-
Ε σίγουρα ένα χαμηλό πάει καλύτερα στην άσφαλτο.
-
Εχω το αυτόματο και είμαι ευχαριστημένος. Ξεκούραστη οδήγηση μέσα και έξω απο την πόλη, σχετικά χαμηλή κατανάλωση.
Μόνο αρνητικό με το αυτόματο είναι ότι σε χαμηλές ταχύτηες ίσως κατεβάζει μόνο του σχέση χωρίς να χρειάζεται οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις το βγάζω απο το D και παίζω με την πεταλιέρα στο τιμόνι.Στην Κρήτη δεν σου χρειάζεται το 4x4 εκτός αν έχεις πολλά πάρε-δώσε με Ομαλό, Οροπέδιο ή Ψηλορείτη.
Επίσης αμα έμενα Φλώρινα, Καστορία και σε μέρος με χιόνια γενικότερα, ok θα πηγαινα στο 4x4.
Το αμάξι έχει καλό κράτημα ακόμα και σαν δικίνητο. -
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Εγώ θα σου έλεγα ότι αν οι χώροι είναι το θέμα σου, να πας σε κάποιο sedan ή station vagon.
Και περισσότεροι χώροι απ' το S-Cross και καλύτερη 'ασφάλτινη' συμπεριφορά.Σαν παράπονο φαίνεται αυτό ..
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Εγώ θα σου έλεγα ότι αν οι χώροι είναι το θέμα σου, να πας σε κάποιο sedan ή station vagon.
Και περισσότεροι χώροι απ' το S-Cross και καλύτερη 'ασφάλτινη' συμπεριφορά.Σαν παράπονο φαίνεται αυτό ..
Εμένα ο χώρος μου αρκεί.
Απλά, αν ο μοναδικός λόγος που θέλει κάποιος να αγοράσει το S-Cross είναι για τους χώρους του, σίγουρα υπάρχουν και με μεγαλύτερους χώρους.
Και αν δεν σε ενδιαφέρει το χώμα, ποιός ο λόγος να πάρεις ένα αυτοκίνητο με 18cm απόσταση από το έδαφος και υψηλότερο κέντρο βάρους από ένα άλλο που θα είναι ΚΑΙ χαμηλότερο ΚΑΙ με μεγαλύτερους χώρους;I Love my S-Cross.... αλλά δεν είμαι και fan-boy
-
Εγώ ας πούμε το επέλεξα χωρίς να πατάω χώμα.Το είχα οδηγήσει τρεις φορές μου άρεσε που είχε νεύρο, έστριβε καλά και είχε χώρους.Εναλλακτικες τότε είχα το Focus 1,5 (πολύ μικρό και πιο αργο) Το Hyundai i30 1,4 tgi hatch (πιο μικρό και αργό) και μέχρι εκεί.Group V επειδή τα ξέρω δεν πήγα να τα δω καν.Ακομα βέβαια δεν έχω πάρει το θάρρος του να το πιέσω να δω τι μπορεί να κάνει σε στροφές.
Το προηγούμενο αμάξι φορούσε coilover και ήταν χαμηλόμενο από μαμά 3cm.Αυτη την αίσθηση την κάρτ δεν μου τη δίνει φυσικά το scross(και μερικές φορές μου λείπει) αλλά και τα σφραγίσματα που είχα χάσει καθώς επίσης και τα γκαπ που άκουγα από μεγάλες λακούβες τα ξέχασα τελείως. -
To focus πλέον έχει μεγάλους χώρους μέσα πλην του Πορτ παγκαζ. Έχει καμία επαφή το s cross μαζί του από άποψη τιμής;
-
Δεν έχω οδηγήσει ακόμη το S-Cross, υποθέτω όμως ότι όντως μπορεί να υστερεί ως προς την οδηγική συμπεριφορά σε σχέση με άλλα χαμηλότερα αυτοκίνητα. Το θέμα όμως είναι ότι με ένα sedan ή station wagon ανεβαίνεις 20-30 εκατοστά σε διαστάσεις, κάτι που έχει μια σχετική επίπτωση αν ζεις και κινείσαι σε κέντρο πόλης. Και ναι ξέρω ότι για πολλούς SUV και κέντρο πόλης (όχι Αθήνα) είναι πράγματα ασύμβατα, το S-Cross όμως φαίνεται ότι αποτελεί έναν καλό συνδυασμό: περιορισμένες σχετικά διαστάσεις, μεγάλο χώρο αποσκευών, αξιοπιστία, πολύ αξιοπρεπή οδηγική συμπεριφορά και οικονομία στην κατανάλωση, αντίστοιχη με αυτή πολλών hatch.
