-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Από τα χιόνια στην Θεσσαλονίκη!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk'Τα βλέπω...' [emoji38]
Τα ρέστα μου
Στάλθηκε από το Mi MIX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βέβαια το χιόνι έχει και τα 'κακά' του
Χτες ανακάλυψα ότι ο μπροστά αριστερά από τους aftermarket λασπωτήρες που είχα πάρει από το aliExpress...έσπασε. Προφανώς θα 'φτιάρισα' κανα χοντρό κομμάτι χιόνι.
Έχει κανείς κανα 'σετ' που δεν το χρειάζεται, ή του έσπασε κανένας και αποφάσισε να τους βγάλει και έχει τον μπροστά αριστερά;
Θα πλερώσω εννοείται -
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Stevve, το πείραξε κάποιος το αυτοκίνητο; Αν δεν το πείραξε κανείς, και πάει καλά στο δρόμο,μην ασχολείσαι αδερφέ.
Το αμάξι είναι βαρετά τέλειο, και με πιάνει και μένα που και που να ψάχνω διάφορα στο αμάξι,από υαλοκαθαριστήρες μυστήριους μέχρι αμορτισέρ εκτός KYB και άλλα πολλά.
Μην ασχολείσαι,να χαίρεσαι το αμάξι σου!Όχι κανείς δεν το πείραξε. Απλά μου ήρθε έτσι να το δω.
Η κολόνα του τιμονιού δεν είναι στο κέντρο της κρεμαγιέρας, οπότε το δεξιά αριστερά βλέποντας την στεφάνη του τιμονιού να μην σε προβληματίζει, είναι θέμα το πώς την σχεδίασαν οι μηχανικοί, τίς μοίρες που στρίβουν οι τροχοί όμως, μπορείς να τις ελέγξεις στο ειδικό μηχάνημα.
Ανισομεγέθη είναι και τα ημιαξόνια μπροστά (σε εγκάρσιο κινητήρα), αλλά και πίσω (όπως στα δικά μας 4κινητα) αλλά δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα του οδομετρου με την εκτίμηση ότι τα προ fl έχουν καλιμπραριστει στη βασική διάσταση ελαστικών (205/60/16) οπότε οι κατεχοντες 205/50/17 δεν διενυαν πραγματικα τα χιλιομετρα που έγραφαν και σχεδόν ισόποσα 'πετυχαιναν' χαμηλότερη κατανάλωση από την πραγματική (πρέπει να το είχε αναφέρει και ο εκτωρας αυτο). Έχοντας αλλάξει σε 205/55/17 παρατήρησα μια εκτόξευση της κατανάλωσης (10%) η οποία μου φαινόταν τραβηγμένη ακόμη και στη βάση του χειρότερου δείκτη οικονομιας (c από b). Σήμερα λοιπόν που έγραψα χλμ αρκετά, παρατήρησα ότι το οδομετρο γράφει λιγότερα (1%) σε σχέση με gps και maps με τη διαφορά αυτή να ισούται με την αντίστοιχη της διαμέτρου του νέου ελαστικού σε σχέση με του βασικού ενώ η άνοδος της πραγματικής ταχύτητας κατά 3,5% σε σχέση με το 2055017 ισούται με τη διαφορά των δύο αντίστοιχων διαμετρων αλλά και των στροφών ανά χλμ, μέγεθος το οποίο πιθανότατα μετρούν και τα δύο όργανα. Έτσι ο τελικός λογαριασμός της αλλαγής ελαστικού για εμέ υπολογίζεται σε περίπου 7% υψηλότερη κατανάλωση με τις 350 μονάδες βάσης (3,5%) να αποδίδονται στην αλλαγή κλάσης από b σε c. Ίσως να το χάνω κάπου βέβαια γιατί από A σε G η κατανάλωση ανεβαίνει 8.2%, by the book πάντα, όλο και όλο αλλά ο συλλογισμός Ίσως να φανεί χρήσιμος ειδικά σε αυτούς που άλλαξαν διάσταση και την ψάχνουν στο καύσιμο..γείτονα
Ο συλλογισμός σου είναι σωστός, ο αισθητήρας ταχύμετρου - οδόμετρου είναι επάνω στο διαφορικό, οπότε μετράει την τελική περιστροφή, χωρίς να γνωρίζει την αλλαγή της διαμέτρου των τροχών όταν την κάνουμε.
