-
Δεν ξέρω τι επιτυχία θα έχει το Kadjar, μιας και σε εμάς ήδη το QQ μας φάνηκε αρκετά ογκώδες σαν μέγεθος. Για το Tucson αν και οι κριτικές είναι πολύ καλές, διαβάζω για θέματα με την αντιπροσωπεία της και το τι εισάγει.
Το HRV έχει πολύ καλές περγαμηνές σε θέματα αξιοπιστίας (μένει να αποδειχθούν, λόγω κατασκευής στο Μεξικό) και κινητήρα, αλλά αρκετοί θα επιλέξουν τον Θεοχαράκη μάλλον σε σχέση με τον Σαρακάκη. Επίσης, θεωρώ πολύ έξυπνη την ιδέα της Nissan να έχει και την έκδοση Energy, πράγμα που κάνει προσιτό το αυτοκίνητο σε μεγαλύτερη μάζα υποψήφιων αγοραστών. Ίσως θα έπρεπε να κάνει κάτι αντίστοιχο και η Honda και να έχει μια εισαγωγική έκδοση με φτωχότερο εξοπλισμό στα 21 με 22 χιλιάρικα. Δεν είναι πάντα απαραίτητες οι ζάντες αλουμινίου και οι αυτόματοι διζωνικοί κλιματισμοί.
-
εγώ θα πόνταρα τα λεφτά μου στο ότι το QQ θα εξακολουθήσει να ηγείται της κατηγορίας...τουλάχιστον μέχρι να βγει κάτι ακόμη πιο πιασάρικο (σε εμφάνιση...) και με ακόμη καλύτερα κινητήρα/εξοπλισμό/ποιότητα/τιμή...
-
Σπύρο για επιβεβαίωση των ηλιθιων προβλημάτων συναρμογης και ποιότητας κατασκευής γράψου και στο εδώ φόρουμ ή μπες και στο αγγλικό να διαβάσεις. Μην κοροϊδεύουμε τρολαροντας.... Προφανώς δεν μιλάμε για σοβαρά μηχανικά θέματα, αλλά σε νέο αμάξι τριγμοι, συντονισμοι κλπ είναι, αν όχι απαράδεκτοι, τουλάχιστον ξενερωτικοι. Μπες τώρα να διαβάσεις στο ελληνικό φόρουμ πόσοι νέοι κάτοχοι χάνουμε μέρες και παίρνουν άδειες από τις εργασίες τους να κατέβουν στα κεντρικά για επισκευή που το πρωί έχει αποτέλεσμα και το απόγευμα ξαναχτυπά!!!!
Επίσης σε κανένα άλλο νέο όχημα δεν υπάρχει παρτίδα με προβληματικες μπαταρίες που αντί να αλλαχθουν όλες προληπτικα σε ταλαιπωρουν με φορτισεις και δήθεν ελέγχους ενώ από τα γραφόμενα παγκοσμίως μιλάμε μάλλον για ωρολογιακη βόμβα. Θα ήθελα όμως να ήξερα τι δικαιολογία θα σκαρφιστουν να πουν στον ανενημερωτο ταλαιπωρο που θα μείνει εκτός πόλης και θα προσπαθεί να καταλάβει γιατί η δήθεν δωρεάν οδική βοήθεια που αναφέρουν οι πωλητές, σε χρεώνει για αποστάσεις άνω των 50 χιλιομέτρων και πρέπει να πληρώσεις κουστούμι για κάτι που είναι γνωστό ως θέμα με τις μπαταρίες ή κάποια παρτίδα τους έστω της FIAMM.... -
BTW για αντίπαλο που λέτε καθίστε να βγάλει το auris cross η τογιοτα και μετά ξανασυζηταμε.....
-
Προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα αμάξια...άλλες εταιρίες...
Δεν ισχύει ότι μόνο το QQ εμφανίζει ασθένειες... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν ισχύει ότι μόνο το QQ εμφανίζει ασθένειες...Βασίλη, προφανώς, δεν μιλάμε ότι το μόνο προβληματικό αμάξι είναι το qq.
Απλά ούτε ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ είναι, ούτε 'υπερατού'.
