-
Σημερα που ξανα ειδα το manual κανει αναγεννηση με 2 τροπους: 1ος αφου αναψει το λαμπακι και πρεπει φυσικα να το οδηγησεις με πανω απο 2000 στροφες μεχρι να σβησει(περιπου 25κμ) και 2ος ειναι ο τροπος που λενε οι φιλοι shopoyk και ο tsabasid...εγω παντως τωρα που το σκεφτομαι εχει γινει αυτο με το ανεβασμα των στροφων στο ρελαντι (100 στροφες παραπανω λεει το manual).Eμενα εκεινο που με απασχολει ειναι αυτο τριξιμο στα 2 παραθυρα μπροστα αλλα και με ταχυτητα απο 110 km και πανω αρκετος θορυβος στη καμπινα....δεν ξερω απο τι ειναι ισως πρεπει να μπω σε καποιο αλλο για να δω αν ειμαι υπερβολικος σ΄αυτο το θεμα.....
-
Λαμπακι αναβει στην περιπτωση αναγεννησης με οδηγηση με πανω απο 2000 στροφες(πρεπει να ειναι βουλωμενο) μεχρι να σβησει περιπου 25κμ...Φανταζομαι σκηνικο να φτασεις παραλια και ξαφνικα να χρειαζεται αναγεννηση και να αρχισεις της βολτες....
-
Συμπλήρωσα ήδη 2.500 km με τα καινούργια ελαστικά MICHELIN Primacy 3 σε διάσταση 215/50-17 95 W XL. Η πρώτες εντυπώσεις: γέμισαν οι ζάντες και οι θολοί, οι ζάντες έχουν επιτέλους λάστιχο και όχι φλούδες ελαστικού, το αυτοκίνητο ψήλωσε μισό πόντο και βελτιώθηκε το κοντέρ με τα πραγματικά χιλιόμετρα που κάνει το αυτοκίνητο. Από τα πρώτα μέτρα η ‘’νευρικότητα’’ που παρουσίαζε το τιμόνι με τα παλιά ελαστικά δεν υφίσταται πλέον, δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση στο τιμόνι, βελτιώθηκε το κράτημα και έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακό το πολύ καλό φρενάρισμα που είχε. Στον βασικό τομέα της άνεσης που καίει πολλούς ιδιοκτήτες του SX-4 με πίεση εμπρός πίσω 2,5 psi, το αυτοκίνητο είναι άλλο αυτοκίνητο, τρομερή άνεση σε μπαλώματα, λακκούβες, γραμμές τραίνου, σπασμένο οδόστρωμα, σαμαράκια. Όπως όλοι μας κάποια στιγμή, έτσι και εγώ είχα την άτυχη στιγμή, έπεσα σε λακκούβα χαράκωμα με τις αριστερές ροδές. Τρομακτικός θόρυβος αλλά ευτυχώς κανένα πρόβλημα με σκασμένα ελαστικά, στράβωμα ζάντας, ή ευθυγράμμιση, ήταν τόσο βαθιά η τρύπα που χτύπησε ο αριστερός χαλκάς πρόσδεσης που έχει το αυτοκίνητο, στην μπροστινή τραβέρσα. Εάν δεν είχα αυτά τα ελαστικά πιστεύω θα ήταν πολύ μεγάλη η ζημιά. Με τους ανεμοθράυστες κανένα πρόβλημα ή τρίξιμο στα τζάμια. Όσον αφορά το φίλτρο DPF δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο να κάνεις, εάν κατά διαστήματα κινείσαι με 2.000 + στροφές για κάποια χιλιόμετρα, το πρόβλημα είναι όταν κάνεις τα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη ή όταν στα ταξίδια κινείσαι με χαμηλές στροφές κατά βάση για οικονομία. Με λίγα λόγια χρειάζεται ένα ξεκάπνισμα που και που.
-
Φιλε Εκτωρα τελικα οι ανεμοθραυστες ειναι της suzuki? ειναι χωνευτοι ή με λαμακια? και ποσο στοιχισαν.Ενδιαφερον αυτο με την αλλαγη διαστασης θα το εχω υποψιν μου αφου εχει αρκετα θετικα και φυσικα την ανεση που ειναι ενα θεματακι.Καλο καλοκαιρι να εχουμε.
-
Είναι χωνευτοί, μπαίνουν και βγαίνουν πολύ εύκολα, είναι τις suzuki και στοίχισαν περίπου 70 €.
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Ήρθα απο Κατερίνη το πρωί....
πήγαινα με 110 σταθερά(τέστ να δω πόσο θα κάψει).
