-
Μη τα παραλέτε. Για μένα το ντίζελ αξίζει όταν γίνονται από 15-20χιλ χλμ και πάνω. Το θέμα της οικονομίας δεν το προσεγγίζετε σωστά. Ας αφήσουμε τα λ/100χλμ και ας πιάσουμε τα €/χλμ. Εκεί ένα ντίζελ κινείται στα 0.07€/χλμ Ας πούμε αυτό για μια μέση σβέλτης και απρόσεκτης οδήγησης, με δυνατότητες να πέσει στα 0.06€ εύκολα, ενώ σε ταξίδια έχω δει και κάτω από 0.05€/χλμ.
Από την άλλη, το βενζινοκίνητο δύσκολα πέφτει κάτω από 0.1€/χλμ (κατ. 6.5λτ, με τιμη 1.65) ενώ με σβέλτη οδήγηση φλερτάρει για πλάκα με τα 0.13 (κατανάλωση στα 8λτ).
Όμως άσχετα με όλα αυτά. Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, τότε ΔΕΝ συντρέχει λόγος για ντίζελ. Γιατί θα αργήσεις να 'πάρεις πίσω' τα παραπάνω χρήματα που έδωσες.. Αν όμως κάνεις αρκετά χιλιόμετρα τον χρόνο, τότε δεν υφίσταται σύγκριση. Γιατί για εμένα πχ, η ΔΙΑΦΟΡΑ σε καύσιμα φτάνει τα 1500€ ετησιώς (30k χλμ/χρόνο, διαφορά κατανάλωσης 0.05€/χλμ). Μόνο καύσιμα, χωρίς όλα τα άλλα.. Γενικό προτέρημα λοιπόν του ντίζελ είναι η οικονομία. Χωρίς να υστερεί ιδιαίτερα και σε άλλους τομείς, όπως η επιτάγχυνση και η άνεση.
Για τον φίλο corsagls
Αν πρόκειται για τον 1.2tdi (ή 1.4) με 75ps, η κατανάλωση που λες είναι απλά τεράστια. Θα έπρεπε να ήσουν γύρω στο 5.. Εκτός βέβαια και αν του πίνεις το αίμα, στην κυριολεξία.Για τον φίλο που άνοιξε το θέμα, εύχομαι καλή επιλογή.
-
Δε βγαίνει 1.2 αυτό. 1.6 με 90. Το οποίο, παρεμπιπτόντως,δεν νομίζω να κάνει 9,5' για τα 100 με την καμία ( μιας και λέει 2,5 λιγότερο από το fiesta το οποίο με τη σειρά του βλέπω να έχει μετρηθεί στα 12' )
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Με άστρωτο 1.6 των 200ps είμαι ήδη, αποκλειστικά κινούμενος μέσα στην Αθήνα, κάτω από το 7.9 λτ/100χλμ. Αυτά τα 10άρια με 1.4 των 122 αλόγων, που τα διαβάζετε και ποιός σας τα λέει, ο θεός και η ψυχή σας
-
Τα δικα μου τα νουμερα ειναι απο εδω .....http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=1289
Ενα επισημο τεστ ενος αυτοκινητου που υπαρχει ακομη και ενος αυτοκινητου που μολις αλλαξε μοντελο.Αν η τεχνολογια ενος κινητηρα που μπαινει αυτουσιος και οπως ειναι και στην σημερινη γενια του αυτοκινητου και ενος αλλου που παραγεται ακομη εχει αλλαξει τοσο πολυ που μιλαμε για αβιαστα 6αρια και 7αρια, τοτε εμεις που πηραμε ντιζελ, την πατησαμε πολυ....
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Με άστρωτο 1.6 των 200ps είμαι ήδη, αποκλειστικά κινούμενος μέσα στην Αθήνα, κάτω από το 7.9 λτ/100χλμ. Αυτά τα 10άρια με 1.4 των 122 αλόγων, που τα διαβάζετε και ποιός σας τα λέει, ο θεός και η ψυχή σαςΌταν ένα ντίζελ θα καίει 7λτ/100χλμ, ένα βενζίνη τούρμπο φλερτάρει χαλαρά με το 10άρι. Έχω κάποια παραδείγματα από πρώτο χέρι. Από Polo 1.2tsi με μέση τα 7-8λτ/100χλμ σε συνθήκες σχετικά χαλαρής αστικής κίνησης (με απρόσεκτη οδήγηση από γυναίκα). Επίσης, από Astra 1.4T edc, όπου με απρόσεκτη οδήγηση έφτανε το 10άρι για πλάκα. Ενώ δεν έπαιφτε εύκολα κάτω από τα 6 (έπρεπε να κινείσαι μαξ με 80χλμ/ω και πολύ πολύ 'μαλακά').