Ενά καλοπουλημένο crossover είναι, που βασίστηκε στην μεγάλη επιτυχία του προκατόχου του και σε συνδυασμό με τα, κατά κοινή ομολογία, όμορφα looks, την οικονομική χρήση και το παραδοσιακά στην Ελλάδα καλό όνομα της ΝΙΣΣΑΝ, έχει πουλησει ψηλά, παίζοντας, όμως, και χωρίς (σοβαρό) αντίπαλο.Εμένα, ανεξαρτήτως του αν μετάνιωσα που το πήρα ή όχι, με βλέπεις να φωνάζω για κάποια πράγματα, θέλοντας να βοηθήσω και κάποιον που θα μπει στο κόπο να τα διαβάσει και αξιολογήσει.
Καλό είναι τέτοια θέματα σε ειδικά, όπως αυτό φόρα, να βλέπουν σφαιρικά τα οχήματα και να μην αποτελούνται μόνο απο διθυράμβους.Αν με όσα έχω πει έχω βοηθήσει κάποιον (όπως το Σπύρο με το φιλτροκούτι ή κάποιον άλλο μεθαύριο με τη μπαταρία ή την οδική βοήθεια ή ακόμα και κάποιον να μην θελήσει να μπλέξει τελικά), για εμένα ως άνθρωπο που δεν σκέφτομαι μόνο τον ευατούλη μου, είναι κάτι για το οποίο χαίρομαι!!!
Μπορεί το ύφος να είναι αυστηρό (και άρα εύκολα χαρακτηρίσιμο ως γκρίνια) αλλά πίστεψε με διάθεσή μου είναι να βοηθήσω και όχι να κρύβω θέματα κάτω από το χαλί, ούτε να βαυκαλίζομαι για την επιλογή μου! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν ισχύει ότι μόνο το QQ εμφανίζει ασθένειες...Βασίλη, προφανώς, δεν μιλάμε ότι το μόνο προβληματικό αμάξι είναι το qq.
Απλά ούτε ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ είναι, ούτε 'υπερατού'.
Ενά καλοπουλημένο crossover είναι, που βασίστηκε στην μεγάλη επιτυχία του προκατόχου του και σε συνδυασμό με τα, κατά κοινή ομολογία, όμορφα looks, την οικονομική χρήση και το παραδοσιακά στην Ελλάδα καλό όνομα της ΝΙΣΣΑΝ, έχει πουλησει ψηλά, παίζοντας, όμως, και χωρίς (σοβαρό) αντίπαλο.Εμένα, ανεξαρτήτως του αν μετάνιωσα που το πήρα ή όχι, με βλέπεις να φωνάζω για κάποια πράγματα, θέλοντας να βοηθήσω και κάποιον που θα μπει στο κόπο να τα διαβάσει και αξιολογήσει.
Καλό είναι τέτοια θέματα σε ειδικά, όπως αυτό φόρα, να βλέπουν σφαιρικά τα οχήματα και να μην αποτελούνται μόνο απο διθυράμβους.Αν με όσα έχω πει έχω βοηθήσει κάποιον (όπως το Σπύρο με το φιλτροκούτι ή κάποιον άλλο μεθαύριο με τη μπαταρία ή την οδική βοήθεια ή ακόμα και κάποιον να μην θελήσει να μπλέξει τελικά), για εμένα ως άνθρωπο που δεν σκέφτομαι μόνο τον ευατούλη μου, είναι κάτι για το οποίο χαίρομαι!!!
Μπορεί το ύφος να είναι αυστηρό (και άρα εύκολα χαρακτηρίσιμο ως γκρίνια) αλλά πίστεψε με διάθεσή μου είναι να βοηθήσω και όχι να κρύβω θέματα κάτω από το χαλί, ούτε να βαυκαλίζομαι για την επιλογή μου!Συμφωνώ μαζί σου και με την καλοπροαίρετη διάθεσή σου να βοηθήσεις.
Διαφωνώ πως το QQ παίζει χωρίς αντίπαλο για τους λόγους που παρέθεσα παραπάνω.
Έχει πολλούς αντιπάλους, που για διάφορους λόγους (διαφορετικούς κάθε φορά...) τους ξεπερνάει όλους σε πωλήσεις! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σπύρο για επιβεβαίωση των ηλιθιων προβλημάτων συναρμογης και ποιότητας κατασκευής γράψου και στο εδώ φόρουμ ή μπες και στο αγγλικό να διαβάσεις. Μην κοροϊδεύουμε τρολαροντας.... Προφανώς δεν μιλάμε για σοβαρά μηχανικά θέματα, αλλά σε νέο αμάξι τριγμοι, συντονισμοι κλπ είναι, αν όχι απαράδεκτοι, τουλάχιστον ξενερωτικοι. Μπες τώρα να διαβάσεις στο ελληνικό φόρουμ πόσοι νέοι κάτοχοι χάνουμε μέρες και παίρνουν άδειες από τις εργασίες τους να κατέβουν στα κεντρικά για επισκευή που το πρωί έχει αποτέλεσμα και το απόγευμα ξαναχτυπά!!!!