Δοκίμασα για πρώτη φορά με λαμπάκι το diesel της Elin, αυτό το αντιμικροβιακό.
4.2 έγραψε.....(πρώτη φορά είδα τόσο χαμηλό σκορ!)Τέρας οικονομίας...βέβαια στο δρόμο θα με έπιανε ο ύπνος αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Φτου του!ΥΓ: στο καλοχώρι, στα φανάρια, έκανε αναγέννηση το dpf(αυξήθηκαν οι στροφές στο ρελαντί και η μηχανή ακουγόταν παράξενα).
φιλε μου καλημερα...αλλα να σε ρωτησω κατι?μηπως εισαι λιλο υπερβολικος?συγνωμη κιολας δεν ειρωνευομαι...απλα μετα την δημοσιευση σου προσπαθησα να πιασω το ρεκορ σου με αβεο δηλαδη πολυ ελαφρυτερο και κινητηρα Multijet 2 95 hp.το καλυτερο που καταφερα σε αποσταση 50 χιλιομετρων με πιλοτο στα 90 ειναι 3,9 λιτρα....στην επιστροφη με πιλοτο στα 110 καλυτερη επιδοση 4,8 ολα αυτα χωρις κλιμα και στην αθηνων λαμιας..στα λεω ολα αυτα επειδη μου φαινεται πολυ δυσκολο τετοιες καταναλωσεις που αναφερεις....
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
Ήρθα απο Κατερίνη το πρωί....
πήγαινα με 110 σταθερά(τέστ να δω πόσο θα κάψει).
Δοκίμασα για πρώτη φορά με λαμπάκι το diesel της Elin, αυτό το αντιμικροβιακό.
4.2 έγραψε.....(πρώτη φορά είδα τόσο χαμηλό σκορ!)Τέρας οικονομίας...βέβαια στο δρόμο θα με έπιανε ο ύπνος αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Φτου του!ΥΓ: στο καλοχώρι, στα φανάρια, έκανε αναγέννηση το dpf(αυξήθηκαν οι στροφές στο ρελαντί και η μηχανή ακουγόταν παράξενα).
φιλε μου καλημερα...αλλα να σε ρωτησω κατι?μηπως εισαι λιλο υπερβολικος?συγνωμη κιολας δεν ειρωνευομαι...απλα μετα την δημοσιευση σου προσπαθησα να πιασω το ρεκορ σου με αβεο δηλαδη πολυ ελαφρυτερο και κινητηρα Multijet 2 95 hp.το καλυτερο που καταφερα σε αποσταση 50 χιλιομετρων με πιλοτο στα 90 ειναι 3,9 λιτρα....στην επιστροφη με πιλοτο στα 110 καλυτερη επιδοση 4,8 ολα αυτα χωρις κλιμα και στην αθηνων λαμιας..στα λεω ολα αυτα επειδη μου φαινεται πολυ δυσκολο τετοιες καταναλωσεις που αναφερεις....
Ο φίλος είναι όντως λίγο υπερβολικός 4.2 με 110 δεν πέφτεις εκτός αν οδηγείς συνεχώς σε κατηφόρα εκει μπορει να πας και 3.8.
Αλλα εσυ τωρα τι προσπάθησες να τσεκάρεις? τον μο του με αλλο αμάξι και σε αλλο δρόμο? -
Τα 110 σε τι σαλ τα έχεις;
-
Ωx...πάλι τα ίδια με την κατανάλωση....
Θα το ξανακάνω το δρομολόγιο και θα βγάλω φωτός...
Και με λάδι μηχανής που έχει στην πλάτη του 11,000 χλμΦίλε μου το 4χ2 εχεις?
Αν ναι εχουμε την ίδια εκδοςη . Λοιπόν με 6η και 110 σε δρόμο που δεν εχει ευνοϊκή για την καταναλωση κλίση το αμάξι δεν ρίχνει την καταναλωση στο 4.2 . Το δικο μου τουλαχιστον.και μιλάμε για Μ.Ο. Οχι για 5 -10 λεπτα στιγμιαίες καταναλωσεις ή μικρούς μ.ο, λίγων λεπτών και χλμ.Με ευνοϊκή κλίση και 110 εχω δει και καταναλωση 3.8 για κάμποσα χλμ αλλα δεν βγήκα να γράψω οτι πέτυχα τέτοια καταναλωση γιατι θα ηταν παραπλανητικό το νούμερο.
Το νούμερο που πιάνει το αμάξι σε ευθεία με 6η στα 110 ειναι 4.6 , 4.2 με τιποτα. Πολυ δε περισσότερο σε δρόμο με κλίσεις. Ποιο ακριβώς ειναι το δρομολόγιο του 4.2 που πέτυχες? απο Κατερίνη που γράφεις προς τα που?