Στην διάσταση 205/50 παρουσίαζε χαμηλότερη πραγματική κατανάλωση ο υπολογιστής του αυτοκινήτου από την πραγματική, αφού το αυτοκίνητο διένυε λιγότερα πραγματικά χιλιόμετρα, με την διάσταση που έβαλες 205/55 είσαι πιο κοντά στην σχετική πραγματικότητα που μπορεί να υπολογίσει το αυτοκίνητο, βγάζοντας πάντα εκτός την ποιότητα του ελαστικού, αλλά υπολογίζοντας μόνο την περιφέρεια τουΣτάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μετρωντας με ενα παλιο GPS της MLS(φοραω 55 προφιλ) μου δειχνει στα 120χλμ\ωρα του κοντερ, 117 χλμ και με μια εφαρμογη στο κινητο GPS ΤΑΧΥΜΕΤΡΟ μετρητης αποστασης παλι μου δειχνει 117 χλμ.Δηλαδη αποκλιση 3χλμ με το κοντερ.Αραγε στο ρανταρ της τροχαιας ποσα να δειχνει???
-
Τα ραντάρ της Τροχαίας είναι καλιμπραρισμένα να δείχνουν ακριβώς (στα όρια των ανοχών τους προφανώς). Τα ταχύμετρα, υποχρεωτικά από το Νόμο δείχνουν την ίδια ή μεγαλύτερη ταχύτητα από την πραγματική. Απαγορεύεται να δείχνουν μικρότερη. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τα ρυθμίζουν να δείχνουν λίγο παραπάνω, ώστε να προφυλάσσουν τους πελάτες τους από τα ραντάρ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα ραντάρ της Τροχαίας είναι καλιμπραρισμένα να δείχνουν ακριβώς (στα όρια των ανοχών τους προφανώς). Τα ταχύμετρα, υποχρεωτικά από το Νόμο δείχνουν την ίδια ή μεγαλύτερη ταχύτερη από την πραγματική. Απαγορεύεται να δείχνουν μικρότερη. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τα ρυθμίζουν να δείχνουν λίγο παραπάνω, ώστε να προφυλάσσουν τους πελάτες τους από τα ραντάρ.Ευχαριστώ πατρίδα...
-
Καλησπέρα και από εμένα. Ευτυχής κάτοχος και εγώ από τον Σεπτέμβρη του sx4 allgrip diesel μοντέλο του 2014. Επειδή σκέφτομαι να κανω αναβάθμιση στο μοτέρ θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κάνει κάποιος και αν είχε κάποιο θέμα με την τετρακίνηση.Ευχαριστω
-
Ο χρήστης panos sx4 s-cross έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα. Ευτυχής κάτοχος και εγώ από τον Σεπτέμβρη του sx4 allgrip diesel μοντέλο του 2014. Επειδή σκέφτομαι να κανω αναβάθμιση στο μοτέρ θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κάνει κάποιος και αν είχε κάποιο θέμα με την τετρακίνηση.ΕυχαριστωΓιατί να υπάρξει θέμα με την τετρακίνηση ? καμία σχέση...
-
Σκέφτομαι την προσθήκη αυτού: https://www.italianspeed.eu/en/chiptuni ... -2000.html
Όχι επειδή καίγομαι για τη δύναμη αλλά για τη..φάση. Αν το έχει δοκιμάσει κανείς (αυτό ή κάποιο αντίστοιχο chip) ας σχολιάσει.
Η επιλογή του συγκεκριμένου γίνεται στη βάση του κόστους αλλά και του γεγονότος ότι μιλάμε για Ιταλό κατασκευαστή και Ιταλικό κινητήρα.
Κατά τα λοιπά, όποιος έχει άποψη για τα παρακάτω, καλοδεχούμενη:
- Αυτός κράζει αλλά μάλλον λέει ανοησίες (https://www.myintarweb.co.uk/italian-speed/)
- Μερικοί φοβούνται ότι ο δίσκος δεν θα αντέξει εάν πραγματικά δίνει +40% ροπή.
- Αλλού βρήκα ότι δεν χρειάζονται άλλες μηχανικές βελτιώσεις εκτός από από ένα πρόσθετο (ελεύθερο?) φίλτρο αέρα.
- Έχοντας 1,5 έτος ακόμα εγγύηση, σκέφτομαι ότι, και στραβή να γίνει, με την απεγκατάστασή του η χρήση του είναι μη ιχνηλάσιμη.
-
Εχει μεγαλο ρισκο αυτη η κινηση... Προσωπικά δεν θα το εκανα...
-
Εχει μεγαλο ρισκο αυτη η κινηση... Προσωπικά δεν θα το εκανα...
Μη νομίζεις ότι κι εγώ είμαι ο πιο θαρραλέος σε αυτά. Αλλά τρώγομαι σφόδρα..
