-
Start stop, δοκίμασε τα e-hdi της PSA, όπως το C4...απλα θα μείνεις άφωνος
Sent from my Z10 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Start stop, δοκίμασε τα e-hdi της PSA, όπως το C4...απλα θα μείνεις άφωνοςSent from my Z10 using Tapatalk
+1
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Start stop, δοκίμασε τα e-hdi της PSA, όπως το C4...απλα θα μείνεις άφωνοςSent from my Z10 using Tapatalk
αυτο που κολλαει για bmw και volvo δεν είναι το νήμα? τι σχεση εχει το start-stop της c4 ?
-
Iδιος κινητήρας (PSA group που παίρνουν και οι bmw, volvo, ford); Ιδιο κιβώτιο μεταξύ BMW και 308 (ή/και C4); Ίδιο σταρτ στοπ;
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Iδιος κινητήρας (PSA group που παίρνουν και οι bmw, volvo, ford); Ιδιο κιβώτιο μεταξύ BMW και 308 (ή/και C4); Ίδιο σταρτ στοπ;Η BMW έχει το μοτέρ και κιβώτιο της PSA που φοράει και το Volvo; Δε νομίζω.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Iδιος κινητήρας (PSA group που παίρνουν και οι bmw, volvo, ford); Ιδιο κιβώτιο μεταξύ BMW και 308 (ή/και C4); Ίδιο σταρτ στοπ;
Η BMW έχει το μοτέρ και κιβώτιο της PSA που φοράει και το Volvo; Δε νομίζω.
Να νομίζεις. BMW 1.6D και ο της Volvo/Ford είναι της PSA. To κιβώτιο του νέου 308 (για το C4 δεν ξέρω, εξ΄ού και το 'η/και C4;') είναι το ίδιο με της BMW. Δεν έγραψα πουθενά ότι η Volvo παίρνει κιβώτιο PSA.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Start stop, δοκίμασε τα e-hdi της PSA, όπως το C4...απλα θα μείνεις άφωνος
αυτο που κολλαει για bmw και volvo δεν είναι το νήμα? τι σχεση εχει το start-stop της c4 ?
απλά επειδή φάνηκε σαν να έψαχνε ο άνθρωπος καλό start stop ( κάτι πολύ λογικό για εμένα που κάνω 40 χιλιόμετρα στην πολη και ακούω τις μίζες να αγκομαχουν στα φαναρια). υπό αυτή την έννοια άμα ψάχνεις καλό stt πήγαινε να δεις κάποιος αμάξι από PSA group.
-
Νομίζω ο καινούργιος κινητήρας της BMW είναι μοναδικός και όχι πλέον της PSA. Κατά τα άλλα κινητήρα, κιβώτιο για volvo, νομίζω φορτώνονται από Γαλλία. Το st stop της PSA είναι μοναδικό και πατενταρισμενο για αρκετά χρόνια. Όποιος δεν πιστεύει ότι είναι μοναδικό, μια δοκιμή θα τον πεισει. Απλά από άλλον πλανήτη
-
H 116d δεν έχει σχέση με PSA.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Νομίζω ο καινούργιος κινητήρας της BMW είναι μοναδικός και όχι πλέον της PSA. Κατά τα άλλα κινητήρα, κιβώτιο για volvo, νομίζω φορτώνονται από Γαλλία. Το st stop της PSA είναι μοναδικό και πατενταρισμενο για αρκετά χρόνια. Όποιος δεν πιστεύει ότι είναι μοναδικό, μια δοκιμή θα τον πεισει. Απλά από άλλον πλανήτηSent from my Z10 using Tapatalk
Νομιζω οτι της BMW ειναι βασισμένος στο psa απλα οι μηχανικοί της bmw για να τον κάνουν δικο τους αύξησαν την ιπποδύναμη κατα έναν και τον έκαναν δικο τους!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Νομίζω ο καινούργιος κινητήρας της BMW είναι μοναδικός και όχι πλέον της PSA. Κατά τα άλλα κινητήρα, κιβώτιο για volvo, νομίζω φορτώνονται από Γαλλία. Το st stop της PSA είναι μοναδικό και πατενταρισμενο για αρκετά χρόνια. Όποιος δεν πιστεύει ότι είναι μοναδικό, μια δοκιμή θα τον πεισει. Απλά από άλλον πλανήτηSent from my Z10 using Tapatalk
Νομιζω οτι της BMW ειναι βασισμένος στο psa απλα οι μηχανικοί της bmw για να τον κάνουν δικο τους αύξησαν την ιπποδύναμη κατα έναν και τον έκαναν δικο τους!
