-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Το αμαξι(και το vitara) ειναι λιρα 100 και καποιοι νομιζουν οτι βρηκανε παπα για να θαψουν 30 ζωντανους...
Κλασικη ελληνικη τακτικη ταξιτζη απο Κεφαλλονια που επαιρνε επιδομα τυφλου και πεθαμενων που εδιναν απο το υπερπεραν συνταξη στα παιδια τους....εις υγειαν των κοροιδων.
Το αμαξι δε βγαζει θεματα και μερικοι βαρανε στα αναλωσιμα.Αυτο λεγεται πουστια. Απο εδω και στο εξης,ουτε σεντς στις αντιπροσωπειες.Μονο για μηδενισμα του μετρητη της αλλαγης λαδιων.
Ηρα.
'Το αμαξι δε βγαζει θεματα'
ΔΕΝ θα συνεχισω αλλο την συζητηση θα κανονισουμε για καφε Tkin73 και εφοσον ερθεις θα τα πουμε και θα δεις οτι συμφωνουμε....
-
Φιλε και συναγωνιστη lemouz, οταν πας για αλλαγη λαδιων στην αντιπροσωπεια, χρησιμοποιουν ΡΟΠΟΚΛΕΙΔΟ για να σφιξουν την ταπα του καρτερ και να σφιξουν το μπλουμ του φιλτρου λαδιου;
ΟΧΙ....το ξερεις οτι το μανιουαλ γραφει για ροπη στρεψης και των δυο αυτων βιδων; Γιατι δε χρησιμοποιει ροποκλειδο το μαγαζι αφου πληρωνεται 50 ευρω για αλλαγη λαδιων;
Aftermarket μεχρι το θανατο....130,000χλμ και εχω καταναλωση 4,4λτ/100χλμ πηγαινοντας με 110 και το λαδι μαυριζει μετα απο 3,000χλμ μετα απο καθε αλλαγη λαδιων...
Ηρα.
-
Αν υποθέσουμε ότι έχουν ροποκλειδο να είσαι σίγουρος ότι είναι αστραφτερό και τσιλικο γιατί δεν το χρησιμοποιούν ποτέ.
Γιατί απλα κανείς δεν ελέγχει τον μαστορα που εννοείται αυτός ξέρει πόσο σφίξιμο θέλει εμπειρικά!
Αν τον ζορισει κάποιος να το χρησιμοποιήσει θα ζητήσει αύξηση γιατί του κάνουν την δουλειά δυσκολότερη.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εσυ japan το ειδες σε κανεναν μαστορα να το χρησιμοποιει? ναι και στους τροχους θελει ροποκλειδο αλλα δεν... στην μονη δουλεια που το ειδα ειναι στην δικη μου.Αν εσυ που δεν πληρωνεις 50€ το χρησιμοποιουν τοτε μπραβο εχεις πετυχει το ιδανικο...
Επειδη με λυπη βλεπω οτι καποιοι διαβαζετε οτι μονο εσεις θελετε να διαβασατε και αν απο την παραπανω συζητηση καταλαβατε οτι ειμαι συνηγορος των εκαστοτε αντιπ\ειων λυπαμαι που εχασα τζαμπα τον χρονο μου εδω μεσα.... -
Ό,τι βιδώνεται πάνω σε ένα αμάξι, δίνει ο κατασκευαστής νούμερο ροπής.
Τι περιμένατε να γράφει, βίδωσε το όσο πάει με το χέρι; -
Ο κατασκευαστής λέει σε τόμους τα πάντα. Το θέμα είναι τι εφαρμόζεται από αυτά. Στην πράξη το καλύτερο σενάριο είναι να το κάνουν μια φορά με δυναμοκλειδο για να δουν πόσο σφίξιμο θέλει και μετά πανε εμπειρικά στο περίπου.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτο θελω να γραψω και ξεσηκωθηκε ο φιλος lemouz.
Οι αντιπροσωπειες δε σεβονται την περιουσια μας και συναμα χρεωνουν οσο θελουν με το προσχημα οτι γνωριζουν καλυτερα το αυτοκινητο.
