-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Κάποιος μας ειχε ακουμπήσει στο πίσω φτερό και σήκωσε τον προφυλακτήρα, σπάζοντας μαλλον ένα κλιπάκι και κάνοντας μια μικρή γρατσουνια.
Το έχω πάθει δυο φορές σε άλλο αυτοκίνητο, πολύ σπαστικό....
Ζώα τελείως.... Κανείς δεν προσέχει... Το πιο πολλά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μέσα στην Αθήνα είναι χιλιοχτυπημενα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
195/50/16 αρκετά χαμηλό προφίλΕνοχλητικό αρκετά.... Απορω γιατί σε τέτοια αυτοκίνητα βάζουν τέτοια λάστιχα. . Πολύ πιο άνετο το δικό μας με τις 15αρες.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
195/50/16 αρκετά χαμηλό προφίλ
Ενοχλητικό αρκετά.... Απορω γιατί σε τέτοια αυτοκίνητα βάζουν τέτοια λάστιχα. . Πολύ πιο άνετο το δικό μας με τις 15αρες.
Γιατί μόνο στο Ελλαδιστάν (από τις και καλά ανεπτυγμένες χώρες) έχει παντού λακούβες
-
Κάποιος μας ειχε ακουμπήσει στο πίσω φτερό και σήκωσε τον προφυλακτήρα, σπάζοντας μαλλον ένα κλιπάκι και κάνοντας μια μικρή γρατσουνια.Μεταξύ μας ... κακή ποιότητα κατασκευής τόσο ευαίσθητο κλιπακι...
+1 για τις ζάντες σου.
-
Μπα ήταν θέμα γωνίας άσε που τελικά δεν είχε σπάσει κάτι απλά εμείς το είχαμε βάλει στραβά μετά και δεν είχε κουμπώσει σωστά. Μερεμετακι τελικά.
Με την ευκαιρία μην πάρετε το Yaris με 16αρες. Άλλο αμάξι. Έπαθα πλάκα. Σαν κατσίκι πήγαινε. Εκνευριστικα..... -
Με την ευκαιρία μην πάρετε το Yaris με 16αρες. Άλλο αμάξι. Έπαθα πλάκα. Σαν κατσίκι πήγαινε. Εκνευριστικα.....Το θέμα είναι ότι δίνει ένα + στην εμφάνιση και είναι η μόνιμη τακτική όλων των κατασκευαστών ανεβαίνοντας επίπεδο εξοπλισμου και φυσικά τιμής.
Σκεψου η Opel που ακόμα και στο Adam το ... τερματίζει με 17αρες κλπ [emoji38]
-
Εντυπωσιακές οι 16αρςς ζάντες αν και αυτές οι υπερβολές ακομα και οπτικά ενίοτε δείχνουν άσχημα. Το γιαρις με 16αρα μου θύμισε λιγο το Qq με τις 19αρες.
-
Καταρχήν καλημέρα σε όλους και να είστε καλά για τον πολύ εποικοδομητικό διάλογο που γίνεται εδώ μέσα σχετικά με ένα δίλημμα που πριν λίγο καιρό άρχισα να έχω και γω ο ίδιος: yaris hybrid ή yaris diesel.
Ο ευρύτερος κύκλος μου δε θέλει να ακούει για hybrid. Προφανώς οι περισσότεροι γνωρίζουν λίγα πράγματα και επειδή τα diesel είναι ευρέως διαδεδομένα νιώθουν ασφάλεια προτείνοντας μου αυτή τη τεχνολογία. Επίσης να αναφέρω ότι και κάποιους ταξιτζήδες που ρώτησα μονολεκτικά μου απάντησαν diesel. Κάποιοι μάλιστα μου παν ότι συνάδελφοι που πήραν υβριδικό το έκαναν και υγραέριο για να κερδίσουν από την κατανάλωση. Αλλά ταυτόχρονα μιλάμε και για μια κατηγορία ανθρώπων όπου για αυτούς η κατανάλωση είναι το παν.
