-
Καμία, απλά έτυχε να κάνω και τα δύο test drive. Η φάση είναι πως το Civic το είχα δει σε ενά συγκριτικό του Autotriti και μου είχε φάνει πράγματι εντελώς άκυρο.
Θα προτιμούσα να έχω δοκιμάσει το νέο HRV αλλά δεν έχει έρθει ακόμη.
-
Τα hatch έχουν πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα σε σχέση με τα suv...
Οδηγικά και ως προς την κατανάλωση λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους έχουν πλεονέκτημα
Υστερούν συνήθως σε χώρους (ιδίως αποσκευών...)
Εάν σε καλύπτουν οι χώροι ενός hatch και σου αρέσει και εμφανισιακά τότε είναι πιο λογική επιλογή να πάρεις hatch
Διαφορετικά, εάν θέλεις μεγαλύτερους χώρους θα πρέπει να πας αναγκαστικά σε σεντάν ή suv -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Καμία, απλά έτυχε να κάνω και τα δύο test drive. Η φάση είναι πως το Civic το είχα δει σε ενά συγκριτικό του Autotriti και μου είχε φάνει πράγματι εντελώς άκυρο.Θα προτιμούσα να έχω δοκιμάσει το νέο HRV αλλά δεν έχει έρθει ακόμη.
Σε κάποιες φωτογραφίες που είχα δει πρόσφατα μου έδωσε την αίσθηση πως θα είναι άξιος συνεχιστής του προηγούμενου. Μόνο η τιμή του θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα suv της κατηγορίας...
-
Τιμή και aftersales θα είναι τα μείον του.
-
Το Civic 1.6 i-DTEC με μέτριο επίπεδο εξοπλισμού (σχεδόν αντίστοιχο του Acenta) βγαίνει γύρω στα 21000 ενώ το CRV στα 27000. Το HRV δε νομίζω να βγει πάνω από 23000, οπότε θα είναι περίπου στα ίδια με το QQ Acenta.
-
Εχει βαλει κανενας το 'connect' ? αξιζει τα λεφτα του?
-
Εχει βάλει κανείς φρένα; Τα αξίζουν τα λεφτά τους; Αγαπητέ φίλε και χωρίς παρεξήγηση κάτι όταν είναι ιδιαίτερα καλό για ασφαλή οδήγηση γίνεται άμμεσα αντιληπτό από όλους, κατόχους ή όχι του αυτοκινήτου. Το qq μπορεί να έχει πολλά καλούδια αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι το πρωτεύων στην τελική επιλογή απόκτησης του. Για παράδειγμα, πολλά αυτοκίνητα πλέον όπως και το δικό μου έρχονται εφοδιασμένα με εργοστασιακά μπιχλιμπίδια τα οποία μπορεί να ενισχύουν την αίσθηση του 'Τα έχει όλα'αλλά το ζήτημα ποιότητα να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τρανό παράδειγμα το ηχοσύστημα ενός οποιουδήποτε αυτοκινήτου. Αλήθεια πόσα κυκλοφορούν με εργοστασιακό εξοπλισμό μάρκας clarion; Πόσα έχουν ηχεία πέραν ενός ή δυο γνωστών κατασκευαστών (boss sony e.c.a).
-
Εγώ καταλαβαίνω πως το ερώτημα δεν είναι αν το QQ αξίζει τα λεφτά του, αλλά το Connect το οποίο μόνο φτηνό δεν είναι.
Από ότι έχω διαβάσει πάντως από κατόχους QQ, οι περισσότεροι λένε πως αν θέλεις κάτι σχετικό, καλύτερα να πάρεις κάποιο after market γιατί θα είναι και καλύτερο και φτηνότερο.
-
Εγώ καταλαβαίνω πως το ερώτημα δεν είναι αν το QQ αξίζει τα λεφτά του, αλλά το Connect το οποίο μόνο φτηνό δεν είναι.
