-
Καλημέρα σε όλη την οικογένεια.
Ωσαννά ωσαννα σήμερα και την Πέμπτη Σταυρωσον σταύρωσον αυτόν....δυστυχώς.
Ήρθε φίλος εψές από Chalkidikos, με μια AR giulietta κούτα, diesel 120 άλογα.
Κιμπάρικο αμάξι, ωραίο πάτημα στο δρόμο.
Πήγαμε στα Σέρρας για καφέ, και στον καφέ πάνω παρατήρησα ότι το βιβλίο σέρβις γράφει για αλλαγή ιμάντα στις 90,000χλμ. Ενώ στο vitara και στο s-cross αναφέρει (η αντιπροσωπεία μου το είπε) αλλαγή ιμάντα στις 140,000!!!!Επειδή η διαφορά είναι μεγάλη και επειδή(μάλλον) είναι το ίδιο μοτέρ, πως είναι δυνατόν, ερωτώ με στόμφο, να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά χιλιομέτρων για αλλαγή ιμάντα;
-
Καλημέρα. Σωστη η απορια σου αλλα καπου διαβασα οτι ναι μεν ειναι της fiat αλλα εχει βαλει η suzuki τις δικες της 'πινελιες'. Τωρα ενα θεος ξερει τι εχουν κανει.Απο την πρωτη φουρνια εχουν φτασει πολλοι στα 140.000 χωρις θεμα, βλεπε της αστυνομιας. Α να κανουνισουμε καφεδακι επιτελους...
-
Ολο λεω να τηλεφωνησω και ολο κατι τρεχει.
Μεσα lemouz! -
Αν θυμάστε πριν κάνα 2-3 μήνες, είχα παρατηρήσει ότι στις μικρές ανωμαλίες του δρόμου, άκουγα ένα 'τσικ-τσικ' που το προσδιόριζα στο κάτω αριστερά σημείο ένωσης του παρμπριζ με το ταμπλώ.
Χτες πήρε το μάτι μου το παρακάτω να ξεπροβάλει από το συγκεκριμένο σημείοΕίναι ένα υλικό αφρώδες στην υφή.
Πάω αντιπρόσωπο ή όχι;
-
Αυτή την αφρώδη παπαριά έχει και το δικό μου. Alnotas τον τελευταίο καιρό τρίζει το κάθισμα του duster του...οδηγού. Ακούγεται ήχος από τα ελατήρια ή τις ντίζες που βρίσκονται κάτω από το κάθισμα. Καμιά ιδέα;
Πάντως για να επανέλθω στο θέμα που έχεις με το παρμπριζ, πραγματικά δεν ξέρω αν μπορεί κάτι να γίνει καθώς αυτό το υλικό μπαίνει στην φάση της τοποθέτησης στο εργοστάσιο. Μόνο κάποιος εξειδικευμένος όπως η carglass ίσως μπορεί πραγματικά να βοηθήσει... -
Τώρα που έκανα την διαδρομή σπίτι->δουλειά, και ο ήλιος ήταν υπό γωνία από πίσω, παρατήρησα ότι το φαινόμενο εκτείνεται σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλώ.
Η φώτο είναι από το δεξί μισό, χτυπάει όμως από απέναντι ο ήλιος και δεν είναι πολύ προφανές.Φίλε SPI_Duster, δεν έχω ιδέα όσον αφορά το κάθισμα.
Μπορεί να μου το έκανε και μένα και να σταμάτησε. Γενικά έχω ακούσει πολλά τριξίματα κατά καιρούς, από διάφορα σημεία, τα οποία για κάποιο μυστήριο λόγο φαίνεται να φτιάχνονται από μόνα τουςΌχι ότι έχει σίγουρα σημασία, αλλά άναβες με τα κρύα, καθόλου την θέρμανση στα καθίσματα; Εγώ την άναψα αρκετά μπορώ να πω...
Μήπως έτσι 'μαλάκωσα' τα πλαστικά και δεν τρίζουν;Στα καλά νέα της ημέρα, σε χτεσινό ταξίδι 220χλμ με το μεγαλύτερο μέρος Εγνατία και με στάνταρ το cruise control στα 130, η κατανάλωση φαίνεται να έχει μειωθεί στα 6.9-7.0lt/100km.
