-
Συμπλήρωσα ήδη 25.000 km σε 9 μήνες. Έκανα το πρώτο σέρβις (144 €), όλα o.k. Τον χειμώνα κινήθηκα σε χιονοδρομικά και μέρη όπου απέφευγα τα προηγούμενα χρόνια. Ακολούθησα φίλους με RAV-4 (1998) & X-TRAIL (1999), οι οποίοι στην αρχή μειδίασαν όταν το είδαν το (SX-4), αλλά τον χειμώνα δικαιολογηθήκαν, όταν το SUZUKI σκαρφάλωνε άνετα παντού, ότι φορούσα χιονολάστιχα και αυτοί λάστιχα μεικτά (για άσφαλτο και χώμα). Φέτος το καλοκαίρι, πήγα μαζί τους σε αμμουδιές και χωματόδρομους, που δεν τολμούσα τα προηγούμενα χρόνια, περιττό να σας πω ότι κινήθηκε σε άμμο (στο χώμα έτσι και αλλιώς δεν έχει πρόβλημα), έχοντας επιλέξει το SNOW, απίστευτα άνετα, χωρίς ποτέ να επιλέξω το LOCK, όταν τα αλλά δυο κινιόταν σε άμμο μόνο με την μετάδοση στο LOCK, φορώντας εγώ καλοκαιρινά λάστιχα. Πιστεύω την μεγάλη διάφορα κάνει το σύστημα μετάδοσης του SUZUKI, καθώς και η ροπή του κινητήρα. Θα ήθελα λίγο μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος και λίγο κοντύτερη 1η – 2η σχέση για ποιο άνετο σκαρφάλωμα εκτός δρόμου. Από την άλλη όμως το στήσιμο του αυτοκινήτου στην άσφαλτο είναι εξαιρετικό και κάπου δικαιολογείς το μέτριο ύψος για τις εκτός ασφάλτου διαδρομές. Επίσης ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας που δημιουργεί κάποιες αναπηδήσεις στην άσφαλτο, σε δύσκολα κομμάτια, βοηθάει καλύτερα από την ανεξάρτητη ανάρτηση. Δεν είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά σε πάει παντού άνετα ταχύτατα και οικονομικά, εύχομαι και αξιόπιστα αν κρίνω και από το άλλο SUZUKI που έχουμε στην οικογένεια.
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Πωωωω, με εφτιαξες τωρα alatar.!
Το λατρευω και εγω το εργαλειο.
Δε το μετανιωσα καθολου που δεν εδωσα λεφτα στην αναπηρη σαυρα και στην αλλη την αγαμιτη...οπως και στους σωβινιστες γαλλους και τις θυγατρικες τους.
Το επομενο (πρωτα ο θεος) θα ειναι παλι suzuki
η toyota η honda.
Και γιαπωνεζικο βρακι, θα αγοραζα ανετα.χα χα ωραίοι χαρακτηρισμοί...για ποιούς χτυπάει η καμπάνα;
-
ΧΑχαΧΑχα, φοβεροί είστε,
Φίλε lemouz για τα ελαστικά, αμφιταλαντεύομαι τώρα στο να βάλω χιονιού ή όχι, ή θα βάλω πάλι 205/55/17 (είχα αλλάξει τα μαμίσια που ήταν 50άρια) και πήγαν όλα καλά μέχρι στιγμής ή θα δοκιμάσω 215/50/17 που απ'οτι διάβασα μόλις σε κάποια προηγούμενα post(είχα να μπω καιρό στο forum) δοκίμασε με επιτυχία ο φίλος Εκτωρας, αλλά και ένας γνωστός μου.
-
Φιλε alatar δεν ξερω αν θα αλλαξω διασταση (εχει τα αρνητικα και θετικα) αλλα μαρκα ελαστικου και σκεφτομαι να βαλω τα DUNLOP Sport BluResponse χωρις αυτο να σημαινει οτι τα CONTINENTAL δεν ειναι καλα...Το ψαχνω λιγο.Δεν ξερω ποιος φιλος εχει 4χ4 αλλα αφηνοντας το συμπλεκτη ειτε με 1η ειτε με οπισθεν ακουγεται ενα θορυβος και δεν ξερω τι ειναι.
-
Καλησπερα.Εχθες για πρωτη φορα ακουσα ενα θορυβο σταματημενος και εν κινηση(σε μανουβρα) απο το τιμονι,ειναι σαν χτυπος (ντουκ)....Περιεργο ουτε πεζοδρομια ανεβαινω αλλα ουτε το εχω χτυπησει καπου.Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο.