Από ότι έχω διαβάσει πάντως από κατόχους QQ, οι περισσότεροι λένε πως αν θέλεις κάτι σχετικό, καλύτερα να πάρεις κάποιο after market γιατί θα είναι και καλύτερο και φτηνότερο.
Σαν κάτοχος του qq με το connect να εκφράσω τη γνώμη μου σχετικά με αυτό.
Όπως θα ξέρετε έχει 1.000 ευρώ το συγκεκριμένο (αρκετά ακριβό θα πούν κάποιοι, αλλά και στο καινούργιο golf, τόσο έχει και χωρίς το gps αν θυμάμαι καλά). Όταν έκανα αναζήτηση σχετικά με αντίστοιχα after market βρήκα πολλές επιλογές (ebay, κτλ), αλλά προσωπικά δεν μου αρέσανε πως θα ταιριάζανε με το εσωτερικό του αμαξιού. Σαν δυνατότητες είχαν τις ίδιες, ίσως και περισσότερες (βλέπε επιπρόσθετα τηλεόραση και άλλα), αλλά ήξερα ότι δεν θα τις αξιοποιήσω....προτιμώ tv να βλέπω στο σαλόνι μου και όχι όταν είμαι στο φανάρι σταματημένος. Επίσης ένα καλό αντίστοιχο after market θα είχε κόστος γύρω στα 500 ευρώ (προφανώς υπάρχουν και φθηνότερα). Θα πρέπει να σκεφτείς εδώ ότι θα χρειαστείς και κάποιον να στο βάλει (πρόσθετο κόστος όπου έχει να κάνει με τι θα αξιώσει ο άλλος). Επίσης, όσες μάσκες είδα να έχουν τα after ήταν τελείως άκυρες με το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έτσι θα χάλαγε η γενικότερη αισθητική εντός. Για να το σώσεις θα έπρεπε να πάρεις ξέχωρα και μια μάσκα που να το πλαισιώνει και που να ταιριάζει στο qq(άρα πρόσθετο κόστος). Πέραν αυτών, θα έπρεπε ένα καινούργιο αμάξι να μου το πειράξει κάποιος ώστε να μου βάλει το after market. Επαγγελματίες υπάρχουν πολλοί που να στο συνδέσουν απλά δεν ήθελα προσωπικά, ένα καινούργιο αμάξι να το πάω σε κάποιον πέραν της αντιπροσωπείας (τουλάχιστον όσο διάστημα υπάρχει η εγγύηση για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους).
Και το πιο βασικό για μένα (ας υποθέσουμε ότι τα προηγούμενα δεν είναι και τόσο τραγικά), είναι τι θα κάνεις αν σου πάθει κάτι. Αν το έχεις πα΄ρει από Ελλάδα, το δίνεις πίσω το επισκευάζεις κτλ. Αν όμως είναι αγορασμένο online, άντε ξήλωσε το (φυσικά θα στο βγάλει κάποιος ειδικός, άρα μερικά λεφτάκια επιπλέον) και άντε στείλτο κίνα, αγγλία, γερμανία ή αλλού, ενώ με το connect πας αντιπροσωπεία και είσαι οκ.Κατά τα λοιπά, είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν μπορείς να πείς ότι θα το πάνεις επειδή κάποιος σε ένα φόρουμ το έγραψε, του άρεσε, δεν του άρεσε, κτλ. Αν μπορείς ζήτα ένα test drive που να το έχει πάνω για να δεις αν σου κάνει.
ΥΓ Να σημειώσω ότι λόγω ασυμβατότητας του τηλεφώνου που έχω τώρα (iphone 4) δεν μπορώ να δώ κάποιες πρόσθετες λειτουργίες που σου παρέχει δωρεάν για 2 χρόνια(από τη στιγμή της ενεργοποίησης του). Φυσικά δεν στάθηκε εμπόδιο αυτό στο να το πάρω μιας και δεν το πήρα για να το παίξω μούρη στους κολλητούς μου, ούτε να κάνω post στο facebook (όπου και δεν έχω λογαριασμό). Αλλά μελλοντικά κάποια στιγμή θα αλλαχτεί το τηλέφωνο (φυσικό επακόλουθο για όλους μας) οπότε σίγουρα θα μπορέσω να δώ και τις δυνατότητες αυτές.
