινοποιήσει κάποιος λόγω διαφήμισης μπορεί να μου στείλει pm.
Με ενδιαφέρει γιατί θέλω να αρχίσω να παίρνω προσφορές, με email, από της αντιπροσωπείες.
Ευχαριστώ πολύ. -
Τόσα αρνητικά γράφουμε και παρόλα αυτά θα πάρεις προσφορές;
-
Θα ήθελα να κάνω και εγώ επίσης μερικά σχόλια σχετικά με την ποιότητα του qq. Παρατήρησα σήμερα που το έπλυνα για πρώτη φορά μια μικρή διαφορά ανάμεσα στο αριστερό εμπρός φτερό και το καπό του αυτοκινήτου σαν είναι κακοεπισκευασμένο μετά από τράκα. Να φανταστώ ότι ρυθμίζεται έτσι? Επίσης ο βραχίονας του αριστερού υαλοκαθαριστήρα στο λύγισμα που του έκανα βρίσκει το καπό? Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος?Ναι ο βραχίονας βρίσκει και ναι το μπροστά μέρος ήταν σαν τρακαρισμένο και στο δικό μου, επίσης το καπάκι της τάπας της βενζίνης είναι πρόχηρα βαλμένο.! Αίσχος η ποιότητα συναρμολόγησης
To qq επίσης είναι diesel ενω το V40 όχι, πράγμα που επίσης κάνει μεγάλη διαφορά.
Μην το συζητάς ούτε για πλάκα.! Έχει τα μείον του το qq άλλα το 1.5 μου έβγαλε πάνω από 1000χλμ στο ντεπόζιτο με μέση κατανάλωση 4.8 σύμφωνα με το trip computer!
Για να συνοψίσω πάντως, το τέκνα έχει κακή ποιότητα συναρμολόγησης, μέτρια ποιότητα κύλισης, μέτρια ως κακή μόνωση καμπίνας, πολλή καλό εσωτερικό, άψογη κατανάλωση και είναι τέλειο για οικογενειάρχη. Ζυγίζει ο κάθε ένας τα συν και τα πλην και αποφασίζει.!
-
Δεν έχω διαβάζει όλες τις σελίδες του θέματος
Στις 2-3 τελευταίες διάβασα τα αρνητικά σχόλια -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Όλα ωραία και καλά, αλλά οι χώροι του V40 είναι πραγματικά άθλιοι. Μεγάλη απογοήτευση όταν μπήκα μέσα. Άσε που είναι και αρκετά κλειστοφοβικό. Ειδικά αν έχεις οικογένεια και παιδιά δεν πιστεύω πως υπάρχει σύγκριση σε θέματα χώρων και πρακτικότητας σε σχέση με το QQ.
Μικρό ειναι και το qq. Μπες σε Octavia που ειναι και πολύ φθηνότερη να πάθεις πλάκα. Έκατσα πισω σε φίλου προχθές και έπαιζα μπάλα!
Η σύγκριση αφορά το V40 και το QQ, όπου το QQ κερδίζει κατά κράτος σε θέμα χώρων και πρακτικότητας. Και το Pulsar έχει απίστευτους χώρους (ειδικά πίσω), αλλά δεν μας αφορά.
-
Παρατήρησα σήμερα που το έπλυνα για πρώτη φορά μια μικρή διαφορά ανάμεσα στο αριστερό εμπρός φτερό και το καπό του αυτοκινήτου σαν είναι κακοεπισκευασμένο μετά από τράκα. Να φανταστώ ότι ρυθμίζεται έτσι?
