-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το ύψος του καθρέφτη είναι στο ίδιο ακριβώς ύψος με τους καθρέφτες με τα παπάκια. Οι οδηγοί τους έχουν συνηθίσει να περνάν οι καθρέφτες τους πάνω από τους καθρέφτες των υπόλοιπων αυτοκινητων, οπότε όταν συναντήσουν το QQ, στο οποίο οι καθρέφτες είναι και σχετικά μεγάλοι, δεν αργεί να γίνει η ζημιά.Έχεις δίκιο axel!!
Τώρα συνειδητοποιώ γιατί μου έχουν χτυπήσει 2-3 φορές τους καθρέπτες μηχανάκια ενώ με τα προηγούμενα αυτοκίνητα δεν είχε συμβεί ποτέ -
Τέτοια περιστατικά πάντως μου έχουν συμβεί και με το hrv αλλά και με το sei ή την 146. Το duster αποφεύγω να το κινώ εντός αστικού ιστού. Όσο μεγαλύτερος ο όγκος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για τέτοιου είδους συμβάντα.
-
Προφανως δεν φταιει το Qashqai που εχει ψηλα τους καθρεφτες αλλα οι καγκουρες που περνανε αναμεσα στην κινηση σαν να μην υπαρχει αυριο. Δυστυχως δεν εχουμε οδηγικη παιδεια στο Ελλαδισταν και δεν ξερω αν ποτε θα αποκτησουμε κιολας.
-
Εκ των πραγμάτων οι καθρέφτες σε ένα μηχανάκι είναι 10 με 15 πόντους ψηλότερα από τους καθρέφτες ενός 'κλασικού' αυτοκινήτου. Με το ψήλωμα των SUV οι καθρέφτες τους έρχονται ακριβώς στο ίδιο ύψος με τους καθρέφτες των μηχανών. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, ειδικά σε πόλεις όπως τις δικές μας όπου οι μηχανόβιοι περνάνε καμικάζι ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.
-
Προσωπικά όταν βλέπω μηχανάκι μέσα σε πόλη του δίνω όσο περισσότερο χώρο μπορώ, για να φύγει όσο το δυνατόν πιο μακρυά μου...
-
Ναι εννοείται του δίνεις χώρο να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα [emoji3] [emoji3]
Αυτό που βλέπω είναι ότι παίρνουν φόρα και περνάνε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και αν πάρουν και κανέναν καθρέφτη δεν τρέχει τίποτα.....
Το απίστευτο μου το έχει πει τύπος με παπί όταν σταματήσαμε γιατί μου χτύπησε τον καθρέφτη με τον δικό του:
'Μην ανησυχείς δεν έγινε ζημιά, έχω επίτηδες τους δικούς μου χαλαρούς για να διπλώνουν όταν χτυπάω άλλους' [emoji43] [emoji43]
Το είχε ψάξει [emoji3] [emoji3] -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Προσωπικά όταν βλέπω μηχανάκι μέσα σε πόλη του δίνω όσο περισσότερο χώρο μπορώ, για να φύγει όσο το δυνατόν πιο μακρυά μου...Το ίδιο και εδώ έχουμε και τα ποδήλατα πλέον!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ναι εννοείται του δίνεις χώρο να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα [emoji3] [emoji3]Αυτό που βλέπω είναι ότι παίρνουν φόρα και περνάνε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και αν πάρουν και κανέναν καθρέφτη δεν τρέχει τίποτα.....
Το απίστευτο μου το έχει πει τύπος με παπί όταν σταματήσαμε γιατί μου χτύπησε τον καθρέφτη με τον δικό του:
'Μην ανησυχείς δεν έγινε ζημιά, έχω επίτηδες τους δικούς μου χαλαρούς για να διπλώνουν όταν χτυπάω άλλους' [emoji43] [emoji43]
Το είχε ψάξει [emoji3] [emoji3]Αυτό ακριβώς!
Τι χώρο να του δώσω;
Χθες ήμουν σταματημένος στο φανάρι και ο άλλος πέρασε δίπλα με το μηχανάκι και του κουτί του delivery φορτωμένο πίσω, σφαίρα από δίπλα μου. Ούτε να τον δω να έρχεται δεν πρόλαβα...
-
Για κάτι τέτοιους είναι που αξίζει να έχεις όχι κάμερα αλλά κάμερες στο αυτοκίνητο.
-
Απλά καλό είναι να προσπαθείς να κάθεσαι συνήθως δεξιά στη λωρίδα κυκλοφορίας σου τόσο εν κινήσει όσο και σε στάση προκειμένου να περνούν τα μηχανάκια από τα αριστερά χωρίς να σε πλησιάζουν πολύ.