-
Δε θα συμφωνήσω μαζί σου για το after market! Εγώ παρότι φιλόλογος στο επάγγελμα έβαλα στο δικό μου αμάξι μόνος μου το dynavin car dvd που έχει πάνω radio, mp3, dvd, tv, gps, bluetooth, sd card, usb. Πανεύκολη η σύνδεση, 1-2 φίσες είχε κι 1-2 καλωδιάκια, απίθανο να μπερδευτείς! Το αγόρασα από επώνυμο κατάστημα της Θεσ/νίκης (μένω Γιάννενα), το έχω πάνω από 3 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Α! κι έκανε 4 κατοστάρικα ε...όχι 1000!
ΥΓ : Τηλεόραση χρησιμοποιώ όχι για να βλέπω, αλλά για να ακούω τις ειδήσεις. Επίσης, όταν έχεις 'άτακτα' παιδιά στο αμάξι σε ταξίδι, βάζεις 'παιδικά' και κάθονται ήσυχα
-
Μαζί σου με τα 1.000.....όσο δηλαδή κοστίζει και το connect
Όλα έχουν να κάνουν και με το παράγοντα άνθρωπο στη τελική. Εγώ για παράδειγμα, επειδή είμαι λίγο πιο βολεψάκιας αλλά και επειδή πήρα ένα καινούργιο αμάξι που δεν ήθελα να το πάω σε ειδικό μιας και μόνος μου ψιλοφοβόμουνα να το κάνω (λόγω της αίσθησης του καινούργιου πάντοτε), άσχετα που είχα διαβάσει όλες τις οδηγίες στα after που βρήκα και ήταν όπως τα λές, δηλαδή plug and play, το ήθελα και έπρεπε να το βάλω. Παρένθεση....το connect έχει και σύνδεση με τη κάμερα οπισθοπορείας οπότε επειδή δεν το αναφέρεις φαντάζομαι το δικό σου είναι ένα media player περισσότερο, χωρίς αυτή τη δυνατότητα. Το λέω επειδή καταλαβαίνεις ότι εδώ πέρα των υπολοίπων δυνατοτήτων, ξεκινάει η κάμερα οπισθοπορείας, άρα θέλει στήσιμο η κάμερα πίσω και ένωση του connect με αυτό (το αναφέρω επειδή δεν πρέπει να είχες τέτοιο ζήτημα να λύσεις, εκτός αν έκανες και αυτό στο δικό σου).
Αν είχα κάποιο γνωστό (όχι για να μην του πληρώσω την εργασία) που να ασχολούνταν με το συγκεκριμένο θέμα, ίσως κοίταζα την εναλλακτική του after, με πρόσθετη αγορά μιας μάσκας να το πλαισιώνει. Αν μιλάγαμε για το προηγούμενο 15 ετίας αυτοκίνητο που είχα και ήθελα να πάρω ένα μηχάνημα με τις δυνατότητες του, δεν το συζητώ ότι θα έφτιαχνα μια φράπα και με ένα πακέτο τσιγάρα, μια ηλιόλουστη μέρα, θα καθόμουνα να το καταφέρω.
-
Το Connect είναι καλό ως το σημείο του μπλεξιματος με τον καγκουροεμπορο που πουλάει και τοποθετεί ηχοσυστήματα ...
Δεν μπλεκεις με κατσαβίδια και 'μαστοριες'.