-
Σημερα που το εψαξα καταλαβα οτι το κανει μονο οταν τερματισω την διαδρομη του τιμονιου δεξια ή αριστερα και μετα το κανει συνεχεια.Αστο δοκιμασει και καποιος αλλος μηπως και εχετε το ιδιο προβλημα.....Μαλλον κρεμαγιερα αλλα σε καινουργιο αυτοκινητο? Μεσα στην εβδομαδα θα παω suzuki να το δουνε....
-
Πηγα στην αντιπ/σεια και θα ξεκινησουμε με αλλαγη κολονας τιμονιου.Ψαχτειτε λιγο και αλλοι, ο θορυβος εντοπιζεται ψηλα στο τιμονι αλλα ολα αυτα θα φανουν οταν λυθει το αμαξι.
-
Στις καλοκαιρινές διακοπές οδήγησα αρκετά το S Cross του πατέρα μου και, μεταξύ άλλων, θέλησα να κάνω ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης, έτσι για αντίδοτο στη τρελή κατανάλωση του δικού μου!
Κατάφερα λοιπόν σε επαρχιακή διαδρομή 100χλμ να γράψω 3.8λτ/100χλμ! Ταχύτητες 80-100 το πολύ, συνήθως γύρω στα 90. Με τρία άτομα, χωρίς κλιματισμό, διαδρομή Λευκάδα Αγρίνιο, άρα εκκίνηση και τερματισμός σε 0 υψόμετρο.
Δε το ξανακάνω με τίποτα, πολύ βαρετό. Αν και για να πετύχεις τέτοια κατανάλωση θέλει αρκετή σκέψη, παρατηρητικότητα και 'σχεδιασμό' στο δρόμο. Οπότε κάπως περνάει η ώρα...
-
Βέβαια έτσι δεν χάνει την αξία του το αυτοκίνητο. Εγώ με παρόμοια οδήγηση θα επαιζα στα 4,5. Προφανώς έχει καλές καταναλώσεις. Βέβαια δεν πρέπει να είναι αυτός ο μόνος λόγος αγοράς οχήματος ή και ο κύριος. Τότε δεν θα υπήρχε λογος να κατασκευάζονται τα seat 'cupra'.
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Στις καλοκαιρινές διακοπές οδήγησα αρκετά το S Cross του πατέρα μου και, μεταξύ άλλων, θέλησα να κάνω ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης, έτσι για αντίδοτο στη τρελή κατανάλωση του δικού μου!Κατάφερα λοιπόν σε επαρχιακή διαδρομή 100χλμ να γράψω 3.8λτ/100χλμ! Ταχύτητες 80-100 το πολύ, συνήθως γύρω στα 90. Με τρία άτομα, χωρίς κλιματισμό, διαδρομή Λευκάδα Αγρίνιο, άρα εκκίνηση και τερματισμός σε 0 υψόμετρο.
Δε το ξανακάνω με τίποτα, πολύ βαρετό. Αν και για να πετύχεις τέτοια κατανάλωση θέλει αρκετή σκέψη, παρατηρητικότητα και 'σχεδιασμό' στο δρόμο. Οπότε κάπως περνάει η ώρα...
Στη συγκεκριμένη διαδρομή μια χαρά πήγες αφού σε πολύ λίγα κομμάτια μπορείς να κινηθείς με σχετική ασφάλεια πάνω απο 100!...και προσοχή στα μπλοκα στο Ρίβιο και το Στάνο....
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Στη συγκεκριμένη διαδρομή μια χαρά πήγες αφού σε πολύ λίγα κομμάτια μπορείς να κινηθείς με σχετική ασφάλεια πάνω απο 100!...και προσοχή στα μπλοκα στο Ρίβιο και το Στάνο....Καλά, εκεί γύρω στα 20-22 μου την έκανα την ίδια διαδρομή βράδυ με απίστευτες ταχύτητες. Απορώ πως δε σκοτώθηκα τότε. Στροφές με 160, σχεδόν 200 στις μεγαλύτερες ευθείες. Κυρίως μέχρι Αμφιλοχία, γιατί μετά είναι πιο σφιχτή η διαδρομή. Τότε είχε και καλύτερη άσφαλτο, τώρα είναι σαν ναρκοπέδιο ο δρόμος.
Μάλλον είχα άγιο που λένε, ή αυτοκίνητο με καλά φρένα και που συγχωρούσε λάθη. Και πολλή, πολλή τύχη. Και να 'μαι τώρα, σχεδόν 15 χρόνια μετά, να συζητάω για ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης στην ίδια διαδρομή .