Πολλή διαφήμιση του κάνω κι ακόμη δεν το έχω οδηγήσει! -
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
To focus πλέον έχει μεγάλους χώρους μέσα πλην του Πορτ παγκαζ. Έχει καμία επαφή το s cross μαζί του από άποψη τιμής;Όπως το είπες πλέον... τότε ήταν άκυρο ως οικογενειακό.Επισης και τώρα υστερεί στο Πορτ παγκαζ.....οπότε πάλι πρέπει να το ζυγίσεις καλά.Τη δεύτερη ερώτηση δεν την πολύ κατάλαβα.Βεβσια είναι πολύ πιο σπορτίφ από το s Έτσι είναι κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.
Το scross πάντως δεν είναι suv,ενα Crossover ή ένα ελάχιστα υπερηψωμενο hatchback είναι. -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
To focus πλέον έχει μεγάλους χώρους μέσα πλην του Πορτ παγκαζ. Έχει καμία επαφή το s cross μαζί του από άποψη τιμής;
Όπως το είπες πλέον... τότε ήταν άκυρο ως οικογενειακό.Επισης και τώρα υστερεί στο Πορτ παγκαζ.....οπότε πάλι πρέπει να το ζυγίσεις καλά.Τη δεύτερη ερώτηση δεν την πολύ κατάλαβα.Βεβσια είναι πολύ πιο σπορτίφ από το s Έτσι είναι κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.
Το scross πάντως δεν είναι suv,ενα Crossover ή ένα ελάχιστα υπερηψωμενο hatchback είναι.Όπως το αναλύει η Suzuki το SX4 παίζει και στις 3 κατηγορίες:
https://auto.suzuki.gr/news/poies-oi-di ... ssover-4x4
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φοκους σε σχέση με scross τιμολογιακα;
-
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους. Τιμολογιακα το Suzuki 1.4 είναι πολύ πιο φτηνό από το focus αφου στα 20.000€ που έχει, παίρνεις το focus st line το 1000αρι 3κυλινδρο με τα ίδια λεφτά.... το Suzuki υπερτερεί σε μοτέρ, ειναι πολυ πιο ελαφρύ και εχει πλουσιοτερο εξοπλισμό, αφου έχει στάνταρ σε αυτά τα χρήματα, full led προβολείς, 2ζωνικο κλιματισμο, θερμ. Καθίσματα...βαλε και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, οπότε καταλαβαινεις γιατί αποτελεί καλύτερη πρόταση από το Φορντ για οικογενειακο αμαξι
-
Το Focus είναι πολύ πιο sportive ,είναι αμάξι για τον οδηγό, και αυτό είναι αναμφισβήτητο.Αλλα για οικογενειακό έχει θέματα ,το καινούργιο όχι τόσο πλέον αλλά το προηγούμενο ήταν αμάξι για ζευγάρι.Παντως εγώ δεν πίστευα ποτέ ότι ένα από τα κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου θα ήταν το Πορτ παγκαζ και μετά τα οδηγό- κεντρικά χαρακτηριστικά.Τα οποία ήταν στα άμεσα μου κριτήρια ακόμη και τώρα.Παλια πήγαινα σε αντιπροσωπείες και χαζεύαμε αυτοκίνητα (προ διαδόχου) και έβλεπα κάποιους να κοιτάνε τους χώρους αποσκευών και έλεγα 'Καλά ποιος χ@ζος επιλέγει αμαξι με βάση το πόρτα παγκαζ στα κριτήρια του'Τώρα τον βλέπω στον καθρέφτη τον ΑΝΟΗΤΟ αυτόν.
-
Ωραία.. Άρα η σουζουκι έχει και στο scross τη γνωστή συνταγή χώροι, μοτέρ, βάρος, τιμή, εξοπλισμός..
Το φοκους το είδα από κοντά. Όλα καλά, απλά με χαλάει το wannabe premium κόμπλεξ που βγάζει στο εσωτερικό του με το υπερβολικό φόρτωμα σε υλικά, τις έξτρα προσθήκες σε εξωτερικά πλαστικά Π.Χ. στις πόρτες και άλλα παρόμοια. Άχρηστα cosmetics που στέλνουν κ το βαρος στο Θεό.. Π. χ ένα πεζό 308 μέσα έξω είναι elegant και ταυτόχρονα απλό και μινιμαλ -
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ. Εδώ και ένα μήνα είμαι κάτοχος sx-4 s-cross και ψάχνοντας στο διαδίκτυο συζητησεις για το αυτοκίνητο έπεσα πάνω σας.
Μιας και είναι το πρώτο καινούργιο αυτοκίνητο που έχω στην κατοχή μου προβληματιζομαι με τον καθαρισμό του. Εάν μπορεί κάποιος να μου συστήσει κάποιο υλικό για καθαρισμό του εσωτερικού (ταμπλό-πλαστικά).