Και ρωταω το ροποκλειδο που ειναι; Τα 50 ευρω εργατικα συν καπελο στα λαδια συν καπελο στο φιλτρο λαδιου, στο δρομο τα βρηκαμε;Ενταξει αν παιζει κανενας να ειναι σωματεμπορος η εμπορος οπλων τα δινει ανετα. Εγω προσωπικα δε μπορω να τα δωσω.
θεωρω μεγαλη κοροιδια 18 ευρω το λιτρο λαδιου και 23 ευρω φιλτρο λαδιου. Φοβερο λαδι το eneos 0w30. Το ξαναγραψα ειχα πεταχτει Πτολεμαιδα οταν το πρωτοαγορασα και το ιδιο βραδυ επεσε στους μηδεν η εξωτερικη θερμοκρασια. Την αλλη μερα βαζω μπρος, ακουω ζζζζγγγγγγντουπζζζζβζζ ωπα λεω παει το μοτερ...τρελο λαδι της αντιπροσωπειας.
Φιλτρο λαδιου ufi απο το internet ευκολα 10 ευρω μαζι με μεταφορικα.
Μαγκες το χρημα δυσκολα βγαινει. Αν τα εχετε εσεις πολλα, πηγαιντε καντε τους μαγκες.
-
Κατι αλλο: η giulietta με το ιδιο κιβωτιο c635mt(σχεδον χωρις τις ντιζες) φοραει βαλβολινες tutela gearforce 75w (σκετο 75-αρι).
Αντιπροσωπεια φορανε καποιες suzuki 75w80 απο βαρελι, μαλλον αυτες που φορουσε και το liana 10 χρονια πριν.
Δε θελω να πω για υγρα φρενων...
Ο καθενας κανει οτι θελει με την περιουσια του.
Να στε καλα.
-
Φίλε japanese καλά κάνεις και τα ψάχνεις έχεις το μεράκι τον χρόνο και τις γνώσεις. Εδώ μιλάμε για πιο χοντρές αστοχίες ! Αυτά που περιγράφεις εσύ έτσι κι αλλιώς είναι ψιλά γράμματα για τους περισσότερους που δεν μπορούν να τα κοντρολαρουν
-
Φιλε tkin, ξερεις ποτε ξεκινησα να τα ψαχνω; Στις 40,000 χλμ οταν ζητησα απο την αντιπροσωπεια να ελεγξει τις βαλβολινες.
Θυμαμαι οτι ο μηχανικος ανοιξε την πλαινη ταπα του κιβωτιου και δεν εσταξε τιποτα! Εβαλε δαχτυλο μεσα και μου ειπε: οκ ολα καλα.
Αυτη η δυσκολια στο κουμπωμα της δευτερας δε γινεται να συνεχιστει. Εψαξα απειρες ωρες φορουμς,εστειλα emails μου απαντησαν να γινει overfill το κιβωτιο γιατι το γραναζι της δευτερας μενει χωρις αρκετη λιπανση.Το εκανα σε συνεργειο δικο μου εστρωσε αλλα οχι εντελως.Μετα διαβασα για τις tutela 75w η τις castrol 75w90 multivehicle, και ειμαι απο τις 45,000 περιπου με μια διορθωμενη δευτερα κατα 80% και βαλε( στα κρυα παντα κλωτσαει η δευτερα).
Ουτε ειδικες γνωσεις ουτε κατι εξαιρετικο. Απλα εγω προσωπικα ψαχνω το κατι καλυτερο.Μεχρι στιγμης δεν την εχω πατησει....
Ηρακλης.
Υγ: ελα να βγουμε για καφε με εκτωρα και lemouz να μιλησουμε απο κοντα.
-
Από Σεπτέμβρη να το κανονίσουμε
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Η πωλητρια επρεπε να παρει την αδεια του προϊσταμένου της με σκοπο να κρατησει ανοιχτο το καταστημα για να εξυπηρετησει μια ειδικη σαν και αυτην περιπτωση.Ισως να εκλεινε τα φωτα της εκθεσης ωστε να μην ερθει αλλος πελατης αλλα με καποιον τροπο να περιμενει ενα ευλογο χρονικο διαστημα τον πελατη της που ειναι σε μεγαλη και εκτακτη αναγκη.