Επίσης σε κανένα άλλο νέο όχημα δεν υπάρχει παρτίδα με προβληματικες μπαταρίες που αντί να αλλαχθουν όλες προληπτικα σε ταλαιπωρουν με φορτισεις και δήθεν ελέγχους ενώ από τα γραφόμενα παγκοσμίως μιλάμε μάλλον για ωρολογιακη βόμβα. **Θα ήθελα όμως να ήξερα τι δικαιολογία θα σκαρφιστουν να πουν στον ανενημερωτο ταλαιπωρο που θα μείνει εκτός πόλης και θα προσπαθεί να καταλάβει γιατί η δήθεν δωρεάν οδική βοήθεια που αναφέρουν οι πωλητές, σε χρεώνει για αποστάσεις άνω των 50 χιλιομέτρων και πρέπει να πληρώσεις κουστούμι **για κάτι που είναι γνωστό ως θέμα με τις μπαταρίες ή κάποια παρτίδα τους έστω της FIAMM....Καλημέρα
Δεν ισχύει αυτό
«Συγκεκριμένα προσφέρεται σε όλα τα αυτοκίνητα Nissan, εντός της τριετούς εγγύησης και ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, δωρεάν μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan (ή στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan της περιοχής κατοικίας του πελάτη εάν η απόσταση είναι έως 50 χιλιόμετρα από τον τόπο ακινητοποίησης).»Εγώ αυτό ξέρω ότι ισχύει εκτός εάν θέλεις να το πας στην περιοχή κατοικίας σου
http://www.nissan.gr/my-nissan-european ... ogram.html
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Συμφωνώ μαζί σου και με την καλοπροαίρετη διάθεσή σου να βοηθήσεις.
Διαφωνώ πως το QQ παίζει χωρίς αντίπαλο για τους λόγους που παρέθεσα παραπάνω.
Έχει πολλούς αντιπάλους, που για διάφορους λόγους (διαφορετικούς κάθε φορά...) τους ξεπερνάει όλους σε πωλήσεις!Κανείς δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση ώστε να μπορείς να κάνεις σύγκριση στα σημεία που θα έπρεπε να γίνεται κανονικά... Αλλο είναι άλλη κατηγορία, άλλο εχει μεγάλους κινητήρες.. αναφέρθηκαν και παραπάνω
Το μόνο που πλησιαζει σε ολοκληρωμένη πρόταση είναι το vitara και πλέον το kadjar (αλλά αυτό είναι του ίδιου ομίλου) -
Ο χρήστης stathisksts έγραψε:
Επίσης σε κανένα άλλο νέο όχημα δεν υπάρχει παρτίδα με προβληματικες μπαταρίες που αντί να αλλαχθουν όλες προληπτικα σε ταλαιπωρουν με φορτισεις και δήθεν ελέγχους ενώ από τα γραφόμενα παγκοσμίως μιλάμε μάλλον για ωρολογιακη βόμβα. **Θα ήθελα όμως να ήξερα τι δικαιολογία θα σκαρφιστουν να πουν στον ανενημερωτο ταλαιπωρο που θα μείνει εκτός πόλης και θα προσπαθεί να καταλάβει γιατί η δήθεν δωρεάν οδική βοήθεια που αναφέρουν οι πωλητές, σε χρεώνει για αποστάσεις άνω των 50 χιλιομέτρων και πρέπει να πληρώσεις κουστούμι **για κάτι που είναι γνωστό ως θέμα με τις μπαταρίες ή κάποια παρτίδα τους έστω της FIAMM....Καλημέρα
Δεν ισχύει αυτό
«Συγκεκριμένα προσφέρεται σε όλα τα αυτοκίνητα Nissan, εντός της τριετούς εγγύησης και ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, δωρεάν μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan (ή στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan της περιοχής κατοικίας του πελάτη εάν η απόσταση είναι έως 50 χιλιόμετρα από τον τόπο ακινητοποίησης).»Εγώ αυτό ξέρω ότι ισχύει εκτός εάν θέλεις να το πας στην περιοχή κατοικίας σου
http://www.nissan.gr/my-nissan-european ... ogram.html
+1000
Γιατί αυτή η καραμέλα για τα 50 χιλιόμετρα έχει ξανά αναφερθεί εδώ μέσα...