-
Ετσι συμφωνούμε! Με 110 στο κομμάτι θεσνικη Κατερίνη μονος σου ναι το πιάνεις το 4.6-4.8 . Οχι το 4.2 όμως.
-
υπάρχει τρόπος να δω στιγμιαία κατανάλωση με νούμερα και οχι με την μπάρα που εμφανίζει στην οθόνη?
-
Ο χρήστης kostask1 έγραψε:
υπάρχει τρόπος να δω στιγμιαία κατανάλωση με νούμερα και οχι με την μπάρα που εμφανίζει στην οθόνη?Δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ετσι συμφωνούμε! Με 110 στο κομμάτι θεσνικη Κατερίνη μονος σου ναι το πιάνεις το 4.6-4.8 . Οχι το 4.2 όμως.Tkin73 παράτα την v-power για να δεις καταναλώσεις!
να θολώσω τα νερά;
από παλιό μου ποστ
Άντε να βάλω και εγώ μια φωτο με μικρή κατανάλωση.
Σε αυτοκινητόδρομο, Λιτόχωρο-Θεσσαλονίκη με 110 σταθερά για αρκετά χιλιόμετρα να καίει στα 3.9.
Δεν το ξανακάνω γιατί μου μπαίνουν ιδέες μιζέριας κλπ.
-
Ωπα Ωπα, συγχωρατε με μάγκες.
Έχω την έκδοση 4χ2,diesel εννοείται.
Μιλάω για το κομμάτι Θεσσαλονίκη Κατερίνη. Σήμερα έγραψε 4.8 μετά τα διόδια αιγινιου,και πριν την Κατερίνη κάρφωσε στο 4.6.
Η κατανάλωση 4.2 την πέτυχα το Σάββατο 13/6 αργά το βράδυ στο γυρισμο από Κατερίνη(2 το πρωί),χωρίς καθόλου κίνηση(δεν τράβηξα φώτο οπότε άκυρο).
Και όμως είδα αλλά δεν μου ξαναετυχε οπότε ανακαλω μάγκες.
Θεσσαλονίκη Κατερίνη βλέπω 4.6 με 4.8 που πάλι για μένα είναι αρκετά καλή κατανάλωση.Γνώμη μου: για να γράψεις τη μικρότερη κατανάλωση, πρέπει το dpf να είναι καθαρό,το καύσιμο τέλειο,να είσαι αδειος και ίσως με καλό άνεμο.
Δε σταματώ τις προσπάθειες....θα συνεχίσω με στόχο πάλι το 4.2Έχω προσέξει ότι στην μέτρηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το σημείο που θα το μηδενίσεις.
Αν το κάνεις από στάση και σε ανηφορίτσα, πρέπει να περάσουν αρκετά χμ να μετρήσει σωστά.
Εφαρμόζω το εξής:
Μηδενίζω πάντα εν κινήσει (οχι από στάση), σε ευθεία (οχι ανηφόρα/κατηφόρα), προς την ίδια κατέυθυνση και πάντα στο ίδιο σημείο στα σταθερά δρομολόγια που κάνω. Αμέσως μηδενίζω και την ταχύτητα. Αυτά όταν είμαι μόνος και ποτέ με βροχή ή αέρα κλπ.
πχ
Κλειδί (μετά τον κόμβο μόλις πιάσω την ταχύτητα που θέλω για cc) - Βέροια (κοιτάω τι γράφει πριν τον κόμβο).
Από Βέροια προς Θεσσαλονίκη μηδενίζω στο ύψος της Κουλούρας (σε εκείνο το σημείο είναι επίπεδη η Εγνατία) και κοιτάω στα Μάλγαρα. Όχι Θεσσαλονίκη αφού συνήθως Μάλγαρα - Θεσσαλονίκη έχει κίνηση και σου χαλάει το cc αρκετές φορές.Άλλη μέτρηση είναι μετά τα διόδια Μαλγάρων και μέχρι κόμβο Λιτόχωρου και το αντίστροφο.
Έχω προσέξει ότι η κατανάλωση προς Θεσσαλονίκη είναι πάντα λίγο μικρότερη (υποψιάζομαι οτι εχει ευνοϊκή κλίση).Πάντως τις προάλλες γύριζα προς Θεσσαλονίκη, ερημιά στο δρόμο,
βραδάκι και με όλο το καντράν να αναβοζβήνει συνεχώς για αλλαγή λαδιών.
Με το bluetooth του κινητού ενεργό βρήκα στην τύχη κάτι παλιά από Pink Floyd ummagumma κλπ
Σκέτη ψυχεδέλεια μιλάμε.