Απο την στιγμη που δεν ενδιαφερθηκε για την εικονα της επιχειρησης οπου δουλευει απεναντι σε εναν πελατη τους και δεν καλυψε τη θεση της με την ερωτηση προς τον ιδιοκτητη ή προισταμενο της, για μενα πρεπει ειτε να γινει εντονη συσταση για πρωτη φορα και στην δευτερη να αφησει τη θεση της για εναν αλλο πωλητη/τρια που ενδιαφερεται για την επιχειρηση οπου δουλευει και ενδιαφερεται για την εικονα της προς τα εξω.
Οι εργαζομενοι πρεπει να παιρνουν πρωτοβουλιες με σκοπο την αναπτυξη της επιχειρησης, διευκολυνσης των εργασιων τους και κατ επεκταση της εργασιας τους. Ακομα και αν η πρωτοβουλια ειναι λαθος συγχωρηται καθως εξεταζεται ο σκοπος αυτης. Αν ομως η πρωτοβουλια υποβαθμιζει την επιχειρηση με σκοπο την απαξιωση της στους πελατες της εναντι ενος αυστηρου πρωτοκολου οπως π.χ κλεισημο στις 8.00 το βραδυ, ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι ειτε η επιχειρηση οδευει προς κλεισιμο ειτε ο εργαζομενος δεν ειναι σε θεση να υπερασπιστει απεναντι στις δυσκολιες την εικονα της επιχειρησης και οδευει προς αλλη θεση ή προς το σπιτι του.
Απο την αλλη και η επιχειρηση πρεπει να φροντιζει τους εργαζομενους της προκειμενου να αναπτυξουν το αισθημα ευθυνης προς τα συμφεροντα της επιχειρησης. Οχι μονο να απαιτει επιδοσεις και ανταποκριση στις δυακολιες.
Το αποτελεσμα ομως μετρα απεναντι στον πελατη, συνεπως την αρνητικη κριτικη την δεχεται συνολικα ολοκληρη η επιχειρηση.
Αν θα έρθει ο έλεγχος του ΙΚΑ και την βρει εκτός ωραρίου και αρχίσει τις καμπάνες, θα πληρώσει τα πρόστιμα ο πελάτης; Αυτά δεν είναι δουλειά των υπαλλήλων και στην τελική αυτοί πληρώνονται για το 8ωρό τους!!! Αν θέλει ο ιδιοκτήτης να μείνει και να περιμένει, δικαίωμά του.
-
Εφοσον δουλεψε παραπανω απο το συμφωνηθεν, πρεπει να αποζημιωθεί με υπερωρια.
Να δηλωθει ως υπερωρια λογω εκτακτης αναγκης.Περα ομως, απο το τεχνικο του θεματος και στην ουσια. Μιας και η ελαστικοτητα ειναι το ζητουμενο στις εργασιακες σχεσεις και απο τις δυο πλευρες, θεωρω πως δεν ειναι παραλογο να κλεισει επισημα η εκθεση, συμφωνα με το ωραριο αλλα να γινει μια εκτακτη εξαιρεση για ενα χρονικο διαστημα που θα συναινεσει και ο προισταμενος, προκειμενου να εξυπηρετηθει ενας πελατης σε μεγαλη αναγκη.
Ο πελατης δεν ειναι ο εχθρος αλλα ο κατ επιλογη εργοδοτης ολης της επιχειρησης.
Ο εργαζομενος θεωρητικα τουλαχιστον επελεξε μια εργασια που του δινει χαρα και εσωτερικη πληρωση και συνεπως με τη διατηρηση αυτης της σχεσης με τους πελατες, θα πρεπει να ειναι θεωρητικα και παλι η επιδιωξη του, προκειμενου να μπορει να εχει και να διατηρησει την εσωτερικη πληρωση.Το ζητουμεμο ειναι οτι τετοιες συμπεριφορες διωχνουν τον πελατη ο οποιος δεν ζητα κατι το παραλογο απλα μια εξαιρεση σε μεγαλη αναγκη. Αργοτερα οταν οι πελατες θα ειναι λιγοτεροι θα ζητηθει απο τους υπαλληλους να βαλουν πλατη στα οικονομικα της επιχειρησης, γεγονος που ειναι καταστροφικο για τις οικογενειες τους καθως και για την αξιοπρεπεια τους.