Το να βρεις aftermarket καλυτερο βέβαια είναι το πιο ευκολο (και μάλλον σίγουρο). -
Ο χρήστης new_gre έγραψε:
Παρένθεση....το connect έχει και σύνδεση με τη κάμερα οπισθοπορείας οπότε επειδή δεν το αναφέρεις φαντάζομαι το δικό σου είναι ένα media player περισσότερο, χωρίς αυτή τη δυνατότητα. Το λέω επειδή καταλαβαίνεις ότι εδώ πέρα των υπολοίπων δυνατοτήτων, ξεκινάει η κάμερα οπισθοπορείας, άρα θέλει στήσιμο η κάμερα πίσω και ένωση του connect με αυτό (το αναφέρω επειδή δεν πρέπει να είχες τέτοιο ζήτημα να λύσεις, εκτός αν έκανες και αυτό στο δικό σου).Σε καταλαβαίνω, σε καινούριο αμάξι κι εγώ θα το σκεφτόμουν να βάλω χέρι...Από την άλλη τα +600 ευρώ είναι ένα θέμα...
Έχω βάλει και κάμερα οπισθοπορείας, ομολογώ όχι μόνος μου, πλήρωσα ένα 20άρι και μου την έβαλε τεχνικός
Τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος...
Ωραία πάντως τα gadgets...φαντάζομαι πολύ σύντομα όλα τα νέα αυτοκίνητα να έχουν κανονικούς υπολογιστές μέσα με σύνδεση στο διαδίκτυο όπου κι αν βρίσκεσαι...Άσε που με αυτά που ετοιμάζουν δεν ξέρω καν αν θα χρειάζεται να οδηγούμε κιόλας!! -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εχει βάλει κανείς φρένα; Τα αξίζουν τα λεφτά τους; Αγαπητέ φίλε και χωρίς παρεξήγηση κάτι όταν είναι ιδιαίτερα καλό για ασφαλή οδήγηση γίνεται άμμεσα αντιληπτό από όλους, κατόχους ή όχι του αυτοκινήτου. Το qq μπορεί να έχει πολλά καλούδια αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι το πρωτεύων στην τελική επιλογή απόκτησης του. Για παράδειγμα, πολλά αυτοκίνητα πλέον όπως και το δικό μου έρχονται εφοδιασμένα με εργοστασιακά μπιχλιμπίδια τα οποία μπορεί να ενισχύουν την αίσθηση του 'Τα έχει όλα'αλλά το ζήτημα ποιότητα να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τρανό παράδειγμα το ηχοσύστημα ενός οποιουδήποτε αυτοκινήτου. Αλήθεια πόσα κυκλοφορούν με εργοστασιακό εξοπλισμό μάρκας clarion; Πόσα έχουν ηχεία πέραν ενός ή δυο γνωστών κατασκευαστών (boss sony e.c.a).Νομιζω το κειμενακι σου ειναι ασχετο με το ερωτημα
-
Σαν κάτοχος του qq με το connect να εκφράσω τη γνώμη μου σχετικά με αυτό.
Όπως θα ξέρετε έχει 1.000 ευρώ το συγκεκριμένο (αρκετά ακριβό θα πούν κάποιοι, αλλά και στο καινούργιο golf, τόσο έχει και χωρίς το gps αν θυμάμαι καλά). Όταν έκανα αναζήτηση σχετικά με αντίστοιχα after market βρήκα πολλές επιλογές (ebay, κτλ), αλλά προσωπικά δεν μου αρέσανε πως θα ταιριάζανε με το εσωτερικό του αμαξιού. Σαν δυνατότητες είχαν τις ίδιες, ίσως και περισσότερες (βλέπε επιπρόσθετα τηλεόραση και άλλα), αλλά ήξερα ότι δεν θα τις αξιοποιήσω....προτιμώ tv να βλέπω στο σαλόνι μου και όχι όταν είμαι στο φανάρι σταματημένος. Επίσης ένα καλό αντίστοιχο after market θα είχε κόστος γύρω στα 500 ευρώ (προφανώς υπάρχουν και φθηνότερα). Θα πρέπει να σκεφτείς εδώ ότι θα χρειαστείς και κάποιον να στο βάλει (πρόσθετο κόστος όπου έχει να κάνει με τι θα αξιώσει ο άλλος). Επίσης, όσες μάσκες είδα να έχουν τα after ήταν τελείως άκυρες με το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έτσι θα χάλαγε η γενικότερη αισθητική εντός. Για να το σώσεις θα έπρεπε να πάρεις ξέχωρα και μια μάσκα που να το πλαισιώνει και που να ταιριάζει στο qq(άρα πρόσθετο κόστος). Πέραν αυτών, θα έπρεπε ένα καινούργιο αμάξι να μου το πειράξει κάποιος ώστε να μου βάλει το after market. Επαγγελματίες υπάρχουν πολλοί που να στο συνδέσουν απλά δεν ήθελα προσωπικά, ένα καινούργιο αμάξι να το πάω σε κάποιον πέραν της αντιπροσωπείας (τουλάχιστον όσο διάστημα υπάρχει η εγγύηση για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους).