-
Καλημέρα
Δεν ισχύει αυτό
«Συγκεκριμένα προσφέρεται σε όλα τα αυτοκίνητα Nissan, εντός της τριετούς εγγύησης και ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, δωρεάν μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan (ή στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan της περιοχής κατοικίας του πελάτη εάν η απόσταση είναι έως 50 χιλιόμετρα από τον τόπο ακινητοποίησης).»
Εγώ αυτό ξέρω ότι ισχύει εκτός εάν θέλεις να το πας στην περιοχή κατοικίας σου
http://www.nissan.gr/my-nissan-european ... ogram.htmlΙσως να έχει αλλάξει κάτι επί τα βελτίω από το 2014 που το είχα δει εγώ όταν αγόρασα το qq και τότε αναγκάστηκα να αγοράσω και ξεχωριστή οδική βοήθεια για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ειχα μάλιστα διαβάσει στο QGC περίπτωση άλλου ιδιοκτήτη που τους άφησε ξαφνικά μέσα στο δρόμο και πλήρωσε ουκ ολίγα ευρώ στην οδική για να το φέρουν πίσω στα Κεντρικά και να γυρίσει και η οικογένεια!
Πάντως ο περιορισμός να μην μπορεί να γυρίσει το αυτοκίνητο σπίτι σου, όπου απερίσπαστος θα μπορείς να επιληφθείς και συνεννοηθείς για την επίλυση όποιου θέματος, είναι σημαντικός....
Προφανώς βέβαια για ένα θέμα μπαταρίας η αντικατάσταση θα μπορεί να γίνει και αυθημερόν ακόμα και στο διπλανό νομό εφόσον υπάρχει στοκ! -
Στέφανε δεν είχα διάθεση να τρολάρω. Απλά δεν κρυβω πως είναι διασκεδαστικό για εμένα να διαβάζω σε φόρουμ αυτοκινήτου για τα προβληματα ήχων τριγμών ή συντονισμού του QQ όταν σε άλλα νήματα διαβάζω για προβλήματα κινητήρων ή κολώνας τιμονιού ή φρένων ή ευθυγραμμισης ζυγοστάθμισης κλπ και ότι άλλο που κρίνω ως πολύ σοβαρότερο. Αυτά τα τελευταία τα γράφω δίχως να έχω την πρόθεση να πληγώσω κανένα.
-
Αυτό ισχύει τουλάχιστον από τον Μάιο του 2015, όταν αγόρασα το αυτοκίνητο και σίγουρα από τον Φεβρουάριο του 2015 (ημερομηνία έκδοσής του βιβλίου εγγύησης που έχω στα χέρια μου)
Για πριν δεν ξέρω -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Στέφανε δεν είχα διάθεση να τρολάρω. Απλά δεν κρυβω πως είναι διασκεδαστικό για εμένα να διαβάζω σε φόρουμ αυτοκινήτου για τα προβληματα ήχων τριγμών ή συντονισμού του QQ όταν σε άλλα νήματα διαβάζω για προβλήματα κινητήρων ή κολώνας τιμονιού ή φρένων ή ευθυγραμμισης ζυγοστάθμισης κλπ και ότι άλλο που κρίνω ως πολύ σοβαρότερο. Αυτά τα τελευταία τα γράφω δίχως να έχω την πρόθεση να πληγώσω κανένα.Και θέματα ευθυγράμμισης μπορεί να έχουμε.... απλά κανείς δεν βρήκε ακόμα λύση....
Σου είπα, μπες στο qq φορουμ να τα διαβάσεις ο ίδιος .. μην τα μεταφέρω πάντα εγώ και γίνομαι κακός! -
Αυτό ισχύει τουλάχιστον από τον Μάιο του 2015, όταν αγόρασα το αυτοκίνητο και σίγουρα από τον Φεβρουάριο του 2015 (ημερομηνία έκδοσής του βιβλίου εγγύησης που έχω στα χέρια μου)
Για πριν δεν ξέρωΚανένα πρόβλημα φίλε μου και σε ευχαριστώ που μου το υπέδειξες για να αξιολογήσω και εγώ καλύτερα τα επιπλέον που αναγκάζομαι να πληρώνω.