Το χειροτερο και τραγικοτατο ειναι να τημωρηθουν με τετοιες καταστασεις εργαζομενοι που δειχνουν ζηλο και αγαπη στην εργασια τους καθως τα προβληματα επηρεαζουν το συνολο της επιχειρησης.
Και για αυτο συμπεριφορες που επηρεαζουν μια επιχειρηση και την εικονα της στους πελατες της, και κατα συνεπεια την αξιοπρεπεια και των αλλων εργαζομενων και των οικογενειων τους, πρεπει αυστηρως να αντιμετοπιζονται οχι για λογους εκδίκησης, αλλα για λογους προστασιας των υπολοιπων οικογενειων.Στο συγκεκριμενο περιστατικο για 6 λεπτα της ωρας, συν τις καποιες συννενοησεις, δηλαδη για συνολικα εικοσι λεπτα με μιση ωρα, ολος ο ντουνιας εμαθε για την μη επαγγελματικη συμπεριφορα απεναντι σε μια εκτακτη αναγκη αυτης της επιχειρησης.
Ολοι οι ενδιαφερομενοι το εχουν μαθει και ιδιαιτερα σε τοπικο επιπεδο.
Ειναι σημαντικο κομματι η συνολικη εικονα, και εντασσεται σε μια γενικοτερη φιλοσοφια που ονομαζεται ολικη ποιοτητα. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Μιας και η ελαστικοτητα ειναι το ζητουμενο στις εργασιακες σχεσειςΠοιος το λέει αυτό; Αυστηρή τήρηση του Νόμου!!!
Ο εργαζομενος θεωρητικα τουλαχιστον επελεξε μια εργασια που του δινει χαρα και εσωτερικη πληρωση και συνεπως με τη διατηρηση αυτης της σχεσης με τους πελατες, θα πρεπει να ειναι θεωρητικα και παλι η επιδιωξη του, προκειμενου να μπορει να εχει και να διατηρησει την εσωτερικη πληρωση.
Ειλικρινά, το πολύ internal marketing βλάπτει... Και μιλάω ως πρώην εργοδότης. Άκου εκεί εργασία και χαρά... Να λένε κι ευχαριστώ που έχουν δουλειά;
Εφοσον δουλεψε παραπανω απο το συμφωνηθεν, πρεπει να αποζημιωθεί με υπερωρια.
Να δηλωθει ως υπερωρια λογω εκτακτης αναγκης.Στην Ελλάδα... καλή τύχη!!!
Το ζητουμεμο ειναι οτι τετοιες συμπεριφορες διωχνουν τον πελατη ο οποιος δεν ζητα κατι το παραλογο απλα μια εξαιρεση σε μεγαλη αναγκη.
Αυτό το ζητάς από τον εργοδότη ή έστω τον αντ' αυτού, όχι από τον υπάλληλο.
θα πρεπει να ειναι θεωρητικα και παλι η επιδιωξη του, προκειμενου να μπορει να εχει και να διατηρησει την εσωτερικη πληρωση.
Αυτό το κουόταρα, επειδή απλά είναι διασκεδαστικό.
ο συγκεκριμενο περισρατικο για 6 λεπτα της ωρας, συν τις καποιες συννενοησεις, δηλαδη για συνολικα εικοσι λεπτα με μιση ωρα, ολος ο ντουνιας εμαθε για την μη επαγγελματικη συμπεριφορα απεναντι σε μια εκτακτη αναγκη αυτης της επιχειρησης.
Ολοι οι ενδιαφερομενοι το εχουν μαθει και ιδιαιτερα σε τοπικο επιπεδο.Προσωπικά, αν δούλευα έστω και 20 λεπτά περισσότερο θα ζητούσα υπερωρία (υπερεργασία για την ακρίβεια), ή έστω να προσέλθω 20 λεπτά αργότερα την επαύριο. Ούτε λεπτό περαπάνω δεν θα δούλευα για την τσέπη του εργοδότη δωρεάν όμως!!!