Σε παρόμοιες συνθήκες/διαδρομές, μέχρι πρότινος είχα 7.3-7.4lt/100km
To κοντέρ λέει 8.200χλμ. -
@alnotas
Tέτοιο υλικό,πιο πολύ σαν ύφασμα τσόχας θα το έλεγα παρά αφρώδες,υπάρχει και στο Fiesta που έχω.Νομίζω πάντως,πως το βάζουν ορισμένοι κατασκευαστές ως επί τούτω,για να περιορίσουν ακριβώς τους τριγμούς στο σημείο ένωσης ταμπλώ και παρμπρίζ.
Μήπως λοιπόν υπήρχε εξ'αρχής αυτό το αφρώδες υλικό -κι όπως δείχνεις στη φώτο- έχει φύγει λίγο από τη θέση του και προκαλεί τριγμό;
Στο Scross δεν το έχω παρατηρήσει ακόμη,ίσως επειδή δεν έχω εντοπίσει τριγμούς από εκείνο το σημείο προς το παρόν.Θα ρίξω μια ματιά αργότερα και θα σου πω. -
Σίγουρα υπήρχε και δεν είναι 'επίκτητο'
Αλλά και σίγουρα βγήκε στην επιφάνεια πρόσφατα. Και για αυτό είμαι σίγουρος γιατί σε εκείνο το σημείο είχα βάλει πριν 3-4 μήνες ένα ετικετάκι με βεντούζες που δείχνει προς τα έξω το κινητό μου, και 'ασχολήθηκα' αρκετά με την συγκεκριμένη περιοχή. Θα το έβλεπα σίγουρα. Το έπιασα, δεν είναι 'τσόχα', είναι σίγουρα σαν αφρός. -
Τον τριγμό τον έχω κι εγώ. Είτε σε κακό οδόστρωμα είτε όταν ζορίζω σε χαμηλές στροφές τον κινητήρα (diesel). Στο κέντρο περίπου του μπροστά μέρους του ταμπλό. Λείπει ο Μάρτης..; Χυμένο υλικό όμως δεν βλέπω. Όπως και έναν ήχο από την μπροστά πλαφονιέρα μάλλον και ακόμα έναν από μπροστά και αριστερά, ή ταμπλό ή καντράν ή αεραγωγό οδηγού. Έφτιαξε το παράθυρο αλλά η υπόθεση εξελίσσεται σε λερναία ύδρα..
-
To παράθυρο πως το διόρθωσες;
-
Άλλαξα γρύλλο σε μία αντιπροσωπεία η οποία δεν είχε ξαναντιμετωπίσει τέτοιο θέμα (!). Διορθώθηκε για 2 μήνες περίπου. Μετά πήγα σε άλλη αντιπροσωπεία η οποία ήταν ενήμερη σχετικά με το θέμα. Ξανάλλαξα γρύλλο. Στους δύο μήνες δεν έχω θέμα με τριγμό. Βέβαια από εχθές δεν παίζει το αυτόματο ανοιγοκλείσιμο. Κάνει 3 στάσεις στο κατέβασμα (πρέπει να ξαναπατήσεις) και 4 στο ανέβασμα..
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αυτή την αφρώδη παπαριά έχει και το δικό μου. Alnotas τον τελευταίο καιρό τρίζει το κάθισμα του duster του...οδηγού. Ακούγεται ήχος από τα ελατήρια ή τις ντίζες που βρίσκονται κάτω από το κάθισμα. Καμιά ιδέα;
Πάντως για να επανέλθω στο θέμα που έχεις με το παρμπριζ, πραγματικά δεν ξέρω αν μπορεί κάτι να γίνει καθώς αυτό το υλικό μπαίνει στην φάση της τοποθέτησης στο εργοστάσιο. Μόνο κάποιος εξειδικευμένος όπως η carglass ίσως μπορεί πραγματικά να βοηθήσει...Φιλε αν εισαι στην εγγυηση πηγαινε το και οτι και αν σου πουνε μην μασας.Αν οχι παλι πανε μηπως και βοηθησουν σε κατι.
Ειχαν το leon 1ης γενιας και ετριζε η μεσα απο την πλατη,μεσα στην εγγυηση μου ειπαν, μπα δεν γινεται τιποτα δεν υπαρχει εγγυηση για την πλατη ουτε για ολο το καθισμα..Οταν εληξε η εγγυηση μου ειπαν ναι το καλυπτε η εγγυηση Τελικα μου το εφτιαξαν αλλα παλι ειχε ενα μικρο θεμα.... -
Όντως, είναι πιο πολύ προς το αφρώδες η υφή,αλλά όπως προείπα μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα σε κανένα απ'τα δύο αμάξια.
