-
Ανοίγω το θέμα να υπάρχει, λογικά θα βρωμήσει ο τόπος από δαύτα...
1ο report κατανάλωσης:
Μέση από καινούργιο (οδόμετρο 3.000 χλμ.): 4,7 λτ./100.
Στα πρώτα 1.000 ήμουν στα 4,3.
Από τότε ανεβαίνω βουνά, κατεβαίνω βουνά, το ανοίγω αρκετα, δε λέει να σκαρφαλώσει.Οι ενδείξεις είναι από το trip computer, αλλά συμφωνούν σχεδόν απόλυτα με τις δικές μου.
-
1ο report κατανάλωσης:
Από τότε ανεβαίνω βουνά, κατεβαίνω βουνά, το ανοίγω αρκετα, δε λέει να σκαρφαλώσει.Οι ενδείξεις είναι από το trip computer, αλλά συμφωνούν σχεδόν απόλυτα με τις δικές μου.
-
1ο report κατανάλωσης:
-
Με γεια το εργαλείο.
Γράψε και Πως πάει , στρίβει, φρενάρει .
Πάντως καίει πολύ λίγο, το σκούτερ μου καίει 4 στα 100 και είναι 250 κυβικά.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...Εξαιρετική... το μόνο που δε μου αρέσει είναι η θέση του συνεπιβάτη και η κλειδαριά μπροστά που πιστεύω πως μακρόπνοα ίσως προξενήσει πρόβλημα από τη συνεχή έκθεση στον αέρα.
Ψιλα γράμματα δηλαδή και ειδικά για τα λεφτά που την παίρνεις νομίζω ότι το xj στερείται οποιουδήποτε νοήματος πλέον...Πες μου ότι την πήρες γκρίζα (είδα μια προχτές στον Πειραιά);
Καλοτάξιδη και από εμένα!
-
καλοταξιδο! μ'αρεσει πολυ το σχεδιο του. το νιωθεις βαρυ η οχι? 179 κιλα το δινει η yamaha.
αν ειναι τοσο παιχνιδιαρικο οσο φενεται εδω: http://www.youtube.com/watch?v=y3HHo7ld1Hc
πιστευω πως ειναι καλη επιλογη για καινουριο (5600 χωρις abs ). -
Ρε παιδιά, είναι άσχημη η μηχανή αυτή! Τι να πω, μακάρι να είναι καλή τουλάχιστον...
-
Το αντίθετο...κούκλα είναι!!
-
Όντως είναι κούκλα και η τιμολογιακή της πολιτική της έφερε και την πρώτη πρωτιά
TOP-10 ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ ΜΑΙΟΥ 2014
Θέση / Μοντέλο / Ταξινομήσεις
1.Yamaha MT-07, 40
2.Honda CB 500X, 29
3.BMW R 1200 GS, 13
4.BMW R 1200 GS Adventure, 11
5.Honda CBF125, 10
5.Honda NC750XD, 10
6.KTM 390 Duke, 9
7.BMW F 700 GS, 8
7.Honda CRF 250L, 8
7.Yamaha MT-09, 8
8.Honda NC750XA, 6
8.Suzuki V-Strom 1000, 6
8.SYM Wolf 250i, 6
9.BMW F 800 GS, 5
9.Harley Davidson Iron 883, 5
9.Honda CBR 250R, 5
9.SkyTeam 07, 5
9.Suzuki V-Strom 650, 5
10.Ducati Diavel, 4
10.Ducati Multistrada 1200, 4
10.KTM 1190 Adventure, 4
10.SYM Wolf 125, 4
10.Triumph Bonneville T100, 4Πηγή: mototriti.gr
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εξαιρετική... το μόνο που δε μου αρέσει είναι η θέση του συνεπιβάτη και η κλειδαριά μπροστά που πιστεύω πως μακρόπνοα ίσως προξενήσει πρόβλημα από τη συνεχή έκθεση στον αέρα.
Ψιλα γράμματα δηλαδή και ειδικά για τα λεφτά που την παίρνεις νομίζω ότι το xj στερείται οποιουδήποτε νοήματος πλέον...Πες μου ότι την πήρες γκρίζα (είδα μια προχτές στον Πειραιά);
Καλοτάξιδη και από εμένα!
Ξέρω 2 ανθρώπους που θα προβληματίζονταν από τη θέση της κλειδαριάς: εσένα και εμένα
Η θέση του συνεπιβάτη είναι όντως ένα κλικ ψηλότερα από τη δική μου, αλλά καμία σχέση με τις άλλες σέλες του είδους σε supersport, streetfighter κλπ. Και είναι και αρκούντως φαρδιά, άσε που δεν γλιστράει (ή έτσι μου έχουν πει )Λογικά τη δική μου είδες. Στον Πειραιά έχω δει μια άσπρη μόνο και οι παραδόσεις για την επόμενη παρτίδα αργούν ακόμη.
Με γεια το εργαλείο.
