-
Plutare,ολα ειναι οπως το βλεπει ο καθενας.Δεν μπορω να αδικησω κανεναν που αγοραζει crossover,γιατι η αληθεια ειναι οτι εδωσαν μια νοτα πνοης στα αυτοκινητα που εμοιαζαμ τοσο πολυ ολα μεταξυ τους.Αυτο που με ενοχλει ομως ειναι το πουλ μουρ,οτι εχω τζιπακι...ενω εσεις οι κοινοι θνητοι...δεν το λεω για σενα φυσικα.
-
Ο χρήστης design26 έγραψε:
Plutare,ολα ειναι οπως το βλεπει ο καθενας.Δεν μπορω να αδικησω κανεναν που αγοραζει crossover,γιατι η αληθεια ειναι οτι εδωσαν μια νοτα πνοης στα αυτοκινητα που εμοιαζαμ τοσο πολυ ολα μεταξυ τους.Αυτο που με ενοχλει ομως ειναι το πουλ μουρ,οτι εχω τζιπακι...ενω εσεις οι κοινοι θνητοι...δεν το λεω για σενα φυσικα.Συμφωνώ και με τα 2. Ένας από τους λόγους που πήγα προς την κατηγορία αυτήν είναι και αυτό που λες πως όλα πια μοιάζουν ...όσο για το πουλ Μουρ, όντως ισχύει, έχω κάνα δυο συναδέλφους στην δουλειά με τέτοιο στυλ και θέλω να τους κοπανήσω... Άλλος ένας λόγος πάντως είναι η πολύ ωραία και ψηλη θέση οδηγησης που έχουν.
Θυμάμαι πρώτη φορά οδήγησα τζιπ στον στρατό και από τότε τα ερωτευτηκα. Έμπαινα μετά στο fabia και έλεγα τι στο διάολο λες και είμαι σε καρτ νιώθω... από τότε ήξερα ότι το επομένο μου αυτοκίνητο ήθελα να είναι τέτοιου στυλ. Εντάξει το qq δεν είναι σε καμία περίπτωση τζιπ, αλλά στην ουσία αυτό είναι που το κάνει για μένα πετυχημένο ότι συνδιαζει και τα 2 ( λιγοτερο το τζιπ ) και μάλιστα πολύ καλα...
Εντάξει νομίζω ότι το τερμάτισα το offtopic.... -
Να δώσω και μια ακόμη - ίσως ασήμαντη - διάσταση...
Είναι πιο άνετα ακόμη και λόγω χώρων και ύψους...Χθες μου έλεγε ο παρόμοιου ύψους με μένα (1.96) κολλητός μου πόσο άβολο του είναι να μπαινοβγαίνει στο i10 και ότι θα ήθελε ένα πιο ψηλό και μεγάλο αμάξι, για να μην ταλαιπωρεί τα κατεστραμμένα (έχουμε και το basket...) γόνατά του και να κάθεται λίγο πιο άνετα...
Φυσικά δεν ξεχνάω τα χρόνια που οδηγούσα nissan micra του 99' και το κάθισμα το είχα σε τέτοια θέση που στρίβοντας το κεφάλι αριστερά έβλεπα από το παράθυρο αυτών που κάθονταν στο πίσω κάθισμα... -
+1000
Την αίσθηση του ότι οδηγάς από ψηλά δεν την έχω νιώσει στο QQ, αλλά το άτιμο είναι απίστευτα άνετο στο μπες-βγες. Αν μπω σε οποιοδήποτε άλλο αμάξι μετά, νιώθω ότι πρέπει να ζοριστώ για να μπω.
Το πουλ-μουρ ίσως να ίσχυε παλιά που τα 'τζιπ' που κυκλοφορούσαν ήταν λίγα και ακριβά στην αγορά και συντήρηση. Τώρα που τα crossover τείνουν να κυριαρχήσουν στην αγορά, δε πιστεύω ότι κανείς νιώθει πολύ ξεχωριστός έχοντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Το κεφάλι του να γυρίσει λίγο, θα δει δεκάδες τριγύρω του.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Είναι πιο άνετα ακόμη και λόγω χώρων και ύψους...Χθες μου έλεγε ο παρόμοιου ύψους με μένα (1.96) κολλητός μου πόσο άβολο του είναι να μπαινοβγαίνει στο i10 και ότι θα ήθελε ένα πιο ψηλό και μεγάλο αμάξι, για να μην ταλαιπωρεί τα κατεστραμμένα (έχουμε και το basket...) γόνατά του και να κάθεται λίγο πιο άνετα...
