-
Παιδιά καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το καινούργιο yaris και βρίσκομαι μεταξύ των δύο. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία με τα υβριδικά. Συμφέρουν πραγματικά σε σχέση με τα diesel αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι ακούγονται διάφορα προβλήματα στα diesel λόγω κακής ποιότητας καυσίμου? Η έκδοση active plus diesel κοστίζει 16500 και η αντίστοιχη έκδοση στο υβριδικό κοστίζει 17800 ( έχει όμως αυτόματο κιβώτιο και κλιματιστικό). Θα ήθελα ν ακούσω τις συμβουλές σας μ' ενδιαφέρον. Ευχαριστώ
-
Παιδιά καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το καινούργιο yaris και βρίσκομαι μεταξύ των δύο. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία με τα υβριδικά. Συμφέρουν πραγματικά σε σχέση με τα diesel αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι ακούγονται διάφορα προβλήματα στα diesel λόγω κακής ποιότητας καυσίμου? Η έκδοση active plus diesel κοστίζει 16500 και η αντίστοιχη έκδοση στο υβριδικό κοστίζει 17800 ( έχει όμως αυτόματο κιβώτιο και κλιματιστικό). Θα ήθελα ν ακούσω τις συμβουλές σας μ' ενδιαφέρον. Ευχαριστώ
-
-
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο πέρα από ότι καίνε και τα δύο λίγο. To diesel είναι πιο σβέλτο, το υβριδικό απείρως πιο refined αρκεί να κινείσαι με σεβασμό στο χαρακτήρα του και να μη το σκίζεις.
Οδήγησέ τα και τα δύο για να δεις ποιο σου ταιριάζει. -
Πού θα κινείσαι; Εντός πόλης κυρίως ή εκτός; Εκτός πόλης τα υβριδικά χάνουν σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα κατανάλωσης που έχουν εντός πόλης.
-
Κανένα πρόβλημα με τα καύσιμα δεν υπάρχει στα diesel. Σκέψου οτι αντίστοιχα πρόβλημα μπορεί να έχεις με τις μπαταρίες του υβριδικόυ..
Εγω θα σου έλεγα να τα οδηγήσεις και να μας πεις και ποσα χιλιόμετρα κανεις και που εθνική η πόλη -
Έχω οδηγήσει το yaris diesel μέχρι στιγμής το οποίο μου φάνηκε ωραίο, έχει δύναμη και καλά τραβήγματα και είναι γενικά fun to drive. Θέλω να δοκιμάσω και το αντίστοιχο hybrid για να σχηματίσω εικόνα. Κάνω 10.000-15.000 km το χρόνο. Aπο επαρχία είμαι και τα περίσσοτερα χιλιόμετρα είναι σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική καθώς και μικρομετακινήσεις εντός πόλης. Στην εθνική δεν βοηθάει ο ηλεκτροκινητήρας καθόλου? Δεν εννοώ στις επιταχύνσεις αλλά εάν παράλληλα δίνει ισχύ στον βενζινοκίνητρα ρίχνοντας έτσι την κατανάλωση. Πάντως στα diesel υπάρχει ζήτημα με διάφορα προβλήματα(λόγω βιοντίζελ στο καύσιμο)..καθώς από την ίδια την αντιπροσωπεία μου είπαν πως υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης(πρόληψη), δηλαδή καθαριστικά για την δεξαμένη και τα μπεκ σε κάθε γέμισμα του ρεζουρβουάρ και service κάθε 7500(καλού κακού) αλλά και να το πατάω που και που στην εθνική για να ξεμπουκώνει(ξεκαπνίζει). Για να μου τα λέει όλα αυτά σίγουρα υπάρχει θέμα. Και οι βλάβες αυτές πέραν του ότι δεν καλύπτονται από την εγγύηση έχουν και ιδιαίτερα τσιμπημένο κόστος. Δηλαδή το παίρνεις για οικονομία και στο τέλος αν είσαι και λίγο άτυχος(δεν λέω ότι σε όλους θα βγει πρόβλημα) τα δίνεις μαζεμένα. Κάποιος που να χει υβριδικό yaris να μας πει εντυπώσεις? Υ.Γ.: Μίλησα σήμερα μ'έναν πωλητή από toyota και στην συζήτηση γύρω από την ρόπη των δύο εκδόσεων μου είπε πως το hybrid έχει παραπάνω ροπή 240Nm έναντι του diesel 205Nm λόγω ηλεκτροκινητήρα και πως γενικά είναι πιο γρήγορο και νευρικό και ανταποκρίνεται πιο άμεσα.