-
Δε ξέρω τι γίνεται στα Γιάννενα, αλλά στην Θεσσαλονίκη μόνο από πάνω σου δεν περνάνε
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δε ξέρω τι γίνεται στα Γιάννενα, αλλά στην Θεσσαλονίκη μόνο από πάνω σου δεν περνάνεΑθήνα και Θεσσαλονίκη είναι φρίκη να οδηγείς στο κέντρο...Προτιμώ μετρό για Αθήνα και τα πόδια για Θεσ/νίκη...
-
+1 περι σφαιρατους τυπους με μηχανακια,δεν ξερω αν ακουγεται ρατσιστικο αλλα ειναι για πολλες κλοτσιες....οσο για την οδηγηση στην Αθηνα ειδικα στο ποταμι είναι σαν να παιζεις καποιο παιχνιδι-need for speed μαλλον λεγεται-...αποφευγω να πηγαινω οσο μπορω με το qq, εκτος την αντιπρ/πια που ευτυχως δεν χρειαζεται να 'χωθεις' πολυ....το ποταμι βέβαια δεν το γλυτωνεις
κατι αλλο,προχθες ανακαλυψα οτι μου λειπει το μπροστινο νικελ μασκας(κατω).το ειχα βαλει εξτρα,αυτο ηταν κολλημενο με κολλα 3Μ και λογο σκονης και νερου δεν κραταγε καλα,ηθελε και ταιραπ.Τωρα ξεκολλησε μονο του,το ξεκολλησε καποιος,δεν γνωριζω.Αν καποιος το φοραει ας το προσεξει,βαλτε και 2 ταιραπ στα ακρα του να ειναι πιο σιγουρο. -
Ακουσα χτες στο ΣΚΑΙ οτι μια ανεξαρτητη αρχη της Γαλλιας σαν το δικο μας Συνηγορο του Πολιτη, εστειλε στη Γαλλικη Εισαγγελια ενα φακελο για περαιτερω ποινικη ερευνα σχετικα με πιθανη χειραγωγηση απο πλευρας Renault των εκπομπων ρυπων στα ντιζελοκινητα μοντελα της. Κατι αντιστοιχο με το λογισμικο στους κινητηρες ντιζελ της VW. Δεδομενου οτι αν ισχυει κατι τετοιο επηρεαζονται εκατομμυρια αυτοκινητα Renault, Nissan, Dacia κλπ. (μονο τα Qashqai ειναι ων ουκ εστιν αριθμος...) ειμαστε στα προθυρα ενος δευτερου dieselgate.
-
Ή η VW εχει βαλει λυτους και δεμενους για να μην ειναι η μονη με Dieselgate ή στο μελλον θα βγουνε και αλλοι με τετοιο θεμα.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Ή η VW εχει βαλει λυτους και δεμενους για να μην ειναι η μονη με Dieselgate ή στο μελλον θα βγουνε και αλλοι με τετοιο θεμα.ΚΑΙ να βάλεις, όχι Ή.
Απλά την VW την πήραν πρέφα πρώτη και πληρώνει γ@μησιάτικα. Για τους υπόλοιπους, και μετά τον ντόρο για το πόσο δύσκολο είναι να πιαστούν οι νόρμες κλπ, θα περάσει στο ντούκου. -
Πάλι??
Νόμιζα ότι είχαν γίνει αυτά και δεν βγήκε τίποτα....
Την είδηση πάντως δε μπορώ να τη βρω πουθενά -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Πάλι??
Νόμιζα ότι είχαν γίνει αυτά και δεν βγήκε τίποτα....
Την είδηση πάντως δε μπορώ να τη βρω πουθενάΑντιμέτωπη με ποινική έρευνα για εκπομπές ρύπων (και) η Renault
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/3 ... z4PkKRv39S
-
Νομίζω πως λίγο μετά τις αποδείξεις πως η vw παραποιούσε τα αποτελέσματα έγιναν παρόμοιες ενέργειες για τον όμιλο renault δίχως αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής οι μόνες εταιρείες που έχουν πέσει στην τσιμπίδα του νόμου είναι του όμιλου vw και η ιαπωνική mitsubishi. Απορίας άξιο είναι όχι αν υπάρχουν κι άλλες εταιρίες αλλά τι πρόστιμα έχουν πέσει σε αυτές τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ιαπωνία. Στην Ν. Κορέα έχουν απαγορεύσει προσωρινά την εισαγωγή vw και λοιπών του ομίλου. Αυτά είναι τα γεγονότα αν έχω αντιληφθεί σωστά...
-
Μάλλον αναπαραγωγή της παλιάς ιστορίας είναι όταν μετά την VW τα Αμερικανα εψαχναν Renault (Nissan βασικά εκεί, η οποία βρέθηκε μπλεγμενη μέσω της Mitsubishi) και BMW και έλεγαν ότι βρήκαν αλλά δεν βρήκαν και ίσως βρουν όταν θα βρουν κλπ...
Μια χαρά είναι οι Dci και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά ας μην πιστεύουμε ότι και εκπέμπουν perfume ή eau de cologne ή eau de toilette ή λοιπά λουλούδια από τις εξατμίσεις τους ...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]