Και το πιο βασικό για μένα (ας υποθέσουμε ότι τα προηγούμενα δεν είναι και τόσο τραγικά), είναι τι θα κάνεις αν σου πάθει κάτι. Αν το έχεις πα΄ρει από Ελλάδα, το δίνεις πίσω το επισκευάζεις κτλ. Αν όμως είναι αγορασμένο online, άντε ξήλωσε το (φυσικά θα στο βγάλει κάποιος ειδικός, άρα μερικά λεφτάκια επιπλέον) και άντε στείλτο κίνα, αγγλία, γερμανία ή αλλού, ενώ με το connect πας αντιπροσωπεία και είσαι οκ.Κατά τα λοιπά, είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν μπορείς να πείς ότι θα το πάνεις επειδή κάποιος σε ένα φόρουμ το έγραψε, του άρεσε, δεν του άρεσε, κτλ. Αν μπορείς ζήτα ένα test drive που να το έχει πάνω για να δεις αν σου κάνει.
ΥΓ Να σημειώσω ότι λόγω ασυμβατότητας του τηλεφώνου που έχω τώρα (iphone 4) δεν μπορώ να δώ κάποιες πρόσθετες λειτουργίες που σου παρέχει δωρεάν για 2 χρόνια(από τη στιγμή της ενεργοποίησης του). Φυσικά δεν στάθηκε εμπόδιο αυτό στο να το πάρω μιας και δεν το πήρα για να το παίξω μούρη στους κολλητούς μου, ούτε να κάνω post στο facebook (όπου και δεν έχω λογαριασμό). Αλλά μελλοντικά κάποια στιγμή θα αλλαχτεί το τηλέφωνο (φυσικό επακόλουθο για όλους μας) οπότε σίγουρα θα μπορέσω να δώ και τις δυνατότητες αυτές.
Σ ευχαριστω για την απαντηση σου, το ερωτημα μου κυριως εχει να κανει με διαφορα προβληματα λειτουργιας του που διαβαζω γι αυτο και ρωτω. Πχ αν το gps ειναι αξιοπιστο και γρηγορο, συνδεσιμοτητα με iphone κτλ
Δεν ασχολουμαι με after market. Οτι εχει εργοστασιακο και τελος
-
Επισης ειμαι υποψηφιος αγοραστης καθως καλοβλεπω για τις αναγκες της συζυγου την αγορα του 1.5dci acenta. Μετα το eurogroup
-
Είμαι σίγουρος ότι τα προβλήματα που μπορεί να διάβασες ήταν σε ξένα φορουμ, τα οποία αφορούσαν διάφορα θέματα τόσο του connect όσο και του αυτοκινήτου γενικότερα.