Σχετικά με αυτό, να το επιβεβαιώσω και εγώ ότι ισχύει και σε μένα, οπότε μη νομίσεις ότι έπιασες το jackpot
Το είχα διαβάσει σε ξένα φόρουμ και μόλις με πήρε ο πωλητής ότι ήρθε το αμάξι και έφτασα στην αντιπροσωπεία και ενώ το παλικάρι είχε το ύφος 'έλα να δεις και να καμαρώσεις την αμαξάρα σου', έφυγα σφαίρα στο καπό και άρχισα να το χαιδεύω για να δώ αν υπήρχε η διαφορά και στο δικό μου. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως κοίταζε και απορούσε το παλικάρι με το ύφος πλεόν του 'τι κάνει ο ψείρας; Αντί να μπεί μέσα κάθεται και το μετράει απέξω;'
Το συμπέρασμα είναι ότι προφανώς είναι σε όλα το ίδιο (όχι ότι αυτό είναι ανακουφιστικό, απλά να μην νιώσεις ότι σου έτυχε κακή παρτίδα)Επίσης, να σου πώ ότι πήγα να μου το ρεγουλάρουν, πιο πολύ επειδή αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα σου, σχετικά με τον υαλοκαθαριστήρα που βρίσκει ελαφρώς στο καπώ, πίστεψα ότι μπορεί να είναι λόγω αυτού. Λοιπόν σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχει να κάνει, μιας και όπως μου είπαν τα παιδιά (σύμφωνα και με τις οδηγίες στις οποίες την παράγραφο των υαλοκαθαριστήρων δεν διάβασα ομολογουμένως), ισχύει ότι έγραψε πιο πάνω ο iceman7 (Για να τους σηκώσεις η αλλάξεις θα πρέπει με σβηστό όχημα και κλειδί στη μίζα να παίξεις κοφτά το διακόπτη 2 φορές προς τα πάνω. Οι υαλοκαθαριστήρες θα έρθουν τότε σε ανέβουν μέχρι τη μέση της διαδρομής και θα μειώνουν εκει μέχρι να ξαναπιεσεις το διακόπτη προς τα πάνω.)
Τρέχα γύρευε δηλαδή αν δεν μου το λέγανε δεν θα το έβρισκα ποτέ. Το μόνο κακό βέβαια στη προκειμένη περίπτωση αν το ξέρεις αυτό με το καπώ, είναι σε περίπτωση που έρθει κάποιος σε φανάρι να σου καθαρίσει το τζάμι, να τον αποτρέψεις μιας και άθελα του (δεν θα φταίει φυσικά) θα στο γρατζουνίσει το καπώ με το υαλοκαθαριστήρα, σηκώνοντας τον όπως σε όλα τα αυτοκίνητα, αυτό θα έκανα και εγώ αν δεν το ήξερα.Κατά τα άλλα, αν εξαιρέσω την κακή μόνωση καμπίνας που ανέφερε ο jackdaniels και με την οποία δεν συμφωνώ 100%, ισχύουν αυτά που έγραψε, τόσο στα άσχημα όσο και στα καλά. Ο λόγος που το πήρα είναι καθαρά για την οικογένεια όπου δεν έχω τίποτα να αναφέρω σαν άσχημο. Αν ήμουν μόνος, δεν θα προσανατολιζόμουν προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά φαντάζομαι και πολλοί ακόμη οικογενειάρχες, στους οποίους πιστεύω ότι στοχεύει το συγκεκριμένο αμάξι. Τώρα αν υπάρχουν χειρότερα, αν υπάρχουν καλύτερα, είναι ένα θέμα αλλά ρε παιδιά ποτέ δεν πρόκειται να συμφωνήσουν όλοι.
Δεν θα μπορούσε να να το διατυπώσει καλύτερα ο jackdaniels.Ζυγίζει ο κάθε ένας τα συν και τα πλην και αποφασίζει.!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τόσα αρνητικά γράφουμε και παρόλα αυτά θα πάρεις προσφορές;Χωρίς να κόπτομαι ούτε κατά το ελάχιστο για τις πωλήσεις της Nissan, οφείλω να παρατηρήσω τα εξής :
- Ακόμη και σε ένα τρομερά επιτυχημένο μοντέλο μπορεί να τύχει ένα 'λαχείο' σε κάποιον και να του βγει εντελώς προβληματικό.
- Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι γεγονός ότι έχει βγάλει προβλήματα, αλλά αυτά - από όσα διαβάζω - αφορούν περισσότερο στις πρώτες παρτίδες και πολύ λιγότερο στις επόμενες
- Για να αξιολογήσουμε αντικειμενικά ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουμε τη συνολική εικόνα κι όχι ενός μόνο ή μερικών μόνο περιπτώσεων. Εάν δηλαδή σε 100 αμάξια παρουσιαστούν 3-4 προβληματικά και μάλιστα με θέματα που εύκολα διορθώνονται (κι όχι πχ θέματα κινητήρα που σε αφήνουν στο δρόμο...) τότε δε λες ότι το αμάξι είναι για πέταμα...
Με βάση όλα τα παραπάνω το να παρακινείς τον άλλο να απορρίψει ένα αυτοκίνητο, επειδή βρέθηκαν ορισμένα μοντέλα με προβλήματα συναρμογής δε νομίζω ότι είναι σωστή στάση. Εδώ μέσα άλλωστε και σε άλλο φόρουμ υπάρχουν και πολλοί ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες. Αυτών τη γνώμη δεν πρέπει κάποιος να τη συνεκτιμήσει ; Προφανώς αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού το ότι υπάρχουν παράπονα και μάλιστα αρκετά για ατέλειες του μοντέλου, αλλά νομίζω ότι κάποιος πρέπει να έχει μια συνολική εικόνα προκειμένου να φτάσει στο συμπέρασμα : μην αγοράσεις το αμάξι!
Εάν ο υποψήφιος αγοραστής κρίνει μόνο με βάση τους δυσαρεστημένους δε θα αγοράσει ένα αμάξι που προφανώς του αρέσει (γι' αυτό και ψάχνεται προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε...) Κι αυτοί που το αγόρασαν και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι;
Απλά σκέψεις μου πάνω στη συζήτηση...Κάποιοι θα διαφωνούν, άλλοι ίσως συμφωνούν...
-
Η σκέψη σου έχει μια λογική, αλλά δυστυχώς πιστεύω πως προβλήματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν για το Qashqai, δεν είναι απλά 1-2 προβληματάκια, παιδικές ασθένειες, που θα διορθωθούν στην πορεία, αλλά υποδηλώνουν χαμηλά standards παραγωγής, τα οποία επηρρεάζουν την συνολική αξιοπιστία του προϊόντος.
Από τις περιγραφές για το QQ, νιώθω πως επαναλαμβάνεται η ιστορία με το Golf 4. Όχι τα παράθυρα που πέφτουνε, τα λάδια που καίει, οι θερμοστάτες που κολλάνε γιατί δεν ήταν καλή παρτίδα, κλπ, κλπ... Την έζησα και δεν θα ήθελα να την ξαναζήσω!
Μακάρι να κάνω λάθος στην περίπτωση του QQ βέβαια, γιατί το σκεφτόμαστε και εμείς!
ΥΓ. Να υπενθυμίσω βέβαια, πως στο QQ που έκανα test drive εκτός από τριγμό στο ταμπλό είχε και έναν πάρα πολύ έντονο συντονισμό μπροστά αριστερά, ειδικά με δευτέρα. Και σαν πελάτη σε κάνει να λες, αν είναι έτσι το test drive που το έχουν για διαφήμιση, πως θα είναι το δικό μου μετά από κάνα χρόνο;;;
-
Εγώ στο μισάωρο που έκανα τεστ το 1.6 dci δεν είδα τίποτα από αυτά ομολογώ...
Απλά δεν έχω προχωρήσει στην αγορά, γιατί δεν με κάλυψε ο κινητήρας, ενώ και η τιμή μου φαίνεται τσιμπημένη (τουλάχιστον...)
Το αυτοκίνητο πάντως είναι από τα πλέον όμορφα (αν όχι το πιο όμορφο...) στην κατηγορία. Προσωπικά, εάν είχε πάνω το νέο κινητήρα της renault θα το είχα πάρει ήδη...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]