-
κάνεις πολύ λίγα χλμ .... απόσβεση μάλλον δεν θα κάνεις με κανένα .... δες διαφορά στην τιμή & με ένα turbo βενζίνης, πχ ford fiesta 1.0 (125Hp).
για την χρήση που κάνεις, αν επιμένεις ΜΟΝΟ μεταξύ των 2 .... diesel . Στην εθνική όταν μετά από λίγα χλμ οι μπαταρίες τελειώσουν θα κουβαλάς μόνο extra βαρος, για να εκμεταλλευτείς το υβριβικό θα πρέπει στις κατηφόρες να φρενάρεις με το ηλεκτρομοτέρ για να φορτίζεις τις μπαταρίες /Γενικά να προσαρμοστείς σε έναν νέο τρόπο οδήγησης ...
αυτό μου με ανησυχεί όμως λίγο με το diesel, είναι τι θα κάνουν φέτος με την φορολογία του ...
δηλαδή ποιος μας λέει, ότι αφού ΛΕΝΕ ότι θα ελαττωθεί ο φόρος στο θέρμανσης .... ΔΕΝ θα αυξήσουν το φόρο στο κίνησης;
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δηλαδή ποιος μας λέει, ότι αφού ΛΕΝΕ ότι θα ελαττωθεί ο φόρος στο θέρμανσης .... ΔΕΝ θα αυξήσουν το φόρο στο κίνησης;
στανταράκι μου φαίνεται αυτό
-
Ποιός σας είπε ότι η τιμή του θέρμανσης θα πέσει? Οι φόροι ΙΣΩΣ πέσουν λίγο, η λιανική μπορεί να μείνει πάνω κάτω αν τσιμπήσει η τιμή του λόγω Ουκρανίας, Ιράκ κ.τ.λ. Εκτός αυτού αν πέσει το θέρμανσης και μεγαλώσει η διαφορά τιμής από το κίνησης τότε θα οργιάσει η φοροδιαφυγή λόγω λαθρεμπορίου, ο λόγος πίσω από την σύγκλιση των τιμών τα τελευταία χρόνια.
-
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
Έχεις αδερφό που τον λένε Γιάννη;
-
Ο χρήστης cuculos έγραψε:
Κάνω 10.000-15.000 km το χρόνο. Aπο επαρχία είμαι και τα περίσσοτερα χιλιόμετρα είναι σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική καθώς και μικρομετακινήσεις εντός πόλης. Στην εθνική δεν βοηθάει ο ηλεκτροκινητήρας καθόλου? Δεν εννοώ στις επιταχύνσεις αλλά εάν παράλληλα δίνει ισχύ στον βενζινοκίνητρα ρίχνοντας έτσι την κατανάλωση.Είχα Prius του 2009 για μερικές μέρες. Εντός πόλης με σωστή οδήγηση, η οποία μπορεί να είναι και διασκεδαστική, αρκεί να μη βιάζεσαι, έκαιγε όσο ένα Yaris 1.0. Εκτός πόλης έκαιγε όσο ένα Auris 1.6. Υποθέτω ανάλογη συμπεριφορά θα έχει και το Yaris, οπότε αν φοβάσαι το πετρελαίο, αξίζει να εξατάσεις την πιθανότητα του απλού βενζινοκίνητου.
-
Πάντως εγω με ενα Lc και ενα yaris απο το 2009 diesel δεν είχα ποτε πρόβλημα με τα καύσιμα . Με επώνυμα πρατήρια φυσικα . Οπως μας τα περιγράψεις το diesel ειναι πιο κοντά στις ανάγκες σου . Όχι το υβριδικό δεν μπορεί να αποδώσει στην εθνική μόνο στην πόλη εχει νόημα.