-
Οποιος εργαζεται περα του κανονικου πρεπει να του παρεχεται υπερωρια.
Η ελαστικοτητα στις προσωπικες σχεσεις εργοδοσιας και εργαζομενου πρεπει να ειναι το ζητουμενο αν και οχι παντα πραγματικο. Η ελαστικοτητα της εργοδοσιας στα λαθη του εργαζομενου, η σε καποιες λυσεις των προβληματων που τον απασχολουν ειναι το ζητουμενο. Οπως ακριβως η ελαστικοτητα στην σχεση του εργαζομενου σε δυσκολες καταστασεις οπως του περιστατικου αυτου αλλα και σε αλλα.
Ειδαλλως οι σχεσεις στην επιχειρηση ειναι ξεκαθαρα τυπικες και αυτο οδηγει σε πολλα προβληματα.
Μιλω για μικρες εως το πολυ μικρομεσαιες επιχειρησεις.Η πληρωση ερχεται μεσα απο την επιλογη καθε εργασιας. Η προετοιμασια, οι ατελειωτες ωρες διαβασματος, ο χρονος, οι θυσιες σε προσωπικο επιπεδο γινονται γιατι η οποια εργασια απαιτει ενα υψηλο επιπεδο αποδοσης και γνωσεων.
Χαρακτηριατικο παραδειγμα αυτο του γιατρου, δασκαλου κτλ
Η εσωτερικη πληρωση κατα τη διαρκεια ασκησης του επαγγελματος δεν μπορει να υπολογισθει σε χρηματα.
Αλλοι το λενε εκανα το χομπυ μου δουλεια.
Υπαρχουν ανθρωποι που λατρεουν να πωλουν, να παζαρευουν να συζητουν πολλες ωρες και στο τελος να πειθουν τον πελατη. Αυτο τους γεμιζει και του δημιουργει το αισθημα του αυτοσεβασμου μεσα απο τη πληρωτητα που τους παρεχει η εργασια.
Ακομα και αν ειχαν ειαοδηματα και καθονταν και κοιτουσαν το ταβανι αυτο δεν θα τους προσεφερε εσωτερικη πληρωτητα.
Φυσικα η αποζημειωση αυτης πρεπει να ειναι ανταξια αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση.
Ναι και στην ελλαδα δινονται υπερωριες κανονικα και με τον νομο. Υπαρχουν διοικησεις που καταλαβαινουν τα μακροπροθεσμα μεγαλα οφελη απο τους καλα πληρωμεμους εργαζομενους και υπαρχουν και οι αλλοι που δεν ξερουν που παν τα τεσσερα και πληρωνουν με το σταγονομετρο. Ο κανονας λεει πως αυτοι που δεν πληρωνουν αργα η γρηγορα οδηγουνται στην καταστροφη.
Αυτο ζητηται απο οποιον η θεση του πρεπει να καλυψει την εκτακτη αναγκη.
Δηλαδη αν η αναγκη απαιτει εξιδικευμεμες γνωσεις και ο ιδιοκτητης δεν τις κατεχει, θα επιχειρησει μονος του να εξυπηρετησει αντι του εργαζομενου που επιλεχθηκε στην θεση του λογω αυτων των γνωσεων που κατειχε; -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Η ελαστικοτητα στις προσωπικες σχεσεις εργοδοσιας και εργαζομενου πρεπει να ειναι το ζητουμενο αν και οχι παντα πραγματικο. Η ελαστικοτητα της εργοδοσιας στα λαθη του εργαζομενου, η σε καποιες λυσεις των προβληματων που τον απασχολουν ειναι το ζητουμενο. Οπως ακριβως η ελαστικη σχεση του εργαζομενου σε δυσκολες καταστασεις οπως του περιστατικου αυτου αλλα και σε αλλα.
Ειδαλλως ιοι σχεσεις στην επιχειρηση ειναι ξεκαθαρα τυπικες και αυτο οδηγει σε πολλα προβληματα.