-
καθολου τεχνικη η απαντηση γατου: τιποτις με 100 ευρω δεν σου δινει τεσσαρακοντα και πεντε επιπλεον αλογατα, παρα μονο σε ελαφρυνει απο αυτα ακριβως τα 100 ευρω.
κατι σαν δοκιμες σιαλις και τα πλασεμπο τους ειναι... -
Βρε και 15 να μου δώσει μια χαρά είμαι. Επίσης, επειδή ακριβώς είναι ολίγα τα χρήματα, για αυτό και το σκέφτομαι. Να έδινα 500-1000 και να είχα και τραβήγματα, θα λυγούσα..
Πρότεινε όμως και με περισσότερα έουρα αν μπορείς αλλά σε chip καλύτερα.
Στο μεταξύ τους έστειλα και email:
According to the procuct specification, the torque is expected to be increased by 40%, thus reaching 320x1,4 = 448 Nm, while the maximum torque input of the specific gearbox is limited to 350Nm (https://www.autolusso.co.uk/gearbox-C635.html).
What is your comment on this?
-
http://revlimit.gr/index.php?option=com ... Itemid=276
-
Κι εδώ πάνω από 350 η ροπή και όχι chip..
Υ.Γ. Τροποποίηση μηνύματος πώς κάνω;
-
Ξέρουμε πόσο είναι η αντοχή του δίσκου για το 1,4 AWD?
Εγώ πάντως έχω ξαναπεί μόλις τελειώσει η εγγύηση και αφού έχει δοκιμαστεί η αντοχή του 1,4 boosterjet αφού Ιαπωνία και γενικά εξωτερικό το πάνε 165-170 άλογα θα κάνω και εγώ την κίνηση.... αλλά για πρόγραμμα στο dyno όχι chip. -
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Βρε και 15 να μου δώσει μια χαρά είμαι. Επίσης, επειδή ακριβώς είναι ολίγα τα χρήματα, για αυτό και το σκέφτομαι. Να έδινα 500-1000 και να είχα και τραβήγματα, θα λυγούσα..
Πρότεινε όμως και με περισσότερα έουρα αν μπορείς αλλά σε chip καλύτερα.
Στο μεταξύ τους έστειλα και email:
According to the procuct specification, the torque is expected to be increased by 40%, thus reaching 320x1,4 = 448 Nm, while the maximum torque input of the specific gearbox is limited to 350Nm (https://www.autolusso.co.uk/gearbox-C635.html).
What is your comment on this?
Υπάρχει στην Δυτ. Θεσσαλονίκη συνεργάτης τους, έχω βελτιώσει αυτοκίνητο μου σε αυτόν και τον εχω εμπιστοσύνη
https://mega-speed.de/kraftfahrzeuge/pk ... tml#c14814
-
θα κάνω και εγώ την κίνηση
Εσύ είσαι τυχερός που έχεις τη monster..
Υπάρχει στην Δυτ. Θεσσαλονίκη συνεργάτης τους, έχω βελτιώσει αυτοκίνητο μου σε αυτόν και τον εχω εμπιστοσύνη
https://mega-speed.de/kraftfahrzeuge/pk ... tml#c14814
Τhanx Έκτωρα. Αν και γενικά ψάχνω chip και ψιλοεξειδικευμένο στον κινητήρα μας, όπως και αυτό.
http://www.novitec-sportiva.com/en/30-N ... il-5?c=169Στην Abarth δεν είδα κάτι.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Εσύ είσαι τυχερός που έχεις τη monster..
ι.
δεν λέει κάτι άλλο σασμάν το swift άλλο το All grip εάν είχα το δκιίνητο θα έλεγα ναι αλλά δεν ξέρω εάν είναι το ίδιο ακριβώς.
-
Ο Ιταλός απάντησε γρήγορα αλλά η ποιότητα της απάντησης είναι...ελεγχόμενη.
Βάλε λέει τον χάρτη Speed (και όχι τον Race) που αυξάνει τη ροπή κατά 25%, ενώ την ισχύ και πάλι κατά 41hp, και τη φτάνει @360 περίπου (εδώ τα νούμερα λίγο χωλαίνουν). Κατά τα λοιπά στο site γράφει: 'All maps meet our standards of quality, and offer the best performance, while remaining within the design limits of the engine.' Εντάξει, το κιβώτιο δεν είναι...μηχανή, οπότε εγώ είμαι ο περίεργος.
Όλα αυτά ενδεχομένως να είναι μάταια αφού, όπως υπαινίσσεται και ο γάτος, κάτω από 20 ευρώ το κιλό και το άλογο δύσκολα να αγοράσεις. Από την άλλη ... και εάν σου κάτσει;
SUZUKI SX4 SCROSS