Ασε τους πωλητές να λένε .. Οι μισοί δεν ξέρουν ούτε κατανάλωση να υπολογίζουν .. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
όχι έχω πολιτικούς που είναι καρακιόζηδες
-
Γιαρις και fun to drive, Πριους και διασκεδαστική οδήγηση
-
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
όχι έχω πολιτικούς που είναι καρακιόζηδες
Τί είναι ο καρακιόζης;
-
Επαναφέρω το θέμα διότι συγγενικό πρόσωπο είναι προ των πυλών της αγοράς ενος Yaris.
Το δίλημμα είναι αυτό του θέματος: Hybrid ή Diesel;
Δεδομένα: Κίνηση 80% πόλη (οχι αυστηρά αστικό περιβάλλον όμως - π.χ. αρκετή ΑΟ + Κηφισός) - 20% ταξίδι.
Ετήσια km γύρω στα 20000.Προτεραιότητες:
- Ασφάλεια
- Αξιοπιστία
- Οικονομία - χαμηλό κόστος χρησης/συντήρησης
- Ευκολία οδήγησης
Προς το παρόν κλίνει προς το hybrid.
Ερωτήσεις:
Τα hybrid σε βάθος χρόνου περαν της δεκαετίας μπορεί να έχουν θέματα; Με φοβίζει λίγο η πολυπλοκότητα τους.
Πως ειναι στο ταξίδι/επαρχιακο σε σχέση με τo diesel; Έχει εφάμιλλη ενεργητική ασφάλεια; (Επιταχύνσεις-φρένα-κράτημα).
Ποιο θα αποδειχθει οικονομικοτερο σε βαθος χρονου 10ετιας (για τη χρηση που περιεγραψα);
Ευχαριστώ
-
Τα hybrid σε βάθος χρόνου περαν της δεκαετίας μπορεί να έχουν θέματα; Με φοβίζει λίγο η πολυπλοκότητα τους.
Δεν είναι πολύπλοκα τα hybrid, ειδικά της toyota είναι από τα πιο απροβλημάτιστα αυτοκίνητα στον κόσμο. Η μπαταρία τους θα έχει θέμα μόνο αν κάθεται το αυτοκίνητο χωρίς να κινείται για μεγάλα διαστήματα. Δεν είναι σχεδιασμένη για να είναι αναλώσιμη.**Πως ειναι στο ταξίδι/επαρχιακο σε σχέση με τo diesel; Έχει εφάμιλλη ενεργητική ασφάλεια; (Επιταχύνσεις-φρένα-κράτημα).
**
Στις μεσαίες ταχύτητες μέχρι πχ. τα 80km/h είναι μια χαρά το hybrid με το extra πλεονέκτημα του cvt. Από εκεί και πάνω αρχίζει και χάνει.Ποιο θα αποδειχθει οικονομικοτερο σε βαθος χρονου 10ετιας (για τη χρηση που περιεγραψα);
Μάλλον το diesel αν υποθέσουμε ότι ο Κηφισός έχει συνήθως free flow.**
-
Ασφάλεια
-
Αξιοπιστία
-
Οικονομία - χαμηλό κόστος χρησης/συντήρησης
-
Ευκολία οδήγησης**
-
Ισοπαλία
-
Ισοπαλία
-
Diesel (με μικρή μάλλον διαφορά)
-
Hybrid (με μεγάλη σίγουρα διαφορά)
-
-
Συγκρίνουμε Γιάρις υβρίδιο με Γιάρις αυτόματο πετρέλαιο.
- Iσοπαλία
- Νικητής το υβρίδιο
- Εξαρτάται. Έξω το πετρέλαιο, μέσα σε μικρή διαδρομή το υβρίδιο. Και στις δύο περιπτώσεις με μικρές διαφορές και με δεδομένες τις σημερινές τιμές καυσίμων.
4.Το υβρίδιο με πολύ μικρή διαφορά από το πετρέλαιο.
-
Το υβριδικό κάθε πότε θέλει μπαταρίες και πόσο κοστίζουν ξέρει κανεις?
Toyota Yaris 2013 (Mk3)