Επίσης, λέγοντας ότι έχεις 7.9λτ/100χλμ, επαληθεύεις αυτό που είπα παραπάνω. Ότι σε κόστος είσαι στα 0.13€/χλμ (μέση τιμή 1.65), την ώρα που ένα ντίζελ με κατανάλωση 5.5λτ/100χλμ και μέση τιμή 1.35, θα βρίσκεται στα 0.075€. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό πάντως. Κάποιος που οδηγάει νορμάλ, μπορεί να κρατήσει ένα βενζινοκίνητο κάτω από τα 8λτ/100χλμ και το ίδιο ένα ντίζελ κάτω από τα 6λτ/100χλμ.
Κάτι τελευταίο, στο οποίο δεν έχω εικόνα για βενζινοκίνητα. Όταν κινείσαι σε ΕΟ με cruise στα 130χλμ/ω, τι κατανάλωση έχεις; Το δικό μου (C4 e-hdi) σε ταξίδι στην ΕΟ, με 3 άτομα μέσα και ανοιχτό κλιματισμό γράφει γύρω στα 5λτ/100χλμ. Ένα βενζινοκίνητο στον ίδιο ρυθμό;
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Με άστρωτο 1.6 των 200ps είμαι ήδη, αποκλειστικά κινούμενος μέσα στην Αθήνα, κάτω από το 7.9 λτ/100χλμ. Αυτά τα 10άρια με 1.4 των 122 αλόγων, που τα διαβάζετε και ποιός σας τα λέει, ο θεός και η ψυχή σας
Όταν ένα ντίζελ θα καίει 7λτ/100χλμ, ένα βενζίνη τούρμπο φλερτάρει χαλαρά με το 10άρι. Έχω κάποια παραδείγματα από πρώτο χέρι. Από Polo 1.2tsi με μέση τα 7-8λτ/100χλμ σε συνθήκες σχετικά χαλαρής αστικής κίνησης (με απρόσεκτη οδήγηση από γυναίκα). Επίσης, από Astra 1.4T edc, όπου με απρόσεκτη οδήγηση έφτανε το 10άρι για πλάκα. Ενώ δεν έπαιφτε εύκολα κάτω από τα 6 (έπρεπε να κινείσαι μαξ με 80χλμ/ω και πολύ πολύ 'μαλακά').
Επίσης, λέγοντας ότι έχεις 7.9λτ/100χλμ, επαληθεύεις αυτό που είπα παραπάνω. Ότι σε κόστος είσαι στα 0.13€/χλμ (μέση τιμή 1.65), την ώρα που ένα ντίζελ με κατανάλωση 5.5λτ/100χλμ και μέση τιμή 1.35, θα βρίσκεται στα 0.075€. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό πάντως. Κάποιος που οδηγάει νορμάλ, μπορεί να κρατήσει ένα βενζινοκίνητο κάτω από τα 8λτ/100χλμ και το ίδιο ένα ντίζελ κάτω από τα 6λτ/100χλμ.
Κάτι τελευταίο, στο οποίο δεν έχω εικόνα για βενζινοκίνητα. Όταν κινείσαι σε ΕΟ με cruise στα 130χλμ/ω, τι κατανάλωση έχεις; Το δικό μου (C4 e-hdi) σε ταξίδι στην ΕΟ, με 3 άτομα μέσα και ανοιχτό κλιματισμό γράφει γύρω στα 5λτ/100χλμ. Ένα βενζινοκίνητο στον ίδιο ρυθμό;
Έγραψες 'το 122αρι Λεων στα ιδια χρηματα που διαβαζω οτι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ οι ιδιοκτητες του πεφτουν κατω απο 10 λιτρα στην πολη' και σε αυτό απάντησα. Δεν έκανα καμιά σύγκριση με κανένα diesel. Εγώ απλά είπα ότι, οδηγώντας οικονομικά, βλέπω μέσα στην Αθήνα κάτω από 8. Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχαν μεγάλες ανηφόρες (Κατεχάκη) στη καθημερινή διαδρομή, θα έβλεπα ακόμα καλύτερα νούμερα και ξαναλέω ότι μιλάω για ένα άστρωτο ακόμα κινητήρα. Εάν οι ιδιοκτήτες του εν λόγω λεον πέφτουν κάτω από τα 10 λίτρα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ, μάλλον κάνουν κάτι ΤΡΑΓΙΚΑ λάθος ...