@alnotas, όπως είδα στο δικό σου φαίνεται σαν να έχει φουσκώσει ή να έχει φύγει λίγο από τη θέση του το μονωτικό αυτό υλικό.Μήπως εκεί οφείλεται κι ο τριγμός; -
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Φιλε αν εισαι στην εγγυηση πηγαινε το και οτι και αν σου πουνε μην μασας.Αν οχι παλι πανε μηπως και βοηθησουν σε κατι.
Ειχαν το leon 1ης γενιας και ετριζε η μεσα απο την πλατη,μεσα στην εγγυηση μου ειπαν, μπα δεν γινεται τιποτα δεν υπαρχει εγγυηση για την πλατη ουτε για ολο το καθισμα..Οταν εληξε η εγγυηση μου ειπαν ναι το καλυπτε η εγγυηση Τελικα μου το εφτιαξαν αλλα παλι ειχε ενα μικρο θεμα....Φίλε η περίοδος της εγγύησης έχει περάσει εδώ και 9 μήνες. Καθώς όμως 'κάηκε' μόλις χθες το ένα από τα φώτα ημέρας θα πάω και θα δω τι μπορεί να γίνει.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως για να επανέλθω στο θέμα που έχεις με το παρμπριζ, πραγματικά δεν ξέρω αν μπορεί κάτι να γίνει καθώς αυτό το υλικό μπαίνει στην φάση της τοποθέτησης στο εργοστάσιο. Μόνο κάποιος εξειδικευμένος όπως η carglass ίσως μπορεί πραγματικά να βοηθήσει...Δεν ξέρω αν η carglass μπορεί να κάνει κάτι. Ακόμη και υποθετικά αν βγάλει το μπαρπριζ ίσως δεν μπορεί να έχει αποτελεσματική πρόσβαση στο αφρώδες αυτό υλικό. Νομίζω ότι αυτό διορθώνεται (αν είναι πρόβλημα), μόνον με βγάλσιμο του ταμπλό και τοποθέτηση καλύτερου υλικού. Η γνώμη μου είναι να μην πειραχθεί και αν αρχίσει να βγαίνει όλο και περισσότερο τότε να γίνει ψάξιμο για λύση. Στο fiesta από όσο βλέπω είναι σε όλο το μήκος του ταμπλό και αν δεν κάνω λάθος είναι από την αγορά του αυτοκινήτου. Δεν προκύπτει μετά από καιρό. Αν έχω καταλάβει καλά.
-
Δυστυχώς νομίζω πως έχεις πολύ δίκιο φίλε sarantism. Αν οι όποιοι τριγμοί οφείλονται σε αυτή την ατέλεια τότε μάλλον είναι δύσκολη και κοστοβόρα η αιτιολογία και η λύση για την εξάλειψή τους...
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Δεν ξέρω αν η carglass μπορεί να κάνει κάτι. Ακόμη και υποθετικά αν βγάλει το μπαρπριζ ίσως δεν μπορεί να έχει αποτελεσματική πρόσβαση στο αφρώδες αυτό υλικό. Νομίζω ότι αυτό διορθώνεται (αν είναι πρόβλημα), μόνον με βγάλσιμο του ταμπλό και τοποθέτηση καλύτερου υλικού. Η γνώμη μου είναι να μην πειραχθεί και αν αρχίσει να βγαίνει όλο και περισσότερο τότε να γίνει ψάξιμο για λύση. Στο fiesta από όσο βλέπω είναι σε όλο το μήκος του ταμπλό και αν δεν κάνω λάθος είναι από την αγορά του αυτοκινήτου. Δεν προκύπτει μετά από καιρό. Αν έχω καταλάβει καλά.
Και στα δύο αυτοκίνητα διατρέχει όλο το μήκος του ταμπλό και στα δύο είναι εξ'αρχής εκεί τοποθετημένο.