Μιλω για μικρες εως το πολυ μικρομεσαιες επιχειρησεις.Ο εργοδότης είναι ο αρμόδιος και ο υπεύθυνος για τα πάντα, εκτός αν ο υπάλληλος παρανομεί ή δεν ακολουθεί τους κανόνες. Τα λάθη είναι μέσα στην καθημερινότητα και τα κάνουν όλοι.
Η πληρωση ερχεται μεσα απο την επιλογη καθε εργασιας. Η προετοιμασια, οι ατελειωτες ωρες διαβασματος, ο χρονος, οι θυσιες σε προσωπικο επιπεδο γινονται γιατι η οποια εργασια απαιτει ενα υψηλο επιπεδο αποδοσης και γνωσεων.
Θα συμφωνούσα μόνον αν μιλούσαμε για λειτουργήματα, όπως ο γιατρός που ανέφερες. Βάζω στο ίδιο επίπεδο και τους ενστόλους (Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, ΕΚΑΒ - αν και οι τελευταίοι δεν είναι τυπικά ένστολοι, αλλά έχουν παρόμοιες ευθύνες), οι οποίοι ΔΕΝ είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά επέλεξαν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. Ήμουν κι εγώ κάποτε ένας από αυτούς. Θεωρητικά, έχω ακόμα να λαμβάνω χρήματα από κάτι ΤΑΜΣ, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν θα τα λάβω και δεν με ενοχλεί. Όμως σε ιδιώτη εργοδότη δεν θα χαρίσω δεκάρα, γιατί δεν δουλεύω για το κοινό καλό, αλλά για το συμφέρον του!!!
Αλλοι το λενε εκανα το χομπυ μου δουλεια.
Και αυτό θα ήθελα να πιστεύεις αν δούλευες για μένα! Βασικά θα ήσουν ο τέλειος εργάτης του Καπιταλισμού!!!
Δηλαδη αν η αναγκη απαιτει εξιδικευμεμες γνωσεις και ο ιδιοκτητης δεν τις κατεχει, θα επιχειρησει μονος του να εξυπηρετησει αντι του εργαζομενου που επιλεχθηκε στην θεση του λογω αυτων των γνωσεων που κατειχε;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να περιμένει απλά το φορτηγό της οδικής με το ακινητοποιημένο όχημα, ώστε να ξεφορτώσει εντός του χώρου και μετά να πατήσει το κουμπάκι για να κλείσει η καγκελόπορτα και να φύγει και ο ίδιος. Και να σου πω και κάτι άλλο; Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξέρει τα βασικά της εργασίας του, αφού μιλάμε για μικρή επιχείρηση. Εγώ ξέρω από το που ανοίγει ο γενικός του ρεύματος του κτιρίου, μέχρι που είναι ο γρασαδόρος της κάθε μηχανής μου στην παραγωγή και τι λάδι ή γράσο παίρνει!!! Ξέρω πότε έκανε σέρβις το περονοφόρο-ανυψωτικό και ποια κλειδαριά θέλει λάδωμα στο κτίριο!!! Δεν έχω αυτήν την απαίτηση από κανέναν άλλον όμως!!! Δικό μου το 'μαγαζί' και δικό μου και το όποιο πρόβλημα. Ο υπάλληλος απλά ξέρει τον τομέα του και αν τον 'υποχρεώσω' να μείνει παραπάνω, πρέπει άμεσα να τον δηλώσω στην Εργάνη ως υπερεργασία/υπερωρία. Από μόνος του κανείς υπάλληλος δεν μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία να μείνει παραπάνω για να περιμένει τον πελάτη. Θα σου έρθει ο Έλεγχος (ΣΕΠΕ ή/και ΕΦΚΑ) και θα ψάχνεστε ομαδικά μετά!!!
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αυτο θελω να γραψω και ξεσηκωθηκε ο φιλος lemouz.
Οι αντιπροσωπειες δε σεβονται την περιουσια μας και συναμα χρεωνουν οσο θελουν με το προσχημα οτι γνωριζουν καλυτερα το αυτοκινητο.