Σχετικά με την κατανάλωση σε ΕΟ με cruise στα 130χλμ/ω δεν μπορώ να σου πω ακόμα γιατί δεν έχω κάνει μεγάλο ταξίδι. Σε ένα μήνα θα μπορώ αλλά πιστεύω ότι εύκολα θα έχω το 7άρι. Όλα εξαρτώνται πάντα από τη διαδρομή και από το πόσο επίπεδη είναι. Αρκεί να πω ότι αν το πρωί χρησιμοποιήσω Αττική Οδό για να παώ στο γραφείο έχω δει και κάτω από 5λίτρα για 10 συνεχόμενα χιλιόμετρα αλλά για διαδρομή ελαφρώς κατηφορική σε μεγάλο τμήμα της ... Οι ανηφόρες επηρεάζουν σημαντικά την κατανάλωση αλλά ακόμα και εκεί μπορείς να πας οικονομικά (τηρουμένων των αναλογιών). Ανεβαίνοντας την Κατεχάκη από 401 έχω δει 11αρια βάζοντας 6η και cruise στα 100 (και πολύ απλά μετά στα επόμενα 3 χιλιόμετρα πέφτω ΚΜΟ κάτω από τα 8 αφού καίω 0), έχω δει όμως και 30άρια αν ξεκινήσω από το φανάρι της διασταύρωσης προς Γουδι-Χολαργό, τέρμα γκάζι και πιάσω 180 μέχρι το τέλος της ανηφόρας
Να ξαναπούμε βέβαια εδώ ότι ένα αυτοκίνητο είναι ένα σύνολο πραγμάτων και όχι μόνο η κατανάλωση του ? Να ξαναπούμε ότι πέρα από όλα τα άλλα (βάρος, περιορισμένο εύρος λειτουργίας, πιθανότητα για ακριβές ζημιές) οι διαφορές σε επιδόσεις ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα ίδιου σχεδόν κόστους, το ένα ντιζελ και το άλλο (τουρμπο)βενζίνη, είναι απλά χαώδεις?
-
Πες τα UnHackAble, καλή, χρυσή και άγια η οικονομία (μαντέψτε, είμαι υπέρ!!) αλλά δεν είναι το παν στην κρίση ενός αυτοκινήτου.
Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι. Το κακό είναι ότι το πιστεύουμε.
Σόρρυ για το offtopic.
-
Δηλαδή ρε παιδια η επιλογή αναμεσα σε Φιεστα και proceed ειναιθ η πεμπτουσία της αυτοκίνησης και κατα συνεπεια αδιαφορούμε πλήρως για την οικονομια ?
Unhackable ποιο 200αρι με καταναλωση κατω απο 8 εχεις, με ενδιαφέρει προσωπικά καθώς ψαχνω για ενα 200αρι με καλη καταναλωση και να μην σου παιρνει το σκαλπ καθημερινα.
\ -
Σίγουρα η πεμπτουσία της αυτοκίνησης δεν είναι η κατανάλωση. Ό,τι θέμα και να ανοιχτεί βλέπουμε να καταλήγει στο ποιο είναι το πιο μίζερο στο ποτό!
Θέμα Ferrari F12 vs Lamborghini Aventador να υπάρξει, κάποιος θα πει για ντίζελ!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδια η επιλογή αναμεσα σε Φιεστα και proceed ειναιθ η πεμπτουσία της αυτοκίνησης και κατα συνεπεια αδιαφορούμε πλήρως για την οικονομια ?
Unhackable ποιο 200αρι με καταναλωση κατω απο 8 εχεις, με ενδιαφέρει προσωπικά καθώς ψαχνω για ενα 200αρι με καλη καταναλωση και να μην σου παιρνει το σκαλπ καθημερινα.