Ποια είναι τα δεδομένα τώρα; Σε επίσκεψη μου στην αντιπροσωπεία διαπίστωσα ότι με τα χρήματα που διαθέτω μπορώ να πάρω τη βασική υβριδική έκδοση (active) ή αλλιώς τη γυμνή diesel έκδοση (live plus) με ελάχιστα extra.
Μένω μόνιμα στα Χανιά και καθημερινά θα κάνω για τη δουλειά μου περίπου 50-60χλμ κυρίως από εθνικό μένοντας κατά το 1/4 της διαδρομής σε αστική περιοχή με χαμηλές ταχύτητες. Όποιος γνωρίζει από εθνικό Κρήτης όμως μπορεί να καταλάβει ότι οι ταχύτητες θα κυμαίνονται από 80 ως 120. Εγώ με ένα πεζο 307 που οδηγώ αυτή τη στιγμή πηγαίνω με 90-100χλμ καταναλώνοντας 6.5λ/100χλμ, δεν είμαι και ο πιο γρήγορος οδηγός δηλαδή.Επίσης η συγκεκριμένη διαδρομή έχει ανηφόρες-κατηφόρες με μικρές κλίσεις που ενδεχομένως να μπορούσες να εκμεταλλευτείς την υβριδική τεχνολογία. Οι αστικές μετακινήσεις στην πόλη είναι στο πλάνο, ωστόσο μιλάμε για μικρές διαδρομές μιας και η πόλη είναι μικρή. Το μείζον ζήτημα για μένα η δουλειά και οι σ-κ αποδράσεις-εκδρομές προς τα νότια του νησιού όπου εξαιτίας του έντονου ανάγλυφου υπάρχουν στροφές με ανηφόρες κατηφόρες και μέγιστη ταχύτητα 60-70 τουλάχιστον με το πεζο. Ωστόσο χρειάζεται ροπή πχ αν θες να προσπεράσεις.
Δυστυχώς στην toyota εδώ έχουν για test drive μόνο το υβριδικό το οποίο και οδήγησα. Έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή του μέσα στην πόλη και κάνοντας τα ίδια που κάνω με το πεζό είδα χαμηλή κατανάλωση. Το αμάξι στον εθνικό δεν το πίεσα πολύ, διαπίστωσα και γω το θόρυβο όταν το στροφόμετρο πάει στο power και αισθάνθηκα λίγο(αν και πρέπει να ναι θέμα συνήθειας) άβολα με το e-cvt κιβώτιο. Μου έκανε εντύπωση πως οι πωλητές προσπαθούν να σε πείσουν για υβριδικό αποκλείοντας τις άλλες δύο επιλογές. Όταν το οδήγησε ο ίδιος ο πωλητής μου έκανε και μια ποζεριά παίρνοντας φόρα από τον εθνικό μέχρι και τα πρώτα φανάρια της εξόδου (2χλμ απόσταση) έχοντας συνεχή λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα. Δε μου είπε όμως και το διαπίστωσα στο φόρουμ αυτό ότι συνολικά τόση είναι η απόσταση που μπορείς να διανύσεις με ρεύμα. Επίσης με ενόχλησε που μου λεγε για τις βλάβες των diesel και βενζινοκίνητων αλλά για το υβριδικό ούτε λόγος. Η μπαταρία του λέω; - Δε χαλάει μου λέει και έχει εγγύηση και 10χρόνια.