Απόλαυση.
Ξέχασα και κατανάλωση και τα πάντα...
https://www.youtube.com/watch?v=TVzW5BO ... p82B5JkoCE -
Μας έχετε σπάσει τα νεύρα εσείς οι πετρελαιάδες με αυτές τις καταναλώσεις.Εγώ πασχίζω να πέσω κάτω από τα 7 λίτρα και εσείς τσακώνεστε ποιος την έχει πιο μικρή από 4.(την κατανάλωση)
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Ετσι συμφωνούμε! Με 110 στο κομμάτι θεσνικη Κατερίνη μονος σου ναι το πιάνεις το 4.6-4.8 . Οχι το 4.2 όμως.
Tkin73 παράτα την v-power για να δεις καταναλώσεις!
να θολώσω τα νερά;
από παλιό μου ποστ
Άντε να βάλω και εγώ μια φωτο με μικρή κατανάλωση.
Σε αυτοκινητόδρομο, Λιτόχωρο-Θεσσαλονίκη με 110 σταθερά για αρκετά χιλιόμετρα να καίει στα 3.9.
Δεν το ξανακάνω γιατί μου μπαίνουν ιδέες μιζέριας κλπ.
Εδώ και 1500 χλμ εχω παρατήσει την shell και το γύρισα στην avin . Μου βγάζει μάλλον λίγα παραπάνω χλμ αν και στον μο δεν βλέπω διαφορα. Εχω κολλημένο στο 5 λτ/100 εδω και 2-3 χιλ. Χλμ που εχω να μηδενίσω κινούμενος κατα βαςη σε ανοικτο δρόμο μεταξυ 90-140
-
Σαββατοκυριακο ταξιδακι Θεσ/νικη-Κομοτηνη, ταχυτητα μ.ο 135km μεση καταναλωση με clima 5.3 με 5.5lit.Πιστευω αρκετα καλα.Πηγα στην αντιπ/εια και ρωτησα για ανεμοθραυστες μονο μπροστα 90ε με 10% εκπτωση 80ε περιπου.Τελικα παρήγγειλα απο car shop climair με 59ε...Οσο για τους θορυβους που εχω πανω απο τα 120 μου ειπαν οτι δεν μπορουν να κανουν κατι εκτος και αν αποφασισει η εταιρια και βαλει πιο χοντρα λαστιχα στις πορτες.
-
Προφανώς στην περίπτωση σου η αρχή διατήρησης της ενέργειας πάει περίπατο. Και εμείς εδώ κάτω στην Πεντέλη έχουμε ένα δρόμο που τα αυτοκίνητα με νεκρά τραβούν την ανηφόρα . Κατά τ αλλά ένα θεματακι βλέπω με τους αεροδυναμικούς θορύβους. Δεν πειράζει πολύ φαντάζομαι!
-
Φιλε SPI_duster δεν καταλαβαινω τι θες να πεις...Αν εννοεις αν με ενδιαφερει μονο η καταναλωση σε πληροφορω οχι απλα δεν τρεχω ποτε με την οικογενεια μου μεσα.Οσο για τους αεροδυναμικούς θορύβους που λες υπαρχουν και εμενα προσωπικα με ενοχλουν αφανταστα γιατι οταν δινεις 23.000ε νομιζω οτι δεν θελεις να εχεις τετοια θεματα....
-
Γενικά φιλε μου παρακολουθώ τα λεγόμενά σου τα οποία χαρακτηρίζονται από ώριμη σύνθεση. Εντούτοις το νούμερο της κατανάλωσης με την μέση ταχύτητα που δίνεις μου φαίνεται χαμηλό συσχετιζομενο με το βάρος και τον ογκο του αυτοκινήτου. Ταπεινά θα σε συμβούλευα να τσεκάρει τις ενδείξεις του υπολογιστή ταξιδιού με τον παραδοσιακο αλλά αλάνθαστο τρόπο. Πλήρωση του ντεπόζιτο και σημείωση της ώρας εκκίνησης του ταξιδιού. Πλήρωση εκ νέου στον τερματισμό και σημείωση της ώρας άφιξης. Εννοείται πως θα μηδενίσει στην αρχή του ταξιδιού τις όποιες προηγούμενες ενδείξεις. Τότε και μόνο θα είσαι σίγουρος για το τι έχεις κάψει. Ο θόρυβος που ακούς πιθανότατα να οφείλεται στους καθρέπτες. Χοντρά μαλακά λάστιχα στις πόρτες και τις 5 πιστεύω πως θα σου έλυναν το πρόβλημα. Φιλικά.
SUZUKI SX4 SCROSS