Εξακολουθεί βέβαια να με προβληματίζει ο περιορισμός ότι δεν μπορεις αυθημερόν και δωρεάν να γυρίσεις με το αμάξι Αθήνα (ή στον εκάστοτε τόπο κατοικίας σου), αλλά γι αυτό πληρώνω δεύτερο συμβόλαιο οδικής..... -
Το προτιμώ έτσι!Ασε που δεν χρειάζεται να δημιουργήσω και να θυμάμαι passwords κλπ. Αλλωστε έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ειλικρίνεια σου!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
+1000
Γιατί αυτή η καραμέλα για τα 50 χιλιόμετρα έχει ξανά αναφερθεί εδώ μέσα...Πριν σπεύσεις να την 'πεις' ως συνήθως, δες και παραπάνω τι έγραψα ..... το ζήτημα είναι να το γνωρίζει και συνειδητοποιεί αυτο ο κάθε πελάτης, οπότε χαίρομαι που το αναδείξαμε και αυτό και πλέον όλοι γνωρίζουμε ακριβώς τι ισχύει και αξιολογούμε....
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το προτιμώ έτσι!Ασε που δεν χρειάζεται να δημιουργήσω και να θυμάμαι passwords κλπ. Αλλωστε έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ειλικρίνεια σου!Ενδεικτικά αναφέρω: (έχω σβήσει τα nicks των χρηστών για ευνόητους λόγους)
ΤΡΑΒΑΕΙ ΔΕΞΙΑ QQ 1.6 diesel acenta premium con 4x4 2 μηνών
από XXXXXXXX την Κυρ Νοέμ 22, 2015 2:12 pm
Χαίρετε και από δω. Έχω το qashqai εδώ και 2 μήνες και έχω κάνει 4500 χλμ. τα περισσότερα σε Εγνατία οδό και Εθνική. τα υπόλοιπα μέσα στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς είμαι και γω από τους τυχερούς που τους κλήρωσε ένα από αυτά που τραβάει δεξιά. Δεν ξέρω σε τι επίπεδο εμφανίζεται γενικά αυτό το πρόβλημα πάντως στο δικό μου ήταν από την πρώτη μέρα. Μέχρι τα 80-100 δεν το καταλαβαίνεις πολύ, αλλά μετά τα 100 χλμ γίνεται αρκετά έντονο. Σε σημείο που κάποιες φορές, χρειάζεται έξτρα δύναμη στις παλάμες ώστε να κρατήσεις το τιμόνι στην ευθεία. Πήγα και γω λοιπόν κατευθείαν όπως όλοι στην αντιπροσωπεία, και μετά από μία μεγάλη βόλτα με τον υπεύθυνο του σερβις, κατάφερα να πειστώ προς στιγμής ότι φταίνε αποκλειστικά οι ελληνικοί δρόμοι και όχι το QQ. Όσο και να ήθελα όμως να πιστέψω τις καλές προθέσεις των υπευθύνων, το αυτοκίνητο συνεχίζει να έχει τη δική του αντίθετη και προς τα δεξιά γνώμη... Οπότε, μέσα στη βδομάδα το αυτοκίνητο θα πάει σε εξωτερικό συνεργείο, εξειδικευμένο, όπου θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη μόνος μου για το τι φταίει και μετά θα επισκευθώ ξανά την αντιπροσωπεία για τα περαιτέρω...
κατά τα άλλα αν εξαιρέσεις τριγμούς, ατέλειες στη συναρμογή, και διάφορες 'απροσεξίες' κατασκευαστικές (που νομίζω ότι δικαιολογούνται για το επίπεδο της εταιρίας) είναι ένα πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο σε γενικές γραμμές, με πολύ υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Πιστεύω ότι μπορείς να το καψουρευτείς εύκολα..Re: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ QASHQAI
από XXXXXXXX την Παρ Οκτ 30, 2015 10:57 am
Καλημέρα.
Δεν γνωρίζω αν έχομε ασχοληθεί με το θέμα της σταθερότητας του νέου μοντέλου.
Φίλος αγόρασε εδώ και 20 ημέρες το 1600 καινούργιο.
Από την πρώτη ημέρα το αμάξι μετά τα 100-120 φεύγει δεξιά. Έγιναν κάποιες επεμβάσεις από το επίσημο συνεργείο που το αγόρασε, καθώς και πραγματοποίησαν αλλαγή μεταξύ τους των 2 εμπρός ελαστικών. Εις μάτην. Παρακαλώ για την βοήθειά σας.