Τα οικονομικά δεδομένα τώρα: Το υβριδικό δεν έχει δίσκο πλατό μίζα κλπ οπότε φαντάζομαι σε βάθος δεκαετίας από κει κερδίζεις κανά 600αρι σε σχέση με το diesel. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα με το dpf που από ότι λέτε κοστίζει 400ευρώ. Έχει ωστόσο ένα υπέρογκο κόστος για αλλαγή μπαταρίας μετά τα 10χρόνια αν χρειαστεί. Το diesel πλέον δεν έχει όφελος απόσυρσης και έτσι και τα δύο κοστίζουν 16.300ευρώ.Ο πωλητής μου είπε ότι πλέον τα diesel επιβαρύνται με τέλη κυκλοφορίας κάτω των 100ευρώ αλλά υπάρχουν ενώ στα υβριδικά όχι. Η διαφορά κατανάλωσης εξισώνεται με την διαφορά τιμής προς το παρόν ωστόσο άκουσα ότι θα υπάρξουν αυξήσεις λόγω του 24% ΦΠΑ και το πετρέλαιο θα πάρει πάνω 10 λεπτά ενώ η βενζίνη 5λεπτά, οπότε μαζεύεται λίγο η διαφοράΤέλος δύο ερωτήσεις σε σχόλια δικά σας :
'ως εδώ όλα καλά αλλά και δεν μου άρεσαν τρία χαρακτηριστικά του. το πρώτο αφορά τον έντονο θόρυβο κατά το βαθύ πάτημα του γκαζιού, το δεύτερο με την χρονική υστέρηση 1-2 δευτερολέπτων κατά το έντονο πάτημα του γκαζιού και το τρίτον με το αδιάφορο αισθητικά και φτωχό εσωτερικό του'Στο παραπάνω έχω να πω ότι το μόνο μείον εγώ βρίσκω στο στιγμιαίο θόρυβο όταν πιέσεις το υβριδικό, αλλά πόσο θα το πιέζεις? όταν κάνουμε προσπέραση με βενζινοκίνητο δεν πιέζουμε τον κινητήρα;δεν κάνει θόρυβο; Και τέλος πάντων ας πούμε ότι κάνει παραπάνω θόρυβο σε καταστάσεις πίεσης, αυτό δεν ισοσκελίζεται με την αθόρυβη λειτουργία του σε χαλαρές καταστάσεις πόλης;
'Τώρα το πρωί πρωί που ξεκινάς θα πάρει και το θερμικό για να ζεστάνει τον κινητήρα. Αν έχεις γεμάτη την μπαταρια και πατήσεις το κουμπί 'ev' θα σε πάρει πλήρως ηλεκτρικά μέχρι να αποφορτιστει η μπαταρία και μέχρι ταχύτητα τα 35χλμ/Ώρα. Όταν ζεσταθεί αυτό το όριο ανεβαίνει στα 50χλμ/ώρα για πλήρως ηλεκτρικό. Στην πράξη η διαδρομή που αναφέρεις το πρωί θα γίνεται και με χρήση βενζίνης, σχεδόν πάντα'
Το παραπάνω μου κάνει εντύπωση γιατί ο πωλητής το ξεκίνησε μόνο με ρεύμα. Αν ωστόσο ισχύει αυτό που λες φίλε τι είναι προτιμότερο να κάνει κάποιος;
'για παράδειγμα, σε ποιο ποσοστό χαμένης χωρητικότητας ΚWh από την ολική, σου αλλάζουν την μπαταρία στο διάστημα της εγγύησης των 10ετών ;'
Εδώ νομίζω με κάλυψε ο φίλος που έγραψε: 'Για το θέμα μείωσης της απόδοσης των μπαταριών έχω μόνο διαβάσει ότι ποτέ δεν φορτιζουν σε πλήρες φορτίο για λόγους συντήρησης.'
Ωστόσο εμένα με ενόχλησε που ο πωλητής δε μου το πε, για κάποιο λόγο εγώ θεωρούσα ότι θα υπάρξει στιγμή που η μπαταρία θα φορτίσει πλήρως. Ωστόσο αυτό δε γίνεται ποτέ και μάλλον καλύτερα, εξού και μόνο τα 2χλμ αυτονομία.Για να κλείσω επειδή σας κούρασα αρκετά θα ήθελα ένα αμάξι που να καλύπτει τις διαδρομές της καθημερινότητάς μου στη δουλειά που είναι και αυτές υβριδικές(συνδυασμός εθνικού-επαρχιακού) αλλά και τις εκδρομές μου στο νησί όπου μιλάμε για επαρχιακό δρόμο μέχρι 90. Δε θέλω να τρέχω σαν τρελός, απλά το αμάξι να μη με αφήνει ξεκρέμαστο πχ σε προσπεράσεις μιας και θα είναι το ένα και μοναδικό αμάξι που θα έχω.