Και ρωταω το ροποκλειδο που ειναι; Τα 50 ευρω εργατικα συν καπελο στα λαδια συν καπελο στο φιλτρο λαδιου, στο δρομο τα βρηκαμε;Ενταξει αν παιζει κανενας να ειναι σωματεμπορος η εμπορος οπλων τα δινει ανετα. Εγω προσωπικα δε μπορω να τα δωσω.
θεωρω μεγαλη κοροιδια 18 ευρω το λιτρο λαδιου και 23 ευρω φιλτρο λαδιου. Φοβερο λαδι το eneos 0w30. Το ξαναγραψα ειχα πεταχτει Πτολεμαιδα οταν το πρωτοαγορασα και το ιδιο βραδυ επεσε στους μηδεν η εξωτερικη θερμοκρασια. Την αλλη μερα βαζω μπρος, ακουω ζζζζγγγγγγντουπζζζζβζζ ωπα λεω παει το μοτερ...τρελο λαδι της αντιπροσωπειας.
Φιλτρο λαδιου ufi απο το internet ευκολα 10 ευρω μαζι με μεταφορικα.
Μαγκες το χρημα δυσκολα βγαινει. Αν τα εχετε εσεις πολλα, πηγαιντε καντε τους μαγκες.
Ξεσηκωθηκα οταν πεταξες την εξυπναδα για ροποκλειδα.Το ζητησες και σου ειπαν οχι?Εξω που πας ζητας ροποκλειδο?Ζητας αποδειξη?Ευκολο ειναι να γραφουμε οτι μαλακια μας ερθει χωρις να γνωριζουμε τα βασικα...Ουτε σωματεμπορος ουτε λαθρεμπορας πρεπει να εισαι για να πληρωνεις τα σερβις και στο φινάλε οταν αγοράζεις καινουργιο αμαξι τα γνωριζεις αυτα σε σχεση με την τιμολογιακη πολιτικη της καθε εταιρειας.Δεν πηρα το Honda γιατι ηξερα οτι θα το πληρωσω 2 φορες στα servis..Ειναι θεμα του καθενος να κανει οτι γουσταρει με την περιουσία του χωρις να τον κρίνουμε ουτε να λεμε εγω κανω εκεινο και εισαι 'μαλακας' που πας εκει.οι εξυπναδες του τυπου για σωματεμπορους κλπ ας λειπουν λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει....
Ο φιλος ειπε τα παραπονα του για την αντιπ/εια που ειναι σοβαρα δεκτα και μπορει απο μονος του να κρινει τι πρεπει να κανει.Εγω ειμαι ο τελευταιος που θα του πω.Ειπα οτι στα 3 καινουργια αμαξια που εχω παρει ξερω και μπορω να κρινω τις εταιρείες,τι να κανουμε ετσι λειτουργουν δυστυχως στο χερι μας ειναι αν θελουμε να παμε ή οχι εμεις αποφασιζουμε.... -
Τα χομπυ των ανθρωπων ειναι απειρα και εντοπιζονται σε πολλες και ισως αστειες δραστηριοτητες. Δεν γνωριζω αν οι νευρωσεις του εγκεφαλου καθε ανθρωπου δειχνουν προτιμηση σε καποιες δραστηριοτητες και τον οδηγουν να τις επαναλαμβανει εισπρατοντας ενα αισθημα πληρωτητας και ευτυχιας, αλλα αυτο μοιαζει να ειναι μια βιολογικη αναγκη του ανθρωπου.
Συνεπως, σε πολλες περιπτωσεις ο ιδιωτικος υπαλληλος δυναται να εξυπηρετει αυτην την βιολογικη του αναγκη μεσα απο την θεση που κατεχει και εν τελη να πληρωνεται για να κανει αυτο που του δινει ευχαριστηση και κατα συνεπεια αυτοεκτιμηση.
Σε πολλες δε περιπτωσεις ιδιωτικων υπαλληλων, ακομα και αν ειχαν απειρο εισοδημα, θα εκαναν το χομπυ τους το οποιο θα ηταν πολυ κοντα ή θα ειχε πολλα κοινα στοιχεια σε αυτο που κανουν τωρα ως επαγγελμα.