Γράψε και Πως πάει , στρίβει, φρενάρει .
Πάντως καίει πολύ λίγο, το σκούτερ μου καίει 4 στα 100 και είναι 250 κυβικά.Το Χ-ΜΑΧ 250 που είχα, ήταν στα 4,3. Γι' αυτό έχω πάθει σοκ με την κατανάλωση του ΜΤ. Βέβαια άλλο βάρος, άλλη αεροδυναμική αντίσταση και τα σκούτερ έχουν απώλειες και από το σασμάν, αλλά να καίνε σχεδόν τα ίδια τα 75 άλογα με τα 20, δεν το περίμενα.
Γενικά, το ΜΤ είναι ένα ΠΟΛΥ εύκολο μηχανάκι. Όρθια θέση οδήγησης, μικρό βάρος, σχετικά μαλακή ανάρτηση και γλυκά κατανεμημένη ισχύς στο φάσμα των στροφών. Στο στρίβειν... εκπαιδεύομαι ακόμα. Δεν ξύνω σκουλαρίκι στην άσφαλτο, αλλά περνάω με χλμ. που δεν περίμενα από γνωστά μου σημεία, και το ΜΤ δείχνει να θέλει κι άλλο. Τα φρένα είναι δυνατά, αλλά θέλουν δύναμη κι από τον αναβάτη. Όπως και να 'χει στο βουνό το χαίρεσαι, στο ταξίδι κουράζει λίγο ο αέρας και στην πόλη απλώς κάνεις πλάκα σε ό,τι έχει ρόδες.
Κατά τα άλλα... χώροι και αεροπροστασία μηδέν. Χρειάζομαι ανεμοθώρακα και σαμάρια, που είναι πανάκριβα
-
Στη μέση σου πως τη βλέπεις σε σχέση με το xmax;
Σκέφτηκες καθόλου και το cb500f/Χ (γιατί να το σκεφτείς, θα μου πεις) ή κάποιο μεγαλύτερο σκούτερ;
Αντί για σαμάρια, υπάρχει μια ωραιότατη πατέντα με σακίδιο που δένει στο πίσω σελάκι και έχει αεροδυναμικό σχήμα που τουλάχιστον δε φαίνεται άσχημο... -
Ποτε θα τα στησουμε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ποτε θα τα στησουμεΚαλύτερα να ανέβει ο Krus στο Tromso τον Αύγουστο που θα΄χει και δροσιά.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σκέφτηκες καθόλου και το cb500f/Χ (γιατί να το σκεφτείς, θα μου πεις) ή κάποιο μεγαλύτερο σκούτερ;
Αντί για σαμάρια, υπάρχει μια ωραιότατη πατέντα με σακίδιο που δένει στο πίσω σελάκι και έχει αεροδυναμικό σχήμα που τουλάχιστον δε φαίνεται άσχημο...Η μέση μου είναι βασικό κριτήριο... το ΜΤ είναι μαλακό μηχανάκι και η θέση οδήγησης όρθια, αντίθετα με ό,τι δείχνει το σχήμα του. Το ΧΜΑΧ με έκανε να υποφέρω σε λακούβες με λίγα χιλιόμετρα, το ΜΤ όχι.
Το CB500X ήταν η πρώτη μου σκέψη, από τότε που το είχα για δοκιμή. Εξαιρετικό μηχανάκι από κάθε άποψη, πάει καλύτερα από όσο λένε τα specs του, αλλά όταν η Yamaha σου δίνει 30 άλογα περισσότερα, ανώτερα φρένα, επιγραφή 'made in japan' και τέτοιο look στην ίδια τιμή, η απάντηση σε οποιοδήποτε δίλημμα είναι μάλλον εύκολη. Στο τέλος, το ΜΤ αποδεικνύεται και πιο 'εύκολο'.
Δεν το ξέρω το σακίδιο που λες, αλλά λογικά ακυρώνει τον συνεπιβάτη
Ποτε θα τα στησουμε
Πάρε το vintage φέρινγκ-με-κινητήρα που καβαλάς και έλα με φόρα. Υπόσχομαι να ξεκινήσω με 2α και να αλλάζω 2.000 πριν τον κόφτη
-
Πρωτότυπο το τελικό σχέδιο
-
Μάλλον αυτό λες :
Ωραιότατο tail bag της αμερικάνικης Axio.Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αντί για σαμάρια, υπάρχει μια ωραιότατη πατέντα με σακίδιο που δένει στο πίσω σελάκι και έχει αεροδυναμικό σχήμα που τουλάχιστον δε φαίνεται άσχημο... -
-
Ο χρήστης mmarkom έγραψε:
Μάλλον αυτό λες ...