Απλά,στου alnotas από την πρώτη φώτο του,μου φαίνεται πως έχει βγει λίγο από τη θέση του σ'ένα σημείο,σα να έχει 'ανασηκωθεί' ελαφρώς.Χωρίς να είναι σίγουρο,μια υπόθεση κάνω,μήπως τα βεντουζάκια για το κινητό του που λέει πως έβαλε ο alnotas,κατά την αφαίρεσή τους από το τζάμι έπιασαν εκεί και τράβηξαν το αφρώδες υλικό προς τα έξω; -
Τα βεντουζάκια έχουν μηδαμινό βάρος
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Τα βεντουζάκια έχουν μηδαμινό βάροςΟ.κ., τότε μάλλον δεν είχε τοποθετηθεί καλά το μονωτικό από το εργοστάσιο και με κάποιο τράνταγμα στο δρόμο έφυγε από τη θέση του.
Όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω,δε γνωρίζω προς το παρόν πως να επιδιορθωθεί (φοβάμαι πως αν το πεις στην αντιπροσωπεία,θα σου πουν πως πρέπει να βγάλουν το ταμπλό και να το δουν και μετά μην έχεις κι άλλα προβλήματα....) -
Kατ'αρχήν χρόνια πολλά σε όλους!
Κάνοντας μια μίνι εξόρμηση αυτό το 3μέρο του Πάσχα ως το Bραχάτι Κορινθίας (~210 χλμ. μετ'επιστροφής) να επισημάνω δύο θετικά και δύο αρνητικά (αν και για το ένα αρνητικό,μάλλον δεν ευθύνεται το αυτοκίνητο). Ξεκινώντας από τα θετικά:- Πολύ καλό σε απόδοση και ησυχία σύστημα κλιματισμού.Το χρησιμοποίησα για αρκετή ώρα -κυρίως στο γυρισμό- κι έμειναν ευχαριστημένοι και οι πίσω επιβάτες παρά την απουσία αεραγωγών στις πίσω θέσεις. 2) Αρκετά καλή κατανάλωση, κυμάνθηκε μεταξύ 5,9-6,3lt/100 km στο trip με ταχύτητες 130-140km/h για λίγα λεπτά -4 άτομα επιβαίνοντες (3ενήλικες),κλιματισμό περίπου 60-90min. χρήση,αυξημένη κίνηση στο γυρισμό-.Μέση ταχύτητα 48km/h,τελική κατανάλωση 6,2lt/100km.Υπολογίζοντας την κατανάλωση με βάση τα χλμ. αυτονομίας που έγραφε,μου βγήκε γύρω στο 6,7.
Τώρα στα αρνητικά: 1) Στον πηγαιμό,υπήρξαν κάποιες ριπές πλευρικών ανέμων σε 2-3 σημεία της Αθηνών-Κορίνθου που όντως το αμάξι έδειχνε μια ιδιαίτερη ευπάθεια και που δε θυμάμαι σε άλλα αμάξια.Όμως,διευκρινίζω πως 1η φορά οδηγό 'ψηλό' αμάξι. 2) Υπήρξε θέμα με το ΑndroidAuto,αλλά δεν είμαι σίγουρος αν φταίει το Scross ή είναι γενικό φαινόμενο με το AA στην Ελλάδα.Το έχω αναφέρει και στο νήμα του ΑΑ,στα τεχνικά θέματα (εδώ viewtopic.php?f=6&t=60577&start=15 ), μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει.
Αυτά κι εύχομαι σ'όλους υγεία και ασφαλή επιστροφή σε όσους ακόμη δεν επέστρεψαν.
- Πολύ καλό σε απόδοση και ησυχία σύστημα κλιματισμού.Το χρησιμοποίησα για αρκετή ώρα -κυρίως στο γυρισμό- κι έμειναν ευχαριστημένοι και οι πίσω επιβάτες παρά την απουσία αεραγωγών στις πίσω θέσεις. 2) Αρκετά καλή κατανάλωση, κυμάνθηκε μεταξύ 5,9-6,3lt/100 km στο trip με ταχύτητες 130-140km/h για λίγα λεπτά -4 άτομα επιβαίνοντες (3ενήλικες),κλιματισμό περίπου 60-90min. χρήση,αυξημένη κίνηση στο γυρισμό-.Μέση ταχύτητα 48km/h,τελική κατανάλωση 6,2lt/100km.Υπολογίζοντας την κατανάλωση με βάση τα χλμ. αυτονομίας που έγραφε,μου βγήκε γύρω στο 6,7.
SUZUKI SX4 SCROSS