Σόρρυ για το off-topic...
-
Στην Βραζιλια η κορυφαία εκδοσή του SCross κυκλοφορει με λαστιχο 225/50R17
Μαλλον εχουν κανει κατι και το εχουν ψηλωσει γιατι δινει υψος 190 χλστ απο εδαφοςhttp://suzukiveiculos.com.br/novo/Veiculos/S-Cross
Δειτε και το βιντεο με το αμαξι
-
Στις διακοπές ευχαριστήθηκα τον χώρο αποσκευών του αμαξιού. Και τι δεν χώρεσα ! Θα ανεβάσω κάποια στιγμή την φωτό απο το μπαγκάζια.
Φούλ φορτωμένος με γυναίκα και μωρό , σε ανηφόρες με Φούλ κλίμα, και πήγαινε κουμπωμένο στο cc χωρίς να μασάει ! Και όλα αυτά με 5λτ!
-
Έκατσα και διάβασα πάνω απο 6-7 ώρες στο ίντερνετ για τα καύσιμα.
Κατέληξα στα εξής:-
αν το μοτέρ μας κροταλίζει έντονα, αυτό σημαίνει χαμηλός αριθμός κετανίων (υπόψην ότι τα λάδια είναι άψογα και φρεσκοαλλαγμένα).
-
αν το dpf κάνει πολλές αναγεννήσεις, μάλλον το πετρέλαιο που βάζουμε έχει πολυ θείο μέσα.
-
το πολύ θείο 'χαλάει' εν καιρώ το dpf,δηλάδη ελαττώνει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής του, ΑΛΛΑ λιπαίνει τον κινητήρα μας.
-
Στο πετρέλαιο που αναγκάζει το μοτέρ μας να κροταλίζει, παρατηρούμε μεγάλη κατανάλωση καυσίμου (λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε κετάνια).
-
Στο πετρέλαιο που παρατηρούμε πολλές αναγέννησεις στο dpf, ίσως παρατηρήσουμε αύξηση επιδοσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί το αυξημένο θείο που έχει, λιπαίνει τον κινητήρα καλύτερα απο τα υπόλοιπα....λιγότερες τριβές κλπ.
6)Όπως καταλαβαίνετε, ή κρατάς το αυξημένο θείο με το κροτάλισμα και έχεις επιδόσεις και τέλεια λίπανση στο μοτέρ, ή πηγαίνεις στο μηδενικό θείο, με αυξημένες ίσως τριβές,ίσως και θερμοκρασία και κρατάς σε καλή κατάσταση το dpf. -
Ενώ 'προσκυνούσα' της aegean το dforce, στα τελευταία 5-6,000 χλμ το γύρισα σε eko avio. Στρωτή λειτουργία για το μοτέρ μας, χαμηλή κατανάλωση, επειδή το παρατηρώ εδώ και 900 xlm δεν έχω παρατηρήσει αναγέννηση στο dpf.
Προσοχή στα λάδια που βάζουμε,.....ο κατασκευαστής αναφέρει Mid-Saps ACEA C2, λάδια, που σημαίνει με κάποιο ποσοστό θείου μέσα.
Όλα τα παραπάνω, ισχύουν κατ'εμέ πάντα, με την προυπόθεση πως το πρατήριο δεν κλέβει, δε νοθεύει κλπ.
Καλή έρευνα...ανέβασε το αν θες και σε κάποιο θέμα σχετικό με καύσιμα
-
-
Καλησπερα σε ολους.Επισκεψη σημερα στην αντιπροσωπεια ελεγχος τιμονιου, αλλαγη κολωνας τιμονιου κοστος 2000€.Παραγγελια απο Αθηνα, μαλλον την αλλη εβδομαδα θα γινει αλλαγη.Αντιδραση απο Σφακιανακη κεντρικα Αθηνας:μηπως το χτυπησε απο κατω? μηπως το τρακαρε? Αντι να ψαχτουνε μηπως και υπαρχουν ελλατωματικες και σε αλλα οχηματα τον παιζ....Τωρα για το καυσιμο νομιζω οτι στα super diesel οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που δεν τις καταλαβαινουμε απλα θελει προσοχη το πρατηριο.
-
Φίλε lemouz75 σημασία έχει να σου καλύψουν το κόστος. Αν είναι ανόητοι και δεν ενημερώσουν θα αναγκαστούν αυτοί ή κάποιοι άλλοι να επικοινωνήσουν με το εργοστάσιο εάν επαναληφθεί το συμβάν. Βέβαια αστοχίες μπορεί να συμβούν σε όλους και όλα τα αυτοκίνητα. Αυτό δεν αναιρεί την συνολική τους εικόνα. Εκτός και αν η στατιστική γίνει συνήθεια!