Και εγώ πριν την αγορά ασχολήθηκα αρκετά και είδα θεματάκια που ποστάρανε αλλά αφορούσαν αγορές αυτοκινήτου με εργοστασιακή ημερομηνία παραγωγής κάπου Φεβρουάριο/Μάρτιο 2014. Ουσιαστικά τα πρώτα που είχαν βγεί στο εξωτερικό πριν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Αν προσέξεις όμως, ποστ που γίνανε μετά τους 2 αυτούς μήνες, έλεγαν ότι διορθώθηκαν όλα τα θέματα που είχαν αναφερθεί. Για παράδειγμα στο δικό μου, το οποίο έχει ημερομηνία παραγωγής Αύγουστο 2014, δεν συνάντησα προβλήματα, αν και είχα ένα ομολουμένως άγχος για αυτό. Κάνανε όλες τις αναβαθμίσεις που είχαν αναφερθεί από τους πρώτους οδηγούς , οπότε όλα οκ. Είναι και θέμα τύχης βέβαια, μην το ξεχνάμε.Αναφορικά με το ερώτημα σου, το gps είναι αξιόπιστο και γρήγορο τουλάχιστον όσο το έχω χρησιμοποιήσει στην Αθήνα αλλά και ελάχιστα στην επαρχία. Τώρα, αν είσαι στην είσοδο της Λαμίας εκεί που κάνουν τα έργα μετά τη γέφυρα πριν τα Goodys, θα ακούσεις κάτι άκυρο του στυλ στρίψτε δεξιά, όταν δεξιά δεν έχει δρόμο να πάς, αλλά φαντάζομαι όλα το ίδιο θα σου πούν, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων και το update που θα χρειαστεί κάποια στιγμή.
Τέλος, για συμβατότητα του connect με τηλέφωνα μπορείς να τσεκάρεις εδώ:
https://gr.nissanconnect.eu/el-gr/Support/Compatibility -
Είμαι σίγουρος ότι τα προβλήματα που μπορεί να διάβασες ήταν σε ξένα φορουμ, τα οποία αφορούσαν διάφορα θέματα τόσο του connect όσο και του αυτοκινήτου γενικότερα.
Και εγώ πριν την αγορά ασχολήθηκα αρκετά και είδα θεματάκια που ποστάρανε αλλά αφορούσαν αγορές αυτοκινήτου με εργοστασιακή ημερομηνία παραγωγής κάπου Φεβρουάριο/Μάρτιο 2014. Ουσιαστικά τα πρώτα που είχαν βγεί στο εξωτερικό πριν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Αν προσέξεις όμως, ποστ που γίνανε μετά τους 2 αυτούς μήνες, έλεγαν ότι διορθώθηκαν όλα τα θέματα που είχαν αναφερθεί. Για παράδειγμα στο δικό μου, το οποίο έχει ημερομηνία παραγωγής Αύγουστο 2014, δεν συνάντησα προβλήματα, αν και είχα ένα ομολουμένως άγχος για αυτό. Κάνανε όλες τις αναβαθμίσεις που είχαν αναφερθεί από τους πρώτους οδηγούς , οπότε όλα οκ. Είναι και θέμα τύχης βέβαια, μην το ξεχνάμε.Αναφορικά με το ερώτημα σου, το gps είναι αξιόπιστο και γρήγορο τουλάχιστον όσο το έχω χρησιμοποιήσει στην Αθήνα αλλά και ελάχιστα στην επαρχία. Τώρα, αν είσαι στην είσοδο της Λαμίας εκεί που κάνουν τα έργα μετά τη γέφυρα πριν τα Goodys, θα ακούσεις κάτι άκυρο του στυλ στρίψτε δεξιά, όταν δεξιά δεν έχει δρόμο να πάς, αλλά φαντάζομαι όλα το ίδιο θα σου πούν, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων και το update που θα χρειαστεί κάποια στιγμή.
Τέλος, για συμβατότητα του connect με τηλέφωνα μπορείς να τσεκάρεις εδώ:
https://gr.nissanconnect.eu/el-gr/Support/Compatibilityσ ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου, σωστα επισημανες παρακολουθω και το αγγλικο forum του qashqai, από περιέργεια
-
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... g-t-163-ps
δεν τη λες κι ενθουσιώδη κριτική...
-
Έχει καλή τιμή όμως.
Το QQ έχει τόσο soft στήσιμο που οποιαδήποτε διάθεση εκμετάλλευσης της δύναμης του DiG χάνεται ...
Ένα γρήγορο QQ για ευθείες.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]