\Μα ποιός είπε ότι αδιαφορούμε για την οικονομία? Αν αδιαφορούσαμε θα ψωνίζαμε ακόμα όλοι 2λιτρα να πληρώνουμε στον Αντωνάκη τα χιλιαρικάκια κάθε χριστούγεννα. Από εκεί και πέρα όμως μέχρι το άλλο άκρο που έχουν φτάσει όλοι και τη μανία με το ντίζελ λες και ανακαλύψανε την πανάκεια της αυτοκίνησης, ε όσο να πεις έχει κάποια απόσταση και όπως ισχύει για πάρα πολλά πράγματα, η αλήθεια και εδώ κρύβεται κάπου στη μέση. Και αυτή η μέση, καλώς η κακώς στην Ελλάδα του σήμερα και για όποιον ενδιαφέρεται ΚΑΙ για οικονομία αλλά ΚΑΙ για οδήγηση, μεταφράζεται σε οικονομικούς κινητήρες τουρμπο κάτω από (ή και στα) 1800 κυβικά, και όχι σε 1400άρια και 1600άρια βαριά ράθυμα ντιζελ με 30 κιλά ροπή για 1000 στροφές ...
Το 200άρι για το οποίο μιλάω είναι το V40 και για να πω την αμαρτία μου πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται μήπως έκανε χαζομάρα που δεν πήρε το D2 αλλά το μυαλό καθαρίζει από τέτοιες χαζές σκέψεις όταν πατάω το γκάζι λίγο παραπάνω και ταυτόχρονα σκέφτομαι πως (δεν) πήγαινε στο test drive το D2
-
οχι νομιζω δεν εκανες χαζομαρα. Εχεις ενα εξαιρετικο GT αμαξι
-
@Unhackable
Διάβασες καλά τι έγραψα; Καταρχήν δεν μίλησα πουθενά για συγκεκριμένο tsi και ότι δεν πέφτει κάτω από 10λτ/100χλμ. Μίλησα κατεξοχήν με οικονομική προσέγγιση και σου είπα, ότι δύσκολα πέφτει κάτω από τα 0.10€/χλμ. Από την ίδια σκοπιά, είπα ότι η διαφορά κόστους ανάμεσα σε ντίζελ-βενζίνη (με τους downsized turbo) μπορεί να είναι και 0.05€..Οπότε, τι είπα; ΑΣ δει το παιδί πόσα χλμ κάνει, τι αντέχει η τσέπη του και ας επιλέξει αυτό που θέλει.
Δεν μπορώ να καταλάβω τις όμως 'επιταγές' μερικών να δούμε ένα θέμα μονόπλευρα και να 'απαγορεύεται' να μιλάμε για ντίζελ, βγάζοντας την οικονομία από έξω, την στιγμή που μάλιστα αυτή αποτελεί το βασικό κριτήριο πολλές φορές. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να προσεγγίσει ένα θέμα πρέπει να το πιάσει από ΟΛΕΣ τις πτυχές του. Και δυστυχώς και η οικονομία πλέον είναι μια από τις βασικές πτυχές, σε ένα θέμα που βέβαια μπορεί να βαθύνει όσο θες.
Τέλος πιστεύω ότι όλοι μας εδώ μέσα θα γουστάραμε να είχαμε ένα πολύ δυνατό αμάξι στο γκαράζ, το οποίο κάθε μέρα θα κινούσαμε στους ρυθμούς που θέλαμε, απολαμβάνοντας τον όρο 'οδήγηση' και χωρίς να δίνουμε σημασία σε κόστη. Άσχετα με το ότι αυτό πλέον δεν μπορεί να είναι ρεαλιστικό, μην αρχίζουμε πάλι να βάζουμε επιδόσεις από zeperfs και να λέμε 'κοίτα την έχω μικρότερη!', 'τα ντιζελ είναι χρέπια κλπ'..
-
@Unhackable
Διάβασες καλά τι έγραψα; Καταρχήν δεν μίλησα πουθενά για συγκεκριμένο tsi και ότι δεν πέφτει κάτω από 10λτ/100χλμ. Μίλησα κατεξοχήν με οικονομική προσέγγιση και σου είπα, ότι δύσκολα πέφτει κάτω από τα 0.10€/χλμ. Από την ίδια σκοπιά, είπα ότι η διαφορά κόστους ανάμεσα σε ντίζελ-βενζίνη (με τους downsized turbo) μπορεί να είναι και 0.05€..Οπότε, τι είπα; ΑΣ δει το παιδί πόσα χλμ κάνει, τι αντέχει η τσέπη του και ας επιλέξει αυτό που θέλει.