Για το εξωτερικό έχω παραγγείλει το New car kit (Meguiar’s), δεν ξέρω εάν έκανα καλά, θα σας πω εντυπώσεις.
Την πρώτη φορά που το έπλυνα με απλό σφουγγάρι και σαπούνι για πιάτα το πλαστικό σημείο του προφυλακτήρα που είναι πίσω από τις ρόδες μετά το πλύσιμο είχε ακόμα ίχνη από τη σκόνη που είχε καθησει πριν το πλύνω. Βέβαια δεν το σκουπησα μετά το πλύσιμο. Τέλος πάντων εάν έχετε υπόψη σας κάποια αλοιφή η τρόπο καθαρισμου για προφυλακτηρα είμαι όλος αυτιά.Χρόνια Πολλά και καλά καλές γιορτές να έχουμε
Στάλθηκε από το Mi MIX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης christos-metis έγραψε:
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ. Εδώ και ένα μήνα είμαι κάτοχος sx-4 s-cross και ψάχνοντας στο διαδίκτυο συζητησεις για το αυτοκίνητο έπεσα πάνω σας.Μιας και είναι το πρώτο καινούργιο αυτοκίνητο που έχω στην κατοχή μου προβληματιζομαι με τον καθαρισμό του. Εάν μπορεί κάποιος να μου συστήσει κάποιο υλικό για καθαρισμό του εσωτερικού (ταμπλό-πλαστικά).
Για το εξωτερικό έχω παραγγείλει το New car kit (Meguiar’s), δεν ξέρω εάν έκανα καλά, θα σας πω εντυπώσεις.
Την πρώτη φορά που το έπλυνα με απλό σφουγγάρι και σαπούνι για πιάτα το πλαστικό σημείο του προφυλακτήρα που είναι πίσω από τις ρόδες μετά το πλύσιμο είχε ακόμα ίχνη από τη σκόνη που είχε καθησει πριν το πλύνω. Βέβαια δεν το σκουπησα μετά το πλύσιμο. Τέλος πάντων εάν έχετε υπόψη σας κάποια αλοιφή η τρόπο καθαρισμου για προφυλακτηρα είμαι όλος αυτιά.Χρόνια Πολλά και καλά καλές γιορτές να έχουμε
Με σαπούνι για πιάτα γιατί το έπλυνες ? για να διαλυθούν εύκολα τα λίπη ?
-
[emoji23][emoji23][emoji23]
-
Αν απλά θέλεις να καθαρίσεις τα πλαστικά του εσωτερικού, ένα απλό APC φτάνει...ψεκάζει,το αφήνεις ένα πεντάλεπτο και μετα το σκουπίζεις με ένα πανάκι μικροινών....τόσο απλό. Αν θέλεις να κάνεις και ενυδάτωση βάζεις car pro pearl και καθάρισες για πολύ καιρό. Μετα θα καθαρίζει στο λεπτό με μόνο ένα πέρασμα με πανάκι.
-
Καλοταξιδο φιλε.Ποτε μα ποτε δεν πλενουμε το αμαξι με υγρα πιατων πλυντηριων κλπ.Υπαρχουν εξαιρετικα προιοντα-σαμπουαν αυτοκινητου πχ ( Sonax εξαιρετικο) που αφαιρουν τα παντα και γυαλιζει σαν καινουργιο.Δεν πλενουμε με το ιδιο σφουγγαρι το αμαξι και μετα τα τζαμια και τις ζαντες..Τα μαυρα πλαστικα γυρω γυρω κανουν γρατζουνιες πολυ ευκολα....Το εσωτερικο απο την αρχη που το εχω το καθαριζω μονο με Swiffer Πανάκια που αφαιρουν την σκονη.Δεν βαζω τιποτα αλλο πανω στο ταμπλο του αμαξιου....
-
Και ένα υγρό καθαριστικό γενικής χρήσης (αυτά που διαλύονται στο νερό) μια χαρά δουλειά κάνει.
-
Και η πρώτη απογοήτευση για μένα προσωπικά ήρθε.Εψαξα σήμερα να δω το υπάρχει για το SX4 μου από θέμα ανάρτησης coilover και.......Δεν υπάρχει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Αντίθετα για το Vitara υπάρχουν σχεδόν τα πάντα.Bilstein coilover χαμηλωματος έως 5ποντους καθώς επίσης και ανύψωσης ανάλογα τα γούστα.Σκετα αμορτισέρ τα πάντα πιο σκληρά πιο
μαλακα κλπ .
Επισης όλες σχεδόν οι εταιρίες βγάζουν coilover για το Vitara XYZ,BC RACING κλπ.Για το sx4 βγάζουν μόνο για το απλό το παλιό.
Αυτό ήταν ήττα...
SUZUKI SX4 SCROSS