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.Επισκεψη σημερα στην αντιπροσωπεια ελεγχος τιμονιου, αλλαγη κολωνας τιμονιου κοστος 2000€.Παραγγελια απο Αθηνα, μαλλον την αλλη εβδομαδα θα γινει αλλαγη.Αντιδραση απο Σφακιανακη κεντρικα Αθηνας:μηπως το χτυπησε απο κατω? μηπως το τρακαρε? Αντι να ψαχτουνε μηπως και υπαρχουν ελλατωματικες και σε αλλα οχηματα τον παιζ....Τωρα για το καυσιμο νομιζω οτι στα super diesel οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που δεν τις καταλαβαινουμε απλα θελει προσοχη το πρατηριο.Θα πληρώσεις κάτι εσυ?
-
Σε ευχαριστω Φοίβο!
Μπορει να εχω και λαθη,δεκτες εννοειται οι παρατητησεις....το diesel ειναι κατι νεο για μενα,την ψαχνω οσο μπορω και ενημερώνω οσο μπορω.Κατι αλλο
http://www.autoblog.gr/2015/08/28/spy-p ... lift-2016/Αν και το τωρινο σχεδιο δε με χαλαει καθολου.
Η μούρη αυτού που φαίνονται στις φωτός δεν έχει καμία σχέση με το τωρινό!
Άλλη μούρη είναι ! Δεν μιλάμε για facelift. Ας το δούμε πρώτα.
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Στην Βραζιλια η κορυφαία εκδοσή του SCross κυκλοφορει με λαστιχο 225/50R17
Μαλλον εχουν κανει κατι και το εχουν ψηλωσει γιατι δινει υψος 190 χλστ απο εδαφοςhttp://suzukiveiculos.com.br/novo/Veiculos/S-Cross
Δειτε και το βιντεο με το αμαξι
Χμμμμ.. Ίντερεστινγκ..!
-
Ωπα ωπα....εσκασε μαγκες.
Λεπτοκαρυα Πιεριας,παρκαρω το εργαλειο μπροστα στην παραλια,παρεα με ενα τακιμι.
Οσοι γνωριζουν,καθομαστε στα καρεκλακια στην αμμουδια.
Κολαση απο κοσμο. Απεναντι,ενας ξενος 50-αρης με την οικογενεια του.
Μας πλησιαζει και με ρωταει: ευχαριστημενος με το s-cross? Απολυτα του απαντω.
Να μην τα πολυλογω,δουλευει στο esztergom της ουγαριας,στο εργοστασιο της suzuki.
Ναταμας, λεω απο μεσα μου,παικταρας αραξε να μιλησουμε.
Το προβλημα με το παραθυρο ειναι γνωστο,θελησαν να ελαφρυνουν τα παντα και ο μηχανισμος πιανει σε ενα σημειο απο δυο που πρεπει κανονικα.Σε κρυα κλιματα δεν υπαρχει θεμα, σε ζεστα οπως εδω ακουγονται τριγμοι. Τα καινουργια μοντελα δεν εχουν θεμα.Μου ειπε σε απταιστα αγγλικα: αν το προσεξεις,θα σε παει παααρα πολλα χρονια το αμαξι.Ειναι φτιαγμενο με την τελευταια λεξη σε τεχνολογια.
Οσον αφορα τη μηχανη,μου ειπε βαλε οτι πετρελαιο θελεις,δεν εχει αναγκη.
Δουλευουν 3 βαρδιες γιατι με το vitara γινεται χαμος απο παραγγελιες.
Τα πρωτα μοντελα ειχαν θεματα και με τη μπογια....τωρα ειναι ολα οκ.
Προβληματα δε βγαζει σε καποιο συγκεκριμενο εξαρτημα,γενικα μου ειπε ειναι πολυ αξιοπιστο.
Για το vitara μου ελεγε συνεχεια, σαν να μου ελεγε οτι επρεπε αυτο να παρω και οχι το scros χαχαχαχα.
Οι μηχανες ερχονται απο την Πολωνια,απο την FPT.Αυτα μαγκες...φοβερος τυπος....σαν ελληνας νταλικερης ηταν χαχαχα
φιλε μου μακεδονα , απο Βεροια ειμαι .
Επειδη εχω παρει το Suzuki Vitara απο περιεγεια τι σου ελεγε ο φιλος μας ??
SUZUKI SX4 SCROSS