Ωραιότατο tail bag της αμερικάνικης Axio.Ναι, ακριβώς... εγώ κοιτούσα της εταιρίας Nelson (αν το βάλεις στο google σου βγάζει άπειρα, από μικρά για τα καθημερινά 8-10 λίτρα μέχρι για ταξίδι_30+ λίτρα_). Εχω ένα θέμα με τις μπαγκαζιέρες (καλά για sissy bar άλλες σαζλαμάρες δεν το συζητώ) για τις οποίες θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρότατο θέμα ασφάλειας σε μια (μακριά από εμάς) πτώση. Αυτά τουλάχιστον είναι μαλακά και σχετικά χαμηλά...
Η μέση μου είναι βασικό κριτήριο... το ΜΤ είναι μαλακό μηχανάκι και η θέση οδήγησης όρθια, αντίθετα με ό,τι δείχνει το σχήμα του. Το ΧΜΑΧ με έκανε να υποφέρω σε λακούβες με λίγα χιλιόμετρα, το ΜΤ όχι.
Το CB500X ήταν η πρώτη μου σκέψη, από τότε που το είχα για δοκιμή. Εξαιρετικό μηχανάκι από κάθε άποψη, πάει καλύτερα από όσο λένε τα specs του, αλλά όταν η Yamaha σου δίνει 30 άλογα περισσότερα, ανώτερα φρένα, επιγραφή 'made in japan' και τέτοιο look στην ίδια τιμή, η απάντηση σε οποιοδήποτε δίλημμα είναι μάλλον εύκολη. Στο τέλος, το ΜΤ αποδεικνύεται και πιο 'εύκολο'.Ναι, κακά τα ψέματα, τους έβγαλε εκτός αγώνα με το καλημέρα... μόνο κάποιος πολύ ψηλός μπορεί να το σκεφτεί έναντι του ΜΤ... Είμαι επίσης, εδώ και κανα-δυο μήνες, στη φάση που θέλω να διώξω στο σκούτερ κυρίως γιατί μου τσακίζει τη μέση στις διαδρομές που κάνω. Σκεφτόμουν μήπως το xmax το μεγάλο ή το (κακάσχημο) forza είναι μια καλή λύση γιατί όπως και να το κάνουμε το σκούτερ είναι πολύ βολικότερο για μικρές διαδρομές, όπως και η καινούργια gts300 η vespa με το abs που κόπτονται τα ιταλά ότι είναι σούπερ άνετη ( βλέπω τα δωδεκάρια και το μονόμπρατσο και ανατριχιάζω, όμως), αλλά μετά και από τη σημερινή βολτα (καμιά 60ριά χλμ) με το σκούτερ μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση μια και καλή και να ξαναγυρίσω σε μοτοσυκλέτα...
Ναι, αλλά όταν έχεις συνεπιβάτη το φορά στην πλατούλα του (μην τους καλομαθαίνουμε κιόλας) και ετελείωσε το θέμα!
Σε καθημερινή χρήση μένει μόνο η βάση (λαστιχένια) κάτω και δεν ενοχλεί... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σκεφτόμουν μήπως το xmax το μεγάλο ή το (κακάσχημο) forza είναι μια καλή λύση γιατί όπως και να το κάνουμε το σκούτερ είναι πολύ βολικότερο για μικρές διαδρομές, όπως και η καινούργια gts300 η vespa με το abs που κόπτονται τα ιταλά ότι είναι σούπερ άνετη ( βλέπω τα δωδεκάρια και το μονόμπρατσο και ανατριχιάζω, όμως), αλλά μετά και από τη σημερινή βολτα (καμιά 60ριά χλμ) με το σκούτερ μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση μια και καλή και να ξαναγυρίσω σε μοτοσυκλέτα...To μεγάλο X-MAX έχει την ίδια... σκουτερο-ανάρτηση με το μικρό. Πιο γρήγορο είναι, πιο άνετο δε νομίζω. Vespa, άστο καλύτερα (12άρια, παναγία μου). Άνετο σκούτερ = σκούτερ με μοχλικό, άρα πας για Τ-Μαχ (πολύ μεγάλο) ή για Xenter (πολύ μικρό) και θυσιάζεις τους χώρους. Έχω ένα Integra αυτές τις μέρες, εξαιρετικό από κάθε άποψη, καίει λιγότερο από 250άρι, αλλά χώροι μηδέν. Από αυτό, καλύτερα να πας για NC750X, τουλάχιστον χωράει ολόκληρο κράνος. Κοστίζει και 9k βέβαια... ακόμα το που-σου-ξού έχεις;
-
Κοστίζει και 9k βέβαια... ακόμα το που-σου-ξού έχεις;Εμ, με 9 χιλιάρικα που κάνει έχουμε 15 λύσεις... με τα μισά είναι το πρόβλημα.
Το PCX έχω αλλά του έβαλα πρόσφατα μια ανάρτηση της προκοπής για να μη σκοτωθώ. Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα από ότι με την εργοστασιακή αλλά όταν βλέπω λακούβα αλλάζω 5 χρώματα... και η γυναίκα μου πίσω ακόμα χειρότερα!
Yamaha MT-07