Για παραδειγμα ο εργαζομενος κομμωτηριου με χομπυ την περιποιηση των μαλλιων.
Ο οδηγος νταλικας με χομπυ την οδηγηση σε ταξιδια,
Ο καπετανιος και το προσωπικο σε εμπορικα πλοια με το χομπυ των ταξιδιων και της ζωης σε πλοιο.
Ο σχεδιαστης αυτοκινητων με χομπυ την σχεσιαση νεων αυτοκινητων.
Ο ερευνητης νεων τεχνολογιων με χομπυ το να στιβει το κεφαλι του για νεες τεχνολογικες εφαρμογες.
Ο διαφημιστης με χομπυ την καλλητεχνικη αποψη στην παρουσιαση.
Ο πωλητης με χομπυ την επαφη με το κοινο και την ικανοποιηση με το να το πειθει
Ο δημοσιογραφος με το χομπυ του να γραφει και να γνωριζει οτι διαβαζεται απο αλλους.
Ο μηχανικος σε καποιο τεχνικο γραφειο, ο οποιος του αρεσει να βρισκει λυσεις.
Ο αρχιτεκτονας ο οποιος εχει χομπυ τα ανατρεπτικα σχεδια παραλληλα με τη λειτουργηκοτητα και την εφαρμογη τους στα κτηρια
Ο μηχανολογος στις αντιπροσωπειες ο οποιος καλυπτει το χομπυ του με το να φτιαχνει οτι χαλαει.
Ο πληροφορικαριος με το χομπυ να βρισκεται μονιμα σε επαφη με υπολογιστες και να προγραμματιζει η να διορθωνει λαθη υπολογιστων.
Ο δημοσιογραφος αυτοκινητου, που πολλοι μεσα στο φορουμ θα ηθελαν να πληρωνονται για αυτην την εργασια.
Και απειρες αλλες εργασιες των οποιων η πρακτικη τους εφαρμογη συναντα την ικανοποιηση καποιων νευρωσεων στον εγκεφαλο των εργαζομενων και τους δινει χαρα και το αισθημα της πληρωτητας.Φυσικα και θα υπαρχει το αισθημα του τετριμμενου καποια στιγμη, οπως σε ολες τις εκφανσεις της ζωης αλλα αυτο δεν αναιρει την αρχικη ευχαριστηση.
Υπαρχουν ομως και εργασιες οι οποιες δεν γινονται με αυτον τον τροπο και ειναι δυσκολες για τον εργαζομενο και κυριως για την ψυχικη του διαθεση. Εκει ναι ειναι δυσκολο ο εργαζομενος να δειξει ζηλο περα του κανονικου.
Γενικα στην ελλαδα και με τη κριση οι συνθηκες εργασιας επηρεασαν σε τετοιο βαθμο την ευχαριστηση της εργασιας ωστε ακομα και εργασιες που ειχαν στοιχεια ενος χομπυ να μην προσφερουν τοσο μεγαλη πλεον ευχαριστηση. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
-
Απο το εργατικο δικαιο στους σωματεμπορους.
Εσενα ειπα σωματεμπορα φιλε lemouz; Δεν ξερω τι δουλεια κανεις;
Και γιατι γραφω οτι μαλακια μου κατεβει....αυτο καταλαβες; Και στο φιναλε γιατι με θιγεις ετσι;Εγω φταιω που γραφω εδω μεσα για aftermarket λυσεις...ο καθενας για την παρτη του,λοιπον.
Προσωπικα 600 ευρω για ιμαντα και 900 για δισκο-πλατο εγω δε θα εδινα ακομα και αν ειχα 2 χαρτια στην τραπεζα.
End of story,see you around.
-
Φίλε Ηρακλή παρακάλω συνέχισε να μας ενημερωνεις και να μας ανοίγεις τα μάτια για τις οικονομικές και προσεγμένες aftermarket επιλογές σου. Τις έχουμε όλοι ανάγκη.
SUZUKI SX4 SCROSS