Ρωτώντας τέλος τον φίλο τον iceman: Αν δεν ήταν το αμάξι της γυναίκας σου και είχατε ένα και μοναδικό αμάξι θα έπαιρνες υβριδικό; Γιατί σε δεύτερο αμάξι νομίζω ότι η απάντηση είναι εύκολη.
Περιμένω σχόλια σας μιας και σε μερικές μέρες θα ήθελα να ολοκληρώσω την αγορά και ήδη είμαι πολύ μπερδεμένος.
Ευχαριστώ πολύ. -
Νομίζω ότι για τις ανάγκες που περιγράφεις και τις διαδρομές που θα κάνεις θα ήταν καλύτερο το diesel. Μόνη σου έννοια να το ξεκαπνιζεις γερά μια φορά το μήνα τουλάχιστο αλλά δεδομένων των διαδρομών που λες ότι κάνεις δεν θα έχεις θέμα.
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα από σένα iceman να μου προτείνεις το diesel. Να φανταστώ ότι από τη στιγμή που το υβριδικό είναι πιο πλούσιας έκδοσης έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου και μου προτείνεις diesel? Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός; τι πρόβλημα θα έχω σε αυτές τις διαδρομές με το υβριδικό;με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου καθώς έχεις περάσει και από τις δυο τεχνολογίες.
-
Για να βάλω λίγο και μια αίσθηση χιουμοριστική στην κουβέντα θα ήθελα κάποιος να με πείσει να πάρω υβριδικό μόνο και μόνο για την πρωτοποριακή του τεχνολογία και τον επιπλέον εξοπλισμό και φυσικά την ίδια τιμή που έχει με το πετρέλαιο!!!!!!!!!
-
Ρε φίλε 16.300 για ένα φτωχό σε εξοπλισμό yaris ; κοίτα και πουθενά αλλού για πετρέλαιο... Πχ προς Γαλλία μεριά... Και εννοείται για την χρηση που θες παίρνεις πετρέλαιο... Επαρχιακος δρόμος είναι το στοιχείο του... Θα δεις καταναλώσεις κοντά στο 4...
-
Αυτό έλεγα και γω για το πετρέλαιο και άρχισα να σκέφτομαι υβριδικό που σαν εξοπλισμό με καλύπτει. Η επόμενη έκδοση πετρελαίου ξεφεύγει σε τιμή, νομίζω 17.300. Το σκεφτόμουν για peugeot 208 αλλά όπως σου είπα έχουμε ένα 307 με 220.000 και πλέον ζητάει και δεδομένου ότι θέλω ένα αμάξι απροβλημάτισμο μηχανικά θεώρησα μονόδρομο την toyota.
-
Ο χρήστης vags1983 έγραψε:
Αυτό έλεγα και γω για το πετρέλαιο και άρχισα να σκέφτομαι υβριδικό που σαν εξοπλισμό με καλύπτει. Η επόμενη έκδοση πετρελαίου ξεφεύγει σε τιμή, νομίζω 17.300. Το σκεφτόμουν για peugeot 208 αλλά όπως σου είπα έχουμε ένα 307 με 220.000 και πλέον ζητάει και δεδομένου ότι θέλω ένα αμάξι απροβλημάτισμο μηχανικά θεώρησα μονόδρομο την toyota.Γιατί το Toyota στα 220000 έχεις την εντύπωση δεν θα ζητάει?
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Αυτό έλεγα και γω για το πετρέλαιο και άρχισα να σκέφτομαι υβριδικό που σαν εξοπλισμό με καλύπτει. Η επόμενη έκδοση πετρελαίου ξεφεύγει σε τιμή, νομίζω 17.300. Το σκεφτόμουν για peugeot 208 αλλά όπως σου είπα έχουμε ένα 307 με 220.000 και πλέον ζητάει και δεδομένου ότι θέλω ένα αμάξι απροβλημάτισμο μηχανικά θεώρησα μονόδρομο την toyota.