Δεν μπορώ να καταλάβω τις όμως 'επιταγές' μερικών να δούμε ένα θέμα μονόπλευρα και να 'απαγορεύεται' να μιλάμε για ντίζελ, βγάζοντας την οικονομία από έξω, την στιγμή που μάλιστα αυτή αποτελεί το βασικό κριτήριο πολλές φορές. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να προσεγγίσει ένα θέμα πρέπει να το πιάσει από ΟΛΕΣ τις πτυχές του. Και δυστυχώς και η οικονομία πλέον είναι μια από τις βασικές πτυχές, σε ένα θέμα που βέβαια μπορεί να βαθύνει όσο θες.
Τέλος πιστεύω ότι όλοι μας εδώ μέσα θα γουστάραμε να είχαμε ένα πολύ δυνατό αμάξι στο γκαράζ, το οποίο κάθε μέρα θα κινούσαμε στους ρυθμούς που θέλαμε, απολαμβάνοντας τον όρο 'οδήγηση' και χωρίς να δίνουμε σημασία σε κόστη. Άσχετα με το ότι αυτό πλέον δεν μπορεί να είναι ρεαλιστικό, μην αρχίζουμε πάλι να βάζουμε επιδόσεις από zeperfs και να λέμε 'κοίτα την έχω μικρότερη!', 'τα ντιζελ είναι χρέπια κλπ'..
-
δεν χρειάζεται να πειστει κανένας για πετρελαιο ή βενζινη ... η διαφορα στην καταναλωση και στο κοστος χρησης ειναι δεδομενη εκεινο που με προβληματιζει κυριος ειναι το μεγεθος του φιεστα γιατι ειμαι απο επαρχεια και κινουμε αρκετα σε εθνικη και απο την αλλη στο κια δεν ξερω κατα ποσον το οποιο κερδος θα εχω στην τιμη σε συγκριση με ενα ας πουμε οπελ αστρα πετρελαιο.. το πληρωσω στο μελλον σε ανταλλακτικα... γιατι ποιος μου λεει οτι η κια θα εξακολουθησει να ειναι στην ελλαδα;; και γενικα αυτο που θελω να μαθω ειναι αν η κια εχει προβλημα με τα ανταλακτικα, ευρεσης και κοστους; και παλι ευχαριστω
βεβαια το αστρα παιζει ακριβω οπως και το ρενο μεγκαν κουπε... για αυτο επεσα στο κια
οσο αφορα τωρα τις καταναλωσεις εχω εμπειρια απο φορτ φιεστα βενζινης το 1,2 με τα 80 άλογα γνωστου μου που εχει μεση καταναλωση 6,8 σε επαρχεία απο γυναικα... βασικα κανω 20.000 χλμ το χρονο... απο την αλλη ενα punto του 2010 με υγραεριο το εβρισκα στα 6000 λες; -
Η Opel ποιος σου λέει πως θα συνεχίσει να υπάρχει Ελλάδα?
-
ετσι οπως πανε τα πραγματα κανεις δεν ξερει ... βασικα οπως ειπα ειμαι απο επαρχεια και στην πασοκοπολη που ειμαι δεν υπαρχουν πλεον αντιπροσοπιες πλην ελαχιστον και με ελαχιστα ιχ. να δω πχ. η kia hyundai δεν εχει κανενα αμαξι η opel επισης η ford εχει ενα βενζινη citroen δεν υπαρχει renault επισης δεν υπαρχει honda mazda volvo bmw mini δεν το συζηταω δεν υπαρχει καμια προ πολλου.. οποτε για να δω καποιο απο αυτα πρεπει να προγραματισω ταξιδι 100χλμ...
-
Αν κινεισαι αρκετα σε Εθνικη καλυτερα να κοιταξεις το ΚΙΑ.
-
γνωριζω ότι η ΚΙΑ έχει και φθηνα ανταλλακτικα και καλή διαθεσιμοτητα. Αποκλειεται μια φθηνη εταιρια να φυγει απο Ελλαδα, καμιά αλλη ναι
-
Φυσικά γιατί σε περίοδο κρίσης οι μεγάλοι είναι που τη παθαίνουν
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αν κινεισαι αρκετα σε Εθνικη καλυτερα να κοιταξεις το ΚΙΑ.Ασφαλώς, γιατί είναι μια κατηγορία πάνω, οπότε θα έχει αρκετά καλύτερη ηχομόνωση, ενώ έχει και 6άρι σασμάν..
KIA proceed diesel ή ford fiesta diesel