-
O κινητήρας του 116δ των 1598 κυβικών δεν έχει καμία σχέση με Γαλλία, είναι ο Ν47 των 2.000 κυβικών από τα γνωστά στο φόρουμ 320δ , σε υποκυβισμένη έκδοση. Παλαιότερα τα Μίνι και μόνο αυτά φόρεσαν έναν κινητήρα πετρελαίου από ΠΣΑ, με αυτόν μπερδεύεστε.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
axem, αν θυμαμαι καλα ειχες πει παλαιοτερα ότι εσενα ΔΕΝ εχει αυτό το τρεμουλο στο λεβιε που εχουν οι πιο παλιες F20 (2012-2013).Ισχυει κατι αντιστοιχο και για το start/stop, δηλ. το εχουν φτιαξει να ειναι πιο ομαλο;
Το λεω γιατι όταν οδηγησα εγω την 116d πριν μερικους μηνες, εκτος απο το τρεμουλο του λεβιε, το start-stop ηταν πολύ αποτομο (ειδικα όταν επαιρνε μπροστα τρανταζοταν στιγμιαια όλη η καμπινα και χαλουσε ολο το refinement του αυτοκινητου).
ο λεβιές και το start/stop απέκτησαν μια αντιστρόφως ανάλογη πορεία από την αρχική τους κατάσταση.
το s/s από τη μία έχει γίνει ομαλότερο και πιο ήπιο απ ότι ήταν στην αρχή
(απέχει όμως και πάλι από του focus πχ που είχα οδηγήσει)
ενώ ο λεβιές από την άλλη απέκτησε ελαφρύ parkinson όχι όμως τόσο όσο του άσσου που είχα κάνει td.
Και τα δύο είναι κάτι που ειλικρινά δεν με ενοχλούν και είναι αποτέλεσμα της πίσω κίνησης(τη ρουφιάνα χαλάλι της)
και τα ήξερα πριν το πάρω.
Αυτό που δεν χώνεψα είναι η θέση των κάτω οργάνων που κρύβονται πίσω από το τιμόνι και το σπουδαιότερο:
o συμπλέκτης που είναι απαράδεκτα σκληρός.
Γενικά όμως είμαι ευχαριστημένος και κάνει καλά αυτά που ζητούσα για αμάξι της κατηγορίας του,σημαδεύεις και στρίβει
όπως πρέπει, πλαίσιο υπόδειγμα και φυσικά πίσω κίνηση,κάθε άξονας κάνει τη δουλειά του. -
Ο χρήστης axem έγραψε:
axem, αν θυμαμαι καλα ειχες πει παλαιοτερα ότι εσενα ΔΕΝ εχει αυτό το τρεμουλο στο λεβιε που εχουν οι πιο παλιες F20 (2012-2013).
Ισχυει κατι αντιστοιχο και για το start/stop, δηλ. το εχουν φτιαξει να ειναι πιο ομαλο;
Το λεω γιατι όταν οδηγησα εγω την 116d πριν μερικους μηνες, εκτος απο το τρεμουλο του λεβιε, το start-stop ηταν πολύ αποτομο (ειδικα όταν επαιρνε μπροστα τρανταζοταν στιγμιαια όλη η καμπινα και χαλουσε ολο το refinement του αυτοκινητου).
ο λεβιές και το start/stop απέκτησαν μια αντιστρόφως ανάλογη πορεία από την αρχική τους κατάσταση.
το **s/s **από τη μία έχει γίνει ομαλότερο και πιο ήπιο απ ότι ήταν στην αρχή
(απέχει όμως και πάλι από του focus πχ που είχα οδηγήσει)
ενώ ο λεβιές από την άλλη απέκτησε ελαφρύ parkinson όχι όμως τόσο όσο του άσσου που είχα κάνει td.
Και τα δύο είναι κάτι που ειλικρινά δεν με ενοχλούν και είναι αποτέλεσμα της πίσω κίνησης(τη ρουφιάνα χαλάλι της)
και τα ήξερα πριν το πάρω.
Αυτό που δεν χώνεψα είναι η θέση των κάτω οργάνων που κρύβονται πίσω από το τιμόνι και το σπουδαιότερο:
o συμπλέκτης που είναι απαράδεκτα σκληρός.
Γενικά όμως είμαι ευχαριστημένος και κάνει καλά αυτά που ζητούσα για αμάξι της κατηγορίας του,σημαδεύεις και στρίβει
όπως πρέπει, πλαίσιο υπόδειγμα και φυσικά πίσω κίνηση,κάθε άξονας κάνει τη δουλειά του.Χρήσιμες πληροφορίες για μελλοντικούς αγοραστές του ασσου. Αυτο με το κρυψιμο των οργάνων και του σκληρού συμπλέκτη εγω το διαβαζω πρώτη φορά στο φόρουμ παρα τα 10δες ποσταρισματα που εχω διαβάσει για τον άσο.