Φυσικά δεν ξεχνάω τα χρόνια που οδηγούσα nissan micra του 99' και το κάθισμα το είχα σε τέτοια θέση που στρίβοντας το κεφάλι αριστερά έβλεπα από το παράθυρο αυτών που κάθονταν στο πίσω κάθισμα...Ο Χαιτάουερ στη μεγάλη των μπάτσων σχολή:mrgreen:
-
χαχαχαααχα
Χαιτάουερ...που τον θυμήθηκες;; -
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Φυσικά δεν ξεχνάω τα χρόνια που οδηγούσα nissan micra του 99' και το κάθισμα το είχα σε τέτοια θέση που στρίβοντας το κεφάλι αριστερά έβλεπα από το παράθυρο αυτών που κάθονταν στο πίσω κάθισμα...Ο Χαιτάουερ στη μεγάλη των μπάτσων σχολή:mrgreen:
Μόνο που αυτός ήταν τρίφυλλη ντουλάπα, ενώ εγώ είμαι 83 κιλά!
-
Του ειχαν δώσει ένα σιβικάκι, αυτά που έβγαιναν στις αρχές των 80 s, είχαν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα πολλά τέτοια, δε χώραγε και έβγαλε το μπροστινό κάθισμα, το πέταξε στο δρόμο και έκατσε πίσω και οδήγησε. Επικές ταινίες, ωραία χρόνια.
-
Μα Χαϊτάουερ;
Πάντως αυτή η θέση οδήγησης στα ψηλά αμάξια ρε παιδί μου είναι απολαυστική.Και στο qq και στο renegade και στην gla δε θέλεις να κατέβεις,ιδίως αν προέρχεσαι από χαμηλό αμάξι...μεγάλο πλεονέκτημα η αίσθηση που σου δίνει αυτό το στοιχείο,κυρίως σε ηλικίες από 30-35 και πάνω που δεν είναι τόσο κ@@μένοι πια με την ταχύτητα και τα καγκουριλίκια αλλά επιζητούν άνεση και ξεκούραστες διαδρομές.
ΥΓ:Τι μου θύμισες με το micra ρε συ!Το πρώτο μου αμάξι,μεταχειρισμένο micra του 1991...ευτυχώς δεν ήταν τόσο στενό και ψιλοχωρούσα.Αξέχαστες στιγμές ζήσαμε μαζί -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Μα Χαϊτάουερ;
Πάντως αυτή η θέση οδήγησης στα ψηλά αμάξια ρε παιδί μου είναι απολαυστική.Και στο qq και στο renegade και στην gla δε θέλεις να κατέβεις,ιδίως αν προέρχεσαι από χαμηλό αμάξι...μεγάλο πλεονέκτημα η αίσθηση που σου δίνει αυτό το στοιχείο,κυρίως σε ηλικίες από 30-35 και πάνω που δεν είναι τόσο κ@@μένοι πια με την ταχύτητα και τα καγκουριλίκια αλλά επιζητούν άνεση και ξεκούραστες διαδρομές.
ΥΓ:Τι μου θύμισες με το micra ρε συ!Το πρώτο μου αμάξι,μεταχειρισμένο micra του 1991...ευτυχώς δεν ήταν τόσο στενό και ψιλοχωρούσα.Αξέχαστες στιγμές ζήσαμε μαζίΠερίεργα πράγματα! Εγώ είμαι 36 και στο Α3 που πήρα μετά το QQ έχω το κάθισμα όσο κάτω πάει! Και προέρχομαι και μόνο από σπορ αυτοκίνητα, με μικρό διάλυμα το QQ! Να απευθυνθώ σε κανένα ψυχίατρο?
-
Χαχα!Όχι,είσαι υγιέστατος,μην ανησυχείς!
Απλά εγώ δεν είχα καν οδηγήσει ψηλό αμάξι και από τότε που άρχισα να μπαίνω σε αυτά για τα πρώτα test drives,μου άρεσε η θέση οδήγησης γι'αυτό και επέλεξα τέτοιο αμάξι.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι σε κάποιους μήνες ή κάποια χρόνια δε θα αλλάξω άποψη και δε θα νοσταλγώ πάλι ένα κουπέ ή τέλος πάντων ένα χαμηλότερο αυτοκίνητο...διόλου απίθανο
Επίσης μην ξεχνάς ότι καθένας από εμάς έχει άλλες προτεραιότητες,άλλα γούστα και είτε αυτό που εγώ θεωρώ υπέρτατο πλεονέκτημα,εσύ το θεωρείς δευτερεύον ή μειονέκτημα είτε απλά συγκρίνεις τα + και τα - των crossover και των σπορ αυτοκινήτων και τελικά επιλέγεις αυτό που θεωρείς πιο κοντά στα δικά σου μέτρα...γι'αυτό υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές κατηγορίες και μας διευκολύνουν στην επιλογή! -
εχω ενα xtx 660. ειναι ψευτοεντουρο. μπορεις να πας και στο βουνο αλλα σε χαλαρες διαδρομες. δεν ειναι για δυσκολες καταστασεις. τεσπα παταει και στο χωμα. οταν μπαινω μετα στο αμαξι, υπαρχουν φορες που σκεφτομαι να ειχα ενα suv ετσι οπως με το μοτορι μπορω να την κανω και στο βουνο το ιδιο να κανω και με το αμαξι. χρονο δε θα εχω να το χαρω.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Του ειχαν δώσει ένα σιβικάκι, αυτά που έβγαιναν στις αρχές των 80 s, είχαν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα πολλά τέτοια, δε χώραγε και έβγαλε το μπροστινό κάθισμα, το πέταξε στο δρόμο και έκατσε πίσω και οδήγησε. Επικές ταινίες, ωραία χρόνια.Το θυμάμαι! Ταινίες cult! Τώρα σκεφτόμαστε εκείνα τα χρόνια και γελάμε...Από την άλλη με το made in japan τότε micra ειχα γυρίσει όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, από σύνορα Έβρου μέχρι Ταίναρο 146.000 απόλυτα απροβλημάτιστα χιλιόμετρα μέχρι τη μετωπική σε επαρχιακό δρόμο της Πρέβεζας όπου ενας πιτσιρικάς έπεσε πάνω μας με ένα punto. Η καμπίνα άθικτη κι εγω με τη γυναίκα μου με σημάδια μονο από τις ζώνες... Βέβαια, από την άλλη για να μπω στο αμάξι διπλωνομουν στα δύο
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Περίεργα πράγματα! Εγώ είμαι 36 και στο Α3 που πήρα μετά το QQ έχω το κάθισμα όσο κάτω πάει! Και προέρχομαι και μόνο από σπορ αυτοκίνητα, με μικρό διάλυμα το QQ! Να απευθυνθώ σε κανένα ψυχίατρο?Μια χαρά υγιής είσαι!