Γιατί το Toyota στα 220000 έχεις την εντύπωση δεν θα ζητάει?
Να αναθεωρήσεις για τον μονόδρομο της Toyota εν έτη 2016.... Και με 220.000χλμ τι περιμένεις να μην ζητάει; και τί ζήτησε το 307 δηλαδή για πες μας...το υβριδικό φίλε είναι για κέντρο Αθήνας... Εκεί το ευχαριστιέσαι... Στο μποτιλιάρισμα...
-
θα σας πω τι ζήτησε. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για ένα peugeot που τα χει βγάλει τα λεφτά του σίγουρα, ωστόσο σημαντικό είναι ότι ήμουν πολύ τυπικός στα service και ότι ζητούσε το έβαζα χωρίς τσιγγουνιές. Αυτό το αμάξι είναι του 2005 και έχουν αλλαχθεί τα εξής από τα ακριβά:
δίσκο πλατό στα 80.000 χλμ δύο φορές( η δεύτερη στα 210χλμ)
στα 800000χλμ και στα 173.0000 ιμάντα
θερμοστάτη, λάστιχα ζαμφόρ, ένα ακρόμπαρο αλλά τα προβλήματα είναι κυρίως στο υδραυλικό σύστημα του τιμονιού το οποίο αλλάχθηκε (450ευρώ) και την κρεμαγίερα την οποία επίσης αλλάξαμε- επισκευάσαμε και δώσαμε άλλα τόσα. Η βάση ζαμφόρ επίσης θέλει αλλαγή. Τώρα χρειάζεται και αλλαγή αμορτισέρ και αντικατάσταση της βάσης της μηχανής που κοστίζει 160ευρώ. Προφανώς κάποιος θα μου πει ότι είναι φυσιολογικές φθορές αυτές για ένα αμάξι με τόσα χλμ απλά θεωρούσα ότι με την 6η εγγύηση της toyota είμαι διασφαλισμένος καθώς έχω ακούσει ότι στην toyota ξεχνάς τις μεγάλες φθορές και κάνεις τα απολύτως απαραίτητα τουλάχιστον για τα πρώτα 6χρόνια. Για μένα αυτό είναι σημαντικό. -
Diesel χρειαζεσαι. Το υβριδικο ειναι για εντονη κινηση σε πολη
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Ο άνθρωπος ψάχνεται για τογιοτα και κατα την άποψή μου καλά κάνει. Μην τον μπερδεύουμε με γαλλικά και ιταλικά.... Ξέρει και αυτός.
Αλλά για να μην το πάμε σε νέο vs απλά να εξηγήσω το σκεπτικό μου όταν του προτείνω για τη χρήση που λέει το diesel.
To υβριδικό θα το χαρείς και εκτιμήσεις εντός πόλης και σε μποτιλιαρισμα. Το diesel θα δείξει τις χαρές του στις διαδρομές που λες ότι θα κάνεις χωρίς κιόλας να έχεις το φόβο με τα Dpf.
Και τα δύο αμάξια είναι εκπληκτικά και σαν κόστος καυσίμου λίγο πολύ το ίδιο θα σου έρθουν. Το diesel με το ζόρι που θα τρώει ακόμα και σε επαρχίακο δρόμο (σε φτιάχνει το ίδιο το αμάξι να κινηθεις σβελτα, οπότε καις) θα πάει στα 5,5 λίτρα αντε 5 αν πας αργά. Λιγότερο δεν θα δεις.
Το hybrid σε πόλη πέφτει και κάτω από 5 ενώ και σε επαρχίακο δρόμο πάει σχεδόν τα ίδια. Σε αυτοκινητοδρομο τσιμπάει λίγο παραπάνω.
Αν τώρα κριτήριο σου είναι ο εξοπλισμός πάρε αυτό που σε καλύπτει καλύτερα. Σε θέματα εξοπλισμού άνεσης καλό να μην κάνουμε εκπτώσεις γιατί το μετανιωνουμε και δεν μπορούμε συνήθως να το καλύψουμε μετά (λ.χ η έλλειψη κλιματισμου στο diesel ήταν κάτι που πάντοτε μου γκρινιάζε η γυναίκα, ήταν δε και βασικότατος λόγος που δέχθηκε άμεσα την αλλαγή).
Εγώ προσωπικά θα περίμενα λίγο να περάσει η φάση με την απόσυρση να εκτιμήσουν οι εταιρείες τις επιλογές τους να βγάλουν και καμιά σοβαρή έκπτωση.
Το Μάρτιο που δεν είχε ξεκαθαρίσει το καθεστώς το υβρίδιο είχε 900 ευρώ έκπτωση. -
Ο χρήστης vags1983 έγραψε:
θα σας πω τι ζήτησε. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για ένα peugeot που τα χει βγάλει τα λεφτά του σίγουρα, ωστόσο σημαντικό είναι ότι ήμουν πολύ τυπικός στα service και ότι ζητούσε το έβαζα χωρίς τσιγγουνιές. Αυτό το αμάξι είναι του 2005 και έχουν αλλαχθεί τα εξής από τα ακριβά:
δίσκο πλατό στα 80.000 χλμ δύο φορές( η δεύτερη στα 210χλμ)
στα 800000χλμ και στα 173.0000 ιμάντα
θερμοστάτη, λάστιχα ζαμφόρ, ένα ακρόμπαρο αλλά τα προβλήματα είναι κυρίως στο υδραυλικό σύστημα του τιμονιού το οποίο αλλάχθηκε (450ευρώ) και την κρεμαγίερα την οποία επίσης αλλάξαμε- επισκευάσαμε και δώσαμε άλλα τόσα. Η βάση ζαμφόρ επίσης θέλει αλλαγή. Τώρα χρειάζεται και αλλαγή αμορτισέρ και αντικατάσταση της βάσης της μηχανής που κοστίζει 160ευρώ. Προφανώς κάποιος θα μου πει ότι είναι φυσιολογικές φθορές αυτές για ένα αμάξι με τόσα χλμ απλά θεωρούσα ότι με την 6η εγγύηση της toyota είμαι διασφαλισμένος καθώς έχω ακούσει ότι στην toyota ξεχνάς τις μεγάλες φθορές και κάνεις τα απολύτως απαραίτητα τουλάχιστον για τα πρώτα 6χρόνια. Για μένα αυτό είναι σημαντικό.Καμια toyota δε θα σου καλυψει υλικα τριβης ,ζαμφορ,ιμαντες κτλπ.. δεν εκπιπτουν σ εγγυηση ολα αυτα.. οσο κανεις χιλιομετρα σ ελληνικο καροδρομο φθορες χρησης θα υπαρχουν.. οτι εχεις περιγραψει θα στα ειχε ζητησει και μια corolla αν και το θεμα στο αντλια τιμονιου(?)/κρεμαγιερα ναι ειναι βλαβη εκτακτη Εχε υποψιν επισης οτι τωρα η peugeot δινει 5ετη εγγυηση και οχι 2ετη οπως το 2005..
16.500e για γυμνο yaris D δε τα λες και λιγα. Βαζεις κατι λιγο παραπανω και πας σε κατηγοριας 307 αμαξωμα...αν και ευτυχως το yaris ειναι πολυ καλο σε χωρους.Ο άνθρωπος ψάχνεται για τογιοτα και κατα την άποψή μου καλά κάνει. Μην τον μπερδεύουμε με γαλλικά και ιταλικά.... Ξέρει και αυτός.
Να μη ξερεις εσυ δε σου χει περασει απ το μυαλο... Οταν προκαλεις θα λαμβανεις απαντησεις.
-
iceman7 : Και τα δύο αμάξια είναι εκπληκτικά και σαν κόστος καυσίμου λίγο πολύ το ίδιο θα σου έρθουν....
Πώς θα γίνει αυτό με ακριβότερη βενζίνη κατά 30 λεπτά ? μας το εξηγείς λίγο ? και ενώ όπως λες έχουν ίδια κατανάλωση και τα δύο...
Toyota Yaris 2013 (Mk3)