Θα κάνει και αυτός εγγραφή στο club βέβαια, οπότε θα έχομε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα....Re: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ QASHQAI
από XXXXXXXX την Παρ Οκτ 30, 2015 11:13 am
Κι εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα από την αρχή. Το έχω αναφέρει σε τρεις επισκέψεις μου στο συνεργείο και δεν έκαναν τίποτα. Επειδή δεν είναι έντονο δεν ασχολήθηκα και πολύ. Κάποια στιγμή θα κάνω μια ευθυγράμμιση έξω σε ένα καλό μάστορα και θα δούμε. Δε θέλω να πιστεύω πως είναι κάτι άλλο. -
Υπαρχει καποιος λογος που το club ειναι 'κλειδωμενο' προς μη μελη? Το θεωρω χαζομαρα και σε αλλα συμβαινει.
-
iceman7 μάλλον είσαι ο στέφανος στο φόρουμ του qgc. διαβάζω εδώ κ μερικές ημέρες κ τα δυο φόρουμ κ βλέπω απίστευτη γκρίνια. μιλάμε για πραγματική σταυροφορία ενάντια στη νισσάν. Nissan no more... και συχνά πυκνά η αναφορά στο πόσο καλύτερα είναι τα τουότα. ακούγεσαι πολύ ψαγμένος και ''ψείρας'', απορώ λοιπόν πως την πάτησες έτσι και πήρες το κασκάη.. είχες διαβάσει κριτικές και παρόλα αυτά έκανες την αγορά ή δεν το έψαξες ιδιαίτερα?
εγώ είμαι νέος κάτοχος κασκάη με μόλις 1900χλμ σε κάτι λιγότερο από 1μήνα. μέχρι στιγμής έχω τα αυτιά μου ανοικτά μήπως και ακούσω τίποτα... το αμάξι δεν τραβάει δεξιά, το καπώ ήταν ευθυγραμμισμένο σε σχέση με τα φτερά και το connect δουλεύει σωστά. για πόσο καιρό θα παραμείνει έτσι δεν έχω ιδέα. ξέρω ότι κάπου στις 120000χλμ θα αλλαχτεί με κάτι άλλο κ μέχρι τότε ελπίζω να μην βγάλει προβλήματα. αν αρχίσει να τρίζει θα αυξήσω λίγο την ένταση της μουσικής. το έκανα συνέχεια στο Α4 (μεγάλη κουδουνίστρα) και στο avensis που με 5η και 120χλμ/ώρα είχε πάνω από 3500στροφές.
επειδή κάπου είχε αναφερθεί ότι στο πως αντιλαμβάνεται κανείς την ποιότητα κατασκευής έχει να κάνει κ με το τι αυτοκίνητο τη συγκρίνει, τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου με χρονολογική σειρά και έχουν οδηγηθεί πλέον των 80.000χλμ είναι :
clio 1.4 rt
clio 1.8 16v
opel astra gsi
citroen xsara vts - συνεχίζει ακάθεκτο με πάνω από 280000χλμ στα χέρια ενός συγγενή
audi a3 1.8
avensis station wagon
audi a4 1.8t
bmw 325 x drive combi
polo gti tsi
leon fr tdi - το έχουμε ακόμα αυτό με πάνω από 20000 χλμ από τον Ιούνιο του '15 που παρελήφθει.τα πλέον αναξιόπιστα ήταν τα γερμανικά, με αποκορύφωση το 325 που αγοράστηκε καινούργιο σχεδόν 60000ευρώ και μέχρι τα 120000χλμ που έφαγε σούτ, είχε αλλάξει ημιαξόνια εμπρός, κρεμαγιέρα κ διαφορικό. άλλα εντός εγγύησης και άλλα εκτός. επειδή δε, είχαν πουληθεί 2-3 στην Ελλάδα ανταλλακτικά δεν υπήρχαν κ κάθε φορά περίμενα κανα 20ήμερο (είχα όμως την ευκαιρία να οδηγήσω σαν αμάξια αντικατάστασης όλα τα mini και bmw μέχρι χ3)
τα πλέον διασκεδαστικά (και περιέργως απροβλημάτιστα) ήταν προφανώς το clio 16v και το xsara vts.
το πλέον αδιάφορο οδηγικά κ με απαράδεκτη εξυπηρέτηση στο έξουσιοδοτημένο συνεργείο στο Γέρακα ήταν το avensis
για μένα καθώς κ τη γυναίκα μου (άλλη χιλιομετροφάγος κ αυτή) τα αυτοκίνητα είναι εργαλεία για να μας πηγαίνουν από το σημείο Α στο σημείο Β. δεν θα βγάλουμε τα παπούτσια μας για να μπούμε μέσα και δεν θα αρρωστήσουμε αν μείνουν άπλυτα 2 μήνες.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]