Έχουν ενδιαφέρον αυτές οι εναλλαγές του πάνω κάτω και η ανάλογη οδηγική προσαρμογή.
Εμένα μια πάνω μια κάτω μου πάει και τώρα που 'κατέβηκα' νιώθω ότι έχω καλύτερο κοντρολ του δρόμου, έχασα όμως σε ορατότητα.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Περίεργα πράγματα! Εγώ είμαι 36 και στο Α3 που πήρα μετά το QQ έχω το κάθισμα όσο κάτω πάει! Και προέρχομαι και μόνο από σπορ αυτοκίνητα, με μικρό διάλυμα το QQ! Να απευθυνθώ σε κανένα ψυχίατρο?
Μια χαρά υγιής είσαι!
Έχουν ενδιαφέρον αυτές οι εναλλαγές του πάνω κάτω και η ανάλογη οδηγική προσαρμογή.
Εμένα μια πάνω μια κάτω μου πάει και τώρα που 'κατέβηκα' νιώθω ότι έχω καλύτερο κοντρολ του δρόμου, έχασα όμως σε ορατότητα.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
έδωσες το qq?
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
έδωσες το qq?Ναι, αλλά παρέμεινε στην οικογένεια της Nissan.
Όσον αφορά στην συζήτηση, νομίζω ότι λόγω 'προϋπηρεσίας' μπορώ να μιλήσω περί ψηλού/χαμηλού. Κυκλοφορούσα πριν 20 χρόνια με πραγματικό ψηλό αυτοκίνητο, όχι ημίψηλο crossover στυλ QQ. Ακόμα υπάρχει στην οικογένεια αυτό το Land Rover. Άλλη αίσθηση, αλλά καθαρά και μόνο για καταστάσεις off-road. Ναι μεν βλέπεις μακριά και δεν επηρεάζεσαι από νερά στην βροχή, αλλά σε γρήγορη οδήγηση νομίζεις ότι θα αρχίσεις να παίρνεις τούμπες. Η αίσθηση ενός χαμηλού αυτοκινήτου που αγκαλιάζει τον δρόμο είναι ανεκτίμητη όταν πατάς το γκάζι.
-
τεστ 3000 χλμ
http://www.zougla.gr/automoto/tests/art ... qai-diesel -
Αν ενοχλεί η απορία μου, ευχαρίστως τη διαγράφω, αλλά ειλικρινά διαβάζοντάς το δεν σου μένει ακριβώς η εντύπωση του ενδελεχούς τέστ και δη του αναλυτικού, ειδικά μετά από 3000 χλμ, αναφέροντας υπέρ και κατά, ανεξάρτητα του ποιο υπερισχύει.....
-
iceman7 δεν θα σχολιάσω αυτό που έγραψες, γιατί θα κάνουμε πάλι την ίδια κουβέντα που έχουμε ξανακάνει και δεν έχει νόημα. Συνεπώς, ας δοκιμάσουμε κάτι πιο δημιουργικό :
Πρότεινε κατά τη γνώμη σου 3 crossover/suv μοντέλα diesel στα 1600 κυβικά που συγχρόνως- είναι πιο όμορφα
- έχουν καλύτερο κινητήρα (αξιόπιστο και επιδόσεις...)
- έχουν καλύτερο εξοπλισμό
- τα προσφέρουν όλα αυτά σε καλύτερη τιμή
-
Υπάρχει βέβαια και αυτή η ενότητα..... viewtopic.php?f=15&t=56161
Νissan Qashqai J11 [2014-__]