-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πόσο νομίζετε ότι καίει αν πηγαίνεις με 200++ ?ακουω κατι 9-10-11 λιτρα τα 100 και μου ερχετε να βαλω τα κλαματα
Παιδες μπορεις να πας ταξιδι με 11,το εχω κανει(οταν εστρωνα) αλλα εαν θελεις να εξαντλησεις τις δυνατοτητες του αυτοκινητου ,κατω απο 20 δεν βλεπω.
Οταν λεμε να εξαντλησεις εννοουμε να προσπαθησεις να εξαντλησεις.Δλδ τις ανηφορες προς Τριπολη προσπαθεις να δεις ποτε θα τελειωσει το μοτερ να επιταχυνει το αυτοκινητο.Στις ευθειες τερμα κλπ.
Απο την αλλη μπορω να παω ταξιδι με σταθερα 180-200 και να καψω κανα 16αρι-18αρι περιπου.
Οποτε ταξιδι με ταξιδι εχουν διαφορες.
Σε ταξιδι οπως στο πρωτο παραδειγμα απο Αθηνα, φτανω μετα βιας Λαμια με 55 λιτρα 100αρας αρα μιλαμε για κανα 22αρι τα 100 χλμ.
Τα πορσε οντως δεν καινε πολυ ακομα και στα 200 σταθερα.Μπορεις να πας πολυ γρηγορα με λογικες καταναλωσεις των 12-14 λιτρων τα 100. οχι να κυνηγας κανα εβο,απλα να διατηρεις τα 180-200. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Πόσο νομίζετε ότι καίει αν πηγαίνεις με 200++ ?
Θα παραπονιοσουν ή θα ανέφερες σαν μειονέκτημα κατανάλωση στα 200++?
Ηθελα να πω αυτό που είπε ήδη ο dim8, ότι τα '10 λτ/100' είναι για άλλου είδους χρήση, αν πηγαίνεις 150 ελάχιστη και 250αρίζεις τακτικά ώστε να βγάλεις ΜΩΤ πχ. 180-200 οι καταναλώσεις 20+ είναι στάνταρ ό,τι και να οδηγείς (αν πηγαίνει τόσο φυσικά, δε μιλάμε για οικογενειακό 1.4). Ισως κάπου στα 20 με Porsche που είναι οικονομικές (για τα άλογά τους, φαντάζομαι λόγω λίγων κιλών και καλής αεροδυναμικής) και στάνταρ 25 για κάτι βενζινορουφήχτρες στυλ Evo-M3 κοκ.
Με το δικό μου θέλω 300 ευρώ βενζίνη πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη με 150-160 (το περισσότερο με cruise control).
Οπότε αν το παλικάρι με την Cayman πήγε Ξάνθη σε τέτοιους ρυθμούς μπορεί να 'καψε 140 λίτρα βενζίνη = κανά 450-500άρι ευρώ, τα υπόλοιπα διόδια κοκ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πόσο νομίζετε ότι καίει αν πηγαίνεις με 200++ ?
Θα παραπονιοσουν ή θα ανέφερες σαν μειονέκτημα κατανάλωση στα 200++?
Ηθελα να πω αυτό που είπε ήδη ο dim8, ότι τα '10 λτ/100' είναι για άλλου είδους χρήση, αν πηγαίνεις 150 ελάχιστη και 250αρίζεις τακτικά ώστε να βγάλεις ΜΩΤ πχ. 180-200 οι καταναλώσεις 20+ είναι στάνταρ ό,τι και να οδηγείς (αν πηγαίνει τόσο φυσικά, δε μιλάμε για οικογενειακό 1.4). Ισως κάπου στα 20 με Porsche που είναι οικονομικές (για τα άλογά τους, φαντάζομαι λόγω λίγων κιλών και καλής αεροδυναμικής) και στάνταρ 25 για κάτι βενζινορουφήχτρες στυλ Evo-M3 κοκ.
Με το δικό μου θέλω 300 ευρώ βενζίνη πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη με 150-160 (το περισσότερο με cruise control).
Οπότε αν το παλικάρι με την Cayman πήγε Ξάνθη σε τέτοιους ρυθμούς μπορεί να 'καψε 140 λίτρα βενζίνη = κανά 450-500άρι ευρώ, τα υπόλοιπα διόδια κοκ.
140 λιτρα * 2€ =280€
-
Για το πηγαινε εννοει ο Νασος .Αλλα τοσα για να γυρισει.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Για το πηγαινε εννοει ο Νασος .Αλλα τοσα για να γυρισει. -
η εθνική πότε παίζει ρε παιδια;;
-
Το κάναμε το θέμα.....
Η απορία δεν έχει μία λύση. Άλλος θα διάλεγε το ένα άλλος το άλλο. Σημασία έχει πόσο αξίζουν τα + και πόσο τα - για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
Εγώ δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το ίσως κάπως σπαρτιάτικο 86 αλλά σίγουρα δε θα έπαιρνα το προσθιοκίνητο.
Άλλος θα πήγαινε για καλό Σιρόκο, άλλος για S2000, άλλος για TypeR κοκ.
Καλό θα είναι να τα οδηγήσει. Θα μπορέσει έτσι να βρει κι άλλα + και - να βάλει στη λίστα του και ίσως διευκολυνθεί.
Και συμφωνώ ότι είναι καλή εποχή για καλά μτχ. -
4θέσιο να είναι για να κάνει και παρτυ με τα πιπίνια.
ΑΝ καταλαβαίνεις τι εννοώ ε
-
αυτά τα αυτοκινητα που κοιτας ειναι εντελως εκτος Ελληνικής πραγματικότητας, όταν είναι δίλιτρο τρομερά τα τελη, κανένας δε θα τα αγοράσει μετά ουτε για ενα κομματι ψωμι. Μοντελα σπάνια στη χωρα μας που στο τελος δε θα τα ξέρει κανεις στην Ελλάδα, πως θα πουληθούν; Κατανάλωση δε υψηλή, αλλά αυτό είναι το τελευταιο που θα πρεπει να σε νοιάζει!
Στο ειπαν και πιο πριν, γιατι δεν παίρνεις BMW σειρά 1 ή 2 ή 3? στα 1600 κυβικά βγάζει μαμα 136 ή 170 άλογα και κάνουν μπάντες με τα χίλια και χίλιες φορες καλύτερη μεταπώληση εχουν. Κυκλοφορουν και τα δύο κάθε μερα στο δακτυλιο λογω χαμηλων ρυπων. Επίσης εάν πάρεις τα 136 άλογα λόγω τούρμπο διπλού αυλού με ένα τσιπακι της Hartze στα 1200 ευρω, βγάζει 177 άλογα με την ίδια κατανάλωση στη φυσιολογικη οδήγηση. Με το shnitzer τσιπακι 200 ΗΡ και πάλι ιδιες εκπομπες ρυπων, αλλά θέλει σουπερ αμόλυβδη και 4000 ευρουλάκια
-
είναι δηλαδή το σνιτσελ υπεΑτού ?
-
αυτά λειτουργουν μονο στην εντονη επιταχυνση, αλλιως μενουν ανενεργα. Για αυτό στον τυποποιημενο κυκλο δεν αυξανουν την καταναλωση. 4000 όμως είναι πολλά, παιρνεις κατ ευθειαν τα μαμα 170 άλογα με ακομα μικροτερη κατανάλωση από τα 136
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
αυτά λειτουργουν μονο στην εντονη επιταχυνση, αλλιως μενουν ανενεργα. Για αυτό στον τυποποιημενο κυκλο δεν αυξανουν την καταναλωση. 4000 όμως είναι πολλά, παιρνεις κατ ευθειαν τα μαμα 170 άλογα με ακομα μικροτερη κατανάλωση από τα 136ίσα ίσα που μερικές φορές μειώνεται η κατανάλωση αλλά προφανώς όχι για τον ΄λόγο που αναφέρεις
-
Αυτό με το θέμα του μοτέρ ανάμεσα σε RCZ και Σειρά 1 δεν το καταλαβαίνω. Αφού είναι ουσιαστικά το ίδιο 1.6 THP μοτέρ, μόνο που το RCZ φοράει την καλύτερη του έκδοση.
-
Εεεε, δε νομίζω...
-
Δεν είναι βασικά
Sent from Corsair's brick
-
μπραβο σιγουρια
**ο ιδιος ειναι **
-
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
-
Γεια σας . Συγγνωμη που απουσιαζα , αλλα εχει πεσει πολυ εργασια ... Πως γινεται ενα peugeot να φοραει ιδιο κινητηρα με μια bmw ; Δεν γνωριζω πολλα απλως μου εκανε εντυπωση
Τεσπα τελικως το ξανασκεφτηκα και θα παω σε κατι μεταχειρισμενο σε χαμηλοτερη τιμη ... Θα με ενδιεφερε π.χ μια τετοια μπεμπαhttp://www.car.gr/classifieds/cars/view/5164854/
Αλλα εχω ακουσει οτι τα bmw δεν πανε για τα αλογα τους ... Ισχυει ; Προτεινετε και τπτ αλλο ( μεχρι 2.300 κυβικα και ιπποι 180 + )
-
Εχουνε συνεργασια για αυτο. Οπως και στα 207 ο πιο γρηγορος 14ρης νομιζω με τα 95 αλογα ειχε φτιαχτει σε συνεργασια με τη bmw.
Εγω προσωπικα RCZ η s2000 θα αγοραζα... Αν πηγαινα ομως για s2000, θα αγοραζα και ενα δευτερο μικρο μεταχειρισμενο (κανα splash κανα fiesta) να κανω τη δουλεια μου καθημερινα ανετα!
-
Οδηγησα και τα δυο και πιο πολυ μου αρεσε το rcz , αν εξαιρεσεις τον ηχο του toyota , αλλα το ξανασκεφτηκα και αμα το αγορασω θα μεινω με ψιχουλα ... Δανειο δεν μπορω να παρω ... Οποτε παμε σε κατι με το πολυ 20.000 ευρω ... Παιζει να βρω rcz με τοσα και σε καλη κατασταση ;
Peugeot RCZ vs Toyota GT86