-
Εγώ τα όργανα τα έβλεπα κανονικά.
Ο συμπλεκτής κανονικός αλλά είχα οδηγήσει την 116i. -
ανάλογα το ύψος του τιμονιού θα σου κρύψει είτε τους κάτω ψηφιακούς δείκτες είτε το πάνω μέρος των αναλογικών.
ο συμπλέκτης να μην παρεξηγηθώ δεν είναι κούτσουρο αλλά σίγουρα ένα κλικ σκληρότερος από το κανονικό.Μπορεί να χαλαρώσει με το καιρό δεν ξέρω.
-
Κρίμα να μην πάρεις το αυτόματο κιβώτιο στην σειρά 1, αλλά δυστυχώς δεν διατίθεται με το diesel....
Εγώ δεν παρατήρησα πρόβλημα με τα όργανα πάντως.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
ανάλογα το ύψος του τιμονιού θα σου κρύψει είτε τους κάτω ψηφιακούς δείκτες είτε το πάνω μέρος των αναλογικών.ο συμπλέκτης να μην παρεξηγηθώ δεν είναι κούτσουρο αλλά σίγουρα ένα κλικ σκληρότερος από το κανονικό.Μπορεί να χαλαρώσει με το καιρό δεν ξέρω.
Μια σωστα σχεδιασμένη θεση οδήγησης και πάντρεμα με θεση οργάνων πρεπει να σου δείχνει ολα τα όργανα αφου κανεις όλες τις δυνατές ρυθμίσεις καθίσματος και τιμονιού για ύψη οδηγών απο 1.60 ως 1.95. Αν κάποιοι σε οποιαδήποτε ρύθμιση δεν βλέπουν όργανα του ταμπλο χωρις να μετακινούν συνεχώς το κεφάλι τους ψάχνοντας το ταμπλο μιλάμε απλα για μια αποτυχημένη σχεδίαση!
Σχόλια του τυπου εγω τα έβλεπα ολα άρα ολα καλα, δεν ισχύουν γιατι αλλοι απλα ολοι δεν εχουν την ίδια σωματοδομή. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κρίμα να μην πάρεις το αυτόματο κιβώτιο στην σειρά 1, αλλά δυστυχώς δεν διατίθεται με το diesel....
Εγώ δεν παρατήρησα πρόβλημα με τα όργανα πάντως.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
το αυτόματο είναι φωτιά αλλά δεν βγαίνει σε ντίζελ όντως.
για τα όργανα παιδιά νομίζω ότι είναι είναι τελείως αντικειμενικό το ζήτημα ,δεν νομίζω να μπορεσει να βολέψει κανείς όλα τα όργανα μέσα από τη στεφάνη κάτι θα κρύβεται έστω και λίγο εκτός αν χώσει το κεφάλι του μέσα είναι φάουλ της μπεμβε.
Κατά τα άλλα το αμάξι είναι άριστο πρέπει να το πιέσεις πολύ για να βγεί από τις γραμμές του και διορθώνει πανέυκολα το πλαίσιο είναι αλλού .Ότι πρέπει για τουρμποβενζίνα με πολλά αλόγατα .Μετά από 5000 χλμ σε 2 μήνες ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω τη ντιζελοκίνηση (πλην της οικονομίας) αναρωτιέμαι πόσα γούστα θα έβγαζα με ένα διλιτράκι petrol πάνω του
-
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή.
Τελικά αποφάσισα υπέρ του Volvo D2 Livstyl MY15 (Παράδοση το Σεπτέμβριο).
Το οποίο είναι ουσιαστικά μια έκδοση Kinetic με Xenon, Business Pack και το TFT Dashboard.
Σε τιμή πολύ δελεαστική. ¨
Ο λόγος της απόφασης μου ήταν ότι με λιγότερα λεφτά έπαιρνα περισσότερα πράγματα από την Bmw, όπου λόγω πίεσης από τους πωλητές να αποφασίσω άμεσα, δεν υπήρχε κάποιος συνδιασμός που να μου κάνει.
Αλλά όχι ότι συμβιβάστηκα, μου αρέσει τελικά αρκετά το Volvo και ειδικά αυτή η έκδοση Livstyl είναι πολύ δελεαστική.
F20 